305-ös járat: a férfi, aki 3000 méteren ugrott ki a Boeing 727-esből (Ep. 194)

2021.jan.10.
102 070 Megtekintés

1971. november 24. Este 10:00 óra. Lenyitott hátsó lépcsővel és ajtóval ér földet a nevadai Renoban a Northwest Airlines Boeing 727-ese. Csigalassú tempóban, kis magasságon, több mint három óra alatt tette meg az idevezető utat Seattleből. A felszálláskor még öten voltak a fedélzeten, Renoban már csak négyen: a két pilóta, a fedélzeti mérnök és az egyik utaskísérő. A gép leszállása és tüzetes átvizsgálása után nem sokkal elkezdődött minden idők egyik leghosszabb és legkiterjedtebb nyomozása. De hová tűnt az ötödik személy, egy D.B. Cooper nevű utas? Mi minden történt a géppel napközben? Milyen szerepe volt az események sorában a Boeing 727-es addig számos előnnyel járó, kiengedhető lépcsőjének? És hogyan változott meg a polgári repülés a 305-ös járat esete utána? Erről mesél Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark ügyvezetője. (Szerkesztő: Kránitz Balázs)
Ha Te is támogatnád az Aeroparkban kiállított történelmi repülőgépek, földi járművek felújítását és újjászületését, az újabb és újabb filmek elkészültét, kérjük, kattints erre a linkre:
www.patreon.com/aeroparkbudapest
Adomány utalással:
10101360-03379200-01003004
Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
(Kérjük, a megjegyzés rovatba a következőt írd: adomány)
További adatok itt: lkk.hu/
Zene:
"Per Kiilstofte - Dystopia"
Promoted by BreakingCopyright: huworld.info/flow/vide/uol625nWkcvHqHg
Fre3lezz:
facebook.com/tmnfre3lezz
huworld.info
instagram.com/fre3lezzmusic
creativecommons.org/licenses/...
Music provided by RFM: huworld.info/flow/vide/maaCu4vDjtHObpo

Megjegyzés
 • A szökés című sorozatban is ő van nemde? Sőt ezt a pénzt keresik utána ..

  RDG 1 RDG 1RDG 1 RDG 1Napja
 • Megismétlem a gyanút, hogy amit a "szakértő" fékszárnyként (eredetiben: flaps) említ, annak a fékezéshez abszolút semmi köze. Ez a hiba minduntalan előfordul a magyar kísérő szövegekben, ideje volna megfelelő nevet találni.

  RossSatyrRossSatyr2 napja
 • Köszönjök szépen! Kiváló videó! Akit érdekel mélyebben a sztori: konteo.blogrepublik.eu/2013/02/19/d-b-cooper-tortenete/

  Stockton24Stockton245 napja
 • B727-es gyönyörű gép volt, gyermekkorom egyik kedvence. Műanyag makett építő készletben is megvolt.

  Zsolt DZsolt D6 napja
 • Nem csalódtam bennetek, ez is nagyon szuper videó volt!

  Lord KROKLord KROK8 napja
 • Én halottam ezt, azzal a változtatással, hogy a pénz felét a legénységnek adta. Akik természetesen sem a kinézetét, sem a kiugrási helyét nem "tudták".

  Csahos CsuhasCsahos Csuhas9 napja
  • Meggyőződésem, hogy egész pénz a legénységé lett, mert, A) mikor meglett a lóvé kibaszták a picsába a tuszejtőt B) Cooper soha nem s létezett, ők hozták létre az illúziót és utána kedélyes hangulatban elosztották a pénzt....

   Frank PrinceFrank Prince8 napja
 • Van errol film? Azert a megtalált 20 dollarosok nem feltetlenul azt jelzik hogy tokeletesen sikerult az akcio. Siman femnakadhatott egy fán, a sotetben nem konnyu foldet erni. Bar ahogy eltervezett mindent eleg profi dolog volt, talan ezt is sikerult kiviteleznie. Minden esetre ciki lenne ha egy fa toveben lenne a csontváza a semmi kozepen... Egyebkent nyilvanvaloan egy ugynok volt akinek megvolt a tudasa ehhez. Atlag ember sem akkor sem most nem kepes ilyen higgadt, profi buncselekmenyre, raadasul eroszak nelkul? Amugy a bombat is vitte magaval? Gondolom nem volt igazi:)

  A CsA Cs9 napja
  • vagy a 20 dollárosokat már jóval akció előtt elhelyezték ott... Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez így egy ember műve volt...

