"Ököllel ütött egy színészt, hogy elérje a kívánt hatást" - interjú Molnár Áronnal

2021.febr. 8.
201 777 Megtekintés

Boszorkányüldözés vagy a kollektív fellépés egy nem mindennapi példája?
Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója eddig soha nem hallott részletességgel mesél a Vígszínházban átélt tapasztalatairól, az Eszenyi Enikő körül kirobbant zaklatási botrányról, fizikai és verbális abúzusról. Arról, hogy milyen hatással volt az életére a Sárosdi Lilla által elindított hazai #metoo mozgalom, és hogy milyen felelőssége van annak, aki előáll a történetével, de elhallgatja a zaklató nevét.
Az Áron által vezetett noÁr mozgalom ma fiatalok ezreit éri el és szólítja fel ügyek melletti kiállásra, de gondosan ügyel arra, hogy távol tartsa magát a pártpolitikától. Hogy mik a noÁr rövid és hosszútávú céljai, és hogy mit ér egy mozgalom politikai képviselet nélkül az eheti Partizán POP interjúból kiderül.
Szeretnéd látni a vágatlan interjút is? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is! www.patreon.com/partizanpolitika
Nem tudod nézni? Már hallgathatod is: open.spotify.com/show/18YmaCQyMXaWVPu24eOSni
Kövess minket Facebookon! facebook.com/partizanpolitika/
Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz! facebook.com/groups/partizantarsalgo
Kövess minket Instagramon! instagram.com/partizanpolitika/

Megjegyzés
 • Lécci, hívjátok meg Funktasztikust! Talán az egyetlen, hiteles rendszerkritikus előadó!

  Viktória DömötörViktória Dömötör18 órája
 • Én úgy látom, hogy Eszenyi és noÁr megérdemelték egymást. Kétségtelen, hogy a nő egy agresszív pszichopata, de elég ránézni a csávó túlzó gesztusaira vagy jobban megvizsgálni a "Ki, ha én nem?"-attitűdjét és világossá válik, hogy szarik ő mások lelki problémáira és nem önzetlenül csinálja az egészet, hanem önmagáért, ahogy a színházban is azért játszotta a bátor erélyest, mert Eszenyi egyet nem értései bántották a pici egóját. Valamiért több kollégája hivatalosan, racionálisan fel tudott szólalni a bizottság előtt, neki meg kellett a show, szóval olyanok ők, mint két ovis, egyik 19, a másik egy híján 20 és tsai. Ja, és ha így folytatja, noÁr is szét fog esni, akárcsak a jellemét sokáig rejtegető főnökasszony, mert az ilyen nárcisztikus megnyilvánulásokat nem lehet örökké titkolni és akár pszichológiai zavarokat is okozhat a felszínre kerülésük (ld. ismét: E. Enikő).

  Ádám SzabóÁdám Szabó2 napja
 • masszív kezdés, hidegrázós vég. köszönöm.

  Evelin HajduEvelin Hajdu2 napja
 • Abszolút ellenszenves. És, miért csak Eszenyiről van szó? Hol vannak a többiek...?

  Erika BodnárErika Bodnár2 napja
 • A hideg rázott a végén! 🙏🏼✨

  Vivien VrsVivien Vrs3 napja
 • Ez a beszélgetés nagyon ott volt.

  borcsabellaborcsabella3 napja
 • ..mit nem ért azon a kérdésen a riport alany hogy: “miért koszosak 4 évadon keresztül az általa/uk megformált közmunkások a sorozatban”? Azt hogy ezt-bárhogyan is-de megpróbálja meg/ki magyarázni nna,az egy kicsit kiveri nállam a biztosítékot. Hogy engedi meg az igazság érzete,a társadalmi érzékenysége ezt egy ennyire a konfliktusok élére álló személyiségnek?....egy kicsit “kettős látásra” gondolok ki is mondja amit nem akartam hallani,mármint hogy anyagi szempontból kompromisszumot kellett kössön önmagával. Sajnos ez a kijelentés a szememben igen is sokat rombolt az amúgy a riport álltál egyre pozitívabbra sikerült személyiség formálásból.

  freepool09freepool093 napja
 • Tisztelet, alázat... manapság ritka...főleg ha naívitás helysttesíti

  Robert MurakozyRobert Murakozy3 napja
 • Hát szép új világ. Túlérzékeny gyerekek fogják megmondani a tuttit? Érdekes hogy ugyanolyan attitűdje van mint akit szid🤣🤣🤣🤣

  Robert MurakozyRobert Murakozy3 napja
 • Azért a keresztúri se semmi, ha már gyanús színművészetivel kapcsolatos emberekről beszélünk..

  Kenan ShivaKenan Shiva4 napja
 • sok más munkahely is van ahova hányingerrel megy az ember, nemtudom miért volt ez mas. Valaki meg tudja mondani?

  Dezső KovácsDezső Kovács6 napja
 • A katonaságnál ennél keményebb dolgok voltak. Ha kiálltál magadért akkor megszünt.

  Horvat LaszloHorvat Laszlo6 napja
 • A munkahelyeken is ez van mikor kezdesz valahol dolgozni .Aztán megtanulod kezelni illetve irányítani, majd ahogy elkezdesz kiállni magadért megszünik .

