Hogyan pergessünk HARCSÁRA? - Technika, csali és tippek!

2020.okt.12.
40 681 Megtekintés

A harcsa pergetése a nehezebb horgászmódszerek közé sorolható éppen ezért ennek elsajátítása és megtanulása nem egy egyszerű feladat. Egy olyan filmmel szerettünk volna készülni Nektek, amiben láthattok kapitális harcsa fárasztást, hogy közben mindenféle tippet és trükköt tudjunk nektek elmesélni és a lehető legtöbb információval tudjatok gazdagodni! Úgy gondoljuk ez a terv szinte tökéletesen sikerült! (Jegyzetfüzet erősen ajánlott 😉)
Kövesd te is a HUworld csatornánkat, tanulj a profiktól!
Ha szeretnél hasonló filmeket látni, iratkozz fel a csatornánkra! ▶️

www.foxrage.com
instagram.com/fox_rage_fishing
facebook.com/FoxRageFishing

Megjegyzés
 • Végre egy igazi pergetős videó!👌 Gratulálok!

  Imre HegedűsImre Hegedűs21 napja
 • Gratulálok! Ebben a videóban annyi érdekesség és hasznos információ van, mint semelyik másikban. Örülök, hogy nem csak a termékekről szól az egész.

  harcsa Bajszosharcsa Bajszos21 napja
 • A damilvastagságot elmondanád légyszi mert azt nem mondtad amúgy nagyon szép hal gratulálok.

  Gyurasits MátéGyurasits Máté24 napja
 • Nagyon profi videó, rengeteg hasznos információval. Köszönöm!

  PZRK77PZRK7725 napja
  • @Fox Rage TV MAGYAR Köszönöm!

   PZRK77PZRK7720 napja
  • @PZRK77 Szia! A Halcatrazban, a WalterLandban viszonylag sok dolog elérhető de az Xfish-en is van pár termék.

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR22 napja
  • @Fox Rage TV MAGYAR Megkérdezhetem, hogy Magyarországon hol van nagyobb Fox Rage kínálat? Honnan érdemes rendelni? Néztem a weboldalatokat, de onnan ha jól láttam, nem lehet rendelni, nics webshop mögötte. Előre is köszönöm.

   PZRK77PZRK7725 napja
  • Köszönjüksz szépen! Örülünk, ha tetszett!

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR25 napja
 • Nagyon jó videó. Mikor megláttam mekkora is az a hal Úristen!!! Szép felvétel, hangulatos fantasztikus

  Obama's third nameObama's third nameHónapja
  • Köszönjük!! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYARHónapja
 • Nagyon jó videók annnyit lehet tanulni. Milyen vastag és márkájú zsinórral nyomtátok? köszi

  Krisz 22Krisz 22Hónapja
 • Na az elején 20 körüli volt, aztán lett belőle kicsit nagyobb, mint 20. Mikor feljött 40-50, kinn a parton már 50-60. Hogy nem lehet tudni, hogy ez nem pici ? Már az elején látszott a boton, hogy nem az aprók közül való...

  Erika KoszegiErika Koszegi2 hónapja
 • Sziasztok! Jó kis filmeket készítetek! Tanulságos,informatív,a kezdőknek nagyon hasznos anyag,ez is..Gratulálok hozzá!!

  István PavlenkaIstván Pavlenka2 hónapja
  • Köszönjük szépen!! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR2 hónapja
  • Nagyon köszönjük!

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Tényleg nagyon klassz, színvonalas, hiteles és okos film. Kár, hogy a tározó horgászrendjében az olvasható, hogy horgászni csak partról engedélyezett. Ennek okán a szonár használatát meg sem említik a szabályozásban. A sikerben főszerepet játszott a csónak- elektromos motor és szonár használat. A film nagy része a csónakos halkeresésről, halfárasztásról szól. Lehetséges a csónakhasználat a tározón? Létezik pergető csónakos jegy? Szívesen mennék erre a vízre én is csónakkal. Mit kell ehhez tennem?

