Mikor lőhet le vadász egy kutyát?

2021.jan.10.
66 751 Megtekintés

DogCastTV: huworld.info
Legyél tag: huworld.info/to/WCdkQCPefmmHAyfnEKulUgjoin
Csatornatagság segítség: support.google.com/youtube/answer/6304294Póló: www.letmicro.com/gallery/vadkaland
Vadkaland: facebook.com/vadkaland.sorozat/
Szöszi róka: facebook.com/szosziroka/
Rókákról minden infó: rokabaratklub.hu/
Alapítványunk: Békés Megye Vadászható Vadjaiért Alapítvány adószáma: 18378777-1-04

Megjegyzés
 • Sziasztok! Először is megkérünk mindenkit, hogy kulturált megjegyzéseket fűzzön a kisfilmhez, mert akik személyeskednek, sértegetik a másikat a véleménye miatt, azoknak a hozzászólását töröljük, és letiltjuk a csatornánkról. Egy állandó feszültség keltőt már le is tiltottunk. A történtekről készült egy riport film a kutya két gazdijával, amit a DogCastTV csatornán tudjátok megnézni: huworld.info/flow/vide/z4minYGUjrSobZA (vigyázat, sokkoló képek vannak benne!) Másodsorban, tudjuk, hogy ez egy igen érzékeny téma, amiről muszáj beszélni, annak érdekében, hogy a későbbiekben sokkal kevesebb hasonló esemény történhessen meg. Nyilván sokkal jobban beleáshattuk volna magunkat a törvényekbe, és még több információt közölhettünk volna, de az egyszerűség kedvéért, inkább azokat a fontos információkat emeltük ki, amik szükségesek ahhoz, hogy tudjuk, mikor lőhet le vadász egy kutyát. A jövőben majd kitérünk arra is, hogy miként lehet sétáltatni kutyát, hol, és milyen szabályok között.

  VadKalandVadKaland8 napja
  • Húsz évig volt szoros kapcsolatom az egyik vadásztársasággal. A fiam vadász. Az öreg vadász azt mobsta nejem, aki kutyára lő, az nem vadász. Gyakorlatilag nekünk, sima kutyásoknak már sehol nincsen jogunk a kuryánkkal szabadon játstani, holott ezek a területek a mi hazánk részei. Senkinek sincsen joga kisajátítani, főleg nem úgy, hogy a közös adónkból kapják a támogatást.

   Beatrix NyáriBeatrix Nyári7 napja
  • Úgy érzem hogy az első része nekem is szólt, ezért töröltem a kommentem. De szeretnélek megkérni titeket hogy a kutyasétáltatás szabályaihoz fűződő videótokban térjetek ki picit (vagy csináljatok egy külön videót) a legfrissebb vadászati rendeletekre. Például hol és hogyan használhat fegyvert egy vadász.

   St. MaulSt. Maul8 napja
 • Sziasztok, jó lett a videó. A kíváncsiság miatt megkérdezem, olyan volt már, hogy nem is a kutyát akartátok lelőni? 🙂

  Christian SmithChristian Smith11 órája
 • röviden a vadász emberségére van bízva. ha ugy szottyan kedve, lelövi a kutyát. ami szomoru, hogy sokan otthagyják a vadat IS ahol összeesett. ha sebesült,utánna se megy. Találni 1-2 hetente friss tetemeket néhol. A vadászboltokban néha hallani a beszélgetéseken, hogy vajon ki mennyire nézne körül, ha egy házikedvenc (nevezzük célpontnak) koszmotol a gazdájától ~100méterre. (Budapest és környéke). ez a "hátha elkapja a kutya az őzet" dolog meg nevetséges. megkergeti, igen. A vadászon hatalmas felelősség van. Vadak védelme érdekében kutyát öl, aztán meg ő lövi le a vadat. az eredmény, hogy két élőlény halt meg egy helyett. A vadász élményt erősítik, semmi mást. Több közösségeken belülis jól tudni ki az aki kevésbé mérlegel, de hát kifizette az engedélyt... Nem került kis pénzbe a puska... Miért ne használjuk élesbe...

  Miklós SzklenárMiklós Szklenár13 órája
 • Mi az hogy minden vadászterület, lakott területen kívűl? Hahha fasza felfogás . .elejteni egy kutyát? Mert veszélyezteti az állományt? Miben? Nem tud elfutni az Őz vagy vad? Mifasznak kell agyonlőni mindent? Magyarázzátok a bizonyítványt . .Jó nagy faszságomat beszéltek. Gondolom agyonlövés helyett meg lehetne nézni a nyakörvön a telefonszámot vagy állatorvos a chippet. De mondjuk egymást is lelövitek . Az meg amikor azt mondja a pacák, hogy önvédelemből vagy veszett kutyát lelőhet az vicc . .gondolom a távcsőből nézve látszik, hogy veszett és kurvára támadja a vadászt Az erdő meg a vadak nem a tiétek, az államé és az államot a polgárok tartják el.

  Alex KAlex K18 órája
 • Talán a kutya gazdáinak is oda kellene figyelnie ezekre a dolgokra pl mi is erdős területen lakunk rengeteg vaddal mi is sétáltatjuk de csak pórázzal pont azért hogy ne legyen belőle baj .

  lordamon 85lordamon 8520 órája
 • jó tartalom! az apropója annyira nem örömteli, de a videóért köszönet!

  antibeautycum1antibeautycum120 órája
 • Sok helyütt a divatba jött kutyasétáltatás és egyéb természetben zajló szabadidős tevékenységek miatt, a vadállomány és több természetvédelem alatt álló faj, kiszorult vagy teljesen kihalt ezektől a területekről. A kutyasétáltatás okozta kár nagyobb mint gondolnánk. Nem kell hogy láthatóan vadat űzzön a szabadon engedett eb, gyakran még a gazdája sem veszi észre mikor vadat, védett állatot ejt el. Amint rálel egy pillanat alatt összerágja a kisnyulat, őzgidát, fácáncsibét, pacsirta fiókát, zöld gyíkot és hosszan lehetne sorolni. Jellemző hogy a kutyasétáltató emberek természetszeretete nagyon egyoldalú, csupán a kutyus jóléte a szempont.

  tothgabor100tothgabor100Napja
 • hát ezekután és is viszek puskát ha kutyát sétáltatni megyek.majd én is megvédem a kutyámat.

  Balázs FenyvesiBalázs FenyvesiNapja
 • Üdvözletem mindenkinek! Egy kedvtelésből tartott vadászkutyát, amelyet a gazdája - mondjuk véletlenül - eleresztett a vadászterületen, valóban tűrni kell, amint hajtja a vadat? Elvárható a vadásztól, hogy egyrészt fölismerje a fajtát, másrészt türelemmel kivárja, amíg az önállósodott kutyus ráun a mókára?

  macskuvimacskuvi2 napja
 • akkor egy szájkosár sok mindenre megoldás lehet.....

  K 1K 12 napja
 • Szerintem a legtöbb vadász szereti a kutyákat, hiszen nekik is van. Többnyire vizsla. A kényszerintézkedés az megint más tészta!

