Matrjoska - Ráskó Eszter terhes vlogja 7.rész

2019.ápr. 3.
91 498 Megtekintés

Rekord hosszúságú résszel csapott minket tarkón a hetedik rész! Tettünk egy rövidke kirándulást a Csodák Palotája tematikus kiállítására, na meg persze jön a szokásos heti hasaskodás is! Akit csak az ismerős tartalmak érdekelnek és nem akarja látni, ahogy kiszabadulok az anyaméhből, ugorjon a 10:52-re, hogy aztán jól megbánhassa miből maradt ki! Könnyű szülést!

Megjegyzés
 • Nem vetettem le őssejtet...

  Norbertné SándorNorbertné SándorÉvvel
 • 190 cm vagy?😇

  Janka SomkutiJanka SomkutiÉvvel
 • Én az Útmutató szüléshez (Ina May Gaskin) könyvet ajánlom, leírja a szüles folyamatát, tanácsokat ad, és pozitív szüléstörténetek vannak benne. Amúgy egy farmon szülnek 100% természetes módon, ami nekem nem volt a vágyam, sőt! Örülök, hogy volt lehetőségem klinikán szülni, de a könyv mégis hasznos volt. A One born every minute sorozatot néztem még a youtube-on, az amerikait, nem az angolt! Utána könnyebb volt elképzelni, hogy milyen lesz és kb úgy is lett.

  Kata BagiKata Bagi2 évvel
 • Az őssejt 20 kg-os koráig elég (a sajátja), ilyen korban (amíg nem több ennél) olyan betegségek jönnek elő, amik genetikai eredetűek, tehát a saját őssejtje ugyanazt a hibát tartalmazza, így nem használható. Viszont van közösségi őssejtbank, Magyarország jelenleg is igényel külföldről, ha egy gyereknek szüksége van rá, ráadásul TB alapon. Szóval nagy átvágás.

  Szabina Polgárdi PetőSzabina Polgárdi Pető2 évvel
 • Azon a szamlálón én mar toltam egyet 03.23-an. 😂😂

  Nóra HarangiNóra Harangi2 évvel
 • Őssejtlevételről reklámmentesen: kepmas.hu/mennyit-er-az-ujszulott-vere

  Linda Béli-SkaraLinda Béli-Skara2 évvel
 • Hol a mai rész? Várjuk nagyon. 😊

  Zsuzsanna BánkiZsuzsanna Bánki2 évvel
 • 26 hetes terhes vagyok, és imádom a vlogod. Sírva röhögős az összes adás. Csak így tovább. :D

  Orsolya GulyásOrsolya Gulyás2 évvel
 • mikor érettségire kéne tanulni, de terhes vlogot nézek yt-on 😆♥️

  Sütő RékaSütő Réka2 évvel
 • Hol van már a következő rész? Vlogot kérünk minden nap! :))) Szülés után is!

  morusnigra1morusnigra12 évvel
 • Én csak az őssejt témához biggyesztenék oda, mivel még mindig aktív a “foganj mán meg az anyádúristállát” státusz. Az utóbbi évtizedben olyan erővel lódult meg a tudományos és technológiai fejlődés az orvostudományt is beleértve, hogy én nem mernék nem elrakatni a motyóból. A mitochondria kutatásokra ráadásul elég sok energiát fordítanak. A pénz az csak pénz, akkor is, ha soha nem lesz felhasználva, de ha véletlenül marhára kell 15 év múlva, akkor a gyerek szemébe tudjak nézni. Az is opció persze, hogy nem tudom kifizetni, de akkor is mindent megtettem ami tőlem tellett. Most meg a nemrég született génmódosított csemetéken jár az eszem... Azt is rendesen elsumákolta a kutató, ki tudja, hogy a mitoval mit művelnek egy eldugott kínai klinikán.

  Veronika, Questioning ThingsVeronika, Questioning Things2 évvel
 • Aranyos vagy, Eszti, hogy csak a szülésig látsz el most még...De az csak pár óra, semmi extra. Ami utána jön, az a kemény....Felméri Péter barátod ragadta meg legjobban az előző posztban. Készülj fel, hogy innentől nehéz lesz az életetek. Vagy várj, arra nem tudsz felkészülni. :-D

  Zsuzsanna AnheuerZsuzsanna Anheuer2 évvel
 • Könnyű szülést lányok! Én arra jöttem rá a várandóssági székrekedés se ok nélkül van. Kb minden második reggel egy szülésfelkészítő tréning a budin🤔🙊🙈💩

  Melánia KovácsMelánia Kovács2 évvel
 • :D nem te vagy az egyetlen aki ilyen szülesen gondolkodik.. nezz ra a @naturalbabybirth oldalt az instan. u.i: imadom a vlogot

  Bolgárka Z VassBolgárka Z Vass2 évvel
 • Nekem több barátnőm is szült otthon, volt olyan is, aki az első kettőt kórházban, a második kettőt otthon. Ha egészséges nő vagy, és a terhességgel minden rendben, abszolút opció a takarón szülés. :)

  WindlespoonWindlespoon2 évvel
 • Látszik Mancin, milyen jó pótmama lesz. Látom magam előtt, ahogy a gyerek a farkába kapaszkodva hason húzatja magát. :))))))) Meg együtt alszanak. Engem is a kutyánk tanított járni. :)

  WindlespoonWindlespoon2 évvel
 • A gyomorsavhoz kapcsolódva csak annyit mondanék: a terhességem alatt én fogyasztottam el a világ Rennie-készletének 75%-át. Életet mentett...👌🏼

  Zsófi HutterZsófi Hutter2 évvel
 • Szia :) Nálam a vajúdás volt a legrosszabb (35 órája voltam ébren és 17 órát vajúdtam.) utána a kitolási szakasz már gyerekjáték volt. 😃annyira ki voltam merülve hogy két nyomás között aludtam 😉 Az őssejtet amúgy lefagyasztattuk. Nem bántam meg, főleg mert az első szülinapján kórházba kerültünk leukémia gyanújával, akkor jó volt hogy tudtam van még mentőövünk.

  Eszter SchmidtEszter Schmidt2 évvel
 • Nekem van yachtom, szulnel yachton ?:D

  Rita RubinRita Rubin2 évvel
  • Mi egy vitorlashajon elunk, bar nem vagyok terhes, de beszelgettunk mar errol, milyen lenne mondjuk a decken szulni 😸

   FolkloricumFolkloricum2 évvel
 • Ez de undiiii! Köszönöm a megerősítést, hogy ezt miért ne éljem át

  jacquieklarjacquieklar2 évvel
  • Adok további megerősítést: ha továbbra is elmebetegek fognak uralkodni a bolygón, és nem történik záros határidőn belül valami csoda, akkor ezeknek a szegény babáknak nem lesz jövőjük.

   O. L.O. L.2 évvel
 • Nekem bevált az otthonszülés, de ha elérhető számodra olyan hely, ahol megoldják az egészet otthonos környezetben, közben támogatják és kivárják a szülési folyamataidat, emellett megvan az egészségügyi háttér is, akkor érdemes befektetni egy ilyen projektbe.A közkórház és az otthonszülés is lutri.

  Tünde MagonyTünde Magony2 évvel
 • Azért érdemes amúgy kórházban szülni, mert miután meglesz a gyerek úgyse mész egy darabig semerre. Mikor már hetek óta nem találkoztál normális emberrel csak a Apával (aki addigra szintén nem fog beleesni a kategóriába) jó lesz visszaemlékezni arra, hogy milyen jó is volt mikor éjszaka a félhomályban bejött a nővér és kérés nélkül megfejt...!

