HAZAÁRULÓ VAGY HONFITÁRS? 🤔 #vita

2021.márc.23.
75 805 Megtekintés

Itt lehet szavazni:
onlinenepszavazas.hu/
"Előbb a kötelesség, aztán a jog." - Vita Vona Gáborral a szavazati jogról
huworld.info/flow/vide/13h_wICakMa-bKo
vagy:
Ki a hazaáruló? / Vita a levélszavazásról Ábel Bódi​ -val Pesti TV-n
huworld.info/flow/vide/nWmEzYnDf6jcfqI
MENJEK/MARADJAK: London
huworld.info/flow/vide/r2d-v4ORZKvIr54
Csatlakozz tagnak az exkluzív videókhoz: huworld.info/to/IITmFAHQ4S1FMDWqhZyQKgjoin
Live támogatás: streamlabs.com/extralps/tip
Instagram: instagram.com/adam_6lepes
Twitch: www.twitch.tv/kokuszcsoport/
Discord: discord.gg/NvckacPrqj
6lépés: huworld.info
Facebook: facebook.com/fcsoport
Készítette: Rawfilter Media - www.rawfilter.com
Zene
Song: Unknown Brain & Hoober - Phenomenon (ft. Dax & VinDon) [NCS Release]
Music provided by NoCopyrightSounds
Free Download/Stream: ncs.io/Phenomenon
Watch: huworld.info/flow/vide/sYVx3HnJj6-opm8
Song: Wanden & Slashtaq - Better Off [NCS Release]
Music provided by NoCopyrightSounds
Free Download/Stream: ncs.io/BetterOff
Watch: huworld.info/flow/vide/qKSd0YKnmNzSrqY
tagek
fókuszcsoport fókusz csoport 6lépés youtube trending kritika vélemény #vélemény videó bódi ábel vona gábor vita pesti tv külföld szavazat online népszavazás

Megjegyzés
 • Látjátok a bajszom? Látjátok? Na ennyire vagyok magyar. Neked még bajszod sincs.

  Botond FülöpBotond Fülöp3 napja
 • Szerintem az lenne a legjobb ha minden ember egy országba szavazhatson csak. Igy a külföldön tartozkodo magyarok szavazhatnának, viszont azok akik külföldön laknak nem szavaznának, mivel nincs hatása rájuk hogy mi történik egy másik országban. A levélben történö szavazás ezután egyértelnü lenne.

  Péter TempfliPéter Tempfli16 napja
 • Gyököt Von a Gábor

  László LengyelLászló Lengyel19 napja
 • "Magyar lakcímmel rendelkezik egy kassai állampolgár is" Hátőőő. Nem?

  Anorexiás NémethSzilárdAnorexiás NémethSzilárd20 napja
 • Ádám, nekem az a benyomásom, hogy kettős mércét használsz, amikor összehasonlítod a külhoni magyarokat, és a gazdasági célból külföldre kivándorolt magyarokat. Miért könnyebb azt megállapítani, hogy egy külhoni magyar nem szeretne 5 év múlva átköltözni Magyarországra, mint hogy egy külföldre kivándorolt magyar nem szeretne 5 év múlva visszatérni? Erős részrehajlást érzek. Hogyha egyikőjük sem adózik Magyarországon, miért kényesebb téma az, hogy jaj vajon az Angliába 5 éve kivándorolt, az vissza szeretne-e jönni? Neki miért jogosabb fenntartani a lehetőséget, hogy még szavazhasson, mert lehet 5-10 év múlva úgy dönt, hogy visszatér. Az aki külhoni, lehet pont ennyi erővel dönt úgy 5-10 év múlva, hogy ideköltözik Magyarországra, mert mondjuk a gyermeke küzködik a román nyelv megtanulásával, mert mondjuk reál beállítottságú, és nem humán. Sokszor meglep az, hogy mennyire idegenekként beszélsz a külhoni magyarorkról... Meg hogy "könyörgöm trianon tök régen volt, felejtsük már el." Ez azért nem ennyire egyszerű, hiszen a külhoniak életére mai napig hatással van. Például nagymamám Romániában a kórházban a legtöbb esetben küzködik, mert nem az anyanyelvén látják el, ha bemegy egy hivatalba nagyon sok esetben küzködik, mert nem tudja az anyanyelvén intézni az ügyeit. Tudom, hogy a mai világban a nyeltudás a minden, de egyszerűen vannak olyan emberek akiknek nem megy annyira egyszerűen a nyelvtanulás, egyszerűen más beállítottságúak, nekik ez nagyon nehéz, pláne úgy, hogy van olyan még mindig, hogy meg is szégyenítik azért az embert nyilvánosan, mert mondjuk nem beszél folyékonyan románul, egy olyan embert, aki Magyarországon született, egy magyar anyanyelvű településen élte le az életét, csak közben átírták a határokat. A szavazati joggal kapcsolatban őszintén én sem tudom azt mondani, hogy jogos vagy nem jogos, ezen még vacilálok, de az hogy a külföldre kivándorolt magyarokat magyarországibb magyarnak tekintjük, a Magyarországról leszakított területeken élőknél, ez nagyon bántó tud lenni....

  Ágota TóthÁgota Tóth22 napja
 • Ábel mennyen vissza a rengetegbe.

  Géza GyurkovicsGéza GyurkovicsHónapja
 • A számlákat azért fizeted, mert valamit kaptál cserébe, ha készpénzben fizetsz, akkor is valamijen áruért vagy szolgáltatásért fizetsz amíg meg nem halsz.

  Géza GyurkovicsGéza GyurkovicsHónapja
 • Egyik kedvenc videom toled, Adam! Ugy erzem eljott az ido, hogy Fokuszcsoport klubtag legyek. 🤩 Hajra - hajra!!! Udv, 1 kulfoldre szakadt magyarorszagi magyar migrans, akinek a csaladja 95% - a meg mindig a kafkai szintu magyar helyzettol szenved.

  fran zsifran zsiHónapja
 • Negyed óra után előjött a refluxom .

