Fele sem igaz a napelemeknek? - Reakció Polgárékra

2021.jan.21.
178 964 Megtekintés

Reakcióvideó Polgárék napelemes videójára. Erre: huworld.info/flow/vide/l2mek5eZp5KseYg
Szaldó és egyéb napelemes infók itt: www.tisztaenergiak.hu/szaldoelszamolasban-marad-aki-gyorsan-cselekszik-50-lakasfelujitasi-tamogatas-gyermekes-csaladok-reszere/
Támogathatsz itt: huworld.info/to/eAB8_SpJPf-xLP4VqHk6TQjoin
vagy itt: patreon.com/handras
Instagram: instagram.com/handrashu/
Facebook: facebook.com/handras.hu/
Blog: handras.hu/
Ezeket használom a videókhoz: kit.co/Handras

Megjegyzés
 • kapcsolódó blogposzt: handras.hu/fele-sem-igaz-a-napelemeknek-reakcio-polgarekra/

  Andras HorvathAndras HorvathHónapja
  • @Andras Horvath rendben, amugy is már irritáló amit csinálsz. Azon nyavajogsz, hogy milyen szar minőségű a levegő ahol laksz, hogy miért fűtenek olyan sokan fosszilis tűzelőanyaggal a tiszta villany helyet ( lehet nem mindenki engedheti meg magának, ezen gondolkodttál már? ) és akkor ez csak a legutlsó a sok beképzelt nyáladzásod közűl. Nem mindenki kap fél évre ingyen teslat meg ugye ott vannak a napelemek amik igen sokban lennének, de neked valhogyan mégis lett! Egy pár éve még szívesen ültem le megnézni a videóidat, ott kezdtél elmeni egy másik írányzatba amikor a viszlát Apple videódat megcsináltad. És még lehetne sorolni. Azóta igen komoly fordulatott vett a videóid írányvonala. További jó munkát kívánok. Szia!

   Gábor CsehGábor Cseh13 órája
  • @Gábor Cseh A saját csatornémon olyan stílusban beszélek amilyen stílusban akarok. Ha nem tetszik ne nézz.

   Andras HorvathAndras Horvath14 órája
  • @József Halmágyi aaa szóval pénzben mérjük az embereket? Ki vagy te Lázár Jani?

   Andras HorvathAndras Horvath14 órája
  • @József Halmágyi Te sem az eszedről vagy híres "baszod" :D

   Krisztián JónásKrisztián Jónás14 órája
  • Inkább a stilus és a hangnem volt helytelen amit megütöttél.

   Gábor CsehGábor Cseh14 órája
 • Folyamatosan Hazudsz😂, úgy születtél

  József HalmágyiJózsef Halmágyi14 órája
 • Szia András! Egy apró észrevétel, azt mondtad a Polgárék háztetején merőleges tetőfelületre rakták a napelemeket, a képek alapján a te házad tetején is merőleges tetőfelületen vannak.

  Attila NagyAttila Nagy23 órája
 • én nézztem régen a Polgárékat de most már nem szeretem őket

  FROSTFOX7777FROSTFOX7777Napja
 • Túlságosan sok a minősítés, személyes sértés, miért nem maradunk a tiszta érveknél ?

  Nándor UdvarhelyiNándor Udvarhelyi2 napja
  • Őszinte ember vagyok, kimondom amit gondolok.

   Andras HorvathAndras HorvathNapja
 • 8 éve dolgozom napelem telepítőként s mikor bele futottam az első videójukba és megláttam azt a kókler munkát ne is haragudjon meg a világ de most komolyan.. Mi az ott? :D Ennyi erővel a falnak is lehetett volna támasztani..

  Tis AtisTis Atis2 napja
 • Lattad mar a valasz videot?🤣

  Krisztián KissKrisztián Kiss3 napja
  • persze

   Andras HorvathAndras Horvath3 napja
 • Ebből is látszik hogy akinek sok a pénze és milliomos az nem feltétlenül tájékozott és megfontolt ! Viszont a felelőséget sem érzik át igy készülhetett az a videó amiről beszélsz én végig néztem szóval ez a véleményem erről! Szerintem aki megfontolt és tudja mivel jár a HUworldrkedés szakma az nem ejt ilyen hibákat mert ez kicsit ilyen félvállas videó volt amit elkészítettek nem egy átgondolt összeszedett mit is csinálunk valójában videó! András szerencse hogy vannak még józan paraszti ésszel megáldott emberek akik figyelnek mit is adnak ki a kezükből csak igy tovább :)

  Norbert TörgyekesNorbert Törgyekes3 napja
 • Kedves András neked mennyibe is került a napelem a házad tetején?

  Gábor CsehGábor Cseh5 napja
  • sokba :)

   Andras HorvathAndras Horvath5 napja
 • Polgárék felülvizsgáltatták a rendszerüket, a Tiszta energiával is, ami tök jó, viszont láthatóan besértődtek a kritikádra, amit nem értek, nem volt vele semmi baj.

  Judías VerdesJudías Verdes5 napja
 • Tudni kellene magyarul egy picit ertelmezni! Az elso par percben elhangzik , hogy ez az Ö velemenyuk/ tapasztalatuk ! Tovabba mivel ok sem szakma beliek...pontosan ezert hivtak ki “szakembert “ . Nem gondolom , hogy oket kellene hibaztatni . Na dehat nem veletlenul tart pontosan ott Magyarorszag,ahol tart 😅😅😅 Szegyen is gyalazat ....

  Adrienn ZsigaAdrienn Zsiga7 napja
 • A szaldo elszámolás csak az első szerződés módosításáig igaz, és már egy inverter csere is azzal jár, ha jól tudom!?

  János NagyJános Nagy7 napja
 • A szponzorált ember 😅😅😅vs független fogyasztói tapasztalat.

  Tibor KenyeresTibor Kenyeres9 napja
  • @Tibor Kenyeres Nem, nem kell nyomnom, kifizettem. A Tisztaenergiák ugyanúgy támogatta volna ezt a videót is, ha mondjuk a Paksi atomerőműről szólt volna.

   Andras HorvathAndras Horvath9 napja
  • @Andras Horvath De a tetődön lévő napelem igen... gondolom cserébe nyomni kell a marketinget rendesen.

   Tibor KenyeresTibor Kenyeres9 napja
  • ez sem egy szponzoralt video

   Andras HorvathAndras Horvath9 napja
 • Megjelent a rekontra videó: ŐSZINTÉN A NAPELEMEKRŐL 2.- A vizsgálat huworld.info/flow/vide/m6GkqoKmsNSviW8 Polgár anyuka még mindig fájlalja ezt a videót (hogy lehülyézted - jogos a sérelem, bár többször hülyének nevezi saját magát... lehet hogy mégis igazad van :) ). Dr. Mokry Tamás is kint járt nála, s igazán ő mondta a legtöbbet a megoldásra. Polgárék nem akarják belátni, hogy egyszerűbb lenne az egész rendszerüket leszedni, a felrakó céget beperelni és a három cég közül valamelyikkel rendesen megcsináltatni, de leginkább a Tiszta Energiák Kft-vel. ... mert mi lesz akkor ha "bepottyan még két gyerek és sokkal több energiát fognak használni" - 7 perc 55 másodperc (idéztem).

  János RajcziJános Rajczi9 napja
 • A Tiszta Energiák Kft. írásban vállal termelési garanciát!? A bírált videó második részében, pont ez volt a lényeg, hogy csak olyan céggel érdemes szerződni aki egy laikust nem tud átverni. A telepítő cégek hány százaléka ad a fenti formában garanciát? Ha év végén nincs a hozott termelés, lehet kifizetni a megbízónak..

  12csab12csab9 napja
 • biztos is, hogy a tiszta energiak nem tomi a zsebed... ezzel semmi baj nem is lenne, de ne adjuk mar elo, hogy ez nem igy van.... majd jon a 3 perces monolog arrol, hogy a tiszta energiak mennyire csodalatos ceg...mert ugye ok ezert nem fizetnek vagy igy vagy ugy...

  GarbageMarkGarbageMark10 napja
  • akkor neked is leirom: egyetlen forintot sem kaptam ezert a videoert SEM. Magamtol csinaltam mert rengetegen elkuldtek Polgarek videojat.

   Andras HorvathAndras Horvath9 napja
 • Már korábban is írtam András, hogy ne foglalkozz a negatív emberekkel, mert téged is lehúznak aztán egy végtelen kör lesz az egész. Amit szerintem érdemes lenne csinálnod az az, hogy a te napelemeid villany termelését megmutatod és elmondod a részleteit (mennyi napelem, mekkora felületen, névleges teljesítmény stb.) aztán lehet majd pofára esni. Másik, hogy ez is egy jó példa arra, hogy tanítani kell az embereket. Kételkednek, ami nem baj egy bizonyos szintig, de egy ponton túl már káros. Ahogy te itt elmondod a tényeket, illetve a megfelelő embereket meghívod a videóidba és elmondják ők is, bőven tettél azért, hogy többen tudjanak az emberek a napenergiáról. Hajrá így tovább!

