ŐSZINTÉN A NAPELEMEKRŐL 2.- A vizsgálat

2021.febr.17.
80 039 Megtekintés

Elérjük valaha az ígért termelést? A vizsgálat megtörtént: vajon a beteg beteg marad?
Ahogy legutóbb ígértük, megmutatjuk nektek, hogy milyen eredmények és tanulságok születtek. Mint legutóbb megmutattuk nektek, a mi rendszerünk az ígért 10.207 KWh helyett alig 6-7000-et termel egy évben. Elmondtuk, hogy a tetőnk egyik oldala árnyékos, ami nagyban befolyásolja a termelésünket- bár a teljes árnyékból a napelemek egy részét már áthelyezték. Ezért felkértünk 3 céget, hogy vizsgálja át a rendszerünket, keresse meg a hiba okát és adjon tanácsot, hogy hogyan tudnánk jobb termelést elérni. Mindegyik cégnek ugyanannyi időt adtunk a videóban, a beszélgetések természetesen hosszabbak voltak. Sajnos nem mindenki járult hozzá mindennek a közléséhez, ami elhangzott. Sajnos nem volt túl kegyes hozzánk az időjárás: volt szélvihar, eső, hó - így sajnos csak egyetlen beszélgetést tudtunk a "tetthelyen" rögzíteni, és még az is kicsit szeles volt, így elnézést az esetleges hanghibákért.
Ez továbbra is a mi valóságunk. A mi rendszerünk. Mi továbbra is csak egyszerű felhasználók vagyunk. Akik ismét rengeteg, többféle információt kaptak- ami laikusként nem könnyen feldolgozható. Ami nem hangzott el a videóban: hogy mennyire fontos egy cég kiválasztásánál a személyes kontaktus és a bizalom. Hogy mennyire mást gondol egy laikus árnyéknak, mert kiderült, hogy minden, még maga a napelem is árnyékolhat.
Lehet személyeskedni, hülyézni, uszítani, aggresszívan nyomást gyakorolni - szólásszabadság van. Ami azt is jelenti, hogy nekünk is jogunk van megmutatni, hogy nem minden tökéletes mindenkinek. Mert hiszünk abban, hogy ebből is lehet okulni, és a más kárán tanulni. Mert nekünk ez a zsebünkre ment. És fontosnak tartjuk, hogy ebben a tökéletes napelemes világban más ne járjon úgy, mint mi!
Nagyon köszönjük mindhárom cèg közremûködèsèt!
Kommenteket olvasunk, de Facebook stb. üzeneteket nem, így kérjük, hogy kommentben írjál
nekünk!
instagram.com/polgar_tunde/
instagram.com/polgararpad/
facebook.com/polgartundehivatalos/
facebook.com/arpadpolgarhivatalos/

Megjegyzés
 • 🦆🥖🦆

  Benjamin ZsolnaiBenjamin Zsolnai10 órája
 • átbasztak

  Levi FülöpLevi Fülöp14 órája
 • Ha a fa kivágásért fizetnének a szomszédnak még lehet az lenne a legjobb megoldás... Lehet kisebb méretű fákat ültetni helyettük.

  Marcsi GabiMarcsi GabiNapja
 • Akkor összegeznék...⚠️:és nem a Google-n olvastam....☝️..🌞 Ahogy szoktam mondani..mindenki addig "nyújtózkodjon" amíg a tetőfelület vagy az udvarban lévő hely erre lehetőséget ad.Itt sajnos az ezzel kapcsolatos körültekintés a telepítő cég részéről elmaradt,és a jól megszokott (a "legolcsóbb"..panelszám és egyebek miatt) délnek néző ajánlat lett elfogadva....némi optimalizálóval megfűszerezve hogy majd azokkal tuti lesz..sajnos....1 vagy több azóta megfáradt napelemmel....Ennek láttuk 3 napelemes cég képviselőjének a véleményezését.. "és még nem rendelkezett anno a magyar telepítői felhozatal,amikor Polgárék keresgéltek,akkora számmal mint ami most van...(2000-nél is több cég van jelenleg aki napelem telepítéssel foglalkozik csak jelzem...🙄)" Jelenleg is sajnos még gyakori az árak összehasonlításánál (mivel az inverter és a panelszám kb ugyan annyi) és ezzel a laikus azt hiszi hogy a két vagy akárhány ajánlatot összeméregetve és abban a hitben hogy a legjobb döntés született egy alulméretezett rendszer kerül kiválasztásra...¯\_(ツ)_/¯... Ebben egyébként a hölgy ötlete miszerint a napelemes cégeknek kellene rendelkeznie valami "Minősítési tanúsítvánnyal" vagy nevezzük bárminek is ami igazolja azt hogy ez a cég pl: már legalább rendelkezik 100 db legalább 1 éve működő szerződésekkel igazolható és a várható ígért hozam +/- max 5 % eltérésével működő rendszertelepítéssel.... igazán ráférne erre a szakmára...vagy valami hasonló..! Ma már azért elmondható hogy a 25 éves termelési garanciával már szinte sok-sok telepítő cég házal,ez sajnos kevés már a tutihoz,főleg ha pár év múltán hűlt helyét találjuk a cégnek akitől vettük a napelemet...🤔..ezeket azért nagyjából már előzetesen ki lehet szűrni előre ha valaki utána néz a cégnek akitől vásárolja a rendszert hogy milyen múlttal rendelkezik..kb ennyi.. Ui:Ja és a komment szekciót elnézve egy optimalizálót Polgáréknak a (füstölgő kémény..remélem magára ismer...😅) miatt ami egy kicsit beárnyékolja a komment szekciót muszáj lesz eszközölni a későbbiekre.......✌️

  Ákos BálintÁkos BálintNapja
 • Van egy jó tanácsom! Legközelebb a nyárfa Alá telepítsetek napelemet!

  Zsolt HerbályZsolt Herbály2 napja
 • Sajnos a pénzzel nem jár együtt az ész! Az a baj hogy fogalmatok sincs róla hogy mi fán terem az egész és olyanról mondatok véleményt amihez közötök sincs! Maradj inkább a botox nál! Ahogy látom az UFO fejedhez az jobban illik. Már csak alapból is hülyék vagytok hogy hogyan gondoljatok azt hogy 2 db panel ami egymásra merőleges egyforma energiát termel ilye???? Én tökéletesen egyetértek az Andrással sajnos vagy nem sajnos de át lettetek baszva!

  Zsolt HerbályZsolt Herbály2 napja
 • Korrekt volt!Lehetne megtudni,mennyibe kerül egy napelemes szakértői vélemény?Köszönettel: Anna

  Annamária NagyAnnamária Nagy3 napja
 • A kivitelező mentségére szóljon ,hogy ez egy 2014-es rendszer! Hiába jönnek az újabb rendszerekkel azok pár éve vannak a piacon! Nagyon összeszedett és korrekt videó valamint le a kalappal Tünde előtt ezért a színvonalas és intelligens műsorvezetésért! Horváth András még tanulhat!

  Szabó RóbertSzabó Róbert4 napja
 • Istenemre mondom, ez úgy jön le nekem, hogy egy rahedli pénzt leszedtek Rólatok, feleslegesen!!!! Mert most megint egy rahedlit költhettek! Túl közel van a tetőhöz.....hát laikusként megkérdezem, miért hol legyen??? Áhhhh vicc😂😂😂😂😂 Akiről látják, hogy van pénz, arról húznak is bőven!!! De Tünde, én nagyon szeretlek Titeket, korrektek és segítőkészek vagytok, de simán lehúznának titeket!!!!!

  Angéla KissAngéla Kiss4 napja
 • A napelemek dragak, plane ha szerzodnek az aramszolgaltatoval. A musor tetszett cgrt.😎

  Zoltan VargaZoltan Varga5 napja
 • Hallod.. Egyáltalán nem ismerlek, de szerintem ahogyan beszélgetsz az emberekkel és ahogy kezeled a problémát, szerintem nagyon felnőtt és érett.

  Péter FazakasPéter Fazakas5 napja
 • Én mint egyszerű, hülye, laikus kommentelő azt mondom sok embernek lesztek segítségére ezen videókkal.

  Gábor KissGábor Kiss5 napja
 • Nekem unalmas mar a tema, ebbe bele sem porgettem csak hangyányit. Viszont Tunde nagyon csinos, ez érdekes volt. 😅

  A CsA Cs5 napja
 • Környezettudatosság és 25-30 litert fogyasztó Rolls-Royce. Értem. 😂

  commenthucommenthu6 napja
 • Az alapvető probléma az, hogy nagyon sok ember a napelemes energiatermelés teljesítményét jelentősen túlbecsüli. Összehasonlításként: Magyarországon a legnagyobb teljesítményű naperőmű teljesítménye 20 MW. Paks I. 2000 MW, Paks II. 2400 MW lesz. A legnagyobb teljesítményű hőerőművünk a visontai Gagarin hőerőmű 800 MW-os. Ez a fajta teljesítmény függ az évszaktól, a napszaktól és az időjárástól. Késő ősszel és télen rövidek a nappalok. Ebben az időszakban sokszor előfordul, hogy akár két hétig borult az égbolt, nem süt a Nap. A napelem tájolása mindig déli irányú legyen! Árnyékban nem szabad napelemet telepíteni! A videóban látott ház nem alakalmas napelem felrakásra, mert derékszögű kiszögelések vannak rajta, tehát a ház kialakítása már eleve olyan, hogy saját maga, ahogy a Nap jár az égen, árnyékot vet a többi naplelemre. Szó volt a videóban, hogy fák is árnyékot vetnek a napelemekre, ez szintén kedvezőtlen. Lényeges a domborzat. Pl. ha délelőt, vagy délután a Nap járása folyamán, ha laposabb szögben süt, már a domborzat is árnyékot vethet a házra. Itt a síkvidék kedvezőbb, hacsak a ház nem a dombtetőn van. Az sem mindegy, hogy valaki Magyarország melyik részén lakik, mert nem egyforma a napsütéses órák száma. Ebből a szempontból az Alföld déli része kedvezőbb. Az igazság az, hogy még a szakemberek sem tudják őszintén megmondani, hogy mennyi a megtérülési idő. Persze ebből ma már sokan megélnek, és az az érdekük, hogy minél többen vágjanak bele, de ezt nem szabad beszopni! Aki nyugdíjas, az már ne telepítsen napelemeket, mert nem biztos, hogy megéri annak megtérülését! Egy biztos, hogy az alternatív energiatermelés a legdrágább! Magyarországon alaperőműt tekintve az atomerőműnek nincs alternatívája. Csúcsidőszakokban pedig a gyorsan beindítható gázzal fűtőt erőműveknek van értelme. Persze emelett lehet játszadozni az alternatív energiatermeléssel, de azt tudni kell, hogy pl. az őszi, téli, kora tavaszi időszakban, amikor a fűtésre alapvetően szükség van, akkor a naperőmű nálunk nudli. A szélerőmű sem megoldás, mert nem vagyunk szeles ország. Mi lehet a megoldás a videóban szereplő problémára? Szerintem leszerelni az egész hobelevancot és eladni, mert egy kedvezőbb helyszínen még energiatermelésre felhasználható lehet. Ezzel legalább a veszteségeket csökkenteni lehet. Remélem, nem volt bántó amit leírtam!

  laszlo hegeduslaszlo hegedus6 napja
 • 34:32 Respect.

  ErisenErisen6 napja
 • ŐSZINTÉÉÉÉN???? XDDDDD Mármint őszintén szólva ez egyáltalán nem a napelemek hibája...

  István MadárIstván Madár6 napja
 • Csini

  alebidogasalebidogas6 napja
 • Eddig is bírtalak titeket, az intelligens "reakció" tovább erősítette szimpátiám... :) ! Szép hétvégét nektek!

  István BeczIstván Becz7 napja
  • Neked is csodás hètvègèt

   Polgar netPolgar net6 napja
 • Rossz volt látni, ahogy a "tesztelő cégek", mennyire nem szerették volna kimondani a nyilvánvalót, hogy a kivitelező cég erőteljesen "félretájékoztatta" a megrendelőket, és azt is, ahogy mindenki finoman körbeírta, hogy ahova nem süt a nap, hát ott bizony "sötét van", ez meg ugye "nap"elem, ergo ilyen körülmények mellett soha az életben nem lesz meg a névleges teljesítmény. Merthogy mindez bizony általános iskolai fizika... meg józan ész. Akinek meg abban az időben többet járt az esze a másodlagos nemi jellegek fejlődésén - vagy bármi máson -, arra azért csak rájöhet(ne) saját kútfőből is, hogy árnyékban "nehéz" leégni. Bár az sem lehetetlen, hogy a kivitelező ennek ellenkezőjét állította, megtámasztva némi technológiai maszlaggal, pl. tudatlanságból vagy a nagy zsé miatt - és nem feltétlenül akartak rosszat, csak valamiért baromira kellett az üzlet. Viszont javítani, az eredeti vállalást teljesíteni - a nyilvánvaló tények miatt - azóta sem sikerült. Sőt, a jelenlegi eszközökkel, technológiával nem is fog sikerülni, további nem kevés pénz "rálocsolásával" is csak 10-20 %-os javulás várható.

  Kovacs OttoKovacs Otto7 napja
 • Sajnos itt is látszik, hogy az olcsó a drága. Önök megtehették volna, hogy egy hozzáértő német céget hívtak volna, mert ezekkel a szovjet műszaki analfabétákkal nem sokra mennek.

  peter Hajzerpeter Hajzer7 napja
 • Fronius rendszeren optimalizátor?🤔 Én értettem félre valamit?

  Dániel KovácsDániel Kovács7 napja
 • 33:15-nél nem tudtam nem rákattintani a like-ra. :)

  Tommyy PetyyTommyy Petyy7 napja
 • "Szeretnék tisztább földet itthagyni." Hogyan? A pár év alatt elavuló, elromló termékekkel? Annak mi lesz a sorsa? Ja, és ezeket gyártani is kell ám. Az bizony energia felhasználassal jár. Álszentség ez az egész. Az igényeinket kellene csökkenteni, de valahogy ez sosem opció. Pár milla simán belefér még a "korszerűsítésbe". Hajrá!

  István HegedüsIstván Hegedüs7 napja
  • @Péter Bróthág ha harmad ennyibe kerülne a rendszer és 50% lenne a hatásfok+szél,akkor érne meg az átlag embernek, azt gondolja felrakja és onnantól akkor ingyen van és milyen menő neki ,tisztogatni kell ha elreped megsérül időjárás,hideg-meleg,elromlik... cserélni kell megint tolodik a null szaldo ami eleve évtizedekbe mérhető ki tudja megmondani mi lessz egy hét múlva a világban egy kockázatos pénzkidobás jelenleg a napelem ha saját zsebből fizette ki,ahogy a videóban mondta ha tesla részvényt vett volna vagy bitcoint jobban járt volna.

   Polo HungaryPolo Hungary5 napja
  • Az inverterekre már 10+ év garancia van.. nem nagyon mennek tönkre.. a panelek még 30 év után is vígan üzemelnek.. de legyen ez is csak 10 év.. a gyártási energiája ennek az eszköznek egyszerűen nem összemérhető azzal amit 10 év alatt fog termelni. Igen.. az elektronikai berendezések tönkre mennek.. ezeket nagyrészt kidobjuk, jobb helyeken újra hasznosítják valamilyen szinten őket, de ezzel mit kellene kezdeni? ne vegyünk elektronikai eszközöket esetleg? mert szinte minden elektromos már, és nem csak az inverter megy tönkre.. vagy ne legyen hűtőnk sem? Tisztában vagyok vele, hogy esélyem sincs meggyőzni, mert aki ilyen meggyőződéssel ír egy teljesen fals dolgot azt gyakorlatilag lehetetlen, pedig józan paraszti ésszel felmérhető lenne, hogy egy napelem gyártása ami aztán legalább 10 év működik, az valószinűleg kevésbé szennyezőbb mint 10 évig szenet égetni egy erőműben

   Péter BróthágPéter Bróthág5 napja
  • Pontosan ez a igazság morzsa,pont a gazdagok tetszik tönkre a földet a kapzsisággal, túlfogyasztással ,értelmetlen költekezéseikkel... ,mert megtehetik, és az gondolják ők a világ megmentöi🤭 A videó tetszett,aki elad bármit is az hasznot remél ,ez a világ törvénye.

   Polo HungaryPolo Hungary5 napja
  • A napelem jelenleg egy rohadt nagy kamu, így ahogy írtad! Jó látni, hogy értelmes emberek is kommentelnek olykor.

   Balogh ZsoltBalogh Zsolt5 napja
 • Minden tiszteletem, le a kalappal ! H. A.......s sosem lesz képes ilyen minőségi tartalom gyártásra, ilyen kulturált, elegáns, korrekt beszédre... Így tovább!!!!!!

  DonBenga87DonBenga877 napja
 • Üdv, hát itt mindenki okos.. Én csak azt tudom hogy árnyékában a fű sem úgy nő.. A megoldás egyszerű :déli tájolás kell 35°lejtővel, fa, árnyék, ne vetüljön rá, és máris termel...

  Aurora SzaboAurora Szabo7 napja
 • Korrekt videó! Kulturált válasz! Én is kíváncsi lennék annak a cégnek a válaszára, aki önöknek ezt a kárt csinálta.

  Andor PlotárAndor Plotár7 napja
 • Zsindely hélyazat? Ez sajnos elég gagyi...

  Mandro ExpaMandro Expa7 napja
 • Hol a maszk? Nem féltek?

  Mandro ExpaMandro Expa7 napja
  • @A Cs Nekem több ismerősöm van aki megkapta és olyan is aki meghalt. Pestmegye :(

   Mandro ExpaMandro Expa5 napja
  • Te ismersz beteget? En 1 ev alatt egy lazassal sem talalkoztam. Korhazakba nem engednek be, nem latok betegeket 😝 szerintem* nem letezik a virus, majd a töri konyvekben ez egy izgi rész lesz. (Ja igen ez csak egy saját vélemény, mielott elvisz a TEK)

   A CsA Cs5 napja
 • Just bc you are offended, doesnt mean you are right

  Keselyű KondorKeselyű Kondor7 napja
 • Korrekt video!

  Daniel BalazsDaniel Balazs7 napja
 • Én szókimondó ember vagyok,trágárság nélkül! Bizony itt aki feltette ,nagyon elcseszte! És nem értem mért nem igyekeznek ezt orvosolni!? Nyilván ezt az utat is megpróbáltátok. De 6 év alatt már réges- rég jónak kellene lenni! Nagyon bosszantó! Erre sincs tisztességes vevők védelme!

  Edit FazekasEdit Fazekas7 napja
 • Ment Like👍

  Beduin71Beduin718 napja
 • Szerintem ez most nagyon kulturált volt gg :).

  Dávid BorosDávid Boros8 napja
 • Isten őrizz hogy HAndrást védjem, de teljesen igaza volt én is ugyanugy kiakadtam mikor néztem az első videót. És elnézve ezt a másodikat szinte semmit se változott a helyzet, és gáz hogy nem érti a hölgyemény mi volt a baj az elsővel. Csak már azt nem értem miért nem az eredeti telepítő céggel megy a diskurzus hogy miért nem hozza a rendszer a beigért teljesitményt?? Kedves hölgyem ilyen egyszerű a szitu, mint egyszerű háziasszony, ott van/volt a szerződésben a "vállalt" hozam. Igen nem kell tudni a szakmai dolgokat, árnyék, inverter, bekötés, légrés a napelem alatt stb.stb. Bőven 1-2 év átlaga után is nincs meg a teljesitmény ? Hát akkor lehet perelni vagy számonkérni. Nem pedig totál gáz napelemes videot csinálni tele baromságokkal... És aztán a második részt meg kifuttatni 3 napelemes cégre hogy na mondják meg ők a tutit és mosdassuk ki magunkat hogy egyszerű háziasszonyok vagyunk... De én vagyok a szánalmas hogy megnéztem ezt a 35 perces valamit. Azt továbbra is tartom hogy aki Napelemes rendszerben gondolkodik ezt a videót is! felejtse el gyorsan, vagy max 1 mondat értelmes belőle, a "Garancia vállalás az igért termelésre/év" persze ez se nagy garancia, mert ha a telepitő csődbe "megy" 3 hónap után és új céget alapit akkor lehet szaladni a "Garancia vállalás" után... Ezért ide még hozzá jöhet az hogy olyan cég legyen aki nem fél éve létezik és nem 2 referenciája van. Persze azis lehet, de akkor a kockázatot vállalni kell valószinűleg az olcso díjért cserébe...

  Imre BorbásImre Borbás8 napja
 • ROUND 3 FIGHT!!!

  Tamás STamás S8 napja
 • Értem, hogy egyszerü háziasszony, ezzel nincs is probléma. De akkor ne beszéljen olyanról amihez nem ért. Ez volt a probléma az előző videóval főként! A mostani rendbetesz sok dolgot az emberek fejében remélem...

  Attila HorváthAttila Horváth9 napja
  • Az abban elhangzott butaságok most nem lettek visszavonva.

   Mach ZoliMach Zoli8 napja
 • Azt mondta az elozo videoban hogy meretezze mindenki tul a rendszert, de azert mert ugyse termeli azt amit igernek, nem pedig azert mert az energiaigeny novekszik.

  Laszlo BauerLaszlo Bauer9 napja
 • Jó videó

  Tibor BertaTibor Berta9 napja
 • Kíváncsian várom a folytatást.. Köszönöm ezt a fair videót.

  Csaba BaloghCsaba Balogh9 napja
 • Akkor sporoltak volna ha nem csinálják meg a napelemes hülyeséget ! Számoljon utána egy ember öltőben nem térül meg a befektetés !

  Dezső SzilágyiDezső Szilágyi9 napja
  • @Zsolt Nagy Itt van rá a bizonyíték ! Itt nem szóltak bele a napelem kiépítésbe ! Pénz nem számított de a vissza adott teljesítmény GYENGE ! Felesleges védeni a mundér becsületét !

   Dezső SzilágyiDezső Szilágyi7 napja
  • Ez nem igaz.Csak jól kell tervezni .Illetve átgondolni mire kell.Ha 4.5 5 kwh alatt gondolkodsz lehet hogy igazad van.

   Zsolt NagyZsolt Nagy7 napja
 • Handrás egy bunkó, Ők legalább intelligens felfogásúak.

  József HalmágyiJózsef Halmágyi10 napja
 • 13:29 kutya :) Ránéztem, 35 perc, mondom - á, majd végigfutom... Aztán nem, végignéztem, végig fontos dolgokról volt szó, köszönöm a videót!

  TheSzaboZETheSzaboZE10 napja
  • Köszönjük

   Polgar netPolgar net5 napja
 • Nagy szimpatikus a hölgy hozzáállása a témához a felkért cégek nagyjából ugyanazt mondták, én most már, arra lennék kíváncsi, hogy a telepítő cég beszáll e a probléma megoldásába, mert bizony, ha én lennék a cégvezető, ezt a presztízs veszteséget nem nyelném be, pláne hogy most már szép lassan önálló életre kell ez az egész sztori és bizony, ha a telepítő cég beszállna a sztoriba pozitív alapon, akkor jól megtudnák lovagolni az általuk keltett hullámot..... és a szimpi hölgy is pontot tehetne az ügy végére és a happy end mindenkit lenyugtatna a témában.

  Attila Pál SzabóAttila Pál Szabó10 napja
  • Ebben bízunk mi is

   Polgar netPolgar net5 napja
 • intelligens, korrekt, szórakoztató videó volt.

  J.GJ.G10 napja
 • Ez a beszéd. Ez tetszik! 😁😀

  Karesz CsernusKaresz Csernus10 napja
 • Aranyos, kiegyensúlyozott és nagyon bölcs volt ebben a videóban Hölgyem, csak így tovább, sok sikert!

  1magyar keresztény1magyar keresztény10 napja
  • Köszi

   Polgar netPolgar net5 napja
 • Kedves Polgáriné, nagyon fontos dolgok kerültek terítékre. A hozzáállásuk a probléma megoldása felé KALAP LE ! Köszi az információkat !

  Zoltán TorokZoltán Torok10 napja
  • Köszi

   Polgar netPolgar net5 napja
 • Nem kell magyarázkodni, azért hívunk szakembert, azért fordulunk szakirányú cégekhez, és fizetjük meg busásan a költségeket, mert mi nem értünk hozzá. Ha én meg tudnám csinálni néhány munkatárs segítségével, akkor ők éhen halnának, mert nem lenne rájuk szükség.

  Ida KenezIda Kenez10 napja
 • Tehát átvertek!- kókány és társa.

  Ida KenezIda Kenez10 napja
 • Szerintem a megoldás egy mű nap lenne .

  CSCS10 napja
  • Aminek a felszerelésére három kivitelező cég négy félét mondana. :D

   M MM M10 napja
 • Köszönjük szépen a videót. Sajnos Magyarországon nagyon nem akar ez a napelem rendszer működni úgy ahogy ennek kellene. Arról nem beszélve,hogy hamarosan meg fizetni is kell annak akinek napeleme van,magyarán nem fogja megérni telepíteni.

  Tímea Nagy-MiklósTímea Nagy-Miklós10 napja
 • El kéne költözni egy lényegesen jobb tájolású házba és oda kéne telepíteni a cuccot.

  Brandon LanoisBrandon Lanois10 napja
  • Az még dragább🤧

   Potóczky RolandPotóczky Roland9 napja
 • Előbb nézzétek meg 🧠 🤔#atmbiztos. Blog

  Mónika MónicaMónika Mónica10 napja
 • A videó10.24-kor átvált "reklámra" telepítsen napelemet a házára szöveggel. Mit mondjak, nagyon stílszerűek :D

  Ilona MolnárIlona Molnár10 napja
  • Nem mi tesszük rá a reklámokat, hanem a HUworld

   Polgar netPolgar net5 napja
  • Neked ha ez jön le vannak gondok.

   Ádám SzarvasÁdám Szarvas10 napja
 • Megmondom őszintén, ha a pénz nem számítana én ezt az egész rendszert kukáznám, és lerakatnék egy új jobban tervezett és méretezett rendszert e helyett (kalkulálva a helyi hatékonyságbeli problémákkal is), ami mentes az összes említett elkövetett főbb hibáktól. Az adottságok miatt, ott se lenne jó a hatékonyság, de ennél biztos lehet ezt jobban is csinálni. :) Esetleg visszaperelnék némi pénzt az előző telepítőtől (mert azért ők csak ígértek valamit papíron, ami nem teljesült). Kérdés számít e a pénz, vagy az elv fontosabb itt most.

  FollowTheORIFollowTheORI10 napja
 • Az okoskodó H András biztos mindenre tudna megoldást!... De ez egy jó reklám mindkettőtöknek...

  Vas DezsőVas Dezső11 napja
 • Nem azért vesznek az emberek villanyautót mert környezetbarát hanem azért mert olcsó üzemeletetni. Nem azért vesznek napelemet ,hogy jó legyen az unokáknak hanem azért hogy spóroljanak . Egyre többet repülünk , dobáljuk el az okostelefonokat , laptopokat, lapostévéket meg minden szart és gyakorlatilag minden műanyagból készül amit mi boldogan megveszünk.(nézz körül a környezetetben és rájössz hamar, hogy a műanyag kikerülhetetlen ). Úgy gondolom az emberiség xarik a jövőre :)

  Hugo ScheiberHugo Scheiber11 napja
 • Eloszor a reakcio videot lattam. Ezek utan erdekelt ez is mikor a YT feldobta. Az a bajom az egesszel hogy ez a video pont nem nyugtatna meg ha most akarnek napelemesdibe belefogni. Mind a harom ceg felmeresenel az volt az erzesem hogy ezt igazabol a hatuk kozepere se kivanjak es nem akarnak semmi konkretot mondani. Csalodas az a ceg is akit a reakcio video keszitoje ajanlott, mert azt varnam hogy kijonnek felmerik es aztan azt mondjak hogy ezek alapjan ez a hiba es ennyiert meg ennyiert tudunk egy jol mukodo rendszert ide meg ide feltenni. de valahogy toluk is azt erzem hogy jaj csak ne kelljen semmit csinalnunk. Mindenki mintha felne ettol az egesztol mint a tuztol. Es jelen esetbe nem azt varnam hogy azt mondjak ilyen olcson probalkozounk meg ganyounk valamit. De legalabb mondjak meg hogy kerem ezt a selejtet bontsuk el es mi felrakunk egy tutit jol megtervezve ennyiert meg annyiert ami garantalja ezt meg ezt. De ezt se latom meg ajanlatot is felnek adni. Szoval ezek alapjan nekem valami nagyon nem klappol ebben az egesz iparagban kicsit ilyen ruletkerek erzesem van hogy hat vagy bejon vagy nem es garancia semmire nincs.

  Zoltan PetofiZoltan Petofi11 napja
  • Jogos. Csak egy teszt szettet fel raknának , nézük meg gyerekek a mi variációnkat. Ha be válik ki fizeted, ha nem akkor buktuk a rendszert . Az egész kb 1,6 ba fájna , ha fájna . De legalább kapnának reklámot érte.

   Seven HorseSeven Horse11 napja
 • Technikai parsméterekről: Steve Jobs amikor bemutatts az ipodot ő sem Gbokról, hanem 10.000 óra zenéről beszélt.

  mittanuljakmittanuljak11 napja
  • ìrni...

   Nandor BacsoNandor Bacso6 napja
 • A lényeg kimaradt a videókból, bár célzás történt arra, hogy a napelemes villamosenergiaellátás mozgatója nem a megtérülés, hanem az a hit, hogy ezzel a környezetünket védjük. A videókból sajnos hiányoznak a konkrét adatok, a szerződésben vállalt kilowattórák és legalább az utóbbi években havonta termelt kilowattórák. A helyzet egyáltalán nem tragikus, hiszen ha a német vagy dán villanyszámlát kellene fizetni, akkor Polgárék sem panaszkodhatnának a megtérülési miatt. Utalva a TEXAS-ban 2021 február 16-án történtekre a villamosenergia ellátás biztonsága csak úgy tartható fenn, ha a felszerelt napenergia kapacitás mellé, hasonló teljesítményű időjárásfüggetlen kapacitást telepítünk. A kérdés csak az, ki fizesse ennek a költségét.

  pvpstudio Pálos Lászlópvpstudio Pálos László11 napja
 • Handras, a te hatásodra, jött létre ez a videió! Nagy pacsi! Ne add fel még ha néha kemény is az élet.

  Zoltán ErdősZoltán Erdős11 napja
 • Azt hiszem a " TERMELÉSI GARANCIA " ami gyakorlatilag minden üzleti tranzakció kulcsszava . Mennyi az annyi ?

  Hugo ScheiberHugo Scheiber11 napja
 • Wow! Első alkalommal látok ilyen szofisztikált válasz videót. Nem hogy fortyogás nincs benne de látszik hogy igenis volt véve a fáradtság arra hogy tanuljatok a témában és nem sértésnek hanem építő kritikának vettétek a negatív hozzászólásokat. És a méltóságotokat is megtartottátok szóval wow!! Példaértékű!

  László BartaLászló Barta11 napja
 • Csak számomra irritáló hogy minden harmadik mondat előtt elhangzik hogy "én mint laikus ember " vagy "én mint hülye háziasszony"? XD

  KányaKánya11 napja
  • De hát könyörgöm az emberek 95% laikus. Nem energetikai mérnők. :D

   Seven HorseSeven Horse11 napja
 • Tehát egy inverter Mindég Nagyobbat Kell hogy Bármikor Bővíthető Legyen ❓Hanyas a kőzepes Nagyságú hogy Hívják és Hanyas ❓vagy hanyas a Legnagyobb invetert ❓Mi kell hogy egy db Hősugárzot tudják 23oo vattós elbirja és még 3oo Vattós villágitást ❓ŐSSZESENaz ❓*3ooo*Vat naponta, ❓SZIGET ŰZEMBEN ❓⤵️ ❗Kőszőnőm Válaszát ❗

  Erzsébet BessenyeiErzsébet Bessenyei11 napja
 • Jó lenne ha Magyarországon minden háziasszony ilyen "buta" lenne 🤔 Jó videó lett👍

  Nandor FajtNandor Fajt11 napja
 • Kedves Polgarek! Remelem utana mennek a kivitelezo cegnek, es kotelezni fogjak oket a garancialis javitasra, esetleg karteritesre. Jo lenne, ha megtisztulna a piac a hozza nem erto sarlatanoktol es az embereket szandekosan lehuzo vallalkozoktol, barmelyikrol is legyen szo az onok eseteben. Sok sikert kivanok a hibak kijavitasahoz!

  Andras BagyujAndras Bagyuj11 napja
 • Nem csodálom András kiakadását. Igazság a napelemekről címmel feltenni egy ilyen videót (mint az első) Ah, ha ezzel foglalkoznék, ez lenne a szakmám stb, én is elszálltam volna. De ez 10ből 9 ember biztos így lett volna. Most meg menti magát, hogy ő egy laikus. Akkor miért kellett az az első videó, ha tudja hogy nem ért hozzá?? Polgár Úr meg sem mert jelenni a videóban? Sok a mellébeszél, önigazolás az egész.

  Bálint FehérBálint Fehér11 napja
 • Na végre egy tiszteletre méltó hozzáállás ! Ahogy az adás végefelé fent ücsörgött a létrán , nem a hölgyet nézegettem , hanem a melette levő napelemeket . Jól láthatoan vetődött rájuk egy előttük levő fa árnyéka . Na ez nagyon sokat elmondott számomra ! . Mivel fakivágásrol szó nincs , ahogy jelezte a hölgy , igy nagy csodákra ne számitson . Legfeljebb plusz költségekre egy jobb eredmény reményében , ami csak nagyon korlátolt lesz .

  simo laszlosimo laszlo11 napja
  • Tényleg van ott valami árnyék. Ha az fa (és nem valami pózna), akkor annak bizony van ráhatása a termelésre, hiszen ezek téli felvételek, tavasztól lesz lombja is... Viszont egyik cég sem említette ezt a videóban, úgyhogy ki tudja?

   otapiotapi6 napja
 • Okos nő ebben is ki ismeri magát, dicséretként :)

  Szücs SteweSzücs Stewe11 napja
 • Engem még mindig az dühít hogy nem a napelem-inverter hibája hogy nem jól működik a rendszerük és ez nem lett kimondva. Gondolom sajna megjárták, lehúzták őket.

  BotondIstvanBotondIstvan11 napja
 • Ki kell vagni a telken az osszes fat, kiirtani az osszes novenyt, napelemekkel leburkolni mindent! Vagy elfogadni, hogy ennyit bepes termelni a deli oldalon az ingatlan, es kesz! A napelemmel valo aramtermeles nem a profitert megy, hanem nemi kiegeszitas a jovedelemhez! HA NAPELEMMEL AKAR VALAKI PROFITOT TERMELNI, VEGYEN EGY NAGY FOLDET LIBIABAN, AZTAN VEDJE MEG FEGYVERESEKKEL!

  Zoltan VargaZoltan Varga11 napja
 • Döbbenettel tapasztaltam hogy Magyarországon az egyik legnagyobb telepítő cég által felszerelt napelemeket északi falon találtam, szerintem semmit nem termelt! Ugyan ez a cég déli falra is szerelt fel napelemeket függőlegesen amit néhány hónap után leszerelt! Elhangzott a '' szakember " szájából a nagyobb teljesítményű inverter felszerelése, és majd bővítés később nos ez is megérne egy jó kis beszélgetést! Nem is nagyon lett említve a tetőnek a megfelelő szöge ez is lehetne egy felvétel témája! Hogy tovább csigázzam az izgalmakat a szolgáltatók hozzáállása is egy megérne egy felvételt! Főleg olyanok beszélgethetnének akik legalább 8-10 éve élnek ezekből a munkákból!

  László SzilágyiLászló Szilágyi11 napja
 • Nos kedves Polgàrék végignéztem, mint un laikus bàr elektronika nem àl tàvol tölem. Mind a 3 úriember szimpi volt. De első és utolsó kimondta a lényeget szerintem. A napelemek túl közel vannnak telepitve a tetőhöz vagyis nincs alattuk légrés elegendő. Valamiért a màsodik úriember, fogott meg a legjobban. De bennem felvetődött egy kérdés!!! Megkérdezhetem nincs nagy udvaruk, vagy màsik melléképület ami jobb tàjolàsu és nem àrnyékos? Mire gondolok? Itt lengyelben sok helyen làtom, a napelemek nem közvetlenül a lakóházra van telepítve. Hanem vagy naposabb pajtàra vagy kertben udvaron beton alapokra telepitve. Ezt az opciót egyik uriember sem ajànlotta vagy tàrgyalta. Ha lenne egy kis földterület naposabb , oda àt lehetne telepiteni, csak beton alap kell. Remélem nem mondtam hülyeséget és segitett.

  Jóska SobriJóska Sobri11 napja
 • Emelem kalapom. Korrekt válasz videó. Szegények tényleg kaptak hideget/meleget, most meg közben kiderült, hogy kőkeményen átvágták Őket basszus. Bosszantó. 10:15-ös kérdésre a válasz: Szerintem átverés, ha tudatos hanem. Ha nem tudatos, akkor meg szakmaiatlan ami ugyanúgy átverés. Illetve a papíron valótlan dolgok vannak leírva ami megtévesztés, vagyis tudatos. Szóval ez a kivitelezés több sebből vérzik. Telepítés is kókler. Nyilván egy konkurens cég nem fog ekézni egy másik céget videón, mert jogilag lehet aggályos így videó felvételen...viszont én Polgárék helyében felkérdezném jogilag a céget.🤷‍♂️ 33:16-hoz meg csak egy észrevétel: Ha valaki valamihez nem ért (és ezt ki is mondja, fel is vállalja), akkor az(t) ne erőltesse ilyen platformon, mert félre vezeti a többi laikust és ezzel a szakmának is árt és a leendő vásárlóknak. Szerintem HAndrás erre gondolt mint "gazdasági kár".

  Fülöp ZsoltFülöp Zsolt11 napja
 • Üdvözlöm! Eddig igazából csak Árpi bácsi, órás részeit néztem. Véletlenül csíptem el ennek a résznek számító előzmény videót. Nem hiszem, hogy ott baj lett volna önökkel. Egyszerűen józan paraszti (laikus) ésszel mondták el a tapasztalatokat. A reakciók túlzottak voltak. Ez köszönhető két dolognak. A magyarok mindenhez IS értenek, otthonról a karosszékből. Illetve önök jómódúak. És bizony az emberek jó részének ez elég indok arra, hogy menjen az anyázás. De ezt bizony el kell viselnie mindenkinek, aki betekintést ad a privát szférájába, pl. egy HUworld csatorna által. Nagyon tetszett, hogy a véres szájú kommentek ellenére igen is higgadt és kulturált választ adtak.

  Szabolcs KovácsSzabolcs Kovács11 napja
 • 18:35 - Ausztráliában létezik ilyesmi, külön hivatala is van a napelemes rendszereknek. A minősített telepítőket "CEC" akkreditált telepítőként tartják számon, ráadásul ott független inspektor megnézi a kész munkát. Ennek ellenére a Crap Solar ékes bizonyítéka annak, hogy ez mennyire nem működőképes. Emiatt a videó jó kérdéseket feszeget: Nincs konszenzus telepítő és telepítő között, ráadásul az ügyfél még annyira se ért hozzá mint azok akik ezzel foglalkoznak. Szerintem a megoldás az lenne, ami látom kezd érni: csak szimplán a hétköznapjaink részévé kell hogy váljon a napelemes rendszer és mindenkinek el kell sajátítania belőle némi tudást. Ha van kultúrája a napelemes rendszerek telepítésének, akkor lesz tudás, lesz konszenzus, még laikus szemmel is nézve.

  Nukleus mixingNukleus mixing11 napja
 • Azért szebb lett volna azt mondani, hogy "Bakker, kicsit figyelmetlenek voltunk és hülyeségeket is beszéltünk, bocs...", ahelyett, hogy magyarázkodás folyik, és rosszallóan a másikra terelni a figyelmet, hogy ő miket mondott (főleg ha az megállja a helyét).

  Gábor TóthGábor Tóth11 napja
 • Azért ezekkel az optimalizálókkal vannak ellentmondások. Az egyik "szaki" azt mondja nem kell ahol árnyékos van.4:14 A végén a tisztaenergiás meg azt mondja hogy több kell 28:26 ....Érdekes.

  ChukykaChukyka11 napja
 • Kedves Polgár Árpi és Tünde. Horváth Andrásnak mindenben igaza volt. A napelemes videótok első része egy felkészületlen semmi volt. Még arra se vettétek a fáradságot, hogy a nyers tényeknek utána nézzetek. Ha olyan és hasonló videókat készítetek a jövőben mint a napelemes első rész, akkor ne csodálkozzatok azon, hogy ilyen reakciók lesznek mint H. Andrásé. Igen, a kulcsszó a teljesítmény garancia lesz. Félő, hogy ennek komoly felára lesz.

  Pálfi JózsefPálfi József12 napja
 • Több észrevételem is van. Az előző részt csak úgy unalmamban néztem meg, aztán az András videóját is feldobta a csatorna, azt is megnéztem. Nem vagyok sem ellenzője, sem elvakult hívője ennek a dolognak. Csak leültem és elkezdtem számolni a havi villanyszámlám, illetve a kifizetendő összeg és a megtérülés időtartamával, nekem egyszerűen nem jön ki az, hogy ezen gondolkoznom kellene tovább! Arról nem is beszélek, hogy mi van ha megkotlik a garancia időn túl az inverter? Akkor eleve felejtős. Nekem az sem tetszik, hogy mekkora árkülönbözet van az eladás és vétel között! Ez csak a mi országunkban működik így, pl. vegyél fel kölcsönt, rakd be a pénzed fialni a bankba! Értem én hogy mindenki hasznot hajt, de ez számomra egyszerűen undorító! Most akkor fontos a tiszta energia és az unokáink jövője, vagy megint a bevétel a fontos??? Andris érdekes véleményeket tud olyan hihetően előadni, hogy tátott szájjal beveszi aki nem gondolkodik. Nekem ez a villanyautós dolog mennybe emelése általa, azért hagy kérdéseket, ahogy Varga Cigány Zoli szépen elmondja egy interjú során, "kiírja reggel hogy mehetek 123 km-t, nekem ez olyan mint a kutyának a lánc", értem én azt hogy legyorsul szinte minden belsőégésű motort a Tesla, de azt nem azért tudja mert Tesla, hanem azért, mert villanymotor! Persze, ha úgy nézzük hogy nyomkodjuk a pedált, akkor hamar le fog fáradni a villany, főleg hidegben, vagy ha elindulunk egy irányba a két meghajtással, előbb odaért egy belsőégésűvel az ember, mert míg ő iszik egy kávét a kút parkolójában a tankolás után, az elektromos autó a villanypóznához lesz kötve jó ideig. A magától vezetést pedig hagyjuk! Mi a mezőgazdaságban tízen éve dolgozunk olyan gépekkel, amik műholdjelről maguktól tudnak dolgozni, még mindig nem tökéletes, folyamatos felügyeletet igényel! Más a duma akkor mikor eladják több millióért ezeket a rendszereket és más a duma akkor, mikor hívja az ember a problémákkal őket! Barátom szavával élve, ha annyi cm-rel lenne nagyobb a becses szerve mint amennyit hibázik a rendszer, eladna minden gépet és termőföldet, mert megélne a pornóiparban szórakozva! Na szóval, ha egyszer lesz annyi pénzem hogy belefogok ilyenbe mert máshova nem kell, csak úgy csináltatnám meg, hogy saját akkumulátoromba tárolná az energiát, amit csak én használok fel, az áramszolgáltatót kihagyom a buliból. Tünde! Nehogy felhagyjatok a videózással, mert én a Rolls-Royce filmetekre kattintottam rá azzal a tudattal, hogy valami magamutogató, páváskodó idióta kérkedik a jóléttel és a film vége felé rosszul éreztem magam az előítéletem miatt, mert nagyon nemes szándékú, igazi jó emberek vagytok és csak tanulni lehet tőletek! Szerintem a napelemes témához többet értesz nő létedre mint sok nethuszár, nem kell foglalkoznotok velük, vásároljanak napelemet, villanyautót, had szidjanak bennünket mert mi dízellel, benzinessel járunk, mert nem mindenki teheti meg anyagilag hogy vesz egy elektromos autót, ettől még nem biztos hogy le kell hülyézni! Viszont olvastam olyan hozzászólást is, hogy " nekem aztán nem kell elektromos autó, mert a főzőlapom is robbanómotoros! " Tudom hogy van a házatoknál Tesla is, nem rátok értem, nem ellenzem, de azért gondolkodjunk mindig reálisan, azért mert ebben az országban egy ilyen kormány amilyen van, volt, megengedi hogy az üzemanyag ár nagyobb része adót tartalmazzon, illetve a napelemért pénzt kér, nem a választóit segíti, hiába az 50% akció, máris vonz magával negatívumot az új szerződőkre vetítve... Csak mindennek utána kell olvasni! A végére pedig egy kérdés: Mi volna ha a kivitelező kijönne és miután megnézte a videókat, azt mondaná, már csak becsületből is ingyen korrigálom a dolgokat és ti kaptok egy rendszert ami elégedettséget okoz, ők meg csinálnak maguknak egy olyan reklámot, amivel sok új ügyfelet vonzanak be, mert látják az emberek, korrektek!

  bmw520dsbmw520ds12 napja
  • @Zsombor Kocsor 22 : 30 tól ott az igazság . A fentmaradó 31 millából bele fér bár milyen karbantartás és még jut üzem anyagra is . Ki tudja hogy 10 év múlva müködni fog még az akku stb stb. huworld.info/flow/vide/1Ieh0oaihZvHh28&ab_channel=Becs%C3%BCletesnepper

   Seven HorseSeven Horse11 napja
  • @Seven Horse Ha nem is 5 év ,de 10 inkább. Priusos csoportban voltam,ott is vannak bajok bőven és nem egy sport szelet ára a költség. Csak hàt ciki bevallani és sunnyognak róla,hogy annyira nem nagy truvàj a hibrid sem.

   Zsombor KocsorZsombor Kocsor11 napja
  • Igen egyet értek veled . A Kopasz teszt videója bizónyította hogy semmivel sem olcsobb az E- autó mint mondjuk kategóriájában meg egyező benzines. Az árról már ne is beszéljünk mert az egyik 30 milla a másik 8.A másik hogy míndíg matekozik az ember mi éri meg jobban . Egy rendszert kb 1,6-1,8 ból telepítenek. Ha ezt vissza osztom az áram és gáz fogyasztásommal kb 10 év mire meg térül a beruházás, természetesen a legjobb esetet vettem alapul. Nem romlik el semmi ,nem veri el a jég ,stb stb. Az aksival ismét az a helyzet hogy kb 3-5 évente cserélned kell ,akkor ugyan ott vagy mint a part szakad kb semmit nem nyertél.

   Seven HorseSeven Horse11 napja
  • Tökéletesen leírtad az igazat. Eleve ,ha valami annyira jó,azt nem kell reklámozni. Ezzel szemben mindenhol napelem reklámba ütközök. Ennyire nem megy a bolt? Vegyél fel hitelt és csináld. Perszeeeee. Ugyanez most a lakásfelújítási támogatás most. Ha nincs 6 millàd rá ,mi a megoldás ,hogy vissza kapj hàrmat? Vegyél fel hitelt a zsidrákoktól. Nem mindenki hülye. Lesz itt sírás megint ,mint a deviza hitelnèl.

   Zsombor KocsorZsombor Kocsor11 napja
 • HUworld szakmai profizmus

  Csanád VargaCsanád Varga12 napja
 • Kissé el van túlozva a dolog. Nem csak a plusz leadott teljesítményt kellene figyelembe venni, hanem a saját maguk elfogyasztott energiáját is hozzá kell adni, ami nem kevés. Két Tesla töltése, és ház tényleges fogyasztása. (a+b+c) = tényleges megtermelt energia.

  Szűcs KárolySzűcs Károly12 napja
 • T. Polgárék! Kedves Tünde! Mielőtt megosztanám önökkel mondandómat, pár a véleményemet esetleg befolyásoló (vagy nem) tényezőről beszélnék. Mindkét csatornát követem. Intelligensnek tartom mindkét csatorna szereplőit. Andrást a műszaki tartalom, a megújuló energiákkal kapcsolatos tudása miatt, önöket pedig a különleges helyek, ételek, órák. Tünde illemszabályai és végül, de azt hiszem ez a legfontosabbak Árpi úriember mivolta és Tünde kísérteties hasonlósága (belső) a fiatalon elhunyt nagynénémre. Ezek után a vélemény ami önökre nézve ez esetben nem túl pozitív. Először is gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy ma kishazánkban ennek a szegmensnek egyik legismertebb vloggere András kinek nem kevés munkájának köszönhetően jóval népszerűbb lett például az elektromos autózás mint opció. Ebbe a nagyon érzékeny, gyerekcipőben járó szegmensbe tetszettek belerondítani, kijelentő mondatokkal, általánosításokkal. Nevetségesnek tartom, hogy többen felróják neki a reakció videóját? Választása nem volt, két dolog miatt. Egyrészt a korábban leírt szegmensben betöltött szerepe miatt, másrészt az önök követőinek gyalázkodása miatt, mivel esetünkben mindkettő handrás hitelességét kérdőjelezte meg. És akkor jöjjön erről a videóról a véleményem. A hozzászólások között olvasni, hogy így kell intelligensen. Háát kedves Tünde! Azt kell mondjam ez sajnos nem sikerült. A video alatt folyamatosan érezhető a sértettsége amelyet a túlzottan megalázkodó szereppel próbál palástolni: “én vagyok a hülye”, “ egyszerű háziasszony vagyok”, “ naiv vagyok” , számtalan ilyen és ehhez hasonló. Az intelligens megoldás az lett volna, ha elismeri túl egyoldalúan nézte a problémát amire felhívták a figyelmet és segítséget is ajánlottak. Ehhez képest kicsit úgy tűnt a video végén mintha jobban érdekelné például, hogy a tiszta energiás tulaj mondja ki ön nem hülye, mint a műszaki javaslatai, látod Handrás ő is megmondta célzattal. Még egy apróság és zárom is bő lére eresztett... Handrás maximalista a munkáját illetően, azért nem hagyta, ugyanakkor úriember, azért fogja ezután hagyni, úgy gondolom nem a konfliktus keresés volt a célja, hanem a hitelességének megvédése. ( Nagyon Csodálkoznék, ha lenne reakcio reakcio reakcio video. ) Kedves hölgyem! Azért ne vegye túl komolyan ez is csak egy vélemény a sok százból, nem érdemes forgolódni miatta. Szép estét!

  oOLurenkillOooOLurenkillOo12 napja
  • Kivételesnen MOST Tünde csak egy egyszerű háziasszony😂

   István SzékelyIstván Székely8 napja
  • Te írtad le először azt amit erről az egész videórol gondoltam, ezt a kommentet kellene mindenkinek elolvasni Szanalmas ami ebben a komment szekcioban ment, mindenki tunde stilusat dicserte csak az nem esett le nekik h vegig halalosan meg volt sertve

   Máté RadvánszkiMáté Radvánszki12 napja
 • Családi ház erkélyére mennyire megérős ezt kivitelezni egyébként? Legalább a fák nem zavarnak

  Balázs PillerBalázs Piller12 napja
 • Semmiben nem voltatok hülyék. Sok évet dolgoztam külföldön és Magyarországon is az építőiparban, így elég jó rálátásom van a hasonló problémákra. Ezek a helyzetek az építőipar minden területén előfordulnak, napi szinten. Egyszer sem a tulaj a hülye, ő nem ért hozzá (és/vagy nem akar foglalkozni vele), ezért rábízza egy profi (vagy annak tűnő) cégre, kifizetni a számlát és joggal vár el egy "profi" végeredményt. Ezeket a helyzeteket csak úgy lehet kivédeni, ha megbízunk egy harmadik fél szakértő akárkit, aki leellenőrzi a kivitelezést. Ennek Magyarországon elég alacsony még a "kultúrája", csak új építéshez kötelező (ha jól tudom). Sokszor ezt kidobott pénznek tartják az emberek vagy egyáltalán eszükbe sem jut, pedig a beruházás árának néhány százalékáért jóval nagyobb (szinte biztos) az esély a csalódások elkerülésére. Joggal várnád el a profi kivitelezést a pénzedért, de ez a valóságban csak az esetek kis százalékában valósul meg. Még annyit, hogy nem vagyok és egyik rokonom sem műszaki ellenőr... Ja, és köszönet az objektív, nem szponzorált tartalomért... (Szponzorált tartalom ritkán objekív...)

  Gábor IvánGábor Iván12 napja
 • Na hat igen ez sokkal korektebb volt mint handrasé. Köszönjük ezt a hozzáálást

  Szabó Dániel ZoltánSzabó Dániel Zoltán12 napja
 • Hát le a kalappal! Az a másik laikus szakértő meg szégyellheti magát..

  Zoltán SZoltán S12 napja
 • Annyira megmutatkozik ebben az esetben H.A. újgazdag proli viselkedésével szemben az, hogy milyen ha vagyonodhoz némi kultúra, kúlturáltság társul. Korrekt videó lett nagyon.

  Barnabás RigóBarnabás Rigó12 napja
  • Azt se tudja Handrás mit beszél, már akkor Floridai házuk volt Polgáréknak, mikor ő az Xms- be csak egy ócska senki volt.

   József HalmágyiJózsef Halmágyi10 napja
 • Nem fizikai, hanem fizikusi végzettséget szerettél volna szerintem mondani. De respekt a videóért!

  Balázs HorváthBalázs Horváth12 napja
 • h andrásnál az csapta ki a biztosítékot hogy a vén seftes meg a ráncos aranyásó elkezdett okoskodni arról amiről fingjuk sincs és leszólták az ő szívügyét

  oronald1oronald112 napja
 • Köszönjük nagyon igényes video !!!! Nagyon tetszett :)

  Vikus BmwVikus Bmw12 napja
 • Tök korrekt videó. :)

  Attila Raduly - Let The Dream Come TrueAttila Raduly - Let The Dream Come True12 napja
  • Köszi

   Polgar netPolgar net12 napja
 • Hát igen,ha nekem 100%-os Gréta Tumberg-es becsípődésem van is esetleg akkor is érdemes végig gondolni a telepítés előtt,hogy ha felrakok a tetőre 2-3 millió forintot.(abban az esetben ha van)És azzal mondjuk szerencsés esetben lenullázom a villanyszámlát,a megtérülés azaz mire vissza jön az a 3 misi 20-40 év is lehet!Ki tudom én fizetni előre 40 év villanyszámláját?A rendszer nem is él addig,és közel biztos én se...Ezzel igazából a napelem gyártó illetve telepítő nyer!A környezet kevesebbet!Mert le kell gyártani,ahhoz műanyag kell,fém kell üveg kell!Minden alapanyag elő állítása környezet károsító!Melyikkel szennyezünk kevesebbet?Erre ha valaki tudná a választ...Meg az a csúnya tény,ha csak minden második ingatlanon lenne napelem ahhoz olyan ipari kapacitás illetve szennyezés társulna,hogy na!Mint ahogy a hűtők freonos korszakában minden kínai háztartásba került volna hűtőgép akkor az ózonréteg az huss elszállt volna!Persze a napelem gyártó/telepítő azt mondja,hogy tuti f*sz*!De ő hazabeszél!De így a végére feltenném a kérdést:és mi van a széllel?Az fúj télen,nyáron éjjel,nappal!És van házhoz telepíthető is!Nem kell 100 m magas mamutfenyőben gondolkodni!

  lászló szilágyilászló szilágyi12 napja
 • ez fair play videó volt!! de hol van a telepítő cég?? ők mit mondanának?

  robert illésrobert illés12 napja
 • Soha nem fog termelni rendesen ez a rendszer. Az egészet kukába kell dobni és egy minőségi rendszert kell telepíteni. Sok sikert hozzá.

  Krisztián KissKrisztián Kiss12 napja
 • Tetszik nekem,hogy korrekten álltok a napelem témához. De mégis csak Handrás-nak volt igaza.

  GerzsON ChannelGerzsON Channel12 napja
  • @bence balogh 👍

   GerzsON ChannelGerzsON Channel11 napja
  • @sygmaone Őszintén szerinte Handrás-nak semmilyen személyes támadása nem volt a videójában, egyszerűen elmondta a tényeket, én nem találtam kvietnivalót a mondandójában és stílusában. Én sem rajongok a paliért, de szerintem sokan dobálják őt sárral ok nélkül.

   bence baloghbence balogh11 napja
  • Szerintem nagyon sokan azért nézték meg

   KissmarkoKissmarko11 napja
  • @sygmaone mert szerintem ő ezt az egész témát nagyon komolyan veszi és tényleg ha az előző videót elhiszik az emberek, akkor sok ilyen videósnak rombolják kicsit a munkájukat.

   GerzsON ChannelGerzsON Channel11 napja
  • Ez igy van, Handras stilusa nem volt elegans, de o nem egy elegans ember, ellenben tartalmilag igaza volt.

   sygmaonesygmaone11 napja
 • Végtelenül elegánsan oldották meg ezt a kellemetlen helyzetet. Köszönjük az építő valaszvideojukat HAndrás reakciójára, és köszönjük hogy mi (többi egyszerű felhasználók) ebből tanulhatunk. Kevés ember tudná ilyen eleganciával, ekkora nyilvánosság előtt felvállallni a téves beruházását, mégha önhibaján kívül történik is meg vele.

  Vilmos MélykútiVilmos Mélykúti12 napja
 • Egyik telepítő cég sem tűnt meggyőzőnek a videóban mondottak alapján. Viszont kár erőltetni azt a vonalat, hogy az egyszerű házi asszony hogy válasszon, mert ez pont olyan mint jó kőművest, jó festőt, jó autószerelőt találni, van hogy elsőre sikerül találni, van hogy sokadikra és persze ez mind idő és pénz.

  Gábor FehérGábor Fehér12 napja
HUworld