Miért nincs garancia a használt autóra

2021.jan.22.
101 127 Megtekintés

Megjegyzés
 • Hasznos, érdekes videó.

  Ernő ChvallaErnő Chvalla3 napja
 • Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Itt az hangzott el még az elején, hogy rejtett hibának számít pl. a hengerfejesség... Szóval ha én vásárolok egy használt autót és másnap reggel a mínusz 10 fokban beindítom és azonnal be melegítem egy perc padló gázzal akkor az eladó lesz a hibás mert hengerfejes lett az autó? Szerintem ez nem igazság...

  Zoltán KissZoltán Kiss4 napja
 • Tisztelt Becsületes Nepper! A kormánymű is kopó alkatrésznek számít egy 13 éves autónál?

  László TakácsLászló Takács24 napja
 • Rejtett hiba az, hogy megállapodunk 2 millában majd az orrom alá nyom egy 1 250 000 számlát a többit meg csak kéri úgy? Most itt tartok. Nem akarja kiszámlázni a megalkudott vételárat a cég pedig amúgy azon az összegen is hirdették a kocsit. Hihetetlen milyen mutyik mennek itt. Szerencsére még nem fizettem.

  Ádám LőrinczÁdám LőrinczHónapja
 • Sziasztok! Én nagyon szeretem a csatorna videóit és nagyon tisztelem a munkásságát, de itt azért elhangzik pár tipikus kereskedői mondat, hogy miért nem próbáltad ki... hát megjárta a Föld-Hold távolságot, mit vársz... ez egy típushiba, ezzel jár... ez egy kockázatos műfaj... stb. S persze, jogilag egészen biztosan helyes amit elmondasz, s nagyon hasznos, de a végén a "normális kommunikáció résznél" kicsit zavarttá váltam. Szóval, én picit se lehetek dühös, én vegyek észre minden hibát, s akkor lesz kijavítva, ha nagyon jófejül kommunikálok... Én abszolút a normális kommunikáció híve vagyok - tényleg, nem a levegőbe beszélek, abszolút a normális viselkedés és a békés megoldások elkötelezett híve vagyok. Csak ezt el is várom a kereskedőtől is: tájékoztasson a hibákról, s ha lehet, a fellépő kockázatokról is. Legyen becsületes, tájékoztasson jófejül és korrekten. S nem kétlem, hogy te ilyen vagy :)

  Péter SzilágyiPéter SzilágyiHónapja
 • hát csalódtam benned

  Tibor BarnaTibor BarnaHónapja
 • 8:38 nők és a színek... képesek BÁRMIT megvenni aminek "jobb a színe"

  Zoltán BánóczkiZoltán BánóczkiHónapja
 • Erősen félrevezető video. Ez az ő szemszögéből van így . A valóság nem ez. Az a munkája hogy felmérje az autó állapotát és az alapján határozza meg a piaci árát, majd haszonnal eladja. A szavatosság jár, nem kapu garancia van. Vettem hibás váltós autót ami volt állapot felmérésen és jónak adták el. A kereskedő javította ki ingyen. Ez így működik. Azért vizsgáltatja át mert ez az alapja a jármű értékének. Nem ugyanannyi az hibás váltós autó ára mint a jól működő. Lerázós duma az van.

  Kornél MurzsaKornél MurzsaHónapja
 • kuplung egy jó lábnak 200e km legalább

  valami46valami462 hónapja
 • Na persze de nem minden kereskedő ilyen becsületes! Pl Amikor mi vettük az autót és totál döglött akksival adta bikázóval indította el és csak annyit mondott hogy majd feltöltődik, elindultunk vele de az első kútnál meg kellett állni mert az üzemanyag szint mérő is a 0 án állt persze leállítottuk és nem indult de még húzásra sem mert gyújtás sem volt! Felhívtuk a kereskedőt hogy segítsen de lerázott,ránk nyomta a telefont! A hab a tortán vettünk bele új akksit kicsréltük ott a kúton indításkor kigyulladt a cheklámpa,végül hazajutottunk vele elvittem szerelőhőz és egy csomó dolgot ki kellett cserélni az autón hogy üzembiztos legyen a kereskedővel nem tudtunk egyezkedni még kommunikálni sem! Aljas szemét söpredék az ilyen kereskedések!

  Csaba MCsaba M2 hónapja
 • múltkor elmentem autót nézni, volt egy xy ami elsőre nem volt rossz, de jobban megnézve szarrá le volt lakva, filléres dolgokat sem cseréltek ki rajta eladás előtt. És azt mondja a kereskedésben az eladó, hogy de uram de használt autót vesz nem újat! Majd itt a beszámolóm utolsó bekezdéséhéz érdemes ugrani ahol kifejtem mi ezzel a baj. Na mondom magamban nem is tudtam ezt, hogy ez használt, pedig csak rá kell nézni. Csak mondjuk kva nagy különbség tud lenni egy megkímélt 20 éves autó meg egy szarrá lakott 10 éves közt is a 20 éves javára. Meg azt mondja, itt a szomszédban a szervíz átvihetem megnézetni vétel előtt :D Na mondom ez mennyire néz hülyének? Biztos a mellette lévő szervízzel nincs összebeszélve mi? El is döntöttem itt nem veszek semmit. Végezetül annyit, hogy ha a lelakott foscsomót olyan árban adná amennyit ér nem is lett volna vele nagy bajom, mert úgy vesz az ember használt autót, hogy számít rá ki kell cserélni pár dolgot. De milyen állapotban lehet az motorikusan is ami külsőleg is látszik, hogy elhanyagolt? Persze biztos van 10ból 1 ami jó állapotú a fenti példa esetén is, de nincs pénzem kisérletezni.

  Végh BélaVégh Béla2 hónapja
 • 5000nél kuplung csere én meg mérgelődtem mikor majdnem 300 ezernél eltörtek a rugok benne s kattogott de meg jó husban volt a tárcsa

  Csaba SomodiCsaba Somodi2 hónapja
 • A duma jó, de azért mégicsak differenciálni lehet egy autót az árával. Ha egy autót a kor-és tipustársaihoz képest jóval drágábban kínál a nepper, az azért van (én jóhiszemű vásárló vagyok), mert az az autó jobb, mint a százezrekkel olcsóbb tipustársai.

  elementselements2 hónapja
 • “Olajat vizet nem eszi,koppanás mentes...”

