Egyáltalán mi az a nyári, téli, négyévszakos gumi?

2020.nov.27.
195 690 Megtekintés

Elkészült az abroncsos okosságokat ismertető videó sorozatunk első epizódja a Hankook Tire támogatásával.
facebook.com/hankook.hungary/
hankooktire.com/hu/

Megjegyzés
 • A video tetszett, de ezt a 7 Celsius fokos beidegzodest felejtsuk mar el! Mar akkor sem volt igaz, amikor sok evvel ezelott megirtak a tanulmany, amiben benne volt ez a 7 fok. Azota eltelt minimum 20 ev. Az autogumi ipar meg azota nyilvan nem fejlodott... Mielott valami billentyuhuszar leszolna: Igen, kell telen teligumi v 4evszakos, de nem a 7 fok miatt. Meg egy aprocska info: A laboratoriumi korulmenyek nem egyenloek a valo eletben elofordulo korulmenyekkel. Ha valakit nagyon erdekel, evente vegeznek teszteket autogumikkal. Lehet keresgelni.

  w4tchtubew4tchtube6 napja
 • Ahogy el is hangzott, a 4 évszakos gumi csak korlátozottan alkalmas. "Ásólapát szindróma" Előnye: Kialakításának következtében mind ásásra, mind pedig lapátolásra alkalmas. Hátránya: Se ásni, se lapátolni HATÉKONYAN nem lehet vele.

  Attila FerenczAttila Ferencz8 napja
 • Annyit hiányoltam mindössze - az egyébként tökéletes - előadásból, hogy a téli gumi - puhaságának/lágyságának köszönhetően - menet közben mindig "kipumpálja a lamellái, bordái közé bekerült havat, így elkerülhető, a "hó a havon" való megcsúszását, így a hajtott kerekek kipörgése is sokkal később következik be. (jobban "kapaszkodik" a kerék) A "kipumpálás" akkor következik be, amikor a gumi talajjal/burkolattal érintkező, SÍK felülete ismét felveszi az eredeti "görbületét". Ez nagyon jól megfigyelhető havas úton, ha egy téli abronccsal szerelt kocsi után megyünk, a hóban "ott marad a futófelület barázdáiból kipotyogott hó. Ez nyári guminál szinte láthatatlan.

  Attila FerenczAttila Ferencz8 napja
 • A sérv az maximum kitüremkedik. Meg a lábadon a bütyök. Ne is értem ezt az embert a jó isten áldja meg minek avatkozik olyan szakmába amihez vajmikevés köze nincs. Nagyon jó az autós eladásba de azért ez külön terület.

  Gergő HorváthGergő Horváth9 napja
 • Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt számomra! :)

  Miklós ÁdámMiklós Ádám26 napja
 • 4 évszakos gumi összetételben a nyárihoz van közelebb? Érdekes lenne, a télihez van sokkal közelebb, egy csomó 4 évszakos guminak van silika tartalma. Mintázatát tekintve is közelebb állnak a téli gumikhoz, kevesebb lamella van a gumik széle felé mint a télieknek és nincsenek annyira megnyitva és a nyári gumikhoz annyiban hasonlítanak, hogy van rajtuk körbefutó hosszborda ami segíti az egyenesfutást és a szerkezet picit merevebb a télinél.

  Zerkovitz zoltánZerkovitz zoltánHónapja
 • A 4 évszakos gumi az pont semmire nem jó!

  Csilla CsillaCsilla CsillaHónapja
  • Többre mint gondolnád

   CrocodileDundiCrocodileDundi26 napja
 • Teljesen rendben van, jó kis videó ez.

  SinigamiSinigamiHónapja
 • Tök jó, köszi!

  Antal Samu GulyásAntal Samu GulyásHónapja
 • Szia! Nagyon örülök a videódnak, ennek különösen, de a többinek is szoktam örülni. Mindegyiket követem. Ez viszont ténylegesen érint minden autóvezetőt. Semmi maszlag, lényegre törő, a szakmai tanáromra emlékeztet, aki a „józan paraszti” logikát megragadva magyarázza el, mi a lényeg, a többi az átlagembernek úgyis csak tömény szakmai „rizsa” lenne. Köszönöm a videót, és ha lehet, még több hasonlót tegyél közszemlére.

  Zsolt ImreZsolt ImreHónapja
 • Én ezek után csak diagonál gumiabroncsot fogok használni...az mindenhol elmegy!

  Csaba SzakácsCsaba SzakácsHónapja
 • Miért hiszi azt majd az összes tehetségtelen videókészítő hogy mi mind teológiát végzett, tornából felmentett, a szöget a fordított végéről a falba verő idióták vagyunk?...

  Tamás GudmonTamás GudmonHónapja
 • Hat azert a 4 evszaknál nem voltal olyan nyers mint amilyen amugy lennel, de legalabb megprobaltad😅😅

  A CsA CsHónapja
 • Érdemes lehet a következőben megemlíteni, hogy nyáron téli gumival közlekedni is veszélyes, pedig itthon előszeretettel csináljak. A téli gumi a melegben nyúlós, puha lesz, nagyon rossz tapadással. Mindemellett meg is ég, így a téli szerepét se fogja már ellátni megfelelően.