  Balázs EndrődyBalázs Endrődy2 hónapja
  • Szia Balázs! A tározò 2021-es rendjében ha jòl tudom változtatások lesznek. A szonár engedélyezve volt, régebben is. Átalakìtások zajlanak, de bìzok benne hogy jò lesz a következő év. Szìvesen segìtek ha gondolod, ha legközelebb a Walterlandban jársz. Köszönjük hogy megnézted és örülök hogy tetszett. Üdvözlettel: Kucsák László 😎

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Sziasztok! Harcsa pergetéshez milyen 5000es orsót ajálanál 100ezer ft-ig.

  olivér sebőkolivér sebők2 hónapja
  • @László Kucsák Szia Laci! Jól tippelek, ha azt mondom, hogy a videóban egy Saltiga 4000H-t használsz? Igazán remek, izgalmas és tanulságos videó lett, a legmagasabb minőségben! Sok ilyet még :)

   lestathuslestathusHónapja
  • @László Kucsák ok köszi

   olivér sebőkolivér sebők2 hónapja
  • Szia! Ez egy komplex dolog, több mindentől függ szerintem. Az Újbudai Walterland-ban dolgozok, ha tudsz kérlek keress meg, szìvesen segìtek. Üdv: Kucsák László

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Gratulálni szeretnék a filmhez ! Több szempontból is jó munkát sikerült végezni . Az "operatöri" munka , a beállitások , közeli képek stb . teljesen rendben van. A hang is tökéletes , a zene (bár Én abszolut ellene vagyok bármely horgászvideóban) sem zavaró . Magát az ackciót , és közben hallgatni a technikai magyarázatot - hogyan tartsuk a botot stb. - kivételes szerencsével épp egy ilyen hatalmas harcsánál - profizmus ,de túl ezen abszolute szemléletes bemutatása annak ,hogy mit és mit ne tegyen a kezdö vagy kicsit haladóbb harcsahorgász. Egyetlen apró észrevétel , amikor a bot orsó feletti fogásáról esik szó félreérthetö- ezért javasolnám hogy a botot a legalsó gyürünél sose fogjuk feljebb fárasztásnál mert eltörik ,ekkora de még akár kisebb harcsánál is ! A harcsahorgászatnak ez az a szintje , ami már akármekkora harcsánál is eredményre vezethet . A harcsázás persze nem itt kezdödik ,fokozatai vannak s oda rengeteg tapasztalaton keresztül vezet az ut. Nagyon jó kedvcsináló videó. annak ellenére ,hogy ez egy tavi harcsázás volt - csónakból ,de a folyóvizi horgászatra is , -akár partról is - rengeteg támpontot nyujt . Azonban ha valaki "rögtön itt szeretné kezdeni" , akármilyen egyéb horgász tapasztalattal - csak javasolni tudom ,ahogy a videoban elhangzottakat ismételve -kitartás ,tudatosság ,helyismeret és az adott viz megfigyelése- fontolja meg magában . A megfelelö "erös" felszerelés még nem minden ! Saját tapasztalat : évtizedekig való pontyos-keszeges pecázás után ,egy adott helyen, a célzottan harcsára való "odafigyelés" hozta meg számomra azt ,hogy elkezdtem fogni az egyre nagyobb harcsákat azon a helyen - ahol addig is ott voltak ugyan , és csak halvány sejtelmem volt róla, hogy igenis ott vannak ! Nem elég csak ugy pergetgetni - a harcsa egy külön "müfaj" ! Ha angol cimmel (vagy felirattal -részben-) futna a video szerintem már biztosan millios megtekintésnél lenne ,de igy is bombasiker ! Mindenkinek jó pecát !

  xerxes hadrianusxerxes hadrianus2 hónapja
  • Nagyon köszönjük az észrevételt és hogy megnézted a videòt! Üdvözlettel: Kucsák László 😎

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Sziasztok! Gratulálok, nagyon jó kis film lett! Én még csak barátkozom a harcsázás gondolatával, jövőre fogom elkezdeni, így az is lehet, hogy buta kérdést fogok feltenni. Számomra érdekes volt, hogy említetted azt is, hogy a meghorgászandó vízen fogtak-e pontyot és ha igen, mekkorát. Ennek mi a jelentősége harcsa fogásra nézve? Köszi! :)

