Bringa+Vonat: JOBB, mint gondolnád!! (de másként, mint gondolod)

2020.nov.24.
51 823 Megtekintés

Infók a bringázásról: kerekparosklub.hu/
Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
Facebook: on.fb.me/1hc3BIa
Insta: instagram.com/magyarosicsaba/
Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu

A technika:

Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
Objektív#2: bit.ly/2De78W6
Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav

Ha csomagot szeretnél küldeni
Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
Név: Magyarósi-Bánki Dóra
A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés
 • Ez tök igaz, én is Hollandiát hoztam volna fel példának. 1 évet éltem ott, Amsterdamesőhöz közel laktam, de vonattal jártam be Amsterdamba és a bringa bizony ott várt az állomáson, ahonnan már könnyen eljutottam bárhova. Azt is tudni kell, hogy szerintem Hollandiába több bicikli van csak véletlen a csatorna mélyére beesve, mint amennyi összesen van nálunk bicikli. Viszont ezek tényleg ilyen olcsóak, kb a lényeg, hogy guruljon, és tök jól működik a rendszer. Nagyon sokan egyébként ÖSSZEHAJTHATÓ biciklit vesznek, ami könnyen ( pótjegy nélkül ) felvihető a vonatra!. Igaz, az kicsit drágább, de nem kell otthagyni.

  Dániel BaloghDániel Balogh2 napja
 • Hihetetlen, hogy téged mindig megtalálnak ilyen hülyeségekkel :D nem lehet kamerázni a watendtől 10 méterre behalok....

  Dániel BaloghDániel Balogh2 napja
 • Nagyon unatkozhatott az a biztiőr, aki esőben, a Westend-ből kívülre megy oda rád szólni hogy itt amúgy nem szabad videózni. (Ami persze egyébként sehol sincs feltüntetve) Ez annyira Magyar.....

  Tripla KTripla KHónapja
 • 1, lehet a vobaton szállítabi kerékpárt 2, próbáld ki Üllő-Bp távolságot...segítek, 1,5 óra vonattal

  Péter LászlóPéter LászlóHónapja
 • ja csak a pályaudvaron/állomáson ha minden héten ki lopják a kereket azért az nem olyan megfeledő közlekedési módszer rosszabb helyzetbe meg a biciklit egésze eltűnik ami lehet 15 ezerbe kerül de azért az tud fájni

  Panzerツ 8Panzerツ 8Hónapja
 • Megint egy tanulatlan, ostoba biztonsági őr, aki miatt lenézik az egész szakmát. Amúgy mobiltelefonnal lehet videót készíteni, akár magát, akár mást vesz fel az ember. A videókamerához és a fényképező géphez kell engedély az üzemeltetésről. A kerékpározásnak nagyrészt csak előnyeit látom egy városban-belvárosban.

  Csaba HegedüsCsaba HegedüsHónapja
 • Ez tök jó. Évek óta így közlekedek. Csak azért a MÁV nem egy olyan stabil dolog... Néha k.. Va felháborító.. Én a Hatvani vonalon mozgok. Épp felújítás van... De elvileg régen a Váci vonali is katasztrófa volt.

  Bence Gergely TóthBence Gergely TóthHónapja
 • Minden szuper csak az autosávokat ne vegyétek el!!!!

  Peter FreimanPeter FreimanHónapja
 • Csaba, csípem a videóidat. A zöld vonalnak az a része mely arra bíztat, hogy mit tehetsz a környezetedért (ne használj autót, bal bal bal) egy hülyeség. Egyéni hősködéssel nem fogjuk megváltani a világot semmilyen tekintetben. A környezetünket érő carbon terhelés mindig rendszerszintű hiba. Ha egyszer megszűnik a belsőégésű autók használata amit reményeim szerint a villamos autó vált fel akkor a ,,ne használd az utódat feleslegesen ,, kijelentés okafogyottá válik. A szkeptikusok majd jönnek az áram előállítás környezetre gyakorolt terhelésével, ez részigásság mert: 1) az áramot nem a városközpontban állítják elő szénerőművekben, 2) az elektromos áram előállítása egyre inkább a megújuló erőforrásokra tevődik át.

  Robert VigRobert VigHónapja
 • Szuper összeállítás! Talán még azt is beletettem volna, hogy anyagi ráfordításban milyen az összehasonlítás. Kerékpár/ autó fentartása éves szinten. (Amortizáció, adók, stb) Vonatjegy kontra benzin költség, stb. Ha a napi kávézgatást :) is beleszámoljuk , akkor sem kérdéses a végeredmény! ;)

  villamjoe87villamjoe87Hónapja
 • A termékek iránti rajongásod, és az ezzel együttjáró profizmusod, illetve a hétköznapi életben való tapasztalatod abszulút megnyert. Pedig csak három napja nézem a videóidat... Elismerésem! :) Szintén Csaba

  Csaba BohusCsaba BohusHónapja
 • Bringa + Vonat + Donkey bike, Lime pass kombó is adja. De ismerek olyat is, aki ezek helyett inkább futva megy, persze maraton futó kaliber.

  Tamás Budai-KissTamás Budai-KissHónapja
 • Miben tudok segíteni? Továbbsétál :D

  Laszlo OstromLaszlo OstromHónapja
 • Azért ezek a vonatos felvételek nem reggeli, vagy esti csúcsidőben készültek, amikor állhatsz a vonaton, mint a 7-es buszon.

  MorciMorciHónapja
 • A nyugatinál nem nézted meg rendesen a kerékpártárolókat! Szép lenne, ha ilyen sokan folytatnák útjukat a vonatról leszállva kerékpárral, de sajnos nem ez a helyzet. A tárolók legalább 95%-át roncsok foglalják el, alig hagyva helyet azoknak, akik tényleg használni szeretnék. A kerékpár egyébként önmagában is meglepően hosszú távon képes felvenni a versenyt más közlekedési formákkal. Gimnazistaként Dunakesziről jártam Budapestre iskolába kerékpárral, pár hét elég volt, hogy annyira edzésbe jöjjek, hogy gyorsabb legyek, mint a vonat+BKV. Autókhoz képest meg... legalább 5-6 km kocsisort előztem meg a 17 km-es út alatt.

