A mi kis falunk, Bödörék, Való Világ - avagy a kereskedelmi tévék reprezentációs kudarca

2021.ápr.28.
74 527 Megtekintés

A kilencvenes évek második felében a kereskedelmi tévék letarolták a hazai médiapiacot. A TV2 és az RTL Klub kínálatában megjelentek a nyugaton már jól ismert vetélkedők, szórakoztató szappanoperák, valóságshow-k. A kereskedelmi tévék berobbanásának azonban van egy kevéssé tárgyalt árnyoldala is.
Magyarországon családok százezrei élnek a létminimum alatt. A TV2 és az RTL Klub szórakoztatónak szánt műsorai ezzel szemben előszeretettel rájátszanak a munkás emberek életviteléről kialakult sztereotípiákra. Mai műsorunkban megnézzük, hogy miért végtelenül káros ezeknek a sztereotípiáknak a kritikátlan sulykolása, a kereskedelmi tévék pedig hogyan járulnak hozzá, hogy a társadalmunkban egyre mélyebb szakadékok alakuljanak ki.
Helyreigazítás: a 15:49-nél idézett Velvet cikk 2019-ben jelent meg, szerzője Tegdes Péter volt.
Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is!
www.patreon.com/partizanpolitika​
Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!
Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030
Közlemény: Támogatás
Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000 BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB

Nem tudod nézni? Most már hallgathatod is:
open.spotify.com/show/18YmaCQyMXaWVPu24eOSni
Kövess minket Instán:
instagram.com/partizanpolitika/
Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz:
facebook.com/groups/partizantarsalgo

Megjegyzés
 • Száz szónak is egy a vége gagyi, igénytelen és alacsony színvonal dívik a közkultúra területén,úgy a fogyasztók és az előállítok között. Puzser ez ügyben pontosan diktálja a véleményem még ha néha vannak tulkapasai is.

  Toby N.Toby N.Napja
 • Arról lehetne összefoglaló hogy milyen gátlástalanul tudnak nyilatkozni a nézettség fontosságáról a szerkesztők.

  HizsooHizsoo2 napja
 • Nem szeretném védeni a kereskedelmi tv-ket, mert nem nagyon nézem őket, de ezt mások is megtehetik, egyszerűen nem kapcsolnak oda, és ennyi....

  idealdarkness75idealdarkness756 napja
 • Mi az a TV? Ki használ még olyat?

  Balázs PethőBalázs Pethő7 napja
 • A szegénységet maga a kormány konzerválja a közmunkával - aki egyszer közmunkás lesz, annak onnan nehéz kitörni, mert a legtöbb esetben nem is cél hogy kitörjenek, mert akkor a NERtársaknak nem lenne ingyen munkaerő

  lmonokilmonoki8 napja
 • halk a videó, túl sokat kalimpál a gyerkőc

  szutsdanielszutsdaniel8 napja
 • Szavanként integet egyet. Noooormális?

  Zsolt Böszörményi KovácsZsolt Böszörményi Kovács9 napja
 • " ... előszeretettel rájátszanak a munkás emberek életviteléről kialakult sztereotípiákra.....megnézzük, hogy miért végtelenül káros ezeknek a sztereotípiáknak a kritikátlan sulykolása" Amennyiben azt gondolják,hogy az emberek a Mi kis falunk Szifon nevezetű kitalált alakja alapján fogják megítélni a munkás embereket,akkor ez bizony a magyar nép ,az emberek mélységes lesajnálása, az értelmi színvonaluk lenézése jó magasról! Nyilván önök,a műsor szerkesztői nem egy ilyen vígjáték alapján ítélkeznek mások felett,tehát tisztában vannak azzal,hogy ez egy szórakoztató műsor,nem kell véresen komolyan venni,mint pl. egy dokumentum fimet. Ha azt állítják,hogy ez káros,akkor ezzel pont önök állítják be a magyar embereket primitívnek,és önálló gondolkodásra képteleneknek,akik nem tudják megkülönböztetni a fikciót,a humort a valóságtól.Saját magukat pedig magasabb polcra helyezik ezzel. Kikérem magamnak a többiek nevében is! Önöknek meg kicsivel több humorérzéket kívánok,és azt,hogy próbálják meg magukat néha elengedni,nem ilyeneken agyalni,vidámabb lenne az életük ettől! A Való Világ és "társai" persze tényleg primitív és kártékony műsorok.

  László BarabásLászló Barabás10 napja
 • Konkrétan egyáltalán nem működik a hang egyik bejátszásban sem, a stúdió hang teljesen oké. Viszont így nincs értelme, nem lehet megnézni ezt az adást.

  Zsuzsa ViczayZsuzsa Viczay10 napja
 • Én bevállalom, hogy fáradt estéken jól szórakozom minden kiszámíthatóság és kertévésség ellenére a mi kis falunkon, részben már csak azért is, mert kellőképpen stilizált-vígjátékosított ahhoz, hogy az ember ne akarja igazán komolyan venni, hogy ez bármilyen szinten jól reprezentálná a magyar valóságot (bár vannak megjelenő és kifigurázott társadalmi jelenségek benne, az alkoholizmus, a megvehető nép és a korrupció). Minden mással egyetértek.

  Laszlo MolnarLaszlo Molnar10 napja
 • Jó a kritika, de ott kellene kezdeni, hogy a köpedelem ker. tv-s riporteri és bemondói hanghordozást, amikor teljesen indokolatlan szótagokat nyomnak meg, nem veszed át.

  baz000baz00011 napja
 • Büszkén jelentem ki, hogy azt se tudtam, hogy a Bödöréket 6 epizód (és szánalmas nézettség) után már nem adják a TV2-n. Szuper összefoglaló volt egyébként.

  midigelmidigel11 napja
 • ....például az RTL a ti elvtársaitok tévéje, szóljatok nekik, hogy szarok a műsorok, lehet hallgatnak rátok.

  Tibor BálintTibor Bálint12 napja
 • És amúgy ezekre a műsorokra igény is van, szóval nem csak a tartalom gyártónak, de valamelyest a fogyasztóknak is van felelőségük. Jó lenne tudni, hogy a kereskedelmi tévéknek mekkora edukatív hatása van, minél nagyobb, annál nagyobb a felelősségük.

  kekiirkekiir12 napja
 • Ami kritika érte az RTL műsorát ahhoz nem értek, nem is a feladatom megvédeni őket, de jelenleg ez az egyetlen olyan média ami nagyjából elér mindenkihez, és nem az orbán seggében élő propagandisták csinálják. Nyilván nem következik egyik a másikból, de mivel sem náluk, sem másik nagyobb nézettségú csatornán nincsen tudomásom a hiányolt alkotásokról, hangnemről marad a Partizán és még néhány hasonló, véleményem szerint leginkább ellenzéki és értelmiségi által nézett. olvasott média ahol ilyen és rokon témákkal egyáltalán problémafelvetés szintjén lehet találkozni.

  Telo LgTelo Lg12 napja
 • Rövid, tömör, tárgyilagos. Köszönöm!

