Vérlovagok, 8. rész: Kormánycsapkodás a robogón - oknyomozás esőben

2020.okt.16.
41 978 Megtekintés

Az általunk városi vérszállításra használt BMW C 400 GT robogó erős hajlamot mutat a komoly kormánycsapkodásra. A szervizből elhozva próbáljuk kideríteni, mi lehet a jelenség oka.
Bukósisak: Nolan N40-5 GT (állvédő nélkül), kamera: Sena 10C EVO.

Megjegyzés
 • kerékcentirozás segiteni fog, de jó lenne megnézni, hogy mennyit ut az elsö kerék,mert egy bizonyos határnál már a centirozás sem segit! Üdv. Svédböl Jämtlands Fälgservice...

  Karoly SzaboKaroly Szabo5 napja
 • A kormánygátló beszerelése sokat javíthat

  Zoltán GillichZoltán Gillich2 hónapja
 • Sziasztok! Nekem az ötletem az, hogy a plexire felcsíptetett tartozék esetleg okozhat ilyen légellenállásos problémákat

  Márton AngyalMárton Angyal2 hónapja
 • Sztem far nehéz a motor, maga a robogó súlyelosztása elég rossz...

  Jozso GYJozso GY2 hónapja
 • Gyakran előfordul, hogy egy egy hiba több egyidejű rendellenesség hatásra lép fel. Elgondolkodtam a próbáid alapján, és lehetségesnek tartom a következőket: - 1. KERÉK : Van valami hiba az első kerékkel: kialakult felni vagy gumi hiba okoz bizonyos kerék fordulatszámnál rázást. (vagy a többiek által említett csapágy stb problémát) Ez kormány rezonanciát okozhat adott sebességen, vagy abba a sebességtartományba bele-gyorsulva, vagy bele-lassulva. Lehet, hogy az sem mindegy, hogy a kritikus sebességtartományt alulról, vagy felülről közelíted meg. A próbád szerint okozhat egy rázást, de korlátozottat. - 2. DOBOZ : nincs jól illesztve a teljes motor légáramába. A doboz végén turbolens áramlással hagyja a levegő el a járművet, ami függőleges tengely mentén legyező irányú rázást ad az egész motornak. Ráadásul a motor súlypontjához képest szélső, hátsó helyen rázza meg a rendszert. Az első keréken meg kevés súly is. (Pl. autópályán kamion mögött személyautóval szélárnyékban autózol, semmi különös. Kisbusszal beállva azonban a kamion „szelébe” már folyamatosan érezni a leváló turbolens légáram lökéseit, oldalirányban rázza finoman a kisbuszt, a kasztnija már magasságilag beleér a leváló turbolens légáramlásba.) Lehet a doboz hátsó végére szerelt tojásdad, csepp-alak hátsó levezető idom segít. Vagy két oldalára kicsit szétálló pár cm-es „szárny”. - 1+2: KERÉK+DOBOZ rendszer együtt: a két hatás összeadódik, és bizonyos sebességtartományban a két rázás, gerjesztés azonossága vagy egymás felharmonikusaként rezonanciát okoz. Nem csillapodó, hanem erősödő rezonanciát. Mint mikor a hídon egy légy addig ugrál, míg a híd le nem szakad. Széllökéses rezonanciára, merevítés nélküli hídpálya esetén keserű tapasztalat volt a híres Tacoma-híd összeomlása. hu.wikipedia.org/wiki/Tacoma_Narrows_hidak Ha felni centrírozás, és téligumi csere után is marad bármi rázás, talán érdemes lenne a doboz turbolencia-csökkentése. két hátsó függőleges oldal-élére jobb-balról egy-egy pár cm-es szétálló, lágy műanyag (le nem törő, sérülést nem okozó) légáramlást leválását segítő „szárnyat” felrögzíteni. (mint az utcai sportautók hátsó-felső légterelő szárnya, vagy az utasszállító repülők nagy szárnyánál az alsó-felső légnyomás turbolenciamentes kiegyenlítést segítő „vingletek”) Magyarul : a motor-motoros-doboz rendszer függőleges tengely körüli legyezőmozgás irányában a rendszer sajátfrekvenciáját el kell hangolni a fellépő gerjesztések miatti rezonanciáktól. (pl ilyen a többek által említett kisebb guminyomás az első végnél a legyező irányú rugalmasságot változtatja meg - egyéb káros mellékhatással.) Nagymotoron sok dobozotok van, de az jóval nehezebb motor, más tömegelosztás, más súlypont, más üléspozíció, más oldalirányú kerék-rugalmasság, jellemzően más a használt sebességtartomány, más a vonóerő és más a motor-motoros-dobozok aerodinamika rendszere.