  László ZilahiLászló ZilahiHónapja
 • Én több éve járok így melózni :) Jelenleg hév + bringa... amikor csak tömeg volt indultam 7:25 körül és beértem 8:25re kb, most indulok 8:00-kor és 8:30 :D

  SuperberciSuperberciHónapja
 • a dugóban állásnál sokkal nagyobb városi autós probléma, főleg a nagyvárosokban: - az utcai parkolás általi helyfoglalás - aminek helyén lehetne: szélesebb járda (könnyebben elférne babakocsi, kerekesszék, rokkantkocsika); rendes bringás infrastruktúra; zöldfelület (bokrok, fák, ezek kellemesebb klímát eredményeznek a belvárosokban); dedikált rakodóhelyek áru-, csomag- és személyszállítóknak (nem kellene folyamatosan tiltott, veszélyes és torlódást okozó helyeken megállniuk). - a parkolóhely keresés (fölösleges körök miatti károsanyagkibocsátás, idő- és pénzkidobás) - és a parkolás kivitelezése közbeni (párhuzamos parkolás, főleg egyirányú utcában, vagy kerékpársávon keresztül) fennakadás és akár veszélyhelyzet okozása...

  Zsolt MoldvánZsolt MoldvánHónapja
 • Még nyáron akartam felvenni egy videót, jött az őr, hogy a vészkijáratban nem csinálhatok ilyet. De mondom zárva van az épület, nincs bent senki. Aszonta nem baj, akkor is vészkijárat. Agybaj.

  HOCTvChannelHOCTvChannelHónapja
 • Amúgy sem járok a Westend-be, ezután még annyira se!

  Zénó VeressZénó VeressHónapja
 • 2:04 az egy traxxos inga szerelvénye ami a 100a vonalon jár :) hátha van itt is vasútbarát.

  Finn UgorFinn UgorHónapja
 • Még több bringás részt!

  Ákos ImreÁkos ImreHónapja
 • Mar csak az a baj, hogy a mav meg mindig 1982-t kepvisel. 40km/h lassu jelek allandoan keso vonatok. Elhiszem budapest kornyeken probalnak fejleszteni de az orszag 3/4 rohadtul nem budapesten es kornyeken el.

  solareclipsesolareclipseHónapja
 • Szia Csaba! 12 éve járok Vácról Rákospalota-újpestre. A 3-5 perc késés az alap, de többnyire ennyi, ha reggel 6 előtt indulsz befelé, a későbbi már zűrösebb szokott lenni. Napi 20 km-t kerékpározok, több mint 52 ezer kilométert tekertem le így az évek során. Köszönöm, hogy foglalkozol a kerékpárosokkal is! :)

  Guti NagyGuti NagyHónapja
 • Szuper video volt, én is bicikli-vonat közlekedést használok. Viszont amin mostanában elgondolkodom, az az, hogy biciklire kell-e a maszk? Mivel ez is sportnak számít. Valamint, szerintem ön- és közveszélyes vagyok a maszk+szemüveg=bepárásodik képlet miatt. :) Ja, és még meg is fulladok egy tempósabb tekerésnél. Szóval a biciklin kell maszk? 🤔

  Rebeka NagyRebeka NagyHónapja
 • Hogy csinálod Csaba ezeket a videókat??? Olyan látványos vágóképeket használsz, mintha egy 5 fős stáb dolgozna Veled minden alkalommal.

  Róbert GottschalkRóbert GottschalkHónapja
 • Csabikám használj csiptetős mikrofont vagy maszk nélkül csináld mert ez élvezhetetlen lett sajna...

  Szinte LorandSzinte LorandHónapja
 • 8:45 Iphone locker screen...look like you're a busy man tho

  Dániel BushDániel BushHónapja
 • Magyarósi Csaba, közepesen ismert videós ... mert a közepesen értelmes biztiőrök még mindíg nem ismerik :)

  Carver majorCarver majorHónapja
 • Egyszer bemutatsz egy emeletes vonatott

  Andris MilbichAndris MilbichHónapja
 • irj egy levelet a westend vezetöségnek és annak biztonsági őr cégének hogy mi merre hány méter mert teljesen el van tévedve a westend X_X

  János CsányiJános CsányiHónapja
 • Ez tök jó így, tényleg, hasonlóképpen használom az elektromos rollerem is :) DE, az elátkozott 70-es vonal... szóval ott azért nem ritka a 20-30...x perces késés, vagy hogy kimarad egy járat (és emiatt mondjuk tumultus van a következőn, ami ugye ilyen vírusos időkben nem túl egészséges). Ez akkor okoz különösen gondot, hogyha az ember mondjuk időre akarna melóba menni, és hiába megy az előzővel, hogyha az is már sokat késik, és az a 20 perc amit nyerne az autóval szemben, máris szertefoszlik. Tudni kell erről a vonalról (Szob-Vác-Bp) 2017-ben majdnem 13 millió ember utazott itt, szóval tényleg nagy a forgalom, azóta mégnagyobb. Maga az elv tényleg nagyon dícséretes, de még lenne mit csiszolni a MÁV oldaláról az egészen :)

  hunscripterhunscripterHónapja
 • 5:47 -nel Tech2 Laci a hatterben:D?

  B RoobleB RoobleHónapja
 • Nagyon jó volt a videó,csak sajnos nem életszerű. Mert egy nap kb 60 vonat megy ezen a vonalon.Azzal a menet ídővel amivel te számoltad 10 vonat van mert te egy Szlovák ic-vel mentél ami ugyebár útközben sehol sem állt meg,,a többi 35-50 perc között.Sajnos reggel egy kicsit tömöttebbek a vonatok.Persze a kocsival is sokkal nehezebb közlekedni.Mert sajnos nagyon sok ember jár azon a vonalon.Kb 100 ezer ember lakik abban a 4 városban.Sajnos minden irányban ez van,és még ez hatványozottan fog jelentkezni a következő években. Ez a tapasztalat. Üdvözlettel: Gábor Egy Pécsi Palatinus Grand Hotel-es ismerős.Amúgy mi is pont azokat a helyeket látogatunk meg akkor amikor ti is.Majdnem elestél a hotel recepciójánál.Szerintem erre már nem emlékszel.