  Horvat LaszloHorvat Laszlo6 napja
 • 14:00 felelősségvállalás level 1000000

  O YodaO Yoda8 napja
 • Partizán 5*, de ez a Molnar Áron egy hisztis nagyszájú kamuvictim. Eszenyit lovagolja mert saját sikere nem sok van. Vissza fog ütni az ilyen. Sirjal otthon anyunak.

  O YodaO Yoda8 napja
 • Hűje gyerek rtl klub mikisfalunk álarcosénekes pénzért bármit. Hiteles.

  lászló kerekeslászló kerekes9 napja
 • Ti vakok vagytok vagy sümetek? Ez gyerek Hujber Feri a köbön.

  lászló kerekeslászló kerekes9 napja
 • Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki hőbörgő, csak azt kivánom az ilyeneknek, hogy ugyanolyan beosztottjaik vagy alkalmazottaik legyenek. De nem valami színházban, de egy ipari vállalatban. Hogy egy rendszer jól működjön, ahhoz egy bizonyos alá- és felülrendeltség szükséges. Az a gyanúm, hogy most Áront azért hívogatják ilyen műsorokba, hogy valami gázsi jusson neki, ha már nem tud sehol beilleszkedni. Miért hiszik a szinészek, hogy őket a munkahelyükön privilegizált bánásmód illeti meg, ők is ugyanolyan alkalmazottak, mint bárki más. Méghívna Marci egy segédmunkást akivel a főnöke hasonlóan viselkedik?

  Viliam SinkaViliam Sinka9 napja
 • Nekem fura kicsit, és ellentmondásosnak hat Áron személye, hitelessége abból fakadóan, hogy Eszenyit a végletekig sárba tiporná, de a Marton ügy kapcsán mellékesen ecseteli, hogy milyen nagy felismerést tett benne a Marton ügyben érintett vallomása. Vagyis én azt érzem, hogy ő az általa kiválasztott személlyel, Eszenyivel, kapcsolatban mindenkit meg akar győzni az ő megtorlásáról, ellenben Martonnal kapcsolatban szemet huny, fel sem vetődik, hogy az általa áhított tanár tettét is felkiálltójelként tekintse és problematizálja, hiába apropózik Gulyás Marci ezzel kapcsolatban. Emiatt ez a szimpatikus, nagyhangú fiatal számomra harsány és egyoldalú maradt ez esetben.

  laay lalaay la9 napja
 • Műsorvezető nem látott még közmunkást?? :O

  Ádám TóthÁdám Tóth9 napja
 • Gáz, ahogy presszionálva lett a név kimondására, és még gázabb, hogy ki is mondta. És gáz, hogy nem látják ez milyen gáz...

  1969fata1969fata10 napja
 • Presser hallgatólagos szerepvállalása rettenetesen megdöbbentett. Szívesen megkérdezném őt is erről. Mégis mit gondolt akkor amikor ezeket látta? Miért nem állította meg Eszenyit? Miért nem ő jelentette fel Eszenyit? Mit gondol ő erről? Meg aztán az is felmerül bennem, hogy nem tudta-e ezt az egész szakma. Nehezen hiszem, hogy ez nem így volt. És ha így volt, akkor nem lett volna-e más elismert és befolyásos színiigazgatók fellépése, vagy segítség nyújtása ugyanígy elvárható ebben az ügyben? Pláne, ha már BTK szintű ügyről beszélünk. Sorolhatnánk a megbecsült budapesti igazgatókat, színházi szakembereket. Ugyan mondják már el, hogy mit tudtak ők ezekről... Hogy milyen segítség nyújtás? Pl. ők is lehettek volna hangosak ebben az ügyben. Vagy leülhettek volna Eszenyivel és a színészeivel erről beszélni. Vagy épp végső soron a fenntartóhoz ők is bekopogtathattak volna. De akár egy feljelentés megfogalmazásához a színház jogásza is segítséget nyújthatott volna. Vagy ha a durvább megoldások felé hajlik, akkor akár oknyomozó újságíró segíthetett volna. Vagy követeljenek, egy egy színházaktól független ombudsmani rendszert. De akár elmehettek volna a Víg színészeivel a fenntartóhoz is. De lehet, hogy egy pszichológus is sokat segített volna. Vajon azért van ez így, mert mindegyik igazgató füle mögött van valami vaj? Vagy tényleg nem tudtak róla? Tényleg senki sem tudott róla? Olyan nehéz ezt elhinnem. Őszintén örültem amikor hallottam, hogy Áron hogy kiállt magáért és másokért. Ez olyan nagy dolog.

  Levente TörökLevente Török10 napja
 • Ez a fiatalember egy túlmozgásos, hiperaktiv, idegrángásos személyiség, még akkor is, ha állításai nem minden alap nélküliek!

  Gábor Ottó Dr. FehérGábor Ottó Dr. Fehér10 napja
 • eszenyi egyik jelmeztervezője nagyon nyiltan, névvel támadta eszenyit az egyik oldalán... hogy amikor kezdett elmenni az esze (ész-nyi se...:-) ) akkor többször szóltak neki... de hiába... azért... a kisebbségi érzés milyen erővel képes kompenzálni... kishitler, eszenyi a munkatársához vágta a cipőjét, majd felhivta a sértett nőt és könyörgött neki: - Beteg vagyok, nem érted, beteg vagyok...!!!! Th. eszenyi pontosan tudta, hogy ördöggel való, de megélte a kishitler efektust... érdekelne, a falujában újra habzó vezetői kényszere ugyanilyen elmebeteg magatartással zajlik??? és hogy ez a csöpp ma már szánalmas nő hogy ordít? képet kaphatsz belőle: huworld.info/flow/vide/y4OurJzLi5KYmJo 2 percnél nézd... így ordított a színészekkel...

  fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány11 napja
 • Több ilyen őszinte ember kéne az országban, nagyobb nyilvánossággal. Ilyenek mint Marci és Áron. Midkettőnek köszönet. A civil életben az ilyen feletteseknek sokan kiszolgáltatottak. Ennek véget kéne vetni. Nyomjátok nyomjátok nyomjátok!!!!! Ha nem is máról hólnapra de lesz eredménye.