  Hawuzina FipabuzuHawuzina Fipabuzu13 napja
 • Egyet értek a problémával, de szerintem a valós problémát nem ezek a műsorok jelentik. Hanem az indokolatlanul keveset említett valóság showk, meg az éjjel nappal budapest. Azokból ömlik igazán a szenny.

  Péter SzalaiPéter Szalai13 napja
 • "Végtelenül" káros, azaz nincs ennél károsabb szerintetek? Javaslom készítsetek egy sorozatot, hogy miért végtelenül károsak -a videójátékok -a horrorfilmek -a képregények -a rockzene, különös tekintettel a black metal-ra Alapvető tévedésben vagytok a kereskedelmi tévézéssel kapcsolatban, pedig Vágó István már ezt elmondta egyszer a Partizánban. Komolyan gondoljátok, hogy a Mi kis falunk, meg a többi nélkül, sokkal jobb lenne a szegények helyzete? Egyáltalán, mióta szinonímája a szegénység a tanulatlanságnak? Mert az általatok mutatott példák jó részében a valóság show szereplők tanulatlansága nyílvánvaló, ellentétben a vagyoni helyzetükkel.

  Kalman BalazsKalman Balazs13 napja
 • Srácok, már megint az a baj, hogy olyan embereket próbáltok megmenteni, akiknek nincs erre szükségük. Persze belpesti értelmiségiként ez megdöbbentő lehet, de aki élt már egy vidéki kis faluban, az pontosan tudja, hogy a dolgok bizony úgy mennek, és ez akkor is így van, ha nem beszélünk róla. A sorozat (itt most csak a Mi kis falunkról beszélek) pont azért népszerű, mert azonosulási élményt ad az átlagos vidéki-falusi embernek. Meglátja a karaktert, a helyzetet, és ismeri, mert a saját közösségében is ugyanezek megvannak. Ez nem a vidék ember megszégyenítése, hanem csak egy nekik szóló, az ő nyelvükön beszélő vígjáték, az isten szerelmére. A másik meg, hogy nagyon egyszerű felülni arra a vonatra, hogy “kertévé ilyen: rósz”, csak valahogy ilyenkor az mindig kimarad, hogy a kertévé, és legprominensebben az RTL egy kőkeményen profitorientált cég. Egy percig nem tart műsoron olyat, amire nincs igény. És látva hogy a mi kis falunk már az isten tudja hanyadik évadját tapossa, elég egyértelmű, hogy erre van igény. És ezért a kertévé nem tehető felelőssé, hiszen ők mindig csak egy meglévő igényt elégítenek ki. Mehetne szépirodalom főműsoridőben, csak a kutya nem nézné. Úgy meg nehéz népnevelni, ha az ember nem kapcsol oda. (Persze amellett menjünk most el nagyvonalúan, hogy amikor az RTL-en főműsorban ment az Alföldi-féle István, a király, magasan nyerte a saját sávját).

  barnade95barnade9513 napja
 • Nem akarom a bemondó személyét bántani, biztos jófej srác, de őszintén szólva engem meglehetősen zavar, hogy egy olyan korú srác igyekszik megmondani a tutifrankót, aki jó eséllyel nem is élt még a magyarországi kereskedelmi tévék megjelenése előtt. Lehet, hogy minden igaz, amit mond, de az ő szájából számomra tök hiteltelen ez a szöveg és stílus.

  UG KarakUG Karak13 napja
 • azt az embert,aki a nadai anikot betette a tv-be ,addig kellene ütni ,amig mozog..

  magic momentsmagic moments14 napja
 • Ez így elég gyenge volt, pedig a téma fontos lett volna. Egy kicsit mélyebben kellene ezt elemezni.

  Mihály SurányiMihály Surányi14 napja
 • Bocs,de ez most nem tetszett,a hadonászás és az olvasás feltűnősége miatt.Jakab nem ide való.

  Mariann BalázsMariann Balázs14 napja
 • Azért erről a témáról még sokkal bővebben lehetett volna beszélni. Az is probléma persze, amiről szó volt, de az alapvető gond a kereskedelmi tévékkel szerintem nem ez. Hanem az, hogy idejöttek, belőttek egy igényszintet, amit aztán az évek során folyamatosan csökkentettek, és minden erre irányuló kritikára a vállukat vonogatták, "dehát ezt akarják az emberek, erre van igény". Én se a Mi kis falunkat, se Bődöréket, se Való világot nem nézek, évek óta nincs is tévém, és ebben a döntésben vastagon benne volt a kereskedelmi adók hihetetlenül alacsony színvonala is.

  Sz AgnesSz Agnes14 napja
 • Ez egy tipikusan baloldali megközelítése volt a témának, ami egynek nem rossz, de a kereskedemi tévék kártékony tevékenységének csak egy vékony szelete. Jó lenne más szempontok szerint is körüljárni a problémát.

  duplanelsonduplanelson14 napja
 • Nem kell tulbonyolitani mi határozzuk meg milyen műsorok legyenek a csatornákon a nézettséggel. Tehát mi tehetünk arról is ha ilyen szenny műsorok vannak.

  NightwolfNightwolf14 napja
 • Adjatok valamit (ceruzát, tollat, fidget spinnert mittudomén) Jakab kezébe. 😅

  János SzaszkiJános Szaszki15 napja
 • Már megint más a felelős azért, hogy mit nézel... A különben kiváló Partizán egyetlen, de hatalmas hibája az iszonyatos paternalizmus.

  Gergely GruszGergely Grusz15 napja
 • A vígjáték sorozatokkal egyetértek, úgy hogy én is szoktam nézni A Mi Kis Falunkat. De úgy gondolom, hogy az egy színdarab, amit elmegyünk a színházba, megnézzük, röhögünk, aztán hazamegyünk, és reggel mehetünk dolgozni. Szerintem ez hasonlóan sajátos humorral rendelkezik, mint az Egy Rém Rendes Család.

  Balázs MolnárBalázs Molnár15 napja
 • A youtube sokkal károsabb

  HooliganHooligan15 napja
 • ha a szakdogádat hallottuk, Jakab, akkor négyes fölé 😀

  Judga54Judga5415 napja
 • 20:45 van amelyik megérdemli a megvetést de vannak sokan normálisak.nem is a segitésért veted meg.nem akarsz neki segiteni

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
 • de akkor ne legyen kormánymédia?vagy az is legyen önkrtikus?

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
 • 9:10 csak felhasználják aztán eldobják őket.

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
 • 7:27 nem moralizál hanem számon kér morált.moralizálni az ilyen cinikus kifejezés erre. 7:47 mit vigyorog a feszengő.

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
 • Győzikét kár volt bevágni,láttuk is már valahol,hol is?Ja,itt a Partizánon!Ugyi-Ugyi,az a fránya nézettség mindent megér?

  Tamás FaragóTamás Faragó15 napja
 • Jó videó lett, de a politikai mondanivalójával egyáltalán nem értek egyet. A társadalmi körülmények nagyon fontosak, de a végső döntés mindig az egyén kezében van, és kár azt nyomni, hogy az állam/jóisten/körülmények/főnököm/gonosz fehérek-feketék-zöldek miatt nem vagyok képes boldog lenni.