  Krisztián NagyKrisztián Nagy2 hónapja
  • @László Kucsák köszönöm szépen válaszod! A kitartással nem lesz gond nálam, az infókban és technikában pedig ezek a videók sokat segítenek! Köszönjük! További sok ilyen jóféle videót várunk, görbüljön Nektek!! :)

   Krisztián NagyKrisztián Nagy2 hónapja
  • Szia! Vannak olyan helyek, ahol termeszetesen kerültek bele a halak, ha vannak nagypontyok és ( vagy ) nagy busák valòszìnűleg lesz nagy harcsa is a vìzben! Főleg ha nem horgásznak rá, és nem tudják a pontyos sporik . A fehérhalak eltűnése is jò támpont lehet. Sok sok türelem kitartás + informáciò kell hozzá hogy fogjál nagy harcsákat, de hidd el minden beleölt időt megér!! 😎 Üdv: KL

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Szokásos nagyon magas színvonal! Csak így tovább!

  Predator TVPredator TV2 hónapja
  • Nagyon köszönjük!

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
  • Köszönjük! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR2 hónapja
 • Majdnem csak ezen a tavon nőttem fel. Minden szabadidőmet itt töltöttem. Rengeteg hallal találkoztam, kisebb-nagyobbal vegyesen. Rengeteg nagy csukát fogtam és hébe-hóba harcsát, de nagy harcsát még soha nem sikerült. Minden elismerésem! Öröm volt nézni a videót! :) További hasonló halakat! Görbűljön! 🎣

  Péter MonostoriPéter Monostori2 hónapja
  • Nagyon köszönjük!

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Nagyon jók ezek a Kucsák Laci féle videók. Nem csak a videókban, hanem személyesen is mindig segítőkész az ország legjobb horgászboltjában! Végre olyan tartalom, ahol a "praktika" nem azt takarja, hogy vki a saját nevével ellátott apró cikkeket (nyilván kell bele az is) méltatja, hanem olyan apró pici dolgok vannak megvilágítva, amire legközelebb már figyel az ember, mikor kimegy horgászni. Köszönöm!

  Tamás KovácsTamás Kovács2 hónapja
  • @László Kucsák Esetleg a közeljövőben parti süllőző vagy csukázó filmet nem tervezel forgatni? Köszi a választ! :)

   Tamás KovácsTamás Kovács2 hónapja
  • Nagyon köszönjük az elismerő szavakat! Üdv: KL😎

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Mit is mondja...Pontyhorgász vagyok, de ez a videó váááóóó kategória! Itt látszik, hogy egy jó videóhoz nem kell semmi különös, csak pár horgász aki tudja mit és miért csinál és ezt a tudást át is tudja adni. Sajnos a pontyos videókban ez nincs meg szinte sehol a magyar közösségben, pont azért amit KL mondott..."Nem akarják átadni a tudást". Remélem marad ez a színvonal a videókban és reményeim szerint ebből a "nagy" pontyhorgászok is tanulnak. Még egyszer gratulálok nektek és minden elismerésem. Üdv.: Bence

  WildWaterWarriorWildWaterWarrior2 hónapja
  • Szia Bence! Nagyon köszönjük!

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Gratulálok! A halhoz is persze de talán még inkább a szellemiséghez, a hitelességhez, a valódi tudás átadásához és a szuperül összerakott videóhoz is. Én csak pár hónapja horgászom, hosszú út áll még előttem mielőtt akár csak megpróbálhatnék egy ilyen halat pergetve kifogni de örömmel fogok Fox cuccokat venni ha evvel egy kicsit is hozzátehetek ahhoz, hogy ezt minél tovább csinálhassátok. Hats off és köszönöm az élményt!

  Istvan DavidIstvan David2 hónapja
  • Nagyon köszönjük!