  Albert KelemenAlbert KelemenHónapja
 • Egyszerűen , érthetően .

  Csaba UdvariCsaba UdvariHónapja
 • Aki ért hozzá, az nem csinálja. Aki nem ért hozzá az OKTATJA.. Szerintem , nincs olyan dolog amihez õ nem értene... Csak igy tovább, Elek Zoltán is hasonlò önbizalommal van.

  Róbert LőveiRóbert LőveiHónapja
 • Ezért szeretem a Becsületesneppert. Nincs habiduma, csak a lényeg stílusosan előadva. Érthető, egyszerű, ennél nem kell több. Ennyi. Csak így tovább! 👍

  Tibor SulyákTibor SulyákHónapja
 • Nagyon jó a Hankook Kinergy H740 4s azzal megyek, tökéletes télen is meg hóban is, minden gumis rémálma

  Norbert LeimszíderNorbert LeimszíderHónapja
 • ez nagyon hasznos volt! Koszonjuk!

  Robert SimonRobert SimonHónapja
 • Négyévszakos egyikre se jó? Szóval télen se, és nyáron sem!(3-3 hónap) Akkor a nyári ,és a téli nem jó ősszel, tavasszal(6hónap+ hideg nyári éjszakák, nedves, vagy hűvös hajnalok heves nyári zápor)!

  Abony RiszterAbony RiszterHónapja
 • Ilyen videók alatt nem merek kommenteket olvasni, mert mindig van egy random Józsi aki jobban tudja, de szerencsére itt nem láttam ilyet. Gratulálok az informatív videóhoz!

  Malter KárolyMalter KárolyHónapja
 • Király vagy Kopasz! Olyan jól magyarázol, hogy a faék egyszerűségű néző is könnyen megérti. Kopasz for President!

  NRG DesmeonNRG DesmeonHónapja
 • A sebességindex az amúgy jelent márt is ha jól rémlik. Pl hogy azonos sebességen a magasabb indexű valamiért jobb. Ezt még ki lehetett volna fejteni. Nameg nem ártott volna némi jobb grafikai illusztráció mert maradtak homályos részek...

  Bazsi SünBazsi SünHónapja
 • Hat ezt nagyszeruen es egyszeruen tokeletes adom is a tetszik gombot !

  Norbert MurányiNorbert MurányiHónapja
 • Tetszik! Egy db kibaszott reklám sincs belerakva👍

  Krisztián KőszegiKrisztián KőszegiHónapja
 • Köszönöm! Teljesen érthető volt. Magas szintű. Egyszerű. Csak a lényeg.

  László TóthLászló TóthHónapja
 • FideszKdnp; huworld.info/flow/vide/tK2m0IDAfcnfrXw

  REAZSIANZ REEUROPEANZREAZSIANZ REEUROPEANZHónapja
 • 💎🔯✋ ✋ ✋ ✋ ✋ ✋ ✋★ ╮╰ ★ ╮╰ ★ ╮╰ ★ ╮╰ ★ ╮▲▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ 💎🔯💎🔯💎🔯 *Jézus Krisztus az Isten Fia, aki meghalt és feltámadt a halálból, hogy az örök életet.* *Azt is megígérte, hogy meggyógyítsa a testet.* *Ez igaz szerelem!!!* *(Nézz fel az égre és kérdezd Istent)*

  Mike SaraftMike SaraftHónapja
 • Kész... Ez a szűk negyed óra pontosan és maradéktalanul lefedte azt, amit erről a témáról tudni kell. Persze látom itt sem maradhatnak el az okoskodó "na mibe köthetek bele" vadászok, de ez nem téged minősít, még arra se pazarold az időd, hogy átfusd e roppant okos tojások sorait. Csak így tovább, szerintem többségünk várja, és szívesen megtekinti következő érdekes szösszeneted. Köszi!

  Egy RobbyEgy RobbyHónapja
 • Négyévszakosból az a lényeg, hogy ne szart vegyetek. Az enyémnek például van M+S jelölése is, tehát tökéletesen végzi a munkáját télen is. A Pilisben nem is volt vele gond télen sem, ráadásul nyálkás, őszi időben baromi jó.

  Puroku JuniorPuroku JuniorHónapja
  • Minden négy évszakoson van M+S jelölés...

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
 • Nekem is tetszett most ez a rész. Egy aprócska, nem lényeges hibát találtam: Nem száraz körülményekre van alapvetően a nyári, hanem esős. Mert gumiknál minden körülmények között a legrosszabb eshetőség van figyelembe véve, így ezek az utcai gumik mind esőgumik lényegében. Szárazra tervezett gumik utcán így nem lehetségesek, azok slickek, vagy majdnem slickek, a köztes gumik.