  Norrisz CsakNorrisz Csak2 hónapja
 • Nincs cenzúrázatlan verzió? Úgy meghallgatnám a vágásoknál a káromkodásokat :D

  Ingress MaegorIngress Maegor2 hónapja
 • 58 -an "zuhanórepülésben érkeztek"... :)

  László FLászló F2 hónapja
 • Ha kivágták a katalizátor belsejét az rejtett hibának minősül?

  Derby_OfficalDerby_Offical2 hónapja
 • hat tanacstalan maradtam...gondolom foglalt a kopasz

  Joe KJoe K2 hónapja
 • Kontaktod megjavítja feleannyiért a 400 ezret futott, egy jobb felni árát el sem érő kocsiját, de azért bekopogna a 33 ezer Ft-ért... Komolyan mondom, hogy a szarrágásnak nincs alsó nívója... Szánalmas!

  hukocsithukocsit2 hónapja
 • Mint mindig, kiváló a műsor, de kérném a hangmérnök urat hogy csináljon valamit a mikrofon hangszinttel, mert az összes adásban torzít mint a fába szorult sakál! :)

  Szlobodics GyörgySzlobodics György2 hónapja
 • Szia Gábor vagyok újszentivánrol és szeretnék tanácsot kérni mivel vetem egy skoda octavia 1.8 tsi benzin, 2008. Mindig mindent meg adok neki nicsen problémam. Ami engem érdekelne mi a gyengéje ennek a szerianak mi az amire figyelnem kell de nagyon. 173000km van benne Köszönöm ha valaki tud segíteni. További szép napot kívánok.

  Gábor KovácsGábor Kovács2 hónapja
 • Tipikus sunyi autókereskedő! Lehazudja a csillagokat is az égről!

  Robert NagyRobert Nagy2 hónapja
 • Össze vissza beszél! Egyik mondata üti a másikat! Először azt mondja hogy csapágyra vonatkozik a szavatosság ,utánna meg hogy a kopóalkatrészekre nem vonatkozik ! A csapágy nem kopó alkatrész!🤨

  Robert NagyRobert Nagy2 hónapja
  • Kerékcsapágy és hajtókarcsapágy témában lehetnek különbségek...

   Szabolcs VargaSzabolcs Varga2 hónapja
 • Akkor most annak a hordónak ugyanaz a színkódja mint az autónak?

  L. S.L. S.2 hónapja
 • Budapest környéki kereskedésben vásároltunk egy 10 éves prémium autót,reális áron, friss lánccserével, 1 napot ment, csapágyas lett a motor. A kereskedő normális kommunikáció után felajánlotta h 30%-os áron visszavásárolja... Ezek után csak ügyvéddel fizetési meghagyást küldtünk, de semmire nem hajlandó..A cégkivonat szerint a cég Nav tartozásos és negatív bejegyzéssel tele van.. Szívesen megadom a kereskedés nevét, címét.Vettünk már jó pár autót Németországban, sose fordult elő ilyen. Magyarországon hiába van szavatosság,ha cég eldobós akkor ez van olyan kár, mint egy internetes átverés..

  Zsolt PapszigetiZsolt Papszigeti2 hónapja
  • Sajnos márkakereskedés semm jelent biztonságot,mennyi olyan volt h az új autó előleget bekérték és utána megszűntek, de ez csak egy példa..

   Zsolt PapszigetiZsolt Papszigeti2 hónapja
 • Na végre valaki aki ezeket ki is mondja videóban. Autómentőként tudjátok mennyire kibaszottul idegesítő amikor 10ezret akarnak nekem borravalót adni azért, hogy segítsek az embernek szabaidőmben elmenni akkumulátort venni az autójába és kicserélni? De találkoztam olyan ismerőssel aki az új szalon Dacia-ba nem tudta hogyan kell az izzót kicserélni a fényszóróban és félt tőle és engem kért meg. És nem az a baj, hogy nem ért hozzá hanem hogy kurvára nem is érdekli, legtöbbeknek csak BKV potló a busz, lehet benne zenét hallgatni meg állítgatni a hőmérsékletet meg húzkodni az ablakot és csak te vagy benne egyedül ennyi. Aztán leereszt az egyik gumi vagy lemeríti az akksit mondjuk mert már egy cellazárlatos 10 éves rakás szar akkor lehet hívni autómentőt. Volt a reptér mellett olyan akinek nem indult a kocsija, akksi minden jó, üzemanyagot nem kapott. Dízel volt, fogtam a kézi pumpálót a csövön és amíg indítózott addig nyomkodtam a pumpával a motorba a gázolajat és lám beindult. A legtöbb ember azt se tudja az autó alapvetően hogy működik, a motornak mi a négy üteme, hány voltos az autó rendszere, milyen fajta izzók vannak benne, milyen fajta fényszórók vannak, mi hogy működik stb stb. Borzalmas, csak nem értem mi a fasznak autózik az ilyen? Én adnék nekik pár évre egy robogót, azon szerintem baromira jól meg lehet tanulni a motoros járművek alapjait, én is azon kezdtem, cseréltem rajta féket, fékfolyadékot, hajtóműolajat, görgőket, kuplungrugókat, kipufogót, szereltem bele házi gyártású elakadásjelzőt ami úgy működött, hogy egy kapcsolót beleraktam a "műszerfalba" és az egyik indexről egy vezetéket rákötöttem a kapcsolóra és onnan meg a másik indexre, és ha benyomtam akkor az egyik indexből a másikba átvezette az áramot így mindkettő villogott akármerre indexeltem. De persze engem érdekel a vezetés, a technika, a mechanikus dolgok, az elektromos is de ahhoz kevésbé értek és bonyolultabb. El sem tudom képzelni, milyen lehet úgy autót venni meg vezetni, hogy azt se tudod mi az ami alattad gurul, mi hajtja, hogyan vesz be egy kanyart, mi állítja meg. A háttérben az egyébként egy AE86?

  NeXuSNeXuS2 hónapja
 • Használt telefonra, tvre, kotonra sincs gari. Autóra miért lenne?

  Laszlo KantorLaszlo Kantor2 hónapja
 • Üdv. 1 kérdésem lenne !! Adott egy autó megvásarlás után a kereskedönek 1 órával késobb jelzem hogy sipol a turbo és akad a váltó !! Vissza adhatom/ vissza kell e vennie ?? Hiányosan kitöltött adásvételi !!! Választ elöre is köszi.