   Frank PrinceFrank Prince8 napja
  • Film: DB Cooper üldözése, fsz: Treat Williams (Hair)

   Péter SolymosiPéter Solymosi9 napja
 • Egyik mondatban azt állítja a szakértő(5:20), hogy a pilota percre pontosan meg tudta mondani mikor hagyta el az ürge a fedélzetet, majd néhány peccel később (6:50)arról számol be a videó, hogy a nyomozóknak fogalma sem volt merre kezdjék az embert keresni mert nem tudták Cooper mikor ugrott ki. Ennek se füle se farka. Ha a pilóta érzékelte hogy a géprabló elhagyta a fedélzetet nem kellett volna beszólnia rádión?

  velencei gáborvelencei gábor9 napja
  • Bocs, de nem figyeltél oda. Azt pontosan lehetett tudni, hogy 20:13-kor ugrott ki, de hogy akkor a gép PONTOSAN hol volt, azt nem. Honban tudták volna? De még ha lett volna bármilyen eszközük arra, hogy meghatározzák utólag a gép pontos helyzetét 20:13-kor, az sem segített volna sokat, hiszen nem tudhatták, hogy Cooper hány másodperc szabadesés után nyitott ernyőt, és azt sem, hogy milyen magasságokban milyen irányú és sebességű szél fújt.

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth9 napja
  • @Lovas Janos Úgy gondolod talán meghalt? Mondjuk ésszerű ha a pénzt egy kisfiú találta meg évekkel később.

   VertoVerto9 napja
  • Nem vagyok szakértő, de ha te kiugrasz mondjuk 2000 méter magasból, a menetszél, a légáramlatok, a vitorlázás hatására akár szerintem egy szeged nagyságú területen is földet érhetsz. Minden ki volt gondolva rendesen, csak szerintem az nem, hogy fákkal teli vadonban szállt le, és éppen ezért szerintem végül nem sikerült.

   Lovas JanosLovas Janos9 napja
 • Jó a tartalom! De komolyan? Egy terroristát ünnepelnek?? Az emberek tényleg ennyire hülyék?

  Lovas JanosLovas Janos10 napja
  • Nálunk a Viszkist istenitik, közszereplő lett, könyv stb. pedig munkájukat végző emberekre fogott fegyvert. Többször rabolt és lőtt is a nagy sztár. Egyébként mára már sejtik, hogy Cooper nem létezett csak kitalálták, megrendezték.

   Dan DurandoDan Durando7 napja
  • A videó a maga idejében nagy port felvert ügyet dolgoz fel meglehetősen objektív hangvétellel. Szó nincs benne ünneplésről. Az viszont tény, hogy Cooper megítélése akkor és ma is megosztja az embereket. Vannak akik bűnözőt látnak benne és vannak akik egyfajta bátor népi hőst aki megvámolta a rendszert és orránál fogva vezette a hatóságokat. Anno készült a sztoriról egy nálunk is vetített film ami ezt a felfogást képviselte (D. B. Cooper üldözése címmel). Azt hiszem e tekintetben akár párhuzamot is lehetne vonni Cooper és a mi Viszkisünk között. Nyilván kétségtelenül bűnözőnek kell tekintenünk de az a mód ahogy a bűncselekményt végrehajtotta, azt mutatja, nem napjaink terroristái archetípusának tekinthetjük, hanem egy felkészült, bátor de semmiképpen nem vérszomjas és mindenre elszánt elkövetőnek.

   István DósaIstván Dósa10 napja
 • Milyen beteg dolog egy rablót faluszinten ünnepelni. Azért az amcsik is megérik a pénzüket... :-)

  tattvamasiyettattvamasiyet10 napja
  • @Janos Cs. Rózsa Sándor bünőző volt, akárcsak Robin Hood (már ha az utóbbi létezett.) A portyázó magyarok már egy más tészta,nem értem,hogy kerül a csizma az asztalra?

   Gal LaszloGal Laszlo7 napja
  • Olyanok ,mint mi magyarok akik a Rozsa Sandor-t,meg a portyazo magyarokat istenitik.