  Zsolt DZsolt D2 hónapja
 • Szerintem a sújpontal is baj van Nekem csak 1 nagyon régi Robim van próbáld ki ülj előre amennyire tudsz és dőlj a koemányra mint a nagyok.üdv egy nyug mentős.

  lászló langlászló lang2 hónapja
 • felni csere az első nem fut egyenesen a hátsóval

  100m100m2 hónapja
 • Én elsőre a doboz miatt megváltozott súlyeloszlásra gondolnék, ebből a videóból kiindulva: huworld.info/flow/vide/maCjn36WeKSaooQ

  dmckayalsdmckayals2 hónapja
 • :'D A kormányodon lévő RAM feliratra azt hittem első pillanatban, hogy BAM kitűződ van, azaz bringázz a munkába :D

  CerberusCerberus2 hónapja
 • Üdv Csapágy probléma is lehet,kormánycsapágy vagy kerékcsapágy

  attila kappelattila kappel2 hónapja
 • Szia kedves Zsolti! Meg lett mi okozta a csapkodást? Egy 2020- as Honda Pcx csinálja ezt. Most 2500 van benne. Új kora óta nálam van, zsír új minden, soha semmi keményebb ütközést nem kapott. Kérlek oszd meg velünk, ha kiderült valami. Egy infót kaptam, hogy talán alacsonyabb guminyomás (1.8) segíthet, de a téli lerakás miatt nem tudtam eddig kipróbálni. Köszönjük!

  Zsolt BánhegyesiZsolt Bánhegyesi2 hónapja
 • Szia Mackó! Nekem a 2012-es Honda pcx-em csinálta ugyan ezt Michelin City Grip gumikkal. Kb egy hónapja lecseréltettem a Kék Holdnál Heidenau K66-os négyévszakos gumikra, és azóta szinte teljesen megszűnt a jelenség. A gumi szerelő srác azt mondta, hogy a gyárinál előírt 2 bar helyett, csak 1,8-at fújt bele és így jó lesz. Én azóta raktam bele 2 bart és úgy is jó. Szóval lehet a gumi miatt is.

  Nikolaos DanaszNikolaos Danasz2 hónapja
 • Yamaha XJ600S-en azt tapasztalom, hogy ha előre dőlök, akkor megszűnik. Mintha könnyű lenne az orra, és beengedné rázni. Nem olvastam körbe, megoldódott azóta?

  Szilárd HertelendiSzilárd Hertelendi2 hónapja
 • Szerintem felni

  akos czibokakos czibok2 hónapja
  • Bar nem értek hozza :)

   akos czibokakos czibok2 hónapja
 • Első gumi/ kerék volt nekem is az első gondolatom. Ahogy elnézem a hozzászólásokat, másnak is.

  Richard StefanitsRichard Stefanits2 hónapja
 • A forgalomba elengedet kormány senkit nem zavar? Engem az egész kéklámpás ,pav és egyéb kontrol nélküliség zavar. A rendör motorosok évente ujra vizsgáznak például.

  Lászlo ZokaLászlo Zoka2 hónapja
 • Vagy gyári hiba vagy a guminyomás vagy centirozni kéne

  Erik MottajcsekErik Mottajcsek2 hónapja
 • Kikagylósodott gumi okozta, nekem is volt doboz nélkül. Gumicsere után megszűnt. Sajnos a szár utak miatt néha kopáshatár előtt jóval kikagylósódik a gumi, egyenetlen lesz a felülete, ami bizonyos fordulaton ezt a jelenséget produkálja.

  T. V.T. V.2 hónapja
 • A kormányszitálás lehet ha nem egy nyomon fut a két kerék, vagy egymáshoz képest nem egy vonalban állnak a kerekek vagy mindkettő, de lehet hogy csak centirozni kellene az első kereket. A kerékfutás lehet villaferdeség vagy vázferdeség mert kapott egy ütést. Nem kell neki sok, és picit elmegy amit nem is lehet észrevenni csak akkor ha elengeded a kormányt. Jó van az úgy nem versenymotor :)

  Karoly TothKaroly Toth2 hónapja
 • Lehet hogy a hátsó doboz kicsit a motor elejéről leveszi a súlyt és ezért rázkódik akkor jobban, ha a dobozban tennétek valami nagyobb súlyt úgy rázkódott volna lehet a legjobban, de azzal a futóművel valami nincs rendben.

  izé *izé *2 hónapja
 • Miután levetted a dobozt, megrövidült a gép így az eleje nem generált a hátulja segítségével nagyobb "amplitúdót", nem gerjesztette jobban. Ha tennél a végére egy 2m-es rudat, biztos szétrázná a motort.