  Mária LakatosMária Lakatos11 napja
 • Remek beszélgetés! Remek emberek!

  Anna GerébAnna Geréb11 napja
 • Honnan tudják, kinek nincs pártja? Megkérdezik a társulatba való felvétel előtt???? Ez tilos.

  Anna GerébAnna Geréb11 napja
 • Hát az is eszembe jutott hogy ennek a fiatalembernek jól jött volna legalább egy pár hónapos katonai szolgálat, mielőtt elkezdett volna dolgozni. Ez a színházi buborék túlértékeli saját fontosságát. Klímaváltozás mindig volt és mindig is lesz; katasztrófát a politika csinál belőle.

  Viliam SinkaViliam Sinka11 napja
 • Eszenyi külföldön is rendezett. Panaszkodott valaki az ottani szinészek közül a módszerei miatt?

  Viliam SinkaViliam Sinka11 napja
 • Hej,komám! Sokkal jobb lett volna,ha a szüleid férfinek neveltek volna! Eszem a művész lelked,te nyomorult!!!!!!

  Zoltán OroszZoltán Orosz11 napja
 • Sajnos így néz ki és így hangzik egy megkeseredett ember. Egyszerűen "too much"

  György KisGyörgy Kis12 napja
 • Pedig Pajkaszegen elég jó közmunkásnak tűnt

  frigyes hathazifrigyes hathazi12 napja
 • 😡🤯😤😖😭😭😭 Hányan vagyunk akikért nem álltak ki soha, pedig tudták, hogy akár gyermekként szenvedünk bántalmazás kül.formáitól, és a szűk és tág környezet cinkos mert nem tesz semmit? Sőt tovább megyek, szakemberek sem tettek semmit? Annyira igaz, annyira felkavaró amit mond. Eltelt tizenX év, és nem csak az emlékek fájdalmától sírok, értitek ugye? Hanem ráz a hideg és melegem van es pereg a könnyem attól, amiért és ahogy elmondja miért nem adhatjuk fel, miért nem hallgathatunk. 😥🤧 ( ha tudnátok hány gyermek láthatatlan..., csak!a középsuli éveket ha nézem.. hány áldozat van. És köztük, aki már nem él.. egymástól független esetek.. Istenem. És a teher csak a miénk...túlélőké...

  Jessica Nagy JonesJessica Nagy Jones12 napja
 • Annyira szégyen, hogy ennyien tudtak róla, hogy ennyien szenvedtek és nem volt vér a pucájában sokkal hamarabb sokkal többüknek szembe menni egy komplett pszichopatával. De bárhogy volt. Vége. Szerencsére volt pár olyan ember, akinek nem tudta megtörni az életösztönét az igazságérzetét. Akik felálltak ebből, megmentettek masokat is. És ebben a videóban úgy érzem az abuzálás kapcsán sokunkért beszéltél. Úgy, ahogy még nem halottam mástól.Az igazság amit kimondott vitathatatlan és nagyon súlyos. Köszönöm a bátor igaz szavakat.

  Jessica Nagy JonesJessica Nagy Jones12 napja
 • Igen! A kimondása által eliminálódik egy ügy...

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
 • A mi kis falunk: CSÚCS! Az élet esszenciája...mint az operák...

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
  • Te bizonyára valami elől hátul doktor filmesztéta lehetsz. Szegény Fellini vagy Pasolini hogy ezt nem érhette meg. Én addig néztem amíg valamelyik genetikai hulladék pálinkával nem itatott meg egy lovat. Ilyet egy parasztember nem csinál. De még egy zsidó szatócs sem. Na innentől KUKA.

   Zoltán MarmorsteinZoltán Marmorstein11 napja
 • Az Eszenyinél lett volna szüksége pszicho-szakemberre! Megnézetni nem lehetett az Ő egy-két dühkitörési jelenetét egy szakemberrel? Az Ő véleménye alapján az Ő felettesével beszélni, és úgy LEMONDATNI?

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
  • E...-Nek

   Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
 • Olyan hihetetlen, hogy az Eszenyi ilyenné vált...Nem szedett v.mi antidepresszánst? Attól, ha ilyet összevissza szed v.ki, attól válhat ilyen ŐRÜLTTÉ. (Szilágyi László fia baltával végzett emiatt a színész apjával.) De Lektines, Gluténes élelmiszertől is váltak már emberek őrültté. Alkohol is előfordult Eszenyinél?

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
 • Noár! Eddig is nagyon becsültelek, de ezután...még jobban! Drámaíró is lehetnél!