  Péter AdlerPéter Adler10 napja
 • Nemtudom, ki mit vont le Polgárék videójáról, de én semmi támadó kijelentést nem találtam, sem HAndrás felé, sem a napelem telepítés, illetve az azokat telepítő cégek ellen. Ezzel ellentétben, HAndrás, te irtózatosan lekezelően beszéltél róluk. Például amikor kihangsúlyozod, hogy mekkora házban élnek, vagy hogy 2 Teslájuk van,(ezt egyébként többször is felhozod) az egyszerűen undorító, főleg a te szádból. Hogy jön ez a témához? Komolyan mondom úgy éreztem, mintha neked azzal (is) lenne problémád, hogy mennyire vagyonosak. Én eddig úgy gondoltam rád, hogy egy értelmes, igényes, tartalomgyártó vagy, illetve ember, de mikor megnéztem a videót, elég nagyot csalódtam. Egyébként én a Polgárnet napi követője vagyok, viszont téged már jóval előbb néztelek, mint őket, igaz nem olyan rendszerességgel. Az valóban igaz, hogy voltak hibák a videójukban, (mellesleg nem kicsik) de ezt a támadó stílusú videót semmiképp sem érdemelték meg. Az pedig hogy te személyes támadásnak vetted az ő történet/vélemény vidójukat (amiben mellesleg semmi támadó nem volt) az a te saját problémád.

  Ádám KellerÁdám Keller10 napja
  • @Andras Horvath Hűha! Ezt nevezem gyors válasznak. Egyébként nem is gondoltam hogy reagálsz az üzenetemre. Viszont, nézd nem szeretnék felesleges idegeskedést, se neked sem pedig magamnak úgyhogy elengedem a témát, mert feleslegesnek tartom a beszélgetést. Te azt mondod amit gondolsz ahogy én is. A negatív véleményem egyébként nem a te személyed iránt irányult, inkább a viselkedésed iránt. Ugyanúgy nézni foglak mint eddig, noha csak havonta 1-2szer, de továbbra is megtekintésre érdemesnek tartalak téged, ahogy a tartalmadat. Ezért sem szeretnék egy mélyebb vitába belemenni.

   Ádám KellerÁdám Keller10 napja
  • csak lefikaztak az ossze youtubert, mondvan, ok az oszintek mert ok megvettek.... de ja, senkit nem tamadtak. plusz az osszes szamuk hibas volt.

   Andras HorvathAndras Horvath10 napja
 • Nem szoktam like-olni,de igazad van.Akinek sok pénze van az nem jár utána semminek,nekik azonnal kell minden(ezt szokták meg).Én személy szerint amire kiadok pénzt legalább 100 videót,cikket+mindent megtudakolok róla mielőtt megvenném.Kicsit felhúztad magad látom,ez érthető bro.Aki ért a napelemhez az tudja ,h baromságot beszéltek az egész videójuk alatt.Respect

  Kozák ZsoltKozák Zsolt10 napja
 • Korrekt volt..

  Ninja PistaNinja Pista10 napja
 • Az ők bajuk mit csináltak és mit nem rosszul! Csak azt nem tudom meg érteni sokszor, hogy miért nem tud mindenki a saját dolgával foglalkozni! Most mindenki el döntötte volna magának, hogy ez a videó után menjek vagy sem! Az okos ember nem fog egy videó után menni szerintem!

  Klementina 19Klementina 1910 napja
  • @Andras Horvath Ez privátba is lehet közölni szerintem!

   Klementina 19Klementina 1910 napja
  • megujulo energiakkal foglalkozom, ez a dolgom

   Andras HorvathAndras Horvath10 napja
 • Soros tehet erről is.

  Hallja MenjeninnenHallja Menjeninnen11 napja
 • Nem ismerlek nem nézem a videóid, véletlenül néztem ezt meg feldobta a youtube. Elsőre is nagyon korrekt intelligens és nagy tudású szakembert làttam meg benned. Aki végletekig aprólékos szakvéleményt mond el. Ne aggódj amiatt a két milliomos miatt. Tipikus példája annak , hogy pénzért inteligenciàt eszet nem lehet venni csak Teslát.

  Jóska SobriJóska Sobri11 napja
 • Pénzük van, a józan paraszti hiányzik.

  Péter SzőnyiPéter Szőnyi12 napja
 • András, Viszonylag új számomra a napelem téma. Mitől van az, hogy a 2019decemberben telepített 3,3KW rendszer az applikáció/illetve az inverter szerint 3400KWot termelt eddig, a villanyóra pedig kerekítve 2700KW-ot számolt. A közte lévő 700KW-al mi történik? Miért mér kb 20%al kevesebbet a villanyóra, mint a valós termelés?

  Ádám GajdosÁdám Gajdos12 napja
  • Ebben ezt is elmagyarázom :) huworld.info/flow/vide/tJdqzKLMepPJh5A

   Andras HorvathAndras Horvath12 napja
 • Meg kellene tanulni magyarul

  Zoltán NagyZoltán Nagy13 napja
 • Most hogy belepte a hó a napelemeket mennyit termelnek? Vagy le lehet róla olvasztani automatikusan?

  Németh Péter IstvánNémeth Péter István15 napja
  • Lecsúszik róluk. 34 kWh-t termelt ma.

   Andras HorvathAndras Horvath15 napja
 • "Aaa a Polgár úrhoz ... a Jenőhöz!"

  Krisztián TóthKrisztián Tóth15 napja
 • Mindenki napelemezne, kollektorozna, elektromos autózna, ahelyett, hogy a fölösleges pazarló èletből venne vissza. Mièrt kell egy 400 nègyzetmèteres hàzban lakni, mièrt kell 2 tonnàs benzin zabàlóval jàrni, vagy minek minden kertbe egy uszodai mèretű medence stb, stb.

  Gy GGy G15 napja
 • Sosem jó az, amikor sznobok adják elő a szakértőt.

  Róbert NagyRóbert Nagy15 napja
 • Meg kell védeni az ingyen napelemedet!!!! A Te esetedben egészen más, mert Te otthon kuksolsz és lesed a napelemeidet, és egy filléredbe sem került az egész,10 emberből 7 nincs megelégedve a napelemmel... tényeket közöltek!!!! Csak a beperélesen lovagolsz... te egy fizetett és szponzorált Ember vagy ...ezt is mond el! Csak a tiszta energiásokat futtatod!!!! Nálunk akkor volt napelem amikor bejött az egész,nem álltak a villanyóra előtt napokig és számolgattak, mint Te megvették,és valóban nem hozza az ígéretet,...de megtehetik !!Valószínű azért véded ezt az átbaszós rendszert mert védened kell...

  Vas DezsőVas Dezső16 napja
  • @Andras Horvath ---jól kiragadtad a lényeget... köszönöm a meggyőző reakciót!

   Vas DezsőVas Dezső11 napja
  • tevedsz. megvettem a napelemeket nem ingyen kaptam.

   Andras HorvathAndras Horvath15 napja
 • Mi egy 3 generációs családi házban lakunk nincs túltermelés. Ha túlméretezed a rendszert többe kerül, a többlet fogyasztásért szart se fizet az áramszolgáltató. A tetőnk déli tájolású. 3,5Kw van fent. 2012 szeptemberbe lett telepítve. 2014 év 4539Kw a leggyengébb, a legjobb 2017 5494Kw/év. 0 hiba. Anyám régebben minden nap írta a termelést, az utobbí időben csak havonta 10xkb. Olyan kibaszott statisztika van róla exel táblában grafikonnal, hogy beszarsz. Meg merem kockáztatni, hogy egy napelemes cégnek sincs ilyen. Ja! Az inverter mérője álltal eddig megtermelt Kw több mint amit amit az áramszolgáltató (Eon) mérője mutat. Ha nem lett volna rezsicsökentés akkor már visszahozta volna az árát. 2012-ben 55.-Ft volt 1 Kwh most meg 45.-Ft. Minden évben a legjobb hónapok jan. feb. Nálunk a közeli rokonságban 3 házon is van napelem. A raktáramnál 2db 500kw os erőmű is van. Ha tapasztalat kell kérdezz. András lenne egy kérdésem: Nincs nálad kicsit túlméretezve a rendszer. Mert, mi alapján számoltad ki az átlag fogyasztásod ha még egy éve se laksz ott? Ha jól gondolom nincs családod, gyerekek, sok sűtés főzés. Legénylakás?

  Miklós CsenderMiklós Csender16 napja
 • Hallod most nem azért hogy beszoljak vagy leszojalak ő szimplán el mondjak hogy amit ígért az a cég nem valtota be azokat a reményeket ebben semmi baj nincs hogy a tied ami fiatalabb és jobb arról ő nem tehetnek de te hogy most ilyen videót csinálsz ra en azt nagyon nem értem ha nem értesz velünk együtt miert nem segítesz rajtuk inkább mind hogy te meg mondod a tutit emberségesek legyünk már

  Áron SvolikÁron Svolik16 napja
  • Ehgy csomó fals infó elhangzik. Elmondtam.