  Dóra RudasDóra Rudas2 évvel
  • 😮 ilyenről nem is hallottam.

   Dorina Gyrgyiné ReschDorina Gyrgyiné Resch2 évvel
 • Nagyon jó ez a sorozat, minden héten nagyon várom a szerdát :D Mi sokat filóztunk hogy levetessük-e az őssejtet, de végül nem vetettük le. Olvastam cikkeket, amik szerint igazából nem ér semmit. Meg anyagilag se volt most erre elkülönítve keret, mert azért nem olcsó, valljuk be, és sokak szerint ez csak egy nagy biznisz. Szeméremcsonti fájdalom nekem is volt :( Kéjgázról nem tudok beszámolni, mert császármetszéssel szültem. Nekem ez teljesen megfelelt, igaz természetes szülésnek indult, de nem bánom, hogy császár lett a vége :) Boldog babavárást, várom a következő részt :)

  Luca Némethné SzabóLuca Némethné Szabó2 évvel
 • Eszter, én kismama jóga oktató vagyok. Szeretnél egy órát? Lehet magánóra is. Szerintem sokat röhögnénk. :-D

  Dóra KleinDóra Klein2 évvel
 • cshaó! én ugyan csak a nővéremmel szolidarítok aki babàt vár (îgy kerültem ide es soha nem gondoltam hogy én itt kommentelgetni fogok lol ) de az őssejttes témához pár gondolat - ‘elvileg hülyeség csak drága mert ha később beteg a gyerek ez az őssejt mennyiség nem elég úgysem amit le tudnak szedni, és egyszerűbb akkor gyűjteni a gyerekből később ha esetleg beteg lesz’ (En orvosin igy tanultam) egyebkent meg persze konnyu szulest 🤚🏼🤚🏼🤚🏼

  Alíz TemesAlíz Temes2 évvel
  • “Magyarországon öt centrumban végeznek autológ őssejtátültetést, vagyis a saját őssejtek visszaadását a betegnek: gyermekcsontvelői őssejt transzplantációs osztály Budapesten (Szent László Kórház) és Miskolcon (Gyermekegészségügyi Központ) működik. Felnőtt autológ csontvelői őssejt transzplantációt Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten végeznek.” -ovsz.hu Ezt annak a hölgynek szeretném vàlaszul, aki írt nekem amiben azt állítja hogy őssejteket a születéstől számított 5percig lehet levenni illetve hogy később nem lehet őket gyűjteni. rengeteg hematológiai betegségnek ez az egyik kezelésmódja így nap mint nap végzik el betegeken ezt a beavatkozást. Arról nem is beszélve hogy őssejt donornak is lehet jelentkezni, vagyis a hölgy mint írta hogy később semmilyen formában ezt levenni nem lehet, effektíve nem igaz. Egyébként meg ő is könnyű szülést kívánt mindenkinek! :) www.ovsz.hu/csv/koldokzsinorverbol-nyert-ossejtek-felhasznalasa Erdemes megnezni ezt az Orszagos Verellato Szolgalat honlapjan.

   Alíz TemesAlíz Temes2 évvel
 • Sajnos az őssejt levétel inkább a pénztől függ, nem attól, hogy jó anya vagy rossz anya valaki. Ha ingyen lenne, gondolom senki nem gondolkozna rajta...

  kingasi_kkkingasi_kk2 évvel
 • Én is rápörögtem egy számra. Sajnos ez a Belga: Egy két há volt. Minden egyes újrajátszásánál mélyen elszégyelltem magam, ezért próbáltam elbújni a velem egy háztartásban élők elől. Bizony, zughallgató lettem. Az a baj,hogy úgy a hatvanadik ismétlésnél kapcsoltam,hogy k*rvára nem vagyok egyedül. Mert a gyerek bennem van. Most próbálom az elpusztult agysejtjeit Hans Zimmerrel visszahozni, de amikor meghallom a Time-ot, még a milka is megkeseredik a számban és bőgök. Egy sírva káromkodó gyereket fogok a világra hozni...

  Bianka FüleBianka Füle2 évvel
 • Eszter! Szuper jó fej vagy, nagyon bírom, hogy végre nem idealizált, "csak 2 kilót híztam a terhességem alatt, te meg hogy nézel ki?" kismamák vlogját kell néznem. Hozzáteszem engem az orvosom is piszkál, hogy 7 héttel a szülés előtt 10 kilót mertem hízni, most már aztán elég :) Valamint tetszik a politikai korrektséged is a fekete és dél-amerikai (?) bébikkel az öledben :) Kozsó tudja, hogy nem ő az apjuk?

  Ocean BodzsOcean Bodzs2 évvel
 • Egy másik is - tudom, jelenleg megosztó név Dr. Novák Hunor, de ebben a kérdésben mélységesen egyetértek vele. Sajnos. OVSZ oldalán is van egy mélyebb elemzés a témában, akit érdekel, olvasson utána, kell vagy nem kell köldökzsinór-vért tárolni privátban... Röviden és tömören: - csak bizonyos vérképzőrendszeri gondoknál hasznos őssejtek ezek, - amiket a gyerek sajnos pont nem tud visszakapni, ha gyerekkorában ilyen gondja akad, hiszen az eredeti őssejtjeiben 'kódolt' hibáról van szó, - egy testvér betegsége esetén TALÁN jól jöhetnek, de ennek meg már tényleg parányi esélye van, - ráadásul nem egyszeri és nem megismételhetetlen lehetőség, hiányában donortól, magától vagy akár külföldi őssejtbankból is pótolhatók - ingyen, - mennyisége miatt korlátozott felhasználhatósága, - és még szegény gyereket is hátrány éri a korai köldökzsinór vágás miatt. - ... (nem vagyok szakember! de teljesen laikus sem, van diplomám orv.tud. vonatkozásban, ezt így közérhetően, akár pontatlanul, több cikk alapján írtam le, ha vkinek nincs türelme utánajárni - az a legjobb még mindig! ) és az említett Dr. Novák Hunoros bejegyzés (fb-ról): "KÖLDÖKZSINÓR-BLÖFF - való világos celebbel húzzák le a szülőket Ne engedjük, hogy ilyen fizetett PR-cikkekkel fosszanak ki százezrekkel családokat! Én mindig le szoktam beszélni az őssejtvétel, köldökzsinórvér tárolásáról a szülőket. Ez így jelenlegi formájában egyértelmű ÁTVERÉS ÉS LEHÚZÁS! És ezt dr. Kriván Gergely osztályvezető főorvos, a legnagyobb magyarországi szaktekintély is kimondja (az ő vezetésével foglalkoznak a László kórházban őssejttranszplantációval): teljesen felesleges százezrekért levetetni a köldökzsinórvért. Erősen ajánlom, hogy mindenki olvassa el a cikket: www.delmagyar.hu/…/felmilliot_er_az_ujszulo…/2415843/ "Később is le lehet ezeket venni, ezért erkölcstelennek tartom, hogy egy egyedülálló lehetőség elszalasztásával riogatják a szülőket, ha nem gondoskodnak erről a születés pillanatában." Igen, ez nagyon fontos, hiszen később, akár sok éves korban is lehet mobilizálni, és a vérből kiszűrni az őssejteket (ami egyébként több szempontból előnyösebb, mint a köldökzsinórvéres őssejt). Az is fontos, hogy ha komoly betegség jelentkezik, az esetek többségében a saját őssejt használhatatlan, mehet a kukába, hiszen az is hordozza a kóros genetikai eltérést - tehát egy beteg gyermek a gyógyuláshoz egy külföldi, "hivatalos" sejtbankból kaphat "idegen" őssejtet. A születéskori őssejtlevétel ráadásul nem ártalmatlan: mivel korán át kell vágni a köldökzsinórt, kevesebb vér jut az újszülött szervezetébe, amely vérszegénységet, anémiát fokozhatja/okozhat. Összesen sok-sok milliárd forintra rúghat az összeg, amit jóhiszemű családok zsebéből vettek ki ilyen módon :( Felháborító és erkölcstelen, hogy kiszolgáltattott, jószándékú családokat kopasztanak meg. (...) dr. Novák Hunor"

  ikkamaikkama2 évvel
  • koszi hogy bemásoltad!!!