  Fr1D B.R.Fr1D B.R.Hónapja
 • Imadom, hogy en vagyok az (egyik) hiba a matrixban azaltal,hogy külföldre költöztünk a ferjemmel,nincs mar magyar lakcimunk,tehat levelben szavazhatok....termeszetesen NEM a fideszre. De ettől még nem tartom tisztessegesnek hogy azok a magyarok, akik külföldön dolgoznak,de megtartották az otthoni lakcimuket ezzel a a lehetőséggel nem élhetnek. Ez egyszerűen diszkrimináció.

  Anett SchwarzAnett SchwarzHónapja
 • Kassa is magyarországi lakcím 😂😂😂😂😂😂

  Zor B.Zor B.Hónapja
 • Ennek a videónak Radics Peti lett az áldozata.

  És POKOL És MENNYÉs POKOL És MENNYHónapja
 • Ez az ábel egy igazi Magyar kretén... főlleg ezzel a lenéző stílussal

  ParanoID 369ParanoID 369Hónapja
 • Érdekesnek találom hogy ha a kormánnyal szemben merül fel, hogy elcsalta a választásokat akkor azt a legtöbb ellenzéki ember kész tényként kezeli (valszeg igazuk van), viszont ha a "közös" elvelet valló demokratákal szemben indul egy eljárás (hozzáteszem elég sok bizonyíték állt össze) akkor az instant jobbos hiszti. Ezt rohadtul nem értem

  Captain _BubaCaptain _BubaHónapja
 • Nos dràga politikusok majd ha élhetőbé teszitek Magyarorszàgot akkor majd külföldről haza térnek az emberek. Sok embernek csalàdja van amit minimàl bérből nehéz eltartani, mert titeket kell eltartanunk és a korupt baràtaitokat .

  Power of teaPower of teaHónapja
 • Attól félnek hogy a külföldi magyarok már nem hülyíthetők és van miért utálniuk őket ...Látják a külföldi fizetéseket, más országok állapotát és kinevetik ami itt megy !Ezt a Bódit külföldön kiröhögnék mit a szart !!!

  SámsonSámsonHónapja
 • A Club Mate is csak egy motiváló kellék amúgy ! Még téged is manipulált !

  SámsonSámsonHónapja
 • Ha belföldön a szavazás napján bármely okból máshol tartózkodok, kérhetem, hogy ott szavazhassak. Simán meg lehetne ezt oldani, hogy bejelentem nem az állandó lakcímem szerinti szavazókörben szavazok és megadom a külföldi címemet.

  László KovácsLászló KovácsHónapja
 • Ábel arról is megfelejtkezik, hogy a külföldön dolgozók hazautalásai mérhető tétel a magyar költségvetésben. Miért-ne szólhatnának bele az itthoni folyamatokba?

  László KovácsLászló KovácsHónapja
 • Egyetértek azzal, hogy aki nem viseli a következményeket az ne szavazzon magyarországi pártlistára. De vannak speciális problémái az elcsatolt részeken élő magyarságnak és az anyaországnak van felelőssége velül szemben. Ezért jónak tartanék egy olyan megoldást, hogy választhassanak, küldhessenek a magyar parlamentbe pl. úgynevezett szószólót, aki képviseli az ügyeiket. Az, hogy a levélszavazás egyenlő feltételekkel történhessen teljesen egyetértek.

  László KovácsLászló KovácsHónapja
 • Én arra lennék kiváncsi hogy, ha itthon csak Budapesten lehetne szavazni hányan utaznának föl 50, 100, 200 kilométerről? Nemhiszem hogy olyan sokan szeretnek olvasni..

  A AttikaA AttikaHónapja
 • Vonának sok dologban igaza van, de valahogy benne ragadt ő is a xx. században. Mondom az én víziómat: - Bárki aki ÁLLAMPOLGÁR, itt tartózkodástól függetlenül szavazhasson. - Levélben NEM szavazunk, senki! Levélben szavazni 2021-ben hatalmas f@szság! - ONLINE viszont lehessen már szavazni, ha valakinek egyszerűbb, mint mondjuk konzulátuson keresztül! Egy ember egyszer authentikálhat értelem szerűen szavazásra, erre pedig több lehetőség is lehetne már most is: Ügyfélkapu, E-Személyi (jó napot kívánok, ezek léteznek és elfogadottak az állami ügyintézés egyéb területein is). Maga a szavazat tartalma természetesen titkos kell legyen, ezt kell valahogy garantálnia az illetékes szervnek, a szavazó állampolgárnak pedig ebben bíznia kell. Ha nem bízik, akkor mehet a szavazó körbe vagy a konzulátusra. De a levél baromság a jóval biztonságosabb és nehezebben manipulálható IT világában. Persze aki ebben nem bízik, marad a normális módszer, ha bízik, akkor authentikál, ikszel, lezárja, érvényesíti és akkor ő készen is van. A titkosságot biztosíthatja, hogy az összes online szavazat mehetne egy kalapba. - Ez egyedül az egyéni jelölteknél jelentene gondot, de ott minden távszavazás gondot jelent, és minden választás idején ezzel eddig is vissza éltek a magyar rendszerben! Például én pécsi lakosként, de egyetemista koromban átjelentkezve, anno szavaztam már Szanyi kapitányék kerületében a XIII. kerületben Budapesten. Ami egyébként egy f@szság. De ezt így találták ki honatyáink. Szóval, országos listánál nincs gond, egy "online szavazatok" szavazókörbe futna bele az összes távszavazat, így maradna a titkosság. Persze a feldolgozás kb azonnal lefutna a urnazárás idejében. Nem névvel várna addig az adat, hanem egy visszafejthetetlen token mellett az adattáblában. Egyéni kerület? Hát az távszavazásnál vagy nincs, és szerintem ez lenne a helyes, mert ha nem laksz ott valójában akkor ne is szavazz az ottani helyi jelöltre, vagy a mostani balfék módon lehetne csinálni, nevezetesen, hogy azt előre bejelented, hogy melyik "kirendeltségi helyen" akarod a saját voksodat felhasználni. Persze ha egyedül van az adott körletben online szavazó, akkor nyilván egyértelmű lesz, hogy az egyetlen szavazatból melyik volt a tiéd. Akkor ezt vállalod saját belátásod szerint. Nekem pont ez a fura ebben a vitában, hogy elvi nyöszörgés megy, de technikailag a vitázó urak olyanok, mintha nem is ismernék a magyar választási rendszert rendesen. Fura.

