Vérlovagok, 6. rész: Forgalmi szösszenetek

2020.okt.10.
20 058 Megtekintés

Néhány kiragadott pillanat a legutolsó szegedi vonulásból. Milyen az a nyeregből, amikor az autósok kiválóan reagálnak - aztán jönnek a románok! :-D
Motor: BMW R 1200 GS Adventure (2017), bukósisak: Nolan N40-5 GT, kamera: Sena 10C EVO.

Megjegyzés
 • Plexin az a fekete akármi.Semmit nem lehet kátni töle sztm

  kon zolikon zoli3 hónapja
 • Ami a videókból átjött: A legtöbb autós, a szirénát hallva a fékre lép,ahelyett,hogy előbb körülnézne! Néha egy gyorsítás+félre húzódás többet segít! Jó lenne,ha ezt is oktatnák valahol.

  Gábor VadászGábor Vadász3 hónapja
  • Alapból egy 50 köbcentissel tüttyögök. Az ember ugye közlekedik, mikor, mivel. Nálam kialakult, mindenkinél ki kellene alakulnia, szirénát hall, “nem mozdul” a folyamatban levő műveletet végteleníti, és veszett mód keresi a szirénázót. Én majdnem be... a veszprémi videón, mikor többen konkrétan elkezdenek keresztben kóvályogni megkülönböztető jelzést használó előtt. Miért???? Tehát mikor megvan a vijjogó, akkor mérlegelni, és legegyszerűbb módon elengedni, támogatni a haladásban. Fékezni nem szoktam. Az egy plusz impulzus, amivel számolnia kell szirénásnak, motorfék, vagy gáz, még eddig mindig elég volt. Azt meg bele kellene verni a fejekbe, hogy sziréna elől: szét... nem pedig le. Szánalmas valamelyik videón ahogy három sávnál a belsőből megindul a külsőbe, természetesen be a középsőben haladó szállító elé. Minden elismerésem a brigádnak, köszönet a munkátokért.

   TibiBátyaTibiBátya2 hónapja
  • Majd nézd meg, ami nemsokára (még ma) megy fel a tegnapi veszprémi útról. :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Állítólag az autós nem hallja a hangos kipufogót akkor nem hallja a hangos szirénát sem elég lenne a megkülömböztető fényjelzés, a motoros barátomnak akivel a video készült azt üzenem: ha volt időd a dudát nyomogatni nem voltál veszélyben, mutogatni meg felesleges, menj csak a célállomásra, a mutogatás helyett 1 másodperccel előbb húzhattad volna a gázt . Még ha csak egy BMW-vel mész az is 12 másodperc köröli idő alatt eléri a 0-ról 160-at 120-ról ehhez kb 2-3 másodperc kell.

  Attila GtuningAttila Gtuning3 hónapja
  • Okoska

   TomYTTomYT2 hónapja
  • Jobb kezzel kell huzni a gazt...

   TomYTTomYT2 hónapja
  • Ballal integetett, tudtommal motoron jobboldalon van a gáz... és nem hallani a szirénát? WTF?

   Péter CzókóPéter Czókó2 hónapja
  • Hú, de okos vagy. Egyedül edzel, vagy van mentorod?

   PeterPeter2 hónapja
 • ez mi a faszom???? te most biciklizel vagy mit csinálsz??? ijen forgalomban megkülönböztető jelzés nélkül is másfélszeres tempódat diktálom páján.... mondj fel a picsába, megyek hejedre.... már ha csak vezetni kell......

  Máté PéterMáté Péter3 hónapja
  • El kell érni egy bizonyos IQ szintet is és gondolom érettségi sem árt. :)

   Martin BaloghMartin BaloghHónapja
 • Mielőtt mindenkit lerománoznál, picit nézd meg a saját videódat még egyszer szakmailag, kb. 3 mp alatt éred utol a kamiont, ráadásul jobbról előzől, mindenféle esély adás nélkül, utána meg integetsz és semmibe sem veszed, hogy kamionhoz képest kis méretű gépeddel Te könnyen ugrálsz....próbálltál már kamionnal sávot váltani valaha? A jobb sávban forgalom van, vagy inkább ölje meg őket, csak azért, hogy Te elmehess? Nem a hőbörgés a lényeg, de az, hogy egyből románozol, az pont azt fogja eredményezni, hogy Téged meg lemagyaroznak mondjuk Ausztriában ... Az asszertiv kommunikáció kéne a szösszenetek helyett. Értékelem hogy vért szállitasz és Életeket mentesz, közben a sajátodat kockáztatva, de ettől még nem leszel hős, ha a posztok ilyenek ... Ez csak egy magánvélemény. Én is BMW R1200GS nyergében ülök, mielőtt leteremtenél, hogy nem értek a motorozáshoz.

  Robert VargaRobert Varga3 hónapja
  • @Robert Varga Egy kék lámpás járműnél baromira nem releváns az, hogy szabálytalanul előzött. Egy kép lámpás járműnél nincs olyan, hogy szabályos, vagy szabálytalan manőver. A kék lámpa a sofőrt pont arra jogosítja fel, hogy legálisan "szabálytalankodjon". Legálisan előzhetnek jobbról, legálisan közlekedhetnek városban a szembesávban, legálisan kanyarodhatnak be egy kereszteződésnél abba az irányba, amit a KRESZ tilt. Innentől kezdve kár ezeket felhoznod, mert nincs értelme.