   Andras HorvathAndras Horvath16 napja
 • 10 év a megtérülés??? Nem győzött meg! Nem kell napelem a tetőmre! Ha éppen lenne néhány milliónyi szabad kapacitásom, akkor biztosan nem a házam elrondítására költeném (persze ízlések és pofonok)! Nagyon "sok ismeretlenes" az egyenlet a jövőre nézve: - Honnan tudod, hogy milyen szabályozást fognak kitalálni arra, hogy "ne érezd olyan jól magad"? - Pillanatok alatt megadóztatják majd ezt is, akkor meg lehet huhogni. - Az MVM egyre jobban fogja szívatni a házi kiserőműveket. - Az egységek (vezérlés, napelemek, stb.) élettartama is véges. Kis "szerencsével" mire megtérülne, pont kuka lesz az egész. - Minél bonyolultabbá teszed az épületgépészetet - automatizálod a kilincstől a naprolóig az egész kecót - annál nagyobb eséllyel megy tönkre állandó jelleggel valami. Hol ez - hol az. - Különös figyelmet érdemelnek a "szakértő" kivitelezők, akik például a Polgár családot is lerántották. Amilyen lúzer vagyok, biztosan kifognék valami hasonlót! Ettől függetlenül NAGYON TETSZIK a törekvés a megújuló energiák hasznosítására, és elismerésre méltónak tartom azt, aki bele mer vágni egy nagyobb volumenű fejlesztésbe, DE... Számomra sok a kérdőjel! Persze lehet vitatkozni a véleményemmel, de meggyőzni nem fog senki. Pont így szép a világ! Van akit meggyőznek, van aki túl sokat kérdez (és előbb-utóbb elviszi a fekete autó)! (Írtam volna még néhány sor befejezést, de annyira nagyképűre sikeredett, hogy elszégyelltem magam. Maradok inkább a színfalak mögött. Játszom a lúzert.)

  M LM L17 napja
 • G Thunberg #2?!

  J KJ K17 napja
 • Azt akarod mondani ,hogy ilyen nincs? Polgarek is az IGAZAT mondjak, epp mint te.

  J KJ K17 napja
  • nem. egy csomo fals informacio hangzik el a videojukban.

   Andras HorvathAndras Horvath17 napja
 • Meg sajnáltam őket nem lehetne valami tanácsal vagy valahogy segíteni nekik

  Leszek VagyokLeszek Vagyok17 napja
 • Ez a videó teljesen tiszta , itt a másik fél akiről szó van maximum azért lesz ideges mert rájött , hogy nem értenek hozzá és sajnos rábasztak.

  Martin JCAMartin JCA17 napja
 • Ilyet nem tudnál csinálni az MTV1 híradóról is? Ugyanez a reakcióm, mint neked 14:59nél, ha azt nézem...

  May the DeepHouse Be With YouMay the DeepHouse Be With You18 napja
 • Mindkét videóban vannak apró csúsztatások. Saját tapasztalatból történő általánosítás még mindig jobb, mint tapasztalat nélkül véleményt formálni. Az igazi hunyó, aki úgy telepít rendszert, hogy az nem teljesíti a vállalást. Őket kellene nevesíteni. A másik lehülyézése nem túl elegáns.

  XirnoxhunXirnoxhun18 napja
 • Üdvözlöm! A Polgárék videója után senki nem fog napelemet telepíteni, az ön videója után senki nem fog bízni a telepítőben mert lehet, hogy átveri 😄 Ez egyre jobb.

  Zsolt GàlZsolt Gàl18 napja
 • Nekem egy dolgot kéne papíron számokkal bizonyítani. Az szerintem mese habbal, hogy a megtérülés 6-8 év. Még akkor is, ha minden napelemes ezt mondja és mind őszinte zseninek tartja magát. Nekem 13000 havi számlához 4 KW-os rendszert ajánlgatnak 1,8 milláért, élére kihegyezett napelem-inverter párosítással, habzó szájjal mesélve a bővítési lehetőséget, csak azt titkolják, hogy ezt inverter cserével lehet csak, illetve 8-10 év múlva, ahogy csökken a napelem termelése 1 db-ot hozzá kell tenni a nulla számla miatt, de ez nem rendszer bővítés. De nézzük a megtérülést: havi 13000-ből az 1,8 milla 138,5 hónap alatt jön ki. (Az energia áremelések az inflációval szinkronban mennek, még akkor is, ha 40 éve tolják a rizsát az árrobbanásról, de ha nem napelembe fektetem a pénzt, hanem máshova, akkor annak is van hozama). Na akinek ez a 138 hónap 6-8 év (esetleg 10), az álljon oda a tükör elé és köpje szemközt magát.

  Tibor HidasiTibor Hidasi19 napja
  • senki nem mond 6-8 evet. 8-10 ev alatt leszel 0-an es utana meg 20-30 evig termel.

   Andras HorvathAndras Horvath18 napja
 • Üljek már össze ti hárman egy szobába és úgy beszéljétek meg. Ez az egyik hisztizik a másik hisztijére ez igy nem az igazi. Persze így is látom a lényeget, de mégis szeretnék egy ilyen videót látni. Na akkor bátran ki tudjátok oktatni a másikat szemtől szembe......

  Karesz CsernusKaresz Csernus19 napja
 • Ennek lehet, hogy a fele sem igaz, viszont Január 8. - án majdnem összeomlott Európa áramellátása köszönhetően az ész nélküli erőmű leállításoknak. Ez történik akkor, ha politikai döntés születik szakmai kérdésben mert most annyira trendi megújulókat építeni. Nos szépen lassan kiderül, hogy a téli hónapokban a megújulók a negyedét se tudják annak megtermelni mint nyáron. Abba kellene hagyni végre a boszorkány üldözést az atomenergiával kapcsolatban. Jelenleg nem létezik tisztább és stabilabb energiatermelési mód hiába divatos ma ezt hajtogatni. Érdekes, hogy erről a bizonyos január 8.-ról még nem készült videó 🙂

  PéterPéter20 napja
  • @Andras Horvath De az se véletlenül fordul elő. Tervezési és emberi hiba szokta okozni. Csernobilban ráadásul, a kettő együtt okozta a katasztrófát. Egyébként az Atomerőművek ilyen tekintetben cseppek a tengerben, nem is olyan nagyon régen a Vörösiszap okozott katasztrófát hazánkban, és nem az az egy ilyen veszélyes anyagokat tároló telep volt. Rengeteg olyan létesítmény van ami hasonlóan veszélyes lehet mint egy Atomerőmű mégis, ezek valahogy jobban előtérbe kerültek. Ott van például a Százhalombattai olajfinomító ami szintén elég komoly dolgokat lenne képes okozni , de még számos vegyi anyagokat kezelő vagy előállító üzem van amik akár még veszélyesebbek is lehetnek mondjuk egy Fukushima szintű balesetnél, mégse nagyon esik róluk szó.

   PéterPéter19 napja
  • eddig is tudtuk, hogy telen a nepelem nem termel eleget. az atomenergia jo, kiveve ha elpukkan egy reaktor, mint fukusimaban

   Andras HorvathAndras Horvath19 napja
 • Korrelt video!! Köszönöm! Az ökölszabály a névleges teljesítmény 1000× értéke/ per év!! Személyes tapasztalat az inkább 1200 as szorzó 25 fokos dél-nyugati tájolás mellett!!

  Tamás FürediTamás Füredi20 napja
 • Egyet értek veled, András. Jo video lett. Ugyanez a tapasztalatom a saját rendszeremmel. A rendszer pont annyit fog nekunk adni, ahogyan kiepitjuk(!) ha jol, jol, ha rosszul, akkor nem eleget, nem annyit ad amit varunk. Régebbi házban élek, az elektromos hálozat nem birt volna el egy 5kw os nal nagyobb rendszert. Nekem tokeletes. Ugyan nem fedezi teljes egészében az eves energiaigényemet, de en ezt pontosan tudtam az elejen(!). Igy meg mindig van havonta atlagosan kb. egy csekély 10ezer forintos villanyszamlam. De ahhoz kepest hogy napelem nelkul lenne havi 25ezer...es amugy meg mindenem elektromos, futes/hutes kerti munkak, stb. Ahhoz kepest en elegedett vagyok. A napelemem meg fog terulni kb 10 ev alatt, es van egy enyhe villanyszamlam. Ezzel szivesen elek egyutt, ez az en esetem, de en ezzel tenyleg elegedett vagyok. Nem mindig tud az lenni a cél hogy nullás energiaszamlank legyen. Es nem is kell. De az ut amit valasztunk a napellemmel az egy nagyon jó út. Udv: András

  András SzekeresAndrás Szekeres20 napja
 • Gazdagok nem?? Vicces, hogy az a leg szarrágóbb aki tele van.... Ha annyira okosnak hiszik magukat miért nem nézett utána vagy kérdezett meg több szakembert mi lehet a gond!