  loserock1loserock1Hónapja
 • Az ország adta neked a növekvő hitelt, a kilakoltatás esélyét amiért el kell hagyni a családot, országot... Hát sok mindent kaptunk csak éppen jót és tisztességes megélhetést nem! Istenem kiáll le vitatkozni a Pesti Tv-vel? Vagy kötelező?

  T. AndreaT. AndreaHónapja
 • A román/szlovák stb. Oldalon lakóknak mi közük van hozzánk? Aki életvitel szerűen itt lakik az oké szavazzon a többi meg szavazzon ott ahol lakik. Ha szomszéd országba dolgozom akkor se szavazok a helyi politikába. Viszont ha kiköltözik akkor igen. Ha valaki nagyon akart már átjött volna Mo-ra élni. Másrészt szavazzunk hogy csatolják vissza az ellopott részeket aztán meglátjuk akarnak-e itt élni 🤣🙏😆

  T. AndreaT. AndreaHónapja
 • 31:30 Hohohooooooo...😂😂 Ha tudnád. Vidéken mindenhol fejlesztés van a vidék fejlődik. Én csak szabolcs és hajdú megyét látom de itt bármerre sétálgatok mindehol látni a vidékfejlesztést. Nagy kék táblák úniós pályázatokról hogy Mire hány millió, milliárd forintot kapott ez meg az. De sajnos ez a egyetlen kézzel fogható dolog :c

  Péter ViktorPéter ViktorHónapja
 • Önmagában jó lenne ha neten vagy levélben is lehessen szavazni. De igen bajusz nem magyarság és igen hazaáruló a Vona...🙄

  T. AndreaT. AndreaHónapja
 • kajak fiúk nem éri meg, nincs jövője, sőt egy csomó dologtól elzárjátok magatokat, ami később lehet faszább lenne meg amúgy sztem se ezzel az élcelődő seggnyalással, se a titkos marokdörzsölgetéssel (ha egyáltalán van olyan) nem fogtok levarrni egy gádzsit se, és már önmagában ez megérné nem fullba nyomni in my deepest honest opinion

  glug blubglug blubHónapja
 • Annyira egyetértek veled! Aki nem akar haza jönni, az ne szavazhasson.🙏🏾

  panna fodorpanna fodorHónapja
 • olvasom itt sok kinti magyar teljesen értelmes hozzáállását a szavazáshoz... kár, hogy olyan kevesen vagytok... a többség imád (jó magyar módjára) kibicelni némi "júdáspénzért"..

  József CsontosJózsef CsontosHónapja
 • Ádám azt azért nézd meg az eredeti vitánál, hogy tizenhárom perc ötven-nél a Vona egy kérdéssel kivérezteti a srácokat.. onnantól az egész vita szánalmas.

  József CsontosJózsef CsontosHónapja
 • Gratulálok a 100000 feliratkozóhoz szép volt csak így tovább😎

  Csaba UrbánCsaba UrbánHónapja
 • Megnéztem volna a romániai magyarok arcát,ha annak idején fordított helyzetben a magyarországi magyarok Ceaușescu-ra szavaztak volna.

  Laszlo KovacsLaszlo KovacsHónapja
 • Aki szavazni akar külföldön annak kötelező legyen lóháton ellovagolni a legközelebbi magyar konzulátusra - ha ezt nem tudja teljesíteni hivatalosan is hazaárulónak lehet nevezni, aki Gyurcsány és Soros szerelemgyermeke.

  Mr. ChinaskiMr. ChinaskiHónapja
 • Örülnek ha szavazhatnék Magyarországon. Külföldön elek, lakásom van Magyarországon, magyarországi jövedelmem után fizetek nem kevés adót, magyar állampolgár vagyok, de külföldön elek mivel ott dolgozom. Ha szavazni akarok, akkor azt csak a követségen tehetem. Ez valóban nem fair!

  Botmixer BotmixerBotmixer BotmixerHónapja
 • Bajusznak le kellene vágni a kezét,hogy valamit tegyen az országért mert alapból egy Abonyi garabó szart nem ér.

  Gábor Kis-PrumikGábor Kis-PrumikHónapja
 • Tévedsz Ádám! Ha Magyarországon születtél, akkor Orbán Viktor TULAJDONA vagy!

  László SzikraLászló SzikraHónapja
 • A csalások elkerülése miatt van ez a feltétel, hogy személyesen kell megjelenni. Mit nem lehet ezen érteni?

  József SzékelyJózsef SzékelyHónapja
 • egyetértek veled. + ez a bajszos arc is nagyon tenyérbemászó

  Naq pendaNaq pendaHónapja
 • Ó, te jó ég, fájt ez a vita. Kárpátaljaiként pont azért nem szavazok, mert én magyar vagyok ugyan, de Kárpátalján élek és itt is akarok élni. Szerintem ez gerinc kérdése. Viszont én személy szerint kevés olyan embert ismerek, aki szavazni ment. Még a "saját" választásainkon is siralmas a részvétel.