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Elképesztően jó lett a videó! Rengeteg hasznos tanáccsal! Gratulálok!

  Péter VódliPéter Vódli2 hónapja
  • Köszönjük szépen!! 😎

   László KucsákLászló Kucsák2 hónapja
 • Tudnátok ajánlani egy webshopot, ahol a csalik, és a Fox Rage paletta nagy része elérhető? Hiába keresgélek, nem nagyon találok sehol.

  Attila SzabòAttila Szabò3 hónapja
  • @Fox Rage TV MAGYAR köszi! Körbenézek ;)

   Attila SzabòAttila Szabò2 hónapja
  • Kedves Attila, A Halcatraz, WalterLand vagy SmartFishing odalán találsz termékeket :) Reméljük raktáron is vannak

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR2 hónapja
 • Jó kis harcsás víz lehet,gratulálok a videóhoz...jegyzeteltem,és tanulok. Köszönjük a videót.

  TISZAI HORGÁSZAT RIVER FISHING FHD 4KTISZAI HORGÁSZAT RIVER FISHING FHD 4K3 hónapja
  • @Fox Rage TV MAGYAR A Tiszán is lehet hasonló harcsás helyeket találni !!!!Jó pecát ,szép napot !!!

   xerxes hadrianusxerxes hadrianus2 hónapja
  • Köszönjük! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR2 hónapja
 • A nyeremény játék miatt irok meg csináltam mindent fel iratkoztam meg osztottam nem is egy csoportban likeolva is lett de most olvastam hogy a fioknak nem szabad privátnak lennie de az enyém az volt és most kapcsoltam ki ha lehet be kerülhetek még söt én voltam az első aki hozzá szólt a nyeremény játékhoz nagyon örülnék az orsónak ha mégsem én nyerek örülnék ha részt vehetnék🙂

  Horvath AntonHorvath Anton3 hónapja
  • @Fox Rage TV MAGYAR rendben enek örülök ☺️☺️☺️☺️köszi a választ 😙

   Horvath AntonHorvath Anton3 hónapja
  • Kedves Anton! A neveket valószínűleg pénteken fogjuk összesíteni illetve megpróbáljuk ekkor lebonyolítani a sorsolást. Egyedül azokat a feliratkozókat nem számoljuk majd bele akik 17.-e után iratkoztak fel. :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Gratula a halakhoz! Nagy köszönet a videoért és a tanácsokért, giga szuper volt! 👍🏻🙏🏻

  HappyLordHappyLord3 hónapja
  • Köszönjük szépen! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Sziasztok A helyszín hol található?

  Attila VargaAttila Varga3 hónapja
  • Kedves Attila! A helyszín a Fehérvárcsurgói víztározó volt :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Érő technikáját gyakorolni fogom. Talán ráértek, és bejön! Nagyon eltalált, spontán remekre sikeredett film ez! Gratulálok!Egy garantált követő👌🏾

  Andor SolymosAndor Solymos3 hónapja
 • Kedves Laci és Szabi! Hát így lesz egy jó pecából igazi oktatófilm!🤪Minden elismerésem!A hal csodás, az élmény nem különben.Azt hiszem ezután keresni fogom a filmjeiteket!Oktatás helyett, “ beszélgetések”!Ez nagyon tecc! Mert valójában is ez tőrténik. Megosztani , átadni a tudást a technikát.... valahogy ez a nehéz a sztárhorgászok zöménél.Itt nem érzem a “Faces” stílust. Itt az eredmények tükrében, az egyenrangúnak számító nézők ,sporik, megtisztelését érezni!🤙 Laci” könyök és vállmagasságig

  Andor SolymosAndor Solymos3 hónapja
 • hello! Hol lehet venni ilyen botot? Én teljesen kezdő vgk, és a fenekezést preferálom a legjobban (rablóhalra). De báemikor bejöhet, egy nagyobb halacska, ezért érdeklődök, pergető/fenekező erős botot szeretnék. Köszönöm szépen a segítséget :)

  Krisztián Mark SzászKrisztián Mark Szász3 hónapja
  • @Fox Rage TV MAGYAR rendben, nagyon köszönöm :D

   Krisztián Mark SzászKrisztián Mark Szász3 hónapja
  • Kedves Krisztián, a Halcatraz horgászboltban találhatsz a Rage Terminator botjaink közül párat! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Melyik az a magyar horgászbolt ahol jól felvannak szerelve fox rage termékekkel? Nézegetem neten de mind1ik elég hiányos...