  Laci SubeczLaci Subecz2 hónapja
 • A klímakompresszort hogyan lehet szándékosan (balfaszságból) kinyírni?

  László ÖrdögLászló Ördög2 hónapja
 • Végignézve a videot, sok dologgal egyetértek, de a használtautó kereskedők 99%-a szégyenletes ember.. Amit művelnek az kritikán aluli és a vásárlót semmi nem védi.. Legtöbb esetben a vevőre terheljünk, róvunk fel hibát, aki bízik az eladóban.. Azért a világ nem ilyen egyszerű, ha autóra nincs garancia, akkor másra sincs.. Az meg hogy az autókereskedők manapság az autókat közvetítőként adják el és semmi felelősségük, közben külföldön megvették az autót, ezt csalásnak hívják!

  Péter TamásPéter Tamás2 hónapja
 • Hogy hogy nincs???Van garancia!! Ahol nincs azt ott kell hagyni mint a tehenszart a mezön.

  janos enekesjanos enekes2 hónapja
 • Lehetne egy fejtágító videó a "másik nepper csoportról" is, hogy hogyan kellene őket a hirdetés feladásának pillanatában rávenni hogy ne hívjanak. Az is megér egy misét, hogy ugyan a munkájával megkeresi az autó árát a vevő, de olyan kretén, hogy 3 sarokkal odébb tönkrevágja az autót. Aztán kell neki vissza a pénz. Egy Suzuki kereskedés vezetője találta magát a bíróságon, mert "a másik nepper csoport" az új 0 km-es Wagon R-rel 10 percig tudott együttműködni. Ő meg megmondta nekik hogy "agyhalott zombik" vagytok és nem adott azonnal egy másikat. Lett is nagy ribillió...

  Balázs PethőBalázs Pethő2 hónapja
 • "70 ezret mondtak az önindító javítására" -> A beszállító(k) meg 4-5 Big Mac menü áráért adja(adják) el az autógyártóknak a Startereket...

  Andrew ThomsonAndrew Thomson2 hónapja
 • Mi vettünk egy 2007es évjáratú ford focust, 1.6 benzin. Kipróbáltunk mindent, klíma stb... 1 hónap után nem fújt hideget, felhívtuk a kereskedőt és ő nem értette, hogy mi lehet a baj mert feltöltötték. :D Én jól kiröhögtem szerencsétlent és mondtam neki hogy akkor ez cumi lehet kifizetni. Ő mondta hogy fizessük felesbe. Én meg mondtam hogy a klíma egy zárt rendszer, ha kell rá tölteni akkor valahol ereszt, amit valószínűleg te is tudtál csak elsunnyogtad. Végül nagy nehezen de kiköhögte a javítást. Szóval hiába idősebb autó, meg szavatosság ide-oda, meg működött amikor elhoztuk, ez akkor is az ő sara.

  Balogh RobiBalogh Robi2 hónapja
 • 8:20 - Öööö, de igen, az. Autóvásárláskor a vevő köteles hatszor körbenyalni az autót? Nem az eladó kötelessége lenne bevallani, hogy "ja bocs, szar a klíma"?

  jocking3jocking32 hónapja
 • 4:40-től: Tehát akkor új autónál mi a bánatos lófaszra vonatkozik a garancia? Az üléshuzatra?

  jocking3jocking32 hónapja
  • Arra se, hiszen kopó (szakadó, kiégő stb.) alkatrész.

   Zoltán SinkaZoltán Sinka2 hónapja
 • "Elmész, megveszed, felszereled, kész." ???

  gerlaipgerlaip2 hónapja
 • Ezért veszünk használt autót MINDIG (!!) nyáron, mert különben nem tudjuk a klímát kipróbálni. Kivéve, ha nem számít a klíma. Mert télen tölteni sem nagyon lehet a hideg miatt+egyes autóknál 4 fok alatt be sem kapcsol

  Boborján PandacsökiBoborján Pandacsöki2 hónapja
 • Nekem kicserélték garanciában a 4éves Golf kuplungját mert csúszott. Nem én hibáztam, hanem egy szimering volt a bűnös, ráfolyt az olaj a tárcsára, ilyen is van, ettől is tud csúszni.

  Joci101Joci1012 hónapja
 • Még csak 6 és fél percnél járok, de már olyan érzésem van, hogy ezeket a sztorikat mintha hallottam volna valahol. (totalcar mesterkurzus, amikor az ügyvédével adnak elő) 😁

  souland777souland7772 hónapja
 • Jó anyag! Viszont a hangminőség borzalmas.

  Pont AzPont Az2 hónapja
 • Vettem egyszer egy Mazda Tributet, magánszemélytől, és már a hazaúton kivillant a check engine. Erre le lehetett volna kardonzni a szavatosságot? Szinte biztos vagyok, hogy a probléma fennállt vásárláskor, de tény, hogy nem világított, amikor megvettem.

  Peter TothPeter Toth2 hónapja
 • Ha szar kedvem van, megnézek egy Bnepper videót és mindig felvidulok! "Van egy moslékos vödre", sírok!🤣🤣🤣

  H. A.H. A.2 hónapja
 • Sokimindenben igazad van, ámde a fogalmak tekintetében nem teljesen jól magyaráztad a különbségeket. Olyan, hogy "garancia" csak a köznyelvben él, ennek a hivatalos neve jótállás. Olyan sincs a jognyelvben, hogy "szavatosság", de az már nagyon közel van az igazsághoz, mert jog szerint ezt "kellékszavatosságnak" hívják, a rövidség kedvéért persze mindenki szavatosságot mond. A különbség pedig például (mert több is van, de ez az egyik) amit el is mondtál: a bizonyítás terhe. A jótállás esetében a bizonyítás terhe az eladóé, míg szavatosság esetében főszabály vonatkozik arra, hogy MINDEN esetben a vevőnek kell bizonyítania, hogy rendeltetésszerű használat mellett romlott el a "készülék", és már átadáskor hibás volt. Tudom, picit szőrszálhasongatás, csak hogy senki ne keveredjen bele némelyik igen rosszarcú autókereskedő rizsájába, érdemes ezeket tisztán látni.) EDIT: nem beszéltél az elállási jogról, melyet szintén törvény szabályoz. Idézem egy ügyvédi iroda állásfoglalását: "abban az esetben, ha az eladó például nem tudja - vagy nem akarja - kicserélni, kijavítani az autót, bátran hivatkozzon erre a jogára. A hibás jármű visszavételére a szavatosság törvényben meghatározott ideje áll rendelkezésre, ami egy év. Vállalkozással kötött szerződés esetén pedig az abban rögzített időtartam érvényes, ami egy és két év közötti kell legyen."