  Kata SzabóKata SzabóHónapja
  • Szavaztok ti, csak nem tudtok róla!

   László SzikraLászló SzikraHónapja
 • FIGYU MINDENKINEK! EZ NEM HÜLYE HÜLYÉRE FIZETIK.A POLITIKUS ÉS EGYÉB TALPNYALÓI .A SZOCIK SE VOLTAK SZENTEK,DE A KORRUPCIÓNAK ILYEN SZINTJÉT PÁRT ÁLLAMII ÁLLAMPÁRTI LÓVÉN ILYEN SZINTRE FEJLESZTENI CSAK A FIDESZNEK SIKERÜLT.A VONA IS AKKOR VILÁGOSODOTT MEG MIKOR ELVETTÉK TŐLÜK A LÓVÉT.EZ ILYEN EGYSZERŰ.AZ ALSÓ KÖZÉP ÚGY SZAVAZ,HOGY MELYIK PÁRT ÍGÉRI LEGTÖBBET NEKI. I EZÉRT NAPI 10-12 ÓRÁT KELL MAJD DOLGOZNI. EZÉRT ALSÓ KÖZÉP ILYEN SZINTEN TÁJÉKOZATLAN, MERT A SOKOLDALÚ TÁJÉKOZÓDÁS IDŐIGÉNYES DOLOG.EZ AZTÁN A 22-ES CSAPDÁJA.

  MARA MAYAMARA MAYAHónapja
 • Érdekes vita volt. Én viszont szintén szkeptikusabban állok hozzá, akárcsak a Fókuszcsoport. A szavazatokat két dologhoz kötném, csak hogy ne legyen félreértés: 1. magyarországi lakcím, és 2. bejelentett munkahely, Magyarország területén, vagy valamilyen jogviszony, hazai álláskereséssel kapcsolatban. Itt beleértve azt is, ha a Magyar Államkincstárból kap járulékot, nyugdíjat vagy rokkantsági segélyt, a szavazó. Nem is lenne több vita arról, hogy szavazhatnak-e a külföldi magyarok. Persze, most szemét vagyok, mert sok Trianon után leszakadt magyar család is elveszítené a lehetőségét, hogy ide szavazzon. De ugyan miért is tenné? Mi sem szavazunk román, szlovák, ukrán vagy horvát miniszterekre, pártokra, pedig a mi kintrekedt fiaink és lányaink képviselőiről is beszélünk. Ha muszáj, vagy ha egy népszavazás úgy hozza, tennék annyi kitételt, hogy a bejelentett lakcím, lehet olyan is, mely a régi Magyar Királyság területére szól. Úgyhogy szavazzon csak, de csak akkor, ha itt dolgozik és/vagy betelepedési szándékai vannak. És természetesen lehessen bárhonnan, levélben és online is szavazni.

  kalmix88kalmix88Hónapja
 • Angliaban elek.Nem fogok szavazni,sem a kovetsegen,sem levelben.Nezem a politikai helyzetet.Orban alagut,Felcsuti repuloter,merhetetlen lopas.Az egeszsegugy helyzete....a jarvanykezelessel kapcsolatos szerencsetlenkedes ...folyamatos hazudozas,,,,,,,,ha a magyarok ujra megvalasztjak az ereszt,haaat ....csak gratulalni tudok.

  Eva MolnarEva MolnarHónapja
 • Neked a haza egy kitalált entitás. Ezzel mindent elmondtál magadról.

  Peter GaussPeter GaussHónapja
 • Ilyen gyökerek miatt van ilyen speciális helyzet vagyis haza árulok miatt

  Attila NagyAttila NagyHónapja
 • Gyökér libsik vagytok

  Attila NagyAttila NagyHónapja
 • Tanultál te történelmet? Azért egy mondattal megannyit embert meggyalázni aki meghalt ezért a hazáért, aki azért küzdött, élt és halt, hogy ez maradjon haza.... Szerintem Guiness rekord. Sokszor hallom, hogy mennyien példálóznak a forradalmakkal stb. hogy a szabadságért küzdöttek akkor. "Talpra magyar, HÍ a haza" "Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell" Vagy azok akik háborúkba harcokba haltak meg azért, hogy magyar haza maradhasson ez. De, nagyon is kötelezettséged van a hazád iránt. De igen, mi vagyunk a hazáért. (és a haza mi értünk) Árpád vezér, Géza fejedelem, István király, Szent László, Hunyadi János, Rákóczi Ferenc, és még napestig sorolhatnám az embereket, szerinted így gondolták? Hogy nincs kötelezettségük a hazájuk iránt. Forognak a sírjukban.... A haza nem egy kitalált entitás, te nagy érdemű... Mária az égben, ezt azért súlyosnak érzem.

  Zoltán OsvaiZoltán OsvaiHónapja
 • Határon túli magyarként (Erdély) nem értem minek kell szavazni nekünk is. Nem ott lakom, nem szólok bele azok életébe. Sok kommentet látok határontúliaktól akik ezen megsértődnek, de szerintem nem kéne összemosni a szavazati jog hiányát a magyarsággal. Attól valaki nem lesz kevesebb osszabb magyar ha nincs szavazati joga, vagy akár állampolgársága...

  lukygaborlukygaborHónapja
 • Szerintem is csak annak kéne szavaznia aki itt is él, aki 4 évente nem tud haza jönni szavazni az nem is számít...

  Dávid SzigetiDávid SzigetiHónapja
 • Egyszerű: aki ide fizeti az adót, az könnyen szavazhasson

  Pétör ÁdámPétör ÁdámHónapja
 • Érdekes olasz kettős állampolgárként ,Olaszországi lakcím nélkül is szavazhatok levélben.