  Anna Mária BakosiAnna Mária Bakosi12 napja
 • szanalmas kis pocs :)))

  patrick20030812patrick2003081212 napja
  • Feltételezem, hogy magadról beszélsz te szánalmas gyökér...:D

   FrostFrostNapja
 • Nagyon sajnalom ezt a fiút, mentálhigénes hozzáállást. A lélek, mégha meg is gyógyul, karcos marad, mely aktiválódik a szublimációban. Ezek nekem inkább intellektualizálást sugallnak, mely vádi, hogy ujra élje az érzéseit. Reméljük eljut odáig, hogy mer lépni.

  Brüll EdeBrüll Ede12 napja
 • Fantasztikus beszélgetés volt! Imádom hogy Marci szimpátiától függetlenül kökeményen bekérdez.

  Vlagyimir PutyinVlagyimir Putyin12 napja
 • Két nagyon intelligens és elhivatott,inspiràló ember nagyon jó beszélgetése! Köszönöm!

  Erzsébet TukacsErzsébet Tukacs12 napja
 • Hat tiltsd le akar a kommentjeimet de hogy abba IS belekötni hogy a földmunkások miert koszosak a Mi kis falunkban?!? Es hogy “utana azert megmosakodnak” 🤣🤣🤣 vagy inkabb 😓😓😓😓 Ha te egyszer is jártál faluban kocsmakban és talalkoztál műszakuk után ott lazító munkásokkal akik még hazafelé!:) mennek be mielott !!! mosakodnának esetleg, talan nem tennél fel ennyire kotozkodő de gyerekes kerdeseket. Ha meg neked valamiert az a tapasztalatod hogy elobb mindenki szépen lefurdik es aztan visszacammog a kocsmába , miert nem tárod fel ezeket a tarsadalomtudományos kutatásaidat? Propagálod itt a politikát es ertem hogy miert. Nyugodtan ezekkel a kérdésekkel barmilyen pártba felvennének szerintem. Valamint osszemosni eleve egy sulyosan bantalmazo szinhazigazgato szereplését kereskedelmi millios nézettségu musorokban es egy karakter megformálásának kérdését egy sorozatban..... meddig gondolkozhatott vajon az aki kitalalta ezt a bravúrt! Szekunder szégyen. Akarmilyen irritáló is ez a kifejezés.

  Emese MEmese M12 napja
  • Köszönjük Emese. Tudod ez azért van mert a rendező, az író, azt akarja bemutatni milyen igénytelen koszos büdös alkoholista a falusi ember. És hát sajnos vannak olyan buta falusi emberek akik ezt nézik. Na ez a szomorú.

   Zoltán MarmorsteinZoltán Marmorstein11 napja
 • Te beteg vagy: “Egy civil szervezet politikai háttér nélkul fából vaskarika” WTF Alapitsal te pártot te jezusatyauristen

  Emese MEmese M12 napja
 • :):):):):):):):) Hahhahahhahhhahhahhahahaha Mekkkora gyokér mar bocsanat ez a Marci interjuztató?? Ha átesett volna barmikor is hasonlon mint a zaklatasok aldozatai tudhatná, hogy ezeket nem is lehet feldolgozni, lehet élni traumatunetektol mentesen persze. Áron sztem itt tart abszolut semmi szuksege mentalhigienias kezelesre. A feltetelezes is sértő! Illetve lehet is ezekrol a traumakrol higgadtan beszelni -Áron is tudna - de akarmikor az ember felszólal ezellen, ugyanugy bele is tudja élni magát és ez nem azt jelenti hogy ő mentalisan beteg sőőőt!! Ezt pedig beallitani mint a magyar szinhazi elet “rakfenéje” hogy direkt megbetegítjuk magunkat hogy hitelesen tudjunk üzenetet kozvetíteni...... pszichopata megkozelítés. Megsérti az osszes! aldozatot, mindegy hogy szinhazi vagy nem. Mindegy kicsoda. Az interjuztatónak kellene emennie mentalhigienias tanacsadasra szerintem. Minden elismerésem Aronnak hogy igazabol teljesen ertelmesen reagál teljesen értelmetlen feltételezésekre. Elkepeszto! Ez a Marci csávó esetleg olvashatna a témában pl Szerbában elofordulo ugyanilyen esetekről a szinhazvilag tájékán es arrol hogy ott! hogyan viszonyul egy átlag értelmiségi a bantalmazasokhoz és hogy ott hogyan támogatják az onmagukért kiálló bantalmazottakat. Nemhogy elbizonytalanítják őket meg felesleges “színészkedésnek” allitják be őket, bíztatják oket es elhatarolodnak a bantalmazo magatartasformakat. Mi akadalyozza meg egy latszolagos értelmes faszit (Ezt az interjuztato Marcira ertem) hogy felfogjon ertelmes emberi dolgokat?! Nagyon nagy probléma van itt a fejekben. A hozzáállása tukrozi ezt a pusztulatot ami itt tapasztalhato. Es ha ebbol indulunk ki valoban nem sok remeny lehet arra hogy mozgalmak elérjenek bármit. Ha az interjuzato szerint a mozgalmak civil szervezetek nullák de a politika az minden, megintcsak egy no comment. Beleállni az interjualanyba azert hogy miert csak ennyit tesz! miert nem politizál....egyenesen nevetseges! Gyász. Kivanom hogy ő maga vagy esetleg lánya fia soha ne essen át semmin ami megszégyenítheti mert ezzel a felfogassal lesz egy trauma igazan eldurvult egy emberben. Talan ez mar meg is tortent - es ennek eredmenye ez a hozzáállás?! Mivel enyhenszolva tagadasnak tűnik ami valoban egy pszichologiai fogalom és kezelesre szorulhat..