   Janos Cs.Janos Cs.10 napja
 • Még mindig ti vagytok az egyik legértékesebb tartalom a magyar youtube-on.

  immortalisblogimmortalisblog10 napja
  • Köszönjük szépen! :)

   Aeropark BudapestAeropark Budapest10 napja
  • Teljes mértékben egyetértek! Még azok is szeretik ezt a csatornát, akiket egyébként a repüléshez nem köt semmi különösebb érzelmi szál. De a tartalom, a minőség, a profizmus... hát az mindent visz!

   Viktor KaramuskóViktor Karamuskó10 napja
 • Dolgozni senki sem szeret, sok pénzt felmarkolni igen.Még ilyen áron is.Lehet, ő sem élte túl az ugrást, valamit elszámított, közbejött egy tényező ami nem volt a tervben és nem úszta meg a kalandot.

  Ion IanosescuIon Ianosescu11 napja
 • Egy pillanatra azt hittem, hogy valami sztori az eltűnt Maláj gép kapcsán. De én csak kettőre tudok gondolni: 1. Elfogyott az üzemanyag, és az óceánba zuhant, de meghatározni a radartávon kívüli útvonalat már kb. lusták voltak... 2. Idegenek

  DanielDaniel11 napja
 • Így hogy nem bántott senkit, nem vagyok rá mérges. Nyilván nem szép dolog de az becsülendő hogy nem ölt meg senkit.

  BenedekBenedek11 napja
 • Super!!!!

  Rosu NicolaeRosu Nicolae11 napja
 • Nem erről a történentről alkották az Airport 69 filmet ?

  Amoralo36Amoralo3611 napja
  • Nem éppen, mert ott senki nem akart kiugrani a gépből. Az Airport regény és a film a Cooper eset előtt született.

   Aeropark BudapestAeropark Budapest11 napja
 • www.imdb.com/title/tt5874554/

  Dávid LukácsDávid Lukács11 napja
 • Gratulálok 👌👌👌

  Roland RáczRoland Rácz11 napja
 • Bevallom eddig nem hallottam erről a sztoriról de ez a kis videó nagyon érdekes volt !

  Gabor TakacsGabor Takacs11 napja
 • nagyon jó kis könnyed videó volt ,köszi

  Gábor DékányGábor Dékány11 napja
 • Az egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb videó a csatornán!

  fulcimpafulcimpa11 napja
 • Ez nagyon tetszett! Néha kellenek ezek a könnyedebb sztorizós filmek :)

  HD Biker BudapestHD Biker Budapest11 napja
 • Nagyon jó video, de Dan Cooper néven jelentkezett be, a DB Cooper nevet tévedésből aggatak rá. A pilótákkal csak az uticelrol egyeztetett, az útvonalról nem,

  Csaba BereczCsaba Berecz11 napja
  • Valóban Dan keresztnévvel jelentkezett be, de DB kezdőbetűkkel híresült el, amit valóban egy sajtótévedés ragasztott rá. A pilótákkal történt egyeztetésről ennyit lehet tudni: "During refueling, Cooper outlined his flight plan to the cockpit crew: a southeast course toward Mexico City at the minimum airspeed possible without stalling the aircraft-approximately 100 knots (185 km/h; 115 mph)-at a maximum 10,000-foot (3,000 m) altitude. He further specified that the landing gear remain deployed in the takeoff/landing position, the wing flaps be lowered 15 degrees, and the cabin remain unpressurized.[33] Copilot William J. Rataczak, (born June 30, 1939), who formerly served for the United States Air Force during the Korean War[clarification needed] and Vietnam War, informed Cooper that the aircraft's range was limited to approximately 1,000 miles (1,600 km) under the specified flight configuration, which meant that a second refueling would be necessary before entering Mexico. Cooper and the crew discussed options and agreed on Reno, Nevada, as the refueling stop.[34] With the plane's rear exit door open and its staircase extended, Cooper directed the pilot to take off. Northwest's home office objected, on grounds that it was unsafe to take off with the aft staircase deployed. Cooper countered that it was indeed safe, but he would not argue the point; he would lower it once they were airborne."

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth11 napja
 • Nem semmi story..

  Gips JakabGips Jakab12 napja
 • ok.ru/video/2318074972754 Egy link annak aki szeretné megnézni D.B. Cooper története alapján készült filmet. A címe: D.B. Cooper üldözése (1981) Jó szórakozást hozzá!

  Rakonczai RóbertRakonczai Róbert12 napja
  • Azért a valódi történethez nincs túl sok köze :-)

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth11 napja
  • Isten vagy Nepálban! Köszi szépen!