  Daniele CataluccioDaniele CataluccioHónapja
  • Nálunk a Fidesz és a logika távol áll egymástól... :D

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán BalázsHónapja
 • Amerikaban bizonyitottan elcsaltak a valasztasokat. Es igen, a levelszavazassal lehet a legremekebbul itthon is ugyanezt megtenni.

  Krisztina Keserüné lantosKrisztina Keserüné lantosHónapja
  • DE ebben az esetben senki ne kapjon jogot levélszavazásra, se a határontúli se a külföldön élő.

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán BalázsHónapja
 • Amúgy azt nem értem, hogy az az Erdélyi aki elköltözik Erdélyből Németországba, mennyivel másabbak azoktól a Magyarorszàgról Németországba elköltözött embertől?! Ugyanis Aki itt Németországban él Erdélyi magyar szavazhat levélben, de mi akik Magyarországból költöztünk ki mi nem szavazhatunk levélben... Érdekes.

  Dóra HostyinszkiDóra HostyinszkiHónapja
 • Szerintem nagyon is rendben van ez így, hogy mi határon túli magyarok is szavazhatunk. A rokonságom nagy része Magyarországon tanul, és ott tervezi az életét, szóval szerintem ez egyértelmű, hogy ők szavazhatnak. Ezen kívül azt is jogosnak érzem, hogy én aki nem tervez már Magyarországra menni szintén szavazhatok, mivel ezzel támogathatom a családom, akik ott terveznek élni. Vajdaságban élek, és az ismerőseim majdnem mind így vélekednek erről, sokat köszönhetünk a Fidesz kormányzásának. A Prosperitati alapítványon keresztül rengeteg támogatáshoz jutottak a vállalkozásaim a Magyar állam jóvoltából, egyik barátom több száz ezer euró körüli támogatást is kapott, hihetetlen, hogy ennyit adott nekünk Orbán. Az ellenzékre meg majd talán akkor szavazunk, ha nem egy identitásnélküli massza lesz, ahol 6 párt szövetkezett.

  Szecsei ZoliSzecsei ZoliHónapja
 • Ábelbol még lehet allamtitkar vagy kormanybiztos. Nyilván csak itt nálunk és addig, amíg nincs kormanyvaltas.

  Tibor RemiasTibor RemiasHónapja
 • Szét lehetne választani az állampolgárságot a szavazati jogtól? Én felvidéki magyar vagyok, de szavazni abban az országban szavazok, ahol élek. Talán a nagyszüleim és elődeik emlékére felvenném a magyar állampolgárságot is (ha maradhatnék kettős), de nem élnék szavazati joggal, mert szerintem nem erről szól a külhoni magyarok állampolgársága.

  Eve Farkas-CzifraEve Farkas-CzifraHónapja
 • Én csak azt nem értem, ha engem mint Budapesten élő de Ausztriában dolgozó magyart nem zavar hogy Borat és műsorvezető barátja akik határontúli magyarok szavazhatnak, akkor őket miért zavarja hogy én is akarok?

  Nagyoncuki PartyNagyoncuki PartyHónapja
 • Szerintem meg az lenne az igazi ha a külföldre emigrált magyaroknak lóháton kőne menni Nándorfehérvárra szavazni .

  Adam MatyusAdam MatyusHónapja
 • Ábl példaképe a Kövér Laci vagy családi kötelék van köztük ?

  Das MonkeyDas MonkeyHónapja
 • londoni magyar vagyok, haza szeretnek menni, de nem szavazok megha lehetne sem, mert nem szeretnek masok eleterol donteni, ugyhogy nem lakom ott

  Edit LaczkoEdit LaczkoHónapja
 • VG elmehet a p csába! A szavazás teória nem rossz. Trianont el kell felejteni. Sok sikert mindenkinek! Zsolt /FR/

  S&D InvestmentS&D InvestmentHónapja
 • A baromarcú Ábel azt mondja, hogy mondjon le az a magyar a hazai lakcíméről, aki szavazni akar; de akinek soha nem volt magyar lakcíme, az akkor miért szavazhat? Ez az egész szar nettó fidesz propaganda. Ezek a véglények felmondják a leckét. Soha nem hittek az erőn kívül semmiben. Szomorú látni, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen szolgalelkű szardarabbá képes válni.

  deadmanzhanddeadmanzhandHónapja
 • Ezzel kapcsolatban már sok vitát folytattam én is életemben ,de azt vallom ahova fizeted az adót annak az országnak a sorsáról hozz döntést.

  József CsontosJózsef CsontosHónapja
 • Hát igen... más országban, ha valaki elmegy és hónapokat-éveket külföldön tölt, akkor világlátott lesz... itt haza áruló. És csodálkozunk, hogy nincs indíttatás haza jönni. Arról nem is beszélve, hogy sokan vannak, akik a kint megkeresett pénzecskéjüket aztán itthon költik. Akkor nem gond, hogy milyen jól fizetik külföldön. Iszonyat nyomasztó, hogy 2021-ben megbélyegeznek, ha mást is ki szeretnél próbálni, mint a saját hazádat, ha valamiért nem vállalsz gyereket, ha meleg vagy és még sorolhatnánk... sajnos egyre hosszabb a lista.

  Adrienn BenkőAdrienn BenkőHónapja
 • Nem tudok szépen fogalmazni, ez az Ábel gyerek sík hülye.

  Miklos TothMiklos TothHónapja
 • Politikai alapon, es idetartozik az, hogy a bajszos gyerek kit gondol jo magyarnak es rossz magyarnak, diszkriminalni, megneheziteni egy demorkatikus voks leadasat az mar a fasizmus hatarait surolja. Ez nem konzervativ, liberalis tengely menten zajlo vita, hanem demokrata es antidemorkata.