  Lorant KovacsLorant Kovacs2 hónapja
 • Tök jó ott dolgozunk most az OVSZ nèl felújitunk :)

  Zoltán HódiZoltán Hódi2 hónapja
  • Akkor szoktunk találkozni. :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary2 hónapja
 • Hát igazából sok minden lehet. Nem gyári "széria" motor. Vannak rajta átalakítások. Bármi befolyásolhatja a kormány "rezgését".Plexi, plexire felrakott (rögzített) tárgy ami eltér a hossztengely egyensúlyi helyzetétől, kormánycsapágy, szálszakadt gumi, felnire ragasztott (vagy ütött) egyensúlyi súly vesztése, dobozok -azok tartalma,azok súlyának eloszlása...sok minden.Ezek mind függhetnek a kerék átmérőjétől is. Pl. egy 21" -os kerék átmérőnél lehet nem gond kisebb "eltérés" -de egy 16" -nál már igen. Nagyon ügyesek vagytok, de az úthibák és azok "eredményei" rátok és a motorra is hatással vannak. Ha jó és ügyes szerelőhöz kerül a gép megoldja a problémát -de nem elsőre. Olyan csak a mesében van. Hogy én mivel kezdenék? 1, kerék (gumi, felni ell. +centir) 2, villák +csapágy ellenőrzése - de a legfontosabb mindenekelőtt le kellene szerelni mindent, ami nem gyári és megnézni úgy hogy fut.Onnan lehet agyalni tovább..

  soltész pétersoltész péter2 hónapja
 • Tegyétek előre a dobozt!

  pelb'art andraspelb'art andras2 hónapja
 • Sziasztok. Inkább a kormánycsapágy kopására tippelek.

  Katona TamásKatona Tamás2 hónapja
 • Plexi :-) (ha a centír után is csinálja )

  Simon CsabaSimon Csaba2 hónapja
 • Nekem kormánycsapágy csere és kerékcsapágyak cserélye oldotta meg.

  Jáger LajosJáger Lajos2 hónapja
 • Talán a plexi.

  CsíborCsíbor2 hónapja
 • Sziasztok! Szerintem húzni kell a kormánycsapágyon! Nekünk pont ugyan ez volt a baj az egyik motoron és megoldotta. Ezt a jelenséget tudja fokozni vagy csökkenteni a guminyomás.

  Ferenc HarangiFerenc Harangi2 hónapja
 • Tipp: -Ezt ezert adtak el. Hiaba nem lehet minden Yamaha TMax 😉

  Laz1GoLaz1Go2 hónapja
  • @André CC hidd el nem mindenki ert a motorokhoz ugy mint te vagy en 😉 Es siman lehet hogy azert adtak el, mert a kormany beszitalt neki, akar varosi kozlekedesnel is. Nem minden ember erti,hogy hogy mukodnek bizonyos dolgok a sajat motorjan.Ez halmozottan igaz a nagyrobogosokra, akik leginkabb egy hasznalati targynak tekintik es csak huzzak neki kulonosebb hozzaertes nelkul,hogy eljussanak A-bol B-be.. Nem mondom hogy mindenki ilyen, de sokan vannak.Csavo ment vele 2000kmt kozben egyszer kapott egy nagyobb katyut, ami azert nem kulonosebben nehez a magyar utakon ,lassuk be ,majd a kormanyszitalas betette a kaput a kis lelkenek.Nem mondom hogy a BMW szar,sot,ha sport motort vennek, akkor S1000RR,ha meg turaendurot, akkor meg 1250GS-t vennek valszeg. De ha nagyrobogora vagynek, akkor tuti csak T-max kellene.Mert ver mindent viselkedesben,geometriaban,meg akkor is ha vannak nala erosebb robogok . Ez tomoren a velemenyem,es ennek adtam hangot az elso kommentemben. Valamint attol,hogy valamit nem torlok ki az csak engem jellemez, de nem jelenti azt, hogy tevedek es azt sem,hogy igazam van feltetlenul.Nem vagyunk tokeletesek,hidd el te is hibaztal mar eletedben,de ez nem jelenti azt,hogy nem ertesz valamihez ,csak egyszeruen beneztel valamit. Remelem most mar vagod, hogy mi itt a lenyeg.