  Emese MEmese M12 napja
 • Ha nem látlak többé,te színészóriás,akkor se vágok eret magamon!Neked akkor se lessz sikered,ha kétszer zokogsz.

  Kiraly MihalyKiraly Mihaly12 napja
 • Az nem elég hogy taszigál valakit?!?!? Az interjuztato szerint a szkepticizmust erősíti ha Aron nem beszél reszletesen az ököllel utésekről! Nem tesz ilyen kijelentéseket egy interjuztató!! Nagyon durva, mekkora a sötétség! Iszonyatosan felhaborító hogy a kozosségi felszólalast ez ellen a jelenség ellen az interjuztató próbálja gagyinak beállítani es egyéni problémának amit az elszenvedőknek pszichologussal kell csak megoldania?! És az interjúztató a mozgalmakat probalja elbagatellizalni es beletörődèsre osztonozni az interjualanyát?! Mitortenikitt?!?

  Emese MEmese M12 napja
 • Elnezest tudom hogy ez még egy jo interju... de hogyan lehet még mindig ilyen kerdeseket feltenni hogy “Kollektiv segítségeket kértetek?” “Megpróbáltál barhogyan is tiltakozni?” “Enikőnel volt kialakítva az öltöző a piákkal gyogyszerekkel?” :)))) Nem figyel az interjuztató vagy direkt megkerdezi még 6x ami teljesen világosan kiderult már addig is Áron szavaiból konkretan?!

  Emese MEmese M12 napja
 • “Boszorkanyuldozes” ??????? Ez a szó hogy merülhetett egyaltalan fel?! Ocsmany tettekről nyiltan beszélni boszorkanyuldozes ? Itt tart ma Magyarorszag? Sulyos

  Emese MEmese M12 napja
 • és ilyen színész közösség mondja meg hogy hova szavazzál és ilyenek kapnak állami pénzeket!

  IgazságkeresőIgazságkereső12 napja
 • Amit Marci 43:36-nál mond, az nagy igazság. Lehet itt verseket faragni, meg dalokat írni, de ez kicsit mindig olyan lesz ebben a rendszerben, mint ha valaki jó nagyot kiáltana a szélbe - nyomtalanul elvész.

  SirinwaraSirinwara12 napja
 • Molnár Áron.okos. értelmes. őszinte. következetes. kiáll. tud. imádom.

  fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány13 napja
  • Ez a Gulyas Marton, ugye? Mert o szenzaciosan vezeti ezt a riportot is, pedig nehez alanya volt.

   ember hoember ho11 napja
 • "Ha ettől teszed függővé a saját mentális jólétedet, hogy bekövetkezik-e a számonkérés, az igazságtétel, akkor olyan erőknek teszed ki magad, amikre nem feltétlenül van befolyásod."

  Ágnes VárkonyiÁgnes Várkonyi13 napja
 • "Nem látod, hogy mindenki retteg tőled"- pont ezt akarta hallani

  Károly ZalarétiKároly Zalaréti13 napja
  • eeeeeelmebeteg eszenyi. jó, h kitiltották!

   fiú-FIRKA-lányfiú-FIRKA-lány11 napja
 • Nekem Áron csak Cica atya marad. :) Nagyon jó hogy vannak ilyen emberek, mint ő és Marci. Kitartást a munkátokhoz.

  H GeriH Geri13 napja
 • Nah én nagyon szeretem ezt a csatornát mert kifejezetten igényes és hiánypótló videókat posztol. Marci kifejezetten felkészült és okos, de nekem kicsit sok. Én alapvetően konzervatívabb gondolkodásúnak tartom magam, de nagyon szimoatikusak az Áron gondolatai. Nekem kicsit sok ez a liberalitás, az amit Áron képvisel nagyon jó de nekem amikor egy teljes mértékben szórakoztatás céljából készült műsort kritizálunk mert sztereotípiákkal operál az abszurd. Az hogy az ember nevet egy karakteren nem jelenti azt, hogy autómatikusan elítéli a közmunkásokat, az hogy nevetünk egy szőke nős viccen nem ekvivalens azzal, hogy hülyének nézzük a szőke nőket. Közepiskolás vagyok és rendszeresen veszek részt tanulmányi versenyeken, egyik alkalommal egy lány osztálytársammal kerültünk vitába, mert én azt mondtam, hogy kevés lány indul fizikából versenyeken, és erre megsértődött, hogy én egy sztereotípiát támogatok, miközben ez egy statisztikailag kimutatható adat, és részemről semmi rossz indulat nem volt a dologban. Szóval vég szónak annyit, hogy vannak ngyon fontos dolgok melyek miatt ki kell állni és fontos a szabadság, de normális keretek között.

  Barnabás MolnárBarnabás Molnár13 napja
 • hát ez a fickó, az ő egyik leggyakoribb szóhasználatával élve: BRUTÁLIS. A habitusa emlékeztet Madaras Józsefre, ...a végén nehogy bekattanjon ő is. Talán meg kéne szívlelnie G.M. tanácsát a mentális segítségre vonatkozóan. De, ő csak az ösztönsorsa parancsszavát hallja...