  Gabor SzajkoGabor SzajkoHónapja
 • 5:29 Csabi! Azok nem bringatárolók hanem sima korlátok. Amik a falon vannak kicsi a/4-es papírok azokra pont az van írva hogy tilos oda lakatolni a bringákat! Csak mondom a váci vonalon a bringákat fellehet vinni a szerelvényekre!

  Gaszton LénártGaszton LénártHónapja
 • 1:38 Erre ennek a gyökérnek nem volt joga! A járda közterület bárcsak nekem szólt volna be jól helyre tettem volna a palit !

  Gaszton LénártGaszton LénártHónapja
 • Remek videó Csaba, elismerésem. A végén konstatáltam, hogy talán ez a szituáció az, amire az elektromos roller a tökéletes eszköz. Összecsukható, nem izzadsz nyáron, és még így is környezetbarátabb az autónál, valamint izgulni sem kell a kilakatolt kerékpárok miatt.

  Mh34NMh34NHónapja
 • Everywhere you go you always take the weather with you.

  Legényélet VlogLegényélet VlogHónapja
 • A roller vonat páros a nyerő!

  Tibor takácsTibor takácsHónapja
 • Úgy látszik a mi generációnk a sárvédőt sárhányónak hívja lol na meg az állványt három lábnak :) ( legalább is én ) de honnan is jön a sárhányó a biciklin ha bele gondolok akkor az a kerék mert hogy az hányja a sarat mármint ha sáros úton bringazunk. Kosz a videót és minden jót !!!

  Botond Lehel CsikosBotond Lehel CsikosHónapja
 • Aznap mentem el melletted amikor Dunakeszin forgattad ezt a reszletet..gondolkodtam hatha tenyleg Teged lattalak es tenyleg..:)

  Dávid MárgusDávid MárgusHónapja
 • mondjuk nem értem miért volt az alfa rendszáma kitakarva :D

  Tivadar Ödön VikkalaTivadar Ödön VikkalaHónapja
  • mondjuk az sokat levon az értékéből, hogy vonat indulása determinálja az utazást, az autó nem annyira, a bringával elütnek, akkor lehet egy életre megbénulsz, még egy autós-koccanásnál nem biztos, fene tudja, szerintem az ország erre még nincs felkészülve, de azért írok a Westendnek, hogy Csabát ne zavarják már el, mert kiábrándító ez a hozzáállásuk, és a elképzelt imázsba se nagyon fér bele... vesd össze kender pálma nem zavarok senkit forgatok a megélhetésért vs. kizavarom a forgalmas útszélére, ahol akár baja is lehet... milyen értékrend már ez????

   Tivadar Ödön VikkalaTivadar Ödön VikkalaHónapja
 • Szerintem semmi sem fekete-fehér, én pl esőben, hóban, minuszokban nem szívesen bringázom, mert odafagyok és így is többször van hólyaghurutom mint kéne, tehát én tök szívesen járok ilyenkor kocsival es tolom fel az ulesfutest. Az meg hogy a vonaton lehet mast csinalni, en nem akarok mast csinalni, mert szeretek az automban lenni, zenet hallgatni, enekelni, ott senki nem cseszeget semmivel, nem maszik bele husz masik ember az aurámba es nem kell maszkot hordanom. Ezen kivul a munkam miatt magammal kell hordanom a munkas cuccomat, ha mennem kell epitkezesre, ez se lenne kellemes vonattal. Ezert is varom, mar nagyon hogy megengedhessek magamnak egy elektromos autot, mert azt nyilvan en is tudom, hogy ez igy nekem kenyelmes, de nem feltetlen a legjobb. Csak ra akartam vilagitani, hogy azert mindent nem old meg a bicikli.

  Márta Luca BalázsMárta Luca BalázsHónapja
 • @01:40 ... az ott KÖZTERÜLET, semmi köze a Westendnek hozzá!

  András Gime GimesiAndrás Gime GimesiHónapja
  • Egyszer hozzám is odajött egy ilyen ott pár éve... Azt mondtam neki, hogy egyrészt ez itt közterület, tehát coki, másrészt pedig, ha valami csoda folytán mégis a Westendé lenne, akkor ha ezt megbeszélte az ÖSSZES távolkeleti turistával is, na majd akkor jöjjön vissza. Töbet nem szólt... Más se... ;)

   András Gime GimesiAndrás Gime GimesiHónapja
 • csaba itt lakok soroksáron és napi szinten ezt csinálták a mai napig