   Andre83925Andre8392511 napja
 • Szuper videó! Jómagam imádom a történelmet, szóval ez az esemény nagyon megmozgatja a fantáziámat.

  BarnabásBarnabás12 napja
 • Ha lehetne kerni meg sok hasonlo storyt👍👍👍👍 erdekes volt a video

  Zsolt SzabóZsolt Szabó12 napja
 • Egyébként fura, hogy régen odasétált az ember a pulthoz, vett egy jegyet, aztán beszállt, mint ma egy buszba. Ma, ha Bécsbe repülsz, a check-in procedúra hosszabb, mint a repülési idő. (asszem az 30 perc körül van). Bár én manapság jobban érzem magam, hogy boldog-boldogtalan nem léphet a fedélzetre alapos ellenőrzés nélkül.

  Ferenc Norbert TóthFerenc Norbert Tóth12 napja
  • @Aeropark Budapest Tudom, hogy így ment annó, olyan fiatal én sem vagyok. (42) Csak a történet így jöhetett létre, ami ma már elképzelhetetlen.

   Ferenc Norbert TóthFerenc Norbert Tóth11 napja
  • @Aeropark Budapest Felfoghatatlan de egyben szomorú is, hogy ilyen szigort kell alkalmazni. Sajnos rákésznyerültek. Más közlekedési ágazat, de vajon ma meddig lenne a helyén az Ikarus 55-ösben a Herendi lámpa? És akkor még vandálbiztos ülések sem kellettek.

   Gábor NagyGábor Nagy12 napja
  • @Aeropark Budapest Én még 91-ben is száltam fel gépre úgy hogy a komplett turistacsoportot a busz az il86 lépcsőjéig vitte Szocsi-ban. Mindenféle ellenörzés nélkül beszáltunk. Ez már akkor is megdöbbentő volt. (Moszkvában azért volt rendes ellenörzés)

   Boba FettBoba Fett12 napja
  • Ha elolvasod a legendás Arthur Hailey-féle Airport c. könyvet, vagy megnézed az abból készült filmet, abból is kiderül - és ez a valóság -, hogy akkoriban simán a beszállító kapuig lehetett besétálni az utcáról. Mai fejjel tényleg felfoghatatlan. :)

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • Ezt a sztorit nem ismertem eddig. A csóka megcsinálta a tökéletes bűntényt. Ettől még nem pozitív hős, de volt esze hozzá, gondolom alaposan rákészült. És abbahagyta a csúcson. Bottal ütik a nyomát. Gondolom úgy volt vele:mindent vagy semmit.

  Ferenc Norbert TóthFerenc Norbert Tóth12 napja
  • A Viszkisre is “hősként” tekintettek/tekintenek.

   László Rácz-NagyLászló Rácz-Nagy11 napja
 • Szerintem tudhatta az is aki a repulő tervezésében /gyártásában részt vett és ertett a géphez es tudott ilyen fajta repcsit vezetni, peldául a gyárto cég teszt pilotája. Stb stb sok lehetoseg van még

  Krumpli NudliKrumpli Nudli12 napja
  • @767HALHA sima karbantartó nem valószínű, hiszen byilvánvalóan ejtőernyős kiképzés is szükségeltetett, ami a karbantartókra nem jellemző... Valszeg vmi katonai szervezetben lehetett, hogy értett az ejtőernyőzéshez, plusz igen részletes belső infókat is tudott. Lehet egy 'kiugrott' CIA-s...

   Ldsman1 GlobalLdsman1 Global11 napja
  • Esetleg egy karbantarto...

   767HALHA767HALHA12 napja
 • Meg megvan az ejtőernyő amivel kiugrott a gépből

  Zalán MihókZalán Mihók12 napja
  • hol találtad?

   Lord KROKLord KROK7 napja
 • Cooper szerintem nem is létezett, a légiutas kísérő jól elszínészkedte, az egyik "túsz" pedig vitte magával a szajrét :)

  Zsombor KalóZsombor Kaló12 napja
  • Az utaslétszám miatt kellett, h legyen legyen valaki Cooper szerepében, de lehet, hogy az egészet a személyzet tervezte ki, és bevontak egy megbízható embert aki jó ugró volt, eleve olyan felszerelést vittek fel neki a gépre ami a vadonbéli túlélést megkönnyíti, persze ebben az estben bármilyen tök jó helyen is kiugorhatott, és csak bekamuzták a kiugrás idejét, hogy ott keressenek, ahol tutira nem találnak semmit. Csak így öten voltak benne a buliban, és ehhez kevésnek tartom a 200 e dollárt.

