Ingatlanárak 2021 - Itt a recesszió?

2020.okt.25.
542 902 Megtekintés

Vajon hogyan alakulnak az ingatlanárak 2021-ben? Az ingatlanpiac lendületet kap, és újra emelkedés kezdődik, vagy végleg kipukkan a lufi és összedől minden? A jövőbe sajnos én sem látok, de van számos infót, ami alapján következtetni lehet arra, hogy merre haladnak majd a dolgok. Ebben a videóban a jelen és múlt ingatlanpiaci eseményei alapján próbálok következtetni arra, hogy a jövőben hogyan alakulnak majd a lakásárak.
Ha hasznosnak találtad ezt a kiselőadást, kérlek nyomj egy lájkot és iratkozz fel a csatornánkra, hogy ne maradj le a következő részekről!
Ha pedig úgy gondolod, hogy ez a videó másoknak is segíthet, oszd meg az ismerőseiddel!
A blogunkon pedig további hasznos tartalmat találhatsz
www.ingatlan48.hu/

Ha eladó ingatlanod van, vagy vásárolnál, vedd fel velünk a kapcsolatot:
ingatlan48.hu/kapcsolat/

*** Fontos! ***
Amit elmondok, nem tekintendő befektetési tanácsadásnak!
A videóimban a több, mint 12 éves ingatlanpiaci tapasztalatom alapján kialakult véleményemet mondom el. A célom, hogy informáljalak, megértést és esetleg új nézőpontot adjak Neked.
De a jövőbe nem látok, tehát lehet, hogy teljesen másképpen alakulnak majd a világ dolgai, mint amit a mostani tudásom alapján valószínűsítek.
A befektetési döntéseidet TE hozod és a felelősséget is NEKED kell vállalnod értük.

Megjegyzés
 • ez nekem most pont jó mivel családi ház vásárlásában gondolkodok.

  gábor répásgábor répás18 napja
  • Nem, sajnos nem jó. A családi házak ára az egekben, mert mindenki lakásból családi házba menne manapság. Ez sajnos hatalmas vevői nyomás alá helyezi a családi ház-piacot.

   Ingatlan48Ingatlan4817 napja
 • akkor vásárlás szempontjából, érdemes akkor 2022-23 is kivárni, nem?

  SairamarkSairamark24 napja
 • Köszi! Végre nem mellébeszélést hallhattunk.

  Beáta LovasBeáta LovasHónapja
 • Nagyon értelmes, közérthető eladás👍

  TaxiboybpTaxiboybpHónapja
 • Az ingatlan specialista megmondja.Ez magasabb szinteken dől el és nem könnyen megjósolható.

  commenthucommenthuHónapja
  • commethu megmondta. Nem is csinálok több videót.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Ha't itt Angliaban ez pont forditva van , 2020 ban rengeteget nottek a hasznalt ingatlanok arrai, es egybol el kapkodjak az olcsobb ingatlanokat, London kivetelevel.

  plavanvaliplavanvaliHónapja
  • Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni...

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Nincs semmiféle lufi ami kidduranhatna Mr Szakértő. Ezt csak egyik provinciális maki tudja eladni másik még provinciálisabbnak, aki annyit se tud felfogni/utánanézni hogy ezek az ingatlanok nyugati viszonylatban még mindig olcsónak számítanak. Egyszerűen csak ahogy poltikailag-kereskedelmielg csatlakoztunk a 'nyugathoz' úgy elkezdtek az árak mászni-araszolni az ottani szinte felé, és mivel attól még messze vannak, ez egy jó ideig így is fog menni tovább.

  Moon StrikerMoon StrikerHónapja
  • Köszönöm, kijavított, Mr. Kommentelő.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • 2020 december ota hàzat keresek a Balatonon..napi szinten böngèszem a netet...kinèztem 1 hazat 34 Milla volt...januarban kozolte as ingatlanos eladtak...most ujra fenn van 47 Millioert aruljak ...

  Viki KovacsViki KovacsHónapja
  • A tovàbbi videókban beszéltem az ingatlanpiaci szegmensekről, valamint arról hogy én Budapesten dolgozom, és amit elmondtam az itt igaz. Az a helyzet, hogy talán nem most van itt az ideje a balatoni ingatlan vásárlásának.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Kőszőnőm nagyon érthető volt .

  Emília DuczaEmília DuczaHónapja
 • Köszönet az infóért! Tudnál segíteni, hogy max. 20 milláért a XI. ker.-ben mit kaphatok (letőleg tégla)?

  Jánosné NagyJánosné NagyHónapja
  • @Jánosné Nagy Én nem vagyok ingatlan-adatbázis. Javaslom az ingatlan.com keresőjét. És köszönöm!

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
  • @Ingatlan48 OK! Köszönöm a választ! Kérlek válaszold meg, hogy mi az az ár, amiért egy 1 szobást, és mi az az ár, amiért 2 szobást lehet venni. Köszönöm szépen! Más: nagyon jó a csatornád!

   Jánosné NagyJánosné NagyHónapja
  • Normális lakást nemigen. Pincét, tárolót, garázst...

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Én amit most látok azt gondolom hogy inkább eladom piaci ár alatt kicsivel mivel még a kezdeti vételhez is nyerek rajta és nem kívánom évekig fenntartani várva a jobb árat! Ami most lesz válság amúgy is súlyosabbnak igérkezik!

  Csák RóbertCsák RóbertHónapja
  • Két kiegészítés: 1. Válság már van, és nem lesz. (Még ha sokan nem is érzékelik) 2. Piaci ár alatt nem tudsz eladni semmit. Max akkor ha nem a piacon adod el, hanem átjön a szomszéd, beajánl valamit, te meg elfogadod. De ha hirdetés útján adsz el, akkor a piaci ár mindig az az ár lesz, amennyiért a lakás elkelt.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • 26:25 körül azt láthattuk, hogy a 2008-2015 között ugyebár eltelik 7 év és az eladó megtartotta azt az árat és az új expanzió során el akarja adni azon az ár... egyenes vonallal ábrázolva mindezt A kérdésem az lenne, hogy létezik e ez az egyenes vonal, vagyis lehetséges e hogy az az ingatlan megőrizte e azt az értéket 7 év alatt vagy sem?

  Jonatán BakóJonatán BakóHónapja
  • Ez egy sematikus ábra. Nyilván nem pontos. De igen, a 2008-as válságot évekig tartott kiheverni, és évekbe telt, mire az árak nominálisan elérték ugyanazt a szintet, ahonnan esni kezdtek. De ha egy ingatlan ára évekig nem változik forintban kifejezve, az nettó bukó, hiszen van infláció és a pénz közben romlott.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Nagyon jo latni oszinte es oktato video. Mit gondoltok az inflacio emelkedeserol, ami szerintem igen meghatarozo lehet a jovoben az ingatlanarak alakulasa szemponjabol ?