  László SzikszaiLászló Szikszai20 napja
 • Nem unatkozó milliomos vagyok ....de kinek van erre pénze ???? Havi "nem fix " 150 ezer forintból SOSE FOGOK napelemes rendszert kiépiteni . De a 18 éves Suzukimat sem fogom villanyautóra LECSERÉLNI csak max MEGJAVÍTANI , Nem tudom HOL ÉLSZ ??? Olyan tanácsokra vágyok amit MEG TUDOK EBBŐL A mikrojövedelmemből valósítani. Hiába látszik jó alternativának a napelem ....mégsem az ...azoknak éri meg akik MÁSOKNAK TELEPÍTIK ! Még mindig jobban jársz ha veszel egy 3+ -os ( hatásfokban legjobb) levegő/levegő klimát fűtésre ! Nekem ez 2 év alatt megtérült ja és másoknak is ....nemcsak nekem .) 350 ezer volt felszereléssel együtt és azonnal harmadolta a fűtés költségemet-persze nem ilyen palotában lakom mint te , meg azok akiknek ajánlod a napelemes rendszered) Ja és vannak egyéb rizikók : egy ismerősöm aki nagy felületen épitett ki napelemes rendszert bizony nagyon megbánta miután "rézbőrűek" féltéglákkal többször is megdobálták a háztetőt .

  g imreg imre20 napja
  • @g imre Az áramot is fizetni kell, ha van munka, ha nincs. A törlesztő még mindig kevesebb lenne. Ez a hitel pedig totális ellentéte a devizahiteleknek. Ami törlesztő lenne fizetve 17 év múlva felét sem érné (reálértéken) a mai értékének, mivel fix összegű.

   nagymesterb111nagymesterb11114 napja
  • @nagymesterb111 Köszi a választ ! De kölcsönkérésnek megadás a vége Akármilyen csábítóan is hangzik amit mondasz NEKEM EZ az addig nyújtózkodj amíg a takaród ér ...szabály áthágása . Ahhoz hogy 20 évig fizetni tudjam a hiteleket ahhoz előszzör EGÉSZSÉG másodszor MUNKAHELY kellene. Azért köszi hogy elmondtad . Ha nem lennék Questor károsult és ismerőseim közül nem lettek volna többen is öngyilkosok a deviza hitel miatt akkor talán belevágtam volna.

   g imreg imre14 napja
  • Sokadik ilyen "nincs pénzem rá" komment amit olvasok. Tavaly zárult le a 0% MFB hitel, 10%ot kellett kiköhögni, utána egy évig nem kell törlesztőt fizetni (=egy évig "ingyen áram), és utána a törlesztők amik fizetve vannak 20 évig, azok kevesebbek, mintha az áramszámla lenne fizetve.

   nagymesterb111nagymesterb11114 napja
 • Hát András azt is kell nézni hogy a te lakásodon új napelemek vannak új észrevett hibákat kijavított napelemek vannak felszerelve és az se mindegy hogy honnan lett véve... én nem vagyok ott ebbe a témába de ezt észre tudtam azér venni..

  Miklós VargaMiklós Varga21 napja
 • Ezt jó hogy így kifejtetted,köszi.Szakemberként mindezt leírni nem volt kedvem.Polgárék meg kedves laikusok.

  Attila SarkadiAttila Sarkadi21 napja
 • inkább PAKS 2-3-4-.... Az egyre több elektromos kocsikhoz kelleni fog több atomerőmű. Akkor minek is vegyünk napelemet?? Villogni vele? A napelem csak támogatással éri meg. Azzal meg egy nagy szemfényvesztés az egész.

  Zolee LittleZolee Little21 napja
  • @Andras Horvath megéri legfeljebb mutogatni a szomszédnak meg az ismerősöknek. Még senki nem bizonyította be teljesen hitelesen, hogy meddig adják le a papírforma teljesítményüket. Ha 15 év után romlik a teljesítményük akkor kukába való az egész. Azt meg nem feltétlenül kell elhinni amit a napelem gyártók mondanak, mert ugyebár ők is az eladásokból élnek mint az autógyártók. Az államnak kellene előírni az ideális 10-20 napelem hely kötelező biztosítását a házakon ingatlanonként, az állami szinten állami cégnek kellene kiépíteni és visszatermeltetni a hálózatba a napelemes áramot ingatlanonként, tárolni az áramot települési akkumulátor központokban, és akkor lenne az egész napelem történet egy tényleg zöld, gigaberuházás országos szinten. Ingatlanonként beruházni, termelgetni kisebb mennyiségeket baromira nem kifizetődő (pl. 25 Ft-os, betárolható éjszakai áram!)... főleg nem elegendő az 5-15 napelem ha beindul a mikró, a sütő, a hajszárító, a kocsitankolás, stb. Ezekre néhány napelem nem ad megoldást éves szinten. Az ELMŰ-nek eladni a napelemes áramot meg kész ráfizetés a beruházáshoz képest. Amúgy meg kurvára tök ronda a háztetőkön utólag "szakszerűen" ide-oda felszerelgetett napelemrendszer. A napelemek helyét előre kellene megterveznie az építésznek,, megfelelő ideális tájolással és az épület-dizájnba illesztéssel. Pl. erre a célra direkt kialakított ferde homlokzaton, ferde lapostető szakaszon, süllyesztett tetősíkban, földön kerttervbe izlésesen beillesztetten ...és még sorolhatnám.

   Zolee LittleZolee Little20 napja
  • tamogatas nelkul is megeri

   Andras HorvathAndras Horvath21 napja
 • Amúgy arra akarták felhívni a figyelmet hogy átverték őket és más se kövesse el az ő hibájuk az.

  Flying TV MediaFlying TV Media22 napja
 • Szia, Nem tervezel videót készíteni a Terrán, napelemes tetőcserepéről?

  Szmok GáborSzmok Gábor22 napja
 • VESZÉLYES !!!! A NANO CHIPPEL SZÁRMAZÓ MINDEN MODERN Oltás a COVID és más betegségekkel szembeni mérgek ellen Lásd a 060606 számú szabadalmat. MIKOR Oltást kapnak, akkor a szava legszebb jele Pajzia a szent lovat. BIOMETRIA. LÉZER. 666-os vonalkód ELSŐEN Számítógép '' BEAST '' BRUCELLI-ben. OLVASSA EL AZ APOCALYPSE BIBLIÁT. Amikor biometrikus adatokat nyújt be BIO útlevélhez, személyi igazolványhoz vagy vezetői engedélyhez, egy személy titokban kiégethet egy lézert a homlokán egy arc fényképével, amelynek QR-kódja 666-os. Ezt úgy végzik, hogy a kamerák azonnal azonosítsák Önt QR-kódként egy okostelefonon. utána az emberek fizikailag megbetegszenek és démonikusak a templomban, vagy kibírják a PSITEROR-t, vagyis a fejükben lévő hangokat hallgatják stb. még akkor is, ha NEM ADTAD EGY CÍMKÉT, akkor a biodanéid Brüsszelben a „BEAST” néven mennek a számítógéphez, mindenkit, aki belép a számítógépbe, személyteleníti az ISTEN NEVE, és kap egy személyes 18-jegyű NAME nevet a SATAN-tól, vagyis belép a számítógépbe abba a vadállatba, akit a pokolban rögzítenek a halottak nyilvántartásának könyvében !!!! HA ELFOGADTA A BIOMETRIKÁT, ÉS JELENTÉST SZERETNÉ VÁLASZOLNI, Majd a BIO PASSPORTtól elutasító kérelmet kell írnia. (hogyan kell írni, lásd itt: vera77.com/category/articles/otvety-na-voprosy-razdel-21) UTÁNK AZ Ortodox Templom Jézusához. ÉGJE MEG A KÉSZLETET, SOHA HASZNÁLJA. PAP, KINEK BIOPASSPORTJA VAGY ELISMERÉSE - ÁLDJÁK FOGADÁSÁT, ÉS VEZETNEK MINDENKIT A POKOLRA !!!!! HOGYAN ÉLJEM TÚL? A KERESZTÉNYEK A FÖLDÖN KÖZÖTT VÁROSOKBÓL ÖLIK. LÁSD AZ EXORCIST VASILY NOVIKOV-ot. VERA NEWS CSATORNA 77. FILM SPRUT GALINA TSAREVA. Orosz angyal YOUNG VYACHESLAV...

  ХРИСТИЯНИНХРИСТИЯНИН22 napja
  • @Andras Horvath Ennek már a gyógyszer nem segít! "Hátravinni, agyonlőni" tipikus esete.

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel13 napja
  • Vedd be a gyógyszered!

   Andras HorvathAndras Horvath22 napja
 • Még ha igazad van, akkor sem kell hülyézni mást. Főleg így nyíltan és pont őket.

  Béla KissBéla Kiss23 napja
  • Kicsit túl lett reagálva a dolog, igazából teljesen feleslegesen.