  HespiotaHespiota15 napja
 • Annak ellenére, hogy a kijelentéssel, hogy a szegénynek születik az nehezebben verekszi fel magát a társadalmi ranglétrán mint aki gazdagnak, alapvetően egyetértek, azonban az egyéni felelősség teljes elbagatelizálásával nagyon mellé lőttök. Akkor lehetne mindent a rendszerre fogni ha 0 lenne a társadalmi átjárhatóság. Valójában szükség van rendszer szinten a lehetőségek biztosítására, azonban ennek csak akkor van értelme ha van aki él ezekkel a lehetőségekkel.

  WezWez15 napja
 • korrekt videó volt gratulálok nektek csak így tovább

  gönczi Richardgönczi Richard15 napja
 • Azért nem csak ezek a sorozatok alkotják a kereskedelmi televíziók repertoárját. Szerepelnek igényesebb riportok a Házon kívül, a Fókusz, a XXI. század és a Barabás Évi által vezetett Portré című műsorokban. Bár az előbbi kettő sajnos ugyanúgy belefut bizonyos reprezentációs kudarcokba, amikor érzelmi pornót kreálnak emberek, családok sorstragédiáiból, azt az attitűdöt erősítvén fel az emberekben, hogy a szegények (nem egyszer sajnos a romák kisebbségéhez tartozók) nem elég, hogy saját hibájukból süllyedtek le/maradtak ebben a társadalmi rétegben, hanem még "kuncsorognak is, ahelyett, hogy elmennének dolgozni". Ezen felül a kereskedelmi csatornák számlájára írható még a szélsőségek, ellentétek, indulatok gerjesztése. Szintén a Fókusz esetében lettem figyelmes arra, hogy a jelenlegi kilátástalansággal átitatott periódusban, amikor sokak megélhetése bizonytalanná vált, nem egyszer készítenek szegmenseket arról, hogyan él xy modell a külhoni luxusban, vagy miként készít el egy ismert stylist egy elképesztően drága húsfajtát. Mint ahogy már valaki leírta előttem, sokrétűbb és komplexebb ez a téma, mint ez a huszonegy és fél perces epizód, ebből akár egy-másfél órás/többrészes verziót is csinálhatnátok. :)

  Liliána SzentmiklóssyLiliána Szentmiklóssy15 napja
 • Most azzal van gondotok, hogy buta karakterekkel csinálnak, buta műsorokat, általában hasonszőrű nézőkönségnek (Ha jól tudom az Éjjel nappal Budapestet, alacsony iskolai végzettségű nők nézték pl.) vagy, hogy nincsenek társadalmi és szociális ismeretterjesztő műsorok? Mondanátok olyan műsorra példát ami polkorrekt, szociálisan érzékeny ít és ne adj Isten még szórakoztat is? Tényleg érdekelne

  KisHeszuszKisHeszusz15 napja
 • Nekem is némák a bejátszott videók (UFO, tv2 góré beköszön) - Huawei telón nézem, HUworld appal, hangszórón...

  Gyula SzűcsGyula Szűcs16 napja
 • Mégsem jött be az a köszöntési forma hogy "Gyerünk!" ? :-) Pedig én nagyon adnám.

  ErisenErisen16 napja
 • lééégyszi! szánjatok időt és energiát a beszédre! A témák baromira érdekelnek, de amikor elindítom és hadarás és kapkodás, artikulálatlan szavak, helytelen hangsúlyok vannak egyszerűen elmegy a kedvem tőle. Bántja a fület. Tudom, hogy felgyorsult a világ stb, de plííííz üljetek le egy beszédtechnika tanárral! Nyugodtan, tagoltan beszélni. Minden adásotok szuper, a témák is nagyon jók, ismételni tudom magam. De a beszédbe tényleg fektessetek időt! MINDENKIRE ráfér. Azért na, a beszéd az eszközötök!

  Gyuri MolnárGyuri Molnár16 napja
 • 17:26 "Ideális média" Csinálj egy ilyet, de a műsor kezdete előtt ne felejsd el lekötözni a nézőket! A kereskedelmi tv azt adja amire vevők vagyunk, kiszolgálja a nézőket. Soha nem kerülne képenyőre egy Győzike vagy egy Berki ha nem lenne rá igény. Sok primitív műsor megy de ez kell a népnek. Az viszont biztos nem lenne jó ha valakik megmondanák hogy mit nézzünk! A Mi kis falunkat le lehet szólni, de akkor mi a helyzet Emir Kusturica Macska-jaj, vagy Bacsó Péter A tanu címü filmjével?

  Zoltán RózsahegyiZoltán Rózsahegyi16 napja
 • Bár csak a magam nevében nyilatkozhatok, de nekem az ideális média Ti vagytok Partizánok!😊 Így tovább Jakab!👏😌

  Aliz MinczérAliz Minczér16 napja
 • A leszakadt rétegek is jelen vannak a médiában,pl.a "Riasztás" rendszeres szereplői...

  Holló FehérHolló Fehér16 napja
 • Attól tartok, amit ti jónak tartanátok egy kereskedelmi tévének műsornak, azt nagyon kevésen néznék.

  borspetiborspeti16 napja
 • Jakab Simonnak öltözött a love Simonból

  Kristóf CsicsmannKristóf Csicsmann16 napja
 • hát , ez ahogy várható, szánalmas rózsadombi sznoboskodás lett.. Összemosni bödöréket, a vv-t és a mi kis falunkat és a győzike showt és berkit...

  Marton SzucsMarton Szucs16 napja
 • A hang valami baszadék. Amúgy jó kontent.

  sOntsOnt16 napja
 • Kicsit több közhelyet is elpuffanthattatok volna...

  Peter HorvathPeter Horvath16 napja
 • Azért a Mi Kis Falunk nem Bödörék kategória, sokkal inkább Üvegtigris / Macskajaj. Nektek utóbbi 2 is offensive? Nézzük a kritikus hazai filmkedvelő tömeg hogy értékel néhány magyar alkotást, nézzük mondjuk IMDb-n a 10-ből hány pontra értékeltük: Bödörék: 1,2 Barátok közt: 2,2 Doktor Balaton : 5,1 Keresztanyu: 4,1 A mi kis falunk : 8,2 Üvegtgiris: 7,7 A mainstream adás szar, de van a nézőknek ízlése látjátok és tud különbséget tenni. Bennetek viszont karó van néha srácok, akárhogy kedvelem is a csatornát és a tartalmat nagyrészt.