  Gabo 93Gabo 932 napja
 • ez egy kicsit halandzsa szöveg!!a vadásznak igen körültekintően kell a fegyvert használni! a kutyák gazdája a közelben...azonnali vadászengedély bevonása ÖRÖKRE! Az a vadász aki lelőtte a kutyát annak nincs gerince,a meztelen csiga hozzáképest egy merev gerincoszlop! ez a mellé beszélő szöveg...1nem voltak kóborkutyák 2 lakott területhez közel,TILOS a lőfegyver használata mivel ahogyan mondta az úr,a kert végébe mentek ki a kutyákkal! A rend őrei mit is csináltak ebben az esetben? Lakott területhez közel a kutyák tulajdonosai közel (életveszély előidézése a vadász által)... fegyverek el kobzása bíroság által felelősségre vonása a Magyar Köztársasági Törvények által

  róbert illésróbert illés2 napja
 • Amikor a vadász lelő a gazdája szeme láttára egy sétáltatott és elszaladt kutyát, azzal igazából a saját hatalmát, felsőbbrendűségét akarja bizonyítani a másik embernek. Még tán örül is, hogy alkalma nyílik rá.

  István KovácsIstván Kovács2 napja
 • Nekem ez a videó egy személyes véleménynek jött le, egyenes válaszok helyett. Bocsi ha tévedek.

  Tamás PleszingerTamás Pleszinger2 napja
 • Ha kutyával vadászik valaki, és arra keveredik egy másik vadász aki lelövi a vadász kutyáját akkor az is jogilag rendben van? Milyen jelzés kell egy vadászkutyára? Mert ilyenről az életben nem hallottam.

  Kertész KristófKertész Kristóf2 napja
 • Mért nem lehet altató lövedéket használni? Az egész hobby vadászat szerintem unfair dolog , Az hogy kimegy a vadász 300m-ről lead egy lövést abba mi a sport. Menyeb oda a medvéhez egy késsel akkor egyformák az esélyek az már sport lenne. Igy csak unatkozó úrizáló parasztok hobbyja.

  Tamás BéliTamás Béli2 napja
 • Engem nem győzött meg a bizonytalan szöveggel a vadász,"írott és íratlan szabály".....mi van?? Őzet kergető kutyát szerintem igen ritkán látnak a vadászok.Három kutya bekerítette az őzet,..hagyjuk már..hazudik. Őzet ,nyulat legfeljebb az agár éri utol,de csak rövid távon.

  Laci LLaci L3 napja
 • A gazdi rakjon rá nyakörvet uv zöldet tudjuk azt hogy nem kóbor kutya be van oltva stb.. sokat segít a túrázóknak,bicikliseknek is mire készüljön az ember,

  TheJanek45TheJanek453 napja
 • Fogalmatok nincs!!!

  Tamas TakacsTamas Takacs3 napja
 • A gazdit biztosan nagyon érdekli a törvény az ilyen helyzetben..... Vaddisznónak nézi a kutyááát :D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D Aki vak az minek megy vadászni ?????? Vakoknak is van tovább képzéés elnézéést ??????

  Lars AlexanderssonLars Alexandersson3 napja
 • én kutyám let volna a szoban lévö vadász és családja se élte volna tul szemet szemért.....

  MIHÁLY SÁNTAMIHÁLY SÁNTA3 napja
 • Hali! Az a baj, hogy nincsenek konkrét szabályok! Az egyik szerint a gazdától 50 méterre már lőhető! a másik 300-at ír.A gazdit láthatja is! A VADÁSZnál meg nincsen collstok. Olyan szabály is van, hogy bárhol csak pórázon, és szájkosárral lehet sétáltatni ismétlem: BÁRHOL (kivéve a hivatalos kutyafuttató) Ezeket a szabályokat kéne rendbe tenni. De ha el is engedi a gazdi a kutyust, minek a nyakörv, ha van chip?

  Titanic Swim TeamTitanic Swim Team3 napja
 • "a vad védelmében lelőheti a kutyát" szóval lelövi a kutyát hogy később lelőhesse a "védett" vadat? amúgy korrekt videó de az hogy 'minden vadászterület' azért túlzás

  peestheeepeestheee3 napja
  • Kicsit nyers ez, de a videóban is elhangzik, a vad, a vadásznak érték, olyan mint pl másnak az autója, telefonja, vagy akármilyen tulajdona. Senki nem örül neki ha a tulajdonában kárt tesznek. Neki az a munkája hogy megvédje a vadállományt. De ha a te szemszögedből nézzük, akkor a vadász ne járjon ki télen feltölteni a vadetetőket, hogy legyen elég élelem a vadnak, ne óvja a természetet és a vadakat, mert úgyis lelövik a vadat. Nonszensz kicsit, nemde? Hiszen aki otthon bármilyen haszonállatot tart, azt is eteti, itatja, vigyáz rá, majd a végén életét veszi a húsáért. Hogy mi a külömbség? A haszonállatnak esélye sincs, be van zárva, és vége, míg egy vadon élő állat évekig elélhet majdhogynem háborítatlanul.

   Dániel BámerDániel Bámer2 napja
 • Hogy a fenébe lehet valakinek vadászati engedélye ha szó szerint lövése sincs a szabályokról???!!!!

  Norbert PintérNorbert Pintér4 napja
 • Hiába a videó meg a törvények osztogatása, undorodnak az emberek tőletek !

  Gábor ZséliGábor Zséli4 napja
  • Ne aggódj nem siratunk meg

   Kornel PaterKornel Pater4 napja
  • Akkor ne nézed akkor a videókat

   Kornel PaterKornel Pater4 napja
  • Szerinted

   Kornel PaterKornel Pater4 napja
 • Jól felkészült a témából: "nem ismerem pontosan a jogszabályt"... Mondjuk az erdőkben túrázók is szoktak járni, de ez úgy tűnik ismeretlen fogalom, mert fel sem merül a videóban.

  Feledy IlonaFeledy Ilona4 napja
 • Sziasztok! Nagyon fontos téma!! Imádom a kutyákat!! Sajnálom a lelőtt kutyákat és gazdijukat..Nekem is van kutyám. Sajnos az elvadult kutyák egyszer majdnem elkaptak egy erdő mellett. X. kerület Budapest a nagy temető mögötti részen. Mázlim volt. 8-10 kutya ellen esélyem se lett volna pedig nem vagy kis termet. Azóta sem járok arra bringával.

  Peter SimonPeter Simon4 napja
 • Sokat gondolkozik a válaszokon, néha bele is zavadorik! Gratula magyar vadászok!!!!

  Norbert PintérNorbert Pintér4 napja
 • Egy kutya lelövésében sosincs annyi élvezet ,mint közelről sörétessel kettélőni egy macskát ! Varázslatos dolgokat művel a breneke is . És ezt most nem provokációból mondom . Egyszer az egyik barátom ,aki állandóan a vadászatról beszélt ,elhívott egy vadászatra . Ott történt ,hogy a kutyák felkergettek két macskát egy fára és a barátom felajánlotta hogy én kezeljem a puskát . Sajnos akkor visszautasítottam , mert féltem hogy megüti a vállamat . De mikor láttam hogy azokat a rühes dögöket ,hogy hogyan váltják meg a szenvedésüktől , akkor valami megmozdult bennem , még majdnem merevedésem is lett ,de csak egy kicsit . Na szóval akkor eldöntöttem hogy egyszer én is puskás vadász leszek ,nemcsak hajtó vadász ,mert nagyon tetszett ez az életérzés amiről a barátom mindig beszélt.

  Woodman PierreWoodman Pierre4 napja
  • Nekem arra (is) van merevedésem, ha az állatok nyüszítenek, visítanak fájdalmukban. De a macska alig ad ki hangot olyankor. A kutya és a disznó az perfect! 💪

   Biagio MeanBiagio Mean2 napja
 • Nagyon egyszerû, a kutyàsoknak tudni kell milyen helyen tudják elengedni nyugodt szívvel a kutyájukat. A nagyokos vadászok meg ne lôvöldözzenek össze-vissza, fôleg lakott területek közelében (az érintettek tudják miért mondom ezt, a megtörtént esetek alapján). Ha mindkét fél értelmesen viselkedik nincs mirôl beszélni.

