"Ököllel ütött egy színészt, hogy elérje a kívánt hatást" - interjú Molnár Áronnal

2021.febr. 8.
225 098 Megtekintés

Boszorkányüldözés vagy a kollektív fellépés egy nem mindennapi példája?
Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója eddig soha nem hallott részletességgel mesél a Vígszínházban átélt tapasztalatairól, az Eszenyi Enikő körül kirobbant zaklatási botrányról, fizikai és verbális abúzusról. Arról, hogy milyen hatással volt az életére a Sárosdi Lilla által elindított hazai #metoo mozgalom, és hogy milyen felelőssége van annak, aki előáll a történetével, de elhallgatja a zaklató nevét.
Az Áron által vezetett noÁr mozgalom ma fiatalok ezreit éri el és szólítja fel ügyek melletti kiállásra, de gondosan ügyel arra, hogy távol tartsa magát a pártpolitikától. Hogy mik a noÁr rövid és hosszútávú céljai, és hogy mit ér egy mozgalom politikai képviselet nélkül az eheti Partizán POP interjúból kiderül.
Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is! www.patreon.com/partizanpolitika
Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!
Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030
Közlemény: Támogatás
Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000 BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB
Nem tudod nézni? Már hallgathatod is: open.spotify.com/show/18YmaCQyMXaWVPu24eOSni
Kövess minket Facebookon! facebook.com/partizanpolitika/
Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz! facebook.com/groups/partizantarsalgo
Kövess minket Instagramon! instagram.com/partizanpolitika/

Megjegyzés
 • Hogy miért nincs ilyen itthon, hogy miért hagyják? Abuzív emberek irányítanak....egymás pacsi pajtásai. Ilyen, hogy jellem?

  Lellushka ASMRLellushka ASMR6 napja
 • Az egész társadalomra jellemző ez.

  Judit SzamosiJudit Szamosi7 napja
 • Lehet hogy az Eszenyi és az Alföldi kicsit durva, de azert ne csináljuk már hogy az a legborzasztóbb elmény hogy azt mondja a rendező hogy most azt csinálod amit én mondok! Ha egy multinal dolgoznál sokkal cifrábbakat is mondana a fönök... Amúgy ha ennyire borzasztó mindenki akkor miért van az, hogy az Alföldi nevét és az Eszenyi nevét is ismerjük de erről a gyerekről még soha nem hallottunk... mert egy tehetségtelen tuskó. Ennyi. Soha nem szabadna ilyeneket mondani akkora színészekről akikről ő beszél! Szánalmas! Madonnáról is hasonlókat mondanak, de aki nem bírja a stresszt és a maximális tehetséget, ne dolgozzon óriásokkal! Az maradjon langyos vízben! Ripacs...

  Bati DavidBati David17 napja
 • Nem akarok senkit mentegetni, de a "kosz" a közmunkás karakteren pont azt is jelentheti, hogy dolgoznak. Mármint ez a bizonyíték a falu lakóinak. Azaz nem a színészen van, hanem a karakteren, aki szánt szándékkal keni össze magát, ezzel igazolva h melóznak. Mint amikor felpattannak ha jön valaki. Lehet tévedek, de én így látom, így jön le. A másik értelmezés nekem rossz iránynak tűnik. Ha nem tudunk valamin nevetni, ha nem LEHET valamin nevetni, akkor az felemészt. De ez is csak az én személyes véleményem.

  István AngiIstván Angi18 napja
 • lol... Az első 10 perc... xD Míg verseny sportoltam javarészt orosz edzőim voltak! Ez a srác az első 3 percbe belehalt volna! Mondjuk még is lett az eredménye! Országos és EU bajnoki cím!

  Istvan PallIstvan Pall20 napja
 • Ezt a ratyirambo kerdezot

  Elek FlexElek Flex22 napja
 • Ezek alapjan eszenyi a nernek tokeletes lenne. Kapjon valami poziciot, ezzel az atituddel bele illene a nerbe.

  Nevem SenkiNevem Senki26 napja
 • Fantasztikus interjú!

  Krisztina KelemenKrisztina KelemenHónapja
 • Egy színész ismerősöm egy TV sorozatban rossz embert játszott, és felismerték egy vasútállomáson. Kérdőre vonta egy várakozó, hogy miért csábította el a filmbeli barátja feleségét, és hagyta ott szegény asszonyt. A színész barátom védekezett, "tudja én színész vagyok és fizetésért eljátszom a megírt szerepet" a válasz : Jó-Jó igen tudom. DE AKKOR IS !!!

  József VinczeJózsef VinczeHónapja
 • A Bíró Icás és ez volt eddig a kedvencem. Ilyen témákkal, dolgokkal ilyen nézőpontokból ilyen emberekkel nagyon jó műsorok. Mindenki együtt érez velük mindenkit érint a diktatúra.Változnunk kell vagy benyel. Remélem felébred Magyarország nem szenvedteti magát többé. Remélem.......

  Kresalek DavidKresalek DavidHónapja
 • Azért döbbenet számomra, hogy egy PRESSER ehhez asszisztált !.......🤨😡

  Gabriella Sz.Gabriella Sz.Hónapja
 • Erdekelne Eszenyi velemenye is,nem csak egy tehetsegtelen senkie

  Mónika SzegediMónika SzegediHónapja
 • Szomorú hogy erre a Vidnyánszky g*cire akarták bízni az SZFE vezetését, belekulázik a színészek képébe gyakorlatilag. Aztán a közmédiában meg megy az ámuldozás, hogy miért utálják ennyire! Takarodjon az egész a picsába, nevetséges amit művelnek. Nem szoktam ennyire kikelni magamból soha, de ez már engem se kímél. Aki Eszenyi Enikőnek akár csak a kisujját is nyújtja segítségképpen és ennyire aljas módon, az ne legyen semminek a vezetője.

