Puzsér Róbert és Toroczkai László vitája | 2021.02.18.

2021.febr.24.
41 115 Megtekintés

A SpiritFM Harcosok Klubja műsorában Puzsér Róbert publicista és Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke feszült egymásnak emlékezetpolitika, halálbüntetés, EU-tagság és a politikai harmadik pólus kérdésében.
Műsorvezető: Gavra Gábor
Szerkesztő: Nagy Teodóra
Programigazgató: Korvin Tibor

Megjegyzés
 • Igaza van Toroczkai nak, ma már minden a zsidóságról szól, igen is emlékezzünk meg nagyapáink szenvedéseiről,hősies kiallasukról a második világháború ban,ne csak mindig a zsidóságról. A vita szuper volt, gratulálok

  Anita NémethAnita Németh4 napja
 • Uraim, A halálbüntetéshez: a példaként felhozott móri mészárlás idején már régen nem volt halálbüntetés. Akkor mi "démonizálta" az elkövetőket? Egyáltalán: mi igazolja ezt a démonizálás-dolgot? Ebből persze nem következik, hogy a halálbüntetésnek van visszatartó ereje, ezért helyes, de ha nem az, akkor nem azért, mert úgymond démonizál. A témának óriási szakirodalma van, politikai előnyökért persze lehet ezen rugózni, de ebben azért ne a Puzsér vs.Toroczkai világkép döntsön. Kézcsók a Hölgyeknek, üdv az Uraknak, Sziasztok!

  DrTOMDrTOM4 napja
 • Toroczkainak üzenem aki azt állítja hogy nincsen diktatúra, hogy el kell tolteni pár évet nyugati országokban ott élni, és közben hátranézegetni Magyarországra az milyen. Az bizony tesó egy diktatúra csak másfajta vér nélküli, de ugyanaz. Ha itt kinn beoerelek egy rendőrt mert jogtalanul jár el, akkor 100 szazalékra megnyerem. Ha megbüntet egy rendőr akkor abba nem rokkan bele a családom. Nézd már meg tesó mit csinál az Orbán! Olyan buntetési tételeket ver az emberekre a csicska rendőrséggel, hogy az nyugati fizetésekhez van mérve. Közben meg mutogat hogy nem szemkilövetők meg nem verik meg az embereket mint gyurcsanynál. Sokkal rosszabb pedig. Mert annáll kaptál egy két nyakast a gumibottal, de nem nyomorította el a családodat 2-3 évekre milliós büntetésekkel. Elég csak Kaleta ügyére gondolni. Megúszta simán, a masik embert meg ugyanezért évekre elítélik. Ez a diktatúra összes ismérve.

  Shares HabeaShares Habea10 napja
 • Hogy a fenébe lehetett ott a nagyapja a Don kanyarban??? Toroczkai 43 éves. Számoljunk. Az apja mondjuk 23 volt, amikor fogant a fia. Az ő apja (Toroczkai nagyapja) szintén legyen 23 (azért abban az időben korábban lett gyereke a pároknak). Ez 46 év . Most 2021 van. Mínusz 46 év, plusz a nagyapa 23 éves kora. Akkor kijön az 1952. Don kanyar 43-ban volt. A papa 14 évesen volt a Don kanyarban? Na neee... És korai évben számoltunk, hogy Toroczkai apja, és nagyapja 23 volt, amikor gyermeke született.

  Tamas SzaboTamas Szabo12 napja
  • @Dominik Kiss Legyen így. 😀😀😀

   Tamas SzaboTamas Szabo8 napja
  • @Tamas Szabo én se tudom pontosan, hogy mikor született Torockai nagyapja, de elméletileg ott lehetett a Don-kanyarban.

   Dominik KissDominik Kiss8 napja
  • @Dominik Kiss Szia! Hmm.. talán. Talán. Én 51 múltam, és a nagyapám bőven megélte a háborút. Ő most lenne 97 éves, és nem volt a don kanyarban, mert túl fiatal volt. Ez azért talán egy jó kiinduló pont ahhoz, hogy legyen bennem egy kérdőjel.

   Tamas SzaboTamas Szabo8 napja
  • Tegyük fel, hogy a nagypapa 18 évesen volt a Don-kanyarban. Ez azt jelenti, hogy 1925-ben született, vagyis 96 éves lenne. Torockai 43 éves, szóval a nagypapa 53 éves korában lett nagypapa. Szóval simán lehet.

   Dominik KissDominik Kiss8 napja
 • A megemlékezés megfogalmazása számomra nem volt egyértelmű és megnyerő, de az tény hogy megérdemelnék, de nem ilyen alapokra építve.

  Béleczki DalmaBéleczki Dalma14 napja
 • Csak meg kell hallgatni ez ne lenne radikális?? Kijelenti, hogy ők a MAGYAROK pártja!!! Senki másé?? Nem magyar ország polgárait akarja ez kepviselni ha bejut a parlamentbe ,( remelem nem) ez ne lenne szélsőséges es rasszista párt???

  Marika DebreczeniMarika Debreczeni14 napja
 • Puzsér R. példája, miszerint el lehet követni egy bankrablást úgy, mint Ambrus A. tette, vagy mint ahogy Móron tették, kissé sántít.. Önmagában a megállapítás igaz, viszont Puzsér R. érvelése szerint annak, akit halálra ítélhetnek, nincs vesztenivalója, így minden mindegy alapon nagyobb eséllyel követ el emberölést. Ez épp a konkrét esetet nézve sem igaz, mert pl. egy bankrabló tudná, hogy amíg nem öl embert, jóval kisebb büntetéssel megúszhatja, és valószínűleg próbálná elkerülni az emberölést a büntetési tételek közötti óriási különbség miatt.

  Gabor NyariGabor Nyari15 napja
 • Toroczkai ügyesen bevédte magát már az elején xD nem volt időm felkészülni aha persze

  Ármin EszékyÁrmin Eszéky19 napja
 • Nem is tudom, hogy lehet ez egyáltalán vitatéma vagy az sem. Alapnak kell lennie a halálbüntetésnek.

  joe ichijoe ichi20 napja
  • miért?

   Bence GintnerBence Gintner7 napja
 • Rendkívül színvonalas és tartalmas vitát láthattunk/hallhattunk. Ezenkívül kiemelném,hogy a merőben eltérő álláspontjaikat(a mai közélettől eltérően)egymás véleményét tiszteletben tartva, nagyon kulturáltan fejtették ki.

  Bálint MurányiBálint Murányi21 napja
 • Deeee most ezt hagyjuk, hogy egy kikupált náci ez a torockai, ott hogy nem szakadt le a mennyezet mikor sportklubnak nevezi a betyársereget, nem azért mert nem az, hanem mert ugyanúgy hazudik mint az összes politikus bűnöző akit el akar vitetni szibériába. De most ezt hagyjuk.

  WikWik29 napja
 • Hogy a MH szocialista-e ... persze .... nemzeti szocialista ... azok is szocialisták voltak annó... a maguk módján...

  bacsi jancsibacsi jancsiHónapja
 • Az egyesült Államokban egy rakás ártatlan embert hoztak ki a halálsorról a DNS vizsgálatok fejlődése következtében, és biztos egy rakás teljesen ártatlan embert ki is végeztek. Csak képzeljük el azt egy pillanatra. A halálbüntetés a primitív népek és nemzetek sajátja mint kína vagy oroszország és sajnos ebből a szempontból az USA is. (ne meg afrika ázsia stb...)

  bacsi jancsibacsi jancsiHónapja
  • @joe ichi Soha nem lesz....

   bacsi jancsibacsi jancsi20 napja
  • Meg legyen csak a miénk is.

   joe ichijoe ichi20 napja
 • Ezekről a szélsőjobbos politikusokról sosem tudom eldönteni hogy csak ostobák vagy inkább gonosszak... de valójában csak kihasználnak egy létező és nagyon egyszerű nagyon vidéki szavazói bázist amit a jobbik nagyjából feladott mert pontosan érezte a bázis határait, Toroczkay semmit nem gondol komolyan semmiben nem hisz azért mond ilyeneket mert ezt a bázist próbálja megszerezni. Ez érhet néhány százalékot a választásokon most valószínüleg a parlamenthez kevés de persze még valamikor lehet elég. Az alapvetően ostoba embereket könnyebb is megtéveszteni sokkal hiszékenyebbek és befogadóbbak minden baromságra...

  bacsi jancsibacsi jancsiHónapja
 • Tovább megyek. Elgondolkodtam ezen és ha Te egy pedofilt, hívőként kínozni akarsz akkor az semmi más miatt nem teszed csak színtiszta élvezetből. Hiszen megy a pokolra. Nem? Akkor Te minek piszkálod??? Minél előbb küld pokolra azt majd ott nálad sokkal de sokkal szakavatottabb - személyeket akartam írni de ezek ugye nem emberek elvileg. - valamik elvégzik.

  ImmaculateImmaculateHónapja
 • Apám Mondhatnám azt is, hogy mocskos faszista. AZ, hogy TE jóval kisebb tévedési arányról beszélsz jelenti azt milyen alacsony tudati szinten mozogsz. Nem tudom. Speciel nem nagyképűségből de úgy érzem magamról, hogy egy külön és egész világ vagyok. Általában a "normális" (azért teszem idézőbe mert szerintem mindenki elmebeteg csak akinek fáj az elmegy a pszichiátriára. - Aki ezzel szembeszáll nem figyelt oda eléggé a történelem órákon igazán illetve kevés empátiával rendelkezik valamint nem jár nyitott szemmel a mai világban sem. ) Aki pszichikailag vagy mindegy, hogy nevezik agyilag egészséges, az - az agyát jóval hatékonyabban használja mint a mai ember. Nem, írok százalékot már ebbe is bele van kötve mint az evolúciótól kezdve rengeteg olyan mindenbe amin fogást lehet találni. Mellesleg nem állítom, hogy az evolúció az a nagy betűs igazság. De hasonlítok a kutyámra ez kétségtelen A fák a tüdőre / ellenkező funkcióval. stb... Persze ez nem bizonyíték semmire mert mi van ha az intelligens tervezők direkt ilyennek terveztek minket, hogy le ne bukjanak. :-)). etc... Szóval ha csak a legkisebb esély van arra, hogy egy ártatlant kínzunk meg ( mert Te már arról beszélsz - mondjuk a pedofiliától nekem is nyílik a zsebemben az a bizonyos bicska, de van annyi hitem, hogy az illető magasabb szinten el lesz bírálva. Akkor Neked keresztényként amit oly büszkén divat manapság hangoztatni, hogy a fenébe nincs? Először undorodom és mérhetetlen haragra gerjedek, hogy ez megtörténik, utána megnyugszom és mélységesen elszomorodom. Viszont van bennem remény de leginkább hit, hogy egy olyan egyén aki tisztában van a tettének a súlyával és gonoszságból bántja a gyengébbet megkapja a magáét. Igen - a túlvilágon. De ha egy ártatlan emberrel csináljuk ezt akkor hasonlóan súlyos bűnt követünk el, mint egy pedofilia. Mindegyik lélek a pokolba fogja magát érezni az biztos. Mert a bűnös az legalább tudja, hogy miért kapja. Egy ártatlan csak elképzelhetetlenül fél és kínlódik. NEM Ilyennek nem szabad megtörténnie. Erre kell fordítani a legtöbb pénzt. Bizony minél jobb igazságvizsgálók kutatására, megelőzésre stb.. nem pedig luxus autók tökéletesítésére és még sorolhatnám.