   Laz1GoLaz1Go2 hónapja
  • @Laz1Go leírtad a lényeget...a videóban szereplő bömös. Lényeg hogy nem kell ítélkezni egy példány alapján. Amúgy meg jó a Yamaha ezt aláírom,mivel próbáltam párat,de bármikor mellé teszek egy bmw-t adott kategóriához hozza a szintet,vagy jobb. Szóval max ízlés kérdése a dolog. És örülök hogy olyan csávó vagy aki állja a véleményét amit egy videó alapján egy darab motor egy hibája láttán létrehozott 😁

   André CCAndré CC2 hónapja
  • @André CC Igen lattam teso. De azt mar csak a kommentem utan olvastam es utana meg mar nem fogom kitoroloni mert en egy olyan csavo vagyok aki tartja a szavat es vallalja a kijelenteseit,meg akkor is ha nem vagyok egy profi szerelo. Amugy a Yamahat akkor is egy 100x jobb robogonak tartom mint barmilyen BMW-t. A T-max barmelyik evjarata nagyon durvan veri az osszes robogot, Igen a tobbi japant is, mert motorkerekparokra hajazo vaza es futomuve van. Csak erre akartam reflektalni. Ettol meg a videoban szereplo bomos tenyleg valszeg csak egy kerek centirozast ker, vagy gumicseret esetleg.

   Laz1GoLaz1Go2 hónapja
  • Alattad 3-mal kommentelik hogy ugyanaz volt t-maxnàl...🤣🤣 Komolyan ilyet gondolni hogy gyárilag ezt tudja a bmw... hozzá nem értésre utal.

   André CCAndré CC2 hónapja
 • Sziasztok Kerék centírozás és talán nagyobb kormányvégsúly segít ezen... nekem segített Sok balesetmentest Srácok ✌️👌🤞🤞🤞🙏 Nekem ez bejött ez a C650 Sport/GT-nél és más robogóknál is Pl a Vespahoz gyárilag több méretű kormányvégsúlyt adnak utas és utas+dobozhoz is

  Adorján SzéllAdorján Széll3 hónapja
 • Okozhatja, rossz guminyomás, hibás első kerék centirozás, kormánycsapágy kopása, könnyű kormányvégsúly és persze úthibák is előidézhetik. Nálam a kormánycsapágy volt a ludas (Honda FJS600). Robogókon, ez gyorsabban elhasználódik és én erre gyanakodnék.

  Tibor TóthTibor Tóth3 hónapja
 • Nekem cbf 1000 hondán volt ilyen 50 es 100 as tempó között ,egy gumi csere 100 százalékot javított rajta.

  gorbi michailgorbi michail3 hónapja
 • Yamaha Tmax-nál volt hasonló, kérek centirozás után megszünt.

  SomTom67SomTom673 hónapja
  • Az én 500 T-maxom is pont ugyanezt csinálta. Első gumi csere Pirelli rosso-ra és azóta nyugi van.

   Zoltan PapZoltan Pap2 hónapja
 • Budapest negyedik kerületében Újpesten A Templom utcában van a "Tábori Motorkerékpár sszervíz Ott biztosan tudnak segíteni a futómű problémán.

  Viktor LendvaiViktor Lendvai3 hónapja
 • Szia! Nagy valószínűséggel a kerék kapott egy,oldal irányú ütést ami szemmel,nem érzékelhető vagy,hiányzik egy 5-10 grammos suly a kerékről ami megakadályozza a kormány rezonanciát. Ugyan,is ha üt a kerék akkor szokott ilyet csinálni,vagy a gumi minősége hagy kívánnivalót maga után.

  András Mihály FodorAndrás Mihály Fodor3 hónapja
 • Szia! Honda Deauville-em van, ha egyedül megyek és fent van a doboz az is elkezd táncolni. Persze nem hetvennel, inkább a duplájával. Doboz nélkül semmi, stabil. Ha ketten vagyunk, dobozzal, akkor se jelentkezik a probléma. Valami légáramlási huncutság lehet! Logikusan gondolkodva: a kormánysúly és a jó gumi se buta ötlet ellene! Hajrá! Király amit csináltok!