  Krú biKrú biHónapja
 • Nem kell etikai bizottság, meg kódex, olvassátok már el a munka törvénykönyvét, mert annak alapján senkinek sincs joga kiabálni senkivel, fizikai események pedig automatikusan büntetendők. itt kattoktok hetekig olyan dolgokon, amit a törvény egyértelműen szabályoz és szankcionál, ráadásul nagyon keményen, és a törvény benneteket véd. nem kell küdex, mert van... törvénynek hívják, és benneteket véd... azért nem működik mert basztok használni, helyette kódexet akartok gyártani...

  Peeter TamerlanePeeter TamerlaneHónapja
 • kritika. engem az érdekelne, hogy miért vontad fodor gábort olyan szinten kérdőre, mert leteremtett egy csövest, és miért Nem kérded számon áront azért, mer enyhén szólva is agresszív volt, nem csak az egyetemen, de a teljes verzióból biztosan kikövetkeztethető, hogy már általános suliban is? Mélyen gyökeredző ,Tiszta agresszió fellelhető nála, ami később sem lankadt. Én pártatként hallgattam végig mindkettőt, s arra a következtetésre jutottam, hogy hogy a gábort effektíve támadtad, míg az áronnal, mintha együtt nőttetek volan fel, beszéltetted, mintha csak arról lett volna szó, hogy neki oka volt mindenre amit tett. szóval a kérdésem az lenne, hogy mi az oka annak, hogy a kettőt Teljesen máshogy kezelted? Mégsem független ez a csatorna? Itt is részrehajlásokról van szó, minden minden más platformon? ez is ugyanolyan, mint a többi platform ezek szerint, csak jobban burkolva ?

  Juhasz RobertJuhasz RobertHónapja
 • Fantasztikus fiatalemberek! Áron a villám és menydörgés! Marci aki mintha egy kicsit irígy, de tiszteli a másik indulatait és remek komunikátor! Nagyon élveztem az egészet. Nagyon jól éreztem magam!

  kertész erzsébetkertész erzsébetHónapja
 • Ez iszonyú érdekes volt!!!

  That's my girlThat's my girlHónapja
 • Ez a közmunkás témát kicsit túltolta Marci.

  7BD2737BD273Hónapja
 • Jól beszél ez az Áron....Jól beszél...

  Ez nemegynévEz nemegynévHónapja
 • Gratulálok. Remelem hasonlo interjuk lesznek még. Le a kalappal Marci és neked is Áron a kitartásért és a harcért!

  Csaba LurvigCsaba LurvigHónapja
 • Színészek...

  Agoston guzotoAgoston guzotoHónapja
 • Eszenyi Enikőnek nárcisztikus személyiségzavara van.

  01110101 01110011 01100101 0111001001110101 01110011 01100101 011100102 hónapja
 • Marci: elég szánalmas, hogy számonkérsz komédián sztereotíp szerepet, ennyi erővel a fél irodalmat el kéne égetni. A mesében a király az király sztereotípiát hoz, a királynő királynő sztereotípiát hoz stb. Pedig milyen szép volna, ha a mesében is transznemű király lenne, az nem lenne sztreotíp. A Mi kis falunkban szerepeltetett karakterekkel vannak tele a hazai falvak (az én szülőfalum is), beleértve a korrupt polgármestert, a jóképű papot, akihez este nők járnka, a havonta fürdő koszos alkoholistákkal (akik nem is feltétlenül szegények) stb. stb. Nem értem, hogyan tudod ezt komoly képpel felvetni? Nekem egyre nagyobb csalódás nézni azt, ahogy a Partizán csúszik a cancel culture felé, a hagymázas irrealitások világából teszi fel az egyre hülyébb kérdéseket. Hol van ez már a tiszavasvári közmunkás videóid világáról? :(

  Andras KovacsAndras Kovacs2 hónapja
 • Nekem nagyon fura, hogy itt minden traumaként jelenik meg és a metoo-val is ez a legfőbb probléma. Vajon trauma-e az, ha valakinek rácsapnak a seggére? (segítek: nem) Vagy ha igen, akkor relativizáltuk a valódi traumát: azaz infláljuk a valódi traumát (nemi erőszakot pl.). Ezt abba kéne hagyni szerintem, de sürgősen, mert ez a téma is "ki fog égni" több hasonlóhoz. A videóban szerepeltetett témák többsége szintén nem szexuális tartalmú zaklatás (Eszenyi), hanem hatalommal való visszaélés stb. Egy nagy katyvasz ez az egész. Végighallgatsz egy ilyen beszélgetést, és a végén az marad meg benned, hogy Eszenyi nem csak egy roncsfilm-bunkó, hanem szexuális zaklató is stb. stb.

  Andras KovacsAndras Kovacs2 hónapja
 • Borzasztó riportalany

  Sándor DemjánSándor Demján2 hónapja
 • Noárkám hogy te mimóza vagy, és ha egy 45 kilós 160 centis idősödő nő ököllel megüt, elsírod magad és nem elröhögöd, mint egy normális férfi.. az a te szégyened... Enikő nyilván hogy tudta, hogy az ő ütése nem veszélyes (sokkal veszélyesebb ha a pali agya elborul és válaszul lecsapja mint a taxiórát), ha teljes erőből üt gyenge pontra, talán ki tud férfiből hozni valami felfokozottabb idegállapotot de még az sem biztos... (minden értelmes színész tudja ilyenkor hogy a célja nem az, hogy bántsa vagy alázza, hanem hogy kihozza belőle a művészi célját) de akkor egy jó rendező nem adja fel, elkezd verni egy gerenda léccel... nem probléma... egy zseni rendező fanatikus... fogd már fel, hogy szarrá ver ha kell, mert ő úgy érzi... amíg ezt nem fogod fel, nem vagy művész... Enikő abból a korból jött, ott szocializálódott zseni színművészként, amikor ezek bevett módszerek voltak... ma már más kor van, nyilván nem illendő vagy akár jogilag is tilos, ha valaki kiviszi a dolgot a színházból, és ezt nem bírta már lekövetni sajnos... ekkor tényleg jobb leköszönni, és lám el is értétek hogy belátta, már nem bírja csinálni megfelelően... ő pedig top elit max nívón csinált mindent...