  Richard KovacsRichard KovacsHónapja
  • Nagyon köszönöm :) Nyilván lesz infláció. A kérdés a mértéke. Illetve hogy az infláció önmagában képes lesz-e ellensúlyozni azt, hogy egy ingatlanpiaci ciklus végén vagyunk.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • éppen drágulnak :D

  Vanyolos CsabaVanyolos CsabaHónapja
 • Nagyon jó lenne, szakadjon már össze ez a mesterségesen felturbózott ingatlanpiac. Takarodjanak a drága "befektetők". Nem befektetni akarok, hanem lakhatásra szeretnék venni egy kurva ingatlant, de nem tudok, mert egyszerűen úgy felhajtották az árakat, hogy normál ember lassan nem tud sehol semmit venni, esetleg egy putrit!

  Kovi ZsoltiKovi ZsoltiHónapja
  • Nyilván, ha vevő vagy, ez lenne a jó. De sajnos azt kell mondjam, hogy soha nem lesz még egyszer olyan alacsony árszínvonal, mint 2013-ban. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, háború, államosítás, gazdasági összeomlás kellene. Megjegyzem, hogy ha ezek közül bármelyik bekövetkezik, kisebb gondunk is nagyobb lesz...

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Ja és én október elején adtam el egy házat. A legtöbb "szakértő" csak a fejét csóválta az árelképzelésemen. Ők tévedtek. (Ezt be is látták amikor a szerződés aláirása után felhivtam őket)

  Győző TóthGyőző TóthHónapja
  • Gratulàlok, nyilvánvaló hogy nincs szükségünk egymásra

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Egy ilyen videó végén felesketni a nézőkat, hogy fogadják el ezt az előrejelzést merthogy ez egy szakértőtől származik!? Több szerénységet várok. (Azt hiszem nem csak egyedül.)

  Győző TóthGyőző TóthHónapja
  • Akkor légyszives ne nézz. Mindkettőnknek jobb lesz így.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Ismét tévedett egy ingatlanszakértő. nem lett csökkenés tavaly. Szépen le lett vezetve hogy a családiházak ára törvényszerűen csökkenni fog. Nem igy lett. Egyszer látnék egy olyan videót tőletek, ahol leirjátok hogy nem jól jeleztetek előre. Ez hasznos lenne nektek is. Csak aki képes a saját hibáját felismerni, tud abból tanulni. csak pár hatalmas tévedés a videóban: - járvány közepén sem ismerte fel, hogy nőtt a családi házak iránti kereslet és az ár is. - figyelmen kivül hagyta a belengetett állami intézkedéseket, amelyek a fizetőképes keresletet növelik, - 20219-20-ban folyamatosan csökkentek az épitési engedélyek számai, igy lehetett arra számitani, hogy nem lesz elegendő kinálat 2021-22-ben a piacon. Ami áremelkedéshez vezet - az ingatlanfejlesztőket nagyon butáknak nézi. (Kb. az egysejtű véglények kategóriája szerinte). Ezek több évre előre terveznek és maguk részéről mindent megtesznek, hogy a kinálat épp olyan mértékűlegyen hogy ne kelljen még időszakosan sem komoly árengedménnyel a piacra dobni a lakásokat. - a lakossági nettó pénzügyi vagyont javaslom figyelemmel kisérni. Ez tavaly is kb 5%-kal nőtt. Ez a legfontosabb mutató, ami jelzi hogy az évek átlagában milyen mértékben nő a fizetőképes kereslet és ez ad teret az emelkedő áraknak. - az inflációról egy szó sincsen nagyon szerencsétlennek tartom, hogy egy szakértő nem tudja hogy még tavaly is 10%-kal nőttek az épitőanyagárak. (Tehát a hivatalos infláció feletti volt a drágulás.) Mikor jön erre a videóra egy önkritikus elemzés? nagyon várom! Az utolsó percek a legmosolyogtatóbbak: "hegyekben álló új lakások" "toronydarúk állnak mindenhol"

  Győző TóthGyőző TóthHónapja
  • Az a helyzet hogy az ingatlaszakértő nem tévedett. Mert Bp belvárosában csökkenés volt.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Londonba 27%csökent majd kelet be is lefelè fog meni

  Andras GergelyAndras GergelyHónapja
  • Kicsit más London és Mo. Ingatlanpiaca. Ettől függetlenül lehet hogy így lesz..

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Kedves Márton! Egy dologról nem beszéltél, ami pedig sokakat érinthet. Mégpedig az, - amikor elkívánom adni a jelenlegi ingatlanom azon szándékkal, hogy másikat vegyek, - akkor az ingatlanpiaci ár sztem kiegyenlíti egymás. Tehát, ha alacsonyabb áron is adom el a jelenlegi lakásom, nagy eséllyel - az általad elmondottak alapján - alacsonyabb áron is fogok jelen pillanatban tudni vásárolni másikat. Tehát ez esetben kiegyenlítettek az esélyeim. Vagy nem így gondolod? Köszönöm szíves válaszod.

  Éva Balázsné SzabóÉva Balázsné SzabóHónapja
  • @Ingatlan48 Köszönöm.

   Éva Balázsné SzabóÉva Balázsné SzabóHónapja
  • Abszolút egyetértek. Mindössze két eset van, amikor a lakáscserével meg lehet szívni: 1. Ha gyorsan emelkedő piacon eladok, és nem veszek azonnal másikat. 2. Ha eladok egy kevésbé kedvelt ingatlan típust és olyat vennék, amit mindenki szeretne.

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Egyelőre úgy néz ki még fűtik a piacokat pár évig, mit gondolsz újra 5% áfa, újabb támogatások függvényében??

  János BálintJános BálintHónapja
  • A következő videómban (feb. 22-én lesz nyilvános) nagyjából erről lesz szó. Én azt gondolom, hogy bár lesznek jobb időszakok, marad a stagnálás, esetleg kisebb csökkenés. Persze lehet, hogy nem lesz igazam...

   Ingatlan48Ingatlan48Hónapja
 • Hasznos, érthető laikusok számára is, Köszönet!

  Imre MikaImre MikaHónapja
 • Üdvözöllek ! Gratulálok szép érthetô prezentáció ! Biztos ,hogy fordulnek hozzád ingatlan ügyben ! Tovabbi sikereket és egészséget ! 🙂

  Janos TJanos THónapja
 • Egyetértek. A jó külvárosi lokációk, amik nem csökkennek. Ott nem a kinai, ázsiai befektetők vásárolnak, de nem is az átlag magyar bérből vásárlók. (Pl. Madárhegy, Budaörs jó részei most is gyorsan eladhatóak - jó áron.)