  Gábor WittingerGábor Wittinger4 napja
 • Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant....

  Szamantha PaduchSzamantha Paduch4 napja
 • Én alapból egyetlen állatot sem lennék képes megölni! És akkor sem értem, és nem csípem a vadászokat, különösen a sportvadászat még undorítóbb számomra! Ha valakinek ilyen perverzításai vannak, pl. egy zárt teremben vagy udvaron állítson fel bábokat vagy céltáblákat és élvezkedje ki magát ott!

  Krisztina KomáromiKrisztina Komáromi4 napja
 • Kutyatulajdonos vagyok es sokat vagyok vadászokkal. A kutyámat naponta viszem az erdőbe mindig jó látási viszonyok között és mindig van egy vadászmellény rajta sőt sötétben az utcán lámpákkal is fel van szerelve. Soha nem hagyom szem elől téveszteni és oktatott kutya aki hallgat rám főleg ha egy egész sűltcsirkecomb is van nálam ;) . Mi vagyunk a saját kutyáinkért felelősek! Sajnálom azt a párt de a felelőtlenségük ide vezetett. És nem értem a vadászt ha csak tényleg nem nyomós oka volt.

  Kovacs IstvanKovacs Istvan4 napja
 • Sajnos felénk nem sok normális vadász van. Régebben haveromék pajtáján pattogó sörétek mindennaposak voltak. Volt hogy két falu közt bringáztunk tesómmal a bekötőn pár méterre mögöttünk csattant a lövedék, de a kutyákkal széttépetett rókák sem voltak ritkák. Mára azért javult de a kutyákat régebben még simán lelőtték, nem néztek semmit.

  bixi84bixi844 napja
 • Köszönöm az infórmációkat. Jó pár tudással gazdagabb lettem...

  Imre NagyImre Nagy4 napja
 • TI KEMÉNY VADÁSZOK MIÉRT NEM DÁRDÁVAL,NYÍLLAL VADÁSZTOK?CSAK A TÁPOS FÁCÁNT MEG A BEETETT HELYEN TUDTOK GYILKOLNI.MINDENKI VADÁT MEG MÓDSZERESEN LOPJÁTOK

  attila halasiattila halasi4 napja
 • Én nem bírom ezt a hisztizést az állatok miatt. Nekünk falusi férfiaknak nem okozhat gondot egy állat megölése. Éhen is halnánk! Ha meg a kutya megfogta a csirkét, vagy bármi más kárt csinált, már ütöttük is agyon! Akkoriban még törvény sem volt ellene, meg különben is élveztem. Ez az igazság, de legalább én beismerem!

  Stomping CrushStomping Crush4 napja
 • Az erdő nem kutya sétáltató hely. Illenék a szabályokat pontosan tudni, ha nyilvánosan szerepelek.

  Gàbor UhrinGàbor Uhrin5 napja
 • Most jut eszembe ennél még durvább eset kb 5-7 éve a nyáj mellől lőtték ki a pásztokutyát

  György SzabóGyörgy Szabó5 napja
 • Nekem csak ennyi kérdésem van, hogy ahogy elhangzott a videóban, s kommentben betűzték a jogszabály egyik mondatját: "Amennyiben a vad sérelme más módon nem hárítható el." Akkor mi alapon lőnek le egy kutyát csak azért, mert elszökött és az erdőben császkál? Nem tudnám megszámolni két kezemen, hogy hány ilyem volt, hogy semmit nem csinált a lutya, csak sétált az erdőben, és lelőtték. Olyan is volt ismerősnél, hogy a kutya a gazda előtt volt 10 méterrel, és lelőtték. Ilyenkor mi a helyzet?

  Blockgyilkos 115Blockgyilkos 1155 napja
  • Ilyenkor foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést követ el a vadász, és normális országban egy óra mulva nem lenne puskája soha többé. Amúgy be kell jelenteni a rendőrségen. Élő ember felé nem adunk le lövést.

   Norbert NemediNorbert Nemedi4 napja
 • Sziasztok! Lehet,hogy itt is ideje lenne, a pofátlanitásnak (videóknak).Tisztelet a szakképzett Vadászoknak.

  Tamás NėmethTamás Nėmeth5 napja
 • Gondolkozzatok már ésszel jó magyar vadász emberek.Előre leszögezem tisztelet a kivételnek, de az ritka mint a fehér holló, de nektek az is fehér vaddisznó.Valaki vesz egy jelmezt,nekem is van,csak kimegyek csinálni egy vicces videót,hülyülünk a haverokkal,de lehet ezer oka,akkor oldalba dörrentessz egy sörétessel mert azt gondolod kutya vagyok?A másik.A kutya kért tesz mert esetleg elfog egy nyulat?Ti meg kilövitek a védtelen nyulat,fácánt stb...Késet a vadászoknak és hajrá lehet menni vaddisznóra,akkor legyetek vagányok.Egyenlő esélyekről már nincs szó?

  Dávid NagyDávid Nagy5 napja
 • a vad előbb eszre veszi a kutyát mint a kutya a vadat,az agáron kivül egy kutya sem éri utól az őzet a nyulat meg még annyira sem..nagy belemagyarázás az egész,megvédik a vadakat hogy ők halomra lövöldözzék őket mert ugy tartja úri kedvük...

  laszlo czlaszlo cz5 napja
  • Valószínű nem azért lőnek vadra, hogy ne szaporodjon túl a populáció. Hanem random mindent agyonlőnek ami mozog. Gratulálok szép meglátás.

   Dániel MohácsyDániel Mohácsy4 napja
 • a vadászok a mai világban teljesen értelmetlen ,és rossz példát mutat a jövő generációjának,szimpla gyilkosok ,élvezetből ölnek és rendszeresen fogyasztanak alkoholt

  géza probagéza proba5 napja
 • Dogoljon meg az a fereg, aki kivegez egy kutyat is! Lovoldoznenek inkabb egymasra😏 rengeteg vadasz sportot uz szerencsetlen ebek lemeszarlasabol. Nincs ez rendben egyaltalan. Tisztelet a ritka kivetelnek. Szerencsetlen akitakat rettenetesen sajnalom, oriasi trauma erhette a gazdikat is. Oszinte reszvetem nekik🖤

  bnt drdbnt drd5 napja
 • Lehet sajnálni a kutyákat de kevesen látták milyen kárt tud a vadállományban okozni. Sajnos sok esetben passzióból teszi. Soha nem történt még meg a gondatlan kutyatulajdonosok felelőségre vonása, pedig a gazda kutyája révén VADBAN OKOZOTT KÁRT tett. A chip leolvasásával már is meglenne a tettes! Ezt az oldalt is nézzük...... További szép napot!

  henrik karsaihenrik karsai5 napja
  • henrik karsai A kutya ősidők óta az ember barátja, segítője, partnere. A vad pedig csak az élelme. Ennyi.

   RinoRino5 napja
 • Tényleg annyira védeni kell a vadat a kutyáktól? Az emberektől miért nem védik őket? Rokonom szeméttelepen dolgozik, tőle tudom, hogy konténernyi halomban állnak a lelőtt vadak tetemei. A szeméttelepen?! Akkor nem értem. A legtöbben csak a gyilkolási vágyukat élik ki az erdőkben. Rengeteg gonosz ember van sajnos...