  Erik VargaErik VargaHónapja
 • hadd foglaljam össze a kormány álláspontját. ha te az elcsatolt trianoni területeken élsz szeretettel várjuk a szavazatodat (reméljük tudod ki volt a kettős állampolgárság mellett és ellen). ha te nyugatra mentél, szarrá hajtod magad, hogy megélj, fejlődj, hogy a magyar viszonyokhoz képest valamivel jobb megélhetésed legyen (esetleg spórolj Pesten egy lakásra), akkor szeretettel várjuk a hazautalásaidat szegényebb hozzátartozóidnak, esetleg gyere haza bulizni a Sound-ra, költsed itthon a pénzed. ja, hogy szavazni is szeretnél. lehetőleg fogd be a pofád, de ha mégsem, akkor lásd kivel van dolgod, utazhatsz pár száz kilométert, és elcseszhetsz egy napot, te tróger. ugyanez a nemzeti kormány az, amelyik 300.000 euroért letelepedési kötvényt adott külföldi "üzletembereknek". így nagyjából 20.000 fő kapott letelepedési engedélyt. jórészük a magyar kultúra iránt nyilván hatalmas érdeklődést tanúsító kínai állampolgár. lényegében mint egy használt zoknit árusították ki a magyarságot. de persze az igazi veszélyt a hanyatló (imperialista :D ) nyugat által megfertőzött külföldre szakadt magyarok jelentik. micsoda államférfiak, micsoda honatyák buzgólkodnak a nemzet felderüléséért. na az ilyen dolgok miatt akar a fiatalság elkeserítően nagy hányada lelépni.

  fulukukufulukukuHónapja
 • Vona mondja" ezt értsétek meg..*,az egyik fidesz tv túlfizetett figuràival beszélgetve...,hm

  Thomas KrauszThomas KrauszHónapja
 • 2018-ban kint voltam Erasmuson Norvégiában mikor a szavazás volt. Nem laktam messze a nagykövetségtől, kb 2 óra vonatút, de mivel drága ország, csak az, hogy elmegyek szavazni 12 ezer forintnyi koronába került volna. Azért ez nem egy olyan összeg amit diákként szívesen kifizet az ember csak azért, hogy szavazzon...

  Eniko TEniko THónapja
 • Ádám! Én imádom a videóidat, nagyon sok dologban értek veled egyet, sok jó meglátásod van és amúgy is egy értelmes embernek gondollak. Szóval nem miattad, de ezeket a videókat csak részletekben tudom megnézni. Konkrétan szekunder szégyenérzetem van mihelyt Ábel megszólal, sajnálom hogy egy fajba tartozunk és mindemellett érzem, hogy minden egyes megszólalásával visszafejlődök egy keveset. (Elképzelhető, hogy ezek az emberek egyfajta fegyverek, amivel a magamfajtákat akarják szellemi sérülté tenni azáltal hogy ekkora baromságokat beszélnek?!) Cringelni jó, de ez már fizikai fájdalmat okoz. Mindazonáltal tied minden elismerésem, hogy egyben végigtudtad nézni ezt a videót, és a többi ehhez hasonlót! Kitartás!

  Milán DMilán DHónapja
 • A férjem évek óta kint dolgozik. -A pénzt hazaküldi,amit én ITTHOn költök el,beleforgatva a pénzt a magyar gazdaságba. Miért is él az a buta gondolat ,hogy aki kint dolgozik,annak semmi köze ehhez az országhoz? HA a külföldi hazaküldött pénzek nem lennének, már rég csődöt jelenthetne a HAZA. NEm lenne miből lopnia a tisztelt háznak. A páromnak ugyanolyan joga lenne a levélszavazás,mint egy olyan valakinek,akinek a nagymamamáját elcsatolták innen. Sajnálatos ,de nyugodtan jöhetnek ide lakni,és dolgozni. A határ nyitva,vagy nem?

  Andi VinczeAndi VinczeHónapja
 • Én éppen kötelezve vagyok arra, hogy elköltözzek, mert az én életvitelem nem esik bele a Fidesz kitalált keresztény Magyarországjába, és mondhatom, hogy fájdalommal kell elmennem. Azt érzem, hogy én szeretem az országom és nem szeret viszont. Azt gondolom viszont, hogy annak ellenére, hogy el kell mennem, AKAROK haza szavazni, mert ha sikerül az én szavazatommal leváltani ezt a kezdő förtelmes diktatúrát, akkor szeretnék majd visszajönni. Én értem, hogy hazaáruló vagyok, hogy nem akarok szart lapátolni csendben a számba a következő 50 évben, de nem vagyok hajlandó kitenni magamat annak, amit ez a kormány tenni akar az országgal. Szóval pártolom a leveles szavazatot pont azért, hogy legyen jövőm még a saját országomban.

  Eszter Zs. CsorbaEszter Zs. CsorbaHónapja
 • A levél szavazás az =csalás!! Ezt most Amerikában is megcsináták!

  Zsolt MikolaZsolt MikolaHónapja
 • Aki külföldön dolgozik, él nem véletlenül ment ki! Szavazzon az, aki itt él és dolgozik. Annak van rálátása, hogy mi folyik itt, aki kint van az meg ne picsogjon, hogy had szavazhasson. Ne szavazzon olyan, aki elment, hogy jobban keressen és megéljen az olyanok életéről, akik itt vannak!

  Coffee CatCoffee CatHónapja
  • Ebbe beleértve a határon túliakat is, nem úgy mint ahogy Ábel tette.

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán BalázsHónapja
 • Elnezve ezt a csatornát, eléggé vegyes felvágott. Egy kicsit ez, egy kicsit az. Ahogy en látom, nézettség szempontjából mindenbe belekezd, minden platformról kerít magának embereket. Ráeszmélt, hogy politikai dolgokhoz is hozza kell szolni, hogy onnan is legyen nézettsége. Es természetesen beáll a "fúj jobboldaliak" táborába, mert ez a trendi, a sok embernek ez kell.