  Kutyaütő KisKutyaütő Kis2 hónapja
 • Imádom a Partizant ! A legjobb témák :) hiteles ! Csak így tovább ;)

  Z ZitikeZ Zitike2 hónapja
 • Én psziológushoz kerûltem, a munkahelyi nyomás miatt. 2 munkahelyrôl menekûltem. Psziátríán fekûdtem..... Rehab munkát válaltam lelkesen...lenéztek,de bûszke voltam a munkám erdményére, végûl a Ûzemorvosom ,,labilisnak,, irta a szakvéleményét rolam.3.munkahelyem megszûnt. 4.utolsó munk.helyem kereskedelem(spar).Reggel munkaidô kezdetekor kôzôlték velem, hogy ma 12órakkol alá kell irnom hogy meg szûnt a munkahelyem, minden idoknélkûl. KEZDÔTT MINDEN ELÔRÔL....ISMÉT PSZIHOLÓGIA...KÓRHÁZ....LESZÁZALÉKOLÁS... AZOTA HOSSZÚ IDÔ UTÁN, VOLTAM VÁSÁROLNI DE MINDENKI SÚNNYOGVA ELMEGY MELETTE, NEM MERNEK A SZEMENBE NÉZNI A MUNKATÁRSAIM. HAJRÁ ESZTERGOM-KERTVÁROSI SPAR. Gratulálok az Alexandrának,Rózálnak és a zôdségosztályos Valikának....és még azoknak akik után Wc pucoltam.Még azért is fegyelmit kaptam hetente 2x ...

  Istvánné ReznyikIstvánné Reznyik2 hónapja
 • Szegény férfiak hogy meg voltak félemlítve.

  Mária MolnárMária Molnár2 hónapja
 • Gratulálok ehhez a nagyszerű interjúhoz! Lekötött az elsö perctől az utolsóig!

  Andrea VirágAndrea Virág2 hónapja
 • Van valami hír a vizsgálatról?

  LilucskaLilucska2 hónapja
 • Nagyon jó interjú volt (ez is). De a közmunkás árbázolásnál kicsit elakadtam. Nekem különösnek tűnik megkérdőjelezni, hogy egy bizonyos szociális aktivitást felvállaló színész miért fogad el mondjuk egy közmunkásokat sztereotipizáló szerepet. Ha tegyük fel, mozi készülne Szűcs Balázs ügyéről (csak hogy a Partizánon is megjelent, nagyon fontos példát hozzak), aki elvállalná az abuzáló pap szerepét, már nem képviselhetné a nyilvánosság felé az áldozatok segítését? Ha valaki Hitlert alakít, nem mehet neki a neo-nácizmusnak? Vagy fordítsuk meg: ha szíveden viseled az abúzus ügyét, nem vállalhatsz el egy ezzel folgalkozó szerepet? Mads Mikkelsen A vadászat után problémás vagy sem (ott ugye egy extrém fonák helyzetről van szó). Nekem ez egy elég zavaros kérdéskör volt. Természetesen rttől függetlenül továbbra is élvezem a magas minőségű, intelligens videókat. Hajrá!

  Agnes PethesAgnes Pethes2 hónapja
 • Lécci, hívjátok meg Funktasztikust! Talán az egyetlen, hiteles rendszerkritikus előadó!

  Viktória DömötörViktória Dömötör2 hónapja
 • Én úgy látom, hogy Eszenyi és noÁr megérdemelték egymást. Kétségtelen, hogy a nő egy agresszív pszichopata, de elég ránézni a csávó túlzó gesztusaira vagy jobban megvizsgálni a "Ki, ha én nem?"-attitűdjét és világossá válik, hogy szarik ő mások lelki problémáira és nem önzetlenül csinálja az egészet, hanem önmagáért, ahogy a színházban is azért játszotta a bátor erélyest, mert Eszenyi egyet nem értései bántották a pici egóját. Valamiért több kollégája hivatalosan, racionálisan fel tudott szólalni a bizottság előtt, neki meg kellett a show, szóval olyanok ők, mint két ovis, egyik 19, a másik egy híján 20 és tsai. Ja, és ha így folytatja, noÁr is szét fog esni, akárcsak a jellemét sokáig rejtegető főnökasszony, mert az ilyen nárcisztikus megnyilvánulásokat nem lehet örökké titkolni és akár pszichológiai zavarokat is okozhat a felszínre kerülésük (ld. ismét: E. Enikő).

  Ádám SzabóÁdám Szabó2 hónapja
 • masszív kezdés, hidegrázós vég. köszönöm.

  Evelin HajduEvelin Hajdu2 hónapja
 • Abszolút ellenszenves. És, miért csak Eszenyiről van szó? Hol vannak a többiek...?

  Erika BodnárErika Bodnár2 hónapja
 • A hideg rázott a végén! 🙏🏼✨

  Vwen VVwen V2 hónapja
 • Ez a beszélgetés nagyon ott volt.

  borcsabellaborcsabella2 hónapja
 • ..mit nem ért azon a kérdésen a riport alany hogy: “miért koszosak 4 évadon keresztül az általa/uk megformált közmunkások a sorozatban”? Azt hogy ezt-bárhogyan is-de megpróbálja meg/ki magyarázni nna,az egy kicsit kiveri nállam a biztosítékot. Hogy engedi meg az igazság érzete,a társadalmi érzékenysége ezt egy ennyire a konfliktusok élére álló személyiségnek?....egy kicsit “kettős látásra” gondolok ki is mondja amit nem akartam hallani,mármint hogy anyagi szempontból kompromisszumot kellett kössön önmagával. Sajnos ez a kijelentés a szememben igen is sokat rombolt az amúgy a riport álltál egyre pozitívabbra sikerült személyiség formálásból.