  Maxy RoxxieMaxy Roxxie16 napja
 • A Kisfalunk és társainak nem reprezentációs problémái vannak elsősorban, hanem minden létező más. A hulladék színészi játéktól a hulladék forgatókönyvig, meg mellékesen a hulladék közvetített világképig, értékekig, meg úgy az egész egy durva mentális-érzelmi szennyezés. Szó szerint fáj, ha be van kapcsolva valahol a TV, ahol vagyok, és ez vagy ezek megynek benne. Vagy ezt nézik. Minden másodperc egy örökkévalóságnak tűnik, durva kínzás extra erejű szekunder szégyennel.

  serpens8serpens816 napja
 • Soha nem értettem, hogy a cirkuszon miért kell számon kérni, hogy ott bohócok szerepelnek. Jól érthető az ő szerepük: karikaturisták, szélsősége humorral, néha gúnnyal, ne adj Isten, trágársággal próbálnak görbe tükröt tartani. Ha valaki ezen jól szórakozik, nevet, az máris közönséges? A videó hangneme olyan, mintha bűn lenne egy jól elsütött fingós viccen nevetni. Ne legyünk már hipokriták. A Győzikés bejátszás meg egyenesen röhej. "REALITI KOMÉDIA", mondja a megfejtő. Attól, mert valami a közönségnek komikus, miért ne lehetne valóságos? Amiről videó utolsó előtti pár percében van szó (nem, nem a TV2=>szavazok Orbánviktorra), na az lenne a közmédia feladata. Elvégre könyvet sem azért olvas, vagy színházba sem azért jár az ember, hogy a "politikai vélemények sokszínűségét" vagy a "társadalmi csoportok tudatos megjelenítését" tapasztalja. A történeteket szeretjük, amik vagy tragikusak, vagy komikusak és talán még tanítanak is valamit.

  Arshak SzenkovitsArshak Szenkovits16 napja
 • Hasznos amiket elmondtok, viszont nekem nem mondtatok újat...

  Dezső NagyDezső Nagy16 napja
 • Az első TV2-es bejátszásnak nincs hangja.

  Péter ÁmannPéter Ámann16 napja
 • Olyan szó nem létezik, hogy "legitimizál"!😱 A kifejezés, amit keresünk az a LEGITIMÁL!

  G. JuditG. Judit16 napja
  • @G. Judit A nyelvújítás korszakában rengeteg kifejezést alkottak! Volt amelyik megbukott a rostán, így a "futonc" és az "áponc", viszont voltak olyanok amelyek hangzásuk miatt fényes karriert futottak be, így a talp- és tányérnyaló "kegyenc", illetve a jogalkalmazáson keresztül fegyházba kerülő "fegyenc" is! Bár, szerintem ezt a műsort nem nyelvészetileg kéne boncolgatni, hanem a tartalom, a mondanivaló lenne a leglényegesebb! Azt hiszem, ebben a megközelítésében, a történet kevésbé fontos mellékvágányára érkezett be!

   Róbert VelkeiRóbert Velkei14 napja
  • @Róbert Velkei Tisztelt Velkei Róbert! A magyar nyelv egyik jelensége a melléknevek főnevesülése, gyakran -i melléknévképzőnk viselkedik így. Tipikus példája a 'reggeli', amely eredetileg a reggeli étkezés jelzős szerkezet volt, hiszen nem a német eredetű früstük, fölöstök szót preferálták a nyelvújítás korában. Ennek a jelenségnek egyébiránt semmi köze ahhoz, ha valaki helytelen magyar toltalékkal lát el egy idegen (latin) eredetű melléknevet. Attól, hogy valamilyen szót, kifejezést, toldalékot sokan rosszul használnak, attól még nem válik helyessé. Sajnos a 'legitimizál' szerepel ebben a formában Nádas Péter Világló részletek című családregény eposzában is, de attól, hogy ő is rosszul használja, sőt még a kötet szerkesztője sem javította, még teljesen helytelen. Hasonlítsa össze a német 'legitimieren', a francia légitimer igékkel. Sehol nem toldanak bele egy hibás szótagot, csak mert más is csinálja. Tisztelettel

   G. JuditG. Judit14 napja
  • Még a 90-es években volt egy műsora Vágó Istvánnak, aminek az volt a címe: Álljunk meg egy szóra. Ebben a híres nyelvész professzorunkkal, Grétsy Lászlóval beszélgetett az éppen aktuális nyelvi botlásokról! Egyik adásban volt szó arról a kifejezésről, amit művi ferdítéssel hozott létre a nép: "NAGYBANI" piac! Ilyen nyelvtanilag fogyatékos, értelmetlen szavunk sincs, hogy "NAGYBANI", mégis régóta elterjedt és használatos! Gondolom, erre Ön sem figyelt fel! Hasonlókat rengeteget lehetne találni a köznyelvben, a sajtóban, amit mi is legitimáltunk! Nem tudom, hogy bosszankodóan felkiálltott-e akkor, amikor ezt olvasta egy piac bejáratánál? Szerintem aligha!

   Róbert VelkeiRóbert Velkei15 napja
 • Szerintem is tobb volt a témában. Például a kereskedelmi TV témájához hozzátartozik a kozszolgálati TV-vel való osszevetés. Annak siralmas állapota a keresk. TV-k károsságával egyutt rombolják a kozízlést és butítják a nézóket. A szegény ember ábrázolása mellett jó lett volna kivesézni a tobbi káros tulajdonságát is. Legalább a legkárosabbakat.

  László Pomothy - watercolorLászló Pomothy - watercolor16 napja
 • Ez a Pintér Dezső féle köszöntő nagyon epic volt, a jelenlegi helyzetüket ismerve.

  bcsabcsa16 napja
 • Ordogi kor ez, amibol az egyszeru ember - ertelmenel fogva - nem tud kiszakadni, az uzemeltetok pedig nem akarnak, hisz bosegesen hozza a hasznot. Az erdekes es vegtelenul szomoru az, hogy pont azok az emberek nezik ezeket a csatornakat es musorokat, akiknek egeto szukseguk volna a segitsegre, figyelemre, hogy egyaltalan raismerhessenek a helyzetukre es az esetleges valtoztatasokra az eletukben.

  Csaba NémethCsaba Németh16 napja
 • Nem csak a kereskedelmi káros, hanem a rendszert ajnározó, minőségtelen, lebutított állam telelvízió is...

  N. G.N. G.16 napja
 • Èn csak azt szeretnèm kèrdezni, hogy akkor mi az amin szabad nevetni? A mi kis falunk szerintem hatalmas poèn ami nagyon èlethűen mutatja be a falusi èletet. Mondom ezt falusikènt. Lassan már csak dokumentumfilmek mehetnek a tvben, mert mindenen megsèrtődhet valaki. Vèlemènyem szerint a legnagyobb baj az hogy már nem tudjuk kinevetni magunkat sem.

  László GellérLászló Gellér16 napja
 • a szórakoztatás ismeretlen mocska nyílt meg

  BeryJensenBeryJensen16 napja
 • Ki néz manapság tévét?

  AndrásAndrás16 napja
 • Ez már annyira liberális, hogy a szórakoztató műsorokat is cenzúrázná.

  ultraHD - OfficialultraHD - Official16 napja
 • Kedves Partizán csapat. Jobboldali létemre szeretem mind az interjúkat, mind az ismeretterjeszto műsorokat. Ez viszont nagyon gyengere sikeredett szerintem. Én értem a problémát és értem azt is, hogy miért zavar titeket a kereskedelmi csatornák munkássága. Engem is zavarnak ezek a vállalhatatlan műsorok, DE úgy érzem most nincs teljesen igazatok, amikor rájuk mutogattok. Az a probléma, hogy az ország jelentos részének erre van szüksége. Ezekre a műsorokra sajnos igény van. Amint nem lenne közönség, feltehetően nem ilyen vállalhatatlan műsorok futnanak a tévében. Valamint ami nekem még hiányzott ebből a részből, hogy semmilyen konstruktív javaslat nem szerepelt benne, azon a demagóg mondaton kívül, hogy "vonjuk be őket is ebbe". Fontos dolgokra hívjátok fel a figyelmet, de alaposabb munkára lenne szükség ezekben a műsorokban is, nem csak abban amit Marci készít.