  Tamás BoózTamás Boóz3 hónapja
  • Szia! Igen, sajnos még nem vagyunk jelen mindenhol, de a Halcatrazban, Walterlandban, Alza.hu-n, Smartfishingen is találhatsz pár terméket. A jövőben természetesen törekszünk a nagyobb terjedésre :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Messze a legjobb magyar horgászvideó, amit valaha láttam!

  Endre VassEndre Vass3 hónapja
  • Köszönjük szépen!! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
  • Szia Endre! Nagyon köszönjük! 😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Sziasztok! Milyen jig fejjel sikerült fogni?

  Péter CzakóPéter Czakó3 hónapja
  • Szia! Egy Fox Rage JIG X Strong fejjel, 8/0 15g

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Szép ,de partról az igazi ......szerintem igy nem olyan idézöjelesen sportszerū

  Viktor RémaiViktor Rémai3 hónapja
  • Semmi alapja nincs ennek a hozzászólásnak , igazán nem szeretnélek megbántani ✌🏻 Hiszen az egyetlen előny amit mindenki keres a csónakos pecával igazából , az a viz területének nagyobb végig pásztázása , vagy bejárása . Szóval nem értem a hozzászólást ... Gratulálok az uraknak a videóban , nagyon szakszerűen és sportszerűen horgásznak !! 👍🏻👍🏻 Hozzá tenném azt a tényt is ahogyan az úriember beszél a videó alatt , egy profi horgász , aki egy nagyon egyszerű módon adja elő a pacát , hangyànyit sincs el szàllva magàtol , ami egy màsik előny , mindenkinek erthetö kell hogy legyen , kincs ez a videó 👍🏻

   Oliver OliverOliver Oliver3 hónapja
 • Kérhetnék egy típust (esetleg linket)a FC-hoz? Illetve azt kérdezném még, hogy mivel csatlakozik a főzsinórhoz? Köszi előre is!

  Zoltán NagyZoltán Nagy3 hónapja
  • Szia, mi itt lent Ausztráliában FG csomóval csatlakoztatjuk, keress rá itt a HUworld on, Briggsy's FG Knot.

   Janos IvanJanos Ivan2 hónapja
  • Szia! Itt a linkje: foxrage.com/home/product/fluorocarbon-leader?b=Rage&c=line

   csobajicsobaji3 hónapja
 • Sziasztok ! Nagyon jó videó ! Azt szeretném kérdezni, hogy konkrétan milyen jighoroggal történt a fárasztás. Egyenlőre még nem találtam a piacon 6/0 ban olyat, ami ezt a terhelést bírná. Köszi. Görbüljön.

  Attila Lapos ARAPAIMA TEAMAttila Lapos ARAPAIMA TEAM3 hónapja
  • Szia Attila! A fárasztás egy Fox Rage Strong JigX horoggal történt 15g 8/0 :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Gratulálok! Alig várom, hogy jövőre én is felkerülhessek az istenek közé és ne csak partról küzdjek velük ezen a gyönyörű hazai pályán! Aropó! Thrillem vagy valamelyik vertikem nem volt nála?? 🤣🤣🤣

  Attila TóthAttila Tóth3 hónapja
  • @László Kucsák Örülök neki, hogy nem volt pearcing! 😁 Meg, ha üdvözölhetjük majd egymást ezen a szép és misztikus vízen! Megerősíteni tudom az elmondottakat. Egész nyáron napkelte minusz egy óra, napnyugta plusz egy óra volt a nyerő, kis vízben. Ekkor élt a partszél, amit elértem. Üdvözlettel: A.