   Margit KárolyMargit Károly11 napja
  • Ha igaz hogy bezárták őket a kabinba akkor a pilóták is benne kellett legyenek, úgy elég sok felé osztódik a 200K dolcsi. Sztem a túszokat mind átvizsgálták. De persze ez is lehetséges amit te mondtál :)

   Veres AndrasVeres Andras12 napja
 • Nagyon jó lett a videó. Tévébe még egy műsor is készült. Erről a témáról

  Zalán MihókZalán Mihók12 napja
 • Jók ezek a sztorik, legyenek még ilyen videók! Akár kényszerleszállásokról, vészhelyzetekről szóljanak, ill. ami megváltoztatta ilyen események után a repülést. Ez a fazon biztos jól átvert mindenkit, kiugorni kiugorhatott, de ami utána történt, az a nem semmi! Ha CIA-s volt, akkor simán kijátszhatott mindenkit, egy lépéssel előttük járt.

  BareszFilmBareszFilm12 napja
 • Jó légi Viszkis

  Balázs MátéBalázs Máté12 napja
 • Mr D. B. Cooper jol atvert mindenkit. Nem ugrott ki a gepbol... Kesobb FBI ugynokkent tavozott a repterrol. Most is boldogan szurcsoli a tequilat Mexico City kornyeken :) ha meg nem halt...

  MrChubbaba SzucsMrChubbaba Szucs12 napja
  • Hogyan amikor a legiutaskiseron, a pilotakon es a mernoki szemelyzeten kivul mindenkit elengedett az elso leszallaskor?

   bben hubben hu12 napja
 • Nagyon erdekes,jo volt a narralas is....Regen hallottam errol,de csak menet kozben jottem ra....Annyira talal a hangorganum a sztoryhoz,hogy muszaly folytatni....Cooper akarattal rugott egyet lefele elugraskor,hogy elkoszonjon a szemelyzettol?Viccet felreteve,egy kis erositest kerek ahhoz a repulo-billeneshez,mikor elugrott...

  suni popovicisuni popovici12 napja
  • Három kommentel lejjebb (Hajrá Magyarok kedves kétkedésénél) megtalálod a megerősítést.

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth12 napja
 • Alaposan érdekel ez a téma úgygondolom elég jól beleástam magam a témába ezért úgygondolom Cooper a repülőn maradt a pénzt egy ernyővel kidobta a második ernyőt pedig csak símán kidobta,de naga Cooper öltönyben elegánsan volt elrejtőzött a gépen és utána elvegyült az ügynökök között.

  -COMEDYMAN--COMEDYMAN-12 napja
  • ...nem baj hogy ott hagyta a volt 2 plusz ernyő amit kért Cooper.....megtalálták a fedélzeten és a csikkeket,stb....

   Genius321PGenius321P12 napja
  • Jó a fantáziád, és elég naiv is vagy, hogy ezt el is hidd... ;P :) :D

   attilagmattilagm12 napja
  • Az ügynököknek sem tűnt volna fel a földön, hogy van egy új kolléga ugye? 😀

   FFmybestFFmybest12 napja
  • Ez egy repülő nem egy város ahol csak úgy el lehet tűnni, nameg leszálláskor 1el kevesebben voltak.

   micsu1982micsu198212 napja
 • Balázs, a repülőgép legpuhább részéről a gumikról felnikrol esetleg futóműről? Köszönöm

  Daniel MDaniel M12 napja
 • 5:50: Ezt a hülye dumát hogy egy ember távozik és megbillen a gép tőle...:)))Ilyen hülyeséget hogy lehet mondani?:)))Még véletlenül sem annak a hátul lefelé nyíló lépcsőnek a hirtelen légellenállását érzékelték a pilóták,igaz....

  Hajrá MagyarokHajrá Magyarok12 napja
  • @Aeropark Budapest: bocsi, hogy okvetetlenkedek, de abban a videóban 150 mph-t mondanak, ami 240 km/h. Ez azért lényegesen gyorsabb a 180-nál. Mondjuk a lényegen nem változtat és még nem is értem ennek a videónak a végére.