  József WolfJózsef WolfHónapja
 • Kedves Csaba! Minden tiszteletem a tiéd hogy támogatod ezt a fajta közlekedésmódot, de mint BP-n dolgozó váci lakos szeretném picit árnyalni az általad lefestett idilli képet. Az első ugye a vonat, ebből amivel te jöttél az zónázó volt ami papíron 20 perc alatt bent van a nyugatiban, gyakorlatilag láttad te is hogy mennyi. A második opció a gyors ami kb valóságban 40p (papíron fél óra), illetve a minden bokornál megálló tohonya személy ami a valóságban kb egy óra alatt teszi meg az utat. Illetve sajnos a máv nem konzisztens, rengeteg dolog közbejöhet, elromlott váltó, jelző berendezés, gázolás, felsővezeték szakadás és társai amik sajnos mind-mind random faktorok amivel nem tudsz számolni. Én a legoptimálisabb módot a saját villanyroller+máv kombóban találtam meg, innen vácról elgurulok az állomásig, vonat, nyugatiból pedig irány a munkahely (buda, clark ádám környéke). Ezt űztem 2 éven át becsülettel télen-nyáron, semmi gondom nem is volt vele, valószínűleg most is így járnék de "szerencsére" covid miatt HO-ból tudok dolgozni, szóval napi 2x1 óra utat megnyertem. Ellenben ha most nagyritkán be kell menni dolgozni (ráadásul műszakban, van hogy este 10-re, van hogy reggel 6-ra), akkor inkább ülök autóba mert alapvetően a forgalom olyan tempóval enged haladni hogy azt a máv a legédesebb álmaiban se tudja megugrani, mindezt teljesen normális szabálykövető vezetéssel. Mentségemre legyen, ha kocsival megyek akkor az villany, szóval legalább nem szmogolok (furcsálltam is hogy az "autós Csaba" nem a skodával ment ;)) Illetve egy-két példa ami miatt inkább ülök autóba: Este 10-kor végeztem, éjszaka már csak sima vonat megy, nincs se zóna se gyorsított. Viszont legalább sikerült gázolni, helyszínelésre mire kiértek a rendőrök, utána a másik vonat amivel mehettünk tovább... egy szó mint száz, általában fél12-re otthon vagyok, aznap háromnegyed háromra sikerült ugyanez. Illetve a másik véglet amikor állok az állomáson hogy reggel 6-ra beérjék és a máv mindenféle figyelmeztetés, app értesítés vagy közlemény nélkül a vonat indulása előtt 5 perccel bejelenti hogy szíves elnézésüket kérjük, de a járat műszaki hiba miatt a mai napon nem közlekedik. 6 helyett fél 8-ra értem be, nem örült neki főnököm, arról nem is beszélve hogy nyomorogtunk mert 2 vonatnyi embert tuszkoltak fel egy amúgy is neccesen tömött vonalon egy szerelvényre. Szóval igen, nyomjuk a tömegközlekedést, de ugyanakkor próbáljuk meg a mávot is arra ösztökélni hogy szedje össze magát mert per pillanat ő a vékony keresztmetszet. És sajnos sokszor nagyon fájóan vékony ez a keresztmetszet.

  Péter LukácsPéter LukácsHónapja
  • Kösz a kiegészítést, valóban lenne dolga a MÁV-nak.

   Magyarósi CsabaMagyarósi CsabaHónapja
 • Jó videó lett, de jobb volt amikor Laura indította a versenyt!

  And rAnd rHónapja
 • kunkdába:Rengeteg bringarablás történik Budapesten, ismered a tolvajkergetők sorozatot?, elég régi már de élvezetes! :D Szerinted jó volt az a sorozat?

  Barnessz Miklo'sBarnessz Miklo'sHónapja
 • 1:36 I love Westend. xD Amikor felnőtt tartalmat forgatnak akkor hol van a biztonsági őr? :-D Jah lehet, hogy ő fogja a kamerát. Hmmm. xDDDD

  Károly SzenesKároly SzenesHónapja
 • Én már 10 éve biciklivel járok mindenhova városon ill. országon belül :)

  Jánosi Szabina.Jánosi Szabina.Hónapja
 • Deákvár nem Vac belvárosa . Mondjuk az EC jól néz ki de nem az az átlag szerelvény . Inkább flirt és csikos a jellemző .

  Krisztián VásárlásKrisztián VásárlásHónapja
 • Vonattal biztosan több értelme van közlekedni, de biztosan nem a prágai EC-vel járnak reggelente az emberek Vácról. Úgy kicsit reálisabb lett volna ha inkább egy zónával csináltad volna. De király lett a video és hajrá vonat és bringa.

  Balázs VáradiBalázs VáradiHónapja
  • Az nem 28, hanem 25-26 perc, menő, emeletes vonat, csak délig kilenc ilyen, vagy ehhez hasonló megy minden nap. Szerintem nem lett volna rosszabb a vonatos-bringas kombó.

   Magyarósi CsabaMagyarósi CsabaHónapja
 • Sajnos Felső Gödről pl nappal is van, hogy több bringát elvisznek egyszerre, ez az éjszakára otthagyom dolog számomra elképzelhetetlen, 20eFT-os bringákat sem szertne senki havonta pótplgatni (szerencsére én közel lakom a melóhoz, így bringával tudok járni)

  Lajos NagyLajos NagyHónapja
 • a videó szuper, az ötlet is, ami talán Hollandiában tök jól működik. itthon 1 percre sem hagynám ott a bringát sehol

  Bence SzlukovinyiBence SzlukovinyiHónapja
 • A költségekről nem esett szó. Nekem pont az a bajom, pl a Debrecen-Budapest távval, hogy pont annyi idő (kb) a vonat mint az autó, viszont autóval még egyedül is olcsóbban jövök ki! (Ha már ketten vagyunk úgy esélye sincs ktg szempontból a tömegközlekedésnek). És ez úgy elszomorít.

  Zoltán ZagyvaZoltán ZagyvaHónapja
 • Angliában rengetegen használnak összehajtható kerékpárt. Ezt még Bp-n is fel lehet, amúgy vinni ingyen a tömegközlekedésre.

  Levente TörökLevente TörökHónapja
 • Elkezdtem írni egy hozzászólást, de visszatöröltem. Mert a jószándékot nézem a videóban és ezért megbocsátom a pár tévedésedet. Azért legközelebb ha ilyen videót készítesz, kérdezz meg valakit, aki ingázik bringával, ha javasolhatom. Amúgy meg hajrá!

  Molnár-Soós Sándor IstvánMolnár-Soós Sándor IstvánHónapja
 • Múltkor bent fotózunk a Westendbe de le se szartak minket az őrök.

  Hungarian Supercar SpottersHungarian Supercar SpottersHónapja
 • A biciklitárolókkal az a baj hogy nincs bekamerázva, és nincs őrizve.