  George DömseGeorge Dömse2 hónapja
 • Azert nincs mert te nem akarsz ra adni! :D

  Tib SyyTib Syy2 hónapja
 • és honnan lehet tudni hogy váltó olajat kell cserélni?

  Blazs HBlazs H2 hónapja
 • En tenyleg csak elhulok ezeken az arakon amik itt elhangzanak. En ugyan Daniaban, de uzemben tartok egy 13 eves Citroen C3-ast, es minden evben legombolnak rolam szervizre, vagy ilyen olyan hibak kijavitasara 7-9000 DKK-t (kb. 350-480.000 Ft). En ezt bekalkulalom es meg mindig olcsobban jovok ki mint vennek egy uj autot. Ugyan igaz hogy Magyarorszagon nagyon alacsony az auto koltsege, de ezt ott is be kell kalkulalni mindenhol, hogy evente lesz valami problema egy hasznalt autoval, ezzel elkerulheto az idegeskedes ha az ember szamit ra. De meg igy is olcsobb mint egy uj auto ertekvesztese az esetek 90%-ban. En egyszer sem idegeskedtem meg ezen... persze biztos sokszor at is vagtak, de a legjobb erre nem gondolni.

  Túri TamásTúri Tamás2 hónapja
 • Nana, azért nehogy már egy váltóra pl. ne legyen garancia, aminek mondjuk ki kéne bírnia 200e km-t, de szétesik 5-10e km-nél, de akár 40e-nél, ha normálisan van használva. Vagy egy féktárcsa. Annál meg nagyon használatból adódó sem nagyon merülhet fel. Ne vicceljünk már. Klíma kompresszor. Persze, kopó alkatrész. Lofaszt. Ennyi erővel minden kopik, amortizálódik. Hengerfej meg garis, de azt is szét lehet főzni.

  gabber01gabber012 hónapja
 • 47ember fejjel lefelé nézte a videót... vagy a suzukis csaj és díszes családja 🤣

  Rm KrlyRm Krly2 hónapja
 • Ezt a videót iskolákban kéne tanítani, mondjuk közismereti oktatás keretében. Megkockáztatom, hogy ÁLTALÁBAN kevesebb hülye kerülne ki az életbe. Mert (mint a kopasz egyéb videóiból is) az a végkövetkeztetés a legfontosabb, hogy NE LEGYÉL HŰLYE! Tanulj meg gondolkodni! Mondhatnám össznemzeti érdek. A Kopasz nem is gondol rá, de Széchenyi lábnyomaiban lépked a bakancsában "Kiművelt emberfők sokasága teszi a nemzet erejét".

  ATengereszATengeresz2 hónapja
 • Csak ahhoz szólok hozzá, ami szerintem nem úgy van, ahogy elhangzott. :) Jótállás vs. Szavatosság: AD1. A jogszabály így szól: 6:158. § [Hibás teljesítési vélelem] "Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen". Ez valóban nem a szó soros értelmében vett garancia, de (!!!!!) - s ez a lényeg, hogy - a végeredményt tekintve igen, vagyis olyan, mintha jótállással vennél autót. A hirdetések egy részénél látom, hogy "használt autó garanciával". Ez lényegében az, hogy a Vevővel még meg is vásároltatják azt, amire egyébként a kereskedő köteles. Az igaz, hogy ez nem fél évig, hanem egy évre szokott élni, s ez már ad egy biztonságot, továbbá a garancia mögött - tisztelet a kivételnek - nem egy murvás udvarú kereskedő áll, hanem egy biztosító cég, aki jól átgondolt szerződéssel - és így a futott km-hez és korhoz igazodóan - folyamatosan csökkenő garanciát vállal, eltérő csomagokat kínálva.... AD2. A klímakompresszor, klíma, generátor, önindító NEM kopó alkatrészek! Még ha el is tudnak kopni. Új autó esetén semmiképpen nem kopó alkatrészek (jól néznénk ki, ha egy 1 éves autón a generátort, önindítót nem garanciában javítanák), de használt autó esetén is vonatkozik rá a szavatosság. (A jog ugyanis vélelmezi azt, hogy az eladáskor hibás generátoros, klímás autót adott el az Eladó, ezért mivel az az eladáskor nem rendeltetésszerűen működött (hiszen a rejtett hiba benne volt, mivel fél éven belül kijött), bizony javítani kell! Fékbetét, kuplung igen, azok kopó alkatrészek. Kuplung esetén jellemzően a tárcsára nem, de a lendkerékre, szerkezetre jár a szavatosság, hiszen más az, ha "elkopik" a tárcsa, s más az, ha a kettőstömegű elromlik, eltörik benne pld. valami. AD3. A 400.000 km-t futott autó teljesen más kategória, mint egy 4 éves 170.000 km-t futott. A 400.000 km-es autó korából és futásteljesítményéből adódóan bármi meghibásodhat. Ezt nyilván az ára is tükörzi egy ilyen autónak, ilyen esetben valóban nem lehet visszavinni, hogy elromlott az önindító. AD4. A Nem működő klíma esete. Attól, hogy a vevő télen nem kapcsolt klímát, vagy akár nyáron is, attól annak működnie kell (Főleg, ha az autó ára nem tükrözi a hibás klímát), hacsak nem hívta fel az Eladó a Vevő figyelmét arra, hogy nem működik. Az megint más, hogy ha látja, hogy fénytöréses a festés, vagy lóg a lökhárító, vagy folyik valahol az olaj, ezeket azért szemrevételezéssel is látni kell, erre valóban nincs szavatosság. AD5. A sok km-t futott autó esetköre. Ha 4 évesen futotta a 200.000 km-t, s átég a hengerfej tömítés, az bizony szavatosság, de ha egy tizenéves autóval történik ez, akkor nem. Itt számít a kor. Ezért figyeli a jog a futásteljesítmény mellett a gépjármű korát. Nagyon sok kérdésben egyébként a szakértő véleménye számít egy perben, sajnos még olykor jogkérdésekben is... A többi videóban elhangzott dolog mind nagyon hasznos, főleg a majom banán és az automata váltó esetköre! :)

  e34 Daniele34 Daniel2 hónapja
 • Kopasz, az auto gain controlt próbáld meg kikapcsolni, hátha nem kezdesz ordítani minden vágásnál!