  Patricia IvanovaPatricia Ivanova16 napja
 • Én nem vagyok homoszexuális (szerintem), de ez a Jakab nagyon jóképű gyerek. ♥

  Zsolt DienesZsolt Dienes16 napja
 • fu rettentoen zavar, hogy latom ahogyan olvassa a szoveget a srac

  David KrisztianDavid Krisztian16 napja
 • Mennyire undorító már,ahogy a TV2-es műsorvezetők felmondják a Fidesz propagandaszövegét..

  Tóth IstvánTóth István16 napja
 • Kedves Partizán, kritika, mert más agyon dicséri a műsort most beszéljünk az irritációról amit elszenvedek mindig, biztos azt gondoljátok a figyelem-zavaros fiatal generációnak szüksége van az indokolatlan kézzel való hadonászásra amit a műsorvezető leművel extra kommunikáció szinten, de szerintem nem, vitatnám, inkább a témával tartsátok fent a figyelmet ne ezzel a jogtalan kéz mimikával. (bár biztos nem egyszerű a kézzel mit kezdeni amikor folyamatosan őt mutatjátok, de ez legyen az ő gondja ha már vállalta a munkát...) Köszi

  Bálint SitkeiBálint Sitkei16 napja
 • Kicsit naiv a narratíva. Amikor a munkás fáradtan hazamegy és lefekszik a TV elé nem problémákról akar hallani, hanem örül, hogy röhöghet egy jót.

  Füge SzabolcsFüge Szabolcs16 napja
 • Végignéztem a videót és rögtön két dolog is eszembe jutott. 1) Felteszitek a kérdést, hogy miért nem mutatja be színhelyesen a szegénységet ezek a sorozatok? Miért, dokumentum-filmek ezek, vagy mi? Nem, szórakoztató műsorok, amiken a néző szórakozni akar. A valóság rohadt unalmas néha, és sokszor rohadt szomorú is, szóval mit nézzenek egy olyan sorozaton? A két sorozat, amely nagyobb részben lett elemezve, pont egy kiszínezett világot mutat, ami szórakoztató, de nem törekszik oktatásra - arra van számos más platform vagy TV, amit lehet nézni. Ugyanígy "meg lehetne támadni" a Breaking Bad sorozatot, hogy miért pont azt a kémia tanárt mutatja be, amely drog-készítésbe kezdett, miért nem azt a további ezret, akik élik békésen az életüket. Vagy meg lehetne kérdezni a Game of Thrones készítőit, hogy miért nem azt a kisnemes családot mutatta, amely minden évben elvetette a veteményt, és évi 2-3x tartottak 1-1 disznótort, de egyszer sem árulta el őket egy másik nemesi család? Vagy faggassátok ki a Suits írógárdáját is, hogy miért kicsit seftelő/ügyeskedő ügyvédekről szól a történet, és miért nem olyanokról, akik szinte csak pro-bono ügyeket intéznek, törvényesen? Nem kellene moralitást számonkérni ezeken a sorozatokon, már csak azért sem, mert fikciók, másrészt meg ha szeretik az emberek, mert szórakoztató, akkor ezt fogják nyújtani nekik. 2) Szerintem rosszul látjátok a helyzetet: ezek az emberek, akik ezekben a sorozatokban ábrázolva vannak nem azért buták, mert szegények, hanem azért szegények, mert buták. És van nagyon sok olyan ember, aki szegény körülmények között él, de nem ostoba, csak arról sorozatot írni hogy Kiss István megint kiment a tyúkokat megetetni, nem biztos, hogy érdemes. Egyébként az RTL-en pont van olyan műsor is, amely elképesztően jó, a XXI. század vagy a Házon kívül műsorok szerintem pont olyasmik, amiket ti számonkértek ezeken az adókon, csupán az a gond, hogy nincs rá akkora kereslet, mint pl. a Keresztanyura, mert mint mondtam: a valóság néha unalmas, de ha nem is az, nagyon sokszor szomorú.

  Zsolt MázlóZsolt Mázló16 napja
  • @HayashiKreta A yt-on is sok a reklám, meg ha van jó téma, csak felszínes, és utóbbi években az a kevés is 10, 20+ percekre nyújtva. Pl ez a videó is :D

   nihil0nihil015 napja
  • Én tuti megnézném a Horgász napja filmet. Nagyon izgi lenne! Egyébként jó ez a YT mert itt azt nézek amit akarok. Van hangmérnökös műsor, ismeret terjesztős, valóságsósat nem nézek.

   HayashiKretaHayashiKreta16 napja
 • Nagyon profi volt! Köszönöm!

  József KovácsJózsef Kovács16 napja
 • Az affektálás egy műsor szlovák címén miért kellett? Ha a saját bevallásotok szerint a diszkrimináció ellen vagytok, akkor talán azt is el kéne fogadni, hogy van az északi szomszédunkban egy ország, amelynek 80%-a ezen a nyelven beszél. Bunkóság affektálni egy szlovák kifejezésen. Meg amúgy nehogy már olyan nehéz legyen az, hogy Horná Dolná...

  Gábor FodorGábor Fodor16 napja
 • A csiga kettő és az RTL Klub... még adtak néha jó filmeket, de már akkor is inkább csak a szemét folyt belőle reklámokkal megszakítva... lehetett találgatni, melyik a szörnyűbb. Most van nagyon néha egy-egy igényes műsor, licenszelt és erőltetett borzalmak (soká éljen a kreativitás!) és természetesen a reklámok, amiket A) nem lehet elkerülni B) akkor is beleég az agyadba, ha magasról teszel rá. A mi kis falunk... láttam, hallottam róla (hiszen az utcán is a pofámba van tolva), de sosem láttam belőle egy részt sem... mégis most néztem ezt az adást és már tudom, hogy ez pocsék. Nem vicces, csak telik vele az idő. (itt hívnám fel a figyelmet a háttérben meghúzódó süteményt tartó kezek szoborra... a műsor ars poeticája) Nézed és nem kapsz tőle a világon semmit... csak halnak az agysejtjeid. Szinvonalasabb műsor lenne, ha valaki unalmas könyveket olvasna unott hangon. ... és akkor még Berki... fhujj.