  Olivér NoskeOlivér NoskeHónapja
 • Én egy olyan kempinget, mint a piros(csak kéket) 7000 Ft ért vettem. És teljesen jól működik. Ja, a kempingben az a jó, hogy lehet ingyen szállítani a vonaton. Bármit lehet vinni, ami 24col alatti kérek mérettel van. BMX is oké

  Olivér NoskeOlivér NoskeHónapja
 • Ismét nagyon jó videó lett Csabi, jó látni, hogy valakit még ennyire lelkessé tesznek ezek a dolgok és még osztja is. Viszont egy valami nagyon durván felbillentheti az esélyeket a két közlekedési forma között, az pedig az állandó vonat-késések...12 éve lakunk Felsőgödön és heti rendszerességgel 2-3 nap nem 10 perceket, hanem sokszor órákat szed össze a MÁV késésekben, nem lehet időben lassan beérni munkába, vagy este 1 órával később érsz haza teljesen elfáradva, és utána még ülj biciklire és tekerj haza 😂 sokszor az egészet felgyújtanám amikor ott ülsz a vonaton és senkitől semmilyen tájékoztatást nem kapsz, és csak áll a vonat egy helyben 20 percet, persze óriási tömeggel. Úgyhogy egy fejlettebb országban, mint ahogy említetted Hollandiát, ahol erre az infrastruktúra ki van hibátlanul építve, ott van értelme, de amíg órákat késnek a vonatok és van kemény 5 tároló a nyugatiban, addig ez sok embernek nem fog alternatívát nyújtani...:/ sajnos

  Arpad PuruczkiArpad PuruczkiHónapja
 • Nagyon jó tartalom. De sajnos nem minden esetben ússzuk meg környezetszennyezés mentesen a tömegközlekedést. Nekem pl. a vonathoz ki kell buszozni, és reggel nem biztos, hogy szeretnék kerékpározni kapásból 5,8 km-et a vonatig. Az meg szennyez. Vagy a lajosmizsei vonalról ne is beszéljünk, ahol csörgők is járnak, amik iszonyatos fekete füstöt eregetnek magukból. De a Desirok is dízellel mennek. De alapvetően én is inkább a tömegközlekedés pártján állok. Pesten meg már a bringa remek alternatíva. A westendes kis k meg menjen oda ahova gondolom. Magyarországon már lassan sehol nem kamerázhatsz. Vicc. Miközben téged meg kismillió kamerával figyelnek.

  H GeriH GeriHónapja
  • @H Geri magam is edzésre megyek... :)

   vikking156vikking156Hónapja
  • @vikking156 Kinek mi. Én reggel inkább tornázom 30-60 percet.

   H GeriH GeriHónapja
  • @H Geri hát ez csak elhatározás kérdése. Esőben -hóban is reggel 6-ra járok biciklivel edzőterembe, utána 8-tól dolgozom, minden hétköznapon. Igaz, hogy belvárosból-belvárosba. De szerintem felesleges ilyen kicsi távolságok miatt autózni/tömegközlekedni. 5 éve csinálom így, eddig bejött. Sokszor van hideg, meg sötét is, de hát az éler nem habostorta.

   vikking156vikking156Hónapja
  • @vikking156 Reggel, mikor félálomban vagyok még, nem biztos, hogy szeretnék ennyit tekerni. Pláne, mikor télen repkednek a minuszok. És nálunk, mikor kiérsz a faluból, és haladsz az elágazás felé, ahol a nagy puszta van, még köd is szokott lenni. Nem a legideálisabb biciklizéshez.

   H GeriH GeriHónapja
  • Mi a gond 5-8 km tekeréssel?

   vikking156vikking156Hónapja
 • Szerintem nem volt joga elküldeni, hiszen klasszikus értelemben, közterületen voltál! Szabadon ,mindenféle megkötés nélkül(ajtó, kerítés,kapuban biztonsági őr stb.) megközelíthető helyeket, közterületnek hívunk, nem? A tulajdoni viszonyokat , egy átlagos járókelőnek, nem kell figyelembe vennie ill. tudnia! Kíváncsi lettem volna, ha kerek perec elhajtod őket mit csinálnak! És igen, amikor verekedés van, mert szokott, egyből azt mondják, hogy tehetetlenek, mert akkor már szerintük is közterület lesz hirtelen!!

  Zoltán HorváthZoltán HorváthHónapja
 • Idióta biztonsági őr! 👎🏻

  HappyLordHappyLordHónapja
 • -2-3 fokba, ködbe, ónos esőbe, nem tudom ki az az elvetemült aki bringára pattan ,de sok sikert hozzá :D

  w0lf Universew0lf UniverseHónapja
 • Ezt azért Felháborító hogy ki zavartak, mert sok hajléktalan aki rossz hírét kelti mongyuk a hejnek már ha tényleg ővék a terület és van rolla papirjuk, őket nem zavarják el te pedig aki köztudott és jóhírű HUworldr és normális álampolgár vagy ez felháborító

  Juhasz TiborJuhasz TiborHónapja
 • 10:20 és azt se felejtsük el, hogy a vonaton el tudsz intézni egy pár e-mailt, telefont aminek majd akkor állsz neki amikor eleve késéssel beértél autóval melóba, tehát az még további járulékos bruttó időnyereség.

  Milan VMilan VHónapja
 • Ismétlést, az emeletes vonattal :D Vagy ha lesz télen hó, akkor bringa helyett síléccel :D

  László BorosLászló BorosHónapja
 • Értem én, hogy fizetett promóció meg minden és hogy egészséges is a kerékpározás meg minden de a vonatozás a legstesszesebb a világon főleg amikor órákat késik... A kerékpár lopásokról meg nem is beszélve.

  Feris Gaming™Feris Gaming™Hónapja
  • szerintem a vonatozás a világ legmegnyugtatóbb dolga. Persze ha jól csinálják a vonatozást, de lehet azt jól is csinálni. Nem a vonatra kell haragudni, ha itthon nem megy. De a vonattal utazásnál nincs jobb, én a fél kontinenst átutaztam vele és minden percét imádtan.