  Kriszti NKriszti N5 napja
 • Sziasztok! A pontos tájékoztatás érdekében szerintem tisztázni kellett volna a videóban,hogy hol lehet kutyát vezetőszár/póráz nélkül " sétáltatni" . A vadászterületen biztosan nem....,(nyilván akad kivétel).Az eb ,amit pórázon sétáltatnak,nem kerül ki gazdája hatóköréből ,ergo nem kerülhet sor ilyen sajnálatos eseményre. A levegőt hasító lövedék,pedig csak kicsúcsosodása a sorozatosan megvalósuló,szabályokat semmibe vevő magtartásnak. Természetesen nem azt akarom mondani,hogy ész nélkül le kell lődözni a határban,erdőben csatangoló házi kedvenceket." 20 év alatt egyet sem bántottam. Mindazonáltal sokat javítana a helyzeten,ha néhány kutyatartó tudomásul venné végre,hogy az erdő nem Fifike játszótere...

  Roland Attila SágiRoland Attila Sági5 napja
 • Amikor nem félti a saját, és a családja életét.

  MIKLÓS NAGYMIKLÓS NAGY5 napja
 • Az egész vadászatot úgy ahogy be tiltanám SZEMÉT GYILKOSOK!!

  Lovasi AndrásLovasi András6 napja
 • Hogy képes valaki kioltani egy szelíd állat életét el se lehet hinni hogy ilyen világban élünk 😫

  daniel 1200daniel 12006 napja
 • Az èn kutyusomat elszoktam engedi a közeli mezön. Màr több vadàszal is talàlkoztunk, egyikel el is beszèlgetünk, sok èrdekes dologról! Rengeteg dolgot tanultam a vadàszatról azon a beszèlgetèsen😊 Persze akkor szerencsère póràzon volt a kutyànk ès nem is volt vad a közelben. Sajnos ha meglàt a kutyàm pl.: egy nyuszit elrohan utàna. De ha nincs semilyen vad az elsö hívàsra rohan felèm. Azèrt engedem el mert nem jàtèkos pl.: nem hoz lasztit visza, nem lehet vele kötèlhùzosat jàszani, de akkor tènylegesen nagyon vidàm mikor megyünk sètàlni elengedem ès elkezd èsz nèlkül nagy köröket teni körülöttem. Nagyon boldog olyankor. Jàrunk kutya iskolàba az alapfokot meg a haladót sikeresen teljesítettük ès jàrok agilityre vele mert azt is nagyon szereti. Meg le is mozgatja!😊 Csak mivel gyerek vagyok ùj èrzem hogy ha meglàt egy vadat nem bírom megàlítani. Persze szàmos pèlda volt, hogy egy nyùl egy mèterre volt tölünk. ès rögtön abban a panatban ràszóltam amint megindult, ès így ott maradt velem. Sajnos olyan is vokt hogy èletèben elöször talàlkozott egy özzel ès utàna rohant egy jó erdös bokros helyen. Ha nem rohanok utàna amit nem szabadna valószínüleg eltünt volna...🥺 próbàlom csakk akor elengedni mikor nincs semmilyen vadàlat. Szóval elöször mikor kièrünk a mezöre póràzon vam ès ha nem làtok egy vadàlatot sem elengedem. Persze van pàr eset mikor nem veszem èppen èszre a nyulat. De mostanàba ahogy egyre nagyobb vagyok kezdem ùgy èrezni kicsit jobban halgat ràm mint pl.: 4 èvel ezelött. Apukàm ùgymond a falkavezère ö ha ràszól miközben erohan vissza fordùl, csak apukàm nem jàr velünk sètàlni. A csalàdból apukàm utàn talàn ràm halgat a legjobban. én foglalkozok vele a legtöbbet. Na ès amit mondani szerettem volna, hogy köszönöm a videót. Rengetrget tanultam belöle! Igaz màr halottam eröl, hogy egy vadàsz lelöhet egy kutyàt, de eddig soha nem tudtam milyen okból. Màr egy jó ideje csak elèg làtható hàmba viszem sètàlni!

  Olga KrékityOlga Krékity6 napja
  • Elektromos nyakörvet tudom ajánlani. A nyakörv hangjelzésével tudod figyelmesztetni a kutyust ha túl messzire merészkedik. Második lépés elektomos csipés a nyakörvön keresztül. A kutya hamar megtanulja és a késöbbiekben eléglesz a hangjelzés is.

   Nemeth AttilaNemeth Attila3 napja
 • A vadászok nélkül mi is lenne a világgal? Ők tartják életben a természetet...

  Pál LestyánPál Lestyán6 napja
  • És mi van a meglőtt hajtókkal, akikről beszámolnak a híradásokban? Végül is vadat hajtottak.

   Pál LestyánPál Lestyán6 napja
 • Az én kutyámat is kilőtte a vadász vagy a vadőr pedig látszott rajta hogy nem volt elhanyagolva A másik nagy kutya a szomszéd kutyáját meg nem lőtte ki a szemétládája

  Ákos MikrosicsÁkos Mikrosics6 napja
 • Amikor most a fotelben ülsz...hogy véded az álományt?

  Lajos JudikLajos Judik6 napja
  • Te most mért nem vagy a munka helyeden ?? Ez egy nagyon értelmes hozzászólas volt, valószínű nem a bántás volt a célja

   Dániel MohácsyDániel Mohácsy4 napja
 • Ez nagyon korrekt volt. Tiszteletem!

  Attila BartaAttila Barta6 napja
 • Ha gazdátlanul kóborol, vagy vadat űz, le KELL lőni.

  János Győző HegyváriJános Győző Hegyvári6 napja
 • Vadászként rendszeressen látom, hogy az esti szürkületben még kifele (be az erdőbe) mennek a kutya sétáltatók elengedett kutyával! Akkór, amikór már el kéne hagyni a területet!!! Láttam már őzet üldöző kutyát, mégsem bántottam. Amikór szóltam a gazdájának, ő volt felháborodva. Sajnos, sok ember gondolkodása itt van elcsúszva!!

  Lichtenstein BalazsLichtenstein Balazs6 napja
  • Ne haragudj, de miért is kéne este elhagyni az erdő? Vannak erdőjárási korlátozások, ahogy bőgés idején éjszakai korlátozások is. De ha nincs korlátozás, akkor mi okból kéne elhagynom az erdőt? Rendszeresen sátorozok az erdőben, van, hogy a kutyámat is magammal viszem. Sokszor találkozunk vadászokkal, van, hogy a sátram mellett mennek el terepjáróval, de soha senkit nem zavart.

   Tamás PleszingerTamás Pleszinger2 napja
  • A kutyasétáltató ember, és kutyája 99.99% nem bánt senkit. A kóbor kutya meg ugyan el kéne vinni max egy menhelyre. A tökös vadászoknak nagy a pofájuk magaslesröl 300m-re leglésző , őz lemészárlása után. A vadászokat kibasznám Szibériába 1 késsel , aztán 1 hét múlva megnézzük a terítéket az már sportszerű lenne.

   Tamás BéliTamás Béli2 napja
 • mikor készül el a film

  Magyar JuliannaMagyar Julianna6 napja
 • A vad védelmében! Mert a a vad kié??? Azé aki eteti! És ki eteti? A parasztok akik ott élnek akik szántanak vetnek aratnak! Ez a vadászat Magyarországon egy nagy varázslat!

  bet libet li6 napja
 • Mindenki tudja hogy a falusi vadász paraszt akkor élvez el a legjobban, ha egy kutyát lelőhet. Legyen az akár egy két kilós tacskó is.