   LászlóLászló20 napja
 • Szia András , Erről mi a véleményed? Direkt csináljak ezt a "szabályozók " van ebben ráció ? A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség honlapján múlt csütörtökön jelent meg a felhívás, mely fontos változásra hívja fel a figyelmet az elosztói szabályzatban. A laikus szemnek bonyolult leírást a napelem.blog.hu cikke alapján értelmezzük. Mivel az elszaporodó napelemes rendszerek egyre jobban leterhelik az elöregedő hálózatot, Magyarországon is szigorítják, hogy egy egyfázisú egység mekkora kVA-ig csatlakoztatható kisfeszültségű hálózatra. Akik a napelemes rendszerükhöz egyfázisú invertert telepítenének, véssék be a naptárukba 2021. április 30-át! A szabálymódosítás így hangzik: Egyfázisú termelőegység 2,5 kVA-ig csatlakoztatható a kisfeszültségű hálózatra, 2,5 kVA felett csak 3 fázisú csatlakoztatás a megengedett. Több inverterből kialakított háromfázisú HMKE (háztartási méretű kiserőmű) esetén a fázisaszimmetria maximum 2,5 kVA lehet. A rendelkezés lényege, hogy ha valaki április 30-a után szeretne például felszereltetni egy 3 kilowattos rendszert a családi házára, csak 3 fázisú invertert fog tudni szabályosan használni hozzá. Az egyfázisú invertereket eddig maximum 5 kilowattos napelemes rendszerekhez lehetett telepíteni, ezt az 5 kW-ot „szállítják” le tavasztól 2,5-re. Ezek a dolgok kicsit elszomorítják az embert !

  Tibor CsászárTibor Császár23 napja
  • Hasznos infó! Köszi.

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel13 napja
 • Ha most pontosan akkorára méreteznénk a napelemet, akkor mi lesz 24-től a bruttó elszámolásnál? Megveszik tőlem az áramot nyilván kevesebbért (nem tudjuk még mennyiért), az jövedelem, le is adózzuk, majd megvesszük tőlük 39-ért. Semmiképp nem jön ki a matek, hogy ha annyit termelek, amennyit elfogyasztok, akkor nullára jöjjön ki a vége.Tehát minimum másfélszeresére kell méretezni. És te is elmaszatoltad a videódban ezt a kérdést. magyarul fogalmad sincs. Viszont bárhogy nézzük, a 100% nem lesz elég... A szaldóban azok maradnak benn, akik nem vesznek, vettek igénybe semmilyen támogatást. Saját pénzből meg sose térül meg a napelem, mert mire megtérülne, ahogy te is mondtad, rég elavul (te ezt úgy mondtad, addigra sokkal jobb, sokkal olcsóbb napelemek lesznek).

  Sala TeamSala Team23 napja
  • @Sala Team Hogyha idővel átalakítod a napelemedet, akkor elvileg elvész majd a szaldo elszámolás és csak az új rendszer marad később mindenkinek.

   Mihály TarjányiMihály Tarjányi20 napja
  • @Mihály Tarjányi Pontosan mit alakítottam át idővel?

   Sala TeamSala Team20 napja
  • @Sala Team Akkor is bukod a szaldot, hogyha idővel átalakíttatod. tehát egyszer úgyis elmegy az a vonat....és hamarabb mint gondolnánk...úgyhogy ez max csak idő kérdése.

   Mihály TarjányiMihály Tarjányi21 napja
  • @Andras Horvath Én úgy hallottam, hogy aki támogatást kapott hozzá, annak nem marad a szaldó csak annak, aki önerőből építette. És ha a tendenciát nézzük, valószínűbb, hogy szivatni fognak mindenkit, akit csak lehet.

   Sala TeamSala Team22 napja
  • akinek mar van napelem, annak marad a szaldo. jelenlegi tudasunk szerint. akinek nem lesz szaldo annak meg a rendszere lesz olcsobb 24-re.

   Andras HorvathAndras Horvath23 napja
 • Mindenkinek igaza van, de egy valamit tudni kell, ha valaki pénzt akar keresni, a napenergia megcsapolása nem biztos hogy a sok lehetőség mellett a legjövedelmezőbb. Ha veszel Bitcoint pl. 1 hónap alatt megtérülhet, és ez csak egy példa, napelemre is jöhet borús idő, akár évekig is, azon is lehet akár bukni is, akármilyen jól is van megtervezve vagy túlméretezve.

  Béla TörökBéla Török23 napja
 • Fele sem igaz! 2023-tól nem térül meg a napelemes rendszer. A szaldó elszámolás helyett bruttó elszámolás lesz.

  József AntalJózsef Antal23 napja
  • attol meg ugyan ugy meg fog terulni max lassabban. de 24-re a napelemel is olcsobbak es hatekonyabbak lesznek btw

   Andras HorvathAndras Horvath23 napja
 • Eddig kb. öt Polgár videót néztem meg, és a vágóképből ki indulva..... nem annyi van fent. De ezek után már egyetem!

  Tibor BangaTibor Banga24 napja
 • Akkor megvan a következő videó témád.. felveszed hogy rendbe hozzák a Polgárék elcseszett rendszerét :)

  Zoltán SchafflerZoltán Schaffler24 napja
 • Rengeteg más témában IS! az emberek nem tájékozódnak és úgy okoskodnak... Tudom.... tudom..... ez nagyon bosszantó.

  Ármin VedresÁrmin Vedres24 napja
 • Elköltesz egy zsák pénzt és 7-8 év múlva oda kerülsz mintha el sem költötted volna. Úgy hogy ehhez az kell, hogy minden változatlan maradjon ennyi ideig. Nagy a valószínűsége hogy ez nem fog fennállni ennyi ideig, a kereskedők hulladékáron fogják csak megvenni a véletlenszerűen megtermelt energiádat egy idő után. Ezért ha még most ki is jön a matek, arra nem fogadnék hogy 8 év múlva is ki fog jönni. Ezzel a beruházással előrehozod a jövőbeni fogyasztásod, igy a környez terhelést is.

  scim1ascim1a24 napja
  • @scim1a Akkor 4 hónap. Keress rá, a napalem megéri. A szélerőmű már nagyobb kérdés, mert a lapátokat nem lehet újrahasznosítani.

   Andras HorvathAndras Horvath23 napja
  • @Andras Horvath Az lehet, de nem a gyár kapujában kezdődik és végződik a dolog. Az alapanyagelőállítás, K+F, disztribúció, marketing logisztika, felszerelés, karbantartás, megsemmisítés mind CO kibocsájtással jár. A robotizált tömeggyártás során elállított árának töredéke a gyártási költség. A teljes CO terhelést az alapanyag bányászatától, a hulladék megsemmisítéséig / újrahasznosítésiig érdemes nézni. A legjobb hüvelykujj szabály, hogy a dolgok ára arányos az általuk okozott CO terheléssel. Ha valami gazdaságilg nem vagy csak támogatásokkal megtérülő akkor az CO szempontból sem kedvező. Szerintem.

   scim1ascim1a23 napja
  • Nem. A napelem 3 honap altt visszahozza a gyartas co-jet.

   Andras HorvathAndras Horvath24 napja
 • Az a baj, hogy nagyon sokan azt nézik, hogy uh, influenszer, biztos mindig a jót mondja... de engem akkor győztél meg, amikor egy autó teszten voltál (pontosan nem tudom, hogy milyen autót teszteltél) és elmondtad, hogy mi nem tetszik, mi tetszik és a végén egy saját véleményt mondtál, ami nem minden esetben volt jó vélemény az autóról. Én azt mondom neked, hogy az ilyen emberekkel, akik mindenfélét mondanak rád, ami nem is igaz, azokkal ne foglalkozzál, felesleges, csak a saját idődet, energiádat vesztegeted el vele és még jobban felcseszed magadat rajtuk. Ez egy jó tanács, sajnos nekem is vannak ismerőseim, akik alig várják, hogy belém kössenek, de utána nem fókuszáltam rájuk. Én azt mondom, hogy inkább több energiát érdemesebb a kedves, normális kommentekre, emberekre koncentrálni, mint ezekre, akik csak rosszat akarnak neked, persze ez saját vélemény, illetve tanács. Amúgy meg csak így tovább, én nagyon szeretem a videóidat és nagyon tanulságosak, illetve nagyon sok ember életét változtatod meg jó irányba a videóiddal! Jó dolgot képviselsz! :) Üdv: Egy rajongó :)

  Péter IvanitsPéter Ivanits24 napja
 • Szia András! Amúgy csak annyit tennék a témához hozzá, hogy az elfogyasztott áram mennyiségen valóban van rendszer használati díj, ami nem is kevés. A nappali elfogyasztott áram mennyiség (A+A1) 42 %-a az elszámolt áram mennyiségnek, tehát itt 58 %-a rendszerhasználati díj . Ezzel ellentétben az " éjszakai " ( vezérelt B) esetében 52 %-ot tesz ki az elfogyasztott áram mennyiség díja és 48 %-ot a rendszerhasználati díj. Persze ezzel csak azért írom le, mert a megtérülést sokszor csak forintban számolja mindenki villanyszámla után, de valójában elfogyasztott áram mennyiségre kell tervezni, mint ezt helyesen mondtad. Persze manapság boldogtalan telepít napelemes rendszert, kicsit a nyílászáró beépítésének aranykora köszön vissza, akkor is mindenki azt csinálta, mert nagy volt rá a kereslet. Ezzel együtt is jó lehet a napelem, de a 8-10 éves megtérülésben nem bízom, csak nagyon optimális esetben, ami nagyon ritkán fodul elő. Mert tökéletes déli tájolása a Gízai piramisokon kívül nem sok épületnek van ill. a napsütéses órák száma is elég változékony pl.: Alpokalja kontra Szeged és környéke. Jók a videók! Éljen a megujuló . P.P.