  Bill SzuperBill SzuperHónapja
 • A teszt eredménye: 1. Continental AllseasonContact 3.6- viszonylag jó tapadás nedves úton, kielégítő viselkedés havon, gyengeségek száraz úton 2. Goodyear Vector Vector 4Season Gen-2 3.8- viszonylag jó tapadás nedves úton, alacsony a kopás mértéke, gyengeségek a száraz utakon és a hóban 3. Michelin CrossClimate+ 3.9- száraz utakon és kopásállóság szempontjából kimagaslik, gyenge menettulajdonságai vannak havon 4. Nokian Weatherproof 3.9- kielégítő tulajdonságok havon, gyenge a száraz utakon és viszonylag hangos az abroncs 5. Uniroyal AllseasonExpert2 4.3- kielégítő viselkedés havon, alacsony kopás, nagyon gyenge menettulajdonságok száraz utakon 6. Vredestein Quatrac pro 5.2- viszonylag jó tapadás nedves úton, alacsony kopás, meglehetősen gyenge havon, gyenge száraz utakon 7. Bridgestone Weather Control A005 5.4- legjobb értékek száraz és nedves utakon, meglehetősen gyenge menettulajdonságok havon A teszteket elvégezték télen és nyáron is Egyik modell sem alkalmas minden időjáráshoz A vezetési teljesítmény továbbra is kompromisszum A tesztben hét modell szerepelt a 235/55 R17 mérettel, amely sok középkategóriás SUV-ra és furgonra megfelelő méret. Minden négyévszakos gumiabroncs vezetési és biztonsági tulajdonságait felmérték és kiértékelték a szakemberek. Eredmény: a hét termék közül egyik sem felel meg egyaránt a nyári és a téli körülményeknek.

  Ertz AsdfErtz AsdfHónapja
 • Köszi a videót! Nyárinak én is ilyen Hankook-ot használok, télire viszont a Bridgestone nekem kellemesebb. (Mind menetkomfort - hang- , mind tapadást tekintve.)

  G FG FHónapja
 • Téli gumi esetén úgy tudtam hogy 2 különböző kopásjelző található a futófelületen; az egyik mélyebben van mint a másik, a magasabb kopásjelző a finom célzás, hogy ezt a gumit dobni kéne, a mélyebben lévő kopásjelző pedig már parancs, hogy ennek a guminak mennie kell, mivel már sem a lamellák, sem a barázdák nem látják el feladatukat. Ugyan nem hankook gumim van, hanem laufenn (úgy tudom a Hankook gyártja, amúgy), azon én ezt megtaláltam. Mennyire hülyeség amit írok?

  Richárd VastagRichárd VastagHónapja
 • Jo reszletes ismertetesvolt

  antal idverebantal idverebHónapja
 • Hello azt mondtak Durexet vegyek mert az soha nem szakad el velemeny?

  Achileus KarojAchileus KarojHónapja
  • Télit vagy nyárit?

   vodafona70vodafona70Hónapja
 • Én aszimmetrikusat használok téliben(Hankook Winter Icept Evo2) és nyáriban is (Barum Bravuris 2)

  Krisztián ZemanKrisztián ZemanHónapja
 • 4 évszakos gumira csak azt tudom, mondani, hogy olyan, mint a forró jég, vagyis kamu, átverés az egész. Először is tisztázzuk, télen is és nyáron is más mintázatú gumiabroncsot kell használni, ami nem véletlen, ugyanis télen valamivel kitüremkedőbb mintázatú kell, mert nyilván valaminek meg kell fognia az autót csúszós úton. De ugyanakkor nyáron is másféle kell, aminek a mintázata már simább felületű. Tehát, őszintén van aki hisz abban, hogy meg tudnak csinálni úgy egy gumiabroncsot, hogy télen is jól tapadjon, ugyanakkor nyáron ne kopjon el? Egyszerűen lehetetlenség már csak ebből a szempontból, és persze a másik meg az, hogy nincs olyan gumi, ami a -10 fokhoz is és a +35 fokhoz is tud alkalmazkodni. Szóval ennyit erről. Bár egyébként aki kicsit ért a gumikhoz, az már csak a 4 évszakos gumi hallatán elkezd nevetni, mert tudja hogy kamu az egész. Annak jó a 4 évszakos gumi, aki maximum a saját udvarában járkál az autóval, vagy éppen egy helyben áll vele.

  Krisztián MolnárKrisztián MolnárHónapja
  • Annak jó a téli aki hegyekben lakik és havas emelkedőkön megy felfelé naponta. Akik kis távokat mennek és nagyjából sík utakon, nekik bőven elég a négyévszakos. Én is azt használok 5 éve, és semmi bajom vele. Elmúlt 5 évben pedig nem is nagyon csúsztak az utak.

   Star DenStar DenHónapja
  • Szépen összefoglaltad a szokásos ostobaságokat. Ma ebéd után 16 fok volt nálunk, arra mi lenne a javaslatod? Remélem, nem téli. Gondolom kibéreltél egy temperálható, öntözhető tesztpályát, vettél mindenféle gumit, majd sorozatos méréseket végeztél és abból vontad le a következtetéseket. Nem? Itt egy videó, ők úgy csinálták : huworld.info/flow/vide/x4Gs1JnbopqzrqI Pajti, a négy évszakos gumi az év nagy részében jobb, mint a téli vagy a nyári, mivel ritkán van -10 és +35 fok, ellenben gyakran 10-20, továbbá a legjobb gumi az új gumi, a négy évszakost pedig gyakrabban szokták cserélni, mivel kétszer annyit megy, mint két külön szett.

