A jövő benzinje vagy brutál biznisz? (Speedzone S06E03)

2019.okt.19.
146 273 Megtekintés

www.speedzoneshop.hu
Elképesztő indulatokat és hisztériát képes kiváltani a hidrogén emlegetése azoknál, akik elképzelni sem tudják, hogy az akkumulátorral együtt reformálják majd meg nem csak a közlekedést, hanem az energetikát is.

Megjegyzés
 • Ha szeretnétek hasonló tartalmakat látni tőlünk, nyomjatok egy like-ot és kapcsoljátok be a csengőt! :)

  speedzone.huspeedzone.huÉvvel
  • Hello Speedzone , igen szeretnénk ilyen tratlmatkat látni ! 👍👌🤘 Csak azt tudnám ilyenkor hol vann az a 132 E fellíratkozó ???

   Norbert BörcsökNorbert BörcsökÉvvel
  • hello. Telen nem fagy ra majd az utra?

   Zsolt HgfgZsolt HgfgÉvvel
  • @Máté Ny. Várj az elsö robbao motor kb 30-40 km/h orára volt képes, most 400 km/h ora felett járunk, közuti autoval. Mindez kb 100 éven belül. Magnesesség is ki van hagyva az egészböl, amit kihasználva nulla surlodás még hatékonyabbá teszi az egész. Fuzios erömüröl nem is beszélve.

   Zsolt ÁbrahámZsolt ÁbrahámÉvvel
  • bekapcsoltam mindent!! :)

   Béla BognárBéla BognárÉvvel
  • Jó, hogy ilyenről is hallunk. Ettől függetlenül max a földi és légi szállításban fog igazán elterjedni, főleg az alacsony súlya miatt. Amúgy elég pazarló, mert 100 kWh energiából egy elektromos autó kb. 69%-ot fog tudni ténylegesen mozgásra fordítani, míg egy hidrogénes autó kb. 23%-ot. Lásd: huworld.info/flow/vide/zWNuqIjFjLLXa2s

   Máté Ny.Máté Ny.Évvel
 • Szerintem ez a technológia nem fog tudni elterjedni a személyautók piacán.Továbbra is igaz hogy a full elektromos meghajtással szemben iszonyat drága logisztikai költségei vannak és lesznek is a jövőben.A hidrogént elő kell állítani.A napenergia pedig simán jön a napelemekből.Az autók legyártását nem veszem ide mert ott nagy különbség talán nincs.De maga a technológia ettől még nagyon jó lehet olyan járműveknél ahol fontos a menetkész tömeg.Például repülés.Talán nagyobb távokat megtevő buszoknál is hasznos lehet.Szóval ebben sok lehetőség van.Nem hülyék a japók.

  Kornél KocsisKornél Kocsis25 napja
 • Evek ota ezt mondom...de mindenki hulyenek nez...foleg a tesa autosok.

  György MolnárGyörgy MolnárHónapja
 • Ennek most nagyon örülök, mert egy Loerő magazinnak köszönhetően az egyik kis kedvencem egy kaliforniai hidrogén kúton tankoló Nissan 350Z volt, de sokáig csend honolt e körül!.. engem szokás szerint hülyének nézve, amit szorgalmazok is, de nem mondanék le a belső égésű motorokról és a tiszta víz mint végkifejlett, az ugyan ki a fenét zavarhat,?. Mert engem ugyan nem tuszkolnak be egy vellany fosba, tisztelet a kivételnek, pl.: i3 és kioldott kormany oszloppal izomból menni es Tie-fighter hangokat üvöltve villux-lőni kollegát, hiszen minden Star Wars!

  Jesus is my AirbagJesus is my AirbagHónapja
 • Színvonalas, jól megszerkesztett műsor. Bosszant, hogy csak most bukkantam rátok.Fel is íratkoztam! BUÉK!

  Zsolt KnapcsekZsolt Knapcsek3 hónapja
 • @speedzone.hu : Gratula, még több ilyen videó jobb lenne. Vályi István , egyetértek veled maximálisan annyival egészíteném ki azt amit elmondtál hogy az nem kérdés hogy a jövő járműveit (autók, kamionok, hajók) villanymotor fogja hajtani. Az azonban kérdés hogy a villanymotor számára az energiát mi tárolja? S ebből adódik a következő kérdés, hogy vajon mi lehet az a következő (megújuló)energiaforrás amire a gazdaság ugyanúgy alapozhat mint most a kőolajra? A aksi ( li-ion, NiMh stb ami még ezután jön) biztos nem mivel az akkumulátorhoz használt anyagok ritka földfémek csoportjába tartoznak és nem megújulók. Kitermelésük pedig környezet szennyező. Persze ettől még csinálhat az emberiség hülyeséget de rá fognak jönni hogy nagyon gyorsan ki fogják bányászni az akkumulátorhoz szükséges alapanyagokat a felpörgetett elektromos autózás miatt, amik nem megújulók, és a gazdaságot nem sikerült átállítani a zöld energiára. Szóval én az aksis villanyautózást hosszabb távon zsákutcának gondolom mivel elég komoly kompromisszumok árán lehetne csak használni a gazdaság többi szereplője számára ( gondolok itt a teherfuvarozásra, távolsági buszos személyszállításra, teherhajózásra, légi közlekedésre, stb ) még úgy is hogy az akkumulátorok tárolókapacitása folyamatosan fejlődik,. A Toyota talán már akkor mondta amikor a Tesla kijött az első elektromos autóval hogy az aksi csak átmenet lesz a hidrogén hajtásig. Hát lehet hogy igaza lesz..

  Istvan CsaplarosIstvan Csaplaros3 hónapja
 • a nagynamású Hidrogén gáztlehetetlen tendesen eltömíteni , mert minden anyagon átdiffundál , így brutálisan robbanás veszélyes ! Ipari méretekben ezért nem is tárolják nagy nyomáson! SOHA nem ülnék egy Dobozba amiben 300baros H2 tartály van!

  Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
 • Üdv zöldfaszok:( AHA Az az áram a holdról jön amit az akkukba teszünk?És persze ott gyártják a sok akkut! Pláne ott semmisítik meg a szarokat!Én 22évet dolgoztam energetikába!Nem sok teljesen tiszta áram előállítást láttam!

  deamon 1979deamon 19797 hónapja
 • Teller Ede is látott benne fantáziát. Ki is használta !

  VercingetorixVercingetorix8 hónapja
 • A TV-licence most is van, csak a felderítő autók már működnek is...

  Zoli TimoZoli Timo11 hónapja
 • Istenem, hogy van olyan balfasz kutya, aki még London zöldítése közben is képes egyet stadionozni.. Szánalom, szint: végtelen. De ha már stadionozol, legalább ne hazudozzál, trágyalé elvtárs! Az összes megépült stadion összköltsége ugyanis 130 milliárd forint. ;)

  Bence ÓváriBence Óvári11 hónapja
 • Lehet, hgy drága a hidrogén előállítása, de a fel nem használt elektromosság épp olyan drága. A hidrogént nem kell az olajsejkek kútjainak, vagy a drága tengeri fúrótornyoknak a felszínre hozni, majd Európába szállítani csövön, vagy tankerekkel. Itt lehet spórolni. Ha helyben azaz országon belül megvalósítható, akkor önellátókká lehet válni, nem függnénk az araboktól, oroszoktól stb. A függetlenség nem elhanyagolható, de hogy eddig eljusson egy ország annak természetesen ára van!!!! Eddig szénhidrogén alapú benzin és gázolajos (direkt nem akartam dizelr írni!!) meghajtású autók voltak, lehet a jövő az elektromos és hidrogén meghajtású járműveké lesz!!! Az olaj után is kell közlekedni, szállítani, ennek igénye, szükségessége megteremti a változást. Éljen a fejlődés......!!!!