  The truth testerThe truth tester6 napja
  • @Rider Hell A kamaszkor az más! Meg nem is kellett annyira durvulni. Nekem anno bőven elég volt az élvezkedéshez egy napozóágy, fürdőgatya, strandpapucs, napszemüveg és egy ostor. Csak arra kellett ügyelni, hogy a kutya rövid láncon legyen.

   Gábor GallaiGábor Gallai2 napja
  • Nem kell ahhoz vadásznak lenni. Akadt olyan falusi kamaszfiú, aki agyonverésekre élvezett.

   Rider HellRider Hell4 napja
 • Miért használhatja egy vadász az erdőt-mezőt jobban, mint bárki más? Megvette? Tulajdona?

  Imre KorenyImre Koreny6 napja
  • Ez igaz, viszont ki kérte, hogy avatkozzanak bele a természetes egyensúlyba?

   Imre KorenyImre Koreny2 napja
  • @Imre Koreny fenn tartotta igen, régen de mára már nem pl. sok állatnak nincs természetes ellensége itthon. A vadászok tartják fent az egyensúlyt a túlszaporodás miatt. Ha nagyon elszaporodnának az állatok szerinted mennyi baleset lenne az utakon? Szerintem csak köszönni lehet a vadászoknak ezért (nem a kutyákra gondolok ezalatt)

   Bence AntalBence Antal3 napja
  • @Imre Koreny Nem. Abban az esetben lövöm le, ha selejt (beteg, sérült). Viszont vadkárt fizetek a gazdának. Nézz utána mielőtt kommentelsz. Ha valamivel nem vagy tisztában akkor olvass utána és kérdezz. Mert így csak lejáratod magad, hogy milyen ostoba vagy. :(

   Szilárd KeresztesSzilárd Keresztes3 napja
  • Aha. Szóval te lelövöd az őzet, ami a gazda terményén nevelkedett és odaadod a gazdának? 🤣 De figyu, hagyjuk, mert nagyon messze vannak egymástól a nézeteink.

   Imre KorenyImre Koreny4 napja
  • @Imre Koreny Akkor ezek szerint egy házban élsz. Mi volt a házad helyén 1 millió éve? Így már érted amit az előbb leírtam? Nagy àltalánosságban írtam, nem neked. De tovább megyek. A szántón láttad az őzeket. Legelésztek szépen? Azt a gabonát amit valaki elvetett amiből a kenyér lesz. Na most ha sok az őz, sokat legelnek, kevés lesz a búza kevés a kenyér. Kevés kenyérnek magas az ára. Akkor szomorú leszel ha 1500ft lesz egy kiló kenyér? Vagy akkor majd szidod a parasztot, hogy milyen pénzéhes? Így érthetőbb?

   Szilárd KeresztesSzilárd Keresztes4 napja
 • Lelőheti a kutyát a Vadász ha vadat űz mert éhes mert a vad érték, ők hobbiból büntetlenül ráengedhetik a kutyájukat. Az nem természetes folyamat azt meg kell akadályozni ha egy ki vágott nagy testű kutya élelem szerzés céljából teszi a dolgát. Az viszont már nem probléma ha otthon 44es papucs beles férfiak hobbiból ki mennek méreg drága felszereléssel istent játszani. Pont az ilyen kettősségekben fogalmazódik meg hogy milyen értelmetlen, barbár hobbi ez!

  Krisztián ZekeKrisztián Zeke6 napja
 • :I

  GreeDragoGreeDrago6 napja
 • Sziasztok🙋‍♀️! Összeszedett, hasznos videó volt. Ma is tanultam valamit a "koloncos" rèsznèl🤷‍♀️👍🙂.

  Türkizkék TengerTürkizkék Tenger6 napja
 • Mivel a kutya bízik az emberbe,ezáltal könnyebb célpont ,törvény mögé bújó ,2perc alatt ki kergethetnéd az 'erdődből' te nagy vadász

  Attila BéresAttila Béres6 napja
  • Azoknak szólt aki élvezetből lelövi valaki kis családtagját ,barátját ,

   Attila BéresAttila Béres6 napja
 • Olyan buta emberek élnek

  Gábor BartalosGábor Bartalos6 napja
 • Nekem az a személyes véleményem rendőrség és fegyveres alakulat katonaság illetve vadászok bármikor bármit vagy bárkit lelőhetnek mert nem lesz törvényi vonatkozása.Mai világban én igy látom.Nincs is több kérdésem ássák el magukat ..Jah még egy gondolat.Ergó a kutya amiről szó van semmiféle vadat nem kergetett a videóban így jött le.Akkor hol volt szó bármiféle vad kergetésről,hogy azért lőtte ki a vadász.Személyes véleményem direktbe ki akarta lőni mindenféle ok nélkül és nem volt elég egyszer rálőni még utána 2x meglőtte.Ilyenkor már kár takarózni azzal hogy a vad védelem meg így vagy úgy.A tényen uraim nem változtat.Fel kellene kedves vadász urat jelenteni..

  Krisz AnonimKrisz Anonim6 napja
 • Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha egy t-rex üldözi a vadat akkor a vadász lelőheti?

  Zsombor KapitányZsombor Kapitány7 napja
  • @Peter Barczikay köszönöm, nem tudtam. És ha egy kóbor t-rex?

   Zsombor KapitányZsombor Kapitány6 napja
  • Ha vakvezető T-Rex akkor nem

   Peter BarczikayPeter Barczikay6 napja
  • Igen

   nemembernemember6 napja
 • Addig nem lesz soha megbékélés vadász és kutyatartók között, amíg a vadász csak egy lehetséges gazdasági kárt okozó, ezért kilőhető állatot lát egy kutyában. A kutyatartó számára a kutya hatalmas érzelmi értékkel bírhat, sok esetben egyenrangú (sőt esetleg több) mint egy embertárs. Ezt elintézni azzal, hogy "felelőtlen a kutyatartó" vagy hogy vadat űz a kutya, ezért kilőhető - szerintem érzékelten magatartás. (megjegyzem, itt sem a vad élete a fontos a vadásznak hanem megint a gazdasági érték, lásd egyik korábbi hozzászóló az aranyfütty szarvú (vagy mi a túró) szarvasra való hivatkozását, gondolom nem a szarvas szeretete hanem az ára itt az érdekes). Elnézést a demagógiáért, de a vadászok érzékenyítését talán úgy kellene kezdeni hogy ha az egyik idős, gondozásra szoruló rokonuk mondjuk elkóborol és egy magánember kertjében eszi a fáról a gyümölcsöt, akkor ne kérdezzük meg mégis kicsoda-micsoda, ne keressük meg a hozzátartozóit, hanem egyszerűen lőjük fejbe ott a helyszínen (miért engedték ki a demens mamát ugye)? Mert kb. így lehet szemléltetni egy vadász szemszögéből az esetet. És még egy dolog: egy vadász ismerősöm vizslája egyszer megszökött és elcsapta egy autó. Iszonyatosan dühös volt, elmondta mennyibe került a kutya, kiképzésre is vitte, rengeteget vadásztak és jól össze volt vele szokva, hogy mekkora kár érte. Másik barátom kutyája babéziás lett és a gondos orvosi segítség ellenére (nem keveset költött rá) meghalt. Nem volt dühös mert sokba került a kutya, nem is érdekelte. 1 hónapig sírt utána az egész család. Ez a különbség a vadász és a kutyatartó között.

  Dénes MolnárDénes Molnár7 napja
 • Minden vadasz valojaban egy physio...igy elik ki magukat...szegyen

  Alex 00Alex 007 napja
  • @nemember Ez a vélemenyem.