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
  • Kit erdekel akkor is 4 evszakost hasznalok mert olcsobb es nem kell tarolni meg vacakolni a nyari/teli le-fel szerelesevel

   Achileus KarojAchileus KarojHónapja
 • Kopasz...ismét kurvajó videó és érthető is! Viszont a beszéded néha arra enged következtetni hogy félrészegen csináltad! 😂

  Big MacBig MacHónapja
 • Helló. Bocsi lehet, hogy hülye kérdést teszek fel. A 950kg terhelést azt meg kell szorozni 4x? Mert pl a kocsim együttes tömege 1945 kg. Választ előre is köszönöm.

  Ferenc HorváthFerenc HorváthHónapja
 • Én Nokian négyévszakos garnitúrát vettem a talicskára, nem megyek vele az Alpokba... Úgy vélem, hogy itt Magyarországon megfelelő, a négyévszakos.

  Istvan BartaIstvan BartaHónapja
 • Látszik hogy támogatott/fizetett videó, azt is mondja amit elvártak tőle a Hanok. Ha az Alpokba mész kötelező lesz a hólánc a kocsiban, csak úgy mehetsz át A/G/Svájc. A Michelin Crossclimetet meg télinek minősítették, de egyre több 4 évszakos várható annak, ha a technológiai fejlődést látjuk. Nem mondta Kopasz még azt sem, hogy 170 lóerőig használható a 4 évszakos, tehát a legtöbb autó mehetne velük Magyarországon, de főleg hogy a legtöbb 90-150 közé esik. Megint szájba adás ment. És a téli is veszélyes nyáron: 1500 kg-os 2.4i s70-em folyamatosan csúszkált intenzív haladásnál, augusztus elején megelégeltem és vettem rá 4 új Falken nyárit, máris hatalmas különbség volt, és képtelen volt az erőltetett kanyarban és fékezéskor csússzanásra. A Falken amúgy japán sport gumi gyártó és jobb mint a másik nehezebb autómon lévő Yokohama.

  RangerHMMWVRangerHMMWVHónapja
  • @Balázs Gaál Tudom, kamionos voltam. A netes gumis oldalakon, és a bizonyos gumival-autóval foglalkozó szerkesztőknél vannak cikkek róla. Van egy ahol nem írnak lóerőt, de 2-nél igen. Ez is egy szám mint a 7 celsius fok vagy az ételek bolti lejárata ami az angolban best before tehát az adott napig 100% utána gyengül és gyorsan vagy lassabban tart a romlás felé. Vagyis nem esik szét semmi darabjaira, se a 10-12 éves gumi sem lesz szappanos állagú csak egyre nagyobb terhelésnél hamarabb csússzangat. Ezért megérte az abroncsgyártó iskola és fél év a Hankooknál. -De az meg kimondottan logikus és egyértelmű hogy bizonyos erő felett alkalmatlan és csúszik a 4-es. Ha lenne olyan sok pénzem egész évben tesztelgetném 3-4 méretű autón az olcsó "szar", a közepes és a prémium termékeket, de még az Adacba soha be nem kerülő drágább gumikat is, mint az én Yokohama-ámat. És még rengeteg tényező van: pl aznapi időjárás óránként változik vagy ha te mész arrébb akkor a térségé/megyé-é, de iparterület körül melegebb és csapadékosabb miközben a puszta melletti utakon szét fagy minden és száraz-szeles. Adott lakosok csak jó úton mennek mindig vagy ha szegény megyében élnek akkor csak rossz úton, ezeket is belekell vegyék, plusz adott márka 5-8 évben gyárt 3-5 fajtát ami lefedi a gyakori méreteket, mert a mérnököket is hajtják és kell a kimutatáshoz. Azért nem mondta mert ez egy fizetett termékkel összevont ismertető, aminek mint írtam az emberek minnél több sötétben való tartása és rávétele a téli gumi vásárlásra. Az M1-esen van 3 Nokian hirdetés és még a tv-ben is nyomják hogy vegyél erős télit ami komolyabb hógumi, de ide NEM KELL komoly hógumi. Majd ha megint lesz 87-es tél akkor úgy is hólánc kell mindenre és a 80 ezres darabja Conti sem oldja meg. De tudjuk már hogy a lakosság nagyobb része még az alap autós dolgokat sem tudja, csak beül-indít-megy/használ-leparkol-csinálja a dolgait. Jah, parkolás: ez még egy külön téma, aki csak beesik orral előre mint egy tulok-mindegy ki- a legkisebb erőfeszítés nélkül akarja elvégezni még azt is, majd amikor megy el ott szenvednek, főleg ha 16 után a sötétben megy el onnan. Maguknak generálják a sok kicsi problémát. Írnék még többet is erről a témáról, de már ez is sok és időigényes, plusz aki elolvassa elunja magát, nincs türelme, máshogy gondolja akkor a szerteágazó témarészletezéshez mind hozzá ír ezzel még tovább terpeszti a komment részt és mobilról 3-ad ennyit írok csak- az is fárasztó.