  CK47CDCK47CD2 hónapja
 • Tanacsot szeretnek kerni ,Floridaban elek es haza szeretnek koltozni ....szeretnem a kocsimat magammal vinni na most az a gondom ,hogy otthon tudjak e-szervizeln ez egy 2015 hyundai (genesis) g-80 ...3.8 engine alkatresz ellatas? vizsga ? ....megeri?

  Joe KJoe K2 hónapja
 • Azért azt megnézném mikor valaki vesz Lakatos Leonidásztól kipucolkodott verdát ami hazafelé széthullik,hogy mikor menne bele bármilyen egyezkedésbe!

  Zsolt SütőZsolt Sütő2 hónapja
 • Végre! Már tele volt a tököm azzal, hogy heti szinten magyarázom el idiótáknak, miért nem tudom kicserélni a fél éve vett 15 éves autója lengéscsillapítóját ingyé'... Na. Ezért!

  McK RobiMcK Robi2 hónapja
 • Tegyük fel, magánszemély eladó ráírja a szerződésre, hogy az autóra nem vállal garanciát/szavatosságot, és így aláírom a szerződést, mert hát tudom, hogy öreg lestrapált romot veszek, és többe kerülne az ügyvéd, mintha megcsináltatnám a hibát. Na, és ha mondjuk fél éven belül kiderül, hogy a kocsi zabálja az olajat, és levelesre van rohadva a komplett első futómű, pedig megvételkor nem füstölt, és ünnepnapon véve nem tudtam rendesen alánézni sem, akkor ő nyugodtan lobogtathatja a szerződést, hogy hát én lemondtam a garanciáról, hagyjam békén? Mert kb. ennyi történt velem, csak én nem mentem vissza panaszkodni, mert tudtam, hogy úgyse látok viszont egy vasat se, csak az idő, idegesség, pénz ment volna vele...

  MetalTrabantMetalTrabant2 hónapja
 • Egyszer vásárlásmiatt bejártam elég sok kereskedést. Nos akkor döbbentem rá mekkora egy szar lehúzósdi az egész! Ezeknek 90% le lehetne csukni csalásért! Voltak olyanok akik semmilyen információt nem voltak hajlandók adni a jármüvekről! A másik véglet a kapásból hazudó!! Végül is ez az egész dolog a lehuzásról és átverésről szól! Attól, hogy egy autót átpapirozol egyik országból a másikba nem lesz értékesebb, max elrejtesz dolgokat! Egy kisvárosban is tucatnyi kereskedésnek nevezett lehuzósdi van minek??? Végignézem az autókat annak 50% bontóba való hulladék! a többi tullárazott szemét! Véleményem szerint be kellene szigoritani a garanciális felelősséget minimum az uj autók szintjére ahhoz hogy tisztuljon a piac és tényleg a tisztességes kereskedők maradjanak csak meg!

  TimreTimre2 hónapja
 • Kopasz, nem tudom mi van a hanggal de a vágásoknál felugrik a hangerő.

  Klaus0506Klaus05062 hónapja
 • Arról az autóról kérnénk szépen videót ott a háttérben :)

  Norbert IvanovNorbert Ivanov2 hónapja
 • Tegyük fel, hogy egy autó eladója cég, ez a cég főtevékenysége nem autókereskedelem hanem valami teljesen más és nincs is a tevékenységei között autókereskedelem. A céges autóját szeretné eladni amit saját maga használ, akkor melyik féle szavatosság vonatkozik rá? Az amelyik az autókereskedés főtevékenységű cégekre (tehát 6 hónapon belül a cégnek kell bizonyítania hogy a rejtett hiba fennállt már az eladáskor is)? Vagy a magánszemélyekre értendő szavatosság, ahol a teljes évben a vevőnek kell bizonyítania, hogy a rejtett hibás volt az eladáskor is?

  Péter BordásPéter Bordás2 hónapja
 • Kia ceed 350000 km első kuplung csere kinyomo csapágy miatt....

  Tibor GyörgyTibor György2 hónapja
  • Mert nem vagy botlábu druszám!!!

   Tibor HidegTibor Hideg2 hónapja
 • Aha. Ha a klímásként hirdetett és értékesített autóról egy nap múlva kiderül, hogy a klímája nem működik, az nem rejtett hiba. "Hát miért nem nyomtad meg?" Pff...

  Bálint SzabóBálint Szabó2 hónapja
  • A vevő meggyőződhetett volna a működőképességéről. De sokszor az ECON gomb megtéveszti a vevőket, bemegy reklamál közben meg az ECON gomb világit.

   Szabolcs VargaSzabolcs Varga2 hónapja
 • Jó idegrendszer kell ehhez a melóhoz. A vásárlók tudnak vérnyomás emelkedést okozni ahogy hallom :D

  Tamás StixTamás Stix2 hónapja
 • Oké, csak amikor a 200e ft os autót megveszik tesóék és kiveszik alóla a katalizátort és szétrugják hengerfejes lesz és hozzák vissza az nem rejtett hiba mert annak volt oka , de vissza kéne venni ?

  Pécsi PéterPécsi Péter2 hónapja
  • 200 e ft ért aki autót árul az nem lehet tisztességes kereskedő! ennyi pénzért NINCS autó! ezt tudomásul kell venni, ezér kapsz egy biciklit max!

   TimreTimre2 hónapja
  • Köszi elörre is a választ. 😊✌️

   Pécsi PéterPécsi Péter2 hónapja
 • Muszáj meg kérdezzem, hogy mikor lesz autóbehozós vidi? Már kezdenek elvonási tüneteim lenni megint...🥲🤕😝

  GeryssonGerysson2 hónapja
 • Kapuig van gari... Szar is itthon minden kocsi..