  Attila CzirákiAttila Cziráki11 hónapja
 • Ez a jövő és nem az elektromos autó!

  Igazi UGRAPIgazi UGRAPÉvvel
  • @Garázs Géza de ennek van értelme de te mit értenél hozzá

   Igazi UGRAPIgazi UGRAP4 hónapja
  • ez sem

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
 • A hidrogén hajtás arra jó, hogy megtartsák a felhasználók rendszerfüggését. a környezet védelem közben senkit nem érdekel, csak ürügy. A villany autózásban is a legnagyobb dobás, hogy napelemről tölthető. A függetlenség. Egyébként az újabb gőzmotorok már 46%-os hatásfoknál vannak, jobbak mint a dízel. Még pár százalék, és érdemesebb azt a hidrogént egyszerűen egy gőzgépben elégetni. Persze, ha már hidrogént gyárunk, akkor már azzal az energiával lehetne inkább metánt vagy valamit, nem szívesen gurigázok egy 800 bar-os bombával a hátam mögött, meg a hidrogén veszteség se lenne annyi. Valami pozitívat is kell, hogy mondjak, ipari környezetben, meg mondjuk hajókon, ahol van elég hely (ahol nem kell embernek folyamatosan ott lenni), ott működhet a H2 rendszer.

  József BörcsökJózsef BörcsökÉvvel
 • Azt tudja valaki, hogy a DVLA lekérdező-rendszere miért elektromosnak írja az autót? www.gov.uk/check-mot-history Start now, majd beírod a rendszámot (GB65FCV), majd Continue. MOT History-ra rámenve lekérhető a műszaki vizsgák eredménye, futott mérfölddel, és a rögzített hibákkal.

  Csaba SzűcsCsaba SzűcsÉvvel
 • Én azt se bánnám, ha konvertálható lenne régebbi autókba, de ezek új autók hányingert keltenek

  Peter BallaPeter BallaÉvvel
  • @Garázs Géza ok csá

   Peter BallaPeter Balla4 hónapja
  • tedd bele , majd jól ferrobbansz

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
 • Mindennél többet mond el, h milyen cégek állnak mögötte. Ahol a shell jelen van, ott sok jóra nem számíthatsz...

  VeeFTeeSVeeFTeeSÉvvel
 • huworld.info/flow/vide/qISQy32Vmqi_eaI az értelmesebb olcsóbb fenntartható jövő az autózásban . Direkt hidrogén meghajtás .

  senki Alfonzsenki AlfonzÉvvel
 • Mondjuk a 60 Font/500km az kemény. És amíg nem tudják kihozni a cuccot legalább fele ennyiből, addig nem fogják venni az emberek, legalábbis a többségük. Lehet azzal érvelni hogy "de ez zöld, megmented vele a Földet" viszont az ember önző, csak magát és a pénztárcáját nézi. Amíg lessz olcsóbb alternatíva (és valljuk be, a benya sokkal olcsóbb jelenleg) addig nem fog váltani...

  A. F.A. F.Évvel
 • Oxigént égetnek el, ezt hol olvastátok?

  Gabor VassGabor VassÉvvel
 • Nem kellett volna lógni a kémia óráról!

  Gabor VassGabor VassÉvvel
  • Zsurnaliszták! Nem elég, hogy késnek a bemutatóról, még hülyeségeket is beszélmek!

   Gabor VassGabor VassÉvvel
  • Na igen, mondott némi hülyeséget, de az átlagnak tök mindegy.

   Paulus de KenezyPaulus de KenezyÉvvel
 • Oxigent egetnek el? Azt meg hogy?

  Tamas VamosTamas VamosÉvvel
 • "Kitt" is hidrogént használt. :)

  Szilard KiskovacSzilard KiskovacÉvvel
 • hidrogén , rendben van ,de ez a verzio téves. "kihasználás a célja."

  János VargaJános VargaÉvvel
 • "tánkbá tőtthjük bléeh" Én értem mit mond... (-ezt inkább adjuk...) - A szarságot lehet erőltetni ha van mögötte elég pénz. De régóta van Magyar találmány ami a vízből nyeri a hidrogént és biztonságos felhasználást nyújt a robbanó motoroknak, akár erőműveknek... Ja, a hidrogén elégetése után vízgőz, víz származik, teljesen tiszta energia. - Víz- hidrogén motor kb. : 10 liter vízzel 1000 km tud megtenni -ez mit jelent?: csap víz fillérekből van 10 liter kvázi, fillérekből 1000 km az autóddal. Na de ez mindenkinek jó. Na de az elnyomó háttér hatalomnak ez nem érdeke. -hogy az átlag ember olcsón jól éljen ... ? -ebből nem lehet nagy hasznot hasznot húzni.

  János VargaJános VargaÉvvel
 • Pista TV felderítő autók a mai napig járnak ausztriában!

  Gaszton TormásiGaszton TormásiÉvvel
 • Teller Ede is látta a felhasználási módját a hidrogénnek !😁

  VercingetorixVercingetorixÉvvel
 • lényszi inkább autót teszteljetek... nem voltatok meggyőzőek ezzel a hidrogén témával...

  László NagyLászló NagyÉvvel
 • gyűlölök Londonba járni nekem csak a forgalom torlódás jut az eszembe

  Újfalvi LajosÚjfalvi LajosÉvvel
 • "Széndioxidból állít elő hidrogént....van ott valami moszat, vagy tököm tudja...." Ha nem tudja, akkor felteszi a YOU TUBE-ra, mert OKOS! A Rotschild pénzel, - drága!? A LÉNYEG: kúton kelljen tankolni...! NE légy független.... gratulálok.

  András dr Cz.András dr Cz.Évvel
 • Szerintem ott bukik el ez az egész technológia hogy ahogy mondtátok is a kilóméterre vetített tankolási költsége duplája a benzinesnek. És maza az autó is kurva drága a bonyolult technológia miatt. Szóval veszek egy kurva drága autót és még tankoljam is drágán? Hát kinek fog ez kelleni? A maihoz képest a hidrogént negyed áron kéne hogy adják hogy érdemes legyen elgondolkodni rajta. Amúgy király az alap ötlet. Nagyobb energia sűrűség, jobb hatótáv, gyors tankolás, a fölös megújuló energia eltárolása. Mind szuper. De ha drága megvenni és még üzemeltetni sem olcsóbb hanem drágább mint a meglevőt akkor megette a fene az egészet. Pénz beszél kutyaszar táncol! Erre kéne gyúrni hogy olcsón lehessen hidrogént gyártani.