   RangerHMMWVRangerHMMWVHónapja
  • "Nem mondta Kopasz még azt sem, hogy 170 lóerőig használható a 4 évszakos" Ezt hol hallottad? "Ha az Alpokba mész kötelező lesz a hólánc a kocsiban, csak úgy mehetsz át A/G/Svájc." Csak a külön táblával jelölt utakon, jóember. Ausztriában 3,5T felett kötelező az autóban tartani. www.oesterreich.gv.at/themen/freizeit_und_strassenverkehr/kfz/10/2/Seite.063200.html Svájcban se kötelező, csak a táblával jelölt utakon : www.tcs.ch/de/testberichte-ratgeber/ratgeber/der-tcs-experte/schneekette-obligatorisch.php

   Balázs GaálBalázs GaálHónapja
 • Konyhanyelven ennyit az alapokról.Aki ezt nem érti meg,az tényleg ne üljön volán mögé.Korrekt,lényegre törő,mégis egyszerű magyarázat volt.

  Weapons WorldWeapons WorldHónapja
 • Ez Jó! Megveszem! A 300 jól hangzi! Elegem van a tötymörgésből! A Rendőrség is tudja, hogy 300-al mehetek?

  Pettii _Pettii _Hónapja
  • Hát neked meg kellett szólalnod...

   VetroMihaly VDMRVetroMihaly VDMRHónapja
 • Az Y 300km/h tehat ez azt jelenti hogy ezzel a gumival teljes terheles mellett 210km/h-val lehet menni! 🤷‍♂️⁉️ Egyebkent hasznos infok amit minden autosnak illene tudni... Koszi

  Laszlo GyongyLaszlo GyongyHónapja
 • Ez volt eddig a legprofibb ismertető a gumikról! Nincs jópofizás, gúnyolódás, önfényezés (ahogy a mostani autóteszteknél is) hanem nyugodtan, érthetően és főleg objektíven elmagyarázta mi miért van, mi mit jelent. Nagyon örültem neki, hogy nem szidta (ami nagyon divatos manapság) a négy évszakos gumit. A legtöbb ilyen tesztben őrültnek, elmebetegnek, felelőtlennek, tüntetik fel, aki olyat használ, mert én aztán tudom a tutit a magas lóról. Az autóteszteknél is sok az amatőr. Hogy ez aztán a gép, meg ez sosem romlik el, ez a legjobb, meg hülye aki egyterűt, vagy SUV-ot vesz, stb. Ilyen nincs, ezt a gyerekek csinálják, de nem egy műsorvezető.

  Norbert DarocziNorbert DarocziHónapja
 • Talán még annyi, hogy van a címkéken egyéb adat is, mint gördülési zaj, fogyasztás index, érdemes lehet azt is megnézni.

  György GujGyörgy GujHónapja
 • Autós iskolákba kötelezően vetíteni ezt a filmet!

  Dániel ElvetemültDániel ElvetemültHónapja
 • 5:25 nél olyat röhögtem egyedül a szobában, hogy megért mindent!!! :))) köszi

  psybeer 95psybeer 95Hónapja
 • Jo a video. En csak azt kerdeznem meg, hogy ha a teli guminal 4 mm a kötelezö profilmelyseg, akkor a kopasjelzö pöcök (es meg a videoban bemutatott guminal is) miert kisebb?

  Krisztián FülöpKrisztián FülöpHónapja
  • 4mm ( hivatalosan 4.4mm ) A teli kopasjelzo. Eddig teljesit teli korulmenyek kozott megfeleloen. 1.6mm pedig a gumi maximalis megengedett kopasa. Teli guminal tobbnyire van mind a ketto kopasjalzo.

   Laszlo GyongyLaszlo GyongyHónapja
 • Ez videó egy nagy csalódás volt! Nem tudok semmibe belekötni. A gumik cseréjénél érdemes lenne foglalkozni a méretváltással és a felnik méretezésével is, főleg az ET számmal. Gratulálok ez jó volt!

  Zoltán RózsahegyiZoltán RózsahegyiHónapja
 • Az az 5 mm ennél a Hankook típusnál egy szezon. Nekem a 275/40r20 lekopott egy nyár alatt ( Ventus evo 2). Gyors kocsin, nagy tempónál.

  Tim TomTim TomHónapja
  • @Sinigami Jelenleg Pirelli P Zero volt rajta, tavaly végig is az volt és idén úgy lett levéve a nyári, hogy jövőre még simán vállalható. A Michelin szintén kopik, a Toyo még bevált :)

   Tim TomTim TomHónapja
  • "gyors kocsin, nagy tempónál" - ne csodálkozz :D :D Ilyen feltételek melett akár Pirelli-t is rakhatsz fel, az se fogja 1 évnél tovább bírni :D

   SinigamiSinigamiHónapja
 • Tanácsok nőknek?