   Norbert SzabòNorbert Szabò2 napja
  • @Robert Varga Gondoltam jelzem, hogy 1. a megkülönböztető jelzésnél nincs szabályos vagy szabálytalan, legfeljebb megszokott és meg nem szokott, azért megkülönböztető. 2. a KRESZ kifejezetten említi, hogy autópályán, ha a forgalom a lehúzódást nem teszi lehetővé, akkor két sáv esetén a kékfényesnek ideális a sávok között utatnyitni, három sáv esetén pedig a belső és a középső sáv között. Szóval nem, nem kellett volna kifele mennie, épp ellenkezőleg, befelé kellett volna húzódnia, ahogy a trélernek meg kifelé. De a KRESZ vizsga után ezt már senki sem mondja vagy kérdezi.

   Marcell BagyinszkyMarcell BagyinszkyHónapja
  • @Gábor Vadász mostanság egyre többen húzódnak le autósok mikor meglátnak bennünket motorosokat. van amelyik a fűre is lemegy csak hogy segítsen ez sem jó de a szándék a fontos. Én mindenkor ezeket megköszönöm. Viszont ha ugyanezt a mutatványt végig viszed mint "átlag" motoros jobban jársz mint ők mert hirtelen rádöbben hogy tennie kellene valamit és pont azzal a lendülettel fog eléjük kimenni holott eddig szépen nyugodtan poroszkált és azt sem vette volna észre ha elmegy mellette egy vonat....

   Prés GépPrés Gép2 hónapja
  • ""A kamera képe alapján nem tudod megítélni, kinek mi volt a pozíciója. A piros ponyvás teherautó még bőséggel a másik jármű mögött volt, amikor már észlelnie KELLETT a fényeket. "" Szerintem bőven megítélhető. A kihangosítótól nem látszik, de még mikor a külső sávban haladó sárga hátfalú "nagyot" kezded előzni, akkor a piros ponyvás a belső sávban már belekezdett az ezüst színű személygépjármű előzésébe.. és tényleg jobbról "rátámadsz", pikk-pakk ott vagy, szerintem pislog csak a sofőr. Több videóban is láttam hogy hezitálsz abban hogy "ki" vagy a közlekedésben. Döntsd el, vagy belsősávban "letolós" mentős vagy középen átcsusszanó motoros. Ne keverd, baj lesz belőle csak. Másik videódnál volt egy hozzászólás hogy: mint átlagos forgalomban közlekedő a sziréna hallatán nem motorra számít. Próbáld meg innen megközelíteni a dolgot.

   MartinovychMartinovych2 hónapja
  • @pezo77's XF650 rides :Igazad van, átértékeltem a dolgot,valóban a belső sávban haladva biztonságosabb balra húzódva elengedni,jó lenne ezt népszerűsíteni. Én amikor autózok figyelem a tükröt,és ha a motoros jobbról támad balra húzódok,ha balról jön akkor jobbra. Jómagam amikor motorozok a bal tükörben szoktam magamat megmutatni,és kivárom amíg észrevesznek,és lehúzódnak.(persze nekem nincs megkülönböztető jelzésem)

   Gábor VadászGábor Vadász2 hónapja
 • Az a probléma,hogy a kéklámpa és a megkülönböztetett hangjelzés mellett maga a motor kicsi a forgalomban. Egyrészt nem igazán foglalkoznak vele, másrészt nehéz észrevenni. Tapasztalat,szintén kéklámpázom a nagy pirossal, az az ember,aki nem él a forgalommal,hanem csak"utazik" benne,nem;-vagy csak nagyon nehezen vesz észre és nem tud a helyzettel mit kezdeni. Ők a legveszélyesebbek! Vigyázz nagyon magara, további jó munkát!

  Attila KissAttila Kiss3 hónapja
 • Ilyen, ha az AETR-ről még nem is hallott hullafáradt zombi ül a kormány mögött... Amúgy a plexire felcsiptetett izébigyó a GPS antenna vagy valami másegyéb?

  György KelemenGyörgy Kelemen3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary arra viszont tökéletes volt, hogy a videó lényegi részét alig lehet látni tőle mert pont kitakarja a kép közepét :D

   Bárány BarnaBárány Barna3 hónapja
  • Oldható a csatlakozása, nem gond levenni. A vezetésben nem zavar, de akkor lekapjuk. 🙂 A dobozban elfér. 🙂

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary Kérlek Titeket, ez esetben tegyétek el onnan, mert nagyon zavaró. Köszi!

   LongbassLongbass3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary Én azt hittem hogy valami töltő :P

   Zinaj22Zinaj223 hónapja
  • Nem, az egy kihangosító. Lehetne kommunikálni a környezettel. Motoron nem igazán életképes, még sose használtuk. 🙂

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Ki kell ezeket tiltani a forgalomból. Nem alkalmasak semmire az életben. Hülye mindenhez.

  Tolnai KárolyTolnai Károly3 hónapja
  • Mármint kik?

   Benedek PorpáczyBenedek PorpáczyHónapja
HUworld