   Magyarósi CsabaMagyarósi CsabaHónapja
 • köszönjük a munkád és tényleg le a kalappal! Mindent megteszel értünk plusz a hazánkért, h jobb legyen!!Respect! Üdv Szegedről

  Robert SimonRobert SimonHónapja
 • Vajon mennyi idő lehetett ezt a videót megcsinálni? :D

  Patrik HorváthPatrik HorváthHónapja
 • Próbáld ki ugyan ezt a verziót csak a 2x távolabb lévő Balassagyarmatról szerintem igen meglepődnél ! Csak Vácig 2 óra az út 40 km es távról beszélek !+ onnan Budapest ! De majd gondolom egyszer onnan is gyorsabb lesz az út de most nem az !

  Pokuci FokuciPokuci FokuciHónapja
  • @Magyarósi Csaba Csak arra reflektáltam ,hogy esetleg 2x távolságról is hamarabb így az út ! Balassagyarmat ugyan csak a váci vonalon van mert egy irányban vannak és Váctól Gyarmatig nevetséges 2 óra alatt teszi meg a vonat azt a 40 km / Autóval oda vissza megjárod ennyi idő alatt ! Ez szerintem vicces egy kicsit ! Persze más vonalon nincs ezzel ekkora gond gondolom !

   Pokuci FokuciPokuci FokuciHónapja
  • @Magyarósi Csaba Az a 75 perc ha csak menetjegyed van gyorsvonati/InterCity helyjegy és pótjegy nélkül, jó lesz 120-nak is, ha egészen a Déliig be akarsz jutni. Ráadásul az InterCity és a gyorsvonatok Győr felé nemigen továbbítanak kerékpárszállító kocsit.

   Marcell GálMarcell GálHónapja
  • nem biztos, hogy a távolság az érdekes, hanem a vonal. Győr meg háromszor messzebb van, mégis még nagyobb az előny: autóval jó esetben másfél óra a két belváros között, de dugóban inkább kettő. Vonattal 75 perc.

   Magyarósi CsabaMagyarósi CsabaHónapja
  • Gyarmatról vonattal értelmes ember Aszód felé jön és onnét InterRégiózik vagy S80-azik a Keletibe, nem pedig Vác felé számol.

   Marcell GálMarcell GálHónapja
 • Váciként,kicsit megvoltam lepve.

  Gábor HorváthGábor HorváthHónapja
 • Lehet, hogy már van ilyen, csak nem tudok róla, de pont ezt lehetne még kiegészíteni bringabérléssel esetleg, bubi, vagy ilyesmi. Ez mondjuk még turistaként sem egy rossz ötlet, nagyon bírnám, ha egy új városban leszállok a vonatról és már mehet is a város felfedezése :)

  Péter FliszárPéter FliszárHónapja
 • Gyökér Westendes biztonsági :D

  Ádám PolisorÁdám PolisorHónapja
 • Tudom, hogy most nem leszek “magyarosicsabikommentszekciokompatibilis “ de muszály : a biztonsági őr mi a kurva anyáért köt bele , mikor közterületen forgat a Csabi, és amit forgat annak annyi köze van a westendhez mint nekem Angela Merkelhez .... BŐ1G !

  Roland Pinces PapRoland Pinces PapHónapja
 • Óriasi lájk! Köszönjük a videót és azt is, hogy ennyit dolgozol + kockáztattad az életed miattunk :))

  Move to HealthMove to HealthHónapja
 • 5:48 nál olyan a csávó mint tech2 Laci

  BotondBotondHónapja
  • @Sándor Demeter nem mondtam, hogy ő az de hasonlít rá biztos

   BotondBotondHónapja
  • Ezt a kommentet kerestem eddig, hogy ki írja le :D

   kbenyo1kbenyo1Hónapja
  • Bizti nem, nézd meg jobban :)

   Sándor DemeterSándor DemeterHónapja
 • Csaba ez egy maganyos farkas video volt. :D

  Barnabás VirágBarnabás VirágHónapja
 • Alakul ez lassan. Ahogy egyre inkább nem lesz opció az autó a túlságosan sok idő miatt, úgy egyre inkább teret kapnak az "gyorsabb" közlekedési eszköz kombok. Je Je :) Milyenek az új emeletes vonatok? Több a hely azokon bringát szállítani? A sima alacsonypadlós vonatokon nem sok bringa vér el. Van valakinek tapasztalata? Azokat is bővíthetné a máv. Én ha ebben a helyzetbe lennék lehet e-roller mellett dontenék. Az mindig felfér a vonatra.

  Sándor DemeterSándor DemeterHónapja
 • Amator a westend.

  Barnabás VirágBarnabás VirágHónapja
 • Próbáld ki ugyan ezt a vonatozást hétfő reggel 6:30-7:00 között amikor még a lépcsőn is állnak az emberek! Ez így pont semmit nem ért....

  Ákos TarczalyÁkos TarczalyHónapja
 • Nagyon jó reklám az amúgy is üresen tátongó Westend részéről ez a suttyóság.

  Director úr.Director úr.Hónapja
 • Ez a két biciklis megoldás több sebből vérzik: egyrészt a mai magyar valóság, hogy még a legszutyokabb bicikliket is ellopják. (Sőt, azokat inkább, mert az alacsony elkövetési érték miatt nem éri el a bűntény kategóriát, már persze, ha bejön az a 0,1%, hogy lebukik vele bárki is.) De még ha nem is lopják el, az elején bemutatott kempinggel próbálj meg nem a Nyugati-Hold utca vonalon, hanem pl a budai rakparti kerékpárúttól a Délibe feltekerni a Kacsa utcán. Váltó nélkül bele fogsz halni. De ha már váltós bringa kell, akkor a 30 az nem a felső, hanem az alsó értékhatár lesz. Ha esetleg a lakóhely és az ottani állomás között is kell váltó, akkor az újabb harminc. És van 60 ezerért két még mindig alapvetően szar bringád, amit jó eséllyel előbb-utóbb el fognak lopni. Gárdonyban, ahol lakom, fényes nappal lopják el a kerókat a vasútállomás mellől... Akkor inkább veszek egy nyormális bringát 80-100 között, amivel akár a hétvégi kirándulásokat, biciklis túrákat is teljesíteni tudom, kényelmes és biztonságos, és közlekedek azzal. És inkább veszek kerékpár bérletet a vonatra, ami még mindig sokkal olcsóbb, mint a BKV, és meg van oldva a probléma. :)