  L SZL SZ2 hónapja
 • Nagyon hasznos! KÖSZÖNÖM!

  b. t.b. t.2 hónapja
 • Véleményem szerint ez nagyon egyoldalú lett. A mérleg másik serpenyőjét is meg kell nézni, azt, ami az árakat minimum nem engedi esni. És az talán a párhuzamos valóságban élő, az árak jelentős esésében reménykedőket is felébresztheti. Miért nincs a nagy korrekciónak esélye? 1. 2010 után - az euró bevezetéséen kívül - teljesen integrált része lettünk az Uniónak. A szabad munkaerőáramlás mások mellett több tízezer építőipari szakembert is elvitt az országból. Ez óriási mértékű rezsi óradíj növekedést indított az építőiparban. És ez még tavaly is 10% nagyságrendű volt, és ebben nem is lesz visszalépés, mert ellenkező esetben nem lesz szakember. Az új építkezések, beruházások árát továbbra is meg fogják határozni a magas építési díjak. Ha nem tudják eladni nyereséggel a lakásokat az építtetők, akkor kevesebb fog épülni. Az új építésű ingatlanok ára pedig alapvetően meghatározza a piacot. Az Uniós csatlakozással jött a másik árfelhajtó erő, mégpedig a közös piac ingatlan árszinvonala. Amíg nálunk olcsóbb az ingatlan, mint a környéken, addig mindig meg fogják venni a minimális korrekciókat a külföldi befektetők. 2. A jelentősen szigorodó építési műszaki előírások az új lakások árát magasan tartják és folyamatosan drágítják. A régi építésű lakások felújítása sem lesz olcsóbb, mind a szakemberek megfizetését, mind a műszaki feltételeket (pl. a fűtési rendszerek korszerűsítésének szigorítást) nézzük. Aki rákölt egy 30-40-50 éves lakás felújítására 4-5 M Ft-ot, az nem fogja utána 15 M Ft-ért eladni. Joggal érezheti úgy, hogy a lakása 20-25 M Ft-ot ér a ráfordításai alapján. 3. Az előző évek konjunktúrája alatt sem közelítette meg az építőipar kibocsátása az optimális1%-os meglévő lakás állomány/új lakás arányt, tehát túltermelésről országos szinten semmiképpen sem beszélhetünk. 4. A lopakodó infláció ismét az ingatlanok felé terelik a hazai magán befektetőket (is). A meglóduló pénzromlással az 5%-os szuperállampapír elveszti a versenyt. Óriási hazai megtakarítások ülnek állampapírban, ezek ismét az ingatlanok felé vándorolhatnak. 5. Jelenleg nincs keresleti oka a jelentős áresésnek. Az első lakást keresők szegmense a gyermektámogatásokkal és áfa elengedéssel megfelelő helyzetben vannak a jelenlegi árszinten is. A meglévő lakástulajdont lecserélni szándékozók új vétel esetén önmaguk is értékesíteni akarnak, ahol a legnagyobb árat kívánják elérni, így alapvetően nem érdekük az áresés. 6. Jelenleg nincs kínálati oka a jelentős áresésnek. A hitelmoratóriummal a kormány a pandémia miatt ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülteknek védelmet nyújt, és biztos vagyok benne, hogy a nyáron lejáró moratórium - amennyiben erre szükség lesz - ismét meghosszabbításra kerül. A választási év előtt nem fogják hagyni, hogy tömegek veszítsék el az ingatlanjukat. 7. A Ft-Euro és Ft-Dollár árfolyamváltozás miatt a külföldi vásárlók esetében a jóárúsítás tavaly megtörtént a 10% feletti Forint leértékelődéssel, a külföldi befektetők már most jó pozíciókat foglalnak. 8. A 2021-től kezdődő 7 éves uniós gazdsági ciklus óriási pénzeket zúdít a gazdaságra. Ezek közvetetten a lakásárak drágulását fogják hozni, és ezzel párhuzamosan a vevő oldalt pénzügyi lehetőségét is fogják növelni. Ha nem lépünk ki az unióból, akkor a a 2015 előtti ingatlanárakat el lehet felejteni.

  Malcolm MiddleMalcolm Middle2 hónapja
 • Még nem néztem végig, de van egy apró különbség: a régi magas hitelkamat valószínűleg nem tér vissza, a bérek növekedtek, dől az EU-s forrás, ingyen van a pénz. Ezek miatt ha valami 20 millió volt 2014-ben, ma pedig 50 millió, az max 35-re mehet vissza szerintem. Az is valami :)

  Tamás BogdánTamás Bogdán2 hónapja
 • Ez volt a terv!Jó beszópatták az embereket.Ha banki moratórimot feloldják kamat os kamat melett és egy hatamas ingatlan ár esésel sokan az utcára fognak kerülni úgy hogy még tartozni is fognak a banknak!Nagyon is egyértelmü mi vár itt ránk! Szépen felfogják aprópénzért vásárolni az ingatlaokot a Gazdag tehetös elit!

  Attila ÁcsAttila Ács2 hónapja
 • Még 2016-ban is nevetséges árak voltak a mostaniakhoz képest. 8 millóért voltak lakások a 14. és 16. kerületben, 15 millióért lakható ház volt Budakalászon. A 16. kerületben egy közös udvaron lévő kis házat 7 és félért adtak... Többször is megnéztem személyesen, de sajnos nem volt akkor elég pénzem 😥 Sőt, még Máriaremetén is néztem akkoriban 7 millió körül osztatlan közös tulajdonú telken egy kis házat. De az volt igazán szerencsés, aki 2010 után tudott venni. A mostani lakásom akkor 5 millióért kínálták, én 2018-ban vettem meg majdnem 3x annyiért.😩

  SnowmanSnowman2 hónapja
 • Szia klassz a videó. Sok hasznos infó volt benne. Szerintetek mennyit lehet alkudni egy kicsi lakás árából mondjuk Győrben ??? Én olyan 5-10 % ra gondolok de persze lehet hogy rossz a megérzésem.

  Barna HalászBarna Halász2 hónapja
  • Szerencsétől függ, de szerintem max 5%. 10% az már elég jelentős, ahogy nézem az árakat az minimum 1,5-2 millió forint, amiről nem hiszem hogy könnyen lemondana egy eladó. Kivéve ha nagyon sürgős az eladás, vagy nyert a lottón és nem érdekli az apró 🙂

   SnowmanSnowman2 hónapja
 • Az ingatlan árak nőnek. Persze, találunk árcsökkenést, pl panel 1-2 millióval olcsóbban, de még mindig 40M körül. Ugyan már! Még az is sok valljuk be. Az 5% áfa sem mozdítja az árakat. Az áfakülönbözetet benyeli a kivitelező. Az alapanyag árak nőnek. Új lakások - házak árai kúsznak fel. Ezt követi ugye a használt lakások ára is. A felújítási támogatás sem a lejtőn löki le az ingatlan árait. Mindenki zsebében szeretné tudni az "ingyen" pénzt. 2021 nem a recesszió éve lesz!