  Miklós NesztMiklós NesztHónapja
 • Ábel nem vita partner. Nekem a szamár jut eszembe róla, aki megmakacsolta magát és nem megy egy tapotad sem.

  Jano BobiJano BobiHónapja
 • Politizáljál nyugodtan, a te korosztályod sajnos gyakran apatikus a politikával szemben. Csináld!!! Külföldön élőként elmentem a követségre szavazni, és nincs az az isten aki ‘22-ben megakadályoz, hogy elmenjek megint!

  Eszter Varga K.Eszter Varga K.Hónapja
 • EzazÁbel a magyar Borat. Hiányoltam a zöld dresszt Boratunk saját állítása szerint filozófiai szempontból vizsgálja a kérdést, pedig ezt csupán az irigység (3000€) a ,seggnyalás és a szolgalelkűség mondatja vele. Kedves Ábel, dobd el a pornóbajuszt és ébredj fel a világtalan - és pártatlan (!) műsorvezetővel együtt. Amennyiben nem sikerül, jó szenvedést (saját szavaid) otthon. Aki nem ennyire szolgalelkű, aki az életét nem másoktól teszi függővé, aki a megoldást nem másoktól várja, az a saját kezébe veszi a sorsát. Ezek között is vannak, akik elkoltoznek külföldre. De mit is várunk, mikor odahaza is mindenkire igyekeznek rányomni a bélyeget, ebben a helyzetben sincs másképp. Legalább lenne helyén a tökötök és állnátok bele, és elismernétek az elismerhetetlent, hogy igen, szimplán ez a politikai érdek. Olyan gerinctelen, mint amilyenek úgy általában. Az a szerencséjük, hogy az ellenzék egy tehetségtelen bagázs, úgyhogy ahelyett, hogy telerosálnák a gatyájukat 500.000 esetleges levélszavazattól, fel kellene vállalni. Ja, hogy eleve abból indulnak ki, hogy ez MIND ellenzéki szavazat lehet? No és vajon ennek mi az oka? Csak nem az, hogy aki kicsit eltávolodik otthonról, az esetleg jobban rálát a dolgokra, és a több perspektíva jobb helyzetelemzést eredményez? Hogy a saját bőrünkön tapasztalták esetleg, hogyan és miként kellene egy jól működő, demokratikus államnak funkcionálnia? De nem, csak a lózungok puffogtatása az kurvára megy, bravó😂kellően felbasztál, úgyhogy befejezem. De addig is tegyél meg valamit. Fogd a szakáll és bajuszolajas flakonodat és csücsülj bele. Köszi Üdv Németországból, te bohóc 🤡🤣

  tamas dencstamas dencsHónapja
  • Kár, hogy csak 1 like-ot lehet adni rá :D

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán BalázsHónapja
 • Olyan érzésem van mint ha az Ábel srácban sértettség lenne azok iránt akik kimentek külföldre.

  Gábor MuficsGábor MuficsHónapja
 • ezek tényleg ilyen hatalom és irányítás függők , leesik az arcom , jó hogy nem Magyarország a világ ura ...🤦🏽‍♀️

  Freak TewyFreak TewyHónapja
 • Teljesen egyetértek veled. Délvidéki magyar vagyok, Szegeden tanulok (így részben ott élek, részben Szerbiában), szavazati jogom van, de nem szavazok, pont azért, mert a választások eredményei nem érintenek olyan mértékben, mint a Magyarországon élő magyarokat. Amennyiben a jövőben Magyarországon élnék teljes mértékben, amire nagy esély van, akkor a szavazati jogommal is élni fogok.

  trimii_97trimii_97Hónapja
 • Én a morcos CBA-s nénik miatt vándoroltam ki.

  Erika SinkovicsErika SinkovicsHónapja
 • Ádám, irigylem a nyugalmad.

  SuperTobeeSuperTobeeHónapja
 • 7:41 "Neki miért ér ugyanannyit a szavazata?" - NEM ÉR UGYANANNYIT! A levélben szavazás nem kényelmi funkció, egy teljesen más szavazatot jelent. A "rendes" szavazathoz képest 25%-ot ér.

  Gergely Előd-GellértGergely Előd-GellértHónapja
 • Szívesen beszélgettem volna én ezzel az Ábel gyerekkel,mert én legalább valóban migráns vagyok Németországban. Szóval ,rólam is beszéltek. 2018-ban én is mentem konzulátusra szavazni.😀😀 Még,hogy nem érdekel Magyarország ? Akkor ajánlom magamat itt a youtube platformján: Csaba Televízió A Fókuszcsoportnak jó egészséget és még min.95.000 feliratkozót !🙂

  Csaba TelevízióCsaba TelevízióHónapja
 • Barátunk „LÁTTA” hogy a demokraták csaltak! OMFG! Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni!

  Róbert KardosRóbert KardosHónapja
 • Ezen logika alapján mindenki, aki Magyarországon él, még ha nem is állampolgár, szavazati joga kéne, hogy legyen, mert napi szinten érinti a magyar belpolitika. Ugyanakkor viszont a határon túli magyar közösségeknek is fontos, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely kiáll értük. Nem fújni kell ránk, hanem meg kell bennünket győzni, hogy nem csak a Fidesz hajlandó erre.

  Zoltán BorkaZoltán BorkaHónapja
 • Ez a határon túli magyar téma kicsitt nehezebb téma. Én sem értek ezzel a szavazással egget amúgy de pl. A Fidesz nagyon sokat segít az erdélyi magyaronak. Én nem vagyok Fidesz párti de képben vagyok a magyar politikai helyzettel, de pl tatámnak óriasi dolog az, hogy szavazhat. Mentalitás kérdése

  Agota KosaAgota KosaHónapja
 • Aki nem él Magyarországon és nem rendelkezik magyar lakcímmel, ne szavazhasson a magyarországi választásokon, nagyon egyszerű.