  freepool09freepool092 hónapja
  • Én pont ellenkező képpen akadtam fenn a közmunkás árbázolás kapcsán. Nekem különösnek tűnik megkérdőjelezni, hogy egy bizonyos szociális aktivitást felvállaló színész miért fogad el mondjuk egy közmunkásokat sztereotipizáló szerepet. Ha tegyük fel, mozi készülne Szűcs Balázs ügyéről (csak hogy a Partizánon is megjelent, nagyon fontos példát hozzak), aki elvállalná az abuzáló pap szerepét, már nem képviselhetné a nyilvánosság felé az áldozatok segítését? Ha valaki Hitlert alakít, nem mehet neki a neo-nácizmusnak? Vagy fordítsuk meg: ha szíveden viseled az abúzus ügyét, nem vállalhatsz el egy ezzel folgalkozó szerepet? Mads Mikkelsen A vadászat után problémás vagy sem (ott ugye egy extrém fonák helyzetről van szó)? Nekem ez egy elég zavaros kérdéskör volt és nem értem, miért kéne egy színésznek (akinek elvileg mindent lehetne, kéne tudnia játszani) erre egyáltalán reagálni?

   Agnes PethesAgnes Pethes2 hónapja
 • Tisztelet, alázat... manapság ritka...főleg ha naívitás helysttesíti

  Robert MurakozyRobert Murakozy2 hónapja
 • Hát szép új világ. Túlérzékeny gyerekek fogják megmondani a tuttit? Érdekes hogy ugyanolyan attitűdje van mint akit szid🤣🤣🤣🤣

  Robert MurakozyRobert Murakozy2 hónapja
 • Azért a keresztúri se semmi, ha már gyanús színművészetivel kapcsolatos emberekről beszélünk..

  Kenan ShivaKenan Shiva2 hónapja
 • sok más munkahely is van ahova hányingerrel megy az ember, nemtudom miért volt ez mas. Valaki meg tudja mondani?

  Dezső KovácsDezső Kovács2 hónapja
 • A katonaságnál ennél keményebb dolgok voltak. Ha kiálltál magadért akkor megszünt.

  Horvat LaszloHorvat Laszlo2 hónapja
 • A munkahelyeken is ez van mikor kezdesz valahol dolgozni .Aztán megtanulod kezelni illetve irányítani, majd ahogy elkezdesz kiállni magadért megszünik .

  Horvat LaszloHorvat Laszlo2 hónapja
 • 14:00 felelősségvállalás level 1000000

  O YodaO Yoda2 hónapja
 • Partizán 5*, de ez a Molnar Áron egy hisztis nagyszájú kamuvictim. Eszenyit lovagolja mert saját sikere nem sok van. Vissza fog ütni az ilyen. Sirjal otthon anyunak.

  O YodaO Yoda2 hónapja
 • Hűje gyerek rtl klub mikisfalunk álarcosénekes pénzért bármit. Hiteles.

  lászló kerekeslászló kerekes2 hónapja
 • Ti vakok vagytok vagy sümetek? Ez gyerek Hujber Feri a köbön.

  lászló kerekeslászló kerekes2 hónapja
 • Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki hőbörgő, csak azt kivánom az ilyeneknek, hogy ugyanolyan beosztottjaik vagy alkalmazottaik legyenek. De nem valami színházban, de egy ipari vállalatban. Hogy egy rendszer jól működjön, ahhoz egy bizonyos alá- és felülrendeltség szükséges. Az a gyanúm, hogy most Áront azért hívogatják ilyen műsorokba, hogy valami gázsi jusson neki, ha már nem tud sehol beilleszkedni. Miért hiszik a szinészek, hogy őket a munkahelyükön privilegizált bánásmód illeti meg, ők is ugyanolyan alkalmazottak, mint bárki más. Méghívna Marci egy segédmunkást akivel a főnöke hasonlóan viselkedik?

  Viliam SinkaViliam Sinka2 hónapja
 • Nekem fura kicsit, és ellentmondásosnak hat Áron személye, hitelessége abból fakadóan, hogy Eszenyit a végletekig sárba tiporná, de a Marton ügy kapcsán mellékesen ecseteli, hogy milyen nagy felismerést tett benne a Marton ügyben érintett vallomása. Vagyis én azt érzem, hogy ő az általa kiválasztott személlyel, Eszenyivel, kapcsolatban mindenkit meg akar győzni az ő megtorlásáról, ellenben Martonnal kapcsolatban szemet huny, fel sem vetődik, hogy az általa áhított tanár tettét is felkiálltójelként tekintse és problematizálja, hiába apropózik Gulyás Marci ezzel kapcsolatban. Emiatt ez a szimpatikus, nagyhangú fiatal számomra harsány és egyoldalú maradt ez esetben.

  laay lalaay la2 hónapja
 • Műsorvezető nem látott még közmunkást?? :O

  Ádám TóthÁdám Tóth2 hónapja
 • Gáz, ahogy presszionálva lett a név kimondására, és még gázabb, hogy ki is mondta. És gáz, hogy nem látják ez milyen gáz...