   Világjárók Klubja BécsVilágjárók Klubja BécsÉvvel
  • Dr. Kriván Gergelyben teljesen megbízom. Igaza van. Nála gyógyultam. Jó ember.

   Szabó AlexandraSzabó Alexandra2 évvel
 • Ha valaki, én hiszek a modern orvostudomány vívmányaiban, és nagyon bánt, hogy itthon nincs központi őssejt bank. Az szuper lenne. Nem a magán ára, hanem a szakmailag igazolt hasznossága miatt. Hogy miért, arról írtak már remek cikkeket. Idézem az illetékes, itthon elismert szakember tapasztalatát: "A Szent László Kórházban évente 200 őssejt-transzplantációt végeznek, és mindössze három esetben használtak fel testvértől származó köldökzsinórvért. „Mindhárom esetben már a terhesség alatt tudtuk, hogy a nagyobb testvér beteg és transzplantáció szükséges, ezért a születéskor magunk gyűjtöttük le a köldökvér-őssejteket, természetesen ingyenesen. Szerencsére mindhárom transzplantáció sikeres volt, a gyermekek meggyógyultak - hála testvérük köldökvérőssejtjeinek” - mondta Kriván professzor." (Forrás és teljes cikk: HVG online, "A kiegyensúlyozott tájékoztatást hiányolom" - A köldökvérbiznisz kérdőjelei , 2014. júl. 24. ) - azóta sokan újra közöltek hasonló cikkeket. Szóval fájlalom a dolgot, egy központi köldökzsinór őssejtbank csodálatos lenne, konkrétan addig kéne demonstrálni érte, amíg meg nem valósítják - ahelyett, hogy kisebb vagyonokat gombolnak le a kicsit is tehetősebb vagy aggódóbb családokról a magánszolgáltatók úgy, hogy jelen állás szerint ha baj van sem fogják hasznát látni :(

  ikkamaikkama2 évvel
 • Ez zsenialis volt.

  csingilingemocsingilingemo2 évvel
 • Én is hormonálisan paraszt lettem 😂 Az a baj, hogy egy évvel szülés után már nehezen adom be ezt a sértetteknek. Tervezetten otthon szültem. Ha menni kellett volna, kb úgy kapaszkodtam volna a bejárati ajtó keretébe, mint az épp kipaterolni próbált macska...

  L AndreaL Andrea2 évvel
 • Szia Eszter! Ugyanott tartunk, en a masodik kisfiammal! Teged a terhessegi kezzsibbadas nem gyotor? Az ossejtrol annyi, hogy amit levesznek toletek nem feltetlenul a te gyereked kapja meg. Es ha ne adj isten valami baj lenne akkor ossejtet tudsz venni amugy is pontosan azert mert nem a sajatunkat kapjuk meg vesz eseten! Kitartast a vegehez! Szuper a vlog!

  Fanni BarnaFanni Barna2 évvel
 • Több cicát akarunk!

  Gl4D0sGl4D0s2 évvel
 • Nagyon jó ez a vlog. Én nem vagyok kismama, de annyira nem, hogy amikor gyerek voltam biztos voltam benne, hogy felnőtt koromban nem is kell majd szülnöm, mert ilyen kapszulákban fognak a gyerekek kifejlődni, mint az akkori sci-fikben. De most 30 évesen már kezdek barátkozni a gondolattal, és ez a blog kezdi meghozni a kedvem. Szerintem az Államnak fizetnie kellene ezért a vlogért, mert hatásosabb, mint a megcsalós mém pár plakátok az biztos. Ha lesz youtube 3 év múlva amikorra tervezzük a gyereket tuti visszanézem :)

  Sara KocsisSara Kocsis2 évvel
 • Nincs gyerekem, nem is lesz, de téged imádlak!

  vm vmvm vm2 évvel
 • Pont a héten láttam ezt a Lájonelricsi klipet aVH1-on. Teszem hozzá életemben először. Annyira természetes a látvány 😂 A nagyobbik fiammal George Ezra Cassy'o-ja a dalunk. A kicsivel.... Ohhh azt még titkolom😂😂

  Sixtwoothree NikolkaSixtwoothree Nikolka2 évvel
 • Bármennyire szórakoztatóak a vlogok, továbbra nem szeretnék gyereket, így hát neked és minden más leendő anyának tennék egy javaslatot, mit hozzon leendő gyermeketeknek a húsvéti nyuszi. vegnews.com/2019/3/cadbury-creme-egg-inspired-vegan-fudge-vaginas-debut-in-time-for-easter?fbclid=IwAR1M9vNzqmAu9FTudtkKn2ODwW1zm-mg7Fc0FV5qp516PuT5jMdh_yZ4xKA Hadd tudja meg a gyerek honnan jött.

  petra krajnyákpetra krajnyák2 évvel
 • Azt akarom hogy örökké terhes legyél és minden szerdán hirdesd nekünk az igét 😂❤️könnyű szülést ✋🏻

  Kriszta KKriszta K2 évvel
  • En is ezt szeretnem! :)

   Lateo PaxLateo Pax2 évvel
 • On the Spot, születés :D nagyon gyanúsan hasonlítanak a videók

  Alexandra KeresztesAlexandra Keresztes2 évvel
 • Köszönöm, hogy az 1. számú Matrjoska gyermek anyukája lehetek! 8 óra vajúdásból 5óra a kéjgáz csodás hatásaival telt ezután született meg Elza 2750g, 47cm-rel :) A gáz nagyon sokat segített és tényleg olyan érzés mintha részeg lennél annyira elkábít :D Csak ajánlani tudom! :D Könnyű szülést mindenkinek!

  Kòczè Edit Gyuri TakácsKòczè Edit Gyuri Takács2 évvel
  • @Bernadett Dóra Gulyás Köszönöm szépen! Ez jóó :D :D Akkor te tutira tudod miről beszélünk mi :D

   Kòczè Edit Gyuri TakácsKòczè Edit Gyuri Takács2 évvel
  • Gratulalok. Innentol a szoveg: bebaszcsis szulest 😉 (3 kejgazas szulesem volt)

   Bernadett Dóra GulyásBernadett Dóra Gulyás2 évvel
  • @Katalin Hallgat Köszönöm szépen! :)

   Kòczè Edit Gyuri TakácsKòczè Edit Gyuri Takács2 évvel
  • Gratulálok! :)

   Katalin HallgatKatalin Hallgat2 évvel
 • Én már csak 5 hétig mantrázom, hogy könnyű szülést, de úgy legyen. Utána első dolgom venni egy üveg Nutellát, mert cukormentes, kizárólag száraz húsos diétán vagyok, amit már nem igazán bírok idegekkel, és abban sem segít, hogy mindig kedves legyek az emberekkel! 😂

  Papp BrigiPapp Brigi2 évvel
 • Eszter! Én minden héten sírva, vonyítva röhögök a videóidon. Párom kétségbe esetten szokott berohanni hozzám, hogy "MÁRIS SZÜLÜNK?" :D De nem! Ugyanott tartunk időben, 29. hét, kezdem is a könnyű szülést mantrázását! :D