  ImmaculateImmaculateHónapja
 • Ilyen egy vita. Nagyon jó volt, több ilyet!

  John CampbellJohn CampbellHónapja
 • Üdítően korrekt beszélgetés volt, köszönjük!

  KGeriKGeriHónapja
 • Kellemes csalódás. Nem számítottam ennyire kulturált vitára.

  László WindLászló WindHónapja
 • Egyszer úgy megnézném, ha mondjuk beraknák a torockait egy tököli zárkába egy 17 éves ķvrv@ kigyúrt, Kvrv@ agresszív, és totál primitív, írni olvasni nem tudó szabolcsi zárkamenő és két samesza kezei alá mondjuk úgy félévre. Jó kis buli lenne látni, ahogy a torockait becsicskítják, cigit töltetnek vele, kávet főzetnek vele, felmosatják vele a zárkát, kimosatják vele a mákost, masszíroztatják a lábukat, a hátukat vele, persze mindezt csak akkor, ha fel mer állni boxolni a zárkamenőnek amikor az felkostolja az első nap. De ha nem mer felállni, akkor a Ludditákat idézve: " De a szivola színvonalas, és már forog tovább a hetedik menetig. "Nyeljé rißanc, Nyeljé' k@ur#va, ne tárolj!" - ordibálja a homályban a Csorba Károly. "A szád már KIß@sz#Ott sebes, szállj már ki!" Ó, te Sade márki-ba oltott Bob Marley, a bárkádon nem lehet bárki, én Jeanne d'Arc-i tűzben égek érted, doktor Bárándy se véd meg, te guru, neked nyílik a garatom újra nyelem nem akaratom ellenére, a maratoni gurgula után megmarad az aromád, ha egy cro-magnon-i barom nyom vagy egy r0ma arc karol át."

  Tibor KnappTibor KnappHónapja
 • Nyilván ne beszéljetekmá történészeti szempontbol olyan dolgot ami történelmileg nem pontos, illetve torzított.

  GoregGoregHónapja
 • Nagyon szélsőségesen gondolkodik Toroczkai. Ezzel csak az a baj, hogy egy európai országban ilyen szélsőséges elveket nem lehet érvényesíteni. Ezekután nagyon könnyű puffogtatni ilyen lózungokat, hogy halálbüntetés, példastatuálás, szibériai munkatáborozás, svéd abdulozás.

  pluhi92pluhi92Hónapja
  • @pluhi92 Semmiért. Majd megnézhetjük hogy a "konszolidálódott" Jobbik hány %ot fog elérni. Amúgy ezt most hiába mondod, nem így működik. Ha egy adott probléma súlyossá válik és nincs más aki foglalkozik vele, akkor az emberek előbb utóbb arra fognak szavazni, aki megoldást kínál.

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @Dániel Mlinár, jaa de abban is biztos lehetsz, hogy ilyen elvekkel 20%-nál többet sohasem szerzel. Mit gondolsz, miért konszolidálódott a jobbik?

   pluhi92pluhi92Hónapja
  • Hogyne lehetne 😂😂 A Jobbik ezekkel szerzett 20%ot és lett Magyarország 2.legnagyobb pártja. Majd ha felétek is egyre több lesz a c, akkor majd lehet te is elgondolkodsz azon hogy hova rakd az ixet...

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Adná a jo Isten , hogy a Mi Hazánk Mozgalom nyerné meg a 22es választást!

  Martin JCAMartin JCAHónapja
  • Ne álmodozz.

   joe ichijoe ichi20 napja
 • A vitát végig hallgatva Toroczkai urat művelt, kiegyensúlyozott vitapartnernek találttam, míg Puzsér úr kissé agresszívnek mutatkozott a vitában! De összességében tetszett a vita.

  Haller Ibolya VargánéHaller Ibolya VargánéHónapja
 • 33:58 Igazad van Robi. A multikulturalizmus is ki lett próbálva Londonban meg Párizsban. Teljes csőd! Te támogatod?

  GM retroGM retroHónapja
  • Nem támogatja, nem tudom mióta hallgatod Robit, de sokszor elmondta már, hogy a multikulti megbukott.

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán Balázs23 napja
 • Robi most tényleg egy igazán visszafogott vitapartner voltál ! Eddig lemostál mindenkit azért most sem voltál elnyomva de ez tényleg szép vita volt ! A Toroczkai már az elején látszott ,hogy mentegeti magát mivel ismeri Robi habitusát és szellemi fölényét de a lényeg kiderül a Mi hazánk sem lenne különb mint a Fidesz csak ők az Oroszoknak árulnák ki a nemzetet nem a Mészáros és társainak !

  Das MonkeyDas MonkeyHónapja
 • Szivesen megneznek , hallgatnek egy hasonlo vitat mondjuk a mesterseges intelligencia kerdeskorerol Kömlődi Ferenc es Robi kozott. Nagyon mas a velemenyuk az nem kerdes. Sztem erdekes Hard Talk lenne.

  Pal DezsiPal DezsiHónapja
 • Ez a toroczkay csak egy véres szájú sélső jobbos. Visszatér a 20. századba, azt erőltetné ami nem vált be! "Málenkij robotra" küldené az elítélteket szibériába, mert ugye a halálbüntetést nem veszi be a magyarok gyomra. Magyarországi börtönök nem éppen 5 csillagos hotelek, ezért is nyerik meg a pereket az európai bíróságokon az elítéltek. Ez a szibériai dolog is csak 1 ürügy hogy az oroszokat közelebb hozza? Ebben az emberben több gyűlölet van mint építeni akarás, soha sem szavaznék rá! mindig akadni fog egy réteg -aki dühös útál mindenkit aki különbözik és a nemzeti érzelmek mögé bújik el akár tudatlansága okán is- aki rá és társaira fog szavazni. mint a libsik, azoknak libsi párt kell, nem számít hogy mit mond a pártjuk amíg az liberálisnak hirdeti magát.

  Jim RaynorJim RaynorHónapja
  • @Cs akkor sem hiszem hogy exportálnunknkéne a problémát, itt is épülhetne olyan börtön mint amerikában ahol bizony nem kéjutazás az élet de az alapvető jogaikat tiszteletben tartják az elítélteknek. A másik hogy annyi visszaélés lenne ismerve a magyar bíróságokat lásd Táncos Gábor esete. Kaiser Ede. Mikor bűnöst kell gyártani...

   Jim RaynorJim RaynorHónapja
  • @Jim Raynor Törvénybe lehetne foglalni, hogy milyen erőszakos büncselekményekért adható. Különlegesen súlyosan erőszakos bűncselekményeket elkövetőknél, illetve erőszakos többszöros visszaesőknél lehetne alkalmazni.

   CsCsHónapja
  • @Cs ez a kormány vissza is élne vele! Nem kicsit!

   Jim RaynorJim RaynorHónapja
  • @Jim Raynor Egy börtönből évről-évre ki-be járkáló megrögzött bűnözőnek, aki gyakorlatilag hazajár a börtönbe, mint a példa mutatja, nem visszatartartó erő, a magyar börtön. A wellness börtön, méginkább nem lenne az, viszont a szibériai bérrabtartás, az visszatartartó erő lenne.

   CsCsHónapja
  • @Cs szerinted... ! Nézd meg kínát ahol évente 10 ezreket végeznek ki, még sincs visszatartó ereje a büntetésnek. Apropó büntetés ami nem egyenlő a megtorlással! Az hogy ne negyvenen legyenek 20 négyzetméteren az mondjuk elvárható lenne, ha az állam folyamatosan veszít pereket ez miatt akkor vajon miért nem épít nagyobb börtönöket? Ezek a körülmények sem azt a célt szolgálják hogy az elítélt visszailleszthető legyen a társadalomba megfelelő idő eltelte után! Na ez a baj. Nyilván nem minden elítélt alkalmas rá, de azoknak is van kollégium szegeden! Nem kell szibériával riogatni mindjárt... mert az csak kampányfogás!

   Jim RaynorJim RaynorHónapja
 • "Egyébként mitől kell azt hallani. " nemzeti radikális párttól ", hogy lmbtq propaganda megjeleník itt ott meg máshol? Én nem élek a Biblia szerint és nem szeretném, ha szexuális orientáció miatt bárki is meg lenne címkézve Csak itt állandóan azt hallott Toroczkaitól is, hogy LMBTQ propaganda Bárcsak a p*dofiliát állítanák meg ennyire jól!

  I wannabe MoonwalkerI wannabe MoonwalkerHónapja
  • Dehát saját magukat címkézik fel pedig a kutya nem kíváncsi rájukxd

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • GYŐZTES: TOROCZKAI LÁSZLÓ!--A VITÁBAN.

  Rita Gomolláné RivnyákRita Gomolláné RivnyákHónapja
 • A statuálás a lényeg, ugye.

  BPI260BPI260Hónapja
 • Még ha halálbüntetés párti is lennék, a magyar lenne az utolsó nemzet akinek megengedném hogy bevezesse a halálbüntetést, látván hogy mit műveltek a 20. században.

  B GeorgesB GeorgesHónapja
  • na mit?

   Mobile PhotographerMobile PhotographerHónapja
 • Tökéletesen látszik, hogy mindketten megcáfolják azokat a sztereotípiákat, amiket rájuk próbálnak ragasztani. Ha bármelyikük hatalomra kerülne, adjon pozíciót a saját kormányában a másiknak. Nagyon magas szintet hoznának mindketten. Ellentétes oldalról jönnek, de innen is látszik, nem a bal, vagy a jobb oldal számít, hanem az intelligencia, hogy megértik egymás nézőpontját. Akkor valósulna meg a valódi XXI.századi politizálás. Toroczkai azt nyilatkozta, neki nem kellene a kétharmad, mert szereti a kritikát, polgármesterként bebizonyította. Nem pártra szavaznak, hanem rá. Puzsért például kulturális, oktatási pozícióban képzelném el, mert megtanítaná az embereket értelmesen gondolkodni, aminek hozadéka lenne, hogy eltakarodna a közéletből a kultúrszemét. Toroczkai pedig a gyakorlati oldalról rakna rendet. Mindkettőjük mesteri szinten űzi a magasabb szinten való gondolkodást. Ez egy nagyon hasznosan eltöltött másfél óra volt. Köszönjük, hogy megmutattátok ezt az irányt!

  Zoltán SütőZoltán SütőHónapja
 • Puzsér vulgáris és hülye. Sajnálom őt. Teljesen tönkre fog menni ha nem hagyja ott a médiát úgy ahogy van.

  new worldnew worldHónapja
  • @Amphicoelias A megváltó egyszer már eljött, az emberiségnek nincs szüksége még egyre. Látom te elsősorban magadnak, másodsorban az értelmiségnek osztottad ki a világ beszéddel való megváltásának feladatát. Sajnos nem fog menni. És ami még rosszabb, hogy se te se az értelmiség nem vagytok megváltók. A tevékenységetek ami erre irányul hamvába hal. De te ettől még élsz. Csak nem azt csinálod ami a dolgod. De hogy mi a dolgod azt én nem tudhatom. De azt tudom, hogy nem ez amit csinálsz.

   new worldnew worldHónapja
  • @new world Mekkora viktoriánus, prűd nyugger-lelkületű valaki lehetsz te, te jó ég! Nem illik???? És mit mondasz annak, akit tényleg megerőszakoltak? Hogy ő sem beszéljen róla soha többé, mert mert megsérti az érzékenységedet? Hiába menekülsz a valóság elől, a problémák léteznek attól még és az egyetlen megoldás, ha merünk róla beszélni és megoldásokat keresünk! Szexuális erőszak, terrorizmus, kínzás, drogkereskedelem, emberkereskedelem, háború, koronavírus, AIDS, munkatáborok, lefejezés, élve elégés stb. stb stb. ezek mind léteznek és megtörténnek a világban, pont ezekről a legfontosabb beszélni és a legszánalmasabb azt hinni, hogy ha nem beszélsz róla, akkor meg van oldva a probléma. Igenis beszélünk róla rendszeresen, ez a felelőssége az értelmiségnek, nem a te viktoriánus lelkecskéd pátyolgatása.