  Gyula KeményGyula Kemény13 napja
 • Miért és ki törölte a hozzászólásomat?

  Tamás GudmonTamás Gudmon13 napja
 • Egyébként a Mi kis falunk archetípusai tényleg léteznek, nyilván felerősítve szerepelnek, de dettó ilyenek. A sógornőm polgármester és vannak ilyen közmunkásai, ráadásul tényleg a kertje végében van a tó! :D

  Anomander RakeAnomander Rake13 napja
 • Imádtam💓

  Virág NemesVirág Nemes13 napja
 • 35:50 Ezt a színészi módszert method actingnek nevezik, többek között Marlon Brando és Vivien Leigh is ezt használták. Tehát nem magyar sajátosság, az 50-es években New Yorkban volt iskolája a módszernek ;)

  Katinka SzabóKatinka Szabó13 napja
  • A method acting-el semmi baj nincsen, viszont amit ő csinál, az nem az. Egy profi színész, amikor lesétál a színpadról, akkor “leteszi” a szerepet. Lehet, hogy kell neki ehhez 1 óra, de Strasberg szerint a method acting-hez egyáltalán nem szükséges az, hogy színpadon, vagy forgatáson kívül is szerepben maradjanak. Ráadásul a method acting-hez egészséges önismeretre, önképre is szükség van, ami, minden jel szerint, Molnár Áronnál hiányzik.

   Doktor KotászDoktor Kotász13 napja
 • Csodás interjú! De javasolnék neked beszédtechnikai tréninget, Marci. Nagyon hadarsz, nem artikulálsz eléggé, és ez sokat levon az élvezeti értékből.

  Viktória NagyViktória Nagy13 napja
  • Ezzel nem értek egyet. Tisztán, és érthetően beszél, még akkor is, ha gyorsan elmondja a kérdését.

   Doktor KotászDoktor Kotász13 napja
 • Óvatosan ajánlanék bárkinek pszichoterápiát, akár egy ülést, úgymond próba képpen. Nem való mindenkinek. Akár kárt is okozhat. Vannak akik szétesnek vagy krízisbe kerülnek. Ha eljön az igaz pillanat (ha eljön?), majd megjelenik az önismeret teljesebb igénye, de ennek az ára akár a művészi hevület elvesztése is lehet. Szóval, csak óvatosan. Természetesen más a helyzet ha kifejezett szenvedéssel járó pszichés zavarról van szó, de az egy másik kávéház.

  Gyula VörösGyula Vörös13 napja
 • Igen a témával foglalkozni kell, sajnos ez általános jelenség. Színházi világban és a normál dolgozók világában. Ordítás, szexuális zaklatás minden napos, általában a sértett megy el magától vagy ha ellenáll akkor kirúgják. Most többet hallani valamennyivel a színházi világból, de legalább ekkora a probléma a cégeknél is. Az emberek félnek, hárítanak és nehéz bizonyítani, még ügyvéd szerint is. Ez a minimum, hogy Eszenyiről beszélni kell és az Operett Színházról is beszélni kell. Felháborító, hogy zaklatók aztán még nyilvánosan áldozatként vannak beállítva, mert a média/politika egy része mögéjük áll.

  PCPC13 napja
 • Te jó isten. Ezen a videón teljesen lefagytam. Van tapasztalatom ilyen személyiséggel. Az Ilyen lény totális pszichopata. Nem véeltelen nem nevezem embernek az ilyen gusztustelen egyedeket. Nem csodálom, hogy a színészek kikészültek teljesen. Katsztrófa. Ezen tényleg csak sirni lehet. Áronnak 35:00 -nál nagyon nem jó a hozzáláálása. A probléma szakembert igényel. Nem veszélytelen dolog. Nagyon komolyan kilehet készülni. Nekem csak a véletlen hozta a segítséget nagyon régen, válozatlan nekifutással így lehet akár az öngyilkosságig is eljutni. A legnehezebb eljutni addig a pontig, hogy kell a segítség, bevonni valakit aki segít feldolgozni az eseményeket. Ehhez méginkább a padlóra kell kerülni, hogy bebillenjen a: "...jóvan' lszorm' Legyen!" pillanat. Nagyon, nagyon nehéz ez a téma.

  Ampervadasz750kvAmpervadasz750kv13 napja
 • Betegek szegények. :D hogy nem indul be a védekezési mechanizmus 1-1 ilyen helyzetben?

  Szabó DàvidSzabó Dàvid13 napja
 • 50:00 - Hogyan kéne előadni közmunkásokat, egy országos tévében? Boss öltönyben vagy kosztümben? Márton te láttál már közmunkást vidéken? Ennél csak rosszabbul kinézőkkel találkoztam.

  MastodonianRocks_21MastodonianRocks_2113 napja
  • mellesleg a srác otthagyta a Mi kis falunkat basszus, mert nem volt neki jó az öltöző ott. Eléggé nárcisztikus személyiség szegény.

   NNzsuNNzsu10 napja
 • 35:45 - nem hinném, hogy csak a Magyar Színház rákfenéje lenne ez, hanem szerintem az egész világon a dráma az valamilyen szenvedésből ered. Ha valaki nem él át, nem tapasztal meg díszkomfortos élethelyzeteket (tudom enyhén fogalmaztam), akkor azokat csak hiteltelenül tudja szerintem előadni. A helyzet szempontból én Áron, mint művész, hozzáállását tartom helyesnek. Ugyanakkor ha Áron nem színész volna, hanem egy bármilyen más foglalkozású ember, akkor egy szakember kell.