   Alex 00Alex 006 napja
  • Kicsit el vagy tévedve

   nemembernemember6 napja
 • Szerintem a vadat meg kell védeni ha máshogy nem megy akkor ez van

  R RR R7 napja
 • A sok "Vadász" kilövi a kutyákat,és nem a vad védelmében,hanem azért,mert ő akarja elejteni... hiába a gyilkolás van akit felizgat..... Tisztelet a becsületes VADÁSZOKNAK! Ha nem tetszik a kommentem,töröljétek,de sajnos ez az igazság!

  Zola SüvegZola Süveg7 napja
  • Vadászokat ki akarod szorítani az erdőből?😂 Van egy jobb ötletem kezdjük inkább a motorosokkal, quadosokkal, illegális szemétlerakókkal és akik személyautóval szoktak elakadni magánterületen a sárban. Biztos tudod miről írok ha gyakran sétáltatod a kutyát pórázon.

   Húsgolyó SvédHúsgolyó Svéd6 napja
  • @Húsgolyó Svéd Amit a gazdája. Sétálnak,kirándulnak. A sok orvvadász és kedvtelésből gyilkoló embernek nem nevezhető lény mit keres az erdőben?!

   Zola SüvegZola Süveg6 napja
  • Mit keres a kutya az erdőben?

   Húsgolyó SvédHúsgolyó Svéd6 napja
 • Sziasztok! Azt mondjátok, hogy gyakorlatilag minden terület vadászterület. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy mi van a vadászat alól kivont területekkel? Ezekről a területekről hogyan értesülhet a laikus? Ott mikor, milyen feltételekkel használhatja a vadász a fegyverét? Általában mikor és hol használhatja a vadász a fegyverét? Pl. tudomásom szerint ha nem vadászik, akkor köteles tokban tartani a fegyvert. Mennyire életszerű az, hogy észrevesz egy kutyát, előveszi a tokból a fegyvert, megtölti, megbizonyosodik, hogy a kutyának nincs gazdája, és csak ezután lövi le? Másik kérdés, hogy ha a kutyán van bármilyen narancssárga vagy narancspiros jelzés, akkor lelőheti-e a vadász, vagy ilyen esetben is szigorúan be kell tartania az erre vonatkozó tilalmat?

  András DörnyeiAndrás Dörnyei7 napja
 • Kerítésen belül, magánterületen lőtte le a vadász a kutyát......ez csak egy cím ahol védhetetlen a vadász viselkedése...de valahogy mindig megússzák....és most kérek elnézést a szerintem kb. 20% etikus vadásztól...a többi meg az akiket látok a környékünkön..akiknek csak a ruházatuk 1 milla...

  Márton NémethMárton Németh7 napja
  • Nehez indulatok nelkul irni, en tudom mirol beszelsz... Ha az en kutyamat lovi le az unatkozo vallalkozo akkor nekem az elete megér egy 10 est. Mondjuk nincs gyerekem...

   A CsA Cs5 napja
 • Sziasztok mivan azal mikor a vad etetöbe bele van keverve a darált gumi a darába ! ((Gumi abroncs))

  Joci HorvathJoci Horvath7 napja
  • Azal az indokal hogy el telíti a gyomrát .

   Joci HorvathJoci Horvath7 napja
 • És a vadat nem a kutyától kell megvédeni, hanem az ilyen primitív emberektől, akik vadásznak nevezik magukat!!! Az ilyenek távcsöves puskával lövik a vadmalacokat az etetőnél. És némelyik paraszt még henceg is vele.

  Bertu FuxerBertu Fuxer7 napja
 • Majd, ha a kutya gazdája is lelőheti a tahó paraszt vadászt!

  Bertu FuxerBertu Fuxer7 napja
 • DogCast csatorna????

  Kornél OláhKornél Oláh7 napja
  • ?

   nemembernemember6 napja
 • Kis kutyám meglódult és hajtani kezdett egy őzet , visszahívtam de ezt meglátta egy vadász utánam jött azt mondta ha még egyszer hajtani fogja az őzet lelövi. :D Kicsi flegmán oda szóltam " az én kutyám csak hajtotta de maguk megölik ezeket az állatokat" Na a vadász köpni nyelni nem tudott..no offense nincs bajom a vadászokkal de azért nehogymáán´ :D Szlovákiában egyébként nem vagyontárgy egy új törvény szerint a kutya/macska hanem érző lény..

  V1ktor24x7V1ktor24x77 napja
 • Oszonte reszvetem Lesz uj resz

  Milan DemeterMilan Demeter7 napja
 • Az a gond, hogy az embereknek könnyű az egyik oldalt védeni, mely általában az, amelyiknek a helyébe könnyen bele tudják magukat képzelni, jobban eggyüttéreznek vele. Nem akarom egyik oldalt sem védeni, vagy megtámadni. Nem olyan egyszerű mindig a dolog, hogy van egy ártatlan meg van egy hibás. Ahogy a nagyapám mondta nekem, egy konfliktushoz mindig két személy szükséges. Itt mindkét fél hibázott. Persze lehet hogy nem egyforma mértékben, de hibázott. Az embereknek meg kellen tanulniuk túllátni dolgokon. Könnyű az egyik oldalt védeni, a másikat meg szidni. Ui.: Egy személyes véleményt azért írok. Ne hasonlítgassunk már egy állatot(pl.: kutyát) egy emberhez. (Ez leginkább a kommentelőknek szól.)

  Norbert VargaNorbert Varga7 napja
  • @Attila Béres Ezért is mondtam, hogy a sztori teljes ismeretének hiányában nem kellene a vadászt 100%-osan hibásnak beéllítani, bár az tény, hogy nem kellett volna ilyen elhamarkodott döntést hoznia. Természetesen az is lehet, hogy tényleg szándékosan élvezetből lőtte le, akkor viszont jogos az emberek felháborodása. (Viszont mint mondtam, és lehet kicsit kegyetlenül hangzik, de a kutya az csak egy kutya. Nekünk is van kutyánk, és szeretjük is de nem úgy bánunk vele mintha ember lenne.)

   Norbert VargaNorbert Varga6 napja
  • @Norbert Varga ebben a helyzetben akita kutyafajta szaladt az erdőben,az tuti nem támad emberre, kinnt a vadonban,viszont a vadász még farkasnak is nézhette,jelentésbe

   Attila BéresAttila Béres6 napja
  • @Attila Béres Egy szóval nem állítottam ezt. Nem védem egyik oldalt sem, mint mondtam, de nem mindig az a helyzet, hogy az egyik fél a velejéig gonosz, a másik meg tlejesen ártatlan. Mivel a vadász oldaláról nem lehet tudni, hogy miért lőtte le a kutyát, így nem kellene azonnal támadni.

   Norbert VargaNorbert Varga6 napja
  • Persze csak egy részük ilyen,tisztelet a kivételnek

   Attila BéresAttila Béres6 napja
  • Aki a kutyád lelövi,ha tőrvény engedné rád is lőne

   Attila BéresAttila Béres6 napja
 • Sok vadásznak bizsereg az úja és öntörvényű ember.

  György SzabóGyörgy Szabó7 napja
  • @György Szabó És te még szolidan állsz a dologhoz.

   A CsA Cs5 napja
  • @A Cs Az biztos,hogy én feljelenteném ahol csak lehet .Nem győződött meg nincs-e közelben a gazdája,nem takaritotta el a tetemet.A későbbiekben meg vadásznák rá .Ember még nem cseréltetett volna annyi gumit meg szélvédöt a terepjáróján mint ő

   György SzabóGyörgy Szabó5 napja
  • talan jo lenne ha valaki veletlenul lelone azt a vadaszt aki veletlenul lelotte a kutyajat

   A CsA Cs5 napja
  • @Bertu Fuxer Mert általában ezek a helyi kiskirály vállalkozók,politikusok nagymenő orvosok, szóval a városivadászok akiket a helybéli vadásztagok elitélnek de a befolyásukra és pénzükre nem mondanak nemet.