  TheSzani90TheSzani902 évvel
 • Tegnap voltam reggel ctgn 39.hetesen persze semmit sem mutatott el keseredtem majd megnéztem a videód hátha feldob .. Hát olyan sikeres volt , hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz majd mire be értünk a kórházba elontottem a vizsgálót 😂😂 azután röpke 10 órás intenzív szenvedés közben megszületett a kisfiam. Persze még fájdalom csillapító gázt se kaptam ( nálunk ez az egy lehetőség van) majd közölték velem, hogy túl nagy a baba a testalkatomhoz képest 😅 De minden fájdalmat megért 💙

  Barbara Komán-SáfárBarbara Komán-Sáfár2 évvel
  • Nagy gratuláció! :)

   Katalin HallgatKatalin Hallgat2 évvel
 • Az All night long még jól jöhet, ne becsüld le. A kisfiam eleinte csak és kizárólag erre a számra volt hajlandó elaludni. :D

  Nikolett KovácsNikolett Kovács2 évvel
 • A fialósnál eszembe jutott, hogy még nekem is voltak olyan terveim, hogy kimegyek Szőregre a pajtába inkább.....egy kis széna, aztán pár óra múlva mint a cicák pislogtunk volna ki onnan. 😄😏

  Alexandra AblonczyAlexandra Ablonczy2 évvel
 • Eszti! Itt vagyok a szülőszobán. Valamelyik részben volt az a "szülés lehet szexi". A barátnőm másnap kb posztolt egy könyvet, orgazmikus szülés a címe vagy valami hasonló.. Na, most a mellettem lévő csajt ha megkérdezném, hogy mit szól a dologhoz, valószínűleg kitépné a karomat. Tőből. A kisujjával. Ez zúzda itt kéremszépen. Bár van akik erre izgulnak biztos. De mondjuk hangosan vihogok ha Johnny Deppre gondolok. Nem tudom hogy izgathat ez fel bárkit. Na. Megyek. Könnyű szülést 🤚🤚😅 f****ck

  Angelika BCAngelika BC2 évvel
  • @Angelika BC :D :D gratula!!!!

   Anna KisAnna Kis2 évvel
  • Képzeljétek el hogy ma írtam ám nektek, de már nem látom. Lehet elsz@rtam valamit. Na szóval nagyon jól jött az utóhajrá is köszi, mert volt itt cirkusz még. Arról majd írok ha hazaérek. Na de. Császár. Megszületett Ervin (alias Vinni a régiós minigengszter) 3320g és 51cm. Vészesen cuki és jószagú így hiába tombol az oxitocin meg ugye a "baby blues" az ember egy atomháborút is elviselne miközben nézed ahogy szétharapja a csöcsödet csak azért mert cuki. A tegnapi fekete felhős, több lépcsős purgatóriumos, világvége gondolatos nap után ma Buddha módban nyomulok, jöhet akármi. De tényleg. Aki szült az tuti tudja hogy a kórházból az első székletig (mondjuk ki: szarásig) nincs hazamenetel. Ezért kapod a kis cukros tasakot amitől természetesen elsőre nincs széklet.. Ellenben fingás meg bélrendeződés... Cudar na. És négyen vagytok a szobában. Tartsd vissza. Nem tudod. Fölszáll és visszafelé fingasz.. Az meg kicsit fáj. Asszem mindenki tudja a Shrekkes mondást: "jobb kint mint bent Fiona" Na de ha végre megjön a várva várt sz@r akkor bizony a WC-n ülve azon merengsz, hogy vajon a fiúk Genfben fogták-e az urán sugárzást amit toltál. Szóval jól szórakoztam ma sejthetitek 🤣🤣 na, sír a purdé, megyek etetni. Puszi-pacsi. Könnyű szülést! 🤚😂❤️

   Angelika BCAngelika BC2 évvel
  • kuldjel update-t! vege-hossza, sulya,neme,neve, te hogy vagy?

   liliannnn82liliannnn822 évvel
  • bírom a kommentjeidet :D minden jól ment?? utólag küldöm a hajrát :)

   Anna KisAnna Kis2 évvel
 • Kedves Eszter! A kitolási szak már gyerekjáték a vajúdáshoz képest :P de nyugi a végeredmény mindenért kárpótol. Könnyű szülést!

  anitapolgari82anitapolgari822 évvel
 • Szia, az otthon szülésről Rimóczi Zsófinak - remélem nem haragszik hogy megemlítem - neki van egy igazán átfogó összefoglalója az instagramján ha gondolod keress rá ; )

  Gabriella Cornejo-SzabóGabriella Cornejo-Szabó2 évvel
 • Még egy csatornán sem kapcsoltam be a kis harangot. Te vagy nekem az első... ❤ Imádom a videóid!!! 😁

  Kata SzabóKata Szabó2 évvel
 • Eszter, a mehlepeny kivetelet nem erzed, nyugi.... a kitolas utan, amint a gyerkoc fejet tolod ki jo esetben eloszor, mar azt sem erzed mikir a teste kicsusszan... ha kint a feje jon a megkonnyebules✌😁

  Tünde FarnasiTünde Farnasi2 évvel
 • Én azoknak hiszek, akik azt mondják, hogy a babának akkor van arra a vérre szüksége, amikor megszületik. Keress egy menő bábapraxist, és told ki azt a gyereket otthon, az ágy alá. Szülni menő. A kislányomnál esélyt sem kaptam, a kisfiúnk vbac baba lett 😍 könnyű szülést 🙋🙌💪

  Judit KozmaJudit Kozma2 évvel
 • Közösségi őssejtbankoknak lenne értelme, a magánbankok nem ideálisak. 1. Ha a gyermeknél leukémia alakul ki, azt az őssejtek genetikai hibája okoza, így a saját hibás őssejtek visszaadása nem jöhet szóba. 2 Ha felnőttkent kéne az őssejt, akkor sem ideális, mert az újszülöttkorban levett őssejtek mennyisege nem eleg egy felnőtt embernek. 3 Ha közössegi szinten sok donor lenne és a vese- vagy májtranszplantáció mintájára számítógépes algoritmus választaná ki a megfelelő donort akkor valós segítség lenne, de így nem az.

  Mihály HorváthMihály Horváth2 évvel
 • Mi is nézegettük az őssejt levételt, és igazából nem is a levétel, tárolás a legtöbb pénz, hanem majd az esetleges műtét kerülne milliókba, ha pár év múlva neadjisten szükség lenne rá. Meg ahogy olvasgattuk, ez még itt valóban gyerekcipőben jár. Persze az orvostudomány rohamosan fejlődik, sajnos a családi kasszánk meg nem annyira. Jövő héten én is pörgetem eggyel a számlálót, ha addig ki nem kaparja magát a kis pocok. Mert szerintem ez a terve, egyedül kijönni, hasfalon át, a pörgőrúgások is jól mennek már neki.:)

  Mónika EgriMónika Egri2 évvel
 • Azok a szakaszok élőben nem olyan viccesek ám 😬😬 mikor 2 kézzel és lábbal támaszkodva tépik ki a méhlepényt 🤔 khm.. hát... Valami fasza magánkórházba szülhetett aki gázt kapott... nekem nyamvadt NoSpa injekciót adtak csak államiban 😆 hajó helyett inkább valami magánkórház szponzort keress 😬😬 amúgy is harmincx hetesen már a járás is megterhelő lesz mert minden lépésnél a húgyhólyagodba boxol majd a kicsike 😥😶 Emlékezz erre nagyon: ha ott az idő akkor a vajúdási fájdalmakra kitalált "légzésgyakorlatokat" a búspicsába kívánod majd azzal együtt aki kitalálta 😉 Én nem annyira hiszek ebben az őssejt dologban így nem vetettük le. De ezt mindenki döntse el maga, ne másnak kelljen megfelelnie ezzel 🤔😶😥

  Orsolya M.Orsolya M.2 évvel
  • Anyám kapott olyan gázt. Igaz, az fejlettebb, jobb időkben volt...1979-ben. Nem a mostani középkorban. Nem is értem, hogy erre a rohadék világra miért akar bárki is gyereket?