   Bélus BélaBélus Béla9 napja
  • @Aeropark Budapest Olyat még nem láttam. Ha megcsináljátok, annak mindenki csodájára fog járni.

   Zoltán BorosZoltán Boros11 napja
  • Legközelebb te ugrasz ki egy üres gépből, aminek az elején van több száz kilogramm plusz súly, a hátulján pedig csak te. Te már nem érezned a megbillenést, hiszen zuhannál lefelé, de legalább nem foteltudóskodhatnál többet. Kretén...

   Dávid BernhardtDávid Bernhardt11 napja
  • @Aeropark Budapest Balázs! Kár belemenni a vitába az ilyen fotel kommentelőkkel! Az ilyenek mindig, mindenkinél, mindent (is) jobban tudnak. Értenek a repüléshez (honnan is ?) az ilyenek miatt van az oltásellenesség, a vírustagadás, stb. csak hogy mai példákat említsek.Az internet arc és név nélküli "népe".

   Rakonczai RóbertRakonczai Róbert12 napja
  • @Steve Paul Az valóban alacsony, de ebben a konfigurációban lehetséges volt. "During refueling, Cooper outlined his flight plan to the cockpit crew: a southeast course toward Mexico City at the minimum airspeed possible without stalling the aircraft-approximately 100 knots (185 km/h; 115 mph)-at a maximum 10,000-foot (3,000 m) altitude. He further specified that the landing gear remain deployed in the takeoff/landing position, the wing flaps be lowered 15 degrees, and the cabin remain unpressurized."

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth12 napja
 • Nagyon jó videó volt! Köszönöm szépen. Új, eddig számomra szokatlan téma választás, de ideragasztott a képernyő elé. Bár tudom, Ti kb minden repülős tartalmú HUworld csatornát nyomon követhettek, én pár napja találtam egy FlightSim-el érdekes/tanulságos/katasztrofális eseményeket leszimuláló és angolul szájbarágósan leíró, esetenként valódi, az ATC és a gép közötti kommunikációval megspékelt videókat bemutató csatornát, ami szerintem érdekes téma lehetne magyarul. Természetesen a szimulációt leszámítva (az azért nemhiszem hogy szükséges) de esetleg képekkel, a sokat látott kapitányok, repülőket ismerő kollégák saját szavaival bemutatnátok pár ilyet, arra talán vevők lennének itt. Bár tudom, Ti, a repülés szerelmesei, nemigen foglalkoznátok a sötét pillanatokkal, de a repülés kezdete óta bizonyára akadt nem tragikus, de említést érdemlő, tanulságos eset napjainkig. Én szívesen nézném. (Ha a másik, meg nem nevezett YT csatorna felemlegetése problémába ütközik, természetesen nincs gond, kérlek távolítsd el a kommentemet 👍)

  Laca MLaca M12 napja
 • Nagyon szépen köszönjük! Ismételten kitűnő tartalom: krimi,történelem és némi repülőgép-ismeret elképesztően vegyítve!🙂 Egyszerűen lebilincselő!

  Valéria Dr. PlichtaValéria Dr. Plichta12 napja
 • Szuper epizód volt! Lehet a fickó azóta is kerámiákat árul kézműves piacokon 😄

  KacsaszezonKacsaszezon12 napja
  • :D :D :D

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • Nem gondoltam volna, hogy tudnak még újat mutatni ezzel a sztorival kapcsolatban. Jó volt ilyen szemszögből is látni.

  Lion GoldLion Gold12 napja
 • De kár,hogy ilyen rövid volt.Ezt a sztorit még órákig tudtam volna hallgatni.

  imprezawrxsti subaruimprezawrxsti subaru12 napja
  • Előveszünk még hasonlóan kalandos eseteket. :)

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • Nagyon érdekes volt! Az ott 12:17 -nél pisztoly a nő kezében? Vagy menjek szemorvoshoz...

  thaifoldthaifold12 napja
  • De attól még mehetsz szemorvoshoz, mert az mindig jó.