  Szabolcs LovászSzabolcs Lovász2 hónapja
  • Úgy legyen! De ahogy már többször mondtam, ez az okfejtés elsősorban Bp-re vonatkozott, azon belül is a belvárosi ingatlanokra. Ott az esés nagyobb része máris végbe ment. Persze ettől még vannak olyan szegmensek, ahol nem esnek az árak.

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Kõszõnõm szëpen!

  Jenone NagyJenone Nagy2 hónapja
 • Jó a videó, köszönöm az infókat. Viszont lenne egy kérdésem, ami azzal függ össze, hogy itt leginkább Budapestről van szó. Tehát a vidéki nagyobb városokban mikor jöhet az árcsökkenés, mikor követheti a budapesti változásokat? Laikusként azt láttam, hogy a fővároshoz képest 2-3 év is eltelt, mire olyan mértékben, ha nem is triplájára, de duplájára emelkedtek az ingatlanárak. Mivel gondolom, a csökkenés is lassabban, illetve kevésbé hat a vidékre, akkor ismét 2-3 év lesz, mire Budapesten kívül jelentősen csökkennek az árak? Hangsúlyozom, átlag végfelhasználókra gondolok, nem olyanokra, akik 60-70 millióért vesznek nyaralót a Balatonnál. Mert jelenleg azt látom, hogy minimális az árcsökkenés vidéki városokban. Persze nem kezdtem el senkivel alkudni, így lehet, csak nem látszik, mert ugyanolyan áron hirdetik a lakásokat, de mégis kevésbé szembetűnő a változás. Elképzelhető, hogy a hitelmoratórium lejárta után bezuhannak az árak? Hiszen akkor még többen kénytelenek lesznek megválni az ingatlanjaiktól, ha már fizetni kéne a hitelüket, amit nem biztos, hogy tudnak.

  vbalazs91vbalazs912 hónapja
 • 11 perc után eluntam a trivialitásokat. 2 hónap telt el, és jottányit se mozdult a piac.

  Gábor NárayGábor Náray2 hónapja
  • Sajnálom, ezek szerint biztos nem neked szólt a mondanivalóm. Nem tudom, hogy melyik piacra gondolsz, de én most bonyolítom egy VII. kerületi lakás adásvételét. A vevő megtalálása 12 hónapba telt, ami alatt 10MFt-ot csökkent az ár. Ez ebben az esetben 20%-ot jelentett.

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Összességében az az érzésem, hogy évek óta azt mondjuk, hogy jönnie kell a trendfordulónak, aztán mégsincs semmi. A kormány hozza az intézkedéseket, amivel fűti a piacot még vírus idején is (CSOK, babaváró, lakásfelújítási támogatás, moratórium - ezek mind ide hatnak. Ha pl moratórium nem lenne, mint 2008-9ben, akkor már sokan beszívták volna, a bank felmondta volna a hitelszerződésüket, és menne a végrehajtás, stb, na az lenyomná az árakat. Erre számítottam, amikor kitört a korona, és még nem volt moratórium). Ennek az okai persze jórészt poltikaiak, (vírusvédelem, családtámogatás, illetve munkahelymegtartás [bár az építőipart elhagyó munkásokkal nem annyira kell számolni mint reális veszéllyel]), plusz azért a NER lovagok vagyonának jelentős része ingatlanban van, nem lehet azokat csak úgy lenullázni... Ja és amíg a jegybanki alapkamat a nullához konvergál, addig bármilyen reáleszközbe inkább megy a pénz, mint hogy megtakarításként álljon. Hiába a MÁP plusz, sokkal nagyobb eladói hullámnak kell lennie ahhoz, hogy lemenjenek az árak. A befektetők most kivárnak, megtehetik hiszen olcsón vettek, ahogy a srác is mondja a videóban, talán már meg is térültek, aztán lassan újraindul a gazdaság, bepörög megint az élet, és átvészeltük jelentős korrekció nélkül a válságot. Szépen bemutattad az ingatlanpiaci ciklusokat tankönyvízűen, kereslet, kínálat, stb stb. Amit nem említettél, az az urbanizáció nevű társadalmi folyamat, ami erősen zajlik az utóbbi évtizedekben. Egyre többen laknak városokban, vagy városok közvetlen közelében.Illetve azt sem hallottam a videóban, hogy Magyarország gazdaságának a legaktívabb régiója Budapest + Közép-Magyarország. Persze, ha valóban megtörténik az a beszakadás, amiről beszél, akkor visszamennek a vevők a városra az agglomeráció helyett (bár itt meg bejátszik a covid para, ami miatt azért jó páran kimentek a városból). Illetve visszakanyarodnék még egyszer a politikához: választás előtt vagyunk bő 1 évvel. Nincs az az Isten, hogy a kormány elengedné az emberek kezét a moratórium lejárta után is, és egy csomóan földönfutóvá válnának.

  Botond NémethBotond Németh2 hónapja
  • A videóban àltalànossàgban beszélek, és főleg a Bp-i ingatlanpiachoz értek. Nyilván teljesen más vonatkozik egy kertes hàzas övezetre Biatorbàgyon, és más vonatkozik a nyaraló-piacra és megint más egy Nógrádi falura. Az a helyzet, hogy Bp-n az esés nagy része már végbe ment valószínűleg, erről beszélek az alábbi anyagban: huworld.info/flow/vide/yKuXuquxpNyznmc

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Gratulálok, nagyszerű videó! Köszönöm!

  Attila KassaiAttila Kassai2 hónapja
  • Én köszönöm :)

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Szia! Lehet, hogy hulyeseget kerdezek, de van meg Budapesten olyan kornyek, kerulet, ahol a negyzetmeterar max. 500e Ft? Ez ev oszen/telen terveznek venni egy lakast es felkoltozni Budapestre.

  WelcomeHolmesWelcomeHolmes2 hónapja
  • @Ingatlan48 Koszonom szepen a valaszt!

   WelcomeHolmesWelcomeHolmes2 hónapja
  • Felújítandóban (főleg nagyobb méretben) találsz ilyet a belvárosban is. De ha kicsit kijjebb nézelődsz, akkor nagyobb kínálatot talàsz majd

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Köszönöm az érthető videót. Annyit azonban szeretnék hozzá fűzni, nem vagyok szakember csak nézegetem az ingatlan piacot. Amit látok Debrecenben. Rengeteg az új építésű lakás horribilis árakon. Egyszerűen felfoghatatlan hogy tuott így felmenni egy lakás ára. Szóval. A panelek ára valamit esett de nem annyira szembetűnő. Bele lehet kötni hogy 2-3millio de☝️egy 25 milliós panel ami soha nem ér annyit 2-3millio az elenyésző. Ma is kaptam egy ajánlatot. Azt hittem rosszul leszek. Felújítandó lakás 48nm2 garázzsal 32.5 mio ft. Kérdezem én felújítás és Urambocsá bútorozás után hol ér az ~40 mio t?