  Läszló Gábor KozmaLäszló Gábor Kozma2 hónapja
 • A hétköznapi embernek hasznos, de van benne némi pontatlanság: Az önindító és a generátor, kuplung nem kopó alkatrész, tehát van rá jótállás (garancia) . Egy generátort hogy tud tönkretenni a béna sofőr? Ha pedig a falábú, fakezű tönkreteszi idő előtt az önindítót vagy kuplungot az látható és bizonyítható. A kopó alkatrészekre is van valamennyi jótállás, 500 km a fékbetétre, izzóra, gumiabroncsokra talán 1500 km, nincs most előttem a "kotta". Azt is tudni kell, az új termékeknél a jótállás a gyártási eredetű hibákra van, és nem a helytelen beszerelésből, használatból keletkezőkre.

  Tibor CservenTibor Cserven2 hónapja
 • Ha a Becsületesnepper jól ismeri a jogot, akkor Magyarországon a fogyasztóvédelemmel nagyon nagy baj van. Azaz a vevőnek 2 lábon járó diagnosztának vagy igazságügyi szakértőnek kell lennie ahhoz, hogy ne egy rulett tétként költsön el több millió forintot. A legzavaróbb az a mondat, hogy ott volt a gomb ki kellett volna próbálni. Képzeljünk el egy csak kicsit rosszindulatú eladót, kereskedőt: mondjuk egy olyan klímával, ami 20-50%-on remekül hűt, csak éppen 40 fokban autópályán nem. Amit az előző tulaj és a kereskedő pont tud, de a vevő honnan sejthetné... Ezzel szemben a legtöbb nyugat-európai országban a használtautó kereskedőnek kutya kötelessége hibátlan autót eladni és ha bármi elromlik 6 hónapon belül akkor azt is javítani vagy javíttatni. És tényleg meg is teszik, nem pereskednek. (Mert pl. elbukhatják a kereskedői engedélyüket.) Mitöbb egy ilyen autóra lehet venni a vásárláskor hiba biztosítást, értelmes áron. Pl egy 4 éves Mercedes E klasse-ra, 3 évre, évi 300 EUR -ért. Ez lefed minden nem kopó illetve normális elhasználódás előtti alkatrész okozta hibát. Pl az összes elektronikai mizériát. 0 EUR önrésszel. Gyári szervizben. Csereautóval. (Ó az a boldog nyugat...)

  G RG R2 hónapja
 • Furcsán van a hangerő normalizálva! :( Ezt leszámítva jó kis vidi lett!

  MrAranyalmaMrAranyalma2 hónapja
 • Én arra lennék kíváncsi, ha jogosan követelem a szavatosságot a vásárolt használtautón, amibe a kereskedő bele is megy, így saját pénzén javítattja, de nem újonnan vásárolt alkatrészt cserél benne, hanem egy bontott autóból vásárolt használtat rak bele és ezzel a hibát orvosolja, az jogilag helyén való?

  TexasTexas2 hónapja
 • 2013-ban hozták létre a hibás teljesítés jogintézményét, és nem véletlen. 2013 előtt semmi esélye nem volt a vevőnek az eladóval szemben még akkor sem ha az autó 1 nap után széthullott. Ezért "volt" olyan a bizalom a kereskedőkkel szemben akkoriban. Az új Ptk után ez megváltozott. Ha lehet csak kereskedésből vegyen mindenki használt autót, akkor talán még van esélyed a kellékszavatosságot érvényesíteni a kereskedéssel szemben, ha magánszemély volt az eladó akkor sokkal nehezebb lesz, de nem esélytelen. 2016-ban szólította fel az eladót az ügyvédem hogy elállok a szerződéstől, az eladó magánszemély volt, azóta tart az ügyem. Igazságügyiszakértő bevonásával zajlik a per, aki abszolút helyt adott a kérelmemnek. Bőven félmillió felett járok perköltségekben. Csak az pereskedjen Magyarországon aki tudja finanszírozni a tárgyalásokat. Sok mindemben igaza van az úriembernek a videóban. Ha betudod bizonyítani azt hogy az eladó tudott a hibáról akkor talán van helye a keresetnek. Csak a tapasztalatomat írom le ezzel kapcsolatban. Azt tudom hogy magánszemélytől az volt az utolsó vásárlásom legyen az bármi is, és azt ajánlom mindenki jól gondolja meg hogy hol vásárol használt autót, mert semmi jóra nem számítson, lehet bárki is az eladó, gondolok itt jó barát, szomszéd, ismerős stb..... NE dőljetek be!

  Péter ZollerPéter Zoller2 hónapja
 • Azért azt is mindenki tudja, hogy egy elromlott klímás autót télen adnak el. Benyomod a klíma gombot, és remekül jön be a (téli) hideg.

  István PintérIstván Pintér2 hónapja
 • Akkor kimondhatjuk ezután a videó után, hogy a kereskedő szinte semmit sem fog kifizetni helyettünk, ha egy használt autónak baja lesz. Én kb 4 hónapja vettem egy használt Honda Jazz-t láttam a papírjait, hogy mik voltak javítva rajta stb. Az egyik műszakin megbukott, mondván a kézifék, vagy szorul, vagy nem fog elég jól, ami egy tipikus honda jazz hiba, de a kereskedő még ugyanazon a nap ismét elvitte műszakira az autót, ami ekkor már átment. Furcsa volt, hogy mindössze 1 mérföld különbség volt a kilóméterórában, de itt Angliában rengeteg helyen csinálnak műszakit, meglehet, hogy annak a szervíznek is van erre jogosultsága, vagy pedig a közelben talált valami helyet, ahol megcsinálták neki. Na eddig szép és jó, történt egyszer, hogy leparkoltam a közel teljesen sík parkolóban az autót, majd elmentem dolgozni. A biztonságiák pedig felhívtak, hogy egyszer csak magától elindult az autóm és belegurult egy másik autóba, szerencsére nem lett semmi kár, talán még a festék sem ment le a másik autóról, mivel maximum 30-40 centit gurulhatott a verda. Kérdem én ilyenkor jogosan vonhattam volna-e a kereskedőt kérdőre? (Csak megjegyzem, hogy nem tettem, hanem saját pénzen elvittem a szerelőhöz, a másik autó tolajdonosa nem jelentkezett én nem tudom, hogy mi az elérhetősége és azt sem tudom bizonyítani, hogy nem az én hibámból történt-e esetleg az incidens) Csak úgy kívácsiságból ti mit tettetek volna?