   Vi LeVi Le12 napja
  • @Aeropark Budapest Megnyugodtam. O.o

   thaifoldthaifold12 napja
  • Azért az erős volna :D :D De kétségtelenül hasonlít az a tárca egy pisztolyra. Úgyhogy szemorvoshoz még ne menj. :)

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • A Prison Break cimu sorozat elso szezonjaban is benne van Cooper, sot a masodik szezonban az elasott penz utan kutatnak :)

  Max MorganMax Morgan12 napja
 • Az elején vagy egy hiba. Nem az volt a neve. "Mielőtt továbbmennénk, válaszoljuk meg azt a - minden bizonnyal sokak által feltett - kérdést, hogy vajon hogyan lett Dan Cooperből D.B. Cooper? Nos, a nyomozás első napjaiban, amikor a hatóságok (biztos, ami biztos alapon) mindenkit leellenőriztek, aki Dan Cooper néven fut a különböző nyilvántartásokban, ráakadtak egy Daniel B. Cooper nevű faszira, aki valami apró balhé miatt már szerepelt az oregoni bűnügyi adatbázisban. Ezt a fazont percek alatt tisztázták (megdönthetetlen alibije volt), de egy újságíró megszimatolta a dolgot és ostoba módon máris nyilvánosságra hozta, hogy „D.B. Cooper az elsőszámú gyanúsított!”. Hiába következett a helyreigazítás, a név villámgyorsan rögződött a közvéleményben, s azóta is így emlegetik"

  Balázs MolnárBalázs Molnár12 napja
  • Ez pontosan így történt. Persze a Dan Cooper semmivel sem volt igazibb név a D. B. Coopernél. De az igaz, hogy D. B. Cooperként híresült el.

   Gabor Somogyi-TothGabor Somogyi-Toth12 napja
  • ezt innen idézted? konteo.blogrepublik.eu/2013/02/19/d-b-cooper-tortenete/

   Daniel K.Daniel K.12 napja
 • Haláli jó témákat hoztok, és folyamatosan! Elismerésem és köszönet a nagyon jó, érdekes témákért! 🙏

  József NemesJózsef Nemes12 napja
 • Hogy hová tűnt D.B. Cooper? Főszereplő lett a Twin Peaksben! Titokzatos titkok titokzatos tudója? Ejtőernyőzés Washington államba(n)? Bizony: David Lynch róla nevezte el Dale Bartholomew Cooper különleges FBI-ügynököt.

  David HorvathDavid Horvath12 napja
  • :) huworld.info/flow/vide/zm2cloLOlpWXeHw

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • Sose hallottam róla! Dee a múltkor volt a zálog csillagok nevű műsorban említették! Érdekes téma!

  Sándor ApatiSándor Apati12 napja
 • Zseniális! Cooper is, és a téma behozása a csatornára szintén. A prezentálása pedig a megszokott magas színvonal. Köszönjük!

  Ferenc LFerenc L12 napja
  • Ha van meg hasonló jöhet 😃

   Krumpli NudliKrumpli Nudli12 napja
 • Na ez tényleg izgalmas rész volt' szokás szerint kiváló minőségben! Köszönjük Szépen!

  Krisztián László HöflingerKrisztián László Höflinger12 napja
 • Nagyon jó!!! (Y)

  Gergely HajduGergely Hajdu12 napja
  • És hamarosan jön a PanAm story :) Meg a Dash :) Meg a ....

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
 • Kb 2 hete néztem meg az ezt feldolgozó dokufilmet :)

  RitschyeRitschye12 napja
  • @Balázs Molnár youtube már letörölte, pedig nagyon jó volt

   RitschyeRitschye12 napja
  • @Ferenc L Itt röviden. konteo.blogrepublik.eu/2013/02/19/d-b-cooper-tortenete/

   Balázs MolnárBalázs Molnár12 napja
  • Elkérhetem a dokfilm linkjét? Köszi.

   Ferenc LFerenc L12 napja
 • Szuper tartalom mint mindig!!! Csak így tovább!

  László Zsolt NagyLászló Zsolt Nagy12 napja
 • Soha nem hallottam ezt a sztorit! Érdekes eset . Köszönöm .

  Drong jánosDrong jános12 napja
 • Tudom, hogy csak nem régen történt, de ha majd megtudtok valamit a lezuhant indonéz 737-500-asról akkor arról is szívesen látnék egy videót!

  Zsolt LaskóiZsolt Laskói12 napja
 • Imádom, amióta érdekel a repülés erre a Cooperes sztorira vártam! Köszönöm Balázs!

  Kristóf NagyKristóf Nagy12 napja
  • Akkor ráhibáztunk. :) Örülünk neki.

   Aeropark BudapestAeropark Budapest12 napja
HUworld