  Ádám KoránÁdám Korán3 hónapja
 • Szerintem meg kellene pörgetni a kereket gépen egy gumisnál, hogy mit mutat. Lehet csak elhagytátok a súlyt a jó pesti utakon.

  Szereljük megSzereljük meg3 hónapja
 • Új Honda Forza 300 -nál is ugyanígy ráz a kormány, ha elengedem, szerintem ez a maxirobogók velejárója.

  Soma SebestyénSoma Sebestyén3 hónapja
 • Nekem az öreg Suzukimon, a rendszeres guminyomás ellenőrzés megoldotta a kormányszitálást!

  Turcsi ZoltánTurcsi Zoltán3 hónapja
 • Zsoliiii! Hát megőrültem majdnem, hogy kijé a hang ami annyira ismerős. nem írom ki a neved tiszteletből, nagy pacsi a munkátokért.

  László VargaLászló Varga3 hónapja
 • Bringával lehet jelenkezni Vérlovagnak?

  MONSTERMONSTER3 hónapja
  • Ha tudsz tekerni 200-al!!!! valószínű semmi akadálya.

   attila kappelattila kappel2 hónapja
  • Jelentkezni lehet, de felvételt nyerni nem! :) (Ez csak vicc volt, mert lehet, hogy később lesz olyan is, ők tudják.)

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel2 hónapja
  • Nem

   Hali! A nevem Barni.Hali! A nevem Barni.2 hónapja
  • Még nemzetközi fuvarozónak is... 🤦‍♂️

   CSB CsabiCSB Csabi2 hónapja
  • Biztos lehet ,de rettentő gyorsan kel tekerni.

   gorbi michailgorbi michail3 hónapja
 • Egy egyszerű kormány-lengéscsillapítóval nem lehet megoldani? Csak, mert kátyú-, guminyomás-, csapágy-, stb. problémára mindig érzékeny lehet munkakörülmények között, a dobozon meg nem tudtok olcsóbban változtatni.

  Stefán ZoltánStefán Zoltán3 hónapja
 • Sziasztok! Az én Honda Transalpomon, ha fent van mind a három doboz, és meg van pakolva, hasonlót produkál! Ha csak a topcase van fent, akkor elengedett kormánnyal sem ráz a kormány semmilyen sebességnél sem! Ezzel csak azt akartam mondani, ha a topcase megvan pakolva, szerintem mindig szitálni fog a kormány, mivel a motor eleje sajnos elkönnyül!

  Róbert NémethRóbert Németh3 hónapja
 • Az én motoromon (nx 650) megszólalásig hasonló problémám volt. Kormány csapágy csere lett a megoldás. A problémát a csapágy (akár nagyon kicsi) “lógása” okozta az én esetemben. Szerintem érdemes lenne ránézned, ha esetleg még nem tetted...

  Ádám TatárÁdám Tatár3 hónapja
  • Úgy lesz, köszi!

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Remek videó! És külön köszönöm, hogy ki tudod mondani rendesen; centrírozás! 😊👍

  Ádám TatárÁdám Tatár3 hónapja
 • Nekem a motorom hasonlóan ráz. Felgyorsítás után motorfékkel kb 65-ig!!! Full-Gashoz visszavittük és kerék ellenőrzés és centirozás volt a lényeg. A hiba az a gumiban lévő mikro szálszakadás, ugyanis a felni tökéletes, a gumi tojás alakú lett. Valószínű, hogy fogtam egy kátyut.

  Péter NiederPéter Nieder3 hónapja
  • @Viktor Sugár Visszavittem a szervizbe és ceniroztattam. Kicsit forgattak rajt a felnin. Azóta defektes a felni és a gumi érintkezésénél bugyborékolt felpumpálás után... Nem bohockodom vele tovább és rendeltem egy párat. 4 hónapos a motor és kb 2 hónapja szivat. Nem vizom a márkában, tehát nem csak egy elsőt vettem.

   Péter NiederPéter Nieder2 hónapja
  • Nekem is volt ilyen problémám és ugyan ezen a sebességen. Rossz volt a gumi, sikerült belemennem egy kátyúba és utána jött ez a probléma. Sajnos a prémium gumiknál is van gyenge minőség.

