Vérlovagok, 21. rész: Dunaújváros robogóval és meglepetésekkel

2020.nov.25.
10 632 Megtekintés

Minden sürgősségi vérszállító járművünket le kellett vinni Dunaújvárosba, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány telephelyére. Az ok egy rendőrségi szemle volt. Lefelé vittünk egy kis vért is, hogy ne menjünk már üres kézzel - ott pedig meglepetések sorozata várt.
Motor: BMW C 400 GT, kamera: Sena 10C EVO, bukósisak: Nolan N40-5 GT.

Megjegyzés
 • Miért busszal viszik a vért??

  nemTom77 1nemTom77 12 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary köszönöm a választ már értem

   nemTom77 1nemTom77 12 hónapja
  • Mert gazdaságosabb, mint mindent külön autóval leszállítani. Az ország vérellátása egy nagyon bonyolult, nagyon jól szervezett és remekül működő rendszer, amelynek egyik része a Volánbusz és a MÁV is.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary2 hónapja
 • Minden tiszteletem a tiétek, én csupán egy észrevételt szeretnék jelezni, hogy a bukósisakos vámpír szerintem nem a legjobb logó amit választhattatok. Nem tükrözi megfelelően a munkátok fontosságát illetve a számomra igencsak találó vérlovagok megnevezést. Ez csak az én véleményem, de szerintem írjatok ki erre egy pályázatot, vagy bármit és máris érkezne sok jelentkező aki hozzátok méltó logót tervezne. Egyébként kitartást, és így tovább!

  Krisztián KovátsitsKrisztián Kovátsits3 hónapja
  • Maga a vérlovag szó is merő viccelődésből született, ahogy a vámpír is. Annak ellenére, hogy komoly dolog, amit csinálunk - és a megfelelő részét komolyan is vesszük -, mi egy kicsit azért szeretnénk lazán is felfogni. Ezért vállaljuk fel az ilyen részeket, mint a vámpírocskánk. A "lovagosdi" sem jelent valami fennhéjázást, az is vicces megnevezése a "vérszállítónak". Hiszen semmivel nem vagyunk mások, mint az OVSZ-es, Semmelweiss-es és SMSV-s kollégák!

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary2 hónapja
 • 08:10-nél (amikor a lámpánál álltok) miért kapcsolod be a villogót?

  Bela NagyBela Nagy3 hónapja
  • Ott ment el keresztben Krisztián az R 1200 GSA-val, neki köszöntem.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Mackó, írtam neked Facebook-on Kelemen György néven, nem vagy ismerősöm, így vsz az engedélykérések közt lesz. Nézd majd meg, lehet, hogy örülni fogsz neki.

  György KelemenGyörgy Kelemen3 hónapja
  • Köszi, válaszoltam is! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Szia! Arról a RAM tartóról csinálnál egyszer egy rövid snittet? Én nyáron robogóztam a bérelhető robogós cuccal és azon volt ilyen tartó. 10 percig próbáltam kitalálni, hogyan lehetne belerakni, de nem jöttem rá, így zsebre vágtam a telót, pedig kellett volna a navi. Köszi.

  diego87HUNdiego87HUN3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary Örök hála. Most már látom, hogy az volt a gond, hogy én fektetve próbáltam, és azért nem jött ki a matek :-) ezt ki kell próbálnom újra!

   diego87HUNdiego87HUN3 hónapja
  • onroad.hu/2016/03/08/ram-mount-motoros-tarto-csalad/

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • 6:00 - Annak a mocinak veled együtt örültem, ha nem még jobban! :D

  Ádám KoránÁdám Korán3 hónapja
 • Ez már volt egyszer. Mire fel a reupload?

  László BakkLászló Bakk3 hónapja
  • Csak az amikor a rokkantnak segítettek. Ott egy kicsit meg is zavarodtam, hogy akkor most miért nem GS!?

   Gábor FerencziGábor Ferenczi3 hónapja
 • Mire fel a rendőrségi szemle a már rég forgalomban lévő motorokra és miért kell Dunaújvárosba levinni? (tudom, hogy az illetékesség miatt, de a XXI. században egy országos szervezet esetében talán megoldható lenne, hogy a Fejér megyei kapitányság nevében és helyett eljárva a Pest megyei is el tudja végezni...)

  Attila TóthAttila Tóth3 hónapja
  • igen ez kb igy menne mindenhol de ez magyarország ahol a bürokrácia annyira alapvető mint a levegőben az oxigén

   Seishin HUNSeishin HUN3 hónapja
 • Nem fáznak az ujjaid? Milyen kesztyű ez? :D

  Henrik RónaiHenrik Rónai3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary Én most vettem egy olcsóbb fűthető téli kesztyűt. Majd utána kipróbáltam egy drágábbat és zongorázni lehet a különbséget. Csak az egyik 30, a másik 65 ezer.