  Viktor MolnárViktor MolnárÉvvel
 • huworld.info/flow/vide/uaKXk3vYhs-rnW8 hidrogén falu

  János HarmatiJános HarmatiÉvvel
 • Platinát honnan szedik?

  György VeresGyörgy VeresÉvvel
 • Erdekes volt a müsor de én azt érzem hogy ezek a hydrogén cellàs autok tulajdonképpen elektromos autok csak akkumulàtor helyett ez a cella hajtja öket meg. Felteszem a kérdést mi van akkor ha baleset van? felrobban? és vele együtt a kötelében lévö összes? Tudom egy akkumulàtor is làngra tud kapni gyorsan de itt jobal nagyobb az esély egy kis szivàrgàs és kész a baj. Vizgözzé ég el. Ez is nagyon jo és akkor ezek utàn àllandoan nyirkos autokon fogunk autozni télen nyàron? Engem ez a technologia nem gyözött meg ràadàsul egy rakat energiaveszteséggel jàr mire a hidrogént elöàllitjuk(és ehhez ugye villamos energia kell). Szerintem tuti vakvàgàny. Azt az elektromos energiàt amit beleteszünk a hidrogàn termelésbe egyböl beletöltöm egy elektromos autoba( hellyel közzel veszteség nélkül) egy elektromos töltöàllomàs sokkal de sokkal biztonsàgosabb mint egy hydrogén töltö àllomàs. Napelemek egyre jobb hatàsfokuak az akumlàtor technoloiàk egyre jobbak semmi értelme az egésznek. Több elektromos töltö kéne és akkor senkit nem érdekelne ez a hatotàv probléma de ez is megoldodik idövel. Az egész arre jo hogy hogyan tartsàg megint kontroll allat a piacot a nagy energetikai oriàsok mivel a petrolnak leàldozoban van a kora. A tesla màr napelem cserepeken dolgozik hogy hogyan töltsd fel a kocsidat otthon. Amig a Toyota ilyen hülyeséggel szorakozik. Abba most ne is menjünk bele hogy mennyire komplikàlt a hydrogén cella müködése. Illetve abba se hogy mi lesz a külömbözö tömitésekkel mondjuk 5 év mulva. Este otthon mindenki tölthetné az elektromos autojàt még a hàlozatrol is esti àrammal igy az se menne feleslegesbe ahelyett hogy itt hydrogént termelünk oriàsi veszteséggel. Szerintem a jövö az eljesen elektromos.engem a toyota nem gyözött meg de tetszett a videotok.

  Gabor BanfalviGabor BanfalviÉvvel
 • Stanly Mayer találmánya igy kerül vissza a gazdaságba, mintha az az övék lenne. www.rivendellvillage.org/Stanley_Meyer_Resonant_Electrolysis_Cell.pdf

  Gabor RaynaiGabor RaynaiÉvvel
 • www.batterysmacker.com/

  Gabor RaynaiGabor RaynaiÉvvel
 • www.hho4free.com/documents/BB101.pdf

  Gabor RaynaiGabor RaynaiÉvvel
 • waterfuel.tesla3.com/bob-boyce-electrolyserreview-of-available-technologies/

  Gabor RaynaiGabor RaynaiÉvvel
 • Mi lesz most szegény Handrissal ez nem Tesla de még csak nem is BMV

  Attila KovácsAttila KovácsÉvvel
 • Lehet itt azzal zsonglőrködni, hogy mi az, ami kevésbé környezetszennyező, de a legtöbb embert ez nem fogja érdekelni. Csak és kizárólag az érdekli, hogy minél gyorsabban töltve, minél nagyobb hatótávra tehessen szert. Efelől nézve egyértelmű, hogy a hidrogén jobb, mint az akksi. Részemről sosem akarnék akksis kocsit, mert nem látom benne azt, hogy valaha elérné azt a töltési gyorsaságot és kényelmet, mint egy fosszilis autó. A hidrogén már más tészta, abban látok fantáziát. Egy dolog aggasztó azonban: a hidrogén nagyon gyúlékony. Egy esetleges balesetnél vajon felrobban a hidrogén, ha megsérül a tartály?

  XezsXezsÉvvel
 • Тог

  Володимир ШарафудіновВолодимир ШарафудіновÉvvel
 • Azt az áramot amit hidrogén előállításra fordítanak, bele is lehet tölteni minden maszlag nélkül a kocsiba. :D Most hogy végre ráfekszenek majd az aksi fejlesztésre, ami kis túlzással a galván elem szintjén mozog, jönni fognak a megoldások, amik csökkentik a súlyt, és a ritkafémhasználatot, illetve töltésidőt. A hidrogén azoknak jó, akik a jelenlegi üzemanyag hálózatot bírtokolják.

  bobbobÉvvel
 • Széndioxidból (CO2) hydrogént ??

  Carl-Zoltan TothCarl-Zoltan TothÉvvel
  • metán lesz az, és honnan van a metán ? földgáz

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
 • így pontosan nulla darab értelme van az elektromos autónak. városban tökéletes közlekedési megoldás a villamos/metró és a troli/üzemanyagcellás busz.

  rocko44444444rocko44444444Évvel
 • A gyilkos business körüli gondolatok nem éppen értelmesek. Több konkrét tévedés is elhangzott, nem is beszélve az élettelen alapfelvetésekről. Remélem valami vita fórumban is részt vesztek, ahol több szakterület képviselői összegyűlnek itthonról és külföldről. - Eleve fenntarthatatlan alapokra a mai rendszerben hogyan épülne fejlődés? A gázossá átalakított autók eddig is jobbak voltak gazdaságilag, mint ez az egész hidrogén-es szemfényvesztés. - Ha a tudás és a tudati fejlődés kerül a központba, akkor van esély túlélésre. - A konkrét technológiai problémáktól könnyű eltávolodni, hiszen 72 ezer euróból 10 évig él egy két gyermekes család (konkrét példa, és van autójuk is, Győr-Moson-Sopron megye). 60-70-150 év múlva rég nem lesz Föld és Emberiség, ha ilyenek az emberek és a cégek. - Miről győzték meg a műsorvezetőt a látottak? Fejlődés? Forradalom? Ez vicc :). A traktorosoknak pont ez kellene :), totál nincsenek képben a tudományban, és betegek testileg és lelkileg (itthon főleg), tisztelet a kivételnek. Az embereket könnyű átverni, a fiatalokat is, mint ez is mutatja: huworld.info/flow/vide/3penqHmYraS1gKY . Értitek? Szántott domboldalak, víz-pazarlás és talaj pusztítás, levegő szennyezés, műtrágyás és gyomirtós technológiák, eszement pusztítás, amit hagyunk.

  Gábriel GyógyírGábriel GyógyírÉvvel
 • Ami, Azt illeti Pista, én, ha beleférne a büdzsébe, már ma vennék, üzemanyag cellás autót. A legközelebbi kút, tőlünk 60 Km Ami visszatart, az az ára... Ha csak állambácsi, állná a felét a többit, részletre kiköhögném... És, valóban... A városi népek, kissé elvakultak... Vidéken, az ilyen 20-30Km-re a várostót, az üzemanyag cella, Sokkal gazdaságosabb...