  Ádám CzibulyásÁdám Czibulyás16 napja
 • "valós képet kaphatnánk a körülöttünk lévő világról... hogy a szerencsésebb rétegek megértsék, milyen élmény a különböző társadalmi rétegekhez tartozni" Van szerencsénk hozzá. Pest megyei településen építkeztünk. Mint utólag kiderült, az állapotokat jól szemlélteti a mi kis falunk életképei. Nem egy külső kerületi kertváros vagy felkapott Bp melletti település színvonalára számítottunk, de a itt élő lakosság hozzáállása időnként elképesztő. Tavasztól őszig hétvégeken és/vagy délutánonként beindul a kerti zajongás. Az itt élők egy része sportot űz abból hogy kinek tud nagyobbat "csapni" a hangszerkó. Igen konkrét élmény amikor jobbról Bunyós Pityutól balról meg a reszelős technótól lobog a hajad. Aztán a harmadik rákeveri a megamix 90-et. Ha autóba ülnek, ugyan ez. Az utca végéről hallani hogy jönnek. Próbáltunk szóli. A reakciók "jólvan most akkor egy kicsit letekerem"-től a "húzzál vissza a városba kötsög"-ig terjednek.A drótkerítésen kibámuló zsírsertés nem is érti, hogy neked mi a bajod van az egésszel. A pálesz, körömpörkölt meg kokodzsámbó 100 dB-n és pörög a vidék népe. Azt sem értik hogy vasárnap este fél 9-kor már esetleg abba kéne hagyni a láncfűrészelést. Vagy esetleg szólni kéne előtte, ha látja hogy ki van teregetve, és elkezd égetni, vagy motoros permetezővel beteríti a környéket. Mindez 50 km-re Bp.től, pálya melletti település. Mi lehet távolabbi környékeken? Sajnos a vidék népe egy részének kulturális deficite megalapozza azokat a sztereotípiákat amiket az emlegetett műsorok bemutatnak. És ezek nem anyagi jellegű problémák.

  Csaba DrienyovszkiCsaba Drienyovszki16 napja
  • mondjuk a kültéri rádiózást kb 2 napig bírom, a harmadik napon átmegyek... Itt is volt egy szomszéd, aki még magnókazettáról a sandokan-t üvöltette.. a kazetta 90 perc hosszú volt, 90 percenként lement a dal, hát nem voltam boldog, más sem, szóval még előttem átment egy másik szomszéd megbeszélni, hogy ezt villámgyorsan be lehet fejezni. Most szép csend van és nyugalom, néha egy kis forgalomzaj, de ennyi. Lakóközössége válogatja.

   Marton SzucsMarton Szucs16 napja
  • Nem tudom, szerintem pedig nem kellene általánosítani. Én vidéken élek, itt is van 1-2 ilyen ember a környéken, de Budapesten is volt a társasházban, amikor ott éltem, aki fúrt, szar zenéz hallgatott, állandóan krákogva köpködött. Mindenütt élnek ilyen és olyan emberek is. És vidéken is vannak olyan helyek, ahol kevesebb ilyen barom él, és Bpesten is, ahol több!

   Habna SaHabna Sa16 napja
  • A probléma azt gondolom az, hogy ez nem vidék-város összevetésben mérhető. Én Pesten (XIII.) ugyanezt tapasztalom, de azt gondolom, hogy ez azért lehet, mert Budapest és környéke évről-évre jobban hízik, és egyre kevésbé létezik már a városi-vidéki különbség. Valójában a városon belül is kialakul egy szakadás annak következtében, hogy mindenki próbál Budapest közelében helyezkedni. A vidék helyzete pedig kritikus, mert tényleg egyre inkább a szegényebb, kevésbé iskolázott réteg marad ott, ami 10 év múlva már visszafordíthatatlan lesz. Ha mindenki "városi" akar lenni, akkor ez a vízfejű ország belefullad a Dunába, mert a túlnépesedés, a levegő pocsék minősége már most is túl sok a fővárosban, míg vidéken egyre inkább fogynak a lehetőségek. Szerintem a vidék fejlesztéséhez elengedhetetlen az, hogy szellemi tőke maradjon a településeken, különben a sztereotípiák valósággá válnak végképp. De amíg anyagilag, munkahelyek szempontjából és morálisan ezek a települések a 70-es, 80-as években ragadnak, addig erre nincs esély. Ráadásul, a többség, aki Budapestet veszi célba, ugyanazzal a kulturális háttérrel érkezik, ami ezekben a sorozatokban jelen van, az ifjabb generáció jónéhány képviselője pedig mintha élvezné is azt, hogy minél nagyobb paraszt lehet.

   Péter HorváthPéter Horváth16 napja
 • Milyen jó hogy nincs TV-m. Már vagy 15 éve. Elég a net.

  Mária LakatosMária Lakatos16 napja
  • Én is neten néztem a Való Világot. (: ~irónia

   Nim ScNim Sc15 napja
 • Azért kicsit túlzás a Bödöréket, ami szín tiszta lenézése, hülyének beállítása volt a vidéki embereknek, összehasonlítani a Mi kis falunkkal, ami csak egy görbe tükör, és azoknak szól, akik igenis tudnak magukon nevetni. Aki vidéken nőtt fel, az legalább egy karakterrel tud azonosulni, vagy van olyan ismerőse, aki nagyon hasonlít valamelyikre. Ez a szórakoztatás, amikor az emberek el tudják felejteni a hétköznapok nehézségeit. A való világ, az más téma, egy bizonyos rétegnek szól, látszik is a nézettségen, de a Bödörék nézése közben nettó szégyenérzetem volt, és igenis haragudtam a szineszekre, akik pénzért erre képesek voltak. Egyébként egy Házon kívült, Fókuszt, Magyarul Balóval, vagy annak idején a Heti hetest érdemes lett volna megemlíteni, azok is a kereskedelmi tv-ben vannak, és értelmes, értéket adó műsorok.

  LadybugLadybug16 napja
  • Egyetértek, a Mi Kis Falunk nem Bödörék kategória, sokkal inkább Üvegtigris.

   Maxy RoxxieMaxy Roxxie16 napja
 • Vannak benne igazságok, de összességében azért ez elég "izzadtság szagú"...........Akinek van annyi intelligenciája, tudja hogy a humor az humor, mindegy hogy szegény emberen, paraszt emberen, bankvezetőn vagy politikuson csattan. Ráadásul fiktív helyzetek és személyek! Ha ennyi se lenne, az már nagyon szomorú lenne. (és itt értem ezt a "A mi kis falunk" vagy a "Keresztanyura". A Való világ és társai, meg amit a TV2 képvisel az meg nem színvonal, szót sem érdemel.

  Lacza LajosLacza Lajos16 napja
 • Istenem, de jó, hogy 1997 óta nincs TV-m sem :D

  Peeter TamerlanePeeter Tamerlane17 napja
  • A neten ugyanúgy trash a mainstream nagyrésze (tiktok 100%, yt 80%>

   nihil0nihil015 napja
 • Én azt nem étem hogy a Bödöréket egyáltalán hogy gondolhatták komolyan? Még a Mi kis falunk elmegy. De ott van pl a Doktor Balaton mint sorozat ahol szintén a társadalmi szintek vannak kiemelve. Valahol borzalmas...kik hoznak ezekről döntéseket?