   AmphicoeliasAmphicoeliasHónapja
  • @Amphicoelias Szerintem a szexuális erőszaknak csak a te fejedben, meg Puzsér fejében van helye a közbeszédben, pláne egy ilyen szélsőséges példának, amikor nem is szexuális kielégülés hanem kínzás végett hajtanak végre behatolást egy nőn. Látod, ez az aránytalanság tipikus példája és egyben csapdája a Puzsér és a te világnézeteteknek. Nem tudtok disztingválni. Olyanok vagytok mint az a 12 éves, egyébként kíváncsi gyerek aki az ebédlő asztalnál kezd el az önkielégítésről beszélni, mert még nem fejlődött ki az értelmi intelligenciája és bölcsessége ahhoz, hogy felfogja attól hogy tudunk valamit arról nem érdemes beszélni. Sőt ami érdekes, arról sem feltétlenül illik beszélni. Ugye milyen érdekes? Ahogy elnézlek, te is először látod ezeket a gondolatokat megfogalmazva.

   new worldnew worldHónapja
  • @new world Igen, normális, van helye a közbeszédben, mivel a szexuális erőszak témájának is van, annak részeként ennek is. Ahogy elnézem Puzsér műveltségének 1%-val sem rendelkezel és mégis itt hülyézed mindenféle valós ok nélkül, ez egy buta proli viselkedése. Vagy érvelj ellene konkrét állításokkal, mint egy értelmiségi, vagy tűnj erről a csatornáról azonnal, mert ez az érv-alapú értelmiségi diskurzus helye.

   AmphicoeliasAmphicoeliasHónapja
  • @Amphicoelias Gondolod? Ha valaki nyilvánosan arról értekezik, hogy pénisz nélkül is meg lehet erőszakolni egy nőt, például gumibottal, az az ember szerinted normális? Ez nem olyan téma aminek a közbeszédben van a helye. Puzsér totál hülye, és a rajongói meg csak csápolnak neki.

   new worldnew worldHónapja
 • Ezt a vitát inkább egy HardTalk formájában kellene folytatni, mert elég szűknek éreztem a kereteit így

  tevelapotevelapoHónapja
 • Abban igaza van a Toroczkainak, hogy a FIDESZ úgy lopkodta össze a politikai "nézeteit" tőlük is, meg mindenki mástól is. Ez a nyugati neolib módszer: vedd meg, vagy lopd el, és taposd szét.

  Barnabás KissBarnabás KissHónapja
 • A két fél vitához való hozzáállásáról egyébként sokat elmond az, hogy milyen címmel osztotta meg Toroczkai ezt a beszélgetést az oldalán és milyennel Puzsér. :)

  József NémethJózsef NémethHónapja
  • Toroczkai egy populista politikus, és tisztában van azzal, hogy a tábora milyen jellegű és színvonalú üzeneteket képes befogadni.

   gatisgatisHónapja
 • A börtön bűnözőképző: igen. A halálbüntetésnek erős elrettentő ereje van: eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy nem. A Svéd modell csak Svédekkel működik: valószínű. A Svédek szarrá vannak liberalizálva, és ez a vesztüket okozza: igen. A genetikának köze van a személyiséghez és a viselkedéshez: természetesen igen. Itt jegyzem meg, hogy: "Egyik dédapja Tutsek Gusztáv Vazul, az 1956 utáni perek hírhedt bírája volt, aki többek között Wittner Máriát is elítélte." /Wikipédia/

  Barnabás KissBarnabás KissHónapja
  • @Redstarka22 tudnál erről valami hiteles bűnözési statisztikát belinkelni, hogy az első generációs középosztálybeli bevándorlók kevesebbet bűnözőnek, mint egy született svéd?

   CsCsHónapja
  • Ezt azért a genetikusoknak, a biológusoknak, meg a szociológusoknak is elmondhatnád, mert a tudomány jelenlegi állása szerint a genetikának minimális közé van a személyiséghez és az intelligenciához (mentális betegségeket és egyéb betegségeket nem számítva, de azok szinte tökéletesen egyenlően oszlanak el a világ etnikumai között), viszont a szocializáció, a szocioökonomiai háttér és a bűnözési ráta között szinte egyenesen levezethető kapcsolat van: aki szegénynek születik Magyarországon, az szegényként hal meg, és aki szegény, az nagyságrendekkel nagyobb eséllyel bűnöz. Egyébként a svéd modell működik nem-svédekkel is, a svédek és nem svédek bűnözési rátájának különbsége szinte teljesen megegyezik a svédek és a nem-svédek szocioökonómiai hátterének a különbségével. Magyarul: a bevándorlók szegényebbek, mint az őslakosok (ennek okai többek között az intergenerációs vagyon hiánya, alacsonyabb iskolázottság, intézményesített rasszizmus, stb). Ahogy a bevándorlók szocioökonómiai háttere javul, a bűnözési ráta lecsökken a svédekéhez: az elsőgenerációs középosztálybeli bevándorlók pl. arányaiban kevesebbet bűnöznek, mint az őslakosok, a leszármazottaik viszont (akik a svéd társadalomban szocializálódtak) szinte teljesen ugyanazon a szinten bűnöznek, mint az őslakosok.

   Redstarka22Redstarka22Hónapja
 • Nincs olyan, hogy vagyunk mi és vannak a bűnözők! Csak mi vagyunk, és bizonyos élethelyzetekben életkörülmények között így vagy úgy döntünk, ezért a bűnözők is mi vagyunk!

  Áron NovacsekÁron NovacsekHónapja
  • Érdekes , hogy még a válaszom előtt már gratulálsz is hozzá. Például ez is az erőszak egyik formája. Én azt írtam , hogy a bűnözők is az emberekből kerülnek ki tehát közülünk, csak valami olyan hatás kellett hozzá , hogy ezt hozza ki az egyénből. Tehát én azt állítom ezzel , hogy az ember alapvetően jó.

   Áron NovacsekÁron NovacsekHónapja
  • Akkor ezek szerint te nem érzed magad külömbnek az erőszakolók, szadisták, gyilkosok, pedofilok, csalók, szélhámosok, rablók, tolvajoktól, terrorizálók, mentálisan zakkant egyénektől. Gratulálok hozzá.

   annamaria kelemenannamaria kelemenHónapja
 • Teljesen rossz a megközelítés a halálbüntetéssel kapcsolatban! Nem arról van szó , hogy az elkövetőnek joga van megölni valakit a társadalomnak meg nincs hanem senkinek nincs!!! Az emberi evolúció egy fontos lépése hogy eltörlik a halálbüntetést!

  Áron NovacsekÁron NovacsekHónapja
  • @Dominik Kiss Aha persze, próbálj meg Szaúd-Arábiában Norvég börtönöket csinálni, biztos működni fog...

   Dániel MlinárDániel Mlinár8 napja
  • @Dániel Mlinár figyelmedbe ajánlom, hohy Norvégi a világ 6. legbiztonságosabb országa, és legkevesebb a visszaesők száma is. De gondolom neked, mondjuk a Szaud-Arábia kriminológiai viszonyok jobban megfelelnek.

   Dominik KissDominik Kiss8 napja
  • @Dominik Kiss Dehogyne legyen! Attól még hogy én nem bilincselhetlek téged a radiátoromhoz, addig az állam ezt megteheti. Saját analógiáddal szúrod tökön ezt az érvelést. Ennyi erővel akkor az állam se zárhasson börtönbe senkit, ha én nem zárhatlak a pincémbe! Egyébként meg az a véleményem hogy aki szerint egy gyilkos élete egy kicsit is értékes, az egy elmeháborodott...

   Dániel MlinárDániel Mlinár8 napja
  • @Dominik Kiss Ma már gyakorlatilag semmi esély nincs arra hogy valakit ártatlanul végezzenek ki. Ennyi. Soroljak neked bűnözési statisztikákat? Azt mondjuk vágod hogy a nagyfejlett Norvégiában 9szer annyi számarányosan a nemi erőszakok száma mint Oroszországban? Nyilván semmi köze a luxusbörtönökhöz xd

   Dániel MlinárDániel Mlinár8 napja
  • @Dániel Mlinár totálisan elhanyagolható a hiba lehetősége? Jó látni, hogy így viszonyulsz ártatlan emberek kivégzésehez. Évi 1 db ilyen eset is sok és visszafordíthatatlan. Vagy majd mondjuk a gyászoló özvegynek is ezt mondod? Hogy, igaz hogy a férjedet ártatlanul öltük meg de ez benne van a pakliban? Itt van egy kis kártérítés és viszont látásra? Meg légyszíves sorolj már olyan országokat, ahol van halálbüntetés és a bűnözési és visszaesési statisztikák jobbak mint egy nyugati országéban.

   Dominik KissDominik Kiss8 napja
 • elöször latok Puzseron gyürüt, hazassagi oldalon van.

  AlvinAlvinHónapja
  • ezeket mind tudtam, az asszony csatornaja vicces, csak gyurut nem latttam eddig. mindegy is. nekem is van. full maganügy.

   AlvinAlvinHónapja
  • Évek óta nyílt titok, hogy kivel házas, gyerekük is született, csak (nagyon bölcsen) kerülik a bulvárt.

   gatisgatisHónapja
 • "Bérrabtartás" Hol él ez a Laci ?

  AlexAlexHónapja
  • Akkor rendben van így hogy kigyúrva felhízlalva röhögve jönnek ki mint egy jó buli után az elítéltek igaz? legalább ő mondott egy alternatívát de Robi csak azt hogy ez nem old meg semmit meg az állam feladata! Hol él Laci? Nézz meg belülről egy börtönt talán akkor meg tudod te hol élsz!