  Sors SorsSors SorsHónapja
 • Külföldi magyar vagyok. A szavazáshoz való jogom az a lehetőség, ahogy befolyásolni tudom az otthoni helyzetet, hogy arra kanyarodjanak a dolgok otthon, hogy érdemes legyen visszamenni.

  zangadaazangadaaHónapja
 • Problémákat érzek! Én határon túli magyarnak csak olyat tudok nevezni aki trianon előtt született és határon kívüli lett eképpen. Az aki trianon után született határon kívül az az adott ország állampolgára, persze e mellett ő mondhatja, hogy vannak ez esetben pl. magyar ősei.

  Dej BusterDej BusterHónapja
 • Én határontúli magyar vagyok, 2013 óta Magyarországon élek, itt dolgozom, adózók stb. Ezzel együtt én sem értek egyet azzal, hogy akik nem élnek itt, szavazhassanak, ergo döntsenek arról, hogy az itt élők milyen rendszerben éljenek. Ha nem élnek itt, nem is tapasztalják, hogy pl. Most a fidesz kormányzása alatt, milyen az itteni élet, de azért is orbánra szavaznak mert "hát milyen jó vezető" 😂😂😂 (Nem akarok most vitázni hogy tényleg jó vagy sem, a lényeg, hogy úgy döntenek határon túlról, hogy nem itt élnek és dolgoznak, nem tapasztalják meg saját bőrükön)

  Héder BettinaHéder BettinaHónapja
 • Szia lennin fiú. Én az elején néztelek téged, mert érdekes szórakoztató színvonalas videót csináltál de sajnos beáltál a baloldal mögé amikor több feliratkozód lett.

  Bálint SzalayBálint SzalayHónapja
 • Külföldön(Hollandia) dolgozó(nem kalandvágyból) Magyar állampolgár vagyok ès megigèrem "bajszi-nak" ha pont az nap nem amikor a szavazás lesz,de le fogok vonatozni 200km-t amikor lesz szabadidőm, csak könyörgöm lehessen levèlbe szavazni! Videóra is felveszem az utazást ha szeretnè👍🙏

  Kristian KKristian KHónapja
  • @White Manköszönöm szépen🙏😇 javítottam

   Kristian KKristian KHónapja
  • Kristian K A lesz az Kanadában is 1 s, te két z-vel írod vagy 2 s-el, ahogy sikerül, te szerencsétlen

   White ManWhite ManHónapja
 • Edinának azért lett meg előbb a 100k, mert lényegesen csinosabb lány mint te :D

  Peeter TamerlanePeeter TamerlaneHónapja
 • Tisztelt Fókuszcsoport, kedves Ádám! Szinte minden videódat láttam, szívesen hallgatom és politikai kérdésekben legtöbbször osztom a véleményed. Mindezt úgy írom, hogy magam a jelenlegi kormányzó erőt támogatom. A jobboldali sajtóval szembeni kritikáidat szinte kivétel nélkül osztom. Azt gondolom a saját politikai közösségemet támogató médiának számtalan gondolatodat meg kellene szívlelnie, mert sokszor úgy érzem, többet ártanak, mint segítenek. De persze ez legyen az én gondom, mindenesetre köszönöm a videóidat, gyakran mutatom meg példaként a kormánypártokat támogató ismerőseim körében. Remélem egyre többen iratkoznak fel rád kormánypárti oldalról is, azt gondolom jót tesz nekünk ha meghallgatunk és ezzel talán hozzá tudok tenni a csatornád népszerűsítéhez. Egyetlen észrevételt engedj meg a mostani videódban. Beszéltél a határon túli magyarok szavazati jogáról és valahogy úgy fogalmaztál, hogy ugyanannyit ér a szavazatuk, mint akár a tiéd, vagyis a magyarországi állandó lakcímmel rendelkezőké. Az a helyzet, hogy ez nem így van. Nem egyenértékű most sem. Szavazhatnak, de ha megnézed a választójogi törvényt, a szavazatuk a töredékét éri a mo-i állandó lakcímmel rendelkező szavazatokhoz képest. Inkább jelképes. Összesen egy, esetleg két mandátum sorsát befolyásolják a 199 mandátumból. További sikereket kívánok Neked, a méltatlan Pesti Tv kritikákkal pedig ne foglalkozz. Sokszor nekem is kellemetlen. Üdvözlettel és tisztelettel: Cseke István

  István CsekeIstván CsekeHónapja
  • Végre egy jobboldali, aki nem egy seggnyaló és tisztán látja a dolgokat, képes objektív is lenni. KÖSZÖNÖM!

   Komonyi Orbán BalázsKomonyi Orbán BalázsHónapja
 • Ábel a magyar Borat 😎🤣

  Ede SzécsényiEde SzécsényiHónapja
 • pls ne adjatok teret ezeknek a pesti prostiknak, így is kurva krindzs az egész, ne terjeszd te is ezt a balf. bandát

  WhiteStarWhiteStarHónapja
 • Imádom, hogy a bajszáról mennek a kommentek, de ha egy nőnek lenne mondjuk bajsza, és ilyen kommentek lennének, máris lecsapna a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene bíróság, és azonnal menne a feminista átkozódás. Geniaal.

  Balazs CsibiBalazs CsibiHónapja
 • Pedig de, kényszerűségből. Mit csináljak én MO-n?

  Aurél MartonAurél MartonHónapja
 • Én nem szoktam magamat felhúzni ilyen műsorokon, de most úgy megütném azt a macskajancsit a kis bajuszánál fogva!

  Zsanett AntalfyZsanett AntalfyHónapja
HUworld