  Péter PiedlPéter Piedl24 napja
  • Az előzetes számításokat nem szúrtam be, de egy friss villanyszámláról vannak.Ha egy év alatt elfogyasztunk 3000 KWH áramot és rendelkezünk "A" és "B"(éjszakai áram)-mal is. Ezt fele-fele mennyiségben tesszük, akkor az éves számla díja 55350(A1+A)+35700 (B)= 91050 Ft . Ha vásárlunk egy 2,5KW-os rendszert, ami 3 KW-ot termel évente, mert nagyon jól sikerült a telepítés és optimálisak a körülmények; ezt megkapjuk bruttó 1,2 millió Ft-ért, természetesen nem a legolcsóbbat választottuk. tíz éves megtérülésre nincs esély, még az áram szolgáltatás díjának emelkedésével sem. Ha valaki felteszi a kérdést, miért fogy ennyi éjszakai áram, szívesen válaszolok, mert van két apartmanom, amit nyári időszakban kiadok. Télen nem itt lakunk, és a boilerek 12 hónapot működnek, persze, ha nem vagyunk ott minimális a fogyasztásuk. Nagyon nem szeretnék belekeverni senkit, de a H-Tarifa díja megegyezik az éjszakai áram díjával, ezt hasznosíthatjuk hőszivattyús klímák üzemeltetésénél is, de csak okt. 15- ápr. 15-ig.Ezt azért írtam le, mert szoktam villany panellal temperálgatni, de csak minimálisan, mert elég gyenge telek vannak. Persze a H-tarifának is vannak kiépítési szabályai ezek is költségek. Plusz a szolgáltató által elfogadott berendezésekre kérhető meg. , és akkor nem szeretnék jobban belemenni abba, hogy az elektromos áram 1 COP tud, a klímák pedig kb. 1-4 COP-ig terjedő skálán mozognak, 0 °C körül 3,5 COP. Ezt azért fejtettem ki ilyen részletesen, mert az utóbb említett tarifa csomag újabb forintokat hagyhat a pénztárcánkban, mert a temperálást nappali áram áron végeztem el és ezzel megint csak lehetne faragni a villanyszámla éves díjából. Ehhez hozzáteszem, hogy a rezsiköltség díja elszámolható költség az esetemben, nem mennék bele jobban. A napelem rendszer telepítése is elszámolható, de legfeljebb 5 év alatt nettó értéken. Ahol inkább a legfeljebb 5 éven van a hangsúly, mert a korábbi évhez képest kb. duplájára nőtt a kiadásom, de csak öt évig tudom leírni. Remélem mindenkinek egyértelművé vált, hogy egy napelem rendszer MEGTÉRÜLÉSE nem csúpán a napsütötte órák számától függ ill. a tájolástól, hanem a különböző áram tarifák felhasználásának variánsától és hol és mire kell majd . A felhasználó vállalkozó és ezt a vállalkozás keretein belül teszi vagy magánszemély.

   Péter PiedlPéter Piedl23 napja
  • ha pluszban fogyasztasz, akkor fizetsz rendszerhasznalatit, ha egelban vagy, akkor nem.

   Andras HorvathAndras Horvath24 napja
 • Kedves András! Folyamatosan hirdetnek állami támogatást napelemekre. Létezik vissza nem téritendő is, vagy csak kvázi hitel? Ha létezik hol lehet utánajárni? A Tiszta Energiáknál is?

  András SzabóAndrás Szabó24 napja
  • igen, tudnak ebben is segiteni

   Andras HorvathAndras Horvath24 napja
 • De menő vagy😅

  Szilárd KoczorSzilárd Koczor25 napja
 • Láttam azt a videót és jót röhögtem rajtuk!

  ChrisPChrisP25 napja
 • Kérdések: Ha napelemeket telepítek a házamra akkor 0-ás lesz végre az áramszámlám teljesen és kiszállhatok végre a rendszerből? Lesz elég energiám fűteni vele és mindent működtetni a háztartásban erről a rendszerről? Megtérül ez nekem egyàltalán valamikor? Ha eltelik 15-20 év még mindig intenzíven fog működni vagy vehetek megint ujjakat modernebbet megint sok pénzért? Nos ha ez ezek a feltételek valóban így vannak akkor megéri. Ha nem akkor felesleges kiadás. A későbbi meg adóztatásról még nem teszek fel kérdést.

  Tibor HadnagyTibor Hadnagy25 napja
  • @Andras Horvath ok

   Tibor HadnagyTibor Hadnagy25 napja
  • nezd meg a napelemes videoimat, minden kerdesre valaszt kapsz.

   Andras HorvathAndras Horvath25 napja
 • Hotváth András kérem avasson be, hogy lehet egy személyben évente 500 ezer ft-os áramszámlát kreálni???? Ez nálam a környezetvédelem megerőszakolása!! Mert egy 4 milliós rendszer 8 éves megtérülése ezt mutatja.

  Zsuzsanna FodorZsuzsanna Fodor25 napja
  • @Andras Horvath Úgy lehet zöldebbnek lenni, hogy az áramszolgáltatóm is zöld energiát használ ill. én magam kevés energiát használok. Úgy gondolom nem a mi feladatunk erőműveket telepíteni a háztetőkre drága pénzekért, ha az áramszolgáltatóm is megtudja ezt csinálni. Nem minden embernek alkalmas a háza erre mert pl., ha én fákkal ültetem körbe a házamat, hogy nyáron hűvös legyen bent (mert nem szeretnék légkondit használni) akkor a napelem nem fog jól termelni. Polgárék semmi rosszat nem tettek a videójukkal, csak figyelmeztették az embereket arra hogy körültekintőbbek legyenek.

   Zsuzsanna FodorZsuzsanna Fodor24 napja
  • ugy, hogy minden arammal megy. futes, melegviz, fozolap, suto es az auto is. 8-10 ev a megterules. hogyan lehetne zoldebbnek lenni, mint a napbol nyert energiaval?

   Andras HorvathAndras Horvath25 napja
 • A múltkor, amikor a Polgárék videóját láttam, alapból feltűnt a rendszerük látványából, hogy cucc el lett cseszve, ez egyértelmű! Mint ahogy az is igaz, hogy ez meg egy "Tisztaenergiák" által szponzorált reklám és egyben jövőbeni üzlet(szerzés)i ajánlat. Jól is van ez így. Lassan olyanok lesztek, mint a mai jobb és bal oldali politikusaink, akik a parlamenti vita közvetítése alatt kígyót, békát egymásra kiabálnak, majd az ülés végeztével átmennek a sarki kocsmába és egymás vállát veregetve jókedvűen együtt söröznek egy jót. Közben meg azon röhögnek, hogy az istenadta népet együtt úgy át..eszték , ahogy a nagy könyvben meg van írva! Szerintem valami hasonló módon lehet ez most, ezzel a dologgal is... Persze mindenki a maga zsebét tömi valahogy. Az egyik a balt a másik meg a jobbot, de aki igazán rafkós az meg egyszerre mind a kettőt... Amit a Polgárék látnak a számlájukon az valós és amit Te mondasz el az is az, de rosszul tuti senki nem fog járni közületek az egyszer biztos. Hála a "Tisztaenergiáknak".

  László KircsiLászló Kircsi25 napja
  • ezt a videot SEM szponzoralta senki.

   Andras HorvathAndras Horvath25 napja
 • Eleve 3-4 cégtől kértem volna árajánlatot és teljes kimutatást. A másik meg mindennek utána kell olvasni és persze a cégnek hogy milyen a visszhangja.

  AntonyoKnightAntonyoKnight25 napja
  • @Green Sea Mussel Akkor mellé fogtak. Ezek szerint kitűnő referenciák adtak vagy hazudoztak.

   AntonyoKnightAntonyoKnight13 napja
  • Pont 3-4 cégtől kértek árajánlatot és teljes kimutatást. További ötlet?

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel13 napja
 • Úgy tippelek, Polgárék háza a Gellért-hegy északi oldalában van, a Bérc utcában, a 47.488383513923765, 19.043599932858594 koordinátákon. Sokat nézegettem még ezt a házat régen, amikor eladó volt, tényleg fantasztikus helyen van. Csak hát napelem szempontjából már nem annyira: fák vannak felettük, igen gyakran lehetnek árnyékban. Ide nem lett volna szabad panelszintű szabályozás nélküli rendszert telepíteni, vagy inkább a kert végébe kellett volna telepíteni. Bár akinek félmilliárdos házra telik, az kétlem, hogy a spórolás miatt telepít, sokkal inkább az érzés miatt, az pedig megvan nekik így is. Mondom ezt SolarEdge 6,52 kWp tulajként, három év átlagából 7,1 MWh / év valós teljesítménnyel, 13-14 év megtérüléssel.

  takbal76takbal7625 napja
 • Az jár jó aki felszereli ! Nem kell mellébeszélni !

  Dezső SzilágyiDezső Szilágyi25 napja
  • Ja nyilván. Leülhetsz 1-es.

   Andras HorvathAndras Horvath25 napja
 • A legnagyobb gond, ha a butaság szorgalommal párosul.