  1969fata1969fata2 hónapja
 • Presser hallgatólagos szerepvállalása rettenetesen megdöbbentett. Szívesen megkérdezném őt is erről. Mégis mit gondolt akkor amikor ezeket látta? Miért nem állította meg Eszenyit? Miért nem ő jelentette fel Eszenyit? Mit gondol ő erről? Meg aztán az is felmerül bennem, hogy nem tudta-e ezt az egész szakma. Nehezen hiszem, hogy ez nem így volt. És ha így volt, akkor nem lett volna-e más elismert és befolyásos színiigazgatók fellépése, vagy segítség nyújtása ugyanígy elvárható ebben az ügyben? Pláne, ha már BTK szintű ügyről beszélünk. Sorolhatnánk a megbecsült budapesti igazgatókat, színházi szakembereket. Ugyan mondják már el, hogy mit tudtak ők ezekről... Hogy milyen segítség nyújtás? Pl. ők is lehettek volna hangosak ebben az ügyben. Vagy leülhettek volna Eszenyivel és a színészeivel erről beszélni. Vagy épp végső soron a fenntartóhoz ők is bekopogtathattak volna. De akár egy feljelentés megfogalmazásához a színház jogásza is segítséget nyújthatott volna. Vagy ha a durvább megoldások felé hajlik, akkor akár oknyomozó újságíró segíthetett volna. Vagy követeljenek, egy egy színházaktól független ombudsmani rendszert. De akár elmehettek volna a Víg színészeivel a fenntartóhoz is. De lehet, hogy egy pszichológus is sokat segített volna. Vajon azért van ez így, mert mindegyik igazgató füle mögött van valami vaj? Vagy tényleg nem tudtak róla? Tényleg senki sem tudott róla? Olyan nehéz ezt elhinnem. Őszintén örültem amikor hallottam, hogy Áron hogy kiállt magáért és másokért. Ez olyan nagy dolog.

  Levente TörökLevente Török2 hónapja
 • Ez a fiatalember egy túlmozgásos, hiperaktiv, idegrángásos személyiség, még akkor is, ha állításai nem minden alap nélküliek!

  Gábor Ottó Dr. FehérGábor Ottó Dr. Fehér2 hónapja
 • eszenyi egyik jelmeztervezője nagyon nyiltan, névvel támadta eszenyit az egyik oldalán... hogy amikor kezdett elmenni az esze (ész-nyi se...:-) ) akkor többször szóltak neki... de hiába... azért... a kisebbségi érzés milyen erővel képes kompenzálni... kishitler, eszenyi a munkatársához vágta a cipőjét, majd felhivta a sértett nőt és könyörgött neki: - Beteg vagyok, nem érted, beteg vagyok...!!!! Th. eszenyi pontosan tudta, hogy ördöggel való, de megélte a kishitler efektust... érdekelne, a falujában újra habzó vezetői kényszere ugyanilyen elmebeteg magatartással zajlik??? és hogy ez a csöpp ma már szánalmas nő hogy ordít? képet kaphatsz belőle: huworld.info/flow/vide/y4OurJzLi5KYmJo 2 percnél nézd... így ordított a színészekkel...

  fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány2 hónapja
 • Több ilyen őszinte ember kéne az országban, nagyobb nyilvánossággal. Ilyenek mint Marci és Áron. Midkettőnek köszönet. A civil életben az ilyen feletteseknek sokan kiszolgáltatottak. Ennek véget kéne vetni. Nyomjátok nyomjátok nyomjátok!!!!! Ha nem is máról hólnapra de lesz eredménye.

  Mária LakatosMária Lakatos2 hónapja
 • Remek beszélgetés! Remek emberek!

  Anna GerébAnna Geréb2 hónapja
 • Honnan tudják, kinek nincs pártja? Megkérdezik a társulatba való felvétel előtt???? Ez tilos.

  Anna GerébAnna Geréb2 hónapja
 • Hát az is eszembe jutott hogy ennek a fiatalembernek jól jött volna legalább egy pár hónapos katonai szolgálat, mielőtt elkezdett volna dolgozni. Ez a színházi buborék túlértékeli saját fontosságát. Klímaváltozás mindig volt és mindig is lesz; katasztrófát a politika csinál belőle.

  Viliam SinkaViliam Sinka2 hónapja
 • Eszenyi külföldön is rendezett. Panaszkodott valaki az ottani szinészek közül a módszerei miatt?

  Viliam SinkaViliam Sinka2 hónapja
 • Hej,komám! Sokkal jobb lett volna,ha a szüleid férfinek neveltek volna! Eszem a művész lelked,te nyomorult!!!!!!

  Zoltán OroszZoltán Orosz2 hónapja
 • Sajnos így néz ki és így hangzik egy megkeseredett ember. Egyszerűen "too much"

  György KisGyörgy Kis2 hónapja
 • Pedig Pajkaszegen elég jó közmunkásnak tűnt

  frigyes hathazifrigyes hathazi2 hónapja
 • 😡🤯😤😖😭😭😭 Hányan vagyunk akikért nem álltak ki soha, pedig tudták, hogy akár gyermekként szenvedünk bántalmazás kül.formáitól, és a szűk és tág környezet cinkos mert nem tesz semmit? Sőt tovább megyek, szakemberek sem tettek semmit? Annyira igaz, annyira felkavaró amit mond. Eltelt tizenX év, és nem csak az emlékek fájdalmától sírok, értitek ugye? Hanem ráz a hideg és melegem van es pereg a könnyem attól, amiért és ahogy elmondja miért nem adhatjuk fel, miért nem hallgathatunk. 😥🤧 ( ha tudnátok hány gyermek láthatatlan..., csak!a középsuli éveket ha nézem.. hány áldozat van. És köztük, aki már nem él.. egymástól független esetek.. Istenem. És a teher csak a miénk...túlélőké...

  Jessica Nagy JonesJessica Nagy Jones2 hónapja
 • Annyira szégyen, hogy ennyien tudtak róla, hogy ennyien szenvedtek és nem volt vér a pucájában sokkal hamarabb sokkal többüknek szembe menni egy komplett pszichopatával. De bárhogy volt. Vége. Szerencsére volt pár olyan ember, akinek nem tudta megtörni az életösztönét az igazságérzetét. Akik felálltak ebből, megmentettek masokat is. És ebben a videóban úgy érzem az abuzálás kapcsán sokunkért beszéltél. Úgy, ahogy még nem halottam mástól.Az igazság amit kimondott vitathatatlan és nagyon súlyos. Köszönöm a bátor igaz szavakat.

  Jessica Nagy JonesJessica Nagy Jones2 hónapja
 • Igen! A kimondása által eliminálódik egy ügy...