   O. L.O. L.2 évvel
 • Az őssejt jó dolog, a szüleim nem fagyasztották le, de nekem pont jókor jött a testvérem és levették a köldökvéréből az őssejteket, hogy meggyógyulhassak egy ritka, veleszületett betegségből. Szóval jó dolog, de te döntesz. Egyébként nem is biztos, hogy egyezik a vérkép meg hasonlók, tehát nem mindig jó ötlet a dolog. +Azóta öcsém már 11 éves, én pedig meggyógyultam.

  Szabó AlexandraSzabó Alexandra2 évvel
  • @Szabó Alexandra köszi a választ! :) és maradj még nagyon sokáig egészséges :)

   Anna KisAnna Kis2 évvel
  • Elég ritka, Magyarországon elvileg még mindig én vagyok az egyedüli, a világon meg olyan 60 körül lehet a "létszám", úgy tudom a leukémia ellentéte, WHIM szindróma, wikipédián biztos fent van a teljes leírása. Komplex és halálos kimenetelű, ha nem gyógyítanak meg 16-17 évet mondtak, most töltöttem be a 20at, isteni érzés.

   Szabó AlexandraSzabó Alexandra2 évvel
  • hű, ez nagyon érdekes :) nem tudtam, hogy már ilyen eredményeket lehet elérni. szabad tudni, milyen betegséget kezeltek vele? (és hogyan?)

   Anna KisAnna Kis2 évvel
 • Holnapután indítják be nekem a szülést, legalább nevettem egy jót elötte. Ez az utolsó rész amit még egybe nézünk a kislányommal😀már nembánom hogy nem mentem el a kiállításra, elég ijesztően néztek ki azok a szülés videók😂

  Sarah BernardSarah Bernard2 évvel
 • Ez a vlog lett a kedvencem eddig. Többször felröhögtem! :D Óriási humorod van. Taníts mester! Második babát várom, neki sem lesz levéve őssejt. Szerintem ez inkább business, mint valós dolog. Az őssejt elérhető továbbra is annak, aki rászorul, izmos pénzért, ugyanannyira izmos pénzért, mint amennyiért tárolják akár 50 éves koráig, amikor esetleg éppen szükség lesz rá. Valójában senki sem tud biztosítani arról, hogy az a levetetett őssejt, amit havonta csengetnénk, megmaradna és megkaphatná akkor is a gyermekem, ha 55 évesen valami gond lenne. Fontosnak tartom megemlíteni, amit természetesen az őssejt bankok nem reklámoznak, az az akár 3dl vér is, ami a köldökzsinórban van, a babáé, neki van "teremtve". Sok olyan dolgot tartalmaz, amire szüksége van. Miután megszületik a gyermek, célszerű kérni, hogy amíg lüktet a köldökzsinór, ne vágják el. Ha viszont őssejtet vesznek le, azonnal elvágják és a baba nem jut hozzá. Szerintem érdemes mérlegelni... :)

  pixyrepixyre2 évvel
 • Hú,én egyeskét úgy szültem,h 16óra vajúdás után már elaludtam a 3perces fájások között a szülőágyon...a férjem meg is ijedt,h így hogyan fogom megszülni a gyereket :D

  Bianka TulkánBianka Tulkán2 évvel
 • Ha Orbánnak lenne egy kis esze, venne neked jachtot, mert komolyan mondom, kedvet csinálsz a szüléshez! 😂

  Szonday Szandra - Szíves NaplóSzonday Szandra - Szíves Napló2 évvel
 • Sajnálom hogy nem lehet ide képet feltölteni, mert megmutatnám hogy nem kell tornadressz hogy Obelix legyél. Én nyáron a munkába mentem egy csíkos deréknadrágban 8 hónapos terhesen és a kedves kollégák rögtön felhívták a figyelmet erre...mindenkiét😅Ha javasolhatom ne Apától kérdezd meg reggrl hogy jó-e a szett😂

  Enikő GyekiczkiEnikő Gyekiczki2 évvel
 • Sziasztok! Ajánlom mindenkinek az epidurális érzéstelenítést! A kislányomnál nekem sokat segített, rá tudtam pihenni a "kitolási" szakaszra. Mondjuk nekem indított szülésem volt. Gyakorlatilag 7kor megkaptam az első infúziót és du. fél 2-kor a karomban volt a kislányunk. Most a kisfiamat várjuk, a finishben vagyunk, 38 hetes vagyok és ez a terhesség tök más mint az előző. Eszter kitartás, drukkolok! Nem sokára az én fiam is Matrjoska gyerkőc lesz!! Yeah!! :) Ja és egyébként mi nem vetettük le az őssejtet, a környezetemben volt aki levetett és sajnos arra került a sor, hogy fel is használják, de Magyarországon nem végzik el az adott műtétet. Szóval csúnyán mondva adtak a sz@rnak egy pofont szegények.

  Zsuzsa Schnetzné T.Zsuzsa Schnetzné T.2 évvel
 • Sziasztok! Hamár Eszter így rápörgött a kéjgázra, gondoltam én is sztorizok egyet. Barátnőm nővére élt a kéjgáz adta lehetőségekkel a vajúdása alatt. Fél óra szívás után jelezte hogy nem használ, mire kiderült hogy a cső oldala el volt repedve, és az összes gáz a férjére ment, aki ott ült mellette. Csak annyit írok, hogy az apuka nagyon jó hangulatban élte meg gyermeke születésének minden pillanatát. Kérdeztük miért nem szólt?! Azt mondta, hogy azt hitte a környezet, a feltörő érzelmek varázsa. 😃

  ShannkovShannkov2 évvel
  • 😂😂😂

   Krisztina VízhányóKrisztina Vízhányó2 évvel
  • Shannkov hatalmas nagyon nevetek🤣🤣🤣🤣

   Edina VigEdina Vig2 évvel
 • Ahogy elnézem 12 hetesre ettem magam. Gyros tál lesz a neve 😃 Amúgy nincs instagramom.

  Netta LeimeterNetta Leimeter2 évvel
 • Akik már szültek természetesen, kérlek erősítsetek meg abban, hogy a méhlepényt meg kell-e szülni!? Nekem legalábbis ezt mondták, vagy kiveszik? Köszönöm :)

  Anett SzaszkóAnett Szaszkó2 évvel
  • @Anett Szaszkó Az anyai kötődéshez:mindhárom gyerekemmel vajúdtam a műtét előtt,az elsővel 15 órát-konkrétan jött volna a kitolás-,másodikkal csak pár órát,a lányommal 9 órát és ugyan úgy imádom őket :) Szerintem nem rossz anya aki úgy érzi nem bírja és mondjuk epidurált kér. Nem ezen fog múlni. Én úgy gondoltam testileg-lelkileg felkészültem a szülésre és mindháromszor bebizonyosodott,hogy dehogy. Minden ott,akkor,adott pillanatban dőlt el. Lehetnek hasonlatok a fájásra(erős hascsikarás,gyorsvonat kisz@rása,stb.)elképzelhetetlen a valóság. Ahogy öregedtem,egyre jobban bírtam a gyűrődést :).