  Károly KissKároly KissÉvvel
  • Bár, hogy itthon, hogyan lehetne forgalomba helyezni, Szerintem feladná, az okmányirodában a labdát....

   Károly KissKároly KissÉvvel
 • Ez a TV license ez a mai napig meg van. (~£150év). És tényleg komolyan veszik.

  BurnBabylon!BurnBabylon!Évvel
  • Dehogy veszik komolyan :D én 6 éve nem fizetek.

   VeeFTeeSVeeFTeeSÉvvel
 • Autó van annyi, minta szemét, teljesen jó dolog ez, hogy van ez az hydrogén dolog, de nem az autót kéne eladni, hanem magát a teknológiát. Ha arra felé elmenne a fejlesztés, hogy a meglévő fosszilis energiával működő kocsikat át lehetne alakítani például hydrogén cellásra akkor sokkal olcsóbban tudna hozzá jutni bárki és kevesebbe is kerűlne az egész átváltás. Csak gondoljunk bele, nem kell karosszériát tervezni, műanyag elemet gyártani, és a többi ami egy autó motorján felül van. Ehez csak olyan gyárak kellenének akik azzal foglalkoznak, hogy a fosszilis energiát használó autók átalakítják.

  János KecskemétiJános KecskemétiÉvvel
 • Az ilyen dolgok azért nem terjednek még el, mert az olajból sokkal több embert tudnak lehúzni, mindegy melyik csoportról beszélünk. Azok, akik most jelenleg is csinálják. A napelemeknél is az van, egyedül a vételárral tudnak lehúzni, utána meg már nem tudnak áfát,meg jövedéki adót,meg minden adót rátenni. Ezért nem is célja a hatalomnak a változtatás-egyelőre.

  Ferenc NemesFerenc NemesÉvvel
 • Az egyik kulcs mindenképpen az, hogy milyen forrásból származik a villamos energia, amivel a hidrogént termeljük. A villamos energia rendszerben mindig annyi áramot kell megtermelni, amennyi a pillanatnyi igény, mert ipari léptékben nem lehet villamos energiát tárolni. A nap- és szélenergia termelését nem lehet szabályozni, ha süt a nap és fúj a szél, termelnek, ha nem, nem. Németországban ezeket nagyobbrészt szénerőművekkel szabályozzák ki (melyeket nem lehet gyorsan indítani vagy leállítani, szóval akkor is termelnek, ha amúgy megy a nap és a szél is) így hiába a szöveg, brutális mennyiségű CO2-t bocsátanak a légkörbe. A hatalmas zöldenergia beruházások ellenére semmivel sem csökkent a CO2 kibocsátásuk az utóbbi években (www.electricitymap.org/). A hidrogén viszont az ipari tárolás egy módja lehetne, a többlet megújuló villanytermelést lehetne hidrogén termelésre fordítani. Csak ehhez át kéne állítani több mindent hidrogén alapúra, pl. a közlekedés egy részét, meg ahogy a videóban is láttuk, pl. épületek energiaellátását. A videóban nem esett erről szó, pedig szerintem nagyon fontos lenne ezt az aspektust is megvilágítani. A legnagyobb és legmegbízhatóbb mértékben CO2 mentes villamos energiát az atomenergia tud előállítani. Nukleáris energia nélkül éghajlatváltozás ellen harcolni jóindulattal is erős dilettantizmus. A modern atomerőművekkel szemben követelmény, hogy képesek legyenek viszonylag gyorsan szabályozni a termelésüket. Visszaterhelni, ha csökken a hálózat fogyasztása. A technológiának viszont az a legjobb, ha alaperőműként tud működni, azaz végig 100%-os teljesítményt ad le az üzemelés közben. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség régóta számon tartja a hidrogént, mint energiapuffert (Pl: www.iaea.org/publications/8855/hydrogen-production-using-nuclear-energy). Tehát, ha völgyidőszak idején nem visszaterhelnénk a reaktorokat, hanem hidrogént fejlesztenénk a többlet villannyal, akkor az egy win-win szituáció lehetne. Ez még magyarországi vonatkozásban is nagyon releváns Paks II. tekintetében. Akár zéró karbon hidrogén nagyhatalom is lehetnénk :)

  Ferenc SzabóFerenc SzabóÉvvel
 • Szia Istvan ! Nagyon jok a musorok ! Csak egy ki kiegeszites ami annal tobb h mennyi elektromos aram van sajnos az elektromos ipari letesitmenyeket nem lehet ki / be kapcsolgatni :D Pont emiatt peldaul az atom / szen erumuvek boven tul termelnek ... amit bar mostansag probalnak visszataplalni ... akar szennyezo anyag kicsotast venni adni kulfoldre .... de visszacsatlakozva a mondandodhoz ezt boven fel lehetne hasznalni Hidrogen elolallitasara Na peace jo a musor ! Sok sikert hozzas

  Gábor FeketeGábor FeketeÉvvel
 • Vagyis ha a tehén fingik és sokat. Akkor a tehenek sok gázt termelnek :)

  Árpád CséplőÁrpád CséplőÉvvel
 • egy esetleges világégésnél majd megnézem hol fogjátok tölteni az elektromos autóitokat

  Heal & HarmHeal & HarmÉvvel
 • Király!! Nagyon kellett Ez a videó! A tisztán látás miatt is! Nagy a hibrid mérgezés a népen. Ezért ez jobb lesz!! Ha csak évek múlva is, de meggondolandó, hogy ne vegyen hibrid autót az ember, ha nemsokára itt a hidrogén. És ez valóban kíméli a környezetet is!! Ennek van értelme!! Nagyon köszönjük a videót!! Már nagyon vártam!!

  Lajos GencsyLajos GencsyÉvvel
 • A reklámok mennyiségére van ráhatásotok? Csak mert rohadt zavaró, hogy 5 percenként berak egy reklámot a youtube.

  imrez84imrez84Évvel
 • huworld.info/flow/vide/y22F4HzHrLC1qpA

  Gabriel VargaGabriel VargaÉvvel
 • Hali az en subjektiv velemenyem az hogy mind a benzin es diesel autok ugyanugy a hidrogen es az elektromos autok parhozamosan kene fejlodniuk parhuzamosan is lesznek sok sok marhasagra kidobalt penz ezeknek a fejlesztesere mehetne es mar is tobbet lehetne aldozni hogy ez mukodjon de ez meg sok sok ev nem gondolnam h ez a mi eletunkbe bekovetkezne (30 vagyok) mire ebbol lehetne valami addigra ugyis lesz valami nagy bumm osszeugras haboru (mar eleg reg volt es idoszeru mar nyilvan nem varom meg nem szeretnem de lassuk be ugyis ez fog kovetkezni mert a hulye ember nem fer a borebe na mindegy) es mire teljesen kiforna magat ez a dolog 100%ra addigra ember se lesz a foldon mert kornyezetszennyezessel vagy haboruval igy vagy ugy kinyirjuk magunkat es a foldet is sokan vagyunk es egyre tobben is leszunk es elhetetlenne zsigereljuk a foldet eloszor az olaj utanna mas egy ido utan meg ha beke lenne par generacio es elhetettlen a foldunk persze lehet agyalni de igy vagy ugy pusztulasunk elkerulhetettlen maga a fold meg sok millio evig lesz de az bernek par szaz eve van max nem vagyunk regota de szerintem jo ha feluton vagyunk...