   Plus+Plus+Hónapja
 • Puzsérnak sok jó meglátása van, de néha csúnyán mellé nyúl. Kétségkívül rendkívül tájékozott, és látszólag határozott, önálló karakter, de egyre inkább az érződik a megnyilvánulásain, mintha megrendelésre dolgozna. Ebben a beszélgetésben szinte ordít a szándék, hogy megpróbálja hitelteleníteni Toroczkait. Robi rutinos, dörzsölt vitázó, minden kis piszkos eszközzel (terelés, szavak kiforgatása, különböző dolgok összemosása, a partner szavába vágás… stb.) felvértezve, amivel rendszerint könnyedén kizökkenti, lemossa az ellenfeleit, ám Toroczkaiba beletört a bicskája.

  maglor _maglor _Hónapja
  • Ahhoz képest, hogy Puzsérnak milyen rutinja van az ilyen vitákban, és hogy nyilvánvalóan készült erre a találkozóra (többször is jól láthatóan olvassa, amit előre felírt pl. 1 óra 24-nél), míg Toroczkainak csak egy statisztika kinyomtatására volt ideje, meggyőzően verte vissza Puzsér támadásait, és egyértelműen jobban jött ki a vitából.

   maglor _maglor _Hónapja
  • Puzsér akkor is ellenmondásba kerül önmagával, amikor a rabbikat mentegeti a kultúrharc kapcsán. Nekik szabad, hiszen ők a zsidóságot képviselik (Magyarországon). Egy magyar pártelnöknek Magyarországon a magyarságot képviselni… azt nem szabad… az árokásás, az már kirekesztés. Amit jellemzően nem értenek a baloldalon: nem attól magyar valaki, hogy az áll a személyi igazolványában. Az magyar, aki úgy gondolkodik, úgy cselekszik, úgy él, hogy azzal Magyarország, a magyar nemzet, a magyar kultúra továbbélését, felemelkedését segíti, függetlenül attól, hogy sváb, zsidó, cigány, vagy bármilyen más nemzetiséghez tartozik (pl. Petőfi, Zrínyi, Aradi 13-ak…stb.). Toroczkai erre utal röviden - idő híján - Rácz Béla a Törökszentmiklósi cigány-kisebbségi önkormányzat tagját említve. Ellenben nem magyar az a cigány, akinek ugyan magyar személyi igazolványa és állampolgársága van, de olyan feliratokat tesz ki, hogy "vágj pofán egy magyart, és tudni fogja miért kapta". Nem magyar az a cigány, aki sértésnek szánva „lemagyarozza” a másik cigányt, mert az dolgozik. Nem magyar a magyarellenes uszító bal-liberális média nagy része, nem magyar a bal-liberális poltikusok zöme, a Fidesz egy része…stb. Ha így értjük a magyarságot, akkor teljesen helyénvaló, hogy egy magyar politikus a magyarok képviselőjeként határozza meg magát. Ez nem kirekesztés, hanem nemzettudatosság. 6:1

   maglor _maglor _Hónapja
  • 5. A „harmadik út”. A végére egyértelműen kibújik a szög a zsákból. Elsőre talán meglepőnek tűnik, de nagyon úgy néz ki, hogy Puzsér fő célja az, hogy a jelenlegi kormányzattal elégedetleneket a Gyurcsány-Dobrev maffiózó-klán által vezetett baloldali összefogásba terelje, megpróbálván meggyőzni a Mi Hazánkkal szimpatizálókat, hogy ez a párt nem más, mint a Fidesz kistestvére. Persze ezt a szándékát mindig megpróbálja azzal leplezni, hogy utálkozik egyet Gyurcsányra és a DK-ra, de ettől még átlátszó az egész. Folyamatosan ferdít. Egyszer összemos különálló dolgokat, egyszer pedig külön próbál tárgyalni egymásból következőket. Pl. azt az alapvető ideológiai szembenállást, ami a nemzeti és a globalista oldal között van, látszat-dilemmának nevezi, ami szerinte csak arra szolgál, hogy a Fidesz és a DK gazdaságpolitikája közötti hasonlóságok ellenére éket verjen a két oldal közé. Ezt a szembenállást látszat-dilemmának nevezni vagy óriási tévedés, vagy ordas hazugság. A két oldal hasonló megnyilvánulásaira - a mélyen gyökerező értékkülönbség (pl. globalizmus vs nacionalizmus, vagy pl. migráció támogatása vs családtámogatás) ellenére - Bogár László adta meg a legérthetőbb magyarázatot: a baloldal elvtelenül, lelkesen kiszolgálja a „nem létező” pénzügyi háttérhatalmat, míg a Fidesz kényszerhelyzetben lévén, vonakodva próbál egyensúlyozni a nemzet érdekei és a túlélést biztosító megfelelés kényszere között (a maga vitathatatlan korruptsága mellett). Ezzel a két úttal szemben próbál egyértelmű nemzeti kulturális és gazdaságpolitikát képviselni a Mi Hazánk. Persze Puzsér ezt sem akarja megérteni. Azt állítja: „ha egyszer lesz harmadik pólus, az onnan lesz felismerhető, hogy a kultúrharcon kívül áll.” Ez is egy totális tévedés, vagy hazugság. A nemzeti oldal részéről a kultúrharc nem más, mint önvédelem. Nem csak a fegyverekkel vívott harc szintjén van jogunk az önvédelemre, hanem az ideológiák szintjén ért támadások esetében is. Ha nem ömlene ránk a moslék a globalista nemzetközi és magyarországi médiumokból, és a kultúr-bal magyarellenes részétől, ha nem akarnák nevetségessé tenni, nemzeti értékeinket, nem akarnák elhallgatni, elbagatellizálni sérelmeinket, elhazudni a múltunkat, akkor minderre nem lenne szükség. Ebbe a kultúrharcba beleállni nem választás kérdése (nem mi megyünk Amerikába, Nyugat-Európába, Izraelbe kultúrharcolni, hogy lebeszéljük őket a saját kultúrájukról, elvitassuk a történelmüket!), hanem kényszer, önvédelem, hiszen ők jönnek ide a mi hazánkba. Ha nem tesszük, évtizedeken belül megszűnünk magyarnak lenni. Ezt a bármely oldalnak a szemére vetni olyan, mintha Dobó Istvánt kritizálnánk azért, mert beleállt a török elleni harcba - függetlenül attól, hogy az eszközök azóta megváltoztak. Az sem választás kérdése volt, hanem kényszer. Azt állítani, hogy a harmadik út arról lesz felismerhető, hogy betemetni akarja ezeket az "árkokat", végzetes tévedés, vagy hazugság. Aki nem áll bele az önvédelembe - mondván, hogy ezzel csak árkokat mélyítünk - az vagy kártékonyan naiv, vagy a külső támadó itthoni kiszolgálója. Ezzel megint csak a balra terelés szándéka sejlik fel. A legvisszásabb az egészben, hogy Puzsér gyakran tetszeleg az egyik tömbhöz sem tartozó, kultúrharc-ellenes független kritikus szerepében, mintha ő lenne, aki temeti az árkokat, miközben ő az egyik legnagyobb árokásó, az ilyen jellegű média-hackkel és iróniával, gúnyolódással: huworld.info/flow/vide/vKyI0JfUbNS_oZo huworld.info/flow/vide/2GqvsanHZ8PdioQ Visszatérve a vitára: Toroczkai - idő híján - nagyon egyszerű gyakorlati példákkal (gazdasági kezdeményezésekkel) cáfolja Puzsér elmélkedését. 5:1

   maglor _maglor _Hónapja
  • 4. A „cukiságkampányban” való részvétel leplezése. Puzsér az egészből azt akarja kihozni (1:08:22-nél ki is mondja), hogy a Mi Hazánk és Toroczkai csak azért képvisel egy radikális programot, mert ezzel akarja elfedni a 2016 és 2018 közötti Jobbikos "cukiság-kampányos" múltat. Még a hülyét is képes megjátszani, mint aki valóban nem érti a mindenki számára nyilvánvalót -, hogy Toroczkai nemhogy nem támogatta, vagy vezényelte a Jobbik identitásvesztéséhez vezető kampányt, hanem éppen ez ellen küzdött a párton belül Vona Gáborral, aki mindezt erőltette. Pont ezért hozott létre önálló platformot, és lépett ki a Jobbikból. 4:1

   maglor _maglor _Hónapja
  • 3. pont: Kitörés: Puzsér, aki előszeretettel moralizál vitái során, hogy legalább látszólagosan erkölcsi fölénybe kerüljön, ezúttal opportunista módon lazán félredobja a Kitörés kérdésének morális megközelítést: „Mi lett az eredménye? Ennek hadászatilag semmi értelme nem volt.” Tehát Zrínyi Miklósra, Szondi Györgyre, és a magyar történelem számos hősére felesleges emlékezni, mert tettüknek hadászatilag semmi értelme nem volt. Az, hogy egy ilyen cselekedet, és a rá való emlékezés lelki, erkölcsi alapot jelent jövő nemzedékinek, az semmit nem jelent, sőt kifejezetten káros, hiszen erősíti a nemzeti érzéseket, a belső tartást, márpedig a globalista erőknek ez csípi a legjobban a szemét. Ezek szerint Puzsérnak is. Az meg aztán, hogy a kitörésben német katonák is részt vettek, magától értetődően jelenti, hogy a kitörésre való emlékezés maga a náci német szövetségbe való beleállás… Egyre jobban érződik, hogy honnan fúj a szél… Az emlékezetpolitika kiegyensúlyozatlanságát illetően Toroczkainak megint csak messzemenően igaza van. Elég csak rápillantani a holokausztfilmek végeláthatatlan listájára ( hu.qaz.wiki/wiki/List_of_Holocaust_films ) és mellé tenni bármilyen más tragédia feldolgozásait, vagy éppen fel nem dolgozottságát. 3:1

   maglor _maglor _Hónapja
 • nem visszatartó erő, h elkapják őket (az mindig benne van a pakliban). a visszatartó erő az lenne, ha nyilvánosságra hoznák a nevüket, az arcképüket, ahogy azt megteszik sok nyugati államban is (akár még bírósági ítélet előtt is). a visszatartó erő az lenne, ha kikötnék őket nyilvánosan egy hétre és mindenki megnézhetné őket és megmondhatná nekik mit gondol róluk. a visszatartó erő az lenne, ha rendes büntetést kapnának az olyanok, akik emberek életét teszik tönkre. a bírók úgy látszik nem érzik a bűnök súlyát és azt hiszik 3-4 éves büntetések azok komolyak. nem azok. ha magánzárkában töltenék, akkor talán.

  frank chifrank chiHónapja
 • Toroczkai: bal, bal, bal, bal, bal, bal....isten mentsen mindenkit, aki nem jobb ha Ő hatalmat kap...Amúgy egy jó riport csak Puzsér történelmi, lexikális és ideológiai tudása messze felül múlta a politikust...és még vissza fogta magát...

  Miklós KiszelMiklós KiszelHónapja
  • Kár hogy a valósághoz semmi köze...

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Még nem hallgattam végig az egész adást, de érdekelne az is, hogy az is szerepelt a Mi Hazánk Mozgalom választási kampányában, hogy betiltanák az Artisjust...

  UG KarakUG KarakHónapja
 • Rendrátiságról, még egy gondolat. Kik ezek? Csak nem a honi kézilabda, állami pénzen nagyságrendileg átlag felett tartott, agyonkegyeltjei? Akik légiósok nélkül klubszinten sem lennének eredményesek? Amúgy ezzel nem lenne akkora baj, ha a gyakorlat innen nézve nem úgy nézne ki, hogy pastrivics a Garaiból, pálinger az utcából gondolná úgy, hogy megmondhatja nekem, hogy hol, mikor és mennyit keresek. Csak, hogy a legközelebbieket emeljem ki... Vannak ezzel kérdéssel kapcsolatban véleményeim, amit névvel neten értelem szerűen nem vállalok. Köztudott ugyanakkor, hogy gyengébb pillanataiban személyesen egyre gyakrabban adok ezeknek hangot... Kézilabdázók, összefüggésében milyen problémákat látnak át? És mi a vezérlő elv? Csak nem az, hogy ez itt, jó távol minden fellegvártól, alkalmas helyszínnek tűnik, egy nagyobb népszerűségnek örvendő saját szelet kiszakitására, a gittből?