  Judit ZsuposJudit Zsupos2 hónapja
 • 5 éve ezt hallgatom, hogy csökkenni fognak az árak. Na, ebből a csökkenő árból van 3 lakásom az akkori 1-ből. :D Nyugi, nem fognak csökkenni, még mindig ingatlant kell venni ha van pénzed. Lehet mutogatni a kamu grafikonokat, körül kell nézni a való életben.

  Malter KárolyMalter Károly3 hónapja
  • Nem azt mondtam, hogy mostantól a büdös életben soha nem fognak többé emelkedni az árak. Sőt, ha jól emlékszem azt mondtam, hogy a kocka majd fordulni fog. És az árak hosszú távon újra emelkednek majd. Az elmúlt 5 èvben nem csökkentek az árak, hanem száguldottak felfelé. Ez mostmár nem így van. Legalábbis Bp-n. A való életről meg a kamu grafikonokról meg annyit, hogy az elmúlt 5 évben kicsit több, mint 3 ingatlan tranzakcióban vettem részt. Persze ettől még lehet, hogy nem nekem van igazam...

   Ingatlan48Ingatlan482 hónapja
 • Ha..hó..És mostan sirassuk a "kinai örült befektetöt" vagy a spekuláns "bérbeadót " aki hitelből vette a "nagymenő" brokerek ajánlatára..NA NE!!!MÁR IS ZOKOGOK..!!

  vadsolyomvadsolyom3 hónapja
 • Nagyon jó, mindig tanul az ember :)

  DS-PetiDS-Peti3 hónapja
 • Ennyire összeszedett logikus érvelést ingatlanostól még nem láttam! De jó lenne ha ez lenne az alap színvonal és tudás a szakmában. Nagyon összeszedett gondolatok, minden perce aranyat ér gratula!

  Amina PasztiAmina Paszti3 hónapja
  • Nagyon szépen köszönöm! :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Remek előadó, értékes információk!

  Andras BatoAndras Bato3 hónapja
 • Köszönöm, a tökéletes infót, teljes mértékben alátámasztotta az én szemléletemet, és rálátásomat különös tekintettel az eladók elképzeléseit illetően. Köszönöm mégegyszer. üdv. Margit Petrus /ing. forg. - és értékbecslő/

  Haraniné Petrus MargitHaraniné Petrus Margit3 hónapja
 • Az OTP részvény példát nagyon kár volt idetenni (ilyen számokkal, 1000-5000) , de a többi jó volt 😉 Másik videóban meg egy kiló krumpli 1000 Ft.

  Tamás VirasztóTamás Virasztó3 hónapja
 • Le a kalappal, nagyon profi lett.😉

  Péter KardosPéter Kardos3 hónapja
 • Azért ezt nagyon összeraktad, gratulálok.

  Budai ingatlanközvetítőBudai ingatlanközvetítő3 hónapja
 • Nekem egy kérésem lenne, ha majd úgy gondolod hogy elindul a piac felfelé akkor is csinálj már egy videót. Mert pl az én régiómban (Hajdú-Bihar) egy fillért nem csökkentek az árak. És persze lehet azt mondani, hogy túlárazott egy lakás, de milliókat a többség nem fog engedni, az egyedi esetektől eltekintve.(válás, hitelfizetési problémák) De alkalmi vételek persze mindig vannak. Azt sem gondolnám ha el is mozdulnak az árak lefelé akkor 20% nál ez nagyobb mértékű lenne. Munkanélküliség sem tragikus, nem tömörülnek az emberek a munkanélküli központokban, nem úgy mint 2008-ban.

  lelalela3 hónapja
  • @lela az elvándorlást ezúttal nem a munka okozza. Hanem az, hogy a pènz, amit a kormány a nép közé szór, mind a gyerekes családokra céloz. Ha van pènz, akkor aki teheti, nem nevel gyereket a kutyaszaros lakótelepeken. És a hómoffisz miatt a lakossàg jó részének kb mindegy, hogy helyileg honnan dolgozik.

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
  • ​@Ingatlan48 Ez az erős elvándorlás mikorra tehető, mert akinek Pesten van munkája, ahol köztudottan nagyobbak a bérek, az nem fog vidékre költözni?! Senki sem kezd el egy nyomorult vírus miatt elvándorolni a bizonytalanért. Értem én hogy van aki home officeban is tud dolgozni, de ritka, hogy egy család mindkét tagja így tehet. Az emberek kényelmesek nem akar senki sem 50km-nél többet ingázni. (napi 2-3 órát feleslegesen az autóban tölteni) ( Én jellemzően 58-75nm-es lakásokat nézek amiknek az átlagára PL Debrecenben 25 és 30mft. ami azt jelenti, hogy van 20ért és 40 ért is.) Ezekért az ingatlanokért 2011-13 között 10-20mft-ot kértek, kvázi a felét a mostani árszintnek.

   lelalela3 hónapja
  • Rendben, mindenképpen! Amit elmondtam főleg Bp-re vonatkozik. Ezen kívül van egy erős elvándorlás a városokból az állami támogatások és a koronavírus hatására. Nem tudom milyen ingatlanokat nézel, de gondolj bele, hogy mi történik, ha elindul Bp-ről 25.000 ember hàzat venni mondjuk Hajdúszoboszlóra...

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Csinálhatnál egy újat így januárra !!!!

  Lajos VargaLajos Varga3 hónapja
  • @Lajos Varga igen, teljesen jogos a felvetés. A külföldiek eddig is jöttek és ezután is fognak. Nem biztos, hogy pontos adatot mondok, de ha jól emlékszem 2019-ben a befektetői vásárlások 20%-át bonyolították kínaiak Bp-n. Jön a szép új világ...

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
  • @Ingatlan48 én olyan jellegű változást is látok, hogy az euro árak elsuhannak mellettünk így a nemzetközi befektetési kedv növekedni fog ...hisz itt jelentősen többet ér a pénzük....több Holland, Német helyről is hallottam hogy itt kívánnak ingatlanokat vásárolni(irodának hotelnek) ....persze csak cirkusz után ....

   Lajos VargaLajos Varga3 hónapja
  • Az összkép nem változott. Csupán annyi, hogy az állambácsi még több pènzt szór a nép közé és közben még mélyebre sűlyedünk a koronavíros cirkuszba.

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Akkor kapjuk el a vírust és verjük meg!