  MastodonianRocks_21MastodonianRocks_2113 napja
 • Bravó!

  Györgyi KövesiGyörgyi Kövesi13 napja
 • Szeretném megkérdezni Gulyás Mártontól, hogy mi a probléma azzal, ha egy közmunkást koszosnak ábrázolnak? Fizikai munkát végeznek a szabadban! Szerintem az érzékenységi inga túllengett.

  Doktor KotászDoktor Kotász13 napja
  • Szerintem inkább az abúzus elleni harchoz municio az Enikő által okozott trauma.

   Viktória GergelyViktória Gergely13 napja
 • Az angolszász kultúrkörben már régen lerombolták azt a mítoszt, hogy bele kell halni egy szerepbe, és a lelki sérülést kezeletlenül kell hagyni, hogy ezzel erőteljesebb legyen a megformált karakter építése. Ha ez így lenne, milyen lelkiállapot kell ahhoz, hogy egy színész egy gyilkost, vagy egy ördögi karaktert eljátszon? Számomra nagyon rossz volt nézni az interjúalany vergődését. Mintha most is szerepben lenne. Zavaróan agresszív volt a kommunikációja, érezhetően nagyon sok benne a lefojtás, talán ezért tört-zúzott amikor leitta magát. Minél előbb szakemberhez kéne mennie, ez a lefojtás se neki, se a környezetének nem tesz jót. Amúgy úgy tűnik van az a pénz, amennyiért csendben marad Eszenyi Enikővel kapcsolatban (lásd RTL Klub). A szexuális zaklatásról: Én elhiszem, hogy Molnár Áron nagyon beleragadt ebbe a szociális igazságharcos szerepbe, de azért ez már több a soknál. Ha valaki rácsap a combodra, vagy előtted törülközik, az nem szexuális zaklatás. Mennyire törékeny lelkületűnek, vagy prűdnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt szexuális zaklatásként élje meg. Nevetséges. Nyugodtan lehet neki szólni amúgy, hogy ne előtted törülközzön. A legrosszabb amit erről a viselkedésről el lehet mondani, hogy illetlen, vagy kultúrálatlan, de ez nem zaklatás. Erre mondja amúgy Farkas Attila Márton, hogy a 68-asok szabadossága átfordult neo-prűdériába. Gondolom a jól bevált kultúrabalos recept szerint most jön majd csak a java: ki lesz rúgva, kitörlik mindenhonnan a nevét.

  Doktor KotászDoktor Kotász13 napja
 • Attól mert, valaki közmunkát végez nem kell koszosnak lennie,te meg erőltetted az Áronra ezt a gondolkodásodat,ő nem így látta és nem ezt akarta kihozni ebből,hanem hogy valós képet mutassunk a sorozatból,hogy milyen az ország,és hogy a sorozatban megtalálhatók az ember sémák. Igen vannak olyanok akik közmunka után vagy közben mennek a kocsmába és nem szeretnek mosakodni,de van ellenpélda is..szóval azért nem értettem miért provokáltad ezzel. És nem ez volt a lényege a sorozatban,majd nézd meg és rájössz..nem ez volt a lényeg h most koszosak vagy sem..

  rebeka hunyadirebeka hunyadi13 napja
 • Lassan minden területen úgy érzi minden főnök, hogy simán megszégyenítheti a beosztottjait. Verbálisan mindenképpen. 10-15 éve ez még nem volt így. Mindenkinek ki kell állnia magáért, hogy ennek vége legyen.

  Adrienne ÁbrahámAdrienne Ábrahám13 napja
 • Ezt az éljünk szabad országban dumát nem szoktam érteni. Én úgy érzem, hogy szabad országban élek. Én nem érzem, hogy bármiben is korlátoznának. Én most biztonságban érzem magam sokféle értelemben. Ez is hozzájárul a szabadsághoz.

  Ubul861Ubul86113 napja
 • Nagyon tetszik a fiatal kérlelhetetlensége, de ugyanilyen erős a NAIVITÁSA

  esztre1esztre113 napja
 • „Nem ássa-e alá a te közéleti hitelességedet?” - Milyen hülye kérdés ez? A szerepe szerint gyilkos talán hiteltelenné lesz, ha egyébként a mozgalma a gyilkosságok maradéktalan feltárását célozza?

  Tamás NagyTamás Nagy14 napja
 • Az, hogy pont a tüntetés után álltak bele Eszenyibe, az nem csak Vidnyánszkynak tűnt fel, hanem sokaknak. Lehet, hogy Vidnyánszky rosszul reagált, de az időzítés akkor is rossz volt.

  Ubul861Ubul86114 napja
 • A riportalany kicsit művi de a Tòth Jánosban még szerethető volt... (Az Eszenyis dolgait elhiszem.) A pszihològus felvetésével egyet értek traumák ivással, spanglival valò elnyomásának nem lesz jò vége kezelés kellene....

  kutyifritinkutyifritin14 napja
 • Áron! Értem amit mondasz és tetszik ahogyan mondod! Több ilyen ember kell Magyarországban!

  wolf7511wolf751114 napja
 • Hehe, mikor arról volt szó, milyen felszabadító volt eljönni a Vígszínházból, pont úgy prüszkölt, mint a zebra 😂😂😂😂

  Vera TogobickijVera Togobickij14 napja
 • Hát basszus. Áron, nem irigyellek! Csodás de egyben rémisztő interjú volt...