  Szilárd TakácsSzilárd TakácsHónapja
 • Ez a Toroczkai meglepoen ertelmes figura, de a fodraszat kemiailag kasztraltatnam :D

  BikeBikeHónapja
 • Történészkedésről, korabeli levelezéseket kell olvasni, mondjuk 1918 tájékáról... Hamisítani mindent meg lehet, ugyanakkor ami tény, féltették a vagyonukat a nemesek a magyar katonáktól is, mert látszott, hogy itt rend jó ideig nem lesz, míg a háború végkimenetele nyilvánvaló volt. Ezért bartha lerakatta a fegyvert, holott minden irányból jött az országot szétszakítani kívánó ellen. Ez a döntés vállalhatatlan helyzetbe hozta a magyar külügyet, a későbbi tárgyalásokat figyelembe véve. Cserében rend nem lett, viszont emigrálhatott a katona Dél-Amerikába. Ugyanakkor a lázongó hangok akkor is felerősödtek, talán ennek hatására is, és egy apponyit sikerül tárgyalni küldeni, aminek a következménye ismert. Csak következtetni kell tudni.

  Szilárd TakácsSzilárd TakácsHónapja
 • "A liberalizmus egy tömeggyilkos eszme"-Mondá a náci.És akkor a nácizmus mi ?Tripla annyira az?Az biztos hogy a liberalizmus nem emberközpontu eszme pláne nem áldozatközpontu de ez elmondható a jogrendszerről is ami ugyanugy libbancs mintára van.Bizonyos elkövetőket még embernek se lehet nevezni és embernek járó jogokat adnak ezeknek.Jöhet puzsér az ostoba retardált fölényeskedő itéélkező szarságával hogy mi az hogy elhatárolodsz a nácitól meg elitéled meg nem vitatkozol vele meg az könnyü csak azt nem érti meg hogy a vitának vannak bizonyos emberi és morális minimumai.pl holokausztagadóval minek állnál le vitázni ha emberileg annyira lent van hogy elrelativizál vagy tagad a legsulyosabb dolgok közül amik történtek a történelemben kiterjedésre.Mint ahogy egy pszichopata sorozatgyilkossal se fogsz az emberségről vitázni mert értelmetlen.

  Ferenc BenedekFerenc BenedekHónapja
 • Aszongya a liberalizmus egy tömeggyilkos eszme 🤣🤣🤣 Mondja a fasiszta...,a nemzeti szocialist🤣🤣🤣

  Nándor PappNándor PappHónapja
  • A neoliberalizmus egy tömeggyilkos eszme! Ugyan olyan mint a fasizmus, meg a nácizmus, bolsevizmus. Ezek mind ugyanazon Szellemiség más szögből megmutatott arca. De a lényegük méllyén ugyanaz az szellemiség honol. A klasszikus liberalizmus viszont valóban nem tömeggyilkos eszme.

   joe ichijoe ichi20 napja
 • Ez a Toroczkai egy akkora náci mint a szar :D Ez internálná fél Magyarországot és küldené Szibériába. Ez addig vicces ameddig az ember egyszer csak bele nem kerül egy általa nem kedvelt halmazba. Aztán már annyira nem támogatja.

  Nándor PappNándor PappHónapja
  • @Nándor Papp bàrcsak nàci lenne! Màr szavaznék is rà!!

   Panelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűPanelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűHónapja
  • @Horváth Csanád nemzeti érzelmű, gazdaságpolitikailag szocialista szellemű a pártjával együtt, tehát nemzetszocialista=natzi :)

   Nándor PappNándor PappHónapja
  • Mondjal már egy megnyilvanulast Toroczkaitol ami náci, csak egyet légyszíves

   Horváth CsanádHorváth CsanádHónapja
 • Oké hogy más a nezetetek de én kíváncsi lennék mi lenne ha két ilyen intelligens ember osszeallna egy pártba, én szavaznek rá

  Péter BenkőPéter BenkőHónapja
  • @Pikószky András nem. 2. Csak a szuklatokoru gyomrod nem fogadja be a masik felet.

   R RR R22 napja
  • Itt csak egy intelligens ember volt.

   Pikószky AndrásPikószky AndrásHónapja
 • Sajnos Torockai Úr nézete áll hozzám közelebb. Elég sarkosan, egyértelműen, határozottan fogalmaz, érthetővé teszi a mondandóját, nem köntörfalaz. Vidéken agglomerációban élek, tudom miről beszél. Még vidékebbre még rosszabb a helyzet. Bárcsak Ő lenne itt is a polgi. Puzsér Urat nagyon bírom, de most nem volt a számomra nyerő figura

  Francesco77 WFrancesco77 WHónapja
  • Csak, ne az ilyen Pikószky féléktől, akarj tanulni. Ők csak rontanának rajtad.

   CsCsHónapja
  • @Pikószky András neked meg szerenységet tanulni.

   Mobile PhotographerMobile PhotographerHónapja
  • Semmi baj, van időd tanulni, beszélgetni, kultúrálódni még remélem.

   Pikószky AndrásPikószky AndrásHónapja
 • Toroczkai nagyon jól beszél.

  tom hardertom harderHónapja
 • azért ez a Torockai egy elég egyszerű ember most így hosszabban hallgatva, kicsit csalódtam

  Gábor PartiGábor PartiHónapja
  • Menj el vele személyesen beszélgetni, meg pár száz órányi anyag van fent róla. Vérjobb..... , ja hogy Gulyás Marcikához van szerencsénk... 😂

   Fiatal MagyarFiatal MagyarHónapja
  • Mert az élet egyszerű, bele lehet beszélni minden szart, de a magyar nacionalizmus (is) a természetből fakad, az életnek vannak alapgyökei, amiket meg lehet kérdőjelezni és meg is teszik, de olyan jó nézni ahogy szépen mindig visszaáll minden a maga csodálatos természetes rendjébe. 🇭🇺💪🏻

   Fiatal MagyarFiatal MagyarHónapja
  • @Gábor Parti Igen, nem is baj. :))

   Attila MolnárAttila MolnárHónapja
  • @Attila Molnár Ha neked ennyi jött le ebből az egész másfél órás vitából, akkor az csak téged minősít

   Robert MilakRobert MilakHónapja
  • Ez eddig nem volt egyértelmű? :D Akinek 2021-ben az a baja, hogy Magyarország még mindig nem eléggé fasiszta, attól mégis mit vársz?

   Attila MolnárAttila MolnárHónapja
 • Nekem tetszett a vita, bàr egy kicsit hiànyoltam A könyvelő négy napjànak mélyrehatóbb elemzését, amely -érzéseim szerint- egy olyan újszerű nézőpontból vilàgította volna meg a pàrbeszédet, amely aztàn FAM-hoz is méltó magassàgokba emelte volna a diskurzust, így jutva egy spirituális közös nevezőre, ahol az igazság és hazugsàg eggyé vàlva jelentőségét veszti, hogy aztàn a problémàkat pont olyan mérsékelt eleganciàval hagyjuk magunk mögött hàtra, ahogy eb szokta a szaràt.....

  Panelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűPanelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűHónapja
 • Toroczkai intelligensebb mint jo néhány ember a parlamentben, pl Jakab..

  Szabados Edit VargánéSzabados Edit VargánéHónapja
  • Toroczkai egy ügyes pozőr.

   gatisgatisHónapja
  • Véded a parizer prolidat? :))

   Szabados Edit VargánéSzabados Edit VargánéHónapja
  • Toroczkai abszolút nem intelligens, csak a te fasiszta proliparaszt szinteden tűnik annak.

   Attila MolnárAttila MolnárHónapja
 • Te robikám mond már meg nekem. AMikor itt a legnagyobb Magyarokról beszélsz Halassy Olivért miért hagyod ki? Minden kétsget kizáróan Ő a legnagyobb. Egy szuper ember bizonyítéka a chi létezésének. Olimpiai játékok - ezüst 1928, Amszterdam vízilabda - arany 1932, Los Angeles vízilabda -arany 1936, Berlin vízilabda Európa-bajnokság - arany 1931, Párizs - arany 1934, Magdeburg - arany 1938, London -arany 1930 Magyar bajnokság - arany 1931 arany 1932 - arany 1933 - arany 1934 - arany 1935 - arany 1936 - arany 1937 - arany 1938 - arany 1939 Úszás Európa-bajnokság - arany 1931, Párizs 1926 1500 m gyors Magyar bajnokság - arany 1500 m gyors arany 1927 1500 m gyors arany 1928 800 m gyors arany 1928 1500 m gyors arany 1928 folyamúszás arany 1928 folyamúszás csapat arany 1929 400 m gyors arany 1929 800 m gyors arany 1929 1500 m gyors arany 1929 folyamúszás ezüst 1929 folyamúszás csapat arany 1930 400 m gyors arany 1930 1500 m gyors arany 1931 800 m gyors arany 1931 1500 m gyors arany 1931 folyamúszás arany 1931 folyamúszás csapat ezüst 1931 400 m gyors ezüst 1931 4 × 200 m gyors arany 1932 1500 m gyors arany 1933 4 × 200 m gyors arany 1933 folyamúszás arany 1933 folyamúszás csapat arany 1934 folyamúszás arany 1934 folyamúszás csapat arany 1935 folyamúszás arany 1935 folyamúszás csapat arany 1936 folyamúszás arany 1936 folyamúszás csapat arany 1937 folyamúszás arany 1937 folyamúszás csapat arany 1938 folyamúszás arany 1938 folyamúszás csapat Mindezt fél lábbal NEM PARALIMPIÁN!!!!! És nem volt rákötve semmi a csonkjára. hu.wikipedia.org/wiki/Halassy_Oliv%C3%A9r Na Ő a legnagyobb magyar. Igaz csonka mint ahogy az orszég is. Méghogy a Pintér... Azt hol a tököm..be se jegyzik te elmebeteg.

  ImmaculateImmaculateHónapja
 • A leghalványabb fogalmatok sincs a neoliberalizmus jelentéséről. Se Puzsérnak, se Toroczkainak.

  Gábor LángGábor LángHónapja
  • @Gábor Láng jóhogy nem màr ótestàmentum!!

   Panelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűPanelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűHónapja
  • @Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű kajak csak azt kell beírni h neoliberalizmus xD

   Gábor LángGábor LángHónapja
  • @Gábor Láng ràkeresnék én szívesen, de a Google nem tud a fejedben lévő làtomàsok közt böngészni...:))))

   Panelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűPanelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűHónapja
  • @Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű a szó legszorosabb értelmében egy nyamvadt keresésnyire vagy tőle. Meg a két fenti okostojás is.

   Gábor LángGábor LángHónapja
  • Hehe, jó vicc a neoliberalizmusnak nincs is jelentése....:)

   Panelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűPanelbölcsességek Alacsony KöltségvetésűHónapja
 • Mennyi sok magas labda ami nem lett leütve :( Toroczkai szerint a Becsület, mint pozitív érték, kötelező állami ünnepnapot kíván, amit mindenki együtt ünnepel kötelezően, és akkor megszűnik a vita hogy ki hungarista, ki náci stb. Ugyanezen az alapon Puzsér helyett javasoltam volna neki, hogy akkor a Büszkeséget (lásd még: Pride) is kötelező állami ünneppé kéne tenni, és akkor megszűnnének a viták körülötte. Megnéztem volna a fejét utána :D Másik: A bolsevizmus olyan eszme, ami egész Európát fenyegeti, és minden eszközzel harcolni kell ez ellen a veszélyes ideológia ellen. Itt kapásból vissza kellett volna kérdezni, hogy a nácizmus nem ilyen-e (mint annál a résznél hogy a halott szovjet kiskatona is hős-e, az szép riposzt volt). Az elején meg, amikor említette, hogy 3 kislánya van, akiket úgy nevel, hogy ne járjanak miniszoknyában a cigánytelepen éjszaka. Kérdések ehhez: - nappal nem áll-e fel a f@sz? - tudja-e, hogy a pedofil és serdülők elleni szexuális bűncselekmények legnagyobb részét a családtagok követik el (fehéreknél is) ? - azt is megtanítják-e a lányoknak, hogy a helyük a konyhában van, és szolgálják a férjüket, meg szüljenek bőszen? vagy inkább mocskos libsiként önálló, nemet mondani képes, férfiakkal egyenjogú személynek nevelik őket?

  emsyssaemsyssaHónapja
  • @Attila Molnár ok

   Fiatal MagyarFiatal MagyarHónapja
  • @Attila Molnár Felfogom csak jó nagy hülyeség mert senki se kérdezte tőlük xd

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @Fiatal Magyar Aczél elvtárssal és kommunista haverjaival vagytok egy értelmi színvonalon, akik a 70-es években hosszúhajú, kokakólamámorban fetrengő mocskosfijatalokra vadásztak, akik farmernadrágban jártak és hangosan hallgatták a mindenféle rokkeros zenéket. Ti itt ragadtatok le. Szóval lehet, hogy neked kellene többet olvasnod és nyitott szemmel járnod?