   Henrik RónaiHenrik Rónai3 hónapja
  • Ráadásul ez csak egy BMW Pro Summer Gore-Tex. Vagyis nem is téli - bár én ennél vastagabbat nem hordok télen sem.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
  • Akartam is kérdezni már, hogy a srácok használnak e valamilyen kiegészítő aktív fűtést a markolaton kívül?

   Béla TóthBéla Tóth3 hónapja
  • @Vis Major Akkor nézek új kesztyűt :)

   Henrik RónaiHenrik Rónai3 hónapja
  • Henrik Rónai Akkor nem jó a kesztyű. Nekem nincs markolatfutes és nem fagynak le az ujjaim 1.5 óra után sem, bár nem is megyek 130al

   Vis MajorVis Major3 hónapja
 • Amíg még így az elején vagyunk és nincs olyan sok hülye: A sebességre vagy figyelj vagy kockázd ki, mert lesz olyan "kedves" egyén, aki feljelent (konkrétan 70-el is mentél lakott területen belül villogó nélkül). Más youtube-ossal is megcsinálták már..

  Biggieboy1982Biggieboy19823 hónapja
  • Aki ez végett felnyomja annak majd 50-en vigye a vért amikor gyorsan nagy szüksége lenne rá! Ennyi!

   B LB L3 hónapja
  • Ezzel egyetértek, ez a videó így ne maradjon fent, mert, ha nem is ma, de előbb utóbb jön valaki akit ez túlságosan zavarni fog. Az első komment meg is volt emiatt lejjebb, és félek, ha emiatt bajba kerültök, utána több videót nem fogunk látni tőletek. Sajnos ilyen mocskos világban élünk.

   ToXeN2007ToXeN20073 hónapja
 • Rendeződtek a megkülönböztető jelzések használata alatt a VÉDA-büntetések sorsa is? Vagyis ma már nem kaptok emiatt csekkeket?

  01Hmmmm01Hmmmm3 hónapja
  • @durma77 Én is 80al haladok robogóval, országúton meg 110-el, de azért azt nem mondanám, hogy a sebességkorlátok minden esetben haszontalanok, vagy elavultak. A mai autók gyorsabban meg tudnak állni, mint a régebbiek, ez igaz, de ahhoz az is kell, hogy fékezzenek velük, ha érted mire gondolok. A korlátokat nem a trabantra találták ki, hanem a trabantra és sofőrjére együttesen, és ebből a sofőr most is ugyan az, ha abs-es kocsiban is ül. A maiakkal hatékonyabban lehet lassítani, de muszáj korlátokat tartani, mert legalább fele értékben számít az is, hogy a sofőr milyen gyorsan reagál. De pl. azt el tudnám képzelni, hogy a motorosokra más sebességhatárokat szabjanak, mert a motoros balesetelkerülés, meg egyáltalán a közlekedés sokmindenben eltér az autóstól. És egy 50-el közlekedő motor nincs olyan veszélyes, mint egy 45-el közlekedő autó....

   BikalakatBikalakat2 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary : érthetetlen ... érthetetlen.

   01Hmmmm01Hmmmm3 hónapja
  • A VÉDA fotók a mai napig jönnek. Mindet külön kell lelevelezni.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
  • @durma77 Nem kifejezetten Neked köszönöm. :) Kötélidegek, ember! Kötélidegek! Ugráljon nyugodtan a gyorshajtó. Ha bármi balesetet okoz, őt fogják elővenni, nem Téged vagy engem. Ezt úgy mondom, hogy tényleg mindig minden sebességkorlátozást betartok, az Üllői úti 30-at is. De a totojázás, amikor nem megy valaki a megengedett sebességgel, pedig mehetne, na az... Az a halálom! :D

   ChGeriChGeri3 hónapja
  • @ChGeri Én alapvetően motoros vagyok, nem kifejezetten zavarnak akik a forgalomnál lassabban vezetnek, így ne nekem köszönd :) (megjegyzem ha nem kell tényleg rohannom valahova, én is igyekszem tartani a seb.korlátot mert úgy egy picit többet motorozhatok :D ). Én abban a hitben éltem hogy ha te mindig 100% betartod a sebességkorlátozást pontosan ismered a jelenséget miszerint mindig a s*ggedbe mennek, tolnak, jobbról balról előznek (bár feltételezem a jobbratartást is 100% betartod). Nyilávn a csúcs amikor autópályán szélső sávban csak 130-al mész és az ipse mögötted nem ismeri a sávváltás fogalmát, majd amikor megelőz elkezd büntetőfékezni.

   durma77durma773 hónapja
 • Sziasztok, hogyhogy csak a BMW-k? A flotta össze állításakor más típusok nem jöttek még számításba esetleg? Pl Yamaha FJR vagy Kawasaki GTR vagy más.. Ha nem (vagy ha igen) , akkor miért estek ki? Drága üzemeltetés, rossz megbízhatóság, vagy nem sikerült egy jó konstrukciót össze hozni a hazai importőrrel vagy nem megfelelő kényelem, funkcionalitás, vezethetőség? Köszi a választ.! További sok sikereket a munkához!