  Vinetu KolomparVinetu KolomparÉvvel
 • Nem a H2, hanem a methanol-cella lesz a megoldás, csakhogy azzal valahogy elhallgattak. Nem kell hűteni, nem diffundál (hiába mondják a filmben, hogy a H2 sem diffundál). Az akkumulátorba az áramot meg kell termelni, a H2-höz is ugyanúgy, de a H2-t már lehet előre termelni, elektromos áramot nem lehet raktárra termelni. Viszont az áramot továbbra sem megújulókkal fogják előállítani, hanem atomenergiával, és az atomerőművek a folyamatos állandószintű termelést tudják csak. A filmben Pista említette, hogy akár a légköri CO2-ből is lehet hidrogént termelni. De nem csak H2-t, hanem methanolt is lehet a feleslegben rendelkezésre álló elektromos energiával. Így tesznek Izlandon egy magyar származású Nobel-díjas tudós eljárásával.

  MarcikutyafulMarcikutyafulÉvvel
 • a videó nagyon király lenne de ez a tájszólásos szlovák csávó el... ja ez egészet, nagyon gáz ez így! mi lesz a következő némák fognak jelelni??

  AttilaAttilaÉvvel
 • Direkt cukkoljátok Handrást :( :D

  Richárd HupRichárd HupÉvvel
 • Ma még mindig éppen olyan egy autó motorja mint a Ford T. Szív, sűrít, robban és egy hosszúkás kar végén lévő dugót erőszakkal lenyom egy csészébe és az energia nagy része vízforralásra megy el. Gondolom a hidrogén ezt fogja tenni. Miért nem lehet olyan motort gyártani ami úgy működik mint egy régi falióra? Lenne két rúd, amit felváltva melegítenek és a hőtágulás nyomna egy mechanikát, aminek a végén a kerék van. Amikor az egyik vég-kitágul, akkor a másikat melegítik és az elsőt engedik kihűlni, de úgy, hogy zsugorodásnál is erőt fejtsen ki racsni-szerű mechanizmussal. Miért nem próbáljátok meg?

  ratkooporontyratkooporontyÉvvel
 • Tetején van a busznak tartály :) Hungary

  TinkaTinkaÉvvel
 • Mennyire lenne ütős egy fuel cell autosport kategória? F1 fuel cell???

  aldahusaldahusÉvvel
 • Amikor először hallottam a hidrogén-hajtásról, már azonnal megkajáltam a dolgot, habár én máshogy képzeltem el. Annak idején azt hittem, lesz motorhang. De a picsába is már bocsánat. A motorhang eltörpül számomra a környezettudatosság és a HATÓTÁV mellett. És a kiereszthető víz eszembe ötlött egy ötletet. Mi lenne, ha (persze falvakban, ahol van az embernek udvara) 30 literes tartályokat ásna le valaki az udvarában és abba engedné a vizet, majd ezt a vizet használná mondjuk a szobanövények meglocsolásához, vagy komoly munkagépek esetén a locsoló víz egy részét az üzemanyagcellából származó víz váltaná ki? Ha 1000 km-ként megspórolunk egy locsolásra elegendő vizet, mondhatjuk, hogy megérte (ezért IS).

  Patrik MárkiPatrik MárkiÉvvel
 • Akkor lesz elektromos autóm, ha az üzemanyagcella és a hidrogén elérhető áron lesz. Az akkumlátor telefonba, laptopba, fogkefébe, borotvába és a kutyámról elnevezett porszívóba ( Morzsa ) való, nem autók meghajtására!

  Attila TóthAttila TóthÉvvel
 • Ember! Hány kilo ez a Mirai? Csak nem pont annyi, mint egy Model3-as? (nem, még nehezebb, pedig gyengébb, csak 4 személyes, kevesebb csomagtérrel, lassabb, kisebb hatótávú... ja, hogy NEDC szerint 500.... okay, bocs) Akkor nem csak 5 kilo H2-t kell a tenyeredben magaddal vinni? (hanem vannak a kiszolgáló egységeknek is súlya?) Akkor meg miröl beszélsz itt 500 kilo plusszról egy akkus modellnél? Az lehet, hogy egy akksi 400 kilo, de hány kilos a motorja? (ami csak akkora mit egy vödör) Vagy vegyünk egy BEM-est: egy 4 hengeres motor, blokkkal, dugattyukkal, hengerfejjel, befecskendezokkel, minden fele szenzorokkal, kipufogorendszerrel, váltoval hány kilo (ez mind nincs egy e-autoban) Ha már hasonlitgatunk akkor hasonlítgassunk almát almával. (pl. egy Tesla model 3 4xx LE-s, negykerekmeghajtásos, stb.... Hány LE-s a Mirai? 4WD?) A Mirainak csak a 700baros tankja vagy 150 kilo... Ami meg a hatótávot illeti: Ti egy Mirai-jal mentetek Londonba? Nem? Miert nem? Miert nem jó 300km-enként megállni 20 percre? Miert van minden kamionosnak max. napi 2x4 óra vezetés megengedve min. 1 órás pihenövel közötte? Ja és pontosan miert egyszerübb kezelni egy -243 fokos 700 baros robbanekony gázt kezelni (amit mellesleg otthon semmilyen korulmenyek kozott nem tudsz eloallitani, tarolni vagy kezelni) mint pl. a 230v ami minden mezei konnektorbol folyik?

  Miklós KiszelyMiklós KiszelyÉvvel
 • Sok ostoba érvet mondasz persze jó pénzért.. A rendszerben lévő feles energiát használjuk arra hogy hidrogént állítsunk elő. Talán az egész elektromos rendszert úgy kéne meg tervezni hogy ne legyen feles energia. Ez a hasonlatod kb olyan hogy: együnk meg mindent és ne pazaroljunk ne dobjuk a szemétbe a kaját. Persze az hogy 150 kilós cukorbeteg és még számtalan betegséggel küzdő de legalább nem pazarló emberiséget kapunk az nem számít. Amikor a idióta zöldek agyra főre telepítették a napelemeket és utána rá jöttek 70% az energiának megy a levesbe, de inkább károkat okoz a hálózatban. Akkor ki találták hogy tároljuk akkumulátorokban az energiát így minden az előtte okozott környezet terhelést felül múltak. De jó a hidrogén hisz van 20% os hatékonysága vagy is 80% megy a kukába. Lehet nehéz elhinni de régen a paraszt emberek nem ismerték a szemét fogalmát, mert minden újra volt forgatva a földben. Ehhez a régi TUDÁS hoz kéne vissza találni az emberiségnek.

  Ismerős IsmeretlenIsmerős IsmeretlenÉvvel
 • Ő meg én,hi I, drogozunk,cella a vége! Hi drog I cell.

  Ferenc HoffmannFerenc HoffmannÉvvel
 • Szerintem is ez a jovo uzemanyaga. Szomorú látni menyi marhaságra megy el az álam pénze, mikor sokkal jobban lehetne élni ha kisvasút helyet inkább toltoállomásokat telepítenének. Na meg még egy alapveto kérdés, legyenek elérheto áron használhato autók.