  Derdák TiborDerdák Tibor14 napja
 • Gratuláció Marci Neked és az egész csatornának,a folymatos minőségi tartalomért.Köszönöm,hogy Vagytok.

  Dávid BudaiDávid Budai14 napja
  • Elismerem jó beszélgetések.Ez is érdekes volt.Én is megnéztem. Azért a nagy éljenzésben ne feledd el ,hogy kedvenced készíti elő a legsötétebb forgatókönyvet a gyurcsány banda újbóli 2022-es ámokfutását.

   zsolt szekely1222zsolt szekely12229 napja
 • Annyi csapnivaló színész van,hogy én is tudnám őket ökölle ütögetni.

  J GipszesJ Gipszes14 napja
 • Ez a NOAR srac nagyon idegesito. Remelem csak szineszkedik most is, mert ha tenyleg ilyen, az elegge baj lehet a kornyezetenek. Vagy tisztan kell menni interjura, kisertetiesen hasonlit a viselkedese egy-ket ismerosomere, akik nem maguktol porognek idonkent. A mondandojaval meg az egesz riporttal maskulonben semmi baj nincs, nem fenyitunk sem sportolokat, sem szineszeket sem egyeb embertarsainkat hogy jobb teljesitmenyt erjenek el.

  Istvan SzaboIstvan Szabo14 napja
 • Felkészül Nagy Ervin és Lengyel Tamás?😁😁

  bálint bajáribálint bajári14 napja
 • Most is színészkedsz! 😂

  Gele MenGele Men14 napja
 • Elég gyenge vagy! De azéet elég teátrális a mondanivalód! 😀 Képzelem ahogy törsz,úzol! Egy 6 éves kislány többet produkál,ventillál! 😂

  Gele MenGele Men14 napja
 • Mindenesetre ezek után Eszenyi Enikővel is illene egy interjút készíteni.

  Z TZ T14 napja
 • tudom, hogy tömegekhez kell szólni és bizonyos korosztályokon belül magyarországon annak még mindig a facebook az elsődleges platformja de nem lehetne a partizánnak egy discord szervere is? más célközönséget aktivitálna, közösséget építene stb

  Sanchez FelixSanchez Felix14 napja
 • Nem akartam megnézni , előbb a podcastot hallgattam meg ma délután, de nem bírtam ki kíváncsi vagyok hogy mit vágtatok össze a 3 órás beszélgetésből! Marci ! Szívből gratulálok! Szintet szerettetek volna lépni a slejm után és sikerült is! 👌💯✔️

  Péter SzabóPéter Szabó14 napja
 • Eszenyi a tipikus megkeseredett ember, aki mindent irigyelt minden kollégájától mert rendkívül frusztrálta, hogy mindenki más jobb és emberibb nála. Eszenyi egy undorító senki, épp oda való, ahol most még előadhatja magát. Szégyen amit nála sokkal tehetségesebb emberekkel tett.

  borbely zoltanneborbely zoltanne14 napja
 • FankaDeli, Nagy Feró, Czutor Zoli, Kemény Zsófi, csak pár ötlet politikai nézetektől függetlenül. :D

  Rossi07Rossi0714 napja
 • Ez a fütyi nagyon idegesítő,nem bírtam tovább 10 percnél.

  János FőzőháziJános Főzőházi14 napja
 • Marci mértéktartó, fontos kérdéseket tett fel, a szokásos magas színvonalon. Áron végig szerepben maradt....érzésem szerint komoly mentális gondjai lehetnek, amit felerősít ez a tipikus ADHD attitűd....

  Éva DóberÉva Dóber14 napja
 • nagyon jók a riportjaik,gratula érte,

  Károly SzabóKároly Szabó14 napja
 • Aron,Aron nem vagy te szerelmes remenytelenul Enikobe?

  moen moenmoen moen14 napja
 • Remek beszélgetés, mélyen átélhetővé teszi a kiszolgáltatottság állapotát. Köszönet, Marci! Molnár Áron egyébként csodás lenne Michael Kolhaas szerepében.

  Gréta GallaGréta Galla14 napja
 • Számomra Áron egy nagyszerű színész, és mint színész ismertem meg először. Ezzel a riporttal viszont az emberi oldalát is láthatjuk, és az a legnagyobb bajom, mint azt írta már előttem más is, hogy mintha szerepbe lenne folyamat. Bizonyos kérdések után, megy a huuuuuu meg a haaaaa, minél jobban eltúlozva a történeteket. Nem azt mondom, hogy nem történtek meg, de a színezés kiérezhető.

  Miklós SzendrődiMiklós Szendrődi14 napja
 • A cím lehetne ez: beszélgetés Molnár Lányommal. Amerikában 40 kilót fogynak vagy híznak egy szerepért, ez meg itt sipog, hogy egy 400 dekás nő megrángatta...

  Lajos WellerLajos Weller14 napja
  • Te szívesen dolgoznál úgy nap mint nap, hogy a főnököd (legyen az kisebb Nálad, oké - bár teljesen lényegtelen) időnként ellök, megüt, megaláz? Jól éreznéd magad? Szeretnél így dolgozni?

   Dorottya UjváriDorottya Ujvári13 napja
HUworld