  Sir MókSir Mók2 hónapja
  • A kereskedő UK-ben köteles ezt kijavítani.

   G RG R2 hónapja
 • Jól néz ki az a toyota corolla AE86-os :)

  Virgin WizardVirgin Wizard2 hónapja
 • Egy fontos dolog kimaradt, bár úgy gondolom te a használt autós részre irányultál inkább. Egyébként egyetértek. Viszont új autó vásárlásnál, a garancia lejárta után is élhet még lehetőség. Mi is jártunk így. Lejárt a gari, de a km még 15ezer km volt 3 évesen. Így méltányosságból cselekedtek. Igaz nem egy rugó volt... Viszont ha eltörik egy rugó egy új autóban, az simán lehet anyaghiba, amit nekik kötelességük bevizsgáltatni, tehát rögtön nem zárkózhatnak el, főleg ha egyéb ok nincs rá. Azért új rugók nehezen törnek, ha igen, ott bizony leginkább anyaghiba van. Nyilván ha laikus megy oda "pampogni", azt simán lekoccoltatják, mert bármit beadnak neki. És ezt sajnos ki is használják.

  YELLOWYELLOW2 hónapja
  • A rugó csak példa volt. Szar példa. :D

   Harsányi ZoltánHarsányi Zoltán2 hónapja
 • Hali! Mindennel egyetértek, ami elhangzott. Azért egy rövid történet, ami ennek ellenére véleményes. Húgom kitalálta, hogy vegyünk egy 1.1-es régi Puntót, el is mentünk megnézni jó párat, megesett a választás, 295000 Ft, elhoztuk. Három nap múlva került szervizbe átvizsgálás céljából, hogy ne legyen gond a vizsgán. Jobb elől lengőkart kellett cserélni potom 80000Ft-ért, amúgy házilag javítható apróságok voltak vele. Amikor rákérdeztem a neppernél, valamit hablatyolt, de nem is igazán értettem, lerítt a beszélgetésen, hogy nagyon is jól tudta, hogy lengőkart kell cserélni, de nyilván nem vállalta be egy 300ezres autónál. Még ezzel sincs bajom, ha mondta volna, hogy ez van, mert akkor ennek tudatában döntök ez mellett vagy egy másik mellett. Az én problémám az, hogy ha az autónak olyan baja van, aminek a javítása összemérhető nagyságrendileg a vételárral, akkor elvárnám, hogy tájékoztatva legyek erről és ez nem függ a vételártól. Lehetett volna egy 1 millás autó 400ezres hibával vagy egy 15 milliós autó 4 milliós hibával, nincs különbség.

  Jim NorthJim North2 hónapja
  • @Harsányi Zoltán Nem engem, a húgomat, én sajnos nem voltam ott. És én is ezt gondolom.

   Jim NorthJim North2 hónapja
  • Lengőkar? 80 db ezresért? Téged nagyon csúnyán átvert valaki.

   Harsányi ZoltánHarsányi Zoltán2 hónapja
 • Ahaa akkor ezért hordják páran a szélvédő mögött a rendszámot…

  jack.lyjack.ly2 hónapja
 • Nagyon rossz a hang.

  HSanyiHSanyi2 hónapja
 • Hol a telepheje hol lehet tõle kocsit venni????

  Bertalan KósaBertalan Kósa2 hónapja
 • Mondja màr meg valaki hol lehet ennél az embernél kocsit venni?????

  Bertalan KósaBertalan Kósa2 hónapja
  • @Harsányi Zoltán Pedig de! Használtautón pici kereséssel megtalálható név alapján a kereskedés....

   LasiHachiLasiHachi2 hónapja
  • Gondolod ő tutit árul? :D Ne hidd.

   Harsányi ZoltánHarsányi Zoltán2 hónapja
 • Tervezzuk egy ujabb vas vasarlasat... Onnel ( Nalad) kezdunk es vegzunk..

  Attila BenkoAttila Benko2 hónapja
 • Végre értelmesen el tudta mondani valaki hogy nem a legapróbb mütyürtől a világ végéig garanciális, illetve szavatos egy használt autó.

  János PotáriJános Potári2 hónapja
 • Csak annyit szeretnek kerdezni hogy a hibas karosszeria elemek/alvaz problémákkal mi a helyzet mert van ismerosom aki olyan rohadasra hajlamos autot vett amin a nyulvany lyukas es az elado nem tajekoztatta errol de ot ez nem zavarja viszont abban az esetbe ha en lettem volna a vasarlo akkor megkeresnem az eladot hogy ez igy annyira nem jo. Az lenne a kerdes hogy a szavatossag erre is kiter vagy nem?

  Viktor KállóViktor Kálló2 hónapja
 • Ott ülsz, ott az összes gomb nyomd meg! Nézelődjé, ráérsz! :-D :-D :-D

  Tibor LukácsTibor Lukács2 hónapja
 • ezt havonta egyszer leadnám a köztévén főműsoridőben

  joanyadhatanjoanyadhatan2 hónapja
  • @Tihamér Labancz attól még meg kell adni nekik az esélyt az érdemi tájékozódásra

   joanyadhatanjoanyadhatan2 hónapja
  • Emberek szeretnek hazugságban élni.

   Tihamér LabanczTihamér Labancz2 hónapja
  • Inkább hetente :D

   Gergely SomoskőiGergely Somoskői2 hónapja
 • de hogy cseréljünk olyan autóban olajat,amiben ezt gyárilag nem tervezétk be és nincs rá mód, pl ford fusion?

  Dávid MolnárDávid Molnár2 hónapja
  • először is ne vegyél olyan autót... :D Bocs, nem akartalak megbántani, komolyra fordítva sehogyan. Hosszabban: Ki kő dobni az egéccet a ferde f***ba alóla osztan betenni egy zsír új váltót, vagy Határ úton van váltóspecialista, akik fel tudják újítani olcsóbban (nem ingyen meg gombokért, az is kemény százezrek), az új az 300-ról indul, mert Ford...

   Józsi The RocketJózsi The Rocket2 hónapja
 • Ott kezdeném,hogy,aki visszapörget, kapna 2000 kilóméterenként 1 évet a Csillagban. Ennyi.