   György SzabóGyörgy Szabó6 napja
  • És miért nem fékezik meg ezeket?

   Bertu FuxerBertu Fuxer6 napja
 • Nekem a videó szellemisége ellenszenves. Azok a tételmondatok, hogy pl. minden terület vadászterület, mintha a vadászok állam lennének az államban. Pont ugyanilyen mondat, hogy minden vad a vadászok tulajdona, szó nincs róla, a vadak nem egy csoport tulajdonai. Illetve erről a kérdésről álláspontom szerint nem két vadásznak kéne beszélgetnie, hanem a naívát játszó bekérdezőt le lehetne cserélni egy olyan szakemberre aki a másik oldalon áll.

  Erik MolnárErik Molnár7 napja
  • Tisztelt Molnár Erik! Ez a videó egy kezdeményezés egy bizonyos problémakör megoldására. Ha figyelmesen végignézte a videót, nincs benne konkrét állásfoglalás, pontosan az ilyesféle nézeteltérések elkerülése végett. Tudomásul kell venni, hogy egy vadásztársaság egy adott területen nem úgy vadászik, hogy ki merre lát, csahol össze-vissza. Szabályozott, biztonsági körzetekre leosztott, szigorúan ellenőrzött területekről beszélünk, amelyek magába foglalják a külterületi, illetve bizonyos esetben a zártkerti területrészeket. A vadásztársaságra úgy kell gondolni mint egy gazdálkodó szervezet, akik az állami- illetve magánterületeken gazdálkodnak a területen megtalálható vadállománnyal. Ebből következik, hogy a vad bizony a "gazdálkodó szervezet" tulajdonát képezik. Nem a vadászoké, nem 1 bizonyos vadászé, hanem a vadásztársaságé. Rengeteg vadászat ellenes csoport és ember szidja a vadászokat a szenvedély űzésük miatt, sajnos akadnak közöttünk olyanok, akik miatt bebizonyosodik, hogy a vadászat folytatható normális kereten kívül is, de a videóban látható testvérpár az ilyen tevékenységtől messze eltávolodik. Azért ők beszélgetnek (Tamás egyébként nem vadász) ők, mert kívülálló körökben gyülölködés és rosszakarat mellett történik egyetértés, ebben a videóban viszont Tamás kívülálló, Zoltán pedig vadász. Tehát nem 2 vadász beszélget az ügyről. Valóban nem szakértők, de szerintem Ön sem az, ahogy én sem, viszont remek kezdeményezés a téma kibeszélése. A kívánt eredmény biztosan üdítő lesz mindkét fél számára. Köszönöm, hogy végigolvasta!

   András GálAndrás Gál7 napja
 • SOHA. Nincs több jogotok ölni, mint bárki másnak. Milyen testrészt pótoltok a puskátokkal?

  kgabcsistahkgabcsistah7 napja
 • Én úgy látom, hogy sokmindenben változtatni kéne. Először is lakott terület négy-öt kilométeres vonzáskörzetében nem engednék semmilyen vadászati lehetőséget, és az is jó lenne, ha több kutyafuttatót, kiránduló helyet biztosítanának az embereknek, ahol biztonságban élvezhetnék a természetet. Nem attól kéne rettegni, hogy mikor lövik fenéken.

  Eszter TothEszter Toth8 napja
 • Kérdezték hogy kié a kutya?

  László HerczegLászló Herczeg8 napja
 • Szánalmasnak vagytok fotelből pofázva!

  László HerczegLászló Herczeg8 napja
 • Várjál várjál....szóval azt mondod hogy lelovod a kutyát mert kergeti a vadat hogy késobb te lelohesd a vadat?? De már tudom. Ha a kutyát sétálni viszem teszek rá egy mellénykét , rá is irom hogy vakvezeto aztán kergethet. Marha egyszeru az egész kulonben. Amit nincs szándékodban késobb megenni azt ne lodd le.

  Gabriel coxGabriel cox8 napja
 • Lakot területtől 200m gazdája hatáskörén kivül és vadat űz én igy tanultam.

  Zsolt KristaZsolt Krista8 napja
 • Istenem megszakad a szívem szegény kutya. 😢😭😭😭🐶🐕🦮🐕‍🦺♥️🤧😭😭😭😭

  P. RobikaP. Robika8 napja
 • Azok a szemét kutyák elejtik azt a vadat, amit a vadász akar lelőni. Érdekes, hogy azok járnak el a vadak védelmében, akik fegyverrel vadásznak rájuk. Vagy akkor az a vadász is kilőhető, aki veszélyes a vadállományra? Az is érdekes, hogy ezek szerint az összes nem lakott terület ki van sajátítva a vadászok számára. Mindenki húzza be fülét farkát, mert egyesek itt katonásat akarnak játszani, lövöldözni, másokra veszélyes tevékenységet művelni. Ki kéne jelölni vadászfuttatókat, ahol az ilyenek nyugodtan lövöldözhetnek. Szerintem azokat kellene szankcionálni és felelősségre oktatni, akik másokra veszélyes tevékenységet művelnek. Én sem jelölhetem ki az ország szinte teljes területét robbantótérnek, ahol szabadon kézigránátozhatok. Bár, másik oldalról azzal is egyetértek, hogy sokaknak sokat kell még tanulni a felelős állattartásról.

  Szilárd LetenyeiSzilárd Letenyei8 napja
 • En ehhez csak anyit fuznek hozza hogy, lelohetik a vadaszok a kutyat, nagy esellyel semmi kovetkezmenye nem lesz. Viszont ne csodalkozzanak ha a kutya gazdaja utana kiveri beloluk meg a sz..t is, sok embernel a kutya csaladtag es kb olyan mintha a gyereket lone le a vadasz. Enyi erovel a bolti tolvajokat is le lehetne loni vagy akarkit aki az altalunk erteknek velt dologban illetve elolenyben kart tesz. A vadallatok tulajdonnak, erteknek tekintesevel sem ertek egyet. A kitomott arany sakalert pedig jar egy nagy 👎.

  Elek KissElek Kiss8 napja
  • az a kutya, amelyik 2-3 hete kint kódorog és hajtja az őzet/nyulat, az nem családtag! a kitömött aranysakál meg trófea, ami egyébként egy invazív faj és minden olyan vt-nek, ahol megjelenik, kötelező a vadászata! először olvas, majd értelmez...

   Róbert FeketeRóbert Fekete8 napja
 • Van igazság mindkét oldalról pro és kontra. De...legtobb embernel a kutya családtagnak számít. És mint sok másnál nálam is örök törvény,ha bárki veszelyezteti a családtagomat, ne adj Isten lelövi nem erdekel, hogy joga volt lőni, vagy sem. Ha megtalálom az illetőt nem teszi zsebre amit kap az biztos!

  drasic 1drasic 18 napja
 • Segények 😔😢🐶 Részvétlem❤️😔

  Hanna CseppentőHanna Cseppentő8 napja
 • Szép üzenet, igen a személyes vélemény ritkán juttat előre bárkit, de én úgy gondolom, hogy igen, vagy legyen engedelmes a kutya (de rendesen), vagy amíg nem az addig maradjon a póráz. És így ez a probléma megszűnik. Felelős állattartás esetén a kutya lelövésének a valószínűsége közelít a nullához.