  Gábor MihályGábor Mihály3 hónapja
 • osszefoglalhattad volna 1percben. emberek ! 2008ban valsag volt es most is az van . koszonjuk

  Android LastAndroid Last3 hónapja
 • arrol beszelsz fel orat hogy milyen allando kigyozo mozgasu az ingatlanpiac, mint annak egy termeszetes tulajdonsag, azaz a befektetok tulkinalatot teremtenek. vegere meg berakod a szemleleto grafikonod, ket abszolut kulso behatassal magyarazva azt. 2008valsag es 2020as covid. kb pofonvagtad magad

  Android LastAndroid Last3 hónapja
  • Látom sikerült 2 kommentet is írni. Csak azt tudnám, hogy ha nem tetszik amit dumálok, miért nézel végig? Vagy ha jobban tudod, miért nem Én nézem a te videódat és én kommentelők valami hülyeséget?

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Még csak a felénél járok, amúgy nagyon jó videó, de érdekes ahogy előadod ezt az egészet, hogy mekkora baj van a lakáspiacon... Szerintem ez nem baj, ez normalizálódás. Jó, aki ebben az iparban dolgozik annak nem előnyös, de ahogy mondtad az air bnb keltette ezt a nagy áremelkedést elsősorban, és megfizethetetlen magasságokig mentek az árak. Jó lenne ha minél többen nem csak a saját gazdagodásukra gondolnának, hanem arra is, hogy az embereknek szükségük van lakásokra, mert valahol élni kell, és az is jó, ha az ember meg tudja fizetni.

  JcGrossJcGross3 hónapja
 • Tényleg összeszedett videó az aktuális és a korábbi ingatlanpiaci helyzetről és folyamatokról, gratula!

  Ádám MóroczÁdám Mórocz3 hónapja
  • Nagyon köszönöm :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Veled biztos nem adatnék el ingatlant. Jó nyomott áron nyomod. Neked jó csak pörögjön a biznisz.

  Somogyvari AttilaSomogyvari Attila3 hónapja
  • A francba lebuktam... Akkor mostmár elárulom, hogy a csatornámon lévő ügyfélvélemènyekben statiszták szerepelnek ès mindegyik kamu. Mindegyiküket jól átb*sztam és jó nyomott áron adtam el a lakásukat. Még jó, hogy én meg tuti nem dolgoznék neked.

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Nagyon, de nagyon szép levezetés volt! Nagy köszönet a videóért!

  ZsoltZsolt3 hónapja
 • te olyan hulye vagy fiam...xd...hat ezen jot nevettem.

  Argentino MrArgentino Mr3 hónapja
 • Posts es bela

  Alpar JeneyAlpar Jeney3 hónapja
 • Ultraprofi. Koszonom.

  András BiróAndrás Biró3 hónapja
  • Én köszönöm :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Engem csak az érdekelne, hogy a CSOK nélkül is megháromszorozódtak volna a lakás árak? Pl. 2014ben egy hazai településen 9.2M volt egy kádárkocka, ami ma 27-30M ugyanott! Kurvára semmi értelme nem volt, max annyi hogy jól be lettünk szopatva...

  May the DeepHouse Be With YouMay the DeepHouse Be With You3 hónapja
  • @May the DeepHouse Be With You tulajdonképpen ha az ember lepukkant lakást vesz, akkor is felujitja. Tehat ez a lakás is új lesz. Ha az ember szeret fúrni-faragni, vagy bejönnek neki a régi épületek, esetleg olyan helyen akar élni ahol nincs elado telek, akkor felujitandó. Egyébként újépítésű, hiszen azzal kevesebb lesz a gond. Persze csak ha szakszerű a kivitelezés...

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
  • @Ingatlan48 Sajnos családi és balfaszsági okokból 40 éves koromra is albérletben kell élnem. A sors úgy hozta hogy idén áprilistól lesz lehetőségem egyáltalán elgondkodni is azon, hogy saját házat vásároljak, természetesen 0 kezdőtőkével a lehető leghoszabb lejáratú hitelre. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy egy sima 70-80m2es könnyűszerkezetes ház telekkel, mindennel együtt 40 alatt nem jön ki, itt a környéken ahol élek. Használtban nem gondolkozok, mert amilyenek vannak most a piacon 25-30ért, némelyikre nemhogy költeni se érdemes de még a dózer lapátját sem koptatnám vele...mert ugye CSOK előtt simán lehetett venni 5-6Mért falusi házakat amire ráköltve még 5-6ot simán élhetővé lehetett varázsolni. Ön szerint érdemes most használt régi, lelakott romokba fektetni, ki tudja milyen szerkezeti hibákkal, vagy vágjunk bele egy új építésűbe?

   May the DeepHouse Be With YouMay the DeepHouse Be With You3 hónapja
  • Az állami tàmogatásokkal az én vélemènyem szerint többszörösen is szopatva vagyunk. Egyrészt amit a kormàny kèt kézzel szór a nép közè, azt először be kell szedni adó formàjában. Másrészt a most éppen aktuàlis 3Mft-os vissza nem téritendő támogatás miatt a kivitelezőknél biztosan jó vastagon fog fogni a cerka...

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Tozsdei es ingatlan webinarokban altalaban rizsaznak. Ez az eloadas kivetel! Logikus es attekintheto. Erdemes volt vegignezni, koszonom!

  Robert VargaRobert Varga3 hónapja
  • Nagyon köszönöm igazàn megtisztelsz! :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Nagyon jó előadás! Sok kérdésre megkaptam a választ. Köszönöm, feliratkoztam

  Lin DaLin Da3 hónapja
  • Hàlásan köszönöm!

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • És Miskolc aglomerációjában miért és meddig szárnyalnak még az ingatlan árak?

  Zoltan VaszilyZoltan Vaszily3 hónapja
  • Mivel Bp-n dolgozom és nem sok fogalmam van a Miskolc-környéki piacról, nem tudom megmondani. De azért okok az alábbiak lehetnek. 1. Alacsony bázisról sokkal könnyebb nőni. 2. CSOK, babaváró, felujitasi támogatás. 3. Általában Bp reagál először, minden más terület fáziskésésben van. Hogy meddig megy? Szerintem idén mindenhol megtorpan az emelkedés. Persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Nagyon jó, hogy képbe tettél, klassz volt. Köszönöm!

  Ági KrepszÁgi Krepsz3 hónapja
 • Kereslet kínálat egyensúly.... Ha jól emlékszem Marshall görbe live... 😁

  Miklós NagyMiklós Nagy3 hónapja
 • Most még nem esik nagyot az ingatlan, mert ott vannak starrakész a befektetök, meg a politikusok és pénz emberk is figyelnek és most még pénzük van, így nem lehet jól vásárolni. A virus miatt a kicsik ki esnek, de ez eddig sem volt számottevő. Várunk de nagy ingások nem lesznek, szerintem. Aki tud vegyen ha kell, de nagy dolgokra nem érdemes itt várni. Senkinek nem sürgös de lakni kell valahol.