  Štefan TimkoŠtefan TimkoÉvvel
 • szalafista szakall!! Allahu Akbar Pista!!!:))))

  ganjagymganjagymÉvvel
 • Egyelőre ez csak környezetvédelmi szempontból jó, mert gazdaságosnak nem az. A hidrogén tankolás nem olcsó, ráadásul körültekintést igényel (nem mintha benzin tankolása nem), nem fogyaszt belőle kevesebbet 100km-re vetítve, anyagilag. Ráadásul nem valami szépek ezek a járgányok. Ez is elektromos, de szerintem valahogy az elektromos autóknak van nagyobb jövője, amibe áramot tankolunk. De ez csak egy saját vélemény.

  YELLOWYELLOWÉvvel
 • Toyota 10 év alatt annyi féle meghajtást csinál, hogy múzeumot lehetne nyitni belőle.

  FuckingeniusFuckingeniusÉvvel
  • ja, de minek? egy rendes diesel motort meg nem tudnak csinálni

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
 • Emelem kalapom! Király téma, a ti stílusotokban előadva pedig zseniális! Pityu kaliberű előadóka/tanárokat a népnek :D Csak így tovább! :)

  Patrik AlföldiPatrik AlföldiÉvvel
 • Nagyobb jövőt látok ebben mint a villany autóval.

  joke pappjoke pappÉvvel
 • Benzin vs Dízel napjainkban A jövő meg szerintem Elektromos vs Hidrogén 🤗😍

  Tamás KárpátiTamás KárpátiÉvvel
  • nagyon nem, életveszélyes mindkettő, az elektromos agyonvág árammal , ez meg felrobban , ez nem jövő , ez népírtás

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
  • Hibrideket is nyugodtan hozzá adhatod. Sokáig lesz itt még kőolaj égetés és a hibrid nagyon kiforrott technológia

   aldahusaldahusÉvvel
 • Megtanulhatnátok már rendesen kamerázni, ennyi homályos felvételt...

  iday idayiday idayÉvvel
 • Pocuj, rád sa pozerám na Tvoje videá, ale nemohol by si si aspoň to "a" natrénovať s logopedom pekne po maďarsky?

  Josse LenoveseJosse LenoveseÉvvel
 • Szerintem ez olyan lesz mint ma a benzin-dízel páros "volt". Bizonyos autók és motorkerékpárok mennek akksival a teherautók, autópályára használt autók meg H2-vel.

  HelmetCamHelmetCamÉvvel
  • @Garázs Géza Az LPG-t ismered? Szintén robbanásveszélyes.

   HelmetCamHelmetCam4 hónapja
  • a diesel a jó , a Hidrogén robbanásveszélyes

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
  • Bennem is ugyanez fogalmazódott meg, de ez a "páros" már annyival jobb, hogy 0 a károsanyag kibocsájtás. (Most az akku meg az egyéb alkatrészek előállítását ne számoljuk bele.) Lesznek türelmes zöldek, akik kivárják míg feltölt a jármű és lesznek "lusta" zöldek, akik inkább tankolnak hidrogént 3-5 percig. :) Számomra nagyon meggyőző adás volt, én biztos erre a technológiára szavaznék.

   RoObertRoObertÉvvel
 • Nekem tetszik az irány. Most számoltam ki, hogy hétköznap városban hétvégén utazva vidékre olyan 800km-t teszek meg és ezalatt 20.000Ft-ot tankolok el. az 550km-es hatótáv 40EUR*340Ft = 14k, már mostani árakon is kicsit olcsóbb lenne. Bár érdekelne a motor meghibásodási lehetőségei.

  Ádám TakácsÁdám TakácsÉvvel
  • Amint elterjedne, legalább rádobnának annyi adót, mint a benzinre, és akkor nemhogy ugyanott járnánk, hanem sokkal drágább lenne.

   zajzzzzzajzzzzÉvvel
 • Kitűnő informativ bemutató film a " Jövő benzinje vagy brutál biznisz ? " A hidrogén mint " üzemanyag " fogalom régi keletű. Két Magyar feltalálóról is tudok aki ebben a témában eredményeket ért el. Az egyik ausztráliban élt és autóját vízzel tankolta és közlekedett vele. Sajnos utólérte a feltalálók végzete, egy szállodai szoba ablakából kizuhant és meghalt. A másik Magyar feltaláló az elméleti szintig jutott és csak annyit tudott bemutatni, hogy egy szerkezetbe vizet engedett, és elektromos áram hatására a hidrogén ( vagy a durranó gáz ) égni kezdett. De a pénzzel is támogatók híján ennél a mutatványnál nem jutott tovább. Mindezt azért írtam bevezetőként mert a filmben pontosan be van mutatva, hogy ipari méretekben mindez mibe kerül. Drága vagy nem drága ez projekt a jövő útja, mert a hidrogén felhasználás alternatívja kimeríthetetlen, és egyáltalán nem környezet szennyező. Továbbá alternatívája az elektromos erőművek holtszezoni áramtermelésének a hasznosítására. Az elektromos autók jelenlegi formája egyszerűen jellemezve: parasztfogás !!! Az okosok fejében ha városi Smart méretű olcsó elektromos népautók születtek volna meg az akkor még támogatható lenne. De azok a sokmilliós celeb verdák nem ! Ugyanez a véleményem a hibrid hajtásról is: szélhámosság !!! És még zöld rendszámot is kap a 25-30 km-t nyekeregve megtevő Volvó " méregzöld " terepjáró. Örülök, hogy a Speedzone stáb bemutatta a fenti filmet. Szerintem a témáról érdemes lenne rendszeres tudósításokat adni bemutatva a fejlesztések minden egyes lépését.

  pal koszopal koszoÉvvel
  • @pal koszo Köszike, sörrel működő sem kell, nem is szeretem a sört. :D (nem, a pálinkás verzió sem érdekel, pedig azt szeretem, de meginni, nem elégetni)

   Kis PityuKis PityuÉvvel
  • @Kis Pityu neked csak sorrel mukszik

   pal koszopal koszoÉvvel
  • Jaj istenem, már megint a vízzel működő autó... Hányszor fog még feljönni ez az ordas nagy kamu? NINCS, nem volt és nem is lesz ilyen, se magyar, sem más nemzetiségű mérnöktől. Esetleg sörrel vagy kólával működő nincs véletlenül?

   Kis PityuKis PityuÉvvel
 • Szuper a video ! Lesz helye ennek a technológiának a jövőben. Kérdés mekkora szeletet vág a tortából.

  Norbert PrackNorbert PrackÉvvel
 • Ha egy ilyen kocsi elpisilja magát a pirosnál, akkor jó lesz induláskor átmenni utána motorral a tócsáján! :P

  Tosza MotovloggerTosza MotovloggerÉvvel
 • Hidrogén autó csöpögteti vizet, ami télen majd jól odafagy az aszfaltra, dupla-triplán lehet majd sózni, csúszkálni.

  jarmuvekponthujarmuvekponthuÉvvel
  • Ha az a pár csepp, amit folyamatosan ereget (a videóban egyszerre enged ki egy nagyobb adagot, mert amúgy tárolja egy ideig), okozna bajt az utakon, akkor már vége a világnak. Miért kellene duplán-triplán sózni? Így is megvárják, amíg jó vastagon hó, jég, ónos eső lepi el az úttestet és aztán indul a sózó autó, ami kicsivel odébb beborul az árokba (vidéken) vagy balesetezik a következő kereszteződésben (városban). Itthon ezen semmit sem változtatna a hidrogénautóból csöpögő víz. Plusz a már lesózott útra hiába csöpög, nem fog odafagyni (ha meg igen, akkor minden más is odafagy, mert a sózást ismételni kell, ha esik a hó/ónos eső, de ez ugyanúgy elmarad most is).