  Tim TomTim TomHónapja
 • Magyarnak bőven elég a négyévszakos aki nem a hegyekbe lakik, főleg ha az amerikainak is elég.

  Rod DennisRod DennisHónapja
 • Szia Kopasz! Ne haragudj, nem kötekedés de D.O.T. az nem azt mutatja meg hogy mikor gyártották amire Te mutattál az a Week Code (heti szám). U.S. Department of Transportation ( amerikai szabvány szám) a DOT közel van egymáshoz de nem összetévesztendő.

  Máté ÁrgyelánMáté ÁrgyelánHónapja
 • Köszi a videót. Jó és értelmes! Tetszik. De ez a Hankuki gumi.. Istenem de utálom. Igazi szemét szar.

  Escobar PabloEscobar PabloHónapja
 • Örülök ennek a videónak, DE: valaki árulja már el, ki volt az az okos, aki kitalálta, hogy bonyolítsuk túl a dolgokat? :D Tehát: számokhoz rendelt számot (maximális terhelés), amit aztán megbonyolított azzal, hogy külön táblázat kell ahhoz, hogy ha ráírnak egy számot, akkor az a szám melyik szám (kg) :DD Nem lenne egyszerűbb a 106 rányomtatása helyett odaírni, hogy 950? :D Ésakkor ennyi, az 950 kg-ot bír.

  Józan ParasztJózan ParasztHónapja
 • Lényegre törő, minden felesleges sallangtól, zavaró, szöveget elnyomó zenétől mentes, tömör mondanivaló, csak ami a lényeg! Köszi, hasznos volt! :) Csak így tovább, skacok!

  attilagmattilagmHónapja
 • Az R18-ban az R azt jelenti, hogy a gumi radiál. Ha nincs előtte R, az diagonál (lásd teherautó köpenyek).

  Kálmán FodorKálmán FodorHónapja
  • Végre valaki ezt is hozzátette.

   Zoltán TóthZoltán TóthHónapja
  • @Kálmán Fodor sajnos

   Bobby BobBobby BobHónapja
  • @Bobby Bob persze. Nem vitatom: Kopasz kell a népnek. ;)

   Kálmán FodorKálmán FodorHónapja
  • Örüljünk neki hogy végig dadogta a lényeget. Mint olvasható mindenki boldog és elégedett. Ez a színvonal kell a népnek.

   Bobby BobBobby BobHónapja
 • 4:42 A kisteherauto gumik kozott sok van R sebesseg jelzessel, pont ilyeneket nezegetek a VW T2 kisbuszomra. 185/80 r14, 102 suly, R sebesseg, sok ilyen van.

  Tamas VeingartnerTamas VeingartnerHónapja
 • Csak Michelin Pilot Sport 4s!

  Carlo CarloCarlo CarloHónapja
 • A másik, hogy a 4 évszakosakra vonatkozó kijelentéseid enyhén szólva általánosítóak és elavultak. Az lehet hogy a Hankook Kinergy szar, de hogy ma már van jó pár olyan 4évszakos gumi, ami havon vizsgált kezelhetőségben megver jópár télit, az tuti. Tehát az intelmed, hogy aki síelni jár, még véletlenül se használjon 4 évszakosat, az konkrétan baromság. Csak nem mindegy, hogy milyet. Itt van pl. egy tavalyi Auto Bild teszt, ahol a Michelin és a GoddYear 4 évszakos is verte a referencia téli gumit. Szóval csak óvatosan az ex katedra kijelentésekkel:) www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm

  Marton FazekasMarton FazekasHónapja
 • Kopasz, szerintem olvasd át újra azokat a bizonyos laboratóriumi vizsgálatokat, meg a teszteket. Ráadásul ebben a tárgyban pont a TC csinált egy remek tesztet, és neked hivatalból ismerned kéne! SZÁRAZ aszfalton, a bemelegített nyári gumi TÉLEN IS jobb fékutat és kezelhetőséget garantál, mint a téli vagy a 4évszakos....totalcar.hu/magazin/technika/2017/12/08/nyari-_teli-_es_negyevszakos_gumiabroncs_osszehasonlito/

  Marton FazekasMarton FazekasHónapja
 • Köszi, hasznos volt!

  forcewariationforcewariationHónapja
 • "Hogyan tárold a gumit, milyen kopás mit jelent és egyéb rendellenességek" várható lesz majd a kövi videók között?

  Adam ShepherdAdam ShepherdHónapja
 • Egyszerű, világos, az is megérti aki nem látott még sem autót sem kereket. Cool!

  Theoretical CyclistTheoretical CyclistHónapja
 • Látom jó sok "mérnök" is nézi a csatornát, már 48 dislike van rá. :D Gondolom ők tervezték a gumikat és sok hülyeséget véltek felfedezni a videóban. Nem azért, de megkérdezném tőlük, hogy mi a bajuk ezzel. Lehet az, hogy nem tértél ki a gyártási technológiára, hogy miből lesz a gumi. :D

  János AttilaJános AttilaHónapja
  • például a szélesség rosszul van beméretezve , mert nem a futófelület a 255

   Garázs GézaGarázs GézaHónapja
 • Nyissa meg a Telegram alkalmazást, a "Walter ProfitCoin EN" távirati csatornát. Keressen, olvasson és kezdjen el pénzt keresni.