  Attila PolonyiAttila Polonyi3 hónapja
 • Tiszteletem . A gondolatmenet remek , csak nem kellene TEgeződnie , mert az prolis ...A kommunizmusban voltak ilyen tegezősdi plakátok ("Ne szemetelj!"). Köszönöm szépen .

  Sapirico Far severöSapirico Far severö3 hónapja
 • Could you summarize it in English please?

  T TT T3 hónapja
  • Actually I’m planning to translate my contets, but I don’t have time. But you can read it on my website, and you can use google translate. ingatlan48.hu/ingatlanarak-2021/

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Tőkehiány, hitel, váratlan körülmény, borulás. Kb ennyi. A többi duma.

  György Gábor KovácsGyörgy Gábor Kovács3 hónapja
 • Remek, érthető előadás! Köszönöm a korrekt felvilágosítást!

  Andrea HorváthAndrea Horváth3 hónapja
  • Èn köszönőm a figyelmet! :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Tetszett és osszeszedett volt az előadásod, Uram 😁

  Értelmes László GyulaÉrtelmes László Gyula3 hónapja
  • Köszönöm :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • További lassú de biztos áresést prognosztizálok a teljes szektorban. Az EU adósságúnió bedőlésekor ehhez még további szökőárszerű zuhanás társulhat. Orbán ünnepelteti magát, a magyarok meg nem is hallották még, hogy ezentúl az összes EU-csődtömeg gettóország adósságaiért is "arányosan" felelünk. Az EU ezzel saját szabályait szegi már 2015 óta, amióta beindult az államadósságok "felvásárlása". Ez most még a hab a tortán. Amikor a magyar is megérti majd, ez mivel jár, bedől a piac, mint a kártyavár. A szaki ügyes ugyan, de a nagypolitika ugyebár nem kihagyható a prognózisokból...

  Barnabás BarczaBarnabás Barcza3 hónapja
 • Nem recesszió ez, hanem a nyerészkedésből kell visszavenni egy kicsit.

  Tamás NémethTamás Németh3 hónapja
  • pontosan, egy abszurdum hogy judapesten ami ugyanolyan prolifészek mint az egész ország egy ótvar panel luk 25-30 millió, egy horgász sufni a város peremén 15 millió ez beteg állapot.

   Joe DonJoe Don3 hónapja
 • wow, logikus, konnyen emesztheto, informativ, szimpatikus eloadasmod es kivalo tartalom. koszonjuk es gratula. ment az ujj es feliratkozas.

  Sandor AlexSandor Alex3 hónapja
  • Nagyon köszönöm :)

   Ingatlan48Ingatlan483 hónapja
 • Köszönöm az érthető tájékoztatást!

  Róbert SárosiRóbert Sárosi3 hónapja
 • 9:25 Jó a grafikon, de a magyarázat hiányos. Az USA-ba az ingatlan túlhitelezés okozta a gondokat, nálunk pedíg a tovább gyűrűző váltság. Az olcsó euro, chf hitel hirtelen drága lett, de ezt még sokan bírták volna. Ekkor jött szeretett kormányunk, melynek minden bejelentése, megnyilvánulása után csökkent a forint árfolyama. Ez teljesen tudatosan történt, a versenyképesség érdekébe! Onnan föntről pontosan látták mennyivel több hitel fog bedőlni, hány családot tesznek tönkre. Jó kommunikációval sikerült elhitetni, hogy mindenről az elődök tehetnek, a hülye magyar meg beszopta. Ezt nem látja senki??? Azt se felejtsük el, hogy a piac nem csak a befektetőkből áll. Ha a befektetők betesznek vagy kivesznek a belvárosból pénzt, azt ahogy távolodunk egyre kevésbé érzékeljük. Ejtsünk egy kavicsot a pocsolyába és nézzük meg a körbe futó hullámokat. Az ingatlanpiac olyan mint a tőzsde, csak akkor nyerhetsz biztosan ha van belső informácíód, mondjuk ott a benfenfetes kereskedelmet ott büntetik. Például aki tudta előre az airbnb szigorításokat, még időbe kiszált.

  Zoltán RózsahegyiZoltán Rózsahegyi3 hónapja
  • @Értelmes László Gyula A befektetéshez szükség van józan észre, de nem lehet mindent előre látni. A 2008 körüli váltságot sem sokan látták előre, a magyarországi hozadékára pedíg még kevesebben számítottak. Jelenleg szárnyal a Dow Jones és ez jó. A gond az, hogy a túlértékelt tech cégek nyomják fel. Ha ott durran a lufi, mennyire érint majd minket? (Vagy szépen lassan visszacsúsznak a reális helyükre?) Ezt inkább számold ki te, az én "gazdasági műveltségem" ehhez kevés. Jósolni viszont tudok: 1 euro = 500+ forint. A bankárok és a jogászok teljeskörü információt nyújtottak, de nem láttak a jövőbe. Benne volt minden szerződésbe, hogy árfolyamfüggő. Nekik sem jó ha bedől a hitel.

   Zoltán RózsahegyiZoltán Rózsahegyi3 hónapja
  • A befekteteshez - mint minden tevékenységhez - tudás kell. Ha nem tanulsz előbb, el fogod cseszni. Mégis honnan gondolta egy melós, egy enektanar vagy egy rendszergazda, hogy jól fog safarkodni több tízmillió forintos értékkel úgy, hogy a szabadidejébol nem áldoz alapvető gazdasági műveltség megszerzésére? A mindenkori kormányzat és kozoktatas felelőssége az, hogy az alapvető gazdasági műveltséget oktassa (nekem a szüleimtől, illetve önerőből kellett megtanulnom), a jogaszoke és bankaroke pedig az, hogy teljes körű információt nyújtsanak az ügyfélnek az adott jogugyletrol. Jahhh igen: bennfentes infó nélkül is nyerhetsz jókat (azzal persze még többet 😂)

   Értelmes László GyulaÉrtelmes László Gyula3 hónapja
 • 👌🏼teljesen egyet értek. ! Lehet hogy hosszú de hasznos tartalom .

  huntley bekknavhuntley bekknav3 hónapja
 • Nem tudom sajnálni az eladókat. Pofátlanul szarházi módon nyúzzák le a bőrt mindenkiről. Nyugodtan menjenek tönkre a picsába, senki nem fog könnyeket hullajtani.

  Alonso de HojedaAlonso de Hojeda3 hónapja
 • Nagyon helyes, ha csökkenek az idióta árak. Gondoljunk bele: az ingatlan áremelkedés előtt adott áron épült régebbi,de hibátlan lakások bekerülési költsége nem változott, csak az eladási árukduplázódott!!

  Joe TailorJoe Tailor3 hónapja
 • Egy baj van ezzel, hogy most is stabilan nőnek az árak ....