   Katalin HallgatKatalin Hallgat2 évvel
  • @Katalin Hallgat Ezért is félek előre, hogy majd mi lesz. Anyósom legjobb tanácsa az volt, hogy még fájdalomcsillapítót se kérjek, hogy érezzek mindent, mert az a szép. Akkor érzek majd igazán anyai érzéseket és kötődést a pici iránt. De majd hozza az élet, hogy mire kerül sor :) Köszönöm a válaszod :)

   Anett SzaszkóAnett Szaszkó2 évvel
  • @Anett Szaszkó Dehogy kevesebb kellemetlenség a császár-ezt 3 után mondom. Ráadásul sokkal nagyobb az anyai-magzati kockázat.

   Katalin HallgatKatalin Hallgat2 évvel
  • 6 réteg átvágása is hasonlóan kellemetlen szerintem. De igy van, gyerek bent nem marad. 🙂

   Netta LeimeterNetta Leimeter2 évvel
  • @Netta Leimeter Igen valóban ijesztő, hogy milyen módszerek vannak. Azt hallottam, hogy nagyon sokan döntenek a császár mellett, mert kevesebb a kellemetlenség. Nem is tudom, majd jön magától. Köszönöm a kommented :)

   Anett SzaszkóAnett Szaszkó2 évvel
 • Röviden a lényeg: Az őssejtet érdemes levetetni!! Amit általában nem mondanak el, h saját részre jóval ritkábban lehet felhasználni jelen tudás szerint, annál inkább testver részére. Felnőtt részre a minta nem elég, persze dolgoznak rajta, h meg tudjak őket sokszorosítani, egyes intézetek ez esetben a placentabol történő ver levételevel kecsegtetnek, h ily módon meg lehet duplázni a mennyiséget. Jelentem, ez utóbbi a gyakorlatban aligha működik,max 10 extra ml csapolhato a placentabol, szóval ezért nem érdemes meg többet fizetni. Ami nem jott le a koldokzsinoron at, a placentabol direkt sem fog. A köldökzsinórszovet viszont jo dolog, lehet belőle a nagyinak új térde, csipoje, szíve, zuzaja! Az intézetet tekintve pedig azt érdemes választani, amelyik a legnagyobb nemzetközi tapasztalattal és tároló bázissal rendelkezik. Kedvezményt mar mindenhol adnak. ( egy szakmabeli)

  Petra HFPetra HF2 évvel
 • Miért nincs heti 2 rész? 😭😭Minden hét egy szenvedés amíg nem jön új rész...😪

  Réka Zsuzsanna SzollárRéka Zsuzsanna Szollár2 évvel
 • Nekem az egyik osztálytársam aki akkora lett hogy nem fért bele az inkubátorba

  Lili RákosLili Rákos2 évvel
 • No még 2 hasznos infó: Egyik a tágulás mèrtékegysége: 1 ujjnyi = 2 cm.😆 Szülés előtt olvastam, hogy kb. 10cm-re kellene tágulni a méhszájnak, hogy kiférjen a gyerek feje. Szorgosan szuggeráltam vajudáskor minden kilégzéskor, hogy: Táááguuuulj....! 3 óra mulva néz a doki, mondja a nővérnek, hogy 3 ujjnyi. Hát teljesen lelombozódtam, hogy nem volt eredmènyes az agykontroll, még sehol se tartunk🙂... mondom akkor most kérek egy kis érzéstelenítőt! Ja már nem lehet, ez 6 cm, nemsokàra szülünk...😮 Másik, ami ott tudatosodott, hogy a vajudáskor ugye végig elől fáj az alhasad, de kitoláskor viszont nem előre kell öszpontosítani, mintha erősen pisilnèl, hanem hátra, mintha székrekedésed lenne. 😉Az első tolófájás után be is ugrott egy USA-ba költözött nőgyógyász indexes bejegyzése, amit ezer éve olvastam, hogy ha kitolàs van, óriási nagy levegő, és hattttalmas nyomás, mintha egy gyorsvonatot akarnál kiszarni😂. Ha elfogy a levegő, újra az egèsz, amíg tart a fájás. Így másodikra kicsusszant a 4000 grammos bèbi. (Valszeg azért lett kerek 4 kg, mert mindig mikor mondták UH-on, hogy nagy gyerek lesz, rendre azt válaszoltam, hogy de 4 kg-nál ne legyen azé több, mert meg is kell szülni.🙊- no ez volt az utolsó eset, hogy szót fogadott amúgy...)

  Németh Zsombor *Bartus MónikaNémeth Zsombor *Bartus Mónika2 évvel
  • Sírok a nevetéstől :" mintha egy gyorsvonatot akarnál kiszarni" :))))))

   Anikó Hikisch NagyAnikó Hikisch Nagy2 évvel
 • Ja, a szeméremcsonti fájdalom. Édesdrágaszívem. Készülj az überbrutál nunifájásra.. Ha télleg tornával elmúlik, légyszíves értesíts róla. Bár így a 3. Után már tökf@sz mindegy lesz, de a biztonság kedvéért azért lekeverek pár pofont az illetékes tájékoztató szerveknek akik nekem ezt sose mondták. Ha megfogod úgy tenyérrel qvázi magad alá nyúlsz és fölfelé "húzod", enyhül kicsit a fájdalom. Már csak néhány óra... és nem fáj többet.. Úgy várom. Na. Megyek is és előre kialszom magam. Könnyű szülést 🤚😘

  Angelika BCAngelika BC2 évvel
 • Nagyon szuper amit csinálsz!! 😁 Én is szeretnék tag lenni! 😁 Bár nem vagyok terhes (de küzdünk érte), remélem befogadtok. 😊 Közös pont viszont van, az én szőrgyermekem is Manci. Bár most épp lecserélt egy hajgumira.... Dobj le neki a földre egy gumit (HAJ...gumit 😁) az azt követő műsor fergeteges lesz. 😁 Üdv Tokajból!

  Barbara Bencsné TakácsBarbara Bencsné Takács2 évvel
 • Holnap délelőtt tolok egyet én is azon a számlálón Vitya! No worries 😁 szorítsatok. 🤚😂😂 Má' kivagyok

  Angelika BCAngelika BC2 évvel
  • Gratulálok nektek Angi!

   Magdolna Kira SósMagdolna Kira Sós2 évvel
 • Nekem kimaradt a szülés 4 szakasza. Sürgősségi császár volt a 34.héten, a vérnyomásom 225 volt. A ctg erős fájásokat mutatott, de gyógyszer se kellett ekkora vérnyomás mellett, semmit sem éreztem :D Szóval vajúdtam, de mégsem :D Könnyű szülést :D

  Renáta BittóRenáta Bittó2 évvel
 • Nem vagyok terhes, de imádom a videóid. Könnyű szülést :D

  KittiKitti2 évvel
 • MELYIK VOLT AZ AZ 1 DISLIKE??!?!?!?

  Milán KrajnikMilán Krajnik2 évvel
 • Imádom a vlogjaid, ez a szerdám fénypontja. Valamint ez a kedvenc kommentszekcióm, mert itt mindenkinek van humorérzéke, mindegy, hogy terhes-e, anya-e vagy sem. :)

  Orsolya KazatsayOrsolya Kazatsay2 évvel
 • Hol lehet olyan fotelt kapni? Szerintem nagyon jó lehet benne olvasni benne

  RiditaRidita2 évvel
 • Kedves Eszter! Az országos vérellátó szolgálat oldalán részletes cikk van az őssejt tárolás, felhasználás dologról. Tovàbbà: medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/szugsegtelen_az_ossejtek_evtizedes_tarolasa Én megkérdeztem ezekről az orvosomat, mert ugye bárki bármit írkálhat szinte, ki tudja igaz- e. Bizonyos dolgokat megerősített, hogy így van ahogy a cikk írja, másokkal kapcsolatban amiről nem volt pontos információja, máshová irányított. Az viszont biztos, hogy a jó anyaságnak a mérőfoka semmiképp sem az, hogy tároltat-e valaki, vagy sem.