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
 • A mi kis falunk: CSÚCS! Az élet esszenciája...mint az operák...

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
  • Te bizonyára valami elől hátul doktor filmesztéta lehetsz. Szegény Fellini vagy Pasolini hogy ezt nem érhette meg. Én addig néztem amíg valamelyik genetikai hulladék pálinkával nem itatott meg egy lovat. Ilyet egy parasztember nem csinál. De még egy zsidó szatócs sem. Na innentől KUKA.

   Zoltán MarmorsteinZoltán Marmorstein2 hónapja
 • Az Eszenyinél lett volna szüksége pszicho-szakemberre! Megnézetni nem lehetett az Ő egy-két dühkitörési jelenetét egy szakemberrel? Az Ő véleménye alapján az Ő felettesével beszélni, és úgy LEMONDATNI?

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
  • E...-Nek

   Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
 • Olyan hihetetlen, hogy az Eszenyi ilyenné vált...Nem szedett v.mi antidepresszánst? Attól, ha ilyet összevissza szed v.ki, attól válhat ilyen ŐRÜLTTÉ. (Szilágyi László fia baltával végzett emiatt a színész apjával.) De Lektines, Gluténes élelmiszertől is váltak már emberek őrültté. Alkohol is előfordult Eszenyinél?

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
 • Noár! Eddig is nagyon becsültelek, de ezután...még jobban! Drámaíró is lehetnél!

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi2 hónapja
 • szanalmas kis pocs :)))

  patrick20030812patrick200308122 hónapja
  • Feltételezem, hogy magadról beszélsz te szánalmas gyökér...:D

   FrostFrost2 hónapja
 • Nagyon sajnalom ezt a fiút, mentálhigénes hozzáállást. A lélek, mégha meg is gyógyul, karcos marad, mely aktiválódik a szublimációban. Ezek nekem inkább intellektualizálást sugallnak, mely vádi, hogy ujra élje az érzéseit. Reméljük eljut odáig, hogy mer lépni.

  Brüll EdeBrüll Ede2 hónapja
 • Fantasztikus beszélgetés volt! Imádom hogy Marci szimpátiától függetlenül kökeményen bekérdez.

  Vlagyimir PutyinVlagyimir Putyin2 hónapja
 • Két nagyon intelligens és elhivatott,inspiràló ember nagyon jó beszélgetése! Köszönöm!

  Erzsébet TukacsErzsébet Tukacs2 hónapja
 • Hat tiltsd le akar a kommentjeimet de hogy abba IS belekötni hogy a földmunkások miert koszosak a Mi kis falunkban?!? Es hogy “utana azert megmosakodnak” 🤣🤣🤣 vagy inkabb 😓😓😓😓 Ha te egyszer is jártál faluban kocsmakban és talalkoztál műszakuk után ott lazító munkásokkal akik még hazafelé!:) mennek be mielott !!! mosakodnának esetleg, talan nem tennél fel ennyire kotozkodő de gyerekes kerdeseket. Ha meg neked valamiert az a tapasztalatod hogy elobb mindenki szépen lefurdik es aztan visszacammog a kocsmába , miert nem tárod fel ezeket a tarsadalomtudományos kutatásaidat? Propagálod itt a politikát es ertem hogy miert. Nyugodtan ezekkel a kérdésekkel barmilyen pártba felvennének szerintem. Valamint osszemosni eleve egy sulyosan bantalmazo szinhazigazgato szereplését kereskedelmi millios nézettségu musorokban es egy karakter megformálásának kérdését egy sorozatban..... meddig gondolkozhatott vajon az aki kitalalta ezt a bravúrt! Szekunder szégyen. Akarmilyen irritáló is ez a kifejezés.

  Emese MEmese M2 hónapja
  • Köszönjük Emese. Tudod ez azért van mert a rendező, az író, azt akarja bemutatni milyen igénytelen koszos büdös alkoholista a falusi ember. És hát sajnos vannak olyan buta falusi emberek akik ezt nézik. Na ez a szomorú.

   Zoltán MarmorsteinZoltán Marmorstein2 hónapja
 • Te beteg vagy: “Egy civil szervezet politikai háttér nélkul fából vaskarika” WTF Alapitsal te pártot te jezusatyauristen

  Emese MEmese M2 hónapja
 • :):):):):):):):) Hahhahahhahhhahhahhahahaha Mekkkora gyokér mar bocsanat ez a Marci interjuztató?? Ha átesett volna barmikor is hasonlon mint a zaklatasok aldozatai tudhatná, hogy ezeket nem is lehet feldolgozni, lehet élni traumatunetektol mentesen persze. Áron sztem itt tart abszolut semmi szuksege mentalhigienias kezelesre. A feltetelezes is sértő! Illetve lehet is ezekrol a traumakrol higgadtan beszelni -Áron is tudna - de akarmikor az ember felszólal ezellen, ugyanugy bele is tudja élni magát és ez nem azt jelenti hogy ő mentalisan beteg sőőőt!! Ezt pedig beallitani mint a magyar szinhazi elet “rakfenéje” hogy direkt megbetegítjuk magunkat hogy hitelesen tudjunk üzenetet kozvetíteni...... pszichopata megkozelítés. Megsérti az osszes! aldozatot, mindegy hogy szinhazi vagy nem. Mindegy kicsoda. Az interjuztatónak kellene emennie mentalhigienias tanacsadasra szerintem. Minden elismerésem Aronnak hogy igazabol teljesen ertelmesen reagál teljesen értelmetlen feltételezésekre. Elkepeszto! Ez a Marci csávó esetleg olvashatna a témában pl Szerbában elofordulo ugyanilyen esetekről a szinhazvilag tájékán es arrol hogy ott! hogyan viszonyul egy átlag értelmiségi a bantalmazasokhoz és hogy ott hogyan támogatják az onmagukért kiálló bantalmazottakat. Nemhogy elbizonytalanítják őket meg felesleges “színészkedésnek” allitják be őket, bíztatják oket es elhatarolodnak a bantalmazo magatartasformakat. Mi akadalyozza meg egy latszolagos értelmes faszit (Ezt az interjuztato Marcira ertem) hogy felfogjon ertelmes emberi dolgokat?! Nagyon nagy probléma van itt a fejekben. A hozzáállása tukrozi ezt a pusztulatot ami itt tapasztalhato. Es ha ebbol indulunk ki valoban nem sok remeny lehet arra hogy mozgalmak elérjenek bármit. Ha az interjuzato szerint a mozgalmak civil szervezetek nullák de a politika az minden, megintcsak egy no comment. Beleállni az interjualanyba azert hogy miert csak ennyit tesz! miert nem politizál....egyenesen nevetseges! Gyász. Kivanom hogy ő maga vagy esetleg lánya fia soha ne essen át semmin ami megszégyenítheti mert ezzel a felfogassal lesz egy trauma igazan eldurvult egy emberben. Talan ez mar meg is tortent - es ennek eredmenye ez a hozzáállás?! Mivel enyhenszolva tagadasnak tűnik ami valoban egy pszichologiai fogalom és kezelesre szorulhat..