   Kis PityuKis PityuÉvvel
 • Nagyon örültem ennek a videónak, és annak is hogy majdnem egy órás lett. 2003-ban a jövő környezetbarát autós meghatásairól írtam egy pályázati tanulmányt, amivel nyertem is. Abban még kis laikusként könyvtárakból, netről szedett információkból , szakcikkekből ismerkedtem a hidrogéntechnológiával. S most szuper volt látni, hogy az a technika amit akkor is legreálisabbnak tartottam, most fizikálisan megfogható, működő dolog, és nem csak a közlekedésben hanem minden téren létező technika. S ami elszomorító, hogy erről nagyon keveset hallani még manapság is, pedig sokkal nagyon realitás van benne, mint hatásfok, mint környezetvédelem szempontjából. Az ár meg .... csak azon múlik, mennyire terjed el világszerte, és lépnek a piacra az újabb versenytársak. Köszönöm, szuper videó szuper témáról, emberi nyelvre fordítva általatok. Csak így tovább.

  Zsolt KZsolt KÉvvel
 • Isten ments, h elkezdjek villanyauto vs hcella vitaba, mert mind2 jo, de ha 350kg a kocsiba a hidrogen hajtas/tartaly minden mi az isten a maradek 1.5 tonna? a kaszni ? Mert 1850kg. A videoba sokat szidott elektromos, mondjuk tesla model 3 long range nehez akkuval amit cipelni kell 1750kg es ugyanugy 400-500km, szoval csak kerdes mi aza masfel tonna bene?

  cyraxcyraxÉvvel
 • Nagyon lassan kapcsol a világ! Már tegnap kellett volna ez a technológia, hogy holnapra legalább a tömegközlekedésben kiváltsa a gázolajt. Már 30 éve hallom, hogy a küszöbön van a tüzelőanyagcella. Nagyon időszerű lenne már végre érdemi fejlődés (főleg itthon), mert fuldoklunk a szmogban nap mint nap, akik a várost járjuk munkánkból kifolyólag. Szerintem csak az akkumulátor technológia kezdődő forradalma, vagy térnyerése miatt kapcsolt rá, a hidrogén szegmens.

  Zoltan BriganczZoltan BriganczÉvvel
 • 22 perc 30 másodperc körül: "oxigént égeti el" - Égéshez 2 dolog kell. Oxigén és éghető anyag. Valaminek az oxigenizálását hívjuk égésnek. Tehát mindig oxigén és még valami ég el, ettől lesz égés. Olyan nincs, hogy csak az oxigént önmagában elégeti! A Toyota új eljárása is ugyan úgy földgázt használ, földgázból állít elő hidrogént és nem szép zöld "ingyenergiából" (SICC!!!) bont vízből durranógázt. A folyamat végén veszteség gázok lesznek, ami nem pure oxigén, lásd a mellékelt ábrád a videódban. A hidrogén előállítás, tárolásra való hűtés, préselés, sosem lesz annyira energia hatékony mint az akkumulátoros elektromos energia tárolás. Egyszerűen azért, mert a hidrogén (H2) 2 protonból és 2 elektronból áll. Ezzel szemben az elektromos aksikban csak elektronokat tárolunk és buzerálunk.

  Edward FEdward FÉvvel
  • Azért ezt az elektronokat tárolást még tanulmányozza egy kicsit! Egy kis kiindulópont: hu.wikipedia.org/wiki/Akkumul%C3%A1tor_(energiat%C3%A1rol%C3%B3)

   Annamária TóthAnnamária TóthÉvvel
 • Sziasztok szerintem jó kis cikk, riport hívjuk ahogy akarjuk, szerintem ebből kéne még több nem a századik 30 millás merci BMW tesztből, bár tudom azt támogatják a gyártók de szerintem nagyon jó hogy csináltok ilyen cikket is szerintem ez látszik a kommenteken , csak így tovább

  Janos BoroczJanos BoroczÉvvel
 • Pista! Szeretünk, imádunk, tisztelünk, de ne legyél már hülye. Az energiavállalatok nélkül lovaskocsi? Tesla már villanyautóval járt. Felismerte, hogy egy generátor közepén élünk, és az ionoszféra megcsapolásával ingyen elektromossággal el tudta volna látni az egész bolygót. A mi szerencsétlenségünkre Tesla kutatásait JP Morgan finanszírozta, ez két okból volt baj, egyrészt, mert azok az eredmények, amik az emberiség hasznára válhattak volna, eltűntek a süllyesztőbe, másrészt a hatalmasságok fegyvert csináltak a találmányából (HAARP). Ezért rombolta le Tesla saját maga az egyik tornyát. De ugyanígy tűntek el olyan találmányok, mint a mikrokarburátor (Csonka fiúk), amely 40-50% fogyasztáscsökkenést hozhatott volna, vagy a korai hidrogénautók, néha a feltalálókkal együtt. Mert ha már hidrogén, fillérekből át lehetne alakítani az összes belsőégésű motort hidrogénüzemre, mégis évtizedeken át azt hazudták, hogy a hidrogén biztonságos tárolása és töltése nem megoldott. És ha már chemtrail, vadul széndioxidozunk, csak az égre nem néz fel senki, és nem veszi észre a napi szinten fölénk szórt összefüggő fátyolfelhőt, amivel létrehozzák az üvegházhatást. Pedig mi még általános iskolában tanultunk a felhőzet hőmérsékletre gyakorolt hatásáról. Csak mellékesen jegyzem meg, törvény tiltja, hogy energiát termelj magadnak otthon, és leválj a hálózatról, az egyetlen lehetőség egy hálózatra is tápláló rendszer, amelyért 3-4-szer többet kell fizetni, mint amennyibe valójában kerül. (Nagyjából átlag 3 millió, ami egy átlagember számára megfizethetetlen, de aki meg tudná fizetni, azt is elbizonytalanítja a hosszú megtérülési idő.) Hogy Téged idézzelek, "nem értem miért zárkózunk el bármi újtól, ami nem illik bele a mi kis elképzelésünkbe". Hát azért, mert az emberek gondolkodását formáló oktatás és média mögött ugyanazok állnak, akik az energiaipar és egyébként minden más mögött. És az ő céljuk nem a jólét, hanem a hatalom.

  Gabriella DalmatiGabriella DalmatiÉvvel
  • HAARP és chemtrail. Innentől kezdve totálisan leégetted magad. :DDDDD

   Kis PityuKis PityuÉvvel
 • Pisil az autó, de mivel guggolva, ezért ez egy lányos autó?