  G VG V2 évvel
 • Mikor beültél az anyaméhbe, esküszöm, annyira vártam volna egy jó, Blair Witch Project-ed idéző taknyod-nyálad-egybefolyik bőgést :D Annyira adta volna a kamera szöge :D

  Andrea KolonicsAndrea Kolonics2 évvel
 • Jó NER lovagként Máté születése előtt gyorsan vettem pár Mészáros papírt, hogy aztán legyen miből őssejtezni.

  Béla MilóBéla Miló2 évvel
 • Otthonszülésről ajánlom Rimóczi Zsófi Instagrammját. Nekem nagyon motiváló volt.

  Fruzsina SzabóFruzsina Szabó2 évvel
  • Fruzsina Szabó Neked a “kutya pokrócával az ágy alatt” részről az jött le, hogy Eszter egy rimócizsófi féle, abszolút nem biztonságos, felelőtlen, lepényzabálós, agyament hippi otthonszülést szeretne 😅 szerintem ez a csatorna nem a te contented 🤣

   Barbara SzabóBarbara Szabó2 évvel
 • Nagyon tetszik a vlogod imádom ahogy a terhességhez állsz 😀😉😍😂🤣 könnyű szülést 👶👶👶👶 Én ugyan már lassan 13 éve tettem de tisztán emlékszem az élményre 👶👶👶👶👶🤪🤪🤪🤪🤪🤪Puszi 😘

  Ágnes PàlÁgnes Pàl2 évvel
 • Szia! Nem ettől vagyok jó anya🤣, de mi levetettük az őssejtet. Könnyű szülést! 🤣🤣🤣🤣🤣😘

  Ágnes TimárÁgnes Timár2 évvel
 • Eszter ez tényleg de bazikomolyan egyre jobb lesz... Ajszóposzi (gy.k. Aisopos) nagyságokba emelkedsz lassan... ez a kiállítás egyenes király ötlet akár a most felnövekvő generációnak is - és pl én sem hallottam még róla és #milyenjólettvolnapedig... az őssejttel kapcsolatban nekünk közös véleméynünk az volt h. sci-fi egyelőre és kissé lehúzás...és most biztosan lesz aki megkövez ezért...de vállalom... Szóval mi nem mentünk bele pedig volt ám 12 éve is marketingje rendesen ;-) Basszus ajnároználak hajnalig... de most nem szeretném itt túltolni... majd egy író-olvasó találkozón ;-) inkább. Így zárásképp még annyit hogy a kismamatorna az nagyon-nagyon jó volt én csak ajánlani tudom... a mozgás is de a közös sztorizás meg pláne és van akivel azóta is kapcsolatban maradtunk...millió pusziiiiiii xXxXx...

  Viki Dines-KeresztesViki Dines-Keresztes2 évvel
 • Én is babát várok, most vagyok 11 hetes. Sajnos látássérült is vagyok és habár azt mondták az orvosok, hogy több mint valószínű, hogy nem örökítem tovább a Stargard szindrómát a gyerekemnek, úgy vagyok vele, hogy jobb félni mint megijedni, ezért én az őssejt lefagyasztására szavazok :)

  Edina Tóth BagiEdina Tóth Bagi2 évvel
  • Edina Tóth Bagi szia, eloszor is boldog babavarast, masodszor ha vannak latasserult baratnoid vagy isneroseid, akkor ignoralhatod is a konnentem ha szeretned, viszont ha esetleg barmi kerdes merulne fel, en most vagyok a 37. hetben. Mas platformon ugyanezen neven megtalalsz. Jo egeszseget!

   Linka TinaLinka Tina2 évvel
 • Drága Eszter! A szülés négy szakaszát annyival szeretném kiegesziteni. Vajúdás egyenlő könyörgés az életedért és valami késztetés érzel arra, hogy téridőkontiniumot ugorj. A Kitolásnál, már semmi nem érdekel, csak legyél túl rajta. A lepényt észre sem veszed mikor megszülőd. Na a gyermekágy résznél pedig próbálsz túlélni csak nem az első hat hetet hanem az eslő 2 évet 😂. Könnyű szülést mindenkinek! 😘

  Andi StriblAndi Stribl2 évvel
 • Szuper rész volt, de inkább a csodák palotájához kaptam kedvet mint a szüléshez :) de sebaj, tavaly is túléltem :) most pedig veled, veletek... mesés lesz :) a 156 cm-emhez remélem újra 58(!) cm lesz a csöppségem :) Amit viszont tavaly elrontottam az az, hogy annyira vártam a szülést, hogy megfeledkeztem lélekben készülni A gyermekágyi időszakra :) tessék komolyan venni! Egy tündér alvó, evő kisfiú érkezett hozzánk, de az a tény, hogy konkréten mindenhonnan folyik minden!!! Minden!!! Az nem vicc és nem túlzás! Igazából most is azt várom, hogy szanaszét puszilgassam a legkisebbet, de na! Remélem tudatosabb leszek :) Ez a minden évben szülök hóbort idén véget ér! Apaaa! Nem lesz több véletlen, meg hoppá :) de csajok titeket bátorítalak, minden tök jó, kivéve az alvás, evés, pukizás :) Eszter! Kérlek ne hagyd abba a vlogot szülés után sem, legalább egy darabig legyél még velünk :)

  Judit PókaJudit Póka2 évvel
 • Sokat olvastam az őssejt fagyasztás illetően. Röviden: 20 évre fagyasztjak de max 10eves korig elég a mennyisége. Ha genetikai betegség akkor az ős sejt is beteg, ha nem genetikai akkor tesótól is lehet mintát venni. Kevés betegség esetén lehetne használni, és azok többségében is van kizaro ok. De ha van felesleges pénzed rá akkor nyugodtan. Hmm a szemérem csont miatt ne aggódj, utána ugyan úgy fáj amikor vissza áll. Bár szerintem inkább olyan mintha egy rinoceros rám taposott volna. Én kitolas alatt akartam felkelni de nem engedték. Természet ellenes fekve szülni. Lajos király szerette nézni hogy az asszonyai szülnek ezért kellett feküdni nekik. Hát ezért szívunk most mi a 'hagyományos' szüléssel.

  Tünde KisTünde Kis2 évvel
 • Szia Eszter! Szuperek a videóid és az anyás kommuna is 😀 a kiállításon a filmek az On the spot - 9 hónap alatt a föld körül sorozatból vannak, abból a Balin forgatott részt ajánlom Robin Lim bábával! Ebben az őssejtről is szó van, pontosabban a köldökzsinór vérről, ami a babához tartozik! Szülés után meg kell várni, amíg a babába visszafolyik a vér a köldökzsinórból és nem rögtön elvágni vagy lecsapolni. Szerintem nagyon jól ráéreztél, hogy a szülés természetes dolog és nem kellene mindig medikalizálni. Az otthonszülés itthon még nem nagyon favorizált sajnos, de ha erőt érzel magadban bátorítalak, hogy járj utána! A kéjgáz és egyéb szerekkel kapcsolatban ajánlom A születés-biznisz filmet.