  Emese MEmese M2 hónapja
 • Ha nem látlak többé,te színészóriás,akkor se vágok eret magamon!Neked akkor se lessz sikered,ha kétszer zokogsz.

  Kiraly MihalyKiraly Mihaly2 hónapja
 • Az nem elég hogy taszigál valakit?!?!? Az interjuztato szerint a szkepticizmust erősíti ha Aron nem beszél reszletesen az ököllel utésekről! Nem tesz ilyen kijelentéseket egy interjuztató!! Nagyon durva, mekkora a sötétség! Iszonyatosan felhaborító hogy a kozosségi felszólalast ez ellen a jelenség ellen az interjuztató próbálja gagyinak beállítani es egyéni problémának amit az elszenvedőknek pszichologussal kell csak megoldania?! És az interjúztató a mozgalmakat probalja elbagatellizalni es beletörődèsre osztonozni az interjualanyát?! Mitortenikitt?!?

  Emese MEmese M2 hónapja
 • Elnezest tudom hogy ez még egy jo interju... de hogyan lehet még mindig ilyen kerdeseket feltenni hogy “Kollektiv segítségeket kértetek?” “Megpróbáltál barhogyan is tiltakozni?” “Enikőnel volt kialakítva az öltöző a piákkal gyogyszerekkel?” :)))) Nem figyel az interjuztató vagy direkt megkerdezi még 6x ami teljesen világosan kiderult már addig is Áron szavaiból konkretan?!

  Emese MEmese M2 hónapja
 • “Boszorkanyuldozes” ??????? Ez a szó hogy merülhetett egyaltalan fel?! Ocsmany tettekről nyiltan beszélni boszorkanyuldozes ? Itt tart ma Magyarorszag? Sulyos

  Emese MEmese M2 hónapja
 • és ilyen színész közösség mondja meg hogy hova szavazzál és ilyenek kapnak állami pénzeket!

  IgazságkeresőIgazságkereső2 hónapja
 • Amit Marci 43:36-nál mond, az nagy igazság. Lehet itt verseket faragni, meg dalokat írni, de ez kicsit mindig olyan lesz ebben a rendszerben, mint ha valaki jó nagyot kiáltana a szélbe - nyomtalanul elvész.

  SirinwaraSirinwara2 hónapja
 • Molnár Áron.okos. értelmes. őszinte. következetes. kiáll. tud. imádom.

  fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány2 hónapja
  • Ez a Gulyas Marton, ugye? Mert o szenzaciosan vezeti ezt a riportot is, pedig nehez alanya volt.

   ember hoember ho2 hónapja
 • "Ha ettől teszed függővé a saját mentális jólétedet, hogy bekövetkezik-e a számonkérés, az igazságtétel, akkor olyan erőknek teszed ki magad, amikre nem feltétlenül van befolyásod."

  Ágnes VárkonyiÁgnes Várkonyi2 hónapja
 • "Nem látod, hogy mindenki retteg tőled"- pont ezt akarta hallani

  Károly ZalarétiKároly Zalaréti2 hónapja
  • eeeeeelmebeteg eszenyi. jó, h kitiltották!

   fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány2 hónapja
 • Nekem Áron csak Cica atya marad. :) Nagyon jó hogy vannak ilyen emberek, mint ő és Marci. Kitartást a munkátokhoz.

  H GeriH Geri2 hónapja
 • Nah én nagyon szeretem ezt a csatornát mert kifejezetten igényes és hiánypótló videókat posztol. Marci kifejezetten felkészült és okos, de nekem kicsit sok. Én alapvetően konzervatívabb gondolkodásúnak tartom magam, de nagyon szimoatikusak az Áron gondolatai. Nekem kicsit sok ez a liberalitás, az amit Áron képvisel nagyon jó de nekem amikor egy teljes mértékben szórakoztatás céljából készült műsort kritizálunk mert sztereotípiákkal operál az abszurd. Az hogy az ember nevet egy karakteren nem jelenti azt, hogy autómatikusan elítéli a közmunkásokat, az hogy nevetünk egy szőke nős viccen nem ekvivalens azzal, hogy hülyének nézzük a szőke nőket. Közepiskolás vagyok és rendszeresen veszek részt tanulmányi versenyeken, egyik alkalommal egy lány osztálytársammal kerültünk vitába, mert én azt mondtam, hogy kevés lány indul fizikából versenyeken, és erre megsértődött, hogy én egy sztereotípiát támogatok, miközben ez egy statisztikailag kimutatható adat, és részemről semmi rossz indulat nem volt a dologban. Szóval vég szónak annyit, hogy vannak ngyon fontos dolgok melyek miatt ki kell állni és fontos a szabadság, de normális keretek között.