  Tibor BaloghTibor Balogh8 napja
 • Gondolkozzunk el azon, hogy minden terület vadászterületnek számít, ami nem belterület vagy mezőgazdasági terület! Vagyis hivatalosan sehol nem sétálhatunk szabadon a kutyánkkal!!! Elmebaj! A kutya energiáit képtelenség levezetni pórázon sétáltatva, meg csöppnyi futtatóba zárva! A pórázkötelezettséget egyébként is azok találták ki, akiknek nincs kutyájuk, vagy ha van is, nem foglalkoznak a kutya igényeivel, amik közül talán a legfontosabb a szabad mozgás, a szocializáció és a tanítás, egymás kölcsönös tisztelete, és a harmonikus együttélés. Az a kutya, amelyik családtagi pozícióban él, szeretik, tisztelik, gondoskodnak róla, az miért nem érdemli meg, hogy legyenek olyan túraútvonalak, hegyek-völgyek, erdők-mezők, tavak, folyók menti területek, ahol nem kell tartani a kilövésüktől?! A kutya miért nem jogosult az igényeit kielégítő életre (2004-es állatvédelmi törvény!)? Egyáltalán miért nem tekinti a jog élőlénynek a kutyát (macskát, lovat,stb.), merthogy nem tárgy, hiába szerepel így a jogszabályokban? Miért nincsenek a Hajógyári szigethez hasonló kutyás parkok mindenfelé az országban, ahol szabadon lehet kutyázni? /A Hajógyári sziget Budapest III. kerületében jelenleg az EGYETLEN hely, ahol nincs pórázkötelezettség!!!/ Miért nem jelölnek ki olyan természetes, erdős-mezős helyeket, ahol nincs vadászat, és az év minden napján szabadon lehetne kutyázni (Mátyásföldi repülőtér, Hármashatár-hegy, Lőrinci erdő, stb.)? És a szabadon kutyázás ellehetetlenítése okán mi, kutyás emberek miért vagyunk másodrendű, harmadrendű állampolgár? Jogunk van a kutyával, mint társállattal összefonódott közös életre!!!

  Anyatigris AnyakutyaAnyatigris Anyakutya8 napja
  • Anyatigris Anyakutya Értem én ezt a kissé liberálisra sikeredett kommentet, csak pár sebből vérzik szegényke. A póráz-és szájkosár kötelezettséget pont azok miatt a kedves, rendes és NAGYON OKOS kutyatartó embertársaink miatt találták ki, akik nem ismerik/ismerték eléggé a saját kutyájukat, ami megharapott, esetleg maradandó sérülést, kárt okozott más emberben, állatban. A gazdik által ,,nem vettem észre,, vagy ,,leszarom,, okból a nem odaillő helyeken ,,ottfelejtett,, kutyaürüléket most hagyjuk is. Nos, nekik van egy megrázó hírem! A (felelős)kutyatartás nem csak annyiból áll, hogy enni adok a kutyámnak és néha megsimogatom! Sajnálatomat fejezem ki a szerencsétlen körülmények közt elhunyt négylábú miatt, de igenis értsük meg azt, hogy nem tehetünk meg bármit amit csak akarunk, ott ahol akarunk, akkor amikor akarunk. Következmények nélkül nem. Ez mindkét félnek is szól. A kutyatartásnak sem véletlenül alakult úgy a szabályozása ahogy. Rengeteg negatív élményem van kutyatulajdonosokkal kapcsolatosan, akik egész egyszerűen leszarják még a legalapvetőbb rájuk vonatkozó szabályokat is. A kutyatartás szabályait tessék betartani ! Amennyiben nem tesszük, annak mindig lesz következménye. Nem nehéz higgyük el, csak akarni kell. Lehet hőbörögni, keseregni, meg nyafogni, de inkább nézzen mindenki tükörbe és gondolkodjon el. Sok esetben a házi kedvencünk tragédiáját mi magunk okozzuk neki. A tudatlanságunkkal, nemtörődömségünkkel, leszarjukságunkkal ! A szabályok mindenki számára megismerhetőek. Be kell tartani őket. Azt a kutyát, amelyik beazonosíthatóan, bizonyos jegyei alapján tartozik valakihez, biztosan le kell lőni? Az az egyetlen választható megoldás? Vagy az a könnyebb megoldás? Ez nem az első eset volt, és nem is az utolsó. Jó lenne kiszűrni a pökhendi egyedeket mindkét oldalról, önmérsékletet, józanságot, alázatot gyakorolni, s talán akkor születne megoldás, megegyezés. A vad ősidők óta az ember környezetének része. A kutya is. Maradok tisztelettel. Egy kutyabarát.

   RinoRino5 napja
  • Szerintem ezek jó ötletek, de nemhinném, hogy a nagy többségnek annyira szófogadó a kutyája, hogy póráz nélkül nem kószálna el egy hatalmas nyitott területen, szerintem a legtöbb kutya ha meglát egy vadat valószínüleg utannafut és elkóborol. Aztán ott lenne a sok kóboreb, és az így is túlzsúfolt menhelyek még jobban terheltek lennének.

   Tóth PéterTóth Péter7 napja
 • SZegény🐕🐕🐕🐶🐶🐶🐶

  roland danyiroland danyi8 napja
 • Nincs olyan hogy vadászok! Köztük is van jó ember meg szar is! Vajon a sok újgazdagot,meg politikust mennyire érdekli az etika?

  Balázs NémethBalázs Németh8 napja
  • Nincs olyan, hogy újgazdagok, meg politikusok! Köztük is van jó ember, meg szar is!

   Balázs BődiBalázs Bődi3 napja
 • Igaz rég voltam katona, de akkor az volt a szabály, hogy ahol éleslövészet folyik, ott biztosítani kell a területet. Most meg a vadászok össze-vissza lövöldözhetnek. Hogy is van ez?

  Zsöni ZsönyZsöni Zsöny8 napja
  • @Barnabás Horváth Hát ez azért nagyon nem így van. Vadgazdálkodási technikusként tanultam, igaz a képzést nem fejeztem be, csak az érettségiig vittem, de megszerettem a vadászatot, és egy pár dolgot azért megtanultam. Mint például az is egy elég komoly dolog, hogy hol, mikor és hogyan lőhet vadász, hiszen ez mind törvénybe van foglalva. Sok ember bele se tud gondolni, hogy akár egy kutya, rosszabb esetben egy falkányi, milyen kárt/károkat tud okozni, főleg az apróvad állományban. Valahol meg lehet érteni a vadászokat, ahogy a videóban is mondják, sok esetben csak védik a "nyájukat". De sajnos ez mindig is egy kényes téma volt. Talán a legjobb megoldás az lenne, ha több kutyafuttató terület lenne, ahol nem folyik vadásza, és megfelelően körbe van kerítve, aki meg egyébb területen sétáltatná kedvencét, az megfelelő körültekintéssel tenné, és lehetőleg pórázzal.

   Dániel BámerDániel Bámer2 napja
  • A vadász csak a saját területén vadászhat, vagy ha egy másik társaságnál vendég, de olyankor kisérővel van. Ha még nem változott ez a szabály.

   Istvánné FarkasIstvánné Farkas4 napja
  • @János Győző Hegyvári így van össze-vissza amikor akar ahol akar ha az én kutyámat lelőnék mertbkb 20 méterre van tőlem viszonyoznám a jóembernek 😏🤙

   Barnabás HorváthBarnabás Horváth5 napja
  • Össze-vissza?

   János Győző HegyváriJános Győző Hegyvári6 napja
HUworld