  SairamarkSairamarkÉvvel
 • Mi a jövő Pistám? Állandóan vizes utak? :D :D :D :D

  István MártonIstván MártonÉvvel
 • A maga nemében még sportosnak is nevezhető ez a forma.

  Zoltán HamarZoltán HamarÉvvel
 • london........"...Avagy ha fegyvert hoznék amaz országra, és mondanám: fegyver, menj át ez országon! és kiirtanék belőle embert és barmot. És ama három férfiú benne volna, élek én, az Úr Isten mondja, nem szabadítana meg sem fiakat, sem leányokat, hanem csak magokat szabadítanák meg. Avagy ha döghalált bocsátanék arra az országra, és kiönteném búsulásomat reá vérben, hogy kiirtsak belőle embert és barmot..." Ezékiel próféta könyve 14. rész Opcionális aláfestő zene a Doomból, Shangrentől és Agallochtól.

  Krisztian BogdanKrisztian BogdanÉvvel
  • @Édesvízi Gőte Gőte fiam Magyar olvasàs értelmezése és olvasàsa egyes, leülhetsz....

   Krisztian BogdanKrisztian BogdanÉvvel
  • Mivan? :DD

   Édesvízi GőteÉdesvízi GőteÉvvel
 • www.mall.hu/szepseg-apolas-orrszorvago/sencor-snc-101-bl?gclid=Cj0KCQjwrrXtBRCKARIsAMbU6bHJcHs9RtqtygvDV-Q9kgbbtIfBnCVZKIhGLsDoyXYK-UqFVA7E4PkaAlKZEALw_wcB

  You TubeYou TubeÉvvel
 • Nagyon jó tartalmas videókat csinálsz , tényleg a valós dolgok vannak benne ..... azt szeretem hogy nem egy fajta autót dicsőítesz mint a többi autós műsor. le a kalappal csak így tovább . :)

  Péter SzabóPéter SzabóÉvvel
 • Örülök, hogy szennyvízből is előállítható hidrogén. Alig várom, hogy belehugyozhassak a tankba. (Amit előtte a "kipufugójából" ittam meg)

  Péter MagyariPéter MagyariÉvvel
 • Lehet valaki már kérdezte, nem olvastam végig minden kommentet. Tesztelték vajon, hogy mi történik egy esetleges ütközéskor, amikor a H2 tartály is kap egy hatalmasat, esetleg kiszabadul az a 700 bar gáznemű anyag? Vagy csak simán egy anyaghibás tartály miatt a Holdig repül a család? :/

  Péter KovácsPéter KovácsÉvvel
  • @Garázs Géza Aham. Mi a véleményed akkor ezekről a kísérletekről? www.toyotaoflaredo.com/blog/2016/april/4/will-your-hydrogen-tank-explode.htm huworld.info/flow/vide/tp98narJr6Wfi4g

   Árpád TóthÁrpád Tóth4 hónapja
  • @Árpád Tóth isten óvjon egy 700baros H2 tartálytól ami reped , ott nem marad 500km es körzetben élve senki!

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
  • @Árpád Tóth álmodban! berobban öcsém

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
  • @Árpád Tóth durranó gáz keletkezik , ami azonnal felrobban , nem kehet csak úgy lefúvatni a légkörbe!

   Garázs GézaGarázs Géza4 hónapja
  • @Kis Pityu Mivel túlnyomás van a tartályban, ha reped, olyan sebességgel jön ki a gáz, hogy nem bemegy ilyenkor valami, hanem kijön. De nézz utána, ha gondolod, ezt is tesztelték.

   Árpád TóthÁrpád TóthÉvvel
 • szerintem a hátulját a Ford GT90-ről vették :)

  gelli1983gelli1983Évvel
 • Vezessétek be a "Karbon keréknyom" fogalmát.

  gelli1983gelli1983Évvel
 • huworld.info/flow/vide/m4Oj0abZpNK6noA Ezt nézd meg ! Ez magyar!

  István HalászIstván HalászÉvvel
  • Nevetséges ? Ezt nem az öreg csinálta huworld.info/flow/vide/qWpop6XQfbqsbKI!

   István HalászIstván HalászÉvvel
  • @István Halász Megnéztem a videót amúgy, rég röhögtem ilyen jót. Egy nyomorék elektromos pákával szerencsétlenkedik, meg hogy a vízet csak részben bontjuk fel hidrogénre, a többit szállítja és nem robbanásveszélyes, de amúgy a motorban elég a víz... Úristen, emberek, tényleg ennyire idióták vagytok? Olyan amatőr, átlátszó, totál ellentmondó baromságokat mond, hogy borzalom. Szerintetetek 1992 óta hogyhogy nem jutott senkivel és semmivel előrébb? Nincs egy szaros roller prototípus, ami így működne? Meg közben neki többszázmillió dolláros ajánlata van ésatöbbi... Hagyjuk már, szerencsétlen papa megpróbál egy kis nyugdíjkiegészítést összehozni.

   Kis PityuKis PityuÉvvel
  • Lehet hogy naiv vagyok, de minden esetre az érdekes hogy a videóban egy elektromos kábel van , de mégis van láng! Persze kamu felvétel mondhatod . Olvastam nagyon sok cikket ami a te állításodat igazolja , de akkor a következő cikk vagy videóban egy profeszszor vagy Fizikus ír róla pozitív dolgokat. Szerintem itt zárjuk is le . Vannak olyan emberek akik teljesen szkeptikusak és vannak olyanok akik nem zárkóznak el azért mert nem értem hogyan is működik ! További szép napot!

   István HalászIstván HalászÉvvel
  • @István Halász Hogy miért engedik pénzt gyűjteni? Ugyan már! Ebben az országban, ahol úgy verik át emberek ezreit, tízezreit, adott esetben milliárdokkal? Sima ügy. Amit linkeltem, az csak egyetlen cikk és az egyik legrégebbi, de van még ezen kívül tucatjával, későbbiek is, mert újra meg újra felbukkant a téma és amint a példa is mutatja, valaki még mindig elhiszi. Alapból az energiamegmaradás törvényét próbálja cáfolni az öreg, miszerint nem nyerhetünk ki több energiát semmiből, mint amennyit belefektettünk, mert mindig van veszteség. Innentől kezdve bukik az egész, sok helyen leírták, milyen nevetséges bemutatókat tartott. Meg német licenc? Nyomtassak én is neked bármiről német, meg amerikai, meg akármilyen licencet? Mellesleg a nagy összeesküvés kedvelők elvei szerint az öregnek már rég halottnak kellene lennie, ha tényleg feltalált volna valami korszakalkotót. De mivel csak pár évente próbál házalni a baromságaival, így nem teszik el láb alól, inkább csak nevetnek rajta.

   Kis PityuKis PityuÉvvel
  • Szia! Nem akarok vitázni, de ha rá kattintasz a linkre amit megosztottam akkor látod a Német licencet . Gondolom ott sem hülye emberek vannak . Lehet neked van igazad , de nekem azért az furcsa hogy ha tényleg csaló miért engednek neki pénzt gyűjteni . Ebben az országban kevesebbért is feljelentenek ! Vagy nem merik feljelenteni mert kiderülni hogy Nem kamu .

   István HalászIstván HalászÉvvel
HUworld