  Judit AngyalJudit Angyal2 évvel
 • Szuperek a vidik. Én 2héttel járok előtted, így mindent átérzek amit mondasz. :D nekem 2 cicám van, mindkettő rettenesen féltékeny már most! Manci? Könnyű kéjgázos szülést nekünk!

  Boglárka JóniBoglárka Jóni2 évvel
 • Úgy imádlak! Zsibbadtra rötyögtem magam, mire a végére értem. :D (és komolyan tapsoltam :D )

  Fruzsina BarnaFruzsina Barna2 évvel
 • Mi levetettük az őssejtet és a 25 éves tárolást valasztottuk mivel tudomásom szerint már nem csak az adott gyermek használhatja fel hanem akár testvér is mi pedig szeretnénk még 1! (azaz EGY!) :D gyerkőcöt. 25 év múlva ha még felhasználható lesz az akkor már felnőtt gyermekem dönthet a sorsáról hogy mit szeretne vele, hogy meghosszabbítja avagy sem. Engem megnyugtat a tudat, hogy van de az tény, hogy igen borsos az ára... no de mind1. Könnyű szülést!🖖 Ui: páromat nem tudtam elrángatni eme kiallításraannak idején nem is értem ezek után miért :D

  Viktória Anna Tandariné TessényiViktória Anna Tandariné Tessényi2 évvel
 • A Salvus vizes példánál úgy felnevettem, hogy csak néztek a kollégák, hogy mi a franc bajom van 😀

  Dorottya TuzaDorottya Tuza2 évvel
 • Nagyon szuper kiállítás! Hát igen, a tejleadó reflex az még akkor is elindul, mikor csak álmában nyöszörög a kicsi :D A fene érti ezt.

  Katalin AndrásiKatalin Andrási2 évvel
 • nagyon fog hiányozni, mikor már nem leszel terhes :D lesznek majd egyébként szépségtippek? olyan szép fényes a hajad :D

  Anna KisAnna Kis2 évvel
  • Ja, nem paróka?

   R winR win2 évvel
 • Én amúgy ezt az otthonszülés dolgot elég nehezen tudom elképzelni...Panelben lakom, és azért vinnyogtam meg káromkodtam rendesen szülés közben, elég frusztráló érzés lett volna, ha ezt egy komplett panelház hallgatta volna végig. Még fel is kopogtak volna, hogy halkabban vajúdjak, talán még a rendőröket is ránkhívják, aztán a végén még fogdában szülés lett volna belőle...:D

  SoulFrequenciesSoulFrequencies2 évvel
  • SoulFrequencies Nah tök jó! Tessék csinálni egyet. Aztán megnézem mit is mókolsz a pácienseken😱😱

   Áron MáttyássyÁron Máttyássy2 évvel
  • Áron Máttyássy tök durva amúgy , pont most gondolkodtam azon hogy csinálni kéne :)

   SoulFrequenciesSoulFrequencies2 évvel
  • SoulFrequencies Csinálj róla egy videót eskü megnézem :D

   Áron MáttyássyÁron Máttyássy2 évvel
  • @Áron Máttyássy Kicsit besírtam... :D Tibeti hangtálakkal dolgozom. Ezeket ráteszem az emberek testére és ott szólaltatom meg, az a "fenyítő eszköz" az ütő...:) Azért csinálom ezt, mert nagyon erős rezgést bocsátanak ki magukból ezek a tálak, olyan mint egy masszázs, úgy is nevezik, ezt, hogy Hangmasszázs...:) És ez így nagyon egészséges, és nagyon jót tesz a testnek és léleknek...:)

   SoulFrequenciesSoulFrequencies2 évvel
  • SoulFrequencies Ahaa így már értem! Rendkívül érdekesnek tűnik. És pontosan mit is csinálsz? Mert látom, hogy van egy rúd a kezedben amelynek van 2 karika a végén (gondolom ez a fenyítőeszköz, ha rossz a páciens) plussz látom, hogy a műtőasztalon fekvő páciens le van félig takarva, rajta 2 tál na de az minek?

   Áron MáttyássyÁron Máttyássy2 évvel
 • Felröhögtem a gyereket a salvus víznél 🤣

  Gyöngyi TakácsGyöngyi Takács2 évvel
 • akkor a szamlalohoz hozzadnek meg egy matrjoskat-marc 29 ,Oliver, 3850g, 56cm. (hiszem h a blognak koszonheto h cakkumpakk 3 oran belul megvoltunk, igaz majdnem a korhaz wc-jeben. a szules beindulasa annyira meglepett mindenkit h a szulesznok elfelejtettek adni en meg kerni fajdalomcsillapitot. de van az a mentalis /fizikai allapot amikor mar tokmindegy ;) igy en mar tejfejes kozben kovetem a blogot :)

  liliannnn82liliannnn822 évvel
  • Tavaly augusztus 29,szintén Olivér, még nem matrojska bébi😊nagy gratula, sok boldogságot!

   morzsadarabmorzsadarab2 évvel
  • @Katalin Hallgat koszonom! :)

   liliannnn82liliannnn822 évvel
  • Így ismeretlenül is gratulálok és jó egészséget kívánok neked és a (nem is annyira kis)fiadnak! Nagyon szép nevet választottatok neki :)

   Katalin HallgatKatalin Hallgat2 évvel
 • A tudat, hogy a leendő gyerekeim lehetnek Matrjoska gyerekek jobban ösztönöz mint bármelyik családalapító támogatás. Bele is húzok :D

  Szandi FidlerSzandi Fidler2 évvel
  • Szandi Fidler semmi gond, senki sem tokeletes. :-)

   Halezun1Halezun12 évvel
  • @Halezun1 Értem én, de én ezt a jellegű humort nem preferálom. :) Attól, hogy nem kedvedre valóan válaszoltam a kommentedre, nem vagyok fanyar és mivel melegebb éghajlatra se küldtelek, nem értem miért kéne mégtöbb kedvességre törekednem. Szép napot.

   Szandi FidlerSzandi Fidler2 évvel
  • Szandi Fidler nem mondtam, hogy segitsegre szorulsz. Ez csak egy opcio. Nem kell fanyarba atmenni, mert azt nem preferalom. Legyel kedves az tobbet er :-D

   Halezun1Halezun12 évvel
  • @Halezun1 miből gondolod, hogy segítségre szorulok?

   Szandi FidlerSzandi Fidler2 évvel
  • Jovoheten raerek. Ne huzzuk az idot, majd utana megismerkedunk

   Halezun1Halezun12 évvel
 • Az őssejt kérdés eléggé megosztó. Az alapvető gond, hogy egyészt még nincs megfelelő mennyiségű orvosi tapasztalat vele kapcsolatban. Másrészt maximum 150 ml nyerhető (de átlagosan ennél csak sokkal kevesebbet sikerül) és a hatásfoka sem ugyan az (még) mintha csontvelőből nyernénk ki (előnye viszont, hogy mivel az ő genetikai állományát tartalmazza, így kevesebb problémát okozhat). Ha ehhez még hozzávesszük az árát, akkor jelenleg nem igazán éri meg. DE! Az orvostudomány jelenleg olyan tempóban fejlődik, hogy kb. 4 havonta megduplázódik az ismereteinknek a száma. Feldolgozhatatlan mennyiségű adat és ki tudja, hogy 5 év múlva nem érnek-e el áttörést ezen a téren. :) Egy professzor mondta előadáson nekünk hogy ilyen dolgok miatt ő nem tetetne el őssejtet, ha most születne gyermeke, de ha a felesége szeretné, akkor az más tészta, az ő szava szent! :D (egy orvostanhallgató)

  Róbert K.Róbert K.2 évvel
HUworld