  Barnabás MolnárBarnabás Molnár2 hónapja
 • hát ez a fickó, az ő egyik leggyakoribb szóhasználatával élve: BRUTÁLIS. A habitusa emlékeztet Madaras Józsefre, ...a végén nehogy bekattanjon ő is. Talán meg kéne szívlelnie G.M. tanácsát a mentális segítségre vonatkozóan. De, ő csak az ösztönsorsa parancsszavát hallja...

  Gyula KeményGyula Kemény2 hónapja
 • Egyébként a Mi kis falunk archetípusai tényleg léteznek, nyilván felerősítve szerepelnek, de dettó ilyenek. A sógornőm polgármester és vannak ilyen közmunkásai, ráadásul tényleg a kertje végében van a tó! :D

  Anomander RakeAnomander Rake2 hónapja
 • Imádtam💓

  Virág NemesVirág Nemes2 hónapja
 • 35:50 Ezt a színészi módszert method actingnek nevezik, többek között Marlon Brando és Vivien Leigh is ezt használták. Tehát nem magyar sajátosság, az 50-es években New Yorkban volt iskolája a módszernek ;)

  Katinka SzabóKatinka Szabó2 hónapja
  • A method acting-el semmi baj nincsen, viszont amit ő csinál, az nem az. Egy profi színész, amikor lesétál a színpadról, akkor “leteszi” a szerepet. Lehet, hogy kell neki ehhez 1 óra, de Strasberg szerint a method acting-hez egyáltalán nem szükséges az, hogy színpadon, vagy forgatáson kívül is szerepben maradjanak. Ráadásul a method acting-hez egészséges önismeretre, önképre is szükség van, ami, minden jel szerint, Molnár Áronnál hiányzik.

   Doktor KotászDoktor Kotász2 hónapja
 • Csodás interjú! De javasolnék neked beszédtechnikai tréninget, Marci. Nagyon hadarsz, nem artikulálsz eléggé, és ez sokat levon az élvezeti értékből.

  Viktória NagyViktória Nagy2 hónapja
  • Ezzel nem értek egyet. Tisztán, és érthetően beszél, még akkor is, ha gyorsan elmondja a kérdését.

   Doktor KotászDoktor Kotász2 hónapja
 • Óvatosan ajánlanék bárkinek pszichoterápiát, akár egy ülést, úgymond próba képpen. Nem való mindenkinek. Akár kárt is okozhat. Vannak akik szétesnek vagy krízisbe kerülnek. Ha eljön az igaz pillanat (ha eljön?), majd megjelenik az önismeret teljesebb igénye, de ennek az ára akár a művészi hevület elvesztése is lehet. Szóval, csak óvatosan. Természetesen más a helyzet ha kifejezett szenvedéssel járó pszichés zavarról van szó, de az egy másik kávéház.

  Gyula VörösGyula Vörös2 hónapja
 • Igen a témával foglalkozni kell, sajnos ez általános jelenség. Színházi világban és a normál dolgozók világában. Ordítás, szexuális zaklatás minden napos, általában a sértett megy el magától vagy ha ellenáll akkor kirúgják. Most többet hallani valamennyivel a színházi világból, de legalább ekkora a probléma a cégeknél is. Az emberek félnek, hárítanak és nehéz bizonyítani, még ügyvéd szerint is. Ez a minimum, hogy Eszenyiről beszélni kell és az Operett Színházról is beszélni kell. Felháborító, hogy zaklatók aztán még nyilvánosan áldozatként vannak beállítva, mert a média/politika egy része mögéjük áll.

  PCPC2 hónapja
 • Te jó isten. Ezen a videón teljesen lefagytam. Van tapasztalatom ilyen személyiséggel. Az Ilyen lény totális pszichopata. Nem véeltelen nem nevezem embernek az ilyen gusztustelen egyedeket. Nem csodálom, hogy a színészek kikészültek teljesen. Katsztrófa. Ezen tényleg csak sirni lehet. Áronnak 35:00 -nál nagyon nem jó a hozzáláálása. A probléma szakembert igényel. Nem veszélytelen dolog. Nagyon komolyan kilehet készülni. Nekem csak a véletlen hozta a segítséget nagyon régen, válozatlan nekifutással így lehet akár az öngyilkosságig is eljutni. A legnehezebb eljutni addig a pontig, hogy kell a segítség, bevonni valakit aki segít feldolgozni az eseményeket. Ehhez méginkább a padlóra kell kerülni, hogy bebillenjen a: "...jóvan' lszorm' Legyen!" pillanat. Nagyon, nagyon nehéz ez a téma.

  Ampervadasz750kvAmpervadasz750kv2 hónapja
 • Betegek szegények. :D hogy nem indul be a védekezési mechanizmus 1-1 ilyen helyzetben?

  Szabó DàvidSzabó Dàvid2 hónapja
 • 50:00 - Hogyan kéne előadni közmunkásokat, egy országos tévében? Boss öltönyben vagy kosztümben? Márton te láttál már közmunkást vidéken? Ennél csak rosszabbul kinézőkkel találkoztam.

  MastodonianRocks_21MastodonianRocks_212 hónapja
  • mellesleg a srác otthagyta a Mi kis falunkat basszus, mert nem volt neki jó az öltöző ott. Eléggé nárcisztikus személyiség szegény.

   NNzsuNNzsu2 hónapja
 • 35:45 - nem hinném, hogy csak a Magyar Színház rákfenéje lenne ez, hanem szerintem az egész világon a dráma az valamilyen szenvedésből ered. Ha valaki nem él át, nem tapasztal meg díszkomfortos élethelyzeteket (tudom enyhén fogalmaztam), akkor azokat csak hiteltelenül tudja szerintem előadni. A helyzet szempontból én Áron, mint művész, hozzáállását tartom helyesnek. Ugyanakkor ha Áron nem színész volna, hanem egy bármilyen más foglalkozású ember, akkor egy szakember kell.

  MastodonianRocks_21MastodonianRocks_212 hónapja
HUworld