   Attila TóthAttila Tóth3 hónapja
  • Szia! Akkor jövőre találkozunk, de hála istennek semmilyen csali nem volt a szájában! Üdv: KL😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Gratulálok! 2-3év tapasztalattal még mindig kezdő pergetőnek mondanám magam, azon belül is az UL peca amiben jobban járatos vagyok. Süllős gumizás közben akadt már párszor (vélhetően) harcsa a kis folyónkon, de eddig mindig ők nyertek. A harcsák nem viccelnek :) Sok hasznos infó volt ebben a videóban, ami segíthet legközelebb. "Kötelezően" kellene tanítani az ilyen infókat, mert sok horgászt felkészületlenül ér egy nagyobb hal. Főleg egy gyors folyón, ahol a sodrás is segítségére van a hallnak. Nagyon komoly tudást igényel 10-20kg-s harcsák megállítása is. Reméljük mások is példát vesznek rólatok, és próbálják a tudást átadni. Köszönjük a sok infót!

  GabFishing Pergetés vadvizekenGabFishing Pergetés vadvizeken3 hónapja
  • Köszönjük az elismerő szavakat! Üdv: KL

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Király lett! Az érdekelne, hogy engedélyezik a tavon a csónakos pergetést, vagy csak a felvétel miatt horgászhattatok, ladikból? Köszönöm!

  Steve PSteve P3 hónapja
  • Szia! 2021-től engedélyezve lesz újra a csònakos pergetés, mi a forgatás napján engedélyt kaptunk a csònakbòl valò pergetésre. Ha jòl tudom, hamarosan pergető verseny is lesz a tározòn. Üdv: KL 😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Gratulálok a szép fogáshoz!!! Nagyon szuper lett a videó 🎣

  Szilard SemseiSzilard Semsei3 hónapja
  • Köszönjük szépen!

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Sziasztok! Nagy örömmel nézem mindig a pergetős videóitokat, szintén a sportág megszállottjának gondolom magam. Jó látni, ahogy olyan tartalmat hoztok hazánkba, ami nemzetközileg is megállja a helyét bármelyik platformon. Viszont erről a vízről én úgy tudom, hogy "halandó" ember fia nem mehet rá csónakkal, csak versenyen. (Edzésnapon sem!) Nagyon kíváncsi vagyok rá egy ideje, de úgy érzem, hogy azért elmenni egy versenyre, hogy nulla hallal legyen egy szonározási lehetőségem a későbbiekben felesleges. (főleg elektromos motorral) Nem azt mondom, hogy bárki megfogta volna azt a szép harcsát, de ez egy majdnem szűz víz. Én nagyon szívesen látlak benneteket a Balatonon, nagyon érdekelne, hogy azokból a szituációkból mit hoztok ki. Továbbá a harcsás csalivezetésnél (bár nem vagyok sem nagy, sem kicsi harcsás) nem említettétek a nagyobb súllyal történő monoton, fenék feletti vezetést. Nekem sok "öreg" erről beszélt, hogy akadómentes területen jobb, mint megállítva vezetni. A zander pro-t én is nagy elégedettséggel használom, igaz a legkisebb méretben. Passzív halaknál az 1-1.5-2g fejeknél is nagyon jól mozog csebun! Nem egyszer volt ez a megoldás 1-10-es szetten. Továbbá a csalivezetés tekintetében nagyon az emelgetést mondjátok, nekem a zander pro sokszor a "swim&glide" vezetéssel is jól működik süllőre, kisebb harcsákra is! Még valami: Szeretnék egy olyan videót, ahol A kamera a szonár képét mutatja, B kamera pedig ahogyan ráállsz. Ez egyrészt a megállás (helyre ráállás) lehetőségeit mutatná meg, másfelől pedig nem egy villanásnyi képen mutatná, hogy mit értelmeztek halnak, illetve ragadozónak. Szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá. Nálam előfordult Balatonon, hogy láttam a harcsát oldalra néző képen, de ötletem nem volt, hogyan dobjam meg. Fölé álljak? 20 méterről dobjam? Ezek is érdekes kérdések. Előre is köszönöm a választ! Csak így tovább! Üdv.: Csabi