   Attila MolnárAttila MolnárHónapja
  • @Dániel Mlinár Már írtam, hogy nem a homoszexualitásukra büszkék, hanem arra, hogy fel merik vállalni egy ellenséges közegben. Mit nem bírsz ezen felfogni?

   Attila MolnárAttila MolnárHónapja
  • @Attila Molnár Bocs de pont ugyanakkora ostobaság minthogy valaki a bőrszínére büszke. Sőt nem is, inkább olyan mintha valaki arra lenne büszke hogy autista xd

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Torockai egy igazi gagyi skimhead vagy semmi tobb.

  r sz.r sz.Hónapja
 • Robi, sikerült felötöznöd illendően! Gratulálok ;)

  Bence SándorBence SándorHónapja
 • A youtube immárom harmadszor törli a kommentem, szóval nekifutok máshonnan. Robi téved - Toroczkai és a Mi Hazánk még MOST SEM érte el azt az őszintesêgi szintet, hogy bevallják, ők a németeket választották volna. Toroczkai kerülgeti a forró kását, magyaráz egyenlő bánásmódról, de a következő mondatban c-type-ozik, és elmondja, hogy a tapasztalat nem előítélet... Ilyesféle aranyköpésekből könyvet lehetne írni "egy zavart bőrfej önhitegetése" címmel. Tegyük már le a voksot valahol, Lacikám! És a legrosszabb, hogy VAN létjogosultsága egy pártnak, ami a Mi Hazánk programját valósítaná meg. Csak azt nem ezekre az emberekre bíznám. Mellesleg Robi gyakran emlegeti a jobnos troll korzust. Amit Toroczkai csinál, az nem trollkodás, ez az ellentéte. A trollkodás lényege, hogy öncélúan társadalmi konvenciókat döntöget. Toroczkai nem akar semmilyen konvenciókat kihívni - ő sunnyog, sumákol, még magának sem vallja be, pontosan mit akar. Miért? Mert a trollnak a végcélja a káosz, míg Toroczkai jól definiált célok mentén végzi a társadalmi problémák megvitatását. Ennyit tudtam írni anélkül, hogy a youtube bezászlózta és kitörölte volna a kommentem. Utószó - a Toroczkai-félék után egyre jobban értékelem Vonát.

  Horváth BenedekHorváth BenedekHónapja
 • Koszonom az ertelmes beszelgetest. Meg az egyszeru es ertheto beszedet.

  pirata solitariopirata solitarioHónapja
 • Édes Istenem, Puzsér legalább tudja mi az a neoliberális...nagyon kevés az ilyen

  yamakodyamakodHónapja
  • Ezen én is kiakadtam. Toroczkai keveri a szezont a fazonnal, mint egy amatőr. Nem tudja, mi a liberalizmus és a neoliberalizmus között a differencia.

   Barnabás KissBarnabás KissHónapja
 • Legyen második rész, az igazság(már ha van) akkor a két nézőpont között van talán.

  Krisztián KatonaKrisztián KatonaHónapja
 • Toroczkai úr ideológiai alapon érvel, amit ugye megkövetel a nemzeti radikális attitűd, azonban jól látni a Mi Hazánk mozgalom szélsőjobbra tolódását bizonyos kérdésekben és nagyon emlékeztet valamire és valakikre. Puzsér úr pedig realista, józan, el tud vonatkoztatni ideológiáktól, halad a korral. Amit a Mi Hazánk képvisel, hogy hozzunk vissza dolgokat a múltból, legyen az módszer vagy igazságszolgáltatás, azt úgy gondolom, hogy egy letűnt kor hozadéka, egy keserédes emlék szinonimája, amit fiaink ás lányaink vagy unokáink érzéseiben nem vált ki semmilyen hatást és ez nem a magyarságtudatunkon múlik, ezek generációs szakadékok. A Kitörés napjáról sokat olvastam, sosem éreztem azt, hogy létjogosultsága lenne ezt ünnepelni, persze sajnálatos dolgok ezek, de úgy hangzik ez Toroczkai úr mondanivalójából, mintha a nyilasokat és a nemzetiszocialistákat emelné piedesztálra. 2021 van, nézzünk a jövő felé.

  Előd ÁkosElőd ÁkosHónapja
  • Mert a mostani kormány nem egy letünt kort másol? Pont amiben felnőttek! Kiről kellene példát venni a jelen kor nyugatjáról??? A kitörés napját meg úgy látszik még sokan nem értik! Katonák voltak akik parancsot teljesítettek nem volt más választásuk a kitörés a hősiességüknek szól mert nem adták meg magukat és megpróbálták a lehetetlent! Szégyeljük magunkat érte? Az Usa is azt csinálja a vietnámról szóló filmjeiben igaz???

   Plus+Plus+Hónapja
  • Pont fordítva. Leginkább Robi az aki a saját nézeteit projektálja a világra. Lehet hogy halad korral, csak éppen a valósággal nem tart lépést.

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Kikaptál sikítós dadogós libsi... 😃 MHM !

  Zoltan TigZoltan TigHónapja
 • Ilyen minőségű vitát képzelek el a jövőnk Parlamentjében!

  Roland SzabóRoland SzabóHónapja
  • ahhoz kell még vagy 20-30 év :\

   minidreschi2minidreschi2Hónapja
 • Imádom,hogy Robi képes ennyire őszintén kimondani a nyilvánvaló igazságot és nem megy bele ferdítésekbe.

  Krisztián TóthKrisztián TóthHónapja
  • Miért Laci miben ferdített? 🤔

   Roland KissRoland KissHónapja
  • Még szerencse, hogy ilyen jól előadja, ami megvan írva, es amitől eltérni nem szabad. Puha kommunizmus.

   Artyom33Artyom33Hónapja
 • Gratulálok László! Nagyon jó volt, föleg a vége, a puzsér féléknek meg kell érteni hogy van magyar álláspont! Puzsér egy fattyú, ezért nem érti és ézért vonaglik a globalista narrativákon. Reméljük a gyereke már asszimilálodni fog és magyar emberként fog gondolkodni!

  MMHónapja
 • " a genetika az egy működő dolog" Igen, működik, csak nem így.

  legendhunlegendhunHónapja
  • @Hermann Göring Már látom is a választ: a teszt nem mér semmit, különben is tanulható, meg amúgy is a fehérek találták ki hogy magukat helyezzék előtérbe. Az mondjuk senkit ne zavarjon hogy ezek a tesztek az absztrakt logikai képességeket mérik szimpla folyamatábrákkal, meg hogy egyébként az ázsiaiak valamiért mindenhol a legjobban teljesítenek ezeken a teszteken. A leginteligensebb állat meg a legostobább ember között kisebb a különbség, mint a legokosabb meg a leghülyébb ember között. Egy csimpánz már tud 40 pont körüli tesztet produkálni, a pigmeusok átlaga meg 54🤣🤣🤣 Magyarán van olyan állat ami okosabb mint bizonyos emberek. Egyes afrikai populációknak alig több az agytérfogata mint a Homo erectusnak.

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @legendhun Az általam linkelt nyílt levél mindent bebizonyít amit mondani akarok. Tudósok, és diákok írták alá, mert a szóban forgó professzor tanulmányai/kutatásai politikailag elfogadhatatlannak minősülnek a mai világban. Szerinted nem így van? Nem ezért csinálták ki? Te komolyan állítod, hogy politikailag ma elfogadható arról beszélni hogy bizonyos rasszok kevésbé intelligensek? Az általam belinkelt cikk csak egy a sok közül. Az pedig, hogy te idézőjelbe teszed a "faji" szót a saját tudatlanságod ès teljes körű agymosottságod összetéveszthetetlen sajátossága. Ha ugyanazon faj vagyunk mivel magyarázod a hatalmas IQ beli külömbségeket? Mivel magyarázod, hogy bizonyos rasszok még odáig sem jutottak el, hogy legalább a kereket feltalálják? Vagy legalább megtanuljanak írni vagy valami...? És végűl, mivel magyarázod azt, hogy példáúl az afrikai nyelvek közűl sokban nem lehet jövő időben beszélni? Ha egy nyelvből hiányzik valami akkor az az adott nyelv kialakítóinak a fejèből is hiányzik. Amit gondolsz azt előbb vagy utóbb mondani is fogod valakinek, ehhez pedig szavak kellenek. Ha valamire nincsenek szavaik azt 99%ban képtelenek gondolni. Az első és legfontosabb tulajdonság ami elválasztja az embert az állatoktól az intelligencia. Annyira vagyunk egy faj amennyire a fecske és a keselyű is mindketten madarak.

   Hermann GöringHermann GöringHónapja
  • @legendhun Hát bocs de igenis különböznek. Ki lehet mutatni különbségeket az agytömegben, a szürkeállomány mennyiségében, és a frontális lebeny fejlettségében.

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • Genetikáról csak annyit, hogy 2 testvér is lehet egymás ellentéte. Benne van a képletben, de messze nem minden.

   minidreschi2minidreschi2Hónapja
  • @Hermann Göring Szándékosan tettem a "faji" szót idézőjelbe. Vannak genetikai csoportosulások az emberi fajon belül, de ezek nem külön fajok vagy rasszok, még nem is esnek egybe azzal amit te fajnak nevezel. Annál sokkal bonyolultabb a dolog. Az általad linkelt nyílt levél egyébként nem bizonyít semmit. Tudósok is diákok írtak alá egy petíciót vizsgálják ki valakinek a kinevezését, aki korábban módszertanilag hibás tanulmányokat írt ebben a témában. A cikk nem utal arra, hogy valójában nem volt tudománytalan és módszertanilag hibás amit a csávó írt szóval ez alapján nem politikáról van szó.

   legendhunlegendhunHónapja
 • Nagyon fasza vita volt, sok ilyen legyen még!

  Vezer ZalanVezer ZalanHónapja
 • Ja, meg tudjátok, mi lenne még király? Hogyha a világban nem lenne szegénység, meg bántalmazás, a fent lévők nem zsákmányolnák ki a lent lévőket, több lenne a gyógyító, több lenne az az ember, aki gyógyít, és jobban működnének a gyógyító rendszerek, és több lenne az ember, aki meg is akar gyógyulni, és akkor talán a gyökerénél kezelnénk a problémát. Ez is nagyon szép lenne, és ideális. Ez az én álmom, és az én idealizmusom, bármennyire is érzem és sejtem, hogy ez nagyon irreális. De pont ennyire idealizmus és irreális Toroczkai elképzelése, hogy majd ez megmenti a világot, és ettől majd jobb lesz. Nem lesz, nem lett.