  Крошка ЕнотКрошка ЕнотHónapja
 • Jó volt. Köszi.

  Biró StatikaBiró StatikaHónapja
 • Köszönjük,a 4evszakos gumira voltam kíváncsi,azzal vettem a kocsit,teszem is akkor el nyárra,nem cicozunk

  Attila ErdeiAttila ErdeiHónapja
 • Azért megdöbbentő a kommenteket olvasva, hogy autót vezető embereknek ezek mekkora újdonságok voltak...

  jános Nagyjános NagyHónapja
  • :)

   Ortner EndreOrtner EndreHónapja
 • A Rotation márkájú gumiról mit tudtok? :)

  Sándor SárköziSándor SárköziHónapja
 • Furcsálom, hogy a téligumi kopásjelzője, 2,12 mm-nél jelzi a kopást, amikor a 4 mm a minimálisan elfogadott kopás, az alatt büntet a rendőr, ugyebár. Logikusabb lenne, hogy a jelző is 4-mm-nél mutassa a tutit, ne kelljen állandóaméricskélni. tehát, HA MÁR VAN KOPÁSJELZŐ, akkor elvárható lenne, hogy a jogilag is elfogadható mértéket jelezze, illetve, legalább legyen egy olyan is. Nem hinném, hogy akkora nagy összeg. Másik dolog, amiről hallanám a véleményedet, az az asszimetrikus minta. Szerintem egy nagyon kamu dolog, parasztvakítás. 50%-ban. Ugyanis ami az egyik forgás irányban működik az fordítva biztos nem.És hát a jobb és bal oldara szerelt gumi asszim. mintázatú gumi éppen fordítva van egymáshoz képest. NEM TÜKŐRKÉPE egymásnak. akkor működne. Ezt igazolja, hogy a F1-ben láttam az esőgumit, ott, érthető módon erre odafigyelnek, és a J-B asszim mintázat teljesen tükőrkép. Mivel az emberi ostobaság határtalan (éppen napjainkban is ez igazolódik be más téren), nagyon szépen el lehet adni , pedig éppen azt a hatalmas okosságot véve alapul, amellyel az asszim minta, a terpesz miatt nagyon profi, vizenúszást megakadályozza, biztonságot növeli, stb.,a másik oldalon pontosan baleset veszélyes lehet. Örömmel néznék egy hasonló szakszerű videot , véleményt is.

  Attila SzabóAttila SzabóHónapja
 • #Becsületesnepper Köszi, első autós kollégaként nagyon hasznos volt! Annyit kérdeznék, hogy a gumi szélessége, oldalfalának magasságának milyen jelentősége van? Vagy ez igazából a terhelhetőség és a sebességtűrő képességgel arányos?

  Sandor CsoknyaSandor CsoknyaHónapja
 • Egy col / inch az nem 25,4 mm, hanem 2,54 mm

  Alex AndorkoAlex AndorkoHónapja
  • Inkább ne írtál volna semmit.

   Steven GoldSteven GoldHónapja
 • Végre egy normális videó, egy intelligens, okos emberrel, aki érhetően elmond mindet. Köszönöm, jól volt megnézni. Alapjába véve kétszer szoktam agybajt kapni. 1. Amikor visítoznak, hogy 7 fok alatt a hőmérséklet, áááá, téli gumi roham. Nem kell az első 6 foknál rohanni. Ahogy mondta, szép lassan veszti el tulajdonságát. Én például most cseréltem le, november 20-án, mert már csak 5-6 fok van nappal. 2. Amikor fikázzák a négy évszakost. Nem kell. Ahogy mondta, nyilván nem az Alpokba való, de amilyen telek vannak Magyarországon bőven megfelel. Ha keveset mész, akkor elég a négy évszak. Szóval korrekt higgadt videó. Még egyszer köszönöm/köszönjük.

  Ignác BontovicsIgnác BontovicsHónapja
 • Nem lett vége a rozsda sorozatnak

  Márk HorváthMárk HorváthHónapja
 • 11:02 👍

  Gábor HorváthGábor HorváthHónapja
 • Kösz!

  kistehen27kistehen27Hónapja
 • Koszi Kopi! Varjuk a tobbit 🤗

  mixerke10mixerke10Hónapja
 • Tóth Kristóf egyszer csinált egy vidit na ő ki is próbálta a saját kocsival Igen hóban ! És ott a hankok nem valami jól produkált Igen új gumik voltak! ! Ja nincs reklám mert per pillanat ő a reklám 😅😅😅😅😅😂😂😂😂

  Pisztolyt GolyókPisztolyt GolyókHónapja
 • A DOT szam nagyon fontos,mert egy gumi 10 evesen reg csereerett.Akar 8 mm-es a futofelulete,akar nem.En azt mondom 8 evente csere,vagy vallalod a kockazatot.