  Zsolt NagyZsolt Nagy17 napja
 • Azért ez a kritizált humor nem minden irodalmi előzmény nélküli. Molnár Ferenc Liliomjában, Rejtő vagy mások kabarédarabjaiban is a kisember gyarlóságait, hibáit figurázza ki, és bizony néha sztereotipiákat használ, nem igazán törekszik arra, hogy társadalmi kontextust mutasson fel, még olyan szinten sem, mint a Csöngetett Mylord. A különbség inkább a színvonalban van.

  balázs marbaldrabalázs marbaldra17 napja
 • Sajnos a mi kis falunk, tökéletesen mutatja be az elöregedő falukat,ahol nem maradnak csak az öregek,betegek és a dolgozni nem akaró,általában alkoholista emberek.Éhes polgi,a semmihez nem értő rokon mellette,a kavarós,pletykáló öregasszonyok, a HMCS(helyi menő csávó),és a semmit érő alkoholista közmunkások. Nagyon sok ilyen falu van.

  Krisztina NagyKrisztina Nagy17 napja
  • @Marton Szucs a bödörék felháborító volt. Nem véletlenül bukott akkorát. A mi kis falunk,most a keresztanyu viszont a kínos igazságot mutatja be. Az egyszerű kisember pont azért kedveli,mert kimondják amit nap mint nap lát,tapasztal az ember.

   Krisztina NagyKrisztina Nagy16 napja
  • nade pont ezaz.. aki élt-járt már ilyen kis faluban, az látja, hogy ez egy sima korrajz, csak ábrázolja a valóságot, pontosabban anank viccesebb oldalát, de ez iszonyatosan zavarja a rózsadombi sznobokat.(ez csak a mi kis falunkra igaz, a bödörék egy szimpla kínos ripacskodás).

   Marton SzucsMarton Szucs16 napja
 • Kedves Partizán! Jó végre szinvonalas műsort nézni és borzalomnak tartom, hogy a TV-ben, kizárólag csak kreténségek mennek. Valamikor szerettem a TV-t. Ma már egyáltalán nem nézem, sokszor bekapcsolom, de számomra nézhetetlen. A sorozatok pocsékok, a mi kis falunkat az egyetlen, amit nézek és szórakoztat, a kritikátokat elismerem, bár szerintem A mi kis falunk, egy szatíra, így azzal a szemmel nézve nem találok benne kivetni valót.

  Major AlexMajor Alex17 napja
 • 15:58 "A társadalmi helyzet egyfajta börtönt képez, melyből nagyon kevesek képesek kitörni vagyon és/vagy oktatás nélkül." Tehát a gazdagság is egyfajta börtön, amiből csak pénzel és oktatással lehet kitörni? (esetleg az hiányukkal?!) A szegénységen viszont segít a pénz és vagy az oktatás?! Próbálom értelmezni az elhangzottakat. A szegényeken nem segít a pénz... ezt már sokan bebizonyították(Lásd: '12 családot tervez kiköltöztetni a fideszes polgármester'). Továbbá a közoktatás se nagyon... ezt ugye látjuk.... Izgalmas megfogalmazás, de csak olyan 'áll értelmiséginek' tűnik.

  Máté BorbélyMáté Borbély17 napja
  • @Peeter Tamerlane több, mint 20 éve programozok, soha senki se kért papírt, nem egy OKJ-s papírtól fog függni, hogy felvesznek e, ha tudsz. Elsőre elvállalsz pár kisebb munkát, aztán lesz referencia, hogy itt-ott besegítettél, utána már mehetsz bárhova, ha jól csinálod. Ha meg rosszul, akkor tökmindegy milyen papírod van, páros lábbal fognak kirugni. Érettségi azért legyen, az egy alap szűrő, de a többi kb mindegy.

   Marton SzucsMarton Szucs16 napja
  • @Máté Borbély lehet hogy hitetlenség... és már 45 évesen nekem kicsit késő, elég éles versenyhelyzet van a fiatal jól képzettek előnyére. Szóval én már másban gondolkodom, mondhatni ezt részben feladtam, túl sokat kockáztattam néha, és túl sokszor kellett feltalálnom a spanyol viaszt, és egyszer durván le is nyultak, mikor elkészítettem egy játékhoz egy script packot, ami fele kódsorral tudta több funkcióval amit a konkurencia, részesedésért eladtam a forgalmazónak, majd miközben milliókat keresett, fillérekkel szúrta ki a szemem. Az mondjuk egy jelentéktelen nem népszerű elég primitív scriptnyelv volt, de az adott platformhoz nélkülözhetetlen. Szóval túl sok vakvágány volt és szétforgácsolódás, lassú haladás egyedül, tök más meló mellett. Az időt nem tekerhetem vissza, optimalizálnom kell már az erőforrásaimat, vagy csak belefáradtam a széllel szemben pisálásba, de elgondolkodok azon amit mondasz, lehet tényleg hitetlenség...

   Peeter TamerlanePeeter Tamerlane16 napja
  • @Peeter Tamerlane Ez az a hitetlenség, ami miatt nehéz osztályt váltani, nem a pénz.... Melyik az az IT cég aki felvesz csak mert van vmi szutyos bizonyítványod de nincs mögötte tudás? ... nincs sok. Ellenben TÖBB olyan NEVES MULTI cég van, aki behív egy tesztre, lenyűgözöd őket a tudásoddal és kezdőfizunak kapsz 300e.-ret. Ha valami extrábbat is tudsz 5-600 nettóig felmehetsz, persze idővel és szorgos tanulással.

   Máté BorbélyMáté Borbély16 napja
  • @Máté Borbély Tanulom, csinálom, csak az nem ad bizonyítványt. Pl melót találni bizonyítvány nélkül, vagy vállalkozást indítani az kapufa. Továbbá nem helyettesíti a labor munkát az okatóval, és a megfelelő konzultációt. Nyilván hasznos ha az ember saját maga jön rá esetleg több hét kínlódással a hibáira, de az sem rossz ha valaki ad támpontot merre keresse, mert sokezer sor kódot hetekig böngészni annyira nem vicces, főleg, hogy közben 5x találod fel a spanyolviaszt konzultáció nélkül...

   Peeter TamerlanePeeter Tamerlane16 napja
  • @Peeter Tamerlane nem értek veled egyet. Az alapján amit leirtal, ugy tűnik, hogy te egy (OKJ?) képzésben látod az egyetlen esélyt a tovabblepesre. Szerintem a komoly, nem gamer nyelvtudas es meg a programozás tudás is elsajatithato ingyenes módon a netrol, csak idő és belefektetett energia kérdése. Nem mondom hogy könnyű beletenni valamibe 1000+ óra időt, hogy megtanuld.

   Máté BorbélyMáté Borbély16 napja
 • Érdekes a megközelítés. Nem vagyok benne biztos, hogy mindig minden műfajt a társadalomra vetített hatása alapján kell megítélni. A humornál ez éppen fordítva van. Nem a humor alakítja a társadalmat, hanem a társadalomból merítkezik a humor. A Mi kis falunk helyenként tűpontos görbetükre a társadalomnak. Pont, mint az Örökség, vagy a Macskajaj. Nem tartom szerencsésnek a humort keretek közé zárni. Ez az egyetlen műfaj, aminek nincs határa, nincs olyan rész, amivel nem lehet viccelni.