  Péter KornisPéter KornisHónapja
  • @Péter Kornis nem, nem elvben. Hagyjuk az összeesküvés-elméleteket légyszi. Nyilván rohadtul nem lesz meg a biciklid ha ellopják, de ettől még nem szabálysértési eljárást folytat a nyomozó hatóság. Ezt légyszi fogjuk fel. (Ha van tanú, az azért jó, mert akkor meglehet a bicaj ;)) Nem néha, nem ritkán, mindig büntetőeljárás, az ehhez tartozó garanciákkal együtt. Pont.

   vikking156vikking156Hónapja
  • @vikking156 elvben. De hacsak nincs szemtanú, akkor azt állítja, hogy nem volt rajta lakat. És máris meg van oldva. Te mondhatod, hogy volt, ő meg majd azt állítja, hogy rosszul emlékszel, vagy valaki már eltávolította a lakatot stb. A rendőrség meg nem fog ezzel foglalkozni, mert még mindig csak pártízezer forintos tételről van szó, és többe kerül az adminisztráció.

   Péter KornisPéter KornisHónapja
  • Ha van rajta lakat, amit megrongálnak, akkor az mindenképpen bűncselekmény, mert hiába szabálysértési értékre követi el, ha dolog elleni erőszakkal valósítja meg.

   vikking156vikking156Hónapja
 • "Tájékoztatjuk kedves utasainkat és a vonatra várakozókat, hogy a Szolnokról érkező, Keleti pályaudvarra közlekedő z60as, zónázó személyvonat felsővezetékszakadás miatt, előreláthatóan bizonytalan ideig késik." Nagyon jó lenne a vonat, rendszeresen, heti 5x ingáztam vele 40km-t, évekig, és rettenetesen sokszor megszivatott így. Akár heti 2-3 alkalommal is több mint 2 órát szenvedtem a zsúfolt vonaton, mások hónallját szagolva és a kapaszkodás is kihívás volt, nem még a laptopon történő munka. Azért ezt is érdemes megemlíteni szerintem.

  István KövesligetiIstván KövesligetiHónapja
  • Meg azt is érdemes megemlíteni, hogy ha esetleg pénztárnál veszel jegyet, akkor hallod, hogy 30%-os jegy, 50%-os jegy, 90%-os jegy, te meg veszed teljes áron. De vehetem a buszt is. Egy távolsági buszjegy áráért 5 napig autózok.

   Zoltán G.Zoltán G.Hónapja
 • Szia Csaba! Megnézve a videódat úgy gondolom a "kezdeményezés" az tök jó, de rengeteg buktatója van. Több mint 6 évig voltam bejáró iskolába, és elég idillikus az a kép amit te a videóban ábrázolsz. Általában a csúcsforgalomban közlekedtem a többi iskolással a reggeli 6:21-es zónázó vonattal Monorról. Amin még a kabinon kívüli helyen is alig volt hely, nem hogy biciklinek. Nem tudsz rajta tanulni se, hiszen kint dideregsz a kabátodban télen, nyáron meg úgy izzadsz mintha szaunában állnál, körülötted 300 emberrel. A Vác-Bp idő hasonló mint a Monor-Bp, viszont ott is sántít a dolog hogy nagyon-nagyon ritka ha időben jön a vonat. Főleg a monori vonalon sok a meghibásodás. Illetve a kerékpározás az tök jó! Én is nagyon szeretek, de sajnos a tapasztalat ott is azt mutatja hogy ha egy jobb bringát ott hagysz valahol lyukasztják a kerekét, ne adj isten el lopják. Persze a videóban olcsóbb bringáról van szó, de a lyuk veszélye akkor is fenn áll, és akkor az előnynek lőttek. Tehát tök jó lenne ha kitudnád ezt próbálni a csúcsidőben is! Persze nagyon frankó lenne ha így működne a világ mint ahogy láttuk, nem szennyeznénk annyit, meg időben odaérnénk ahova kell, de sajnos ez idillikus még :( Az emeletes vonat pedig szintén tök jó, de nem a reggeli csúcsban járatják ahol szükség lenne rá, hanem pl. én vasárnap ültem rajta mikor szétszórtan egy-egy ember ült fent, ez kicsit "koncepció-hibás" így. De nagyon DRUKKOLOK hogy valaha így működjön majd a tömegközlekedés és a bicikli kombó!

  Ricsi OrlikRicsi OrlikHónapja
 • Még talán azt is bele lehetett volna tenni a videóba, hogy mobil app segítségével még indulás előtt otthon meglehet vásárolni a menetjegyeket, kikerülve sorban állást és ráadásul kedvezményes áron!

  László MándiLászló MándiHónapja
 • Van egy dolog biciklis témában, amit még nem igazán láttam megemlíteni senkit. A jelenlegi navigációs appokban, mint a Google&Apple Maps nincsen még Magyarországon bicikli útvonal támogatás. Én szeptemberben költöztem Budapestre és bár gyalog / tömegközlekedéssel járok az esetek többségében, nincs még elég biztos helyismeretem az egész városban, hogy navigáció nélkül neki merjek vágni biciklivel. Viszont ha biztosítanának erre megoldást, akkor lehet én is elgondolkoznék a bringás közlekedésen. :)

  Márton SzabóMárton SzabóHónapja
 • Budapesten bárhol is hagyni még pár órára is bringát olyan mintha lemondanál róla kb.