  Sándor PécsiSándor Pécsi2 hónapja
  • @J. Balazs Úristen ember olvasd el mégegyszer mit írtál! Kardoskodsz a faxság melett,de csak saját magadat húzod fel !Remélem nem sok órát tekertél vissza életedben!

   Péter desingPéter desing2 hónapja
  • @Sándor Pécsi Tényleg feleslegesnek érzem a további vitát. Semmiféle támpontot nem ad a kilométer. Az is egy kilométer, mikor Füzesabony mellett halad a kocsi 2500-as forudlaton, üzemmelegen, jó hűtéssel, stabil olajnyomással, fék és kuplung használat nélkül, rugózás/csillapítás nélkül, átszellőző karosszériával... Meg az is egy kilométer, mikor indegbeteg anyuka elindult a dízellel, mert késésben van, kifordult a kátyús Hungária körútra, ahol aztán ezen a szakaszon 243-at kuplungol, vált, gyorsít, fékez, a kocsi meg egész télen nem megy 70 fölött, hogy a menetszél kiszárítsa a karosszéria üregeit... Egyszer alapjárat, egyszer meg nyom egy rügyest, hogy beférjen a másik jobbágy elé... Kérlek szépen áruld már el egy autóról ott mellette, hogy melyik kilométerből mennyit kapott, mert az a szám neked támpont... Még az sem számít, hogy milyen kézkrémet használt az autó tulaja... Komolyan!

   J. BalazsJ. Balazs2 hónapja
  • @J. BalazsÉrtem,hogy nem csak az órát kell nézni. Pl. más egy budapesti 150.000 más, mint egy bajai. De jó támpont lehetne egy valós adat. Nem vagyok szefós ,tudom,hogy lehet kuplungozni egy autót 50E után is egy barom pilóta miatt,de elmehet egy vas 300-at is a gyárival.

   Sándor PécsiSándor Pécsi2 hónapja
  • @Sándor Pécsi Pontosan valahol itt kezdődik a lényeg,amit említesz!

   Péter desingPéter desing2 hónapja
  • @J. Balazs Szerintem hadjuk, mert ebben a szekcióban ,csak te nem érted a lényeget,mire is akarunk rávilágítani!

   Péter desingPéter desing2 hónapja
 • Megyek a fülészetre......

  Sándor PécsiSándor Pécsi2 hónapja
 • A KIA- nál nincs kegyelem,ha egy percet,vagy 1 métert túlforogtag a szervíz intervallumot.

  Sándor PécsiSándor Pécsi2 hónapja
 • Vettem már olyan autót amiben égett a motorkontrol lámpa szerelő a vétel előtt tájékoztatott hogy miért nem volt drága hiba viszont jó alku alap volt.

  Dávid NagyDávid Nagy2 hónapja
 • A turbó az kopó alkatrésznek számít úgy mint a kettős tömegű lendkerék vagy a kuplung?

  TomiTomi2 hónapja
  • A kopók közül is a legkopóbb...

   Atilla JókaiAtilla Jókai2 hónapja
 • Kopó alkatrészre csak akkor vonatkozik garancia ha az gyártási hibás.

  Dávid NagyDávid Nagy2 hónapja
 • A szerződésben lehet olyat megkötni, hogy szar az autó, ki tudja milyen hibája van, ki kell deríteni.Ezért a vevő olcsón kapja meg a kocsit, de semmilyen felelősségel nem tartozik az eladó?

  CsatornaCsatorna2 hónapja
  • Teljesen nem mondhat le, de ha részletesen le van írva, hogy ez és ez a baja, akkor a vásárláskori ismert hibáiért nem kell vállallni szavatosságot. Ezért felejtik el beírni a nepperek a szerzódésbe amit kamuznak.... a hibás a motor, de csak a szivargyújtót kell cserélni 5000-ből szövegből a papírra már csak a hibás a motor rész kerül rá.....

   Peter PeterPeter Peter2 hónapja
 • Ha magánszemélyként adom el és beirom a szerződésbe, hogy nem vállalok szavatosságot - ez igy jogszerű ?

  Bálint N.Bálint N.2 hónapja
  • @Tamás Denem "Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el."

   Bálint N.Bálint N.2 hónapja
  • @Tamás Denem Igen, valóban nem vonhatom ki, de viszont olvastam több helyen is, pl. itt : www.netrisk.hu/helpcenter/auto-vasarlas/cikk/meghibasodott-a-hasznaltauto-mit-tegyek.html

   Bálint N.Bálint N.2 hónapja
 • Kellékszavatosság van 6 hónapra illetve egy évre, jótállás vagyis garancia..... Ezt kéne elfogadni kedves kereskedők és magánszemélyek

  AlexAlex2 hónapja
 • Ha zabálja az olajat pl egy csodás TFSI. Az szavatossági probléma?

  Attila G.Attila G.2 hónapja
 • Egy olyan videót szívesen megnéznék tőletek, hogy mi van akkor amikor hirdetek egy autot mint eladó és hív egy jobbágy, hogy az ő szerelője nem ér rà eljönni vele de persze ingyen vigyem ide meg oda az autómat! Ilyenkor én mondjuk megköszönöm a hívásàt!

  Norbert SzabóNorbert Szabó2 hónapja
 • Nyelestengely csapágy miért reklamál, ha gyári olaj lett rakva bele és annyi amennyi az előírás, sőt kicsivel több? Váltóolaj adalék segíthet rajta?

  Áron NagyÁron Nagy2 hónapja
  • Nem segít.Skoda fabia 1 új korában is zörgött

   killer sigmakiller sigma2 hónapja
 • Szerintem Kopasz konklúzióját sokan hallhatták, és ezért tartják az első rendszámot a szélvédő mögött. Well played.

  Gergely KormányGergely Kormány2 hónapja
 • bontóban dolgoztam, a legtöbb alkatrészre beszerelési garanciát adtunk. Csak a vevők egy csoportja azt nem tudta, hogy mi megjelöltük az alkatrészeket! sokszor visszahozták a rosszat, hogy adjam vissza a pénzt.

  206_GARAGE206_GARAGE2 hónapja
  • Hát igen a nemi szerv növelése soha nem tartozott az olcsó kezelések közé.

   Harsányi ZoltánHarsányi Zoltán2 hónapja
HUworld