  Roger DarkmanRoger Darkman26 napja
 • A birkák birkák is maradnak...,és a birkákat követik a birkák!

  marco Dominicmarco Dominic26 napja
 • Vauu

  Kenelly MrKenelly Mr26 napja
 • Az emberek mindent elhisznek, amit mondanak YT-n, pofátlanság ezzel a felelősséggel visszaélni. Ezért is iszonyatosan fontos, amit te is csinálsz. Egy rakás valós adat, konkrét tapasztalat, részletek és néhány vállalkozó vagy cég konkrét neve, hogy az ő technológiájuk terjedjen, és az ő forgalmuk növekedjen, ne a mondvacsinált brigádoké...

  Tamás MolnárTamás Molnár27 napja
 • Polgárék a saját életüket mutatják be és a saját rendszerükről beszélnek, nem általánosítanak. Erről szól a csatornájuk. Te mindent magadra veszel, ezért készült a videód is valószínűleg. Értem, hogy sokat foglalkozol a zöld energiával meg stb..., ami elismerendő, de azért nem minden rólad szól ami zöld. Ajánlom mindenkinek, hogy nézzék meg a Polgárék videóját mielőtt ítélkeznek a te videód alapján Róluk. Nem védeni szeretném őket, csak reálisan látni a helyzetet.

  Szilárd FülöpSzilárd Fülöp27 napja
  • a hibas adatokkal van a problema

   Andras HorvathAndras Horvath26 napja
 • Én el tudom képzelni, hogy Polgárék igazat mondanak és a kiserőművük fele energiát termel, mint az a kapaciás alapján elvárható lenne. Az éves energiatermelést úgy kalkulálhatjuk, hogy 1 kW beépített teljesítmény évente átlagosan 1200 kWh energiát termel. Ideális telepítéssel, stb. Ahogy nézem, Polgáréknál annyi elem került a mindeféle tájolású tetőfelületekre, hogy annak max. a fele ideális helyzetű. Ezenkívül még a környező fák is rontanak az ideális körülményeken. Ha azonban olyan helyre, szerkezetre lenne telepítve, mely biztosítja az ideális helyzetet az bizonyára még jelentős plussz költségekkel járna. Persze ezek a problémák nagyrészben az építő felelőssége, mert hiszen ő ért hozzá. De némileg a megrendelő is tájékozódhatott volna jobban, hiszen nem "írástudatlanok." Mindemellett az én véleményem, szép az, hogy annyit termel amennyit elfogyasztok. De, ha Polgárék esetét veszem, 5 millióból vettek egy olyan berendezést (12 kW), mely még ha jól működne is, évente termelne 13-14 ezer kWh energiát. Ez, ha a hálózatról vennék (39 Ft/kWh) 468 - 546 eFt.-ba kerülne. Tehát ezt az energiát kifizetik előre kb. tíz évre. Tesék mondani! Ennek mi értelme? És ez még rosszabb lehet, mert az üzemeltetést, karbantartást, a garin kívüli javításokat nem számoltam. Ezen felül, ha veszem azt, hogy bizonyos funkciók akár 23 - 25 Ft/kWh árú vezérelt árammal is működtethetnének, valamint az elemek folyamatos kapacitás csökkenését, akkor egyelőre nem vonzó a beruházás. A felét kifizeti az állam? Mint tudjuk "nincs ingyenebéd" De azért elegáns, hogy "megengedhetem magamnak" a naperőművet.

  LukácsLukács27 napja
  • @Lukács de. Akar 50 ev. Nezz utana.

   Andras HorvathAndras Horvath27 napja
  • @Andras Horvath Kedves András! Jelenleg az elemek élettartama nem 30-40 év. Ennyi idő alatt legalább egyszer ki kell dobni az egészet.

   LukácsLukács27 napja
  • Kifizeted elore, hogy aztan 20-30 evig ingyen aramod legyen.

   Andras HorvathAndras Horvath27 napja
 • Szerintem jobban jàrnàl, ha szemetet ègetnèl te is mint minden rendes csobànkai.

  pityi79pityi7927 napja
 • Én még annyit tettem volna hozzá a rendszerhasználati díj kapcsán: A rendszerhasználati díj (vagy hálózat használati díj szolgáltatónként eltérő a megnevezés, de ugyanazt jelenti) az áram teljes díjának kb fele. Ezt mindenki minden egyes kWh óra után fizeti. Az elszámoláskor a hálózatból kivett áram árában benne van ez a tétel, a visszatáplált kWh-k után a szolgáltató pedig csak az energiadíjat fizeti ki, a hálózathasználati díjat természetesen nem.

  GyukovGyukov27 napja
 • Szepen megfogalmaztam nekik, hogy nagyon sok a teves handabanda es nagyon elkurtak azt az installt. Majdnem megharaptak.

  Janos VargaJanos Varga27 napja
 • Sajnos sokmindenben igazuk van......

  Ferenc FerencFerenc Ferenc27 napja
  • Nem. Sajnos nincs igazuk.

   Andras HorvathAndras Horvath27 napja
 • Teljesen igazad van! Nagyon jól reagáltál a miattuk ért kellemetlenségre!

  Norbert MurzsaNorbert Murzsa27 napja
 • Hát igen. A szólásszabadság az internet korában ezzel jár. Vélemény háborúk és adok-kapok megy manapság, fejenként százezres megtekintéssel. Megnéztem a Polgárék videóját, és azt kell mondanom: a youtube “napelem klánja” erősen túlreagálta. Ez a reakció is. A kettő együtt, ha a... khm... személyeskedősebb rész EBBŐL a videóból kiveszem (hogy és mint voltak a gazdag Polgárék hülyék h átvágták őket), akkor a kettő együtt viszont egy tök hasznos összefoglaló. Ők sem hazudnak, sőt, teljesen korrektük elmondják, mit tapasztaltak. Persze, ők nem ebben élik az életüket, ők a gyakorlati felhasználók. A telepítő cég rózsaszín ködöt táplált, amit ők, mivel az amerikai házukon a dolog úgy értem működött, normális bizalommal elfogadtak. Most realizálták a dolgot. Ennyi. Ez bármilyen építőiparos vállalkozóval szerződve előfordulhat, még egy közönséges festővel is. Attól még semmi nem rombolódik napelem-kultusz oltárán.

  loserock1loserock127 napja
 • Sajnos nagyon kevés cég méri fel a helyszínt a tervezés előtt. Ezek nyilván nem is modellezik le a várható hozamokat havi bontásban és éves szintere sem adják meg a pontos adatokat. Köszi a videót. És igen, egy jól tervezett rendszer minimum annyi energiát termel amennyit a tervező kiszámolt, sőt általában többet, mert a várható termelést több éves adatok átlaga alapján számolják a programok.

  László BorosLászló Boros27 napja
 • Csak hogy felvilágosítsalak és megértsük az érthetetlent azért mert pár kommentelő hazugnak kiálltott ki, mert unszimpatikus vagy a számukra leginkább a lent részletezett megnyilvánulásaidért, ahoz nekik semmi közük! Ezért még nem kel butának be állítani őket! Ahogy ismerem őket és amennyivel intelligensebbek nállad biztosan, ezt felsem veszik, csak, pislognak hogy neked hova gurult a gyógyszered és figyelmen kívül fogják hagyni, de én nem vagyok olyan intelligens úgyhogy megmondom neked hogy: Polgárék a saját statisztikáik alapján próbálták felhívni a figyelmet és tanácsokkal ellátni mindenkit arra vonatkozóan mielőtt a nagy megtérülés és szuper befektetés reményében körültekintés nélkül mindannyian fejest ugrunk a napelem projektbe, hogy előtte érdemes épp észzel és kellő körűltekintéssel különböző domborzati adottságok figyelembe vételével, megfelelő szakember felkeresésével és utána járással megtervezni a dolgokat! És külön felhívták a figyelmet arra hogy a folyamatosan növekvő energia igény miatt nem árt ha egy kicsit bővebbre tervezzük a rendszer teljesítményét! - Ezután jössz te a teljesen inkorrekt cselekedeteddel, csak azért hogy kimentsd magad pár kommentelő negatív kritikája alól akik valójában nem is neked üzentek, akiknek valószínűleg mint ahogyan nekem sem pont ezen megnyilvánulásaid miatt nem vagy szimpatikus, amiatt rugsz beléjük mert a kommentelőkön nem tudod levezetni a dühödet mert sugárzik belőled a gőg és az arogancia és hiteltelen ember képét kelted többek ezekkel csak alá támasztó sőt ezzel a videóddal is! úgyhogy teljesen igazuk volt a kommentelőknek! Jól értem a videódból: MEGINT Hazudsz! mert a hét hónapos 4500as termelésed kerekíted ki évi 10000re előre vetítve a legoptimálisabb mégsem tőrtént szuper pozitív termelési időszakot..hogy neked igenis jobb termelésedlesz más napelemmel más fajta domborzati viszonyok között bizonygatod magadat és még egyetlen egy év statisztikája sincs a kezedben egy teljesen más terepviszonyokkal megáldott lakóházzal és még megannyi eltőrő dologgal, a hét hónapos statisztikáddal rágalmazol más segítő szándékú hét éves statisztikáját felmutató embereket pár neked nem tetsző komment miatt ami rá világít a magadról kialakított makulátlan én képed bűzére! Inkább igyál egy pohár vizet mert hallani a hangodon hogy tikkadt szöcskenyálak legelésznek rajta nagyon idegesítő inkább erre pontosítsd a figyelmedet!