  SzücsiSzücsiHónapja
  • Azért ennyire nem rossz a helyzet.

   Tamás Budai-KissTamás Budai-KissHónapja
  • Ehhez képest tele az összes bringa tároló

   smylesmyleHónapja
 • Basszus, mindig amikor a Nyugati környékén járok, nézelödöm, hogy hátha látlak forgatni, de eddig még nem jött össze. Most pedig még Vácra is eljöttél és akkor nem voltam az utcán. Pedig, ahogy elnéztem, bejártad a Földváry teret, Deákvárt és a belvárost is. Lett volna lehetöségem elcsípni :D Ha legközelebb erre járnál vendégem vagy egy italra! (akár sima, akár alkoholos, amelyiket preferálod). Ui.: Bocsi, hogy nem volt hosszú ö és ü betüm, de angol iPhone billentyüzeten nem nagyon találni ilyet.

  Márk VArgaMárk VArgaHónapja
 • Milyen kár hogy ahol lakom, nincs tömegközlekedés. (itt a "fejlett nyugaton").

  Zsolt H.Zsolt H.Hónapja
 • nyenyenye, ne pedálozzunk már a hollandokkal...össze vannak zsugorítva egy kicsike országba majdnem dupla annyian , mint mi...de persze, jó lenne az itthon is, ha a fele ember, aki autóval megy, az inkább bicajozna...pl én 16km-t szoktam lebicajozni, mert pl autóval 30perc, tömegközivel 3-4 átszálással, sok gyaloglással, várakozással, idegeskedéssel 1óra 10perc, bicajjal kb 45-50 perc nekem...de én tekerni is szoktam, mert "nem érek rá" :-))) Amúgy, ha nem tekerek annyira, kb akkor is 1 óra volt cska az út...igen, esőben, szélben, fagyban is voltam már....most HO-zom... :-) De én pl egy használt bicajt vettem 20e-ért, amire kapásból kellett költeni asszem 7e-t legelőször, meg azóta is párat, szal így utólag belegondolva lehet jobban jártam volna egy 40-50-60-70e-res új bicajjal, amire nem kellett volna azonnal költeni, csak ha defektem van...azt meg nem számolom, mert az minden normális bicajosnak volt már... :-)))) Nincs bicaj defekt nélkül... :-))) Egyébként az jó ötlet, hogy 2 bicajt veszel és így az ingázás kiindulásánál és a végénél is van 1-1 bicajod fixen...érdemes nem túl drága és nem túl csillivilli bicajt venni, hogy ne akarják meglovasítani az embertársaink azt, míg te nem használod...esetleg lehetne lektromos rásegítéses bicajt is venni vagy pl az első kerekét gyorsan kivevőset és akkor azt vinné az ember magával, így nem vinnék el azt a "rendes" emberek... :-))) Az elektromos rásegítésesből meg van első kerék motoros meghajtású és azt is aránylag egyszerűen ki lehet emelni, lehúzni a csatlakozót és már viheted is magaddal az első motoros kereked, na meg az aksit is és a célállomáson meg csak összerakod és zúzol is tova vele... :-)))

  Attila BagotaAttila BagotaHónapja
 • Amikor összeverekednek a westend előtt akkor persze egyből közterület.

  Krisztián SzuKrisztián SzuHónapja
 • van egy kis forgalom, meg zajterhelés....ha bicajok mennének mennyivel halkabb lenne...elektromos autóval is halkabb lenne, de ott már 50-70-nél előjön a gördülési zaj és az kb ugyan olyan hangos, mint a normál üzemű autóknál...

  Attila BagotaAttila BagotaHónapja
 • Látnád h mi van Paddington-on 😃

  Ádám HorváthÁdám HorváthHónapja
 • Lehet de győrfelé azért gyakrabban késik a vonat sajnos így ezzel is számolni kell.

  adambartokadambartokHónapja
  • Pont, hogy a győri vonalon a vonatok nagyobb százaléka pontos, mint a vácin vagy a szolnokin, kivétel ez alól a belépős nemzetközi vonatok, amiket Hegyeshalomban rendszeresen megfognak egy jó 25 percnyi határmenti ellenőrzésre, de az nem a vasút hibája, hanem a tavaszi események kezdete óta hatósági rendelet kötelezi.

   Marcell GálMarcell GálHónapja
 • Nekem a roller és tömegközlekedés kombó a kedvencem :D

  MátéMátéHónapja
 • Szia Csaba! Hol van a bringa bolt, amit mutattál? Szeretnék olcsón egy városi paripát venni. Előre is köszönöm!

  Csaba TóthCsaba TóthHónapja
  • 2 mp keresés a Gugliban.

   Paroczy JozsefParoczy JozsefHónapja
  • Bringangyal a 13. kerületben! :)

   NI KINI KIHónapja
 • Csaba a bicajt érdemes nem az első kerekénél kikötni, mert úgy a vázat simán eltudják lopni, inkább a hátsónál és megpróbálni a váz egy részét is kikötni. Király videó lett mint mindig

  Bán KristófBán KristófHónapja
  • Én az első kereket a vázzal és a tárolóval kötöm össze. Így se az első kereket, se a vázat nem tudják ellopni. :) Az is igaz, hogy ehhez hosszabb lakat kell.

   Szabó CsongorSzabó CsongorHónapja
 • Meglepődtem, hogy van Magyarországon olyan ember, aki nem tudja ki Magyarósi Csaba

  ManasséManasséHónapja
 • A vasúti közlekedés a legmegbízhatatlanabb közlekedési forma manapság Magyarországon.Nem tudod kiszámítani, hogy amikor közlekedni szeretnél mi fog történi a vasúttal, mert a vasútnak 4 ellensége van a három évszak és az utasok. Több mint 15 évig vontoztam 70-es vonalon. Most váltottam a covid-19 miatt autóra és nem bánta meg mert a 1,5-2 órás utazás helyett lecsökkent az utazási időm kb 50 percre.

  Dani TakácsDani TakácsHónapja
HUworld