  Tamás ThénTamás Thén3 hónapja
  • @Vérlovagok - Blood Bikes Hungary más korosztály ugyan, de amikor én kevés tapasztalat után átültem egy 850 RT-ról (2000 körüli) egy st1100-ra (ami jó 10 évvel volt idősebb nála), akkor azt tapasztaltam, hogy a bmw-zésnek is nagy része legenda, egyáltalán nem felsőbbrendű masinák, sőt. Németországban, Hollandiában sláger, érthető okokból, de a japánok azért.... hát jobbak, na. Nem rosszak persze a bmw-k, megvannak az előnyeik, de a japánokat nagyon nehéz űberelni. Pláne ezekkel a gondolom tradícióból használt légolajos blokkokkal, amik viccesek, meg cukik, meg könnyen szerelhetőek, de valahogy a léghűtéses boxerek mégis kikoptak szinte mindenhonnak a 70es évekre... lehet, hogy nem véletlenül. Nekem az a 850RT nagyon sokmindenben tetszett, de egyszerűen szar volt rajta motorozni. Mondjuk ültem k1100-on is (ami a hondához közelebb is volt korban), az pl. sokkal élvezetesebb volt. Lehet, tényleg csak kifogtam egy rossz példányt?

   BikalakatBikalakat2 hónapja
  • Minden motor használtan lett megvásárolva. Azon szempontok alapján, amit előzetesen az OVSZ kért. Ezekről azóta részben kiderült, hogy nem feltétlen van mindenre szükség - ezért lett pl. a K 1600 GT. Ez egy rendőrségi, keskeny dobozos motor. Könnyen elfér városban és gyors autópályán - amikor közepes távra kell vinni kisebb mennyiséget, hasznos lesz. Más márkák azért nincsenek, mert Pribil Sanyi a BMW-ben hisz (azzal kerülte meg két éve a Földet is), és ezt a részt ő intézi. Mi meg örülünk a döntéseinek, mert eddig egyikre sem kellett azt mondani, hogy tévedett.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
  • Én csak tippelek, de ha megnézed a két motort amit említettél, lényegesen kisebb a doboz rajtuk mint pl egy GS-en ami ugye a hűtőtáska miatt problémás lehet (csak tipp). Megjegyzem ha jól emlékszem jelenleg a BMW viszi a prímet ebben a stílusban, én azon tűnődtem, hogy miért nem 1250RT-ket használnak mint a rendőrök, de valszeg ott is a box mérete-alakja a gond.

   durma77durma773 hónapja
 • Tudatlan négykerekesnek: mit jelent hogy légolajos?

  Dmate89Dmate893 hónapja
  • Nincs "hűtővíz" a motorban. A motorolaj látja el a hűtési feladatokat is.

   Ádám KoránÁdám Korán3 hónapja
  • www.tvsmotor.com/blog/air-cooled-vs-oil-cooled-vs-liquid-cooled-engines/

   Dániel LackóDániel Lackó3 hónapja
  • Levego es olaj huteses blokk.

   xerohunxerohun3 hónapja
 • 2014-ben azért vettem én is a GTL mert hosszú túrákra a kényelmesebb a tempó miatt ez volt a jobb választás és ár érték arányban is jobb, 140-150 az semmi, de a 200 is utazó (kb. 5000 fordulaton). Szuper, amit csináltok, és a 400-as tesztet is, köszi mert ilyet akarok a városba én is használni nagyon durván néz ki az egész motor.

  Ertz AsdfErtz Asdf3 hónapja
  • Hihetetlenül jól sikerült gép a C 400 GT. Használjuk a sürgősségi feladatokon kívül is, és még napi 250-300 km is teljesen normális a nyergében. Sőt, így ülésfűtéssel együtt pláne! :-)

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
 • Fura, hogy nem pest, vagy legalább pest megye...

  Sallai GáborSallai Gábor3 hónapja
  • Dunaújváros a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány székhelye, így a Fejér Megyei Rendőrséghez tartozunk.

   Vérlovagok - Blood Bikes HungaryVérlovagok - Blood Bikes Hungary3 hónapja
HUworld