  Kenelly MrKenelly Mr27 napja
  • @Andras Horvath Én megértettem. Szövegértéssel nincs problémám, viszont látom, hogy neked a kritika felfogásával nagy gondjaid vannak. Ha 1000 ember mondja, hogy valamit elszúrtál, akkor is csak hajtogatod, hogy jó az úgy. Remélem már nem sokáig teszel így.

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel12 napja
  • @Green Sea Mussel Te sem értetted ezek szerint. Nem baj, fogjatok kezet egymással.

   Andras HorvathAndras Horvath12 napja
  • @Andras Horvath Szerintem minden megértett, amit elmondtál a videódban. Szerintem te nem értetted meg, hogy ő mit mondott neked. Vagy inkább teszel rá magasról. Utóbbi sanszosabb.

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel13 napja
  • huzz innen te is, felet sem ertetted annak amit elmondtam a videoban.

   Andras HorvathAndras Horvath27 napja
 • Andraska .... faj az igazsag .... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  L SL S27 napja
  • nem, az igazsag sosem faj. A fals infok fajnak.

   Andras HorvathAndras Horvath27 napja
 • Gazdag és zöld... a L****zt. Ezeknek is ingyen kell minden. Erről szól az egész: huworld.info/flow/vide/l2mek5eZp5KseYg

  Learn to TieLearn to Tie27 napja
 • Az ilyen gazdagok már csak ilyenek, van a saját tapasztalata, véleménye, tudása és ennyi. Lényeglátás, objektív gondolkodás, empátia, rendszerszintű gondolkodás az nincs, csak több pénz legyen, mindegy hogy hogyan. "Covid19 egy baktérium" a nő szerint.( Ha meg véletlen mondta, lusta volt újra venni) Ezeket mindennel át lehet b**zni.

  Learn to TieLearn to Tie27 napja
 • Butaság amivel nyitsz. Pont hogy jól mondták. Van egy optimális működési tartomány. Mint minden félvezető, a hő hatására változik a termelő/fogyasztó képesség. Sokan próbáltak nap elemes powerbanket gyártani, de pont a hőmérsékleti tényező nehezíti meg annak is az előállítását. Tehát akkor csak kérdezem: ki hazudik valójában? ;)

  Jácint GyörgyJácint György28 napja
 • Egyáltalán nem hazudozik, de minden nem teljesen stimmel azzal amit mond. Nekem hasonlóan a szidalmazottakhoz 2016 óta működik a rendszerem, minden perc teljesítmény, hőmérséklet stb percenként naplózva. Nekem is van Teslam, medence-, jakuzzi-, szauna fűtésem stb. és a téli épület fűtésem (inverteres hőszivattyúk) is erről megy, meg persze a kútból a kert öntözés, szökőkút stb. A házam sem kisebb az emlitettekénél. 8,5 kWp-os a rendszerem, panelenkénti optimalizálással. A monitoring adatok alapján nyugodtan mondhatom, hogy nem lehet előre megmondani a várható termelést, ugyanis nekem is rendelkezésre áll három különböző szoftver előzetes becslése 2015-ből, mely prognózisok jelentősen eltérnek a tény adatoktól. Az évek közötti termelésben jelentős különbségek mutatkoznak (9,3 MWh és 12,97 MWh között), közben viszonylagosan állandó fogyasztás mellett. Az elszámolásról: Esetemben volt, hogy az éves elszámolást követően 90 000-et fizettem még be a szolgáltatónak, ugyanakkor másik évben mondjuk 80 000-et fizettek vissza, azonban van egy nagyon érdekes nullszaldós elszámolásom is. Egyik évben az elszámolás végeredménye + 2 kW volt, ezért 16 ezer valahányszáz forintot kellett fizetnem. Tehát nem igazán helytálló az az állítás hogy egy nullszaldós elszámolás esetén semmilyen költségünk nem merül föl és a vég számlánk egyenlege 0 Ft lesz. Összességében nyugodtan mondhatom, hogy nem árt egy picit túltervezni a rendszert a számított termeléshez képest. És figyelembe kell venni azt is, hogy a panelek az évek múlásával egyre kisebb teljesítményt adnak le, illetve véleményem szerint nagyon fontos arra is tekintettel lenni a tervezésnél, hogy könnyen tisztíthatók-e a panelek a portól illetve a hótól, mert tapasztalatom szerint ez is lényegesen befolyásolja a termelést. Fentiek figyelembevételével is szinte lehetetlen megmondani a megtérülési időt, És arra is gondolnunk kell hogy fogyasztási szokásaink 10-20 év alatt jelentősen változhatnak. Ebben az esetben azzal is kalkulálni kell, hogy a további bővítés lehetősége az milyen mértékű anyagi áldozatot jelent majd, ami valahol azt is jelenti hogyha kicsi az Inverterünk lehet hogy pár év múlva nagyobbra kell majd kicserélni, Így a kezdeti Inverter árát elbukjuk majd, ha nem eleve bővíthetővel (ami drágább) indultunk a kezdeti beruházásnál. A házi napelemes villany termeléshez nagyon sokféle biztosítást ajánlanak a biztosítótársaságok, idehaza és külföldön. Még a termelés kiesésre is nagyon jó biztosítások köthetőek magyarországi helyszínekre is. Ezek éves díjaival is kalkulálnom kell a tervezésnél (0 szaldó esetén is fennállnak) a beruházás költségeinek összeállításánál. Véleményem szerint nem célszerű abból kiindulni hogy ingyen energiát akarok, és azon görcsölni hogy ezt hány év után érem el. Inkább egy környezettudatos döntésnek kell ennek lenni, amelyben azt fogalmazom meg hogy környezetkímélő energiaellátásba fektetek be a családom tisztább, szebb jövője érdekében. Egy porszívó vásárlásánál sem azt nézed hogy mennyi a megtérülési ideje, hanem azt hogy kitakarítod vele a ramatyodat.

  T GT G28 napja
  • Hitetetlennek tűnik, hogy mindarra elég a 8,5 kW-os rendszered, amit leírtál. Mindenre elég valóban? Legalább 10-12 kW-os rendszert saccoltam volna a fogyasztóidhoz. Vagy automata forgatón van?

   Green Sea MusselGreen Sea Mussel13 napja
 • ""náluk, hogy ha rávetül az árnyék, akkor vége mindennek" -nos két irányból közelítsük meg ezt az állításodat: 1: ha nálad is mindenre rávetül az árnyék akkor pont vége nálad is mindennek. 2: ha már külön kivágtad a az inverterüket és a bekötését ábrázoló képet, akkor feltűnhetett rajta hogy a Symo legalább 2 stringet kezel. A stringeket még a legeslegdilettánsabb kivitelező sem rakja úgy, hogy egy égtájnak, tehát nem feltétlenül lehet "vége mindennek", mivel legkevésbé sem jellemző hogy a komplett rendszer 2 égtáj felől kerül egyszerre árnyékba. Ha egyszer azt mondod, hogy nem hazudsz és a legkevésbé sem szeretnél félrevezetni senkit, és mindennek utánamész, akkor ez a fenti kijelentés nem tükrözi ezt a filozófiádat, mert sokkal nagyobb eséllyel nem fedi a valóságot az, amit a rendszerük működéséről állítasz ebben a fél mondatban. Ettől függetlenül összességében igazad van, a rendszerük egy nagyon rosszul összerakott valami és nagyon meg lettek vezetve.

  Zsolti MesterZsolti Mester28 napja
  • ha nalam mindenre arnyek vetulne, nem rakattak volna fel.

   Andras HorvathAndras Horvath28 napja
 • Én reakcióként tőlük ( akik a videóban említve lettek ) is kértem most ajánlatot. Mindenképpen lesz. A bohócok videóját meg se nézem, ismerem a fajtát.

  Zsolt PancelZsolt Pancel28 napja
 • polgárék gondolom meg azért buták .szemetek .. rosszak .... mert gazdagok!!!..... ................igy van ez!!

  robert illésrobert illés28 napja
 • figyeljetek már!!! úgy látom itt mindenki szakember!! most nem csak erre a vodeóra gondolok!!! az egész ország egy szakember gárda! napelem , kőműves , villanyszerelő..... stb... stb...... virólógus most már!! én meg nem találok szakembert --olyat aki nem csak okosakat beszél ,, tud is!! ---egyedül kellett felépitenem a házam ,, napelemhez kértem segítséget... persze hogy el....b.asszz .....ták!

  robert illésrobert illés28 napja
 • Ki ez a csöves András...milyen végzettsége van ? Vagy miertoktat ?

  ki ne monddki ne mondd28 napja
 • Reakcio video ....... jajjj lecsocsoltettek a csicska pofad

  L SL S28 napja
 • NULLA VAGY EGY IGAZI MUMAJER

  L SL S28 napja
  • az persze. na húzz innen IQ fighter.

   Andras HorvathAndras Horvath28 napja
HUworld