  L E HL E HHónapja
 • Én teljesen értem mindkét oldalt. Amit Toroczkai mond, azzal az a baj, hogy egyszerűen ez volt a múltban, és láttuk, tapasztaltuk, hogy ettől se lett kisebb a bűnözés az emberiség történelmében, ugyanannyi véres, borzalmas eset volt, mikor még volt halálbüntetés. Lehet, az se jó, ami most van, de nem az a megoldás, hogy visszamegyünk oda, ahonnan jöttünk, hanem akkor valami harmadik alternatívával kéne előrukkolni... Szerintem téveszme, hogy liberalizmusnak része lenne az, hogy nincsen jó és rossz. Én ezt nem így gondolom. Sőt, azt is fals állítani, hogy a mindenki egyenlő kizárná azt, hogy vannak jó és rossz dolgok, jó és rossz emberek. Az egyenlőség egy elvontabb és spirituális fogalom, ami mélyebb ennél a dolognál, és elvontan kell hozzá gondolkodni. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek jó és rossz emberek, de azt gondolom, hogy ezt mindenki ösztönösen érzi és tudja, függetlenül attól, hogy liberális neveltetést kapott-e vagy sem. Ha máshonnan nem, akkor onnan, hogy olvastak neki meséket gyerekkorában, amik egyébként bizonyítottan mélyebbre mennek, mint a felnőttkorban hallott politikai ideológiák (jó esetben), és ott az ember eléggé felfogja, hogy igen, van jó és rossz. Plusz az egész világunk, a társadalom, a kultúra tele van a dichotómiai gondolkodással, és a világnak a dichotómiai felosztásával, ez egy kikerülhetetlen dolog, és a liberalizmus nem zárja ki ezt.

  L E HL E HHónapja
  • Az egyenlőség hitkérdés.

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Nem is tudtam hogy az egy érv hogy nem méltó puzsérhoz valami.Milyen jó hogy nem puzsér személyére reagál hanem az érveire.ja nem.

  Ferenc BenedekFerenc BenedekHónapja
  • Noch dazu ez dicséretbe csomagolt lekezelés.

   gatisgatisHónapja
 • Ott röhögtem fel, amikor Svájcot és Norvégiát hozta fel a T. mint EU -n kívüli jó példa. Ahhoz svájciaknak kellene Magyaroszágon élnie. Plusz azt a gazdaságot 20% bevándorlóval tudják pörgetni. Nagyon is okosan szólt Puzsér, hogy a példa inkább Ukrajna számunka.

  Laszlo GaramszegiLaszlo GaramszegiHónapja
  • @Ferenc Benedek Ez a komment ehhez a videóhoz szólt nem egy másikhoz. Ebben mint példát hozza fel, Robi, hogy miféle EU-n kívüli országot akar T? Talán Ukrajna? Ebben a szövegkörnyezetben. Mire erre T. válaszolt, hogy Svájc vagy Norvégia.

   Laszlo GaramszegiLaszlo GaramszegiHónapja
  • puzsér pont azt mondta egy másik videójában hogy nem ukrajna nekünk a példa hanem közép eu.vagy lehet ebben.figyelnél oda.

   Ferenc BenedekFerenc BenedekHónapja
 • Ez az ember egy igazi politikus. Jár a szája de nem mond semmit.

  dusinnhhtdusinnhhtHónapja
 • Hozzá tettem voln kedves Róbert hogy a Mi hazánk akár tudatán kívül is de a FIDESZ bábja! László egy burokban él, de amíg van FIDESZ addig a Mi hazánk csak egy tesztelője lesz az intézkedéseknek! Amíg cigány bűnözésről beszél azt bárhogy csűri csavarja, bárhogy védi magát akkor is rasszista! Könyv darálást hogy hozhat fel érvként? Bármi is legyen egy adott könyvbe az egy másik ember gondolatait tükrözi, tehát egy másik ember gondolatait "darálta le"! Az más kérdés hogy hova való az a könyv, de mit szólna ha valaki egy olyan könyvet darálna le ami az ő nézeteit vallja? Kicsit képmutató... De van amiben egyetértek vele és még pedig a megemlékezés! Mert egy megemlékezést nem vehetünk el senkitől független attól hogy mire emlékezik meg. De abba pedig veled értek egyet hogy ne rasszistáknak emeljünk szobrokat és ne hívjuk őket feltétlen hősnek! Bár az én véleményem az hogy egyetlen katona sem hős (tisztelet a kivételnek) de a katonák csak bábok, az igazi hősök a közéletben vannak és nem olyan emberek akik parancsra ölnek Szinte gondolkozás nélkül!

  Big CashBig CashHónapja
 • huworld.info/flow/vide/vXypnKXHkc_Vjq4 Hallgassátok meg ezt is...

  loscol6loscol6Hónapja
 • Az összeegyezthetetlen az mit jelent?

  Abel MihalyAbel MihalyHónapja
 • magyarorszag az eu csicskajjjja...minden multi ehberet meloztatjja az alkalmazotttait..

  Mr. NobodyMr. NobodyHónapja
 • Vajon Robi meddig lesz képes még a centrista képében tetszelegni és a "centrumból" osztani a kritikát, amikor ideológiailag gyakorlatilag minden magyar politikai alakulattól balra helyezkedik el? Szocialistább a skandinávoknál. Ennyire nem végzett még önvizsgálatot, vagy csupán a mérsékelt és centrumpárti szlogennel kellemesebb azonosulni?

  Alex morelikeAlex morelikeHónapja
  • @Miau Catmagician A neokon mióta nemzeti radikális?

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • ​@Alex morelike Puzsért az teszi valamilyen szinten centristává, hogy viszonylag racionális. Míg a "nemzeti oldal" úgy kritizálja a globalizmust, hogy az egyik kezében ázsiai (alapanyagaiban részben afrikai) teló, a másikban kávé, a "libertáriusok" stb. meg képesek igazságos és értelmes folyamatok eredményeként megmagyarázni maguknak, hogy a világ lassan elég konkrétan összes pénze néhány bankszámlán fekszik - miközben az emberek genetikai különbségei kb. 1,5-szeres vagy max. 2-szeres különbséget hoznak ki mind mondjuk magasságban, mind intelligenciában. Tulajdonképpen talán úgy lehetne lemodellezni, hogy fantáziával képes levetíteni a fejében lehetséges poziciókat és nézeteket, majd ezek között igyekszik orientálódni. Az elég nagy baj, hogy ettöl már minimális kisebbség, mint ahogy az is, hogy jelenleg az egész világ hiszterikusan eltolódott jobbra, lévén a gazdaság és annak ultraszubjektív életérzése a liberalizmusalapú (kripto)vallásosság alapköve, olyannyira, hogy még a konzervatívok sem képesek semmi azon túlmutatót létrehozni. Söt, az egész globális neokonzervatív hullám, tehát nem csak Orbánék kereszténykádárizmusa, tulajdonképp egy internetkori kései szocializmus 2.0: kis területi elitek marakodnak a javakért, egymás ellen és mellett keresztül-kasul ármánykodva - a korlátoltabban müvelt emberek érzelmeire apelláló retorikával füszerezve, természetesen.

   Miau CatmagicianMiau CatmagicianHónapja
  • ​@Amphicoelias Szóval a szocializmust / baloldalliságot valahogy ellensúlyozza néhány egyéni szabadságjog, mint a fűfogyasztás és a prosticúció, és együttesen kiátlagolja a centrumba? Ezek nem is egy tengelyen mozognak, az, hogy liberális vagy autoriter vagy, az nem a jobb - vagy baloldalisághoz tartozik. A kulturális "konzervativizmusa" pedig abban merül ki, hogy keresztény, de a kereszténysége is elég sajátos, mert nem sorolható be szigorúan egy egyházhoz vagy felekezethez, hanem megalkotta a saját miszticizmusát - nem sok konzervatívval jutott eddig közös nevezőre értékeket illetően. A klasszikus családmodellben sem hisz, és támogatja a poligámiát. A tradicionalista és nemzetközpontú eszméket általában megveti. Mégis ilyen szempontból lehetne Robit ez alapján kulturálisan konzervatívnak nevezni? Az, hogy megveti a mozgalmár lmbtq-t önmagában még nem konzervativizmus, szerencsére. Egyetlen konzervatív álláspont volt eddig amit valaha hallottam tőle, mégpedig az, hogy vallásos okból ellenzi az abortuszt. De ellenpélda sokkal több van. Az a baj, hogy a jobb- és baloldaliságnak több értelmezése van, az usában pl. elsősorban a szocializmus és a szabad piac ellentétét jelenti, itt európában pedig jellemzően egyfajta globalista, progresszív, liberális (bal) vs konzervatív, nemzeti (jobb) ellentétet. Ez alapján Puzsér nemcsak a gazdasági, de ezen a szociális tengelyen is baloldali. Elképzelhetetlennek tartja például, hogy a nemzet jelentősége nagyobb legyen Európáénál, a drogok és szexualitás tekintetében a teljes liberalizáció híve. Mindezek alapján Puzsér egy liberális, szocialista misztikus. Mégis mik azok a jobboldali értékek, amik a mindkét tengelyen való baloldaliságát elkezdenék behúzni középre? Az abortusz ellenzése önmagában? Btw a libertárius oldlai kritika az állami szerepvállalás ellen irányul, nem a kapitalizmus és a fogyasztás ellen. A multik úgy tudják korlátozni a versenyt, hogy pl. adókedvezményeket kapnak, vagy olyan szigorú szabályozások születnek, amiket csak ők képesek betartani. Egy erősen beszabályozott piac a már meglévő szereplőknek kedvez, így nagyon szívesen felhasnzálják az állam hatalmát arra, hogy kényelmesen üljenek a babérjaikon.

   Alex morelikeAlex morelikeHónapja
  • @Alex morelike De miért lenne attól nem centrista, ha gazdasági értelemben baloldali? Az csak egy terület. Puzsér más sokszor elmondta: gazdaságilag szocialista, kulturálisan konzervatív, egyéni szabadságjogilag liberális. Épp ezért centrista. Mert összességében az. És egyébként azért szocialista, mert kritizálja a fogyasztói társadalmat és a modern kapitalizmust??? De hát akkor minden radikálisabb jobboldali párt is szélsőbalos. A fasiszták is erős állami szerepvállalásban és a nemzetközi tőke kritikájában hittek. De ami még szemberűnőbb, hogy még libertárius oldali kritikája is van a modern kapitalizmusnak és a fogyasztásnak, ami azt mondja, hogy a ezek a nagy cégek, multik, monopóliumok akadályozzák meg, szabotálják el a tiszta, szabad versenyt. Ők is szélsőbalosak? Nem te vagy inkább piacfundamentalista?

   AmphicoeliasAmphicoeliasHónapja
  • ​@Amphicoelias Amiről te beszélsz az a kulturális baloldaliság, vagy inkább nevezném progresszivizmusnak. A baloldaliságnak sok árnyalata van, az autoritáriánus BLM és genderideológia csupán az egyik, Robi pedig inkább klasszikus baloldali, határozottan kisebbségben mostanában. Én azt állítottam egyébként, hogy szocialistább, elsősorban a gazdasági tengelyre gondoltam, amin egyértelműen nincs a center közelében. Támogatja a skandináv mintájú állami szerepvállalást, alapvetően a regulációk híve, az eu regulatív szerepét is szeretné nagyobb mértékben kiterjeszteni, azt is hangoztatta már korábban, hogy minden hajléktalannak ingyenesen lakást kell biztosítani, mert az emberi jog. Nem győzi ekézni a kapitalizmust meg a "fogyasztói társadalmat", és ahol a szabad piac netán érvényesülni látszik (a szabad piacról már számtalanszor nyilatkozott puffogva, hogy sátáni koncepció), ott egyből kártékony neoliberalizmust vél felfedezni. Persze, hogy léteznek a centristák,de ő nem az.