  Sándor VeresSándor VeresHónapja
 • Nincs kertelés csak tények! Ezért szeretem a Becsületesnepper videókat! István mindig felkészült és érti a dolgát. :) . Tanulságos! :)

  Thomas B.Thomas B.Hónapja
 • Nagyon tetszett! Szívesen látnék a helyes letárolásról is, lévén, hogy itt a tél, miként mentsük meg a nyári gumit?

  Gábor BlanerGábor BlanerHónapja
  • UV , vagyis nap ne érje , anúgy tök mindegy

   Garázs GézaGarázs GézaHónapja
  • A legjobb felnin felfüggesztve tárolni. Az a lényeg, hogy a gumit ne érje tartósan ugyanolyan irányú aszimetrikus deformáció, mert hajlamos "úgy maradni". Kompromisszumos megoldás szerintem a gumiabroncs fektetése, de ne túl sokat egymáson.

   VAttiVAttiHónapja
 • Talán még annyit tennék hozzá, hogy ha a méretnél 100 alatti szám van a gumi szélességénél, akkor az collban van megadva, egyébként nagyon pontos és részletes :)

  Endre FazekasEndre FazekasHónapja
 • amúgy mi az, hogy becsületes nepper?

  Homer SimpsonHomer SimpsonHónapja
  • Egy márkanév

   BenczeBenczeHónapja
  • Egy fogalom....

   Csaba MaltesicsCsaba MaltesicsHónapja
 • Nem is olyan régen,egy okostojás "gumist" kérdeztem a gumin feliratozott adatokról.Válasz:"hát izé,aztat maga minek akarja tudni?.No meg,az a gumi ami a maga autóján van,amúgy is gagyi,nem érdekes ami rája van írva.."És,neharagudjon meg,de úgy sem értené..." Aztán valamit makogott a dot számokról,és még néhány nagyképű szlogen elnyomott. Pedig,ha azt érthetően elmagyarázza valaki... Köszi Becsületesnepper.:))

  H. TiborH. TiborHónapja
 • Köszi, nagyon hasznos videó. Nem értem, hogy a jogsihoz az elméleti oktatáson miért nem szerepelnek ezek a dolgok is (esetleg a rengeteg felesleges/irreleváns baromság helyett).

  Szilárd Alex KollmannSzilárd Alex KollmannHónapja
 • Jó e!!!

  Dengezik100Dengezik100Hónapja
 • Lehetne egy olyan videó is, ahol egy használt gumiszettet, meg egy vadi új szettet tesztelnének és ott be lenne mutatva mind a kanyarstabilitás, mind a féktávolság mértéke!

  sheekerzsheekerzHónapja
 • Sok ilyen videó kering a neten,de én mégegyszer nem vennék hankook gumit...

  Csaba MaltesicsCsaba MaltesicsHónapja
  • @Kelpo Johny mert szar , nekem szétrepedt

   Garázs GézaGarázs GézaHónapja
  • Miért?

   Kelpo JohnyKelpo JohnyHónapja
 • A negatív kerékdőlés látszik pont a kopasz fején xd 13:09

  AlexAlexHónapja
 • Azért marad a Bridgestone

  AlexAlexHónapja
 • Köszönjük a bemutatót várjuk a következő részt!

  Csaba KelemenCsaba KelemenHónapja
 • Jó reklám a Hankook-nak!👌

  Gergely TothGergely TothHónapja
 • Nem jó a rajz, mert nem a teljes szélességet jelöli meg felül, csak a futófelületet. A 255 mm a gumi teljes szélessége, a futófelület, ami érintkezik a talajjal keskenyebb. Ez meg nem egységes. 235-ös guminál 185-200-ig terjedhet. Ettől eltekintve király a videó, csak így tovább!

  LaciLaciHónapja
 • Kopasz, ez óriási volt. Tőled tanultam a legtöbbet a gumikról! Nagyon király. Köszi!

  Lorant KokenyLorant KokenyHónapja
 • Én 4 évszakosat vettem mert a téli nyári majdnem rám rohadt

  Pit ThePit TheHónapja
  • @Zoltán Kováč Én nem csak városban járok

   Pit ThePit TheHónapja
  • Detto , en is ezert valtotam 4 evszakosra.max 12000km teszek meg egy evben foleg varosban .Oda eleg.

   Zoltán KováčZoltán KováčHónapja
 • Hatalmas köszönet🍻

  Gyula VíghGyula VíghHónapja
 • Informatív, jó videó. Talán csak annyit, hogy a második rend szál nem ellenkező irányba, hanem merőlegesen fut. És a col magyarul hüvelyk.

  Isten FaszaIsten FaszaHónapja
  • @István Menyhei Az is lehet. De attól még lehet helyesen fogalmazni. Nem kötekedésből írtam.

   Isten FaszaIsten FaszaHónapja
  • Nem merőlegesek, mert nem 90°-ot zárnak be hanem kevesebbet, de felesleges az ilyen szőrszál hasogatás.

   István MenyheiIstván MenyheiHónapja
HUworld