   Viktor SugárViktor Sugár2 hónapja
  • Hamarosan kap téli gumit, meglátjuk első körben, azzal milyen lesz.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Sziasztok !Igaz hogy teljesen más gép de nekem a 600 as Hornetem full ugyanezt produkálta.Egy gumicsere megoldotta.Ami rajta volt meg se néztük hogy egy centrirrel jobb lett-e volna, pedig egy pár ezret futott 2 éves dunlop volt(semmilyen rendellenes kopás sérülés nem volt rajta).A lényeg az hogy az új gumival teljesen abbahagyta.

  Csaba VanicskóCsaba Vanicskó3 hónapja
  • Nemsokára megy majd rá a téli gumi, kiderül majd, azzal milyen.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Guminyomás, kerék centírózás, kerékcsapágy ellenőrzés, ezeket érdemes megnézni, talán még kormánycsapágy.

  Bence HegedusBence Hegedus3 hónapja
  • Köszi! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Amiről hallottam ilyen kormányrezgés hibákat illetően. Nem megfelelő a guminyomás. Vagy lapos gumival használták és rosszul kopott el a gumi, utána már hiába fújatod fel. Lehet a felni hibája is. Esetleg felfüggesztési: kormányszerkezet-lengővilla hiba. Egy motorkerékpárnál elengedett kormánnyal lassú gurulásnál sem szabad rezegni a kormánynak. Ha elengeded merre húz a kormány? Amúgy elviszed gumishoz ott centrírozással kihúzhatod ezt a hibát és megnézik milyen a gumid állapota. Egy jobb gumisnál-motorszerelőnél már a felfüggesztés- futómű hibáit is átnézik. Ha ezek után is gond van-cseréljetek motort. A robogók amúgy is instabil motorok, nem tudod a motort a lábad közé fogni egy zavaró tényező. Kicsi a kereke stb hátrányai vannak.

  Elcseszett VilágElcseszett Világ3 hónapja
  • Első körben kiderül, milyen lesz a hamarosan rákerülő téli gumikkal. Köszi! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Megkérdehetem milyen kamera/mikrofon szettet használsz ami birja az esőt?

  András PappAndrás Papp3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary elnézést! Nem olvastam.

   András PappAndrás Papp3 hónapja
  • Ott is van a videó alatti leírásban. :-) Sena 10C EVO.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Én motorom ugyanezt csinálja detto, és semmilyen doboz nincs rajta. Kymco Grand dink 2008

  Vis MajorVis Major3 hónapja
 • Nekem a PanEurope-n az első kerék nem volt teljesen kerek, elvittem Törökbálintra, ott derült ki. A jelenség ugyanez volt. Javítás után sokkal jobb lett, de megmaradt benne egy pici rázás. Ugye az full be van dobozolva, doboz nélkül nem próbáltam. A kereket érdemes megnézetni.

  Ákos SzekeresÁkos Szekeres3 hónapja
  • Köszi, beszámolunk majd a fejleményekről. :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Hátsó rugóstag előfeszítéssel próbálkoztatok?

  DreamerDreamer3 hónapja
  • Igen, az jól van beállítva!

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Kormányvég súllyal ezt nem lehet mérsékelni?

  Bálint CsehiBálint Csehi3 hónapja
  • Először megnézzük a gumit (úgyis hamarosan télit kap), azzal együtt a csapágyakat is. Köszi!

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Sziasztok, Nálam ugyan egy öreg fazeren de volt ilyen problémám. Kerék centírozás megoldotta a problémát egészen az első elkapott kátyúig.

  Bálint NagyBálint Nagy3 hónapja
  • Kiderül, milyen lesz a hamarosan rákerülő új téli gumikkal. Köszi Bálint! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Szevasztok futár kollégák!! 16 év motoros futárkodás után -ebből 6 év Londonban- hasonló dolgokat tapasztalok egy 2006-os Yamaha Xmax 250 a futárgép. Télen Michelin city grip wintert használok amivel ez a jelenség egyáltalán nem tapasztalható elengedett kormánynál , de a sima 4 évszakos ciry gripnél ugyanígy durván beráz a kormány. Szerintem gumiminta is lehet a gond és persze sebesség és útminőség is. A téli gumival bármilyen tempónál ha elengedem a kormányt, semmilyen rázkódás nincs a sínen húznak....érdekes dolgok ezek...

  Tamas Fedics - BORN FOR ADVENTURETamas Fedics - BORN FOR ADVENTURE3 hónapja
  • Hamarosan megy erre is téli gumi, majd beszámolunk róla, utána milyen lett. Köszi! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
HUworld