  Bulcsu TamásBulcsu Tamás3 hónapja
 • Nagyon értelmes, összeszedett és lényegretörő a videó. Köszönet érte!

  Tímea SeborTímea Sebor3 hónapja
 • 15:54-től a lényeg

  Richard RolandRichard Roland3 hónapja
 • Mivel lakhatási válság van, ezért vagy népesség csökkentésre van szükség, vagy technológiai fejlődésre az építőiparban. Nincs egy olyan ország sem ezen a bolygón, ahol a helyi munkabérek szinkronban lennének a helyi ingatlanárakkal. Amikor beszélgettem Londonban egy indiai öregemberrel, akkor azt mondta, hogy igaz 5 évig túlórázott, de annyi idő alatt tudott venni ott egy házat idegen tőke bevonása nélkül. Ja, amúgy egyszerű raktári munkás az öreg, nem korrupt politikus, vagy őket korrumpáló multicég tulajdonos.

  Tamás AradiTamás Aradi3 hónapja
 • Azért azt is vegyük figyelembe, h. a pestiek elkezdtek ,,menekülni" vidékre , főleg az üdülőterületeket vették célba, a pandémia miatt, ez felhajtó erő lett az ingatlan piacon, vidéken több lett a vásárló. A vidéki ingatlanokra nem feltétlen befektetésként gondoltak, hanem egy új élet lehetőségére.

  MEZŐKÖVESD TOP INGATLAN KÖZVETÍTÉSMEZŐKÖVESD TOP INGATLAN KÖZVETÍTÉS3 hónapja
 • Nagyon érdekes és hasznos összefoglaló. Itt Angliában szokás úgy megadni egy ingatlan eladási árát, hogy "Offers in excess of X", vagyis azt mondják hogy X alá nem mennek, de ennél többre tartják az ingatlant. Ez a csökkenő árak mellett Magyarországon is hasznos lehetne, mert egyrészt segít elkerülni a túlárazást, másrészt, ha elég alacsony az ár, a vevő könnyebben rácuppan, és aztán, ha ezen az áron van kereslet, a licitálás pszichológiáját követve ráígér. Ha magas árról alkudsz egy vevővel, sohasem fogod megtudni, hogy a kínálati ár és a kialkudott ár között lett volna-e másik vevő. De én a magyar ingatlankínlatban még nem láttam ilyen árat. Legfeljebb azt, hogy irányár, ami eleve beismerése annak, hogy a szám túl magas. Vagy odahaza is van ilyen árazás? Másik gondolatom az Andrássy úti befektetővel kapcsolatos. Rengeteg ilyen hotelnek kinéző felújítást látni Budapesten, olyan házban, ahová ez nem való. Aki ilyen lakásban akar lakni, az egy új építésű ingatlant vesz, nem egy öreg gangos házba költözik. Az AirBnB teljesen eltorzította a felújítási trendeket is, alig látni olyan lakást, amit valódi ottlakásra, és nem szálloda szerű használatra újítottak fel.

  Helpful HandymanHelpful Handyman3 hónapja
 • "egyetemista szülők gyermekei..." 😆 Nagyon nagy. De szuper a videó. Tanulságos.

  Róbert ÁfraRóbert Áfra3 hónapja
  • jaj te....ossze szavakat neha keverem is en...

   Noemi BNoemi B3 hónapja
 • A SZEGENY MAGYAR PROLIK CSAK LESIK A HAJMERESZTO ARAKERT , BERLES ES VASARLAS SZINTEN IS. ITT A KULFOLDI BEFEKTETOK DOMINALNAK ...

  Vilmos KántorVilmos Kántor3 hónapja
 • A MEDIA SEGITSEGEVEL FUJTAK FEL A LUFIT !!!!!!!!!!

  Vilmos KántorVilmos Kántor3 hónapja
 • Az előző menetben adtunk-vettünk, majd elfogyott körülöttünk a levegő. Már egy ideje készülünk az őrület végére, ezek szerint lassan újra pályára léphetünk.

  CsokisMoriszCsokisMorisz3 hónapja
 • Nem volt rossz, sőt egészen jó volt. Én ki tudnám egészíteni és ebből adódóan a jövőt is felvázolni, de nem teszem - mint ahogyan te sem tetted- mert nem lenne jó hatással a nézőközönségre és a jövő csak 80 %-ban következtethető, de az elmúlt evtizedek igazolhtják a 80%-ra alapozott jövőképet.- Köszönöm az előadást.

  Arpad HunfalvayArpad Hunfalvay3 hónapja
 • Gratulálok! Nagyon köszönöm ezt az összefoglalót és elemzést! Nagyon hasznos volt!

  Antal WéberAntal Wéber3 hónapja
 • Köszönöm szépen, nagyon szépen elmondtad. Sok sikert kívánok neked.

  Sovari MartaSovari Marta3 hónapja
 • ...köszönjük szépen "Ingatlan Professor Ur"! Kérünk még sok ehhez hasonlo elöadàst.

  tildom tildomtildom tildom3 hónapja
 • Jó videó, bár nyílván a 2008-as árak csúcsa köszönő viszonyban sem volt a 2019-es árak csucsával, és azt feltételezem, hogy a 2030-as árak csúcsához sem lesz semmi köze a 2019-esnek.

  Balázs CsigeBalázs Csige3 hónapja
 • Szép összefoglaló, osztva!

  Brigitta NagyBrigitta Nagy3 hónapja
 • Szép volt kolléga !

  lászló zsigmondlászló zsigmond3 hónapja
 • Hát szerintem licitáltatni 2 vevőt egymás ellen, egy olyan lakásra amit eleve túláraztál, utána pedig lejjebb viszed a fix árat mert rájöttél, hogy túl drágáért hirdeted a szarodat egy kicsit ocsmány dolog. Dehát pénzéhes a magyar és nem becsületes. Ez már hungaricum. Hajrá magyarok, hajrá fidesz.

  Tamás KállaiTamás Kállai3 hónapja
 • 19:36 A a törlesztési moratórium csupán arra jó hogy a problémát időben kitoljuk,de ennek is meglesz az ára,mert a törlesztő hitel a moratórium által megnövekedik! 2020 Az ingatlan lufi kipukkanását fogja hozni ,ha a pandémia tartós marad! Azok akik kiadták a lakásaikat bevétel helyett kiadásokra számíthatnak valamint ugyan így fognak járni a hitelesek is! Komoly mélyrepülés várható és akinek pénze van most hatalmasat kaszálhat!

  1964pufi1964pufi3 hónapja
 • rég hallottam ilyen korrekt elemzést. köszönöm.

  Sari JanosSari Janos3 hónapja
 • Köszönet és hàla a videóban elhangzott infóért!!🙏

  zoltan horvathzoltan horvath3 hónapja
HUworld