  Pergető KalandokPergető Kalandok3 hónapja
  • Szia! A sok kérdésre amit feltettél nekünk , holnapig is irhatnám a választ, mert minden válasz állandòan változna a helytől és helyzettől függően. Természetesen többféle technikával horgászok harcsára , nemcsak felfelé emelgetve. A szonár használata is megér egy misét ,én 20 éve tanulom. A vìz csak részben szűz mivel a harcsások folyamatosan horgásszák, de jövőre újra mehet a pergetés, ha jòl tudom. Mi a film miatt kaptunk kivételesen engedélyt a vìzkezelőtől. Egyébként 2018 ban amikor rengetegen harcsáztak, pergettek sikerült fognom itt 36, 60,70,82,és egy 103 kg harcsát, kizáròlag pergetve!! Sokat tudnék mesélni neked, de itt kevés a felület, úgyhogy ha gondolod, az Újbudai Walterland-ban dolgozok szìvesen megosztom személyesen a tapasztalataimat veled, hìvj bátran. Üdvözlettel: Kucsák László 😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Üdv,multiorsó nem lenne jobb?

  József PintérJózsef Pintér3 hónapja
  • Szép napot! Biztos a multi is jò, sőt van olyan szituáciò hogy még jobb, de én kizáròlag peremfutò orsòval horgászok.

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Gratulálok!Idén nekem is volt szerencsém egy 204cm-es harcsához(pergetve).Nagyon sokszor jártam már úgy,hogy a rávágás pillanatában kinyitotta a harcsa a kapcsot.Ti még nem jártatok így?

  Norbert NemoNorbert Nemo3 hónapja
  • Szia! Sajnos én is jártam már ìgy, de főleg süllőzéskor történt ilyen.

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Ez komoly volt! Gratula!

  Hal-adó Csabio PolyákHal-adó Csabio Polyák3 hónapja
  • Köszi Csabi!! 🤩😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Nagyon jó videókat csinàltok. Harcsa pergetéssel kapcsolatban kicsit több technikai rész szerintem sok mindenkit érdekelt volna mèg.Vezetési technika-mikor mekkora milyen gumit érdemes dobni?

  Lajos BerzèteiLajos Berzètei3 hónapja
  • Kedves Laci és Szabi! A jó pecából így lehet igazi oktatófilmet csinálni. Spontán és rögtönözve .Gratulálok a gyönyörű harcsához!🤪 Már a süllős videótoknál kiderült:- “nincs ködösítés” nincs mellébeszélés, hanem átadni szeretnétek! Ez.... ez a fontos, és ez ebben a csúcs!!!!!Nem lehet számomra kérdés, hogy lesem a filmjeiteket ezután... ! Megfogtátok a halakat, s a pergetőket.Nagyon tetszett Laci azon mondata:- “ezek beszélgetések”😉! Hiszen tudjuk , hogy ezekből meríthetünk a legtöbbet !! Igyexem majd beépíteni Laci könyök- váll technikáját a saját fantáziámmal együtt

   Andor SolymosAndor Solymos3 hónapja
  • Szia! Köszönjük az elismerő szavakat, a jövőben reményeink szerint a technikai részeket is szeretnénk bemutatni. Üdv: KL 😎

   László KucsákLászló Kucsák3 hónapja
 • Zseniális! Köszi az élményt!

  Gyorgy SzekeresGyorgy Szekeres3 hónapja
  • Köszönjük! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Igazi élmény volt nézni az örömötöket!NAGYOK VAGYTOK!!!! GRATULA!!!

  Jozsef dr SzijjJozsef dr Szijj3 hónapja
  • Köszönjük szépen!! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
 • Nagyon jó Video volt! Köszi a Tippeket és Gratulálok a Harihoz!!!! ;) Zene a Video a stáb!!! Parádés

  Tresó BenceTresó Bence3 hónapja
  • Köszönjük szépen! :)

   Fox Rage TV MAGYARFox Rage TV MAGYAR3 hónapja
HUworld