  Matty JKMatty JK17 napja
 • Ilyen formán az összes televízió összes műsorát át lehetne vizsgálni, elmondani, hogy mi a káros bennük. Soha az életbe nem fogunk jól szórakozni egy műsoron sem, amíg ilyen "szemmel" nézünk egy filmet vagy sorozatot. Mondjuk én jól fogok mert nem egy film alapján fogom eldönteni, hogy a vidékiek tanulatlanok e vagy alkoholisták. Ja, és a megkülönböztetést nem ezek a sorozatok kezdték el, hanem évszázadok óta ez megy a világba mindenhol. Ezeknél a műsoroknál millioszór károsabbak a híradók ahol hazudnak és a Való Világ féle műsorok.

  Andrea PéterAndrea Péter17 napja
 • engem meggyőzött, nem nézem tovább a Bödöréket

  Vago DanielVago Daniel17 napja
  • Nagy bajban lennél, ha nem győzött volna meg...

   k kokemakik kokemaki16 napja
 • Alig hallani, srácok

  L MayerL Mayer17 napja
 • Keresztanyu,tények? Ennyire mélyre süllyedtünk?

  Triznyák OrizaTriznyák Oriza17 napja
 • Az a baj, hogy egy dislike és a komment nem oldja fel a rossz érzésemet a mostani témával kapcsolatban. Régóta nem nézem az említett csatonák egyikét sem csak érintölegesen. Viszont azzal mélyen nem értek egyet, hogy A mi kis falunk degradáló lenne a munkás osztályra nézve... Ez egy vígjáték sorozat, amiböl ha valaki következtetéseket von le és sztereotípiákat épít fel akkor neki kell orvoshoz menni!!! Jómagam is kétkezi dolgozó családból származom, annak minden szép és árny oldalával, de ez nem akadályozott meg, 2 diplomám legyen, 3 nyelvenbeszéljek és hogy nemzetközi környezetben is kamatoztassam a tudásom. Csak az nem sikerül, amit nem akarunk hogy sikerüljön, és ez viszont fejben döl el. Könyörgöm, az Egyesült Államokat sem az Amerikai fater alapján ítéljük meg és tudjuk hogy a Star Wars sem feltétlen tényeken alapul. Miért nem lehet ezeket a müsorokat is ilyen szemüvegen keresztül nézni/vagy nem nézni és nem pedig a társdalmi rétegek kerékkötöjének, rossz sztereotíp iniciatívájának beállítani?

  sndor84sndor8417 napja
  • @serpens8 nem értem a mondanivalóját.

   sndor84sndor8416 napja
  • A forradalmi éttermiségnek nem elég forradalmi. Majdnem jó, de a reprezentáción még csiszolni kéne :)

   serpens8serpens816 napja
 • A video szlogenje lehet a "De ebbe most ne menjünk mélyebben bele". Felszínességről felszínesen :(

  Szabolcs HalmosSzabolcs Halmos17 napja
 • Azért azt megemlíthette volna a műsorvezető pozitív példaként, hogy a TV2-vel ellentétben az RTL Klub műsoraiban azért akadnak társadalmi problémákat, közéleti és a szexuális kisebbségek nehéz helyzetét bemutató műsorok is - igaz többnyire késő esti idősávban.

  Gábor BárdosyGábor Bárdosy17 napja
 • A legszörnyűbb büntetés, hogy a sótlan németek uralják a magyar kereskedelmi televíziózást. A magyarok sokkal jobban kedvelik a francia és az olasz filmeket és sorozatokat, bár ennél még lehet az orosz is jobb lenne. Soha nem szabadulunk meg a németektől.

  time to dietime to die17 napja
  • @time to die Nem tudom, hogyan olvastad ki a hozzászólásomból, hogy a német filmek lennének a magyarok kedvencei. Én ilyet nem mondtam. Csak annyit, hogy a francia filmek, amiket én szeretek, nem a magyarok kedvencei.

   k kokemakik kokemaki16 napja
  • @k kokemaki Azt kétlem, hogy a német filmek lennének a magyarok kedvencei.

   time to dietime to die16 napja
  • @k kokemaki ez az a pont ahol maximálisan egyetértünk :) És az olasz filmek a végtelen sok rejtett finom szarkazmussal, még egy komoly drámában is :) nálunk totál sikertelenek :(

   Peeter TamerlanePeeter Tamerlane16 napja
  • Én is jobban kedvelem a francia filmeket, de veled ellentétben tisztában vagyok vele, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom.

   k kokemakik kokemaki16 napja
 • Ház ez elég gyenge lett:(

  László ÖlvediLászló Ölvedi17 napja
 • Srácok. Tényleg MUSZÁJ 30 percen belül 3x koldulni? Tényleg? Mellesleg a nagy számonkérésben elegánsan elsiklottatok pl. olyan RTL-es műsorok felett mint a 21. század vagy a Házon kívül amikben pont olyan problémákat feszegetnek amiket annyira hiányoltok. Amúgy ha már számon kértek, ebben a műsorban sem sokat hallottam a szakszervezetek küzdelméről csak fikáztatok pár műsort. Jaaa, hogy ez nem "olyan" műsor? Nem az a célja? Nahát! Akárcsak a Mi kis falunknak. Annak sem az a célja. Éppen ezért elég hülye dolog azt várni tőle amit egyértelműen nem tud és nem is akar teljesíteni mivelhogy nem arra találták ki. Szóval akkor igyekszem a ti stílusotokban összefoglalni a saját videótokat: összedobtatok egy fikavideót amiből semmi újat nem tudtunk meg, ellenben úgy TŰNIK mintha szólna valamiről, de tulajdonképpen csak arra van, hogy már megint pénzt kunyeráljatok. Jé, ez mondjuk egy csomó RTL\TV2 műsorra is pont igaz. Csak ők reklámok útján "koldulnak, ti meg direktben. Érdekes hasonlóság nem? Apropó: tudnátok küldeni egy linket, ahol támogatni tudnálak benneteket? Annyira kevésszer hallottam a videóban, hogy lemaradtam...

  Dávid StierDávid Stier17 napja
 • Lehetne kérni kedves Partzán,hogy a korábbi hangminőséget hozzák vissza az összes videón!

  Ágota ErtlerÁgota Ertler17 napja
  • És a jövőben feliratozzák is a nem élő műsorokat.

   Zoltán HavasiZoltán Havasi16 napja
 • Nincs ezzel semmi gond, mivel Magyarorszagon senkinek sincs teveje, es azon is max a Nat Geo megy...

  SS17 napja
 • Tömör, lényegretörő és meghatározó volt a mai Daráló. Számomra. Közel tíz éve élek az Egyesült Államokban és született magyarként érdekel, mi történik Magyaroroszágon. Bár soha nem voltam híve az egyoldali tájékozódásnak, mára azonban odáig jutottam, hogy (véleményem szerint) csak a Partizán munkássága képvisel megfelelő színvonalat. Illetve Ács Dániel és kis csapatának tevékenysége. További sok sikert és jó egészséget kívánok mindnyájatoknak!

  Kornél KatonaKornél Katona17 napja
HUworld