   Alex morelikeAlex morelikeHónapja
 • Van valami nagyon szomoru Toroczkai munkassagaban. Nyilvan igaza van bizonyos dolgokban es van egy massziv reteg aki ra szavaz. Nem toroczkai miatt szar hely magyarorszag, hanem a szavazoi miatt. Toroczkai nem hulye, tudja o, hogy faszsag amit beszel. Hasonlo jelenseg, mint a tv-jos vagy egy predikator. Megel a hulyekbol.

  G. A. MolnarG. A. MolnarHónapja
 • Az, hogy véletlenül egy ártatlant ítélnek el, valós lehetőség. Házi feladat Toroczkainak: megnézni ezt → huworld.info/flow/vide/uJmlsKzOsabJfWc.

  Gábor KrálikGábor KrálikHónapja
 • Megalázóan alulérvelt, ténybeli és érvelési hibákat elengedő "összecsapás" volt. Ha ez valami meccs lenne azt mondanám bunda. De lehet, a miatyánkosok vettek némi reklámidőt a spiriten :)

  Zoltán Dr. VigZoltán Dr. VigHónapja
 • Abszolút korrekt és kulturált vita volt. Köszönöm Robi mindkettőtöknek!

  Csejtey LászlóCsejtey LászlóHónapja
 • Én Toroczkai Lászlót választanám...

  András RévészAndrás RévészHónapja
  • @György H Megint a hülyeségen kötekedsz. Arról volt szó hogy a hozzászóló azt nehezményezte hogy Toroczkai kulturharcozik, erre írtam azt amit írtam. Mit nem tudsz ezen értelmezni? Mi az hogy mi bajom vele? Te most szórakozol??? Egy olyan mozgalom ami áldozati kultuszt gyárt faji alapon, aztán erre hivatkozva követeli a rendőrség megszüntetését, a börtönök bezárását, gyújtogatnak, fosztogatnak, gyilkolnak, járókelőket zaklatnak az utcán, emberek házait akarják faji alapon elvenni, ráadásul alanyi jogon követelnek egy bizonyos csoportnak olyan jellegű összegeket ami több mint a föld összes vagyona. Na vajon mi a bajom vele? Hogy lehet ezt Colombohoz hasonlítani? 🤣🤣🤣🤣

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @György H Faszság már ne is haragudj. Pont arról van szó hogy egy több ezer kilométerre lévő dolgoknak álligatnak szobrot, aminek itthon semmi relevanciája. És nem, nem fogok ebbe a Turul témába bele menni mert régen ráuntam. De amúgy is hülyeségen kötekedsz mert az eredeti kommentem nem is erre vonatkozott, hanem a kulturharcra úgy általában xd

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @György H Hagyjuk ezt a Turulszobrot mert már unom ugyanazt kell a huszadik embernek magyarázni. Szolidársz a feketékkel? 😂😂 Hát ez csodás, kár hogy a BLM nem erről szól de mindegy. A rasszizmussal a rasszizmus ellen, hajrá!

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @György H Ajjaj szóval a BLM mozgalom jelképe ami alatt hónapokig lángolt az USA az tök oké és semmit nem jelent, ehhez képest a Turul ami egy nemzeti jelkép, az meg rögtön náci emlékmű xd Bartók Béla mint világhírű magyar szobra Londonban az pont ugyanolyan mint egy demagóg, fehérellenes politikai mozgalom jelképe Budapesten, hát ez jó. Kimondtad a lényeget: Valós problémákkal kellene foglalkozni, nem BLM szobrokat álligatni😆

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
  • @György H Hát szerintem az már önmagában leégés hogy egy magát 21. századinak valló párt összefog az összes levitézlett komcsival. Egyébként nem ez volt a kérdés, hanem hogy itt az a baj Toroczkaival hogy kultúrharcol. Na most ha ez Toroczkai részéről baj, akkor baj kell hogy legyen ott is. Ez különben is sokkal nevetségesebb, mert a BLM szobornak akkor se lenne relevanciája Budapesten ha egyébként valaki egyetért ezzel a hülyeséggel. Ez nem csak hogy kulturbalos, hanem még öngyarmatosító is. Különben meg azok után amit Robi a Turul kapcsán 3szor előadott, inkább ne tegyünk már úgy mintha a nagy próféta mentes lenne a kulturkampf alólxd

   Dániel MlinárDániel MlinárHónapja
 • Kicsit meg van hizva ez a Laci

  Imre VesztergomImre VesztergomHónapja
  • Kérjé' tőle pofont :)

   Fiatal MagyarFiatal MagyarHónapja
  • Nézd meg a Tyirityánt. Olyan mint a 3 hetes vizihulla

   The truth testerThe truth testerHónapja
 • Minden katona hős?

  Szandi PappSzandi PappHónapja
  • @TK-315 CloneM A győztesek döntik el mi a háborús bűn.

   joe ichijoe ichi20 napja
  • Ha nem követ el háborús bűnt, igen.

   TK-315 CloneMTK-315 CloneMHónapja
  • szerintem egyik se. amíg kicsi voltam és az amcsi filmek mosták az agyam azt hittem igen. De ma már tudom hogy nem. Nincs olyan ok még az országod se amiért lehet embereket ölni hivatásosan.

   Zs85 HZs85 HHónapja
 • Bocsánat, de nem bírom ki, mert annyira zseniális. Atesztől kérem az "Az a segg, az a mell" című számot és küldeném mindenkinek, aki szereti.

  Lementem ElemérLementem ElemérHónapja
 • Na mi van Robi lecsuktak mar vegre azt az aranytalanul magas gnóm-kobold hulladekot ?!

  Agoston guzotoAgoston guzotoHónapja
 • Csivava harc. Vau-vau. A "J "komnentelő meg még jobban unatkozott mint Én. Ezt már láttam. Bármit mondak egymásra, közben csóválták a farkukat. A szimpátia jele. Vaúúú !!

  István OláhIstván OláhHónapja
 • - toróckás pattanás büszke fekéj . - túró rudas csoki mázas . - szárítva , terjed mint a nyü . - kasztrálásos pellengér .

  JAVINCZEJAVINCZEHónapja
  • Fekély?

   I wannabe MoonwalkerI wannabe MoonwalkerHónapja
  • te vmi meg nem értett zseni vagy, ez ide látszik !

   Daniel SolymarDaniel SolymarHónapja
  • wow, shit

   krisztián pkrisztián pHónapja
 • - torockás agyvelőt a disznónak .

  JAVINCZEJAVINCZEHónapja
 • - a torockásnak ásson gödröt saját barom magának , kasztrálva .

  JAVINCZEJAVINCZEHónapja
 • Azért telepítik Magyarországra a cégeiket a nagy vállalatok mert hosszú távú adómentességet kapnak és utána 15%-os adót kell fizetniük. Ez a két feltétel nélkül nem jönnének ide a legnagyobb beruházások és még mindig 10+% lenne a munkanélküliség. A baloldal azzal kampányol, hogy ezeket a cégeket jól megfogja adóztatni. Ezek a nagy cégek pedig nem fognak 40% adót fizetni ezért szépen ki fognak vonulni az országból és megint meg fog nőni a munkanélküliek száma.

  LajosLajosHónapja
  • @minidreschi2 Voltak munkahelyek mielőtt az EU megszabta miből mennyit termelhetünk és elkezdődött volna az üzletszerű privatizáció. A gyárakat az értékük töredékéért adták el a hitelre vásárolt gépekkel együtt amiken még több évnyi törlesztőrészlet volt, btw.

   SokkingBTtulajSokkingBTtulajHónapja
  • @SokkingBTtulaj A "többet ér a sűrű fillér, mint a ritka forint" közmondásra utaltam. Számolgassunk: Multi cég 200 alkalmazott. Eurostat szerint Magyarországon az 1 órára jutó bérköltség 10 euró kb. lett és litván szint, ennél is alacsonyabb a román és bolgár. Az EU átlaga 28 euró, a differencia 18 euró. Legyen 350Ft/euró. és évi 200 munkanap 8 óra munkaidő. 5 év alatt spórolt: 5 (év)*1600 (munkaóra)*18 (differencia euróban)*350(ft/euró)*200(alkalmazott)= kb. 10 milliárd forintot. Egy HVG-s cikk szerint 2019-ben az átlagos munkahelyteremtési támogatás 16 millió Ft volt. Az 200főnél 3.2 milliárd. Azaz a bérköltségen megspórolt pénz már 5 év után jóval nagyobb, mint a munkahelyteremtési támogatás. Ezen felül ott vannak még az adóoptimalizálási előnyök. Ugyanazt mondjuk, csak mást hangsúlyozunk.

   lacza87lacza87Hónapja
  • Azért vannak itt, mert mi magunk képtelenek voltunk a saját munkánkat megteremteni. A többi V4 ország kevésbé függ a külföldi tökétől. Ráadásul nálunk épül le az oktatás, így bőven még kiszolgáltatottabbak lehetünk.

   minidreschi2minidreschi2Hónapja
  • @lacza87 Ritka forint? Milliárdos munkahely teremtési támogatás egy nagy cégnek miközben a munkásai bére százmilliókat tesz ki. Többszörösét visszakeresi csak támogatásokon, ember.

   SokkingBTtulajSokkingBTtulajHónapja
  • @SokkingBTtulaj ritka forint, sűrű fillér: bár a célzott támogatások, adókedvezmények is vonzóak nekik, szerintem a bérköltségeken sokkal többet fognak.

   lacza87lacza87Hónapja
 • - torockás tökeit rohasztani .

  JAVINCZEJAVINCZEHónapja
 • minden ember a véleményét a saját élet tapasztalatai alapján hozza létre, megnéznék 1 olyan vitát ahol a másik nem a véleményét, hanem sokkal inkább azt az életutat vagy tapasztalatot meséli el hogy hogyan és miként jutott el arra a véleményre, ha elég együttérző az ember és elég magas EQ-val rendelkezik akkor szerintem sokkal jobban tudná a véleményét üzköztetni a másikéval szemben és tudnának ténylegesen tanulni egymástól és emberileg fejlődni, mondok 1 extrém példát, ha X személyt gyerekkorában mindennap megverték az eszkimók vagy megkergették ő nem hibáztatható azért mert elítéli őket és szélsőségesen gondolkozik róluk, de pl Y személy akit eszkimók neveltek fel az nyilván védeni fogja őket, nyilván őt is meg lehet érteni hogy miért védi őket, de ha megbeszélnék hogy ki alapján jutottak oda ahol most tart a véleményük akkor talán megértenék a másikat és talán belátnák hogy mindkettőnek véleménynek megvan a létjogosultsága, ez hülye példa volt de az értelmesnek leesik a lényeg, de ezek hiányában ez sajnos nem más mint lájk vadászat, emberek összeugrasztása, és cirkusz, és az győz aki éppen jobb napot fogott ki vagy jobban tudja érvényesíteni a hangját, pedig ez 1 képesség, és nem mindig annak van igaza aki jobban tudja magár érvényesíteni 1 vitában vagy veszekedésben.

  jakab